indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anita
User
User icon of Anita
spacer line
 

Hallo iedereen,
Wij komen net terug uit Bali en hebben daar o.a. een week in Villa Senyum overnacht.
Dit was helemaal super.
Er gaan hier en daar wat onwaarheden rond over dit resort, je zou er naakt moeten kunnen zwemmen en zo, maar dit is absoluut NIET WAAR,
Het wordt gerunt door 2 duitse jongens getrouwd met Balinese vrouwen en hebben ook kindjes, de jongens spreken ook engels en nederlands.
Zij doen alles voor hun gasten wat binnen hun macht ligt.
Voor ons hebben ze o.a. een leuke Suzuki Jimny (auto) geregeld, voor een hele leuke prijs, zo leuk dat zelfs de Balinezen ons vroegen of wij dat niet voor hen konden regelen Emoticon: Nice
Maar goed, verder is het een heerlijk rustige plek, mooie en schone bungalows met open badkamer, en het zwembad heeft een mooi formaat en is schoon!! Emoticon: Yes!
200 meter van het strand (zonder lastige verkopers), 10 minuten lopen van Eco Beach een leuke surfplek voor geoefende surfers met wat restaurantjes waar je heerlijk kunt eten elke zondag avond een BBQ bij ondergaande zon Emoticon: Yummie!
Volgend jaar weer een leuke plek voor ons om heen te gaan Emoticon: Shiny
en natuurlijk voor iedereen !!
Hier nog even hun website :

http://www.villa-senyum.com

Een absolute aanrader Emoticon: Worship Emoticon: Worshiplatex40
User
User icon of latex40
spacer line
 


Hoi Anita, kun je mij vertellen waar dit park ligt, ik heb geprobeerd om het op te zoeken helaas, ik kan het niet vinden.
Bij voorbaar hartelijk danklatex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

hoi Anita, als ik mij niet vergis ligt de villa vlak bij Tanah Lot had het op mijn video staan als dit niet het geval is laaat het dan even weten
groetjesYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 24-09-2008 18:12 Anita wrote: Het wordt gerunt door 2 duitse jongens getrouwd met Balinese vrouwen en hebben ook kindjes,


Denk dat het "Banyuwangi"-girls zijn en geen Balinese vrouwen.
Overigens een hoop leuke villa's in Canggu e.o. Echter het gros illegaal opererend.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Maar dat mag de pret niet drukken. Ik zou zelf ook het liefste in een dergelijke villa verblijven.Anita
User
User icon of Anita
spacer line
 

Hallo mensen,
Villa Senyum is een klein resort met 1 Grote Villa en 7 bungalowsin een mooi verzorgde tuin, foto's en prijzen staan op de bij gevoegde link.
Het ligt in Canggu op Berawa Beach, ten noorden van Seminyak en Hotel Legong Keraton, ook op Berawa Beach, en ten zuiden van Tanah Lot en Eco Beach.

Geen idee wat Banyuwangi-girls
( wil je me dat uitleggen? dan weet ik ook weer wat meer)
zijn ik weet alleen dat de dames en kinderen daar geboren zijn en zij leven en hun kinderen opvoeden zoals alle Balinezen, inclusief de ceremonies enz.
Gewone Balinese gezinnen dus, alleen met een blanke huisvader.
En .... Niets illegaals hieraan (de Villa)

Hier nogmaals de link naar hun site:

http://www.villa-senyum.com/
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Anita, vrijwel alle villa's werken zonder hotelvergunning. Daarom waren de hoteleigenaars een jaar geleden ook zo boos op die villa-eigenaars en hebben de overheid gevraagd er iets aan te gaan doen. En dat doen ze nu dus ook.......al gaat het langzaam. Als logee weet je uiteraard niet of men een vergunning heeft of niet. En die websites zegt niets.......dat hebben ze allemaal.
Heb veel vrienden in die villabusiness en die hebben al verteld (staat ook in de media) dat vrijwel alle villa's zonder de vereiste vergunningen fungeren. En daar heeft het feit of je een Banyuwangi- of Bali-echtgenote hebt, niets mee te maken. Volgens een recent onderzoek werken vrijwel alle villa's in Cangu op ilegale basis. Dit is dan ook het gebied dat de overheid eerst wil gaan aanpakken.
Maar nogmaals.......ik verblijf liever ook in een villa dan een hotel en ga niet vragen of men een vergunning heeft, daar ondervind ik persoonlijk geen last van: alleen de eigenaars en beheerders.
O ja, Banyuwangi is de meest oostelijke punt van Java waar het gros van de bargirls en de echtgenotes van bule 's in Bali vandaan komen.spacer line  

Villa Senyum? Dat is toch die zelfde villa uit het boek "Enkele reis Bali"...?Anita
User
User icon of Anita
spacer line
 

Yogya-Bali Deze dames zijn zoals ik al zei op Bali geboren, maar zoals je zelf al zei:

Maar dat mag de pret niet drukken. Ik zou zelf ook het liefste in een dergelijke villa verblijven.

