indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Dat zal dan wel beter en gemakkelijker voor meneer Dorknoper zijn, zou ik denken (zie de verhalen van Olivier B. Bommel). Ik moet er niets van hebben, dat is voor mij het gemakkelijkste en het beste.

Op het topic: verhuizen naar Indonesië, neem dat besluit maar laat je tevoren goed informeren en ga desnoods op proef voor een maand of wat. Maar als je het besluit genomen hebt, leef ernaar, laat de belastingdienst weten dat je stopt met hen te betalen totdat je weer eens terugkomt maar ondertussen steek je dat geld lekker in de gebreide sok en ga er later goed van leven. Beter dat jij dat doet, van je eigen centen, dan die yups in Holland.ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 


On 22-09-2008 05:42 oyibo wrote:
Anne Mieke,

Ik kan alleen met je delen wat in mijn situatie van toepassing is.

Ik ben uitgeschreven uit Nederland.
Heb een eigen huis in Nederland en betaal hypotheek.

Ik geef in Nederland gewoon mijn inkomen op.
En betaal dus belasting. Geen loon of inkomstenbelasting !
De belasting die ik afdraag is per jaar 11880 euro.
Terugrekenend per maand zo'n 990 euro.
Ik verhuur mijn huis niet. Dat zou wel kunnen zelfs met hypotheek, hiervoor hoef je GEEN toestemming van de hypotheekvertrekker te hebben, het is nieteens relevant.

Emoticon: Party!Hoi Oiybo,

Ik ben toch benieuwd welke belasting je wel betaald in Nederland... Volgens mij is het zo dat als je langer dan 6 maanden (aaneengesloten) binnen een kalenderjaar in Indonesië verblijft (werkt) Indonesië het recht heeft om te heffen. In mijn geval wordt dat gedeelte betaald door mijn werkgever. In Nederland hoef je dan volgens mij niets af te dragen.. Of mis ik iets?Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geïntegreerd. Oke, noem er eentje dan

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Sieb, Johan, Martin, Jan en Surya Atmadja,

Allereerst bedankt voor de uitleg, de visies en de tips en trucs. (ik had wel ff wat te lezen na het werk......) Er zit zeker wat bruikbaars bij. En ik denk dat heel wat meer mensen hier iets aan hebben.

Ik probeer er nu mijn eigen verhaal van te maken. Ik weet nog lang niet welke kant het uitgaat en welk model het gaat worden. Moet allereerst maar eens met een financieel adviseur gaan praten, bezoekje aan de ziektenkostenverzekeraar en de belastingdienst om alles af te vinken. Mijn plan van aanpak wil ik over anderhalf jaar klaar hebben.

Natuurlijk heb ik ondertussen "100" vragen op mijn pc geparkeerd (vooral vragen aan mezelf!) die ik her en der uit zal zetten en/of ik kom hier gewoon even terug.

Nogmaals, terima kasih!
................................
Hier is de eerste al:

Wanneer is een ziektenkostenverzekering verplicht in Indonesie? Is dat te allen tijden met een KITAS (kerja/bisnis, pensiun, ikut suami/isteri) of heb je daar een keuzen in. (ben bang van niet) En waar sluit je die dan af? In Nederland, in Indonesie.
Want in de postings van Martin (NKP205 ) Surya Atmadja hebben ze gewoon gelijk. Ik kom hier al nooit bij een dokter en de tarieven in Indonesie zijn een stukken lager (maar op sommige plekken de zorg zelf helaas ook......) En natuurlijk weet je maar nooit wat er gebeurd maar met mijn eigen te verwachten financiele mogelijkheden zit ik dan nog altijd in een zeer riante positie ten opzichte van de meeste Indonesiers denk ik dan maar.
Ik vraag dit ook omdat ik het idee heb dat zo'n ziektenkostenverzekering ongeveer hetzelfde kost als in Nederland daarentegen de zorg (aanbod, mogelijkheden etc.) veel minder (voor alle duidelijkheid: ik heb het hier niet over Java en Bali) dus wat is de waarde van zo'n verzekering? (als ik eruiteindelijk toch een ticket naar Denpasar of Jakarta bij moet kopen)

