indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

suzan
User
spacer line
 

Hallo IndonesiŽ-liefhebbers,

Mijn vriend en ik willen volgend jaar graag een rondreis maken door IndonesiŽ.
We denken eraan in juli 2009 3 Š 4 weken rond te gaan reizen. Ik ben er inmiddels achter dat IndonesiŽ erg groot is, en we nooit alles kunnen zien. Dat is ook niet ons doel. We hebben een hoog reistempo en willen wel veel verschillende delen van IndonesiŽ zien.

IdeeŽn die ik na wat zoeken op internet heb (schieten maar!):
1) Sumatra (noordelijke deel: Gunung Leuser National Park, Tobameer)
2) Vlucht van Medan naar Jakarta
3) Trein naar Yogyakarta te reizen.
4) Vlucht van Yogyakarta naar Bali (in elk geval naar Lovina, rijstvelden en tempels)
5) Vlucht van Bali naar Flores (met Komodo excursie)
6) Vlucht van Flores naar Lombok

Tips, aanbevelingen? Allemaal erg welkom. Wat mag ik echt niet missen, en wat kan ik beter schrappen? Verklaren jullie ons nu al voor gek, is het echt veel te veel Emoticon: Stupid ?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten, Suzan
elsbeth
User
spacer line
 

Hai Suzan,

Ja, het is inderdaad heel erg veel. Maar je kunt dit forum prima gebruiken om je reis in te vullen. Ik denk dat je je erop verkijkt hoe ver alles uit elkaar ligt, al wil je het een en ander vliegen.
Het belangrijkste is natuurlijk dat je bedenkt waar je wiot beginnen en waar je wilt eindigen. de binnenlandse vluchten hoef je van tevoren niet vast te leggen (althans niet ver van te voren).
Vooral het tweede deel van je reis lijkt me erg veel worden. Ik kan me voorstellen dat je naar Noord Sumatra wilt, stel je trekt daar een week voor uit, wat wil je vervolgens doen op Java.? Wil je tussen Jakarta en Yogya ook nog uitstappen of wil je in een keer door met de trein naar Yogya? En is je idee om rond Yogya een aantal dagen te blijven? Stel je trekt daar weer een week voor uit (van Jakarta tot en met Yogya). Heb je nog een of twee weken over. 1 week Bali , week over voor Flores en Lombok. Tja, het kan wel natuurlijk, maar het lijkt mij allemaal erg krap worden, vooral die l;aatste week. Ik zou persoonlijk een keuze maken tussen Bali enerzijds en Flores/Lombok anderzijds. Over Flores (en ook andere eilanden) weet Anne Mieke een hoop te vertellen.
Ik zou je aanraden om in Sumatra ook West Sumatra mee te nemen, d.w.z. tot Padang, ook van daar uit kun je makkelijk naar Jakarta vliegen. West Sumatra is een schitterend gebied. (bij elkaar dag of 8-9
Dan vliegen naar Jakarta en toch een dag of 7 de tijd voor Java nemen (je wilt maar tot Yogya?)
Voor die resterende 1 tot anderhalve week kun je natuurlijk naar Bali gaan, maar je kunt ook Bali overslaan en alleen Flores aandoen. Je houdt van een hoog reistempo, voor mij ligt dat anders, ik blijf liever ergens wat langer. Mijn eerste Indonesiereis was bijv. 3 1/2 week Sulawesi en 1 1/2 week Java, een fantastische reis, juist omdat we overal de tijd hebben genomen.
Tja, het is een beetje een algemeen antwoord geworden, belangrijkste is nadenken over begin- en eindpunt, invuling komt later wel.

Succes
ElsbethAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

beste Suzan,

Nee hoor ik verklaar je niet voor gek maar als ik zo'n posting zie dan word ik altijd een beetje nerveus. Juist omdat ik weet dat het niet anders kan dan dat je zoveel moois voorbij moet vliegen.
Probeer allereerst van die 3 a 4 weken echt 4 weken te maken. Dan 5 eilanden in 28 dagen. Ik zeg niet dat het niet kan maar dan heb je ook geen dag rust ertussen zitten. Er gaan al snel 6 dagen af om van het ene eiland naar het andere te reizen. En als ik het heel voorzichtig mag zeggen zou ik er toch een eiland afhalen (Lombok bijvoorbeeld)
Heb je al andere reiservaring in Zuidoost Azie bijvoorbeeld? Dat is even makkelijk om een inschatting te kunnen maken.
Verder is Indonesie een land waarbij je de keuze makkelijk kan omdraaien in de zin van "u vraagt en wij draaien" Stel voor jezelf vast wat je leuk, mooi en belangrijk vind. Natuur, vulkanen, trekkings, dieren, tempels, architectuur, strand etc.