Ik zou zeggen bekijk de site eens en probeer het eens uit !

Ouwe bekende Sorry dat boek is mij niet bekend. Geen idee dus.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-09-2008 16:18 Anita wrote:
Yogya-Bali Deze dames zijn zoals ik al zei op Bali geboren, maar zoals je zelf al zei:

Maar dat mag de pret niet drukken. Ik zou zelf ook het liefste in een dergelijke villa verblijven.

Ik zou zeggen bekijk de site eens en probeer het eens uit !

Ouwe bekende Sorry dat boek is mij niet bekend. Geen idee dus.


Nogmaals. Dat geboren zijn in Bali zeggen ze allemaal. En dat ze Balinees zijn, zeggen ze ook allemaal. En dat offeren, dat doen ze ook allemaal. Het is gewoon een feit dat een Balinese zelden met iemand van buiten Bali trouwt, laat staan een buitenlander (dat geeft de grootste problemen met cultuur en religie), en dat elke Banyuwangi-girl zegt dat ze Balinese is omdat dat "beter" klinkt.
Recent had ik nog een dergelijk "geval": man was er heilig van overtuigd dat zijn vrouw een Balinese was terwijl in 1 oogopslag ik al kon zien en aan het accent horen dat het hier een Oost-Javaanse betrof. Een Balinese naam aanmeten is een makkie, dat doen zelfs bule 's die ook opeens met namen als Made, Ketut en Nyoman gaan rondlopen (zich daarmee direct in de laagste kaste plaatsend).
Het gros van de bule 's in Zuid-Bali (in Noord-Bali ligt dat anders, daar wil een Balinese nog wel eens trouwen met een buitenlander vanwege het feit dat ze daar iets meer cosmopolitisch zijn ingesteld) huwt met een Javaanse - vaak zonder het te weten - maar goed dat ze Javaanse is, daar is niet mis mee. Alleen weten de dames dat hun ''marktwaarde'' beduidend hoger ligt als ze zich als Balinese voordoen dan als Javaanse.
De website heb ik al gezien. Ziet er aardig uit. Ken de omgeving daar vrij aardig maar het is wel een "juweeltje". Goed gescoord die boys (of het nou met hun Made is of met hun Tanti).Anita
User
User icon of Anita
spacer line
 

Al heeft deze discusie niets te maken met de topic, Villa Senyum ...een leuk klein resort... Vind ik het erg jammer Yogya-Bali dat je over de hard werkende mensen daar zo snel je oordeel klaar hebt, zonder ze persoonlijk te kennen.
Voor mij is het banyuwangi issue klaar.
Zolang er niemand kwaad gedaan wordt, wat maakt het uit.
Leven en laten leven, iedereen verdiendt geluk en respect !! Emoticon: Worship Emoticon: Worship
Groet Anita Emoticon: Bye byeTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Vind ik het erg jammer Yogya-Bali dat je over de hard werkende mensen daar zo snel je oordeel klaar hebt, zonder ze persoonlijk te kennen.
Beste Anisa,
De waarheid kan soms hard zijn, ik denk dat Yogya-Bali er niet zo ver langs zit, ik heb 3,5 jaar in Bali gewoond en wat hij schrijft is heel vaak de realitieit.
Ik heb ook al meer verhalen gelezen waar iemand een of ander accomodatie aan beveelt, wie zegt dat iedereen de waarheid schrijft, vaak denk ik dat er gewoon reclame wordt gemaakt voor een goede kennis/vriend.
Janelsbeth
User
spacer line
 

Anita, ik kan mij goed voorstellen dat je het niet leuk vindt wat Yogya Bali schrijft, maar ik denk dat hij, net als Jan een heel goed beeld hebben van de Indonesische maatschappij. Maar, zoals hij zelf al zegt: het maakt niet uit. Het gaat erom dat je je realiseert dat dit soort "verdraaiingen" van afkomst heel veel voorkomen. Of dat in jouw geval bij villa senyum ook zo was, doet helemaal niet ter zake. Je bent er heel goed behandeld, je hebt er een geweldige tijd gehad, de mensen zijn heel goed voor je geweest. daar gaat het om. Als achteraf zou blijken dat een van de dames toch niet Balinees is, doet dat niks af aan jouw geweldige tijd. YB stelt alleen dat het heel vaak het geval is dat vrouwen uit Oost Java suggereren dat ze Balinees zijn. Dat is gewoon een feit en meestal hebben ze daar ook wel een reden voor. Acceoteer dat gewoon en laat verder in het midden of dat in jouw geval ook zo was. Beoordeel iemand op hoe hij/zij zich tegenover jou opstelt. De website ziet er zeker heel mooi uit, mischien ga ik ook een keer een kijkje nemen.

