indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Dat het NL rijbewijs geen Internationaal maar een EU rijbewijs is lijkt me duidelijk.

Het kan natuurlijk dat een plaatselijke politieagent niet helemaal op de hoogte is. Ik heb ook wel eens gehad dat ik dat ANWB 'vodje' (want dat is het, had eigenlijk wel in Indonesië gemaakt kunnen zijn zo amateuristisch ziet dat ding eruit) niet bij me had en dan de politieagent wijs maakte dat het roze papiertje toch echt een internationaal rijbewijs is want staat in verschillende talen. Ik kan me voorstellen dat ze daar nu en dan vooral in Bali niet meer intrappen en heel goed weten hoe dat Internationale rijbewijs eruit moet zien.spacer line  


On 25-09-2008 19:58 Anne Mieke wrote:

...


...

Dan ga ik toch ook nog maar ff off topic.

Toeristen mogen in Nederland rijden op hun (inter)nationaal rijbewijs rijden. Voor Indonesiers geldt dat dus ook (ik heb begrepen dat je ook in Indonesie een internationaal rijbewijs kunt aanschaffen)
Buitenlanders die zich in Nederland komen vestigen met MVV (ik heb het even niet over de EU en aanverwanten) mogen op dit rijbewijs zelfs 6 maanden rijden en moeten daarna alsnog een (verkort) examen doen. Dit is zo onlogisch als het maar zijn kan maar wel waar…..

Maar het is maar hoe je het bekijkt. Wij zijn in Nederland van de (verkeers)regels en in Indonesie meer van “tussen de regels door” Je zou ook kunnen stellen: als je in Indonesie kunt rijden dan kun je het in Europa zeker. Maar ik heb al ondervonden dat Indonesiers nogal nerveus worden van alle verkeersborden hier…….

gr
AM


Ze moeten gewoon een volwaardig examen doen (theorie en praktijk). Misschien dat ze wat minder lessen nodig hebben omdat men al kan rijden is mogelijk maar een verkort examen bestaat niet.

Een leuk weetje: Onze oppermachtige Amerikaanse wereldgenoten hebben hier in Nederland ook niks aan hun eigen rijbewijs en moeten na een half jaar dus ook gewoon een Nederlands examen afleggen.... Emoticon: Laugh out loudNKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Allemaal waar en uiteindelijk niet goed genoeg. Het kost even maar nu ben ik eruit kwa rijbewijzen:

Het NL rijbewijs is internationaal binnen de EU; daarbuiten vereisen sommigen landen een Internationaal rijbewijs. Welke landen dat zijn is niet gemakkelijk te achterhalen, maar neem maar aan dat het ook zo is in Indonesië. Ga je binnen de EU verhuizen dan is je NL-rijbewijs beperkt geldig en moet dat omgewisseld worden binnen een periode die de geldigheid van je rijbewijs niet overschrijdt, maar meestal binnen een jaar. Geen eenduidige wetgeving dus. Of het moet zijn: binnen een jaar mits het de geldigheid van e rijbewijs niet oveschrijdt. That makes sense!

Helaas is het nu zo, door recent veranderde wetgeving in Indonesië dat je met je NL-rijbewijs, vergezeld door dat ANWB-vodje dat men Internationaal rijbewijs noemt nog steeds niet mag rijden in Indonesië. Beide papieren dienen aangeboden te worden aan de plaatselijke politie waarmee dan een plaatselijk rijbewijs kan worden aangeschaft voor de periode van een half jaar maximum.

Ik rij dus al een tijdje illegaal rond, en met mij meerdere personen lijkt me. Een internationaal rijbewijs aanschaffen is misschien simpel als je vanuit Nederland naar Indonesië gaat, maar als je hier langer verblijft zoals ik kom ik niet in Nederland en zal dat papiertje ergens anders moeten zien te krijgen. Ik zoek dat nog uit, want ik ben nu verplicht dat ook te hebben (al stop ik nu niet met rijden).

Indonesiërs die met hun Indonesische rijbewijs in Nederland komen mogen daarmee niet rijden, zoals 'oude bekende' aangeeft.

Kitas-houders kunnen op vertoon van beide rijbewijzen een plaatselijk rijbewijs aanschaffen met een geldigheid van één jaar, of minder als hun visum eerder verloopt.
That's it.
Emoticon: Bye byeoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Bedankt voor de info NKP.
De Poltabes Barelang informeerde mij vandaag;

Toerist.
Internationaal rijbewijs plus rijbewijs van land van herkomst.
En nu komt het, verblijf langer dan de visum (dus een 2e visa) een lokaal rijbewijs.
De kosten hiervan volgens opgave, 250.000 Rp

Ik heb een SIM dus voor mij maakt het niet uit.
Die is overigens net zolang geldig als mijn workpermit.
Kitas loopt 2 weken langer Emoticon: Confused

Afijn op die 2 weken komt het ook niet aan. Maar dat is wat ik gekregen heb.
Emoticon: Party!

It's only kinky the first time.

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

akakadabra
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,925,297 topic views - 240,840 posts - 13,736 topics - 34,493 members - last post @ 28-02-2021 10:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

144,887,068 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com