In notedop samengevat.

Sumatera
Wil je echt naar het Leuser NP (want dan ben je niet met 2 dagen klaar) of wil je alleen de orang hutans zien?
Verder idd aan te raden op Sumatera is ook west Sumatera en dan het Minangkabaugebied rond Bukittinggi en Padang, meer van Maninjau. En een gemakkelijke klimvulkaan is de Sibayak bij Berastagi niet zo heel ver van Medan.
Java
Wat wil je op Java bekijken?
Wil je ook naar Jakarta ?
Highlights: Borobudur en Prambanan (vanuit Yogyakarta) en Bromo (vanuit Malang), (tuinen van) Bogor, treinreis Bandung-Yogyakarta (treinreis Jakarta-Bandung is minder interessant)
Bali
Highlights : tempels, rijstvelden bij Pupuan of Tirtagangga, Ubud en omgeving, strand Lovina (zwart zand) of Amed, meren en shoppen (ik zet deze er toch maar even bij)
Flores
Highlights: Moni (Kelimutumeren), adatdorpen rond Bajawa, komodovaranen op
Rinca (is gemakkelijker en sneller bereikbaar van en naar Labuan Bajo op West Flores) en voor bountyeilanden en lege stranden moet je ook op Flores zijn (maar volgens mij moet ik die wetenschap maar eens voor mijzelf gaan houden.... Emoticon: Wink ).
Lombok
Highlights:
Stranden in het noordwesten en zuiden (ze zijn buiten Sengiggi nagenoeg leeg) Rinjanitrekking (4 tot 5 dagen) en eilanden voor de kust; de" gili"-eilanden in het noordwesten Trawangan, Meno en Air maar er zijn in het zuidwesten vele mooiere gili's en in een veel mooiere omgeving.

Begrijp bovenstaand niet vferkeerd; er zijn veel, heel veel mooie dingen op alle genoemde eilanden. Wat ik eruit gefilterd heb is een keuze die ik een "eerste keer toerist "zou aanraden.

Er zijn ook grote verschillen tussen de eilanden.
Zo is Java erg druk en Flores het minst druk (van de genoemde eilanden)
De infrastructuur is het best op Java en Bali waardoor je wat sneller over de weg kunt (hoewel op Java files weer een probleem zijn) Flores is erg bochtig waardoor je maximale snelheid van oost naar west 25 kilometer per uur is en door de bochten ook vermoeiend kan zijn. Dus niet in je hoofd halen om bijvoorbeeld van Maumere naar Labuan Bajo te reizen in 1 stuk.
Vooral Sumatera en Flores zijn erg groen, veel neerslag en nog redelijk wat stukken oerwoud.
Qua toerisme zal de volgorde Bali, Java, Lombok/ Sumatera, Flores zijn.

Nog een paar opmerkingen over je reisschema;
Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Flores naar Lombok, deze gaan altijd met een overstap in Denpasar, Bali.
De volgorde Sumatera, Java, Flores, Lombok, Bali zou misschien een "betere" zijn.

Dit was even een eerste antwoord.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 

ik zou ook iets meer tijd doorbrengen op Sumatra. Persoonlijk vond ik Sumatra en Bali mooier dan Java, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk. Ik zou nog naar Bukkitinggi gaan en dan via Padang vliegen naar Java. Vooral het Tobameer vond ik erg mooi....en ook de toch door de jungle bij Bukit Lawang.
Weet je, als je toch zo veel wil reizen in die tijd, dan kan ik je eigenlijk ook wel aanraden om een een georganiseerde reis te bekijken. Niet om mee te gaan, maar om inspiratie op te doen. Zij maken zulke reizen namelijk in ongeveer dezelfde tijd en je ziet echt prachtige plekken van IndonesiŽ. Verkijk je niet op het reizen op zich, dat is echt zwaar en niet echt 'vakantie vieren'. Je zou trouwens ook met een georganiseerde reis mee kunnen gaan. Scheelt je veel uitzoekwerk. Hoef je niet elke dag chauffeur te zoeken etc. Mij is zo'n reis (via Djoser) erg goed bevallen!suzan
User
spacer line
 

Hoi!

