indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

He intresant deze gesprekken, wij zitten er ook over te denken om voor iets tijdelijk naar indonesia te gaan.Eigelijk een huisje kopen en dan daar drie maanden blijven en dan weer terug.Maar wel iemand die daar de boel in de gaten houd.Dus je ook kan verzorgen tegen betaling.Wel redelijk want daar heb ik nu wel ondervonden.Alleen is er ook een probleem als je ziek wordt geen griepje maar iets anders.Lijkt mij de verzekering nogal duur.Hoewel in nederland kunnen ze er ook wat van.Ik dacht als je een huisje wil kopen dat je met iemand uit indonesia dat moet regelen.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Laten we maar beginnen Joop een deel van de luchtballon door te prikken.

In iedergeval kun jij net als andere niet Indonesier geen huis kopen, nog de grond.
Als je iets huurt voor een jaar je aan dubbele kosten zit. Want je woont in Nederland tenslotte. Verzekeringen? Als je gepensioneerd bent? Nada, noppie, nul, nul. Die hebben ze in RI niet voor je. Sinds jouw verblijf op een bepaalde status is, sosbud? Bankrekening openen? Njet. iets in bezit hebben? Auto, brommer? Njet.

Net als velen die denken, overwegen naar RI te gaan lopen tegen veel obstakels aan. En is het voor de meesten "luchtfietserij"

Vervolgens sta je bloot aan een volledig andere cultuur en samenleving. En die zijn ook niet zonder gevolgen.

1 tip ! Bezint eer ge begint !


Where there is a will there will be relatives.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

wij zitten er ook over te denken om voor iets tijdelijk naar indonesia te gaan. Leuk, maar wie zijn wij? Gepensioneerden of gezin met kids? Op welke basis verblijven? Visum toerist of sociaal-cultureel?
Eigelijk een huisje kopen en dan daar drie maanden blijven en dan weer terug. Huis kan je als buitenlander niet kopen (zie hierboven Anorak). Hoewel men je dat zeker op Bali zal vertellen dat het wel kan. Tja, Bali is het eiland waar blijkbaar alles kan.
Maar wel iemand die daar de boel in de gaten houd. Wie? Betrouwbaar? Waar? Meestal leeft een autochtoon een woning binnen een paar maanden geheel af en kan het niet eens meer worden gerenoveerd maar geheel afbreken en opnieuw opbouwen.
Dus je ook kan verzorgen tegen betaling. Wel redelijk want daar heb ik nu wel ondervonden. Dat is zeker mogelijk.
Alleen is er ook een probleem als je ziek wordt geen griepje maar iets anders.Lijkt mij de verzekering nogal duur. Hoewel in nederland kunnen ze er ook wat van. That's for sure.
Ik dacht als je een huisje wil kopen dat je met iemand uit indonesia dat moet regelen. Maar die ben je dan in 70% van de gevallen kwijt op den duur.

Klinkt enigszins negatief maar zoals boven: "Bezint eer ge begint".
Het heeft mij ook jaren van voorbereiding gevergd en een woonperiode in Jakarta van 8 maanden waardoor ik de Indonesische maatschappij enigszins heb leren kennen; iets dat elders in RI moeilijk zal lukken omdat je een waabeeld wordt voorgehouden.zieleffe
User
spacer line
 

