indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-09-2008 20:28 merapi wrote: En dit is een Nederlandse/Indonesische site en daar horen de Indo"s net zo goed bij!


Juist; dit is een Nederlandse/Indonesische site en geen Nederlands-Indische site.
En Indo's horen helemaal niet bij Indonesia maar bij Nederlands-Indie. En ja, dat is voorbij (al 63 jaar).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-09-2008 20:28 merapi wrote: : geschiedenisonderwijs mbt Indonesia.
Dat was er nooit in Nederland, maar 60 jaar later gebeurt het dus.....
Mooi toch!!??


Zeker mooi, maar het was er altijd al. Ik werd zowel op lagere school als middelbare school "doodgegooid" met geschiedenis over Nederlands-Indie en de Nederlandse rol daarin. Zo erg, dat de rector de geschiedenisleraar op zijn vingers tikte vanwege de overdreven hoeveelheid tijd die hieraan werd besteed.
Maar ook dat is verleden: neem een voorbeeld aan de Indonesiers, die hoor je er zelden over (alleen dan de verplichte kost jaarlijks op 17 augustus).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

En.....daarnaast, al verscheidene malen was meegedeeld dat het hier ging om een Nederlander die pas 1 a 2 jaar in RI verkeerde. En dat heeft derhalve weinig met spijtoptanten te maken waar je bij herhaling op terug kwam. Ik zie dat verband niet. Dus vandaar "ouwe koeien uit de sloot halen".siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

YB, helemaal waar, dit topic gaat over de Nederlander etc.... maar om toch terug te komen op wat Wilma post, als eerste, ik heb op school veel te weinig meegekregen van het Indie van toen en dat vind ik best jammer, zeker omdat ik er nu zelf tussen in woon/verblijf.
Vandaar dat ik altijd met belangstelling de diverse postings van Wilma goed lees, geeft mij wat meer duidelijkheid over bepaalde dingen die m.n. in het verleden hebben plaatsgevonden.
En ook die soms (of vaak nog) vandaag de dag nog spelen of opleven.
Kortom een beetje Geschiedenis dienaangaande misstaat niet op een dergelijk forum zoals dit forum Emoticon: Wink
http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hai Sieb, je woont nu in Indonesia en niet in Indie. En daar zit een enorm verschil tussen. Dat heb ik al een paar maal trachten duidelijk te maken dat feitelijk alleen geografisch het om hetzelfde land gaat (en deels historisch) maar dat we het toch over een geheel nieuwe situatie hebben: cultureel, economisch en politiek gezien. Als Merapi het heeft over "geschiedenisonderwijs mbt Indonesia" dan heb ik het idee dat weer wordt bedoeld Nederlands-Indie en geen Indonesie. Dus weer bekeken vanuit het oogpunt van de Nederland(s-Indi)er en niet vanuit het oogpunt van de Indonesier.
Ik kan begrijpen dat je graag wat wil weten over de geschiedenis van het land waarin je nu woont. Maar ik denk dat je dan beter kan zoeken naar literatuur uit de Indonesische hoek of uit Engelstalige literatuur (uit USA, Australie) omdat de historie van dit land daarin vanuit een heel andere kant wordt bekeken. In Nederland wordt altijd de nadruk gelegd op het koloniale terwijl dat bij de Indonesiers veel minder is. Voor hen is het net zo'n periode als Sriwijaya, Majapahit, Mataram, etc. En dan heb je ook nog elk eiland met zijn eigen historie. De geschiedenis van Maluku is heel anders dan die van Java is heel anders dan die van Sumatra is heel anders dan die van Sulawesi, etc.
Voor een Nederlander is uiteraard de koloniale historie veel "dichter bij huis" dan voor de Indonesier, Amerikaan of Australier, die niet met een koloniaal schuldgevoel opgezadeld zijn m.b.t. RI. Maar daarmee moet men op Nederlands-Indische sites zijn.