Ik heb jullie reacties bekeken, en denk inderdaad dat we de plannen wat zullen aanpassen. In elk geval wat meer tijd op Sumatra doorbrengen en dan via Padang naar Java vliegen.

Wat vinden jullie van de volgende reis van Djoser: http://www.djoser.nl/rondreis_(...)umatra_java_bali_en/
Ik zal niet zo gauw voor een groepsreis kiezen, maar de route en beschrijving ziet er wel mooi uit. Alleen zit ik dan nog met een ding, niet bepaald onbelangrijk, mijn vriend Emoticon: Very funny
Hij wil toch graag de varanen zien in Komodo...
en het ongerepte Flores klinkt natuurlijk ook erg goed.

Probleem is gewoon te veel verschillende en mooie stukken en te weinig tijd! Emoticon: Frustrated

Ach, we komen er wel uit... hebben nog genoeg tijd om te discussieren en te plannen.
Blijf vooral jullie tips en ervaringen doorsturen, ik houd het forum in de gaten!

Groetjes, Suzan
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Het kaartje dat er bij zit moet de indruk wekken dat je heel veel van Indonesie ziet maar het reisprogramma bij nader inzien bekeken vind ik dat je het beter zelf in kan vullen. Verder een hoop commerciele praat en hier en daar ook eens naast de werkelijkheid.


Sumatera:

Je gaat hier niet echt naar het Leuserpark maar naar Bukit Lawang (de rivier die er doorheen stroomt heet Bohorok) Dit is overigens een mooie tocht maar die olifanten en tijgers in de brochure zul je niet zien. WEL de orang hutans met een beetje geluk.
De stop in Payabungan is ingelast om de lange trip te breken. Je zult dan vermoedelijk ook pas tegen de avond daar aankomen. Ga je deze trip op eigen gelegenheid doen dan kun je dit dmv van een auto met chauffeur maar gezien de afstand zal deze er 2 dagen over doen. Verder is de trip Samosir/Prapat Ė Bukittingi te maken met een (luxe) bus of met een travel (soort shared taxi en comfortabel) Maar het is een hele trip.

Java
Bogor wordt en route naar Bandung aangedaan. Jammer dat er geen gebruik wordt gemaakt van de trein.
De stop in Pangandaran is met name voor de in te bouwen rust gedaan echter Pangandaran is niet wat je je bij een Bountystrand voorstelt daarvoor kun je beter op Lombok of nog beter op Flores terecht.

Bali
Ik vermoed dat vanuit Ubud enkele excursies gedaan worden.

Lombok
Er worden 3 overnachtingen in Senggigi gedaan. Je bent hiermee 2 volle dagen op Lombok en dan kom je niet veel verder dan twee dagtrips (waarvan een heen en terug naar de Gili eilanden zou zijn, vertek 9.00 uur ís ochtend en terug rond 15.30 uur)
De in de brochure beschreven palmstranden van Senggigi zijn overigens NIET wit, sterker nog, velen stranden in en rond deze plaats zijn zwart. Snorkelen en duiken zijn voorbehouden aan de eilanden voor de kust.

Ik vind het jammer als je alleen voor de komodovaranen naar Flores zou gaan (en dat maak ik er toch een beetje uit op), Flores is meeer waard. Sterker nog, een vriendin voor wie ik een paar maanden terug een Floresreis op papier zette vond de varanen zelfs het minste van de hele trip op Flores. Voorals als ik zie wat deze Djoserreis op Lombok te bieden heeft dan biedt Flores veel meer.

Gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 

bukit lawang met de orang-oetan opvang is is zeker wel de moeite waard! Daar kun je ook mooie jungle tochten maken....wel is het dorp een aantal jaren geleden overstroomd geweest, dus ik weet niet hoe het er nu uitziet. Misschien leuk om daar het weeshuis te bezoeken dat door enkele Nederlanders gebouwd wordt voor de kinderen daar!daft_punk
User
spacer line
 

ik wil ook!!!!!!!!!!!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-10-2008 19:10 daft_punk wrote:
ik wil ook!!!!!!!!!!!