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Een van de beste opties gedurende je werkzaam verblijf in het buitenland, in dit geval Indonesie, is het aanbrengen van een zogenaamde salary split. Dit doe je als je een KITAS hebt en door je bedrijf bent uitgezonden:
Een deel van je salaris laten uitbetalen in Nederland en een deel in Indonesie. Let wel, het deel uitbetalen houdt iets meer in dan je werkgever in Nederland het netto bedrag laten overmaken naar een rekening in Indonesie. Je moet daadwerkelijk op de loonlijst van een Indonesisch bedrijf (dochtermaatschappij van bedrijf in Nederland) staan. Zij betalen jou uit. Verder wordt je voor een deel gewoon uitbetaald in Nederland. Dit heeft als voordelen:
Uitbetaling in Indonesie:
- Lager belasting tarief, dus minder belasting te betalen over je bruto salaris.
Uitbetaling in Nederland:
- Behoud van sociaal vangnet, AOW en dergelijke;
- Hypotheek aftrek.
Vooral deze laatste is een killer. Bij een goede hypotheek en dito inkomen heb je al snel een redelijke hypotheek aftrek. Een snelle berekening toont in de meeste gevallen aan dat de meest voordelige oplossing is: gewoon 100% in Nederland laten uitbetalen.

Let op, het is dus een kwestie van MOGEN en niet van MOETEN van de belastingdienst: bij het hebben van een KITAS (en meer dan 180 dagen per jaar in Indonesie) MAG je je salaris uit laten betalen in Indonesie EN dus daar belasting betalen.Begin de details te vergeten

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Anne Mieke, als je full-time in Indonesia gaat wonen kun je geen verplichte Nederlandse ZKV meer hebben, zelfs niet een polis die je vrijwillig wilt aangaan, omdat je daarvoor in Nederland woonachtig moet zijn.

In Indonesia is er geen voorziening zoals een collectieve ZKV voor iedereen. Al die arme mensen die geen geld hebben en ziek worden kunnen geen behandeling krijgen. Je ziet daardoor de meest simpele ziekten de meest dramatische gevolgen hebben, die gemakkelijk opgelost hadden kunnen worden met een beetje geld.

Anyway, je kunt wel bij een plaatselijke verzekeringsmaatschappij, met landelijke connecties, een verzekering afsluiten. Ik heb dat ook willen doen voor ons gezin van vier personen, maar het geeft/gaf me geen voldoende dekking. De dekking is maximaal zo groot als de som van de premies: dat schiet niet op. Tenzij dat al een beetje is bijgetrokken (dit was 2 jaar terug) heeft het geen zin zo'n verzekering af te sluiten.
Als rijke blanke ga je gewoon naar een soort huisarts, je hoeft je niet in te schrijven of zo, en daar betaal je al het dubbele dan een locale persoon, maar nog steeds bijna niets. Ik heb het getroffen, want deze mevrouw dokter, moslima vanzelf, heeft een goede kennis van zaken en helpt me snel en voordelig.

Je kunt tevoren ook via internet checken wat er aan de hand zou kunnen zijn en de dokter een beetje de goede kant op sturen om de medicijnen te krijgen die je wilt hebben.

Voor de grote operaties, de kans is klein dat je zoiets zou moeten ondergaan, moet je wat meer geluk hebben in Indonesië (goed rondvragen over de kwaliteit van de doktoren en het ziekenhuis) of gewoon meer geld uitegeven en naar Singapore gaan of Darwin (mooi plaatsje voor vakantie ook!).

Hier op het eiland Bintan zou ik naar het ziekenhuis gaan van de Mariniers. Het is duurder dan het gewone ziekenhuis, maar die doktoren zijn echt opgeleid. De uitstraling blijft echter primitief en een operatiekamer ziet er heel anders uit dan in Nederland of Singapore, maar ze doen hetzelfde. Ik heb er één keer gebruik van gemaakt, volledige narcose, en heb het prima overleeft. Zelf betaald, dat wel, maar waar praten we over? € 400 of zo? Geen verzekering nodig!siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Anne Mieke ik vertek over een half uurtje "even" naar Singapore, ja de plicht roept, ik moet er weer ff uit.... Morgen middag ben ik weer terug op m'n stekkie en dan zal ik antwoorden.
Graag zou ik meer gedetailleerd je positie vernemen, ik bedoel, wat laat je in NL achter enzovoort.
http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ardianto,

Zoals al in een eerdere reaktie van Johan, is het inderdaad een vrije keuze.