Het ging mij er ook om Merapi te wijzen dat we het hier over een (volbloed) Nederlander van de huidige generatie hebben en niet over een (1e of 2e generatie) Indo die met allerlei nostalgische frustraties beladen hier naar toe is gekomen.
Gelijk heb je als je zegt: "Kortom een beetje Geschiedenis dienaangaande misstaat niet op een dergelijk forum zoals dit forum" maar laat zij dan een topic uitkiezen dat daarover gaat en niet op elk topic weer terugkomen over Indie en de indo's als daartoe geen enkele aanleiding is. Op een topic over Nederlands-Indie zullen haar postings zeker niet misstaan en een bijdrage kunnen leveren. Maar niet op deze topic als men - na herhaaldelijke opmerkingen hierover - gewoon niet wil lezen om wie en wat het gaat.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-09-2008 20:28 merapi wrote: Maar YB, je mag mij corrigeren qua standpunt, maar ik waardeer de Indo gemeenschap in Nederland evenals de Molukse gemeenschap.


Die waardeer ik ook. 90% van mijn Nederlandse vrienden komt uit 1 van deze bevolkingsgroepen voort. Maar daar gaat het hier op deze topic helemaal niet om.....


siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 29-09-2008 07:21 schreef Yogya-Bali:


Gelijk heb je als je zegt: "Kortom een beetje Geschiedenis dienaangaande misstaat niet op een dergelijk forum zoals dit forum" maar laat zij dan een topic uitkiezen dat daarover gaat en niet op elk topic weer terugkomen over Indie en de indos als daartoe geen enkele aanleiding is. Op een topic over Nederlands-Indie zullen haar postings zeker niet misstaan en een bijdrage kunnen leveren. Maar niet op deze topic als men - na herhaaldelijke opmerkingen hierover - gewoon niet wil lezen om wie en wat het gaat.


Geheel mee eens, het overige wat je hebt gepost kan ik op ingaan, maar idd lijkt het mij ook zeer de moeite als bijvoorbeeld Wilma eens een topic aanmaakt dienaangaande Emoticon: Yes! dan kan ik daar mijn mening(en) erover kwijt.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  

Sieb ,
heb je belangstelling voor O.H verhalen over tempo Doeloe (of Tempo Doelloos) ?.
Als je mij uitnodigd in you Yogyanese villa , een camparitje en sigaartje erbij , dan ben ik bereid om te leuteren.
Niet dat ik veel weet , maar leuteren voor de gezeligheid is ook leuk.

A.M.I.S.Surya Atmadja (aka OmeSid).


bisa dicek of makemyday .

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 29-09-2008 08:31 schreef Surya Atmadja:
Sieb ,
heb je belangstelling voor O.H verhalen over tempo Doeloe (of Tempo Doelloos) ?.
Als je mij uitnodigd in you Yogyanese villa , een camparitje en sigaartje erbij , dan ben ik bereid om te leuteren.
Niet dat ik veel weet , maar leuteren voor de gezeligheid is ook leuk.

A.M.I.S.Surya Atmadja (aka OmeSid).


Ik heb je al eerder gezegd, welkom altijd! Emoticon: Yes! Laat maar weten wanneer je in Yogya bent, ik vind idd verhalen (geschiedenis) over het wel en wee van Indie interessant. Zeker ook, maar nu ga ik te veel of-topic, omdat ik nog steeds dingen zie/meemaak die van die tijd afstammen!! Een voorbeeldje, op java gebruiken ze in de dialect, knalpot, hantduk, asbak om waar wat te noemen, dit is toch Tempo Doeloe?! En een vriendin van me uit Kupang, jenever, groot straat, ja dat vind ik wel leuk om er meer over te horen. Om nog maar te zwijgen over diverse gebouwen van toen! En meer belangrijk, dat ze deze gebouwen meer en meer gaan beschouwen als monumenten en dus dat het weer iets opleeft ook hier in RI. (Wilma schreef al dat in NL het ook weer wat opleeft)
Puur omdat het me interesseerd hoor, dus niet om andere redenen, ik ben iemand die vaak de achtergrond wil weten van dingen die in de wereld gebeuren of gebruikt worden en dan met name in mijn omgeving Emoticon: Yes!

Maar zoals YB al gepost heeft, dit is of-topic en ik kijk uit naar een topic waar je on-topic hierover kunt babbelen. Emoticon: Wink


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Dank je Oyibo...ja beetje Daf is niet verkeerd,al is het werk tegenwoordig wat minder spectaculair.Vindt het altijd wel leuk te zien hoeveel nationaliteiten er rondtuffen in een Nederlands product,en van de weinigen die het nog redden. Emoticon: Bye bye
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.64,029,646 topic views - 229,202 posts - 13,640 topics - 19,772 members - last post @ 20-11-2018 19:30 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2018
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

108,734,870 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com