indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 16-10-2008 08:51 schreef Surya Atmadja:

...

Je heb zeker over een ongeschoolde tukang ?
Wat voor vakkennis / opleiding heeft hij genoten.
Wat betaal je hem per maand of per dag ?
Voor kwaliteit moet je ook poen hebben of willen dokken.Om Sid, klopt! Maar en dat heb ik eerder al gepost, "het niet willen leren" is hier een mooi voorbeeld!! Een huis schilderen/onderhouden, kan vrij simpel geleerd worden, en daar gaan we dan, tot 10 tellen........., oke als je dat dan kunt, kun je meer tijd in deze persoon steken, maar als hij/zij niet wil leren tja dan wordt het frustrerend.
Vaak hebben deze mensen de kans niet gehad om een opleiding te volgen, vervolgens wil de Bule hem wel aan het werk zetten door huis tuin en keuken klusjes te gaan verrichten, niets mis mee, toch. (en 1 juta per maand, vind ik een erg mooi salaris in dit verhaal!!!)

Ondernemen, je zoekt mensen die eenvoudig werk dienen te gaan doen, als eerste, de Indon. die wel geleerd heeft wil dit werk al niet doen, hij heeft immers geleerd! Dus kom je snel bij de wat minder geschoolde terecht! (is naar mijn mening vrij generaal di Dunia, toch)
YB, helemaal waarheid, cultuur, dus is mijn overtuiging, zoals ik eerder heb gepost, zorg dat deze mensen aangestuurd worden door een Indon. met opleiding!!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Beste Surya, uitspraken zijn alleen maar kras voor iemand die het er niet mee eens kan zijn. Maar als ik het heb over de werkelijkheid zoals die thans plaatsvind kun je het daarmee niet eens zijn of het erg kras vinden, het blijven feiten. Zie mijn vergelijking over als het hier regent. Zo is het gewoon en ik bedoel er niets slechts mee voor de IndonesiŽr. In tegendeel, ik laat ze in hun eigen waarde; al heb ik er soms wel een mening over, ik probeer ze echt niet te veranderen - een zinloze onderneming is mij veelvuldig gebleken. IndonesiŽ wordt nu eenmaal geen Nederland als er hier een Nederlander komt wonen. If you are in Rome, do as the Romans, een waarheid als een reuzenkoe.

Verder weet ik niets van een koloniaal tijdperk, anders dan dat het er geweest is. Ik heb dus geen vergelijkingsmateriaal. Ik ben na de oorlog geboren. Ik vind het gek dat die opmerking steeds weer wordt gemaakt. Bij het zien van een Duitser ga je toch ook niet gelijk over de 2e Wereldoorlog praten? Of als je een Japanner zie denk je toch ook niet gelijk aan de atoombommen die zij op hun dak hebben gekregen? Dat was een mensenleven geleden! Wel in de realiteit blijven leven, met twee benen op de grond, zoals SiebJans dat zo goed heeft beschreven. Niet voor iedereen weggelegd, maar als je dat dan niet kan bekritiseerd de mensen die het wel kunnen dan niet. Enige bewondering is soms op zijn plaats!

De "tukang" wilde niet meer, want hij vond dat hij geen goed werk kon afleveren. Ik gaf hem alle ruimte om het werk af te maken in zijn eigen tempo, maar dat is ook een misvatting, want dan willen ze allemaal zo snel mogelijk klaar zijn. Ik vertelde hem dat ik graag zag dat hij langzaam werkte en goed resultaat afleverde, beter dat dan snel alles af hebben met een onbevredigend resultaat. Ik heb een week met hem meegelopen en geÔnstrueerd en laten zien hoe het het beste gedaan zou kunnen worden. Toen hij weg wilde heb ik nog gevraagd af te maken waarmee hij bezig was, maar hij had geen trek meer. Kortom: verspilde moeite.

Ik had afgesproken hem elke twee weken 1/2 jt te betalen, dus het komt neer op 13 jt per jaar. Er zijn er die twee keer zoveel uren moeten maken voor datzelfde geld. Ik dacht dat ik hem een behoorlijke kans heb gegeven iets van zijn leven te maken. Maar goed, ook dan lukt het nog niet. Zelfs zijn eigen verantwoordelijkheid naar zijn vrouw en kind is plots vergeten.

Voor de rest ben ik blij dat je het toch in grote lijnen ziet zoals ik dat opschreef. YB zegt ook vaak wijze woorden, net als SiebJans, en ik ben het dan ook heel vaak met hen eens. Misschien dat je toch eens wat opener moet zijn voor mijn bijdrages op dit forum en die niet a priory negatief bekijk en bekritiseerd. Niemand schiet daarmee iets op en je levert geen bijdrage aan het topic. Ook hier: verspilde moeite.

Ik hoop oprecht dat de opener van dit topic veel heeft opgestoken hier. Voor mij heeft de kous nu afgedaan. Geluk aan u allen.teripang
User
User icon of teripang
spacer line
 

hallo yoghya

ik begrijp volkomen dat je de situatie pessimistisch bekijkt,
natuurlijk kan je van een guesthouse niet leven, en dat ben ik ook niet van plan om alleen een guesthouse te runnen
Ik ben ook niet met de gedachte om daar heen te gaan en rijk te worden, maar gewoon wat verdienen en een lekker leven zonder stressen
je moet ook de positieve kanten bekijken van Indonesie, weet wel dat niet alle eilanden en regios hetzelfde zijn om iets te ondernemen daar, op dit moment is er een nieuwe bupati gekozen van etnisch chinese afkomst en dat is andere kant weer een pluspunt voor de ontwikkeling daar.
ook heb ik wat chinese connecties waar ik bepaalde zaken in de toekomst mee doet,
maar financieel probeer ik nu een of ander te krijgen, en als het zover is kan ik mijn plan(nen) uitvoeren
Ik denk gewoon dat je met een positieve instelling naar Indonesie moet gaan, en het manier van
denken af moet gooien, aanpassen en gewoon de corruptie en mensen die je wantrouwd moet vermijden, in ieder geval kijk ik altijd de kat uit de boomYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

En doe de groeten aan Gerson. Succes.
Trouwens, welke naionaliteit heb je? Indonesische of Nederlandse? Als je de NL hebt, wees dan op je hoede met de immigratie. Keep in mind.teripang
User
User icon of teripang
spacer line
 

Ik heb de nederlandse nationaliteit,
maar met de immigratie ken ik toevallig nog iemand die een oom daar heeft werkenspacer line  


On 22-10-2008 16:37 teripang wrote:
Ik heb de nederlandse nationaliteit,
maar met de immigratie ken ik toevallig nog iemand die een oom daar heeft werken

Hi T , een welgemeende advies.
Zorg dat je papieren in orde zijn .
Het afhankelijk zijn van iemand (" kruiwagen" ) , zoals de Indonesiers vitamin K-R noemen (Koneksi & Relasi)kan op korte termijn voordelen brengen.
Alleen moet je rekening houden dat die persoon ooit weggaat (promotie of pensioen).
En de tijden veranderen ook .
Zaken doen , restaurant-guesthouse openen en en de bijbehorende papieren zoals immigratie-vergunningen moet je toch echt goed regelen.
Dat heb ik gezien op Java , de laatste tijd op Bali.
In de Molukken zal het ook zo ongeveer gebeuren. Mensen en tijden veranderen snel.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,364,609 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,288 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,172,053 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com