Wat wil jij?????


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Gusans
User
spacer line
 

Hee Suzan,

Ik deel Anne Miekes mening. Niets is onmogelijk maar de definite van vakantie is dat je ook uitgerust terugkomt en met jou schema wordt dat lastig.
Vorig jaar heb ik er 60 dagen over gedaan om heel Sumatra rond te reizen en ook ik heb toen echt meerdere malen dagen van 12- 15 uur in de auto door moeten brengen om ergens te komen. Vergeet niet in Indonesie geldt geen 100kmm per uur voor een auto (dus 400km in 4uur) hier zijn geen enorme snelwegen waar iedereen netjes naast elkaar rijdt.

Ik zien het ook vaak aan groepsreizen. Die stappen uit een vliegtuig in Jakarta en krijgen in hoog tempo alle bezienswaardigheden van Java te zien maar de indrukken van een dag zijn enorm en tijd om te verwerken is er niet.

En alleen op Java zou je al met gemak 4 weken kunnen doorbrengen Waarbij je Jakarta mag overslaan. Vlieg maar gelijk naar Bandung en neem de trein naar Dieng Plateu (weet even de naam van het trein station niet maar is net voor Yogyakarta). Na Dieng, Yogya 3 nachten is wat mij betreft een minimum.

Tot slot mijn tip... wend je tot een organisatie als Sundea Trails of Smaragd Reizen of Dari Java.... Kleinere organisaties met ene hoog service niveau. Zij hebben veel ervaring met dit soort langere en meer complexe plannen en kunnen hele goede voorstellen doen. Als je dan maar wel vraagt of Budi Ansyah je chauffeur gids op Java mag zijn :-).

Succes je zult zeker een fantastische vakantie hebben. Indonesie is prachtig. Als ik jullie was dit jaar 4 weken volgend jaar 4 weken is het waard.
spacer line  

Hallo Suzan,

Ik lees net je post en misschien kan ik je wel wat digitaal toesturen.
Het gaat voornamelijk over Java. Omdat wij ook een rondreis willen maken
heb ik al diverse reisburo's benaderd en route's uitgezet. Misschien kan
ik je helpen met kiezen. Als je zorgt dat ik je mail adres krijg kan ik ze toesturen.

Groetjes,
Tinie Vriens. Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Als iedereen was zoals ik zou moeten zijn was de wereld veel beter af.

daft_punk
User
spacer line
 

ik wil ook weer heen Anne miekeAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-10-2008 13:02 daft_punk wrote:
ik wil ook weer heen Anne mieke

Oooooooooooooooooh.
Ik ga lekker (nog 45 nachtjes) lalalalalalalalalala Emoticon: Puh!


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

daft_punk
User
spacer line
 

hehehhehe
nou ik hoop dat je er van gaat genieten(ben wel jaloers)
lekker warm in de zon terwijl hier de dagen weer veel te kort zijnCinneke
User
spacer line
 

Hey Daft Punk/ Anne Mieke! Mogen wij ook mee! Emoticon: Worship Pff wij zijn net terug in NL maar wil terug naar Indoland!! Emoticon: Cry Emoticon: CryYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-10-2008 14:25 Anne Mieke wrote: Ik ga lekker (nog 45 nachtjes) lalalalalalalalalala Emoticon: Puh!


En ik ga lekker naar NL. Lalalalala.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Hee YB, je bent toch al in den Nederlanden??? Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Ik ga 22 november even naar NL, pfffff toch helemaal geen zin an zegg, maar ja plicht roept....


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  


On 16-10-2008 07:59 siebjans wrote:
Hee YB, je bent toch al in den Nederlanden??? Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Ik ga 22 november even naar NL, pfffff toch helemaal geen zin an zegg, maar ja plicht roept....

Sieb , ga je pulang kampung ?
Als je in Ollanda ben , kan je mij mss opzoeken , kunnen we O.H en .
Over "zakendoen" . Kan je mijn (gekleurde) tonnen ook bekijken.
Mijn mail adres kan je bij Yerun vragen .


bisa dicek of makemyday .

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 16-10-2008 12:01 schreef Surya Atmadja:

...

Sieb , ga je pulang kampung ?
Als je in Ollanda ben , kan je mij mss opzoeken , kunnen we O.H en .
Over "zakendoen" . Kan je mijn (gekleurde) tonnen ook bekijken.
Mijn mail adres kan je bij Yerun vragen .