JA dat is dan ook onbegrijpelijk dat die Joop vd Meer hier in slecht leest.
Er staan zo veel verhalen er over, als hij eens op zoeken ging, klikken naar zoeken, dan had hij veel kunnen lezen, over de mislukte gevallen.
Maar goed wie niet leren wil, moet maar voelen.
Toch ga ik even op in wat Y-B schreef over een verzekering en wat je kwijt ben omtrent je vaste lasten in Nederland.
Die lopen de spuigaten uit in Nederland.
Een gemiddelde gezin is meer dan 1000€ kwijt per maand.
Dus wat is beter, of wat moet je doen in dit geval.
ALs ik in 2006 iets meer dan 1 week in het ziekenhuis heb moeten liggen en wij waren net 1000€ kwijt, met specialisme en tandarts kosten samen
Dan is dat wel te overzien.
Dus lees in 2006 , weet het nu niet, wat de prijzen doen........
Ik denk als je een doorlopende reis verzekering heb, mits je drie maanden en of 6 mnd verblijf, dit al gegarandeerd betaald word, door de verzekering...... Emoticon: Yeah right! Emoticon: ConfusedAls je ziet, hoe hier de euro probleem steeds groter word en garantie van je spaargeld niet meer onaangetast blijft.
Depositogarantiestelsel is nu gegarandeerd tot 100.000¤€ zal naar de 35.000€ gaan zie mijn posting hier onder.

http://www.nujij.nl/economie/c(...)ogers.22240216.lynkx
ja dat begrijp ik er uit, dat weer Nederlanders aan de wieg van deze ellende heeft gestaan.
het verdrag van Maastricht en Lubbers en van de Broek en minister Ruding.
Die idealisten van de grootste orde, die er ooit heeft rond gelopen, de graaiers, die geld uit de pensioenfondsen hebben gehaald.
Die zijn nu vervangen door de Dijselbloemtjes en de Rutjes, ook weer die Eurofielen en anderen die dit wil doorzetten, tot ze er bij neer vallen.
Ik voorspel je dat we nu weer met grote open ogen worden beet genomen doordat ze de mensen op Cyprioten beloven onder de 100.000€ niet belasten en er aan zullen komen.
Maar vergeet niet dat ze nu moeten wachten, op een voor Euro zone veranderde veiligheid stelling, van 30, of 35.000€ in de depositogarantiestelsel.
Als ze dat veranderd hebben, gaan ze je geld wel afpakken, dat is nu al duidelijk, als er Financieel deskundigen dat ook al melden, dat het daar naar toe moet leiden.
Cyprus had uit de Euro gemoeten en daar een belastingvrije land van maken.
Moet je eens kijken hoeveel Europeanen daar als vliegen op afkomen.......
En dat weten ze; daarom zijn ze niet voor niets, alles op alles te zetten voor Cyprus de regels af te zwakken zodat de bevolking hier in intrapt.........


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

kuncitan
User
spacer line
 


Op 24-03-2013 01:56 schreef Joop van der Meer:
He intresant deze gesprekken, wij zitten er ook over te denken om voor iets tijdelijk naar indonesia te gaan.Eigelijk een huisje kopen en dan daar drie maanden blijven en dan weer terug.Maar wel iemand die daar de boel in de gaten houd.Dus je ook kan verzorgen tegen betaling.Wel redelijk want daar heb ik nu wel ondervonden.Alleen is er ook een probleem als je ziek wordt geen griepje maar iets anders.Lijkt mij de verzekering nogal duur.Hoewel in nederland kunnen ze er ook wat van.Ik dacht als je een huisje wil kopen dat je met iemand uit indonesia dat moet regelen.


Ik loop met dezelfde plannen rond. Neem svp contact op. Mijn emailadres is (tijdelijk) te zien als u ingelogd bent.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Minstens 3 á 4 keer per maand komt er wel iemand die naar Indonesië wil verkassen.
Hierboven Joop, en enkele dagen geleden in de topic "Wonen op Bali"

Hallo,
Wij zijn ons aan het orienteren, om in 2014 in Bali te gaan wonen. We willen een huis gaan huren rondom Sanur. Kan iemand ons vertellen wat je gemiddeld per maand nodig heb met twee personen om daar redelijk te leven?

Groet,
Piet en Bea


Vaak mensen die een paar keer op vakantie zijn geweest en zo'n besluit dan nemen.
Alsof ze een kilo suiker gaan kopen.
Ik vraag me dan altijd weer af of mensen wel beseffen waar ze aan beginnen.
Dit zijn is toch een stap in je leven die je niet zomaar maak, kijk ik bijvoorbeeld naar de vraag van Piet en Bea, dan krijg ik de indruk dat ze er nooit zijn geweest, anders zouden ze toch zeker wel een idee hebben wat het dagelijks leven op Bali kost.