Voor wat betreft ziektekosten verzekering,
Verplichte ziektekostenverzekeringen bestaan niet meer in Nederland.
En als je er vrijwillig 1 aan wil gaan, zoals ikzelf dan kan dat.
Ik zou zeggen informeer eens bij XHI Expat Health Insurance.
Behalve deze of een vergelijkbare verzekering heb ik een verzekering die me in verschillende landen waaronder RI per helikopter afvoert van een plaats van ongeval.
Deze stabiliseren, en vliegen je naar een ziekenhuis. Dus niet het lokale ziekenhuis.
Dit is een aparte verzekering. Je kunt natuurlijk een risico lopen, maar hoeveel risico wil je lopen? Als een ingreep in de tienduizenden euro's gaat lopen dan kan een verzekering al snel uit. Maar dat is ieders eigen keus. Er is geen fietsemaker in Indonesie die aan mijn lijf komt. Dat is wel duidelijk.
De waarde van een ziektekostenverzekering is duidelijk als het echt in de papieren gaat lopen. En schat het risico eens in als je deelneemt aan het verkeer in RI.
Je zou haast zeggen iemand loopt dan een behoorlijk risico.
Maar nogmaals,ieder voor zich. Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Je bent een rijk mens, Igwe!

Blijft de vraag of die helicopters in RI wel zo veilig zijn!? Ik heb reeds vele malen in een meeuwenklopper, zoals wij dat noemen, gezeten en ik moet er zelfs een cursus voor doen om mee te mogen, maar ik ben er ook van overtuigt dat de helicopters niet zo geweldig onderhouden zijn als op de Noordzee, en ook daar gebeuren er ongelukken.

Zijn er überhaupt wel trauma-helicopters op dat Godeneiland?

Een internationale Expatverzekering is inderdaad een mogelijkheid, maar de meeste mensen schrikken van de premie, want dan moet er een bijbaantje komen. Oyibo zal wel in de gelegenheid zijn dat door een werkgever te laten betalen, maar normaal doen mensen dit niet, een Expatverzekering en zoveel belasting betalen, terwijl je meestentijds elders bent. Alleen als je chronisch ziek bent levert een verzekering voordeel op, denk ik, maar ach, dan heb je hier niets te zoeken, wat!

Nee, een fietsenmaker mag mij ook niet repareren, al zitter er nog zoveel boutjes los. Maar als de nood hoog is kom je met die helicopter toch terecht in het dichtsbijzijnde slagershuis, alwaar er ritueel in je zal worden ge(-of be?)sneden. Ik denk niet dat je dan nog veel te eisen hebt. Inshallah!spacer line  


On 23-09-2008 03:02 NKP-2005 wrote:

Hier op het eiland Bintan zou ik naar het ziekenhuis gaan van de Mariniers. Het is duurder dan het gewone ziekenhuis, maar die doktoren zijn echt opgeleid. De uitstraling blijft echter primitief en een operatiekamer ziet er heel anders uit dan in Nederland of Singapore, maar ze doen hetzelfde. Ik heb er één keer gebruik van gemaakt, volledige narcose, en heb het prima overleeft. Zelf betaald, dat wel, maar waar praten we over? € 400 of zo? Geen verzekering nodig!

Echt byzonder is de RSAL ook niet .
In ieder geval zijn ze redelijk voorzien om de huis tuin keuken operaties te verrichten.
Voor indonesiers met geld en (hoge) ambtenaren die gaan uitwijken naar Singapura , Malaysia , desnoods naar Europa.
Als ik over Jakarta praat dan heb je ook goede ziekenhuizen zoals de Pondok Indah ziekenhuis , de Pertamina en andere gespecialiseerde ziekenhuizen.
De meeste indonesiers die dat kunnen betalen gaan toch naar Singapura om te gelijk met de familie te shoppen en een korte vakantie om van de wschrik af te komen.


bisa dicek of makemyday .

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Helemaal juist, Surya A.; mogelijkheden genoeg dus. E.e.a. hangt gewoon af van je eigen wensen en portemonnaie. Hier geldt: als je wat wilt betaal je er voor, niet de gemeenschap.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Die helikopter komt gewoon uit Singapore overigens, waar ze me in dat geval ook heen brengen. Dus dat is het probleem niet. Inderdaad, het kost een paar spijkers maar de service is niet beperkt tot RI. En aangezien het werk zich niet beperkt tot slechts 1 land neem ik geen enkel risico, helemaal als dit soort landen crisis gebieden zijn. Vandaar.

Dus maak ik me geen zorgen in dit geval over de meeuwenklopper.
Doorgaans ook niet in andere landen waar gebruikt gemaakt kan worden van de service.

De expat verzekering is overigens goed betaalbaar.
In dat opzicht zeker goed te doen, ik ken wel een paar Engelse en Amerikaanse maatschappijen waar ik eerder via werkgever verzekerde was die een arm en een poot vragen per maand. Het gezin is hier overigens in de polis opgenomen. En ja, die penningen voldoe ik niet zelf. Of maar voor een deel. Ik zit hier niet omdat ik hier zonodig naar toe moest Emoticon: Party! het is maar waar ze me nodig hebben. Toevallig zitten we nu hier, leuke bijkomstigheid, over een paar jaar is dat weer anders.