Om Sid, mooi gezegd, JA ik ga pulang kampung Emoticon: Party! Emoticon: Yes! Emoticon: Party!
Ik zal Yerun vragen, en in ieder geval zal ik je mailen als ik in NL ben Emoticon: Yes!
De eerste week erg druk(kend), ik verwacht eind November tijd te hebben, ik laat van me horen!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

sandy
User
spacer line
 

Ik zoek een chauffeur tevens guide voor mijn familie die naar Manado wilt gaan.Graag reaktie van Manado expert.Bijvoorbaat mijn hartelijk danktflipse
User
User icon of flipse
spacer line
 

Beste Suzan,

een zelfde reply gaf ik ook al aan Linda:

ik weet niet of je vast zit aan de zomervakantie, maar bij bijvoorbeeld Singapore Airlines begint het hoogseizoen op 19 juni, waarmee de tickets direct zo'n 250 - 300 euri duurder worden. Dus vertrekken op uiterlijk 18 juni levert al veel voordeel.
Mogelijk helpt de economische crisis je aan voordelige aanbiedingen, maar dat is een redelijk grote gok. Waarschijnlijker zitten vluchten en hotels weer redelijk vol en zullen de aanbieders (airlines en hotels) dat weer proberen uit te buiten met hoge tarieven.

Heel globaal ligt het prijsverschil tussen groeps- en individuele reizen op ca Ä 15 per dag. Dat wordt veroorzaakt door met name het transport. In groepsverband reizen in een bus kost ca 12 euro pppd, een minibusje kost ca Ä 50. Als je die met 2 personen huurt dus Ä 25 pppd. Als je zelf een mini-groep van 4 personen kunt samenstellen heb je dat verschil alweer terugverdiend.

Binnenkort (januari) neem ik een reisbureautje over en ga me helemaal specialiseren op IndonesiŽ. Je kunt dan zelf je reis samenstellen via de website (hotels, transfers, excursies) en via het reisforum kun je contact leggen met andere individuele reizigers om samen een reis te maken in een minibusje. Misschien moet je eens contact opnemen met Linda...
Over ongeveer een maand hoop ik je meer te kunnen informeren.

salam dari
Flip


www.merapi.nl als het hagelt en sneeuwt in Mei... is April al weer voorbij

bonjol
User
spacer line
 

hallo wij zijn joke en gerrit en we gaan in januari twee maanden naar indonesie wij willen een rond reis maken met begin punt djakarta en van daar uit naar sumatra ,atjeh [is joke,s moeder geboren]verder naar java ,flores sulawesi nog een paar andere eilanden en het laatste bali om uit te rusten.Wij willen gebruik maken van de plaatselijke vliegmaatschappijen in indonesie , wie heeft hier ervaring mee.
Zujn al meerdere malen in indonesie geweestAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-11-2008 02:46 bonjol wrote:
.......Wij willen gebruik maken van de plaatselijke vliegmaatschappijen in indonesie , wie heeft hier ervaring mee.
Zujn al meerdere malen in indonesie geweest


Nou je treft het Emoticon: Wink Velen van ons zijn al meerde malen in Indonesie geweest inclusief ondergetekende (ook op alle eilanden die je noemt)

Om je vraag te beantwoorden mbt de vliegmaatschappijen. Ik heb al met vanalles gevlogen in Indonesie. Mijn ervaringen.
Garuda is goed maar duur (meestal de duurste)
Merpati voor mij niet; niet vanwege de kwaliteit van de vliegtuigen/vluchten maar het feit dat ze zoveel vertragingen en annuleringen hebben.
Mandala, Lion Air Batavia Air, Sriwijaya en Air Asia goed (genoeg) waarvan in mijn optiek Mandala de beste. Nadeel van Air Asia kan zijn dat je er minder kilo's mee mag nemen(lastig met oleh2 heen en/of terug)
Afhankelijk van waar je heengaat op Flores ben je aangewezen op Merpati (in elk geval voor Maumere) of Trigana en Indonesia Air transport (IAT) (voor Labuan Bajo) Met die laatste twee is niks mis maar het zijn kleine vliegtuigen maar mbt dienstregeling betrouwbaarder dan Merpati.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,162 posts - 13,761 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 10:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,234,417 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com