Mensen hebben vaak geen idee waar ze aan beginnen.
Voor gepensioneerden al zo wie zo de visum ellende, ik ben de afgelopen week weer bezig geweest met een doodgewoon Soc. Cultureel visum.
Ik rekende even snel uit hoeveel A viertjes ik in de afgelopen 5 jaar heb volgekalkt voor mijn visa en verlengingen, meer dan 200 dus, dat is verdorrie een boek.

Alternatief, een ouderenvisum, maak je borst maar nat, kost een paar centen want dat kan je niet op eigen ellenbogenstoom, daar zitten weer allerlei kwakzalvers tussen die je proberen kaal te plukken.
Dan ben je er nog niet, zo'n visum is alleen maar aantrekkelijk als je alle schepen in Nederland achter je verbrandt, hoe zit het dan met je ziektekosten verzekering.
Probeer je maar te verzekeren als je boven de 65 bent.
Dan hebben we het nog niet over de eisen die voor zo'n visum gelden, huishuur moet aan een minimum voldoen, huishulp officieel in diens nemen en de hoogte van het inkomen.
Waar ga je wonen, heb je een redelijke medische behandeling nodig, zal je op Java toch aan gewezen zijn op grotere steden.

Voor jongeren die gaan emigreren, werken in Indonesië of iets voor zich zelf beginnen.
Allereerst het leren van de taal, alle benodigde vergunningen om legaal iets op te zetten of te gaan werken.
Maak dan helemaal je borst maar nat, laat staan als er kinderen zijn, zonder taalkennis op een lokale school dumpen?

Dan zijn we er nog niet, geen sociaal vangnet, geen ouderdomsvoorzieningen.
Hebben mensen dit alles achter de rug, dan steekt het volgende de kop op.
Totaal andere cultuur, dat valt voor een bleekgezicht niet mee, in de pas lopen en je kop niet boven het maaiveld uitsteken.
Continue op je que vive blijven voor zogenaamde vrienden, want je bent en blijft het witte suikeroompje voor de gemiddelde Indonesië.

Ooit had ik ook het idee om te verkassen, daar heeft mijn echtgenote altijd weinig antwoord op gegeven, die dacht "ondervinding is de beste leermeester".
Sinds ik nu 5 jaar in prépensioen 9 maanden per jaar in Indonesië verblijf heb ik dat idee laten varen.
Ik heb een fijn stekkie op Java, kan mij redelijk verstaanbaar maken, heb een redelijke kennissenkring opgebouwd (let wel geen vrienden) het geblér van de moskee, gaat het ene oor in en het andere uit.
Het weer is natuurlijk geweldig, ik zit nu inmiddels 11 weken in Nedeland waarvan ik al 10 weken met een bevroren snottebel loop als ik naar buiten ga.

Ik mis de drukte in Indonesië, er is altijd wel wat te zien, de nietszeggende gesprekjes, waar bapak vandaan komt en hoelang bapak al in Indonesië is en hoe goed bapak de taal wel niet spreekt, niet te vergeten de honderden visite kaartjes die ik al gehad heb.
Want het aanspreken is zoals YB al aangaf gebaseerd op die ene klapper die ze willen maken met behulp van dit bleekgezicht.
Maar er is geen haar op mijn hoofd die nog aan verkassen denkt.