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Prettige bijkomstigheid is wel dat ik de meeste meeuwenklopper piloten wel ken.
Dus aan veiligheid zal het in dat geval niet liggen Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Beste Oyibo,

Ik wil je best geloven, man, maar ik neem eventjes aan dat je in Bali zit, zoals je uit je reacties laat weten. Een helikopter die dan gewoon eventjes uit Singapore naar Bali komt, daar geloof ik geen barst van. De actieradius van zo'n ding is niet zo groot en de kosten zijn dan zelfs voor een 'goed betaalbare' verzekeringsmaatschappij niet op te brengen, met een tussenlanding of acht heen, en ook weer terug om eventjes de tanks te vullen. Bij een topsnelheid van pakweg 180 knopen is het ook minstens een uur of acht vliegtijd. Lekker veilig als je hoog nodig naar een ziekenhuis moet.

Ik verwijs dit naar de afdeling sterke verhalen, of je verzwijgt iets.

Wat een zenuwe ding is dit toch: Emoticon: Party!oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Toen ik wakker werd vanmorgen en de gordijnen open deed leek het verrekte veel op Batam. Bij nadere inspectie was het gewoon Batam.

En dat is zo'n 20 kilometer van Singapore.

En op Bali hebben ze overigens de zelfde service, en........zelfs een heel goed ziekenhuis. Om verwarring te voorkomen, ik woon op Batam, en............heb ook een huis op Bali. Dus mij ontgaat een sterk verhaal. Dat ik hier woon weten de meesten overigens gewoon. En een enkeling weet voor beroep ik heb, en dat laten we zo Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

havana45
User
spacer line
 

Voor hen die de mogelijkheden voor ziektekosten verzekering nog ff goed willen onderzoeken,ook bij langer verblijf buiten nederland;www.oomverzekeringen.nloyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Volgens mij heeft Jan die op zijn tomaatnet site ook staan.
Het schijnt dat Allianz ook een dergelijke verzekering heeft op expat basis.
Zal de details eens opzoeken. Die werd recent aangeboden. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Heb net OOM even eea fictief ingevuld. Ik schrok me dood (van de prijs). De kosten zijn veel hoger dan dat ik nu voor mijn ziektenkostenverzekering in Nederland betaal met ook nog eens een eigen risico. Premieberekening is naar Nederlandse maatstaven en in geen verhouding met de tarieven in Indonesie.
De verzekering biedt zich dan ook aan als overbruggingsperiode of als tijdelijke verzekering. Indien het laatste het geval kun je denk ik nog beter voor een adres in Nederland zorgen. Maar als ik het zo even snel bekijk – ik moet me er nog echt in verdiepen - kan ik tzt beter een potje met extra Rupiah’s meenemen……………

Gr
AMNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Anne Mieke,

Voor een expat verzekering heb je het al snel over 3 tot 500 euro.
Ik zal je over de komende dagen een paar links doormailen.

Kun je daar eens een kijk en vergelijk doen.
Er zijn hele goede verzekeringen af te sluiten. Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 24-09-2008 17:08 oyibo wrote:
Anne Mieke,

Voor een expat verzekering heb je het al snel over 3 tot 500 euro.
Ik zal je over de komende dagen een paar links doormailen.

Kun je daar eens een kijk en vergelijk doen.
Er zijn hele goede verzekeringen af te sluiten. Emoticon: Party!Heb je het over een maand of een jaarbedrag?
Als het een maandbedrag is SCHRIK!
Als het een jaarbedrag is ok.
Jij zit bijna in Singapore, da's wat anders wat mijn toekomstplannen zijn; hou het maar even op (noord)oost, heel ver (noord) oost van Bali en dan heb je weinig aan dit soort verzekeringen (nogmaals zonder er een retour Denpasar of Jakarta aan vast te plakken). Ik heb in mei en juni een aantal ziekenhuizen op Lombok mogen aanschouwen en ik heb mij vele malen afgevraagd "wat als " Emoticon: Cry er echt iets ernstigs is).
Maar ik heb mijn eindconclusie nog niet dus info zoveel als mogelijk. Dank.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Ik snap dat je de kluts kwijt bent geraakt, maar ga eventjes teug naar het begin en sla het helicopterverhaal over. Dat is voor de rijken en belangrijken weggelegd; je zou er niet aan moeten denken, het zou niet in me opgekomen zijn.
Lees het nog eens door en blijf met twee benen op de vloer staan. Als je goed gezond bent en dus niet chronisch ziek dan is de kans dat je uiterst gespecialiseerde hulp nodig hebt heel erg klein. Ik laat mijn leven niet verzieken door dergelijk minieme kansen.
Ik weet zeker dat je tot een juiste conclusie kan komen, en anders overweeg je toch een hele erge snelle speedboat? Er zijn er die veel sneller gaan dan een helikopter.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Anne Mieke, als je naar Indon. vertrekt, heb je dan nog binding met NL? O.a., heb je dan nog een eigen huis? Misschien heb je het al gepost, in dat geval heb ik eroverheen gelezen Emoticon: Blush

