indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 27-07-2013 12:40 Yogya-Bali wrote:
Aha, daar komt Nsenada ons helpen met de aanbeveling van het boek "From Jarrow to Java" in een andere topic. En wat schrijft de schrijver Joe Writeson over kampung(an) ?

" Kampung (kam-poong) : A village perceived by most city-dwellers to be one step away from the Stone Age. To be referred to as Ďkampunganí is a derisory expression meaning a peasant, uneducated, low class when in fact the person using the insult is more or less proving they have no class at all and are in fact totally Ďkampunganí themselves ! "


Goh ik zou dat boek geschreven kunnen hebben Emoticon: Laugh out loud


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  


Op 27-07-2013 12:40 schreef Yogya-Bali:

" Kampung (kam-poong) : A village perceived by most city-dwellers to be one step away from the Stone Age. To be referred to as Ďkampunganí is a derisory expression meaning a peasant, uneducated, low class when in fact the person using the insult is more or less proving they have no class at all and are in fact totally Ďkampunganí themselves ! "


mee eens, om eerlijk te zijn zeg ik niet zo vaak tegen iemand: elo kampungan, ik ben er vrij luchtig over, soms zeg ik wel kampungan tegen een vriend, maar dan is 't een geintje, als die bijvoorbeeld elke dag rijst eet, zeg ik tegen hem dan, lo kampungan bangat sih, lol! of als die z'n kleding mismatch draagt zeg ik voor de gein kampungan bangat sih lo, ik heb echt hekel als iemand tegen mij zegt lo norak, dat is een ander woord voor kampungan, kijk als ik zo in jakarta erbij zou lopen:

dan weet ik zeker dat ze me norak zouden vinden, omdat ze denk ik dit style niet zo gewend zijn, vaak is 't zo dat wat ze niet kennen definieren ze als norak, ik heb daar echt bloed hekel aan, terwijl ze zelf norak zijn dus ik ben met die quote van yogya-bali eens,Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Tja,Dragonathan. Siebjans had welbeschouwd dus wel een punt. Er zijn wel meer forummers die uit IndonesiŽ komen en als decennia lang niet meer wonen. Op vakantie gaan zoals YB aangeeft. En geen idee hebben van Indonesie, want als Indoniesie iets is?

Is het geen Bali, en geen Jakarta.

En vakantie is iets en blijft iets anders dan er wonen en er deel uit maken van de samenleving. Er is hier 1 forummer die het record aan flauwekul op zijn naam heeft staan, alleen al door domweg niet te weten wat Indonesie nu is. En dat is niet het indonesie van 40 jaar geleden. Tot vervelens toe.

Je bent er geboren zeg je, jouw roots liggen er wel. Misschien de kans en uitdaging aannemen er te gaan wonen en werken. Jouw moederland is een prachtig land.


Where there is a will there will be relatives.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 27-07-2013 11:17 Albert wrote:
Een plaatje van een kind in een land waar het onderwijs te duur en waar de arme mensen het zich niet kunnen veroorloven om hun kinderen naar school te sturen.


Click to see original imageAlbert dat is een in en in trieste foto als je er goed naar kijkt en je ziet die stumper zijn armpjes spreiden zoals die kinderen op het schoolplein.
Gelukkig is dat in IndonesiŽ beter geregeld, althans zeker voor de lagere scholen (SD).

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Dragonathan, net achter al die hyper moderne gebouwen van Jakarta, maar ook op Bali bevindt zich het echte IndonesiŽ.
Ik zou eens een kijkje nemen en je afvragen wat er van de toekomst van deze kindertjes terecht gaat komen in het moderne en luxueuze IndonesiŽ wat jij kent.

Je weet nooit waar het goed voor is, aangezien je schreef dat je pa bodyguard is geweest van Tommy Suharto, kan je misschien wel dicht bij hem komen.
Deze veroordeelde moordenaar heeft namelijk aspiraties om president te worden, er zijn zelfs wat kleine partijtjes die dit steunen Emoticon: Confused

En je weet maar nooit in dit land, misschien kan je dan zelfs een beetje druk uit oefenen, vragen wat er van de toekomst van deze kindertjes terecht moet komen Emoticon: Angry
Maar dan moet je wel weten waar je het over hebt Emoticon: Yes!


Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Dragonathan: je hebt dus tijdens Suharto hier 2 jaar gewoond, dat is minimaal 15-17 jaar geleden, en dat is hier een bijna een generatie (helaas, want met iedere generatie nemen de problemen exponentieel toe), sindsdien ben je toerist in het land waar ik de laatste 7 jaar (tot op heden) woon, en waar vele anderen al veeeel langer doorlopend wonen dan ik. Dus of je het allemaal zo goed weet? Nou prima, van mij zul je geen last hebben.

Kampung is als ik hier mijn huurhuis in Lippo Cikarang uit rijd, naar rechts ga en 100 meter verder naar links of rechts kijk. Over het algemeen 1 vieze bende waar ik nog niet dood gevonden zou willen worden.

Kampung is verstedelijk gebied, teveel inwoners op een kluitje met te weinig voorzieningen. Daar valt weinig aan te zien behalve dat het inderdaad een bende is en dat je daar liever weg wil als het even kan. Velen hebben die kans echter niet en zullen deze ook nooit krijgen.


Ho Lee Fuk

zieleffe
User
spacer line
 

Woorden schieten mij te kort heden ten dagen mijn mond staat open van verbazing dat je dit niet ziet.
Bandung zie je zo iets wel en dat noemen ze de Parijs van AziŽ
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

wavoor beginnen de meeste mensen altijd over hoe arm indonesie is als ik toon en laat zien hoe rijk indonesie ook is? en maar klagen als ik beelden laat zien van de welvarende deel van indonesie laat zien, en dan meteen de armen kant laten zien van indonesie, whats with that? ik heb 't al gezegd, er zijn meer arme mensen in indonesie dan in nederland maar er zijn meer miljoenairs/rijken in indonesie, en ik ken een groot aantal die dat zijn,