Voor ouderen heb ik maar één advies, ga lekker 4 of 5 maanden overwinteren.
Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil, zeker op Java buiten de grote steden.
Weliswaar is een ticket duur, maar daar staat tegenover dat het dagelijks leven veel goedkoper is.
Bevalt het ergens niet, zoek je een andere stek, heb je medische zorg nodig ben je binnen 20 uur in Nederland.
Bevalt het je na de eerste 5 maanden niet, geen verplichtingen en Emoticon: Bye bye


zieleffe
User
spacer line
 

JA helemaal mee eens Malam een goed onder bouwde mening, waar ik ook nu mee te maken ga krijgen, want zoals jullie weten ben ik nog steeds bezig mijn gelijk te krijgen omtrent de VSB als ABP.
Zou zo weg willen uit Nederland, je moet het wel met beleid doen, zoals naar iets leiden.
Mijn huis is te koop en daarna zie ik wel een adres, bij mijn kinderen en ga ik zomers in een caravan of Camper en dan reizen naar Spanje of waar dan ook.
Maar ja dat is dan afwachten, moet nog bekijken alles hoe het verder gaat........... Emoticon: Emoticon: SmileP.S Joop v d Meer ken je die Willem (Geheim) die organist in Breda????
Die hier ook lang met zijn verhalen aanwezig was?
Die zelfs een stichting op Sumatra heeft opgericht hoe gaat het daar mee Willem als je dit lees................ Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Misschien even ter overweging, als je het huis verkocht hebt? Onmiddelijk overzetten in een niet Euro land op een bankrekening in een andere valuta.


Where there is a will there will be relatives.

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Ik ben geboren en getogen in Surabaya....mijn liefste wens is om ooit weer terug tekeren naar mijn geboorte eiland. Maar door het vele lezen van forumleden die daar al jaren wonen heb ik nu besloten om NIET naar IR te verhuizen. En zoals andere leden en nu in Malam zijn berichtje is geschreven gewoon lekker een paar maanden per jaar naar IR op vakantie te gaan......vooral als je langzaam richting pensioen leeftijd gaat lopen en vergeet vooral niet dat de lichamelijke gebreken óók er aan komen, toch??
Dus ...BEZINT EER GIJ BEGINT..... Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: SmileMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-03-2013 12:02 Anorak wrote:
Misschien even ter overweging, als je het huis verkocht hebt? Onmiddelijk overzetten in een niet Euro land op een bankrekening in een andere valuta.


Cyprus? whoahahahaha Emoticon: Laugh out loud
Oh nee ook een land met (stink)Euro Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-03-2013 12:12 Kembang wrote:

Ik ben geboren en getogen in Surabaya....mijn liefste wens is om ooit weer terug tekeren naar mijn geboorte eiland. Maar door het vele lezen van forumleden die daar al jaren wonen heb ik nu besloten om NIET naar IR te verhuizen. En zoals andere leden en nu in Malam zijn berichtje is geschreven gewoon lekker een paar maanden per jaar naar IR op vakantie te gaan......vooral als je langzaam richting pensioen leeftijd gaat lopen en vergeet vooral niet dat de lichamelijke gebreken óók er aan komen, toch??
Dus ...BEZINT EER GIJ BEGINT..... Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: Smile


Het is te hopen dat je in gezondheid je 65 lentes mag bereiken Kembang, net als Surya en Malam winterse dagen in Nederland mijden.
Voor de rest verbonden blijven aan dit kikkerland, ondanks alle ellende van de laatste jaren, nog steeds een goed land voor geripte ouwetjes.spacer line  

Hallo luitjes helen wijze worden allemaal.Ik ben er nu dus 66 jaar en mij vrouw 65 jaar.Helemaal gek ben ik dus niet ik doe het wel goed en voorzichtig.Ik ben er twee keer nu geweest en ik ga met de zomer weer voor 30 dagen.Als ik het zou doen probeer ik het eerst uit voor drie maanden.Ik heb daar wel mensen die ik vertrouw.
PS die organist die ken ik in Breda Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byespacer line  

Joop,
ik zal vaker in jakarta komen(is ook mijn kampung).
Heb een paar oude contacten mbt K&R (koneksi dan relasi) .
Ben zaterdag j.l aanwezig op mijn schoolreunie in jkt voor de 3 jaargangen, 1966-67-68 .
Simpel, omdat ik weer aan het netwerken ben voor het geval dat ik hulp nodig heb mbt immigratie-politie-justite enof leger.