Groetjes ElsbethAnita
User
User icon of Anita
spacer line
 

Beste Jan, Bedankt voor je reaktie, ik heb dan wel niet in indonesië gewoond, maar ben er nu wel een aantal keren geweest en zie ook genoeg dingen waarvan ik vindt dat ze niet kloppen. Ook het gedrag vn veel buitenlanders.
Ik zeg ook niet dat Yogya-Bali geen gelijk heeft, maar alles over één kam scheren vindt ik niet kloppen en erg makkelijk, oordeel pas als je er zelf geweest bent en dan er dan nog steeds zo over denkt .
En ja, natuurlijk is dit een stukje reclame voor mensen waarvan ik vindt die het verdienen omdat wat in een uithoek zitten en ze aan onze vakantieeen behoorlijke bijdrage hebben geleverd zodat hij voor ons wederom weer eens heerlijk geworden is!!
Groet AnitaAnita
User
User icon of Anita
spacer line
 

Sorry voor de type foutjes hierboven,
Beste Elsbeth, Gelijk of geen gelijk, daar gaat het in deze topic niet om.
Het was meer een spontane bevinding en ik heb gewoon de verkeerde vraag gesteld.
Ironisch vind ik weldat ik de topic net zo goed in de "algemene praat" had kunnen zetten.i.p.v. "Bali het goden eiland / Hotels"
Maar goed ik heb al meer andere topics gelezen die beginnen met een onderwerp en zo ver af dwalen dat je je bij pagina 3 afvraagt waar het ook al weer over ging.
Jammer ! Dat gebeurt blijkbaar nu eenmaal, en ik doe daar nu dus ook aanmee Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid
Maar leuk dat je misschien eens gaat kijken bij Villa Senyum.
Groetjes Anitaelsbeth
User
spacer line
 

Anita, het is inherent aan een forum dat er gereageerd wordt op een posting. En het zou toch een rare zaak zijn wanneer je nieuw topic zou moeten starten in een ander forum als je op iets wilt reageren uit een topic dat toch wel erg gerelateerd is aan het oorspronkelijke topic. dan zou de link echt volkomen zoek zijn. Dus...ik ben juist erg blij dat er af en toe een side-step genomen wordt.
En ik moet zeggen: ik leer er heel veel van.

Groetjes ElsbethYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-09-2008 10:38 Anita wrote: ....Vind ik het erg jammer Yogya-Bali dat je over de hard werkende mensen daar zo snel je oordeel klaar hebt, zonder ze persoonlijk te kennen......


Beste Anita, ik vind toch dat ik vrij positief ben over deze mensen. Zie de volgende zinsneden: "Maar dat mag de pret niet drukken. Ik zou zelf ook het liefste in een dergelijke villa verblijven.", "Maar nogmaals.......ik verblijf liever ook in een villa dan een hotel...", "De website heb ik al gezien. Ziet er aardig uit. Ken de omgeving daar vrij aardig maar het is wel een "juweeltje". Goed gescoord die boys (of het nou met hun Made is of met hun Tanti). "

Alleen dat gepraat over dat getrouwd zijn met een Balinese; alsof dat zo iets geweldigs is. Niets aparts aan of je nou gehuwd ben met een Balinese of een Javaanse. Maar vele blanken in Bali "showen" graag met hun zgn. Balinese vrouw omdat dat commercieel beter ligt, terwijl een ieder die er langer verkeert duidelijk wordt dat het zelden om een Balinese gaat maar doorgaans om een Javaanse of Madurese.... Overigens niets mis mee maar het "verkoopt" gewoon beter om te zeggen dat je (of je echtgenote) Balinese is......puur commercie.

Overigens zie ik niet wat ik voor oordeel vel over het werk van deze mensen". Zoals al eerder: Ziet er goed uit die villa. Heb uitsluitend info verschaft over de veel voorkomende "illegaliteit" van de villa's en het "Bali-gedoe" m.b.t. echtgenotes. Durf een wedje te maken dat ik in beide gevallen gelijk heb. Maar doet verder niets af aan het mooie van hun villa en hun werk.
Zoals hierboven door andere forumleden al genoemd: dit is een forum waar men om reacties vraagt. Dan moet men niet gaan pruilen als deze reacties toevallig niet overeenkomen met het "droombeeld" dat iemand heeft. 't Zou behoorlijk saai worden als een ieder elkaar maar gelijk geeft en complimentjes maakt; daar is geen forum voor nodig..........Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-09-2008 11:48 ouwe bekende wrote:
Villa Senyum? Dat is toch die zelfde villa uit het boek "Enkele reis Bali"...?