Bij bepaalde bindingen nog met NL, zijn er mogelijkheden om in NL verzekerd te blijven, daarom deze vraag.....


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 25-09-2008 08:34 siebjans wrote:
Anne Mieke, als je naar Indon. vertrekt, heb je dan nog binding met NL? O.a., heb je dan nog een eigen huis? Misschien heb je het al gepost, in dat geval heb ik eroverheen gelezen Emoticon: Blush

Bij bepaalde bindingen nog met NL, zijn er mogelijkheden om in NL verzekerd te blijven, daarom deze vraag.....

Sieb heb je een mailadres zodat ik je alle relevante info rechtstreeks kan mailen?

Dank
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 


On 25-09-2008 04:13 NKP-2005 wrote:
Ik snap dat je de kluts kwijt bent geraakt, maar ga eventjes teug naar het begin en sla het helicopterverhaal over. Dat is voor de rijken en belangrijken weggelegd; je zou er niet aan moeten denken, het zou niet in me opgekomen zijn.
Lees het nog eens door en blijf met twee benen op de vloer staan. Als je goed gezond bent en dus niet chronisch ziek dan is de kans dat je uiterst gespecialiseerde hulp nodig hebt heel erg klein. Ik laat mijn leven niet verzieken door dergelijk minieme kansen.
Ik weet zeker dat je tot een juiste conclusie kan komen, en anders overweeg je toch een hele erge snelle speedboat? Er zijn er die veel sneller gaan dan een helikopter.


NKP, ik kan het "helicopterverhaal" van Oiybo wat dat betreft be-amen. Ik was voorheen tijdelijk op het eiland Simelue voor mijn werk en ook daar was er een heli service voor expats in geval van medische noodsituaties. Zou ik een been breken oid. dan wordt ik daar in no-time geëvacueerd. Het is nu eenmaal zo Emoticon: Smile . Multinationals kunnen zich dat permiteren voor hun personeel.


Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geïntegreerd. Oke, noem er eentje dan

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

't Zal best, maar nog eens: dat is niet reëel voor de meeste mensen. Alleen voor de rijken, belangrijken en patsers weggelegd. Vanaf Batam is het net zo gemakkelijk om de boot te nemen; dat doen de meesten die in Singapore medische hulp zoeken, terwijl er in Batam een prima ziekenhuis is; veel beter dan elders. Voor zeer urgent gevallen ga je niet eerst met een chopper naar Singapore maar direct het plaatselijke ziekenhuis in. De kans dat je een zeer urgent geval wordt is miniem als je als toerist of rentenier in Indonesië verblijft.
Misschien dat multinationals en baggerboeren zich dat kunnen permiteren, omdat men daar kennelijk gevaarlijk werk denkt te doen, maar ik vind het erg overdreven en geldweggooierij, zeker als het voor een gebroken pootje is. Denk je dan echt dat ze in Indonesië te stom zijn om een gebroken pootje recht te zetten en in het gips??
De toerist of de expat die hier komt met zijn pensioentje heeft geen helikopter tot zijn beschikking, never nooit niet, ook niet met een zkv, ook niet als het levensredden zou kunnen zijn. Een verzekering zoekt de goedkoopste oplossing: plaatselijk gips, niks choppers. Dat is voor patsers! En die meten met verkeerde maten en geven derhalve een volkomen verkeerd beeld voor mensen die hier naar toe komen voor hun rust!
siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 26-09-2008 18:47 schreef Anne Mieke:

...

Sieb heb je een mailadres zodat ik je alle relevante info rechtstreeks kan mailen?

Dank
Anne Mieke


Heb reeds gemaild naar je Emoticon: Wink


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,770,513 topic views - 241,433 posts - 13,740 topics - 34,988 members - last post @ 07-05-2021 17:16 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,943,317 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com