Mijn advies voor wouldbe migrant is , goed de knopen tellen, eerlijk voor je zelf zijn .
Als je niet aan de eisen kan voldoen (inkomen bijvoorbeeld, visa eisen etc) en geen " speciale" contacten heb in Indonesia , dan moet je gewoon in Nederland blijven .
Bespaar je veel ellende.
PS : er zijn toch leden die het aangedurfd hebben en hun plek hadden gevonden.

Dit buiten je persoonlijke gezondheidstoestand .
Anders bestaat de kans dat je berooid en zwaar teleurgesteld terug moet komen naar Nederland.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Voor de jonge oudjes Emoticon: Wink die niet helemaal fit zijn (medicijn of ziekenhuishulp-bezoek nodig hebben) is mijn advies , zorg dat je goed verzekerd bent.

Moest ook 3 keren naar een grote ziekenhuis gaan , nou zeg lijkt wel lopende band werk , met tientallen mensen voor u.
Dus doe ik de cuekmethode (moet wel a.s zondag biechten bij de pastoor), gewoon binnenstappen, gelijk geholpen, uitslag binnen 1.5 uur.
Gelijk naar de eksekutip afdeling , gelijk geholpen door een specialist (prof dr dr etc) , die ook hollands spreekt.
Zijn kinderen studeren ook in Ollanda.

In ollanda moet ik maanden wachten voordat ik een specialist kan zien.
Inmiddels heb ikal gesprekken gevoerd met oud studievrienden, getrakteerd worden etc .
Kreeg ik " standje" waarom ik niet bij hun ziekenhuis aanklopte , any time kan ik beroep doen.


bisa dicek of makemyday .

simpati
User
spacer line
 

Terug naar het onderwerp:
Naar Indonesia verhuizen: hoe zit het met belasting?

Ik weet dat er nog al wat mensen zijn die net als ik een koopsompolis hebben afgesloten die bedoeld is als extra inkomen bij het pensioen.
Ik heb in de 10 jaar een bruto winst gemaakt van 2%, de enige die wel flink winst heeft gemaakt is in mijn geval INTERPOLIS maar er zijn er heel wat meer.

Zo'n koopsompolis wordt normaal in maandelijkse termijnen uitbetaald en meestal met een gunstig belastingtarief.

Als je geen INGEZETENEN meer bent van Nederland mag niet in maandelijks termijnen uitbetaald worden en betaal je over het hele bedrag ook nog eens 20% revisierente
Daarom werd er op mijn polis 72% ingehouden en geen extra maandelijks inkomen.

Ik wil middels dit bericht mensen waarschuwen om voorzichtig te zijn met uitschrijven in Nederland als er nog een koopsompolis uitgekeerd moet worden.
Ik weet dat er enkele forumleden zijn die een koopsompolis hebben.
Groetjes,
Janzieleffe
User
spacer line
 

Ja zoals Jan al schreef je moet het in een speciaal rekening plaatsen waar je lagere belastingen en premies over betaald je krijg het dan uitgekeerd om de drie maanden.
Ik heb ook zo koopsompolis die nu uitgekeerd word per 1 april.
Ja ze zeggen toch; 1 April stuurt de gek waar hij wil..

Dat kan je ook stellen wat er van over blijft is gewoon een belachelijke rendement, van niet meer dan, van een negatieve saldo .
Je hebt er meer geld er ingedaan, dan wat je ontvangt.
Verdampt zeg maar gewoon gestolen, wat ze nu allemaal doen, in die financiële wereld, is gewoon georganiseerd legaal stelen............ Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: DevilJe bent voor een dubbeltje geboren en word nooit een kwartje .......... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
maar gaat dat ook op met de euro??????????.......... Emoticon: Stupid Emoticon: I love it


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,770,513 topic views - 241,433 posts - 13,740 topics - 34,988 members - last post @ 07-05-2021 17:16 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,943,421 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com