Verdraaid je hebt gelijk. Nou, senyum ........doora
User
spacer line
 

Het gros van de bule 's in Zuid-Bali (in Noord-Bali ligt dat anders, daar wil een Balinese nog wel eens trouwen met een buitenlander vanwege het feit dat ze daar iets meer cosmopolitisch zijn ingesteld) huwt met een Javaanse - vaak zonder het te weten

Larie koek Yogya-Bali

Balinese vrouwen trouwen net zo lief en vaak met een bule als een Javaanse dat doet. Balinese vrouwen zijn echter wat meer direct als het om trouwen gaat dan Javaanse dames en dat schrikt in den beginne de mannen wat af. Als je trouwt en je doet dat met een Javaanse dan komen de Javaanse tradities automatisch naar voren zoals dat ook met een Balinese is en dan moet de liefde echt zijn want je bent dan echt blind als je niet ziet wat er gebeurd. De vrouwen van de heren van Senyum zijn Balinese dames. Uit het noorden dat is waar maar ze nodigen wel vaak (op verzoek) Javaanse dames uit voor een spannend feestje.

Ik weet niet wat hard is aan deze waarheid maar of je nou samen hokt met een Javaanse in Bali of je blijft samen met een Javaanse in een hok in Bali. Voor beide geld dat geld veel goed maakt.

Pffffffffspacer line  


On 30-09-2008 17:30 Yogya-Bali wrote:

...


Verdraaid je hebt gelijk. Nou, senyum ........


Waarschijnlijk voor een appel en een ei overgenomen van het berooide echtpaar....elsbeth
User
spacer line
 

Doora, een hoerenkast dus gewoon, of is dat niet wat je bedoelt?

ElsbethYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 30-09-2008 18:23 doora wrote: Larie koek Yogya-Bali

Balinese vrouwen trouwen net zo lief en vaak met een bule als een Javaanse dat doet.


Hallo dame, hoe lang zit u al op Bali en in RI? En wel eens de ogen open gedaan en de oren? Lariekoek? Kom nou toch even. Als je je ogen niet in je zak hebt zitten, is er wel iets heel snel duidelijk op Bali en dat is het gegeven dat het gros van de bule 's met een Javaanse er vandoor gaat i.p.v. een Balinese (en daar bedoel ik niets verkeerds mee ten nadele van de Javanen; gaat om een constatering). Daar hoef je geen 20 jaar lang voor op Bali te komen maar dat zie je in 3 weken. Ogen en oren open doen en dan merk je dat van zelf. Er zitten op dit forum genoeg ervaringsdeskundigen die dit kunnen beamen.
Dat er relaties tussen bule 's en Balinezen zijn, is ook een feit maar dat is getalsmatig toch beduidend veel en veel minder dan met een Javaanse.spacer line  


On 01-10-2008 03:07 Yogya-Bali wrote:

...


Dat er relaties tussen bule 's en Balinezen zijn, is ook een feit maar dat is getalsmatig toch beduidend veel en veel minder dan met een Javaanse.


Zou het ook niet liggen aan de kaste systeem ?.
De kastesysteem kennen de Javanen (bijna) niet.
Vraag me af of het zo is .bisa dicek of makemyday .

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

De Javaanse, Balinese en de bule

Er was eens... Emoticon: Cooool
Wat is eigenlijk het verschil tussen een Javaanse en een Balinese?
Dat ze met een bule aan de haal gaan, economische motieven zullen wel een rol spelen, dus status, kunnen ze lekker snoeven bij hun vriendinnen.. Emoticon: Smile

En die bule, meestal vanaf midden 50.. Emoticon: Devil , niks nieuws onder de zon, jong blaadje zien ze ook hier wel zitten.

Dat resort ziet er idd wel gaaf uit.

Emoticon: Party!wablief?

spacer line  


On 01-10-2008 09:31 Dutchess wrote:
De Javaanse, Balinese en de bule

Dat ze met een bule aan de haal gaan, economische motieven zullen wel een rol spelen, dus status, kunnen ze lekker snoeven bij hun vriendinnen.. Emoticon: Smile


Je moet niet iedereen onder 1 kam scheren.
Er kan ook sprake zijn van liefde en gelijkheid.
Wat dacht je van de mix couple van jonge goed opgeleide ,dus ook gelijkwaardige partners?

Zelfs in die " segment" wordt ook door wild vreemden die de persoonlijke situatie niet kennen soms gezegd " waarom" je niet je eigen bangsa (gelijke) zoekt ipv een bule (m/v) te kiezen.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,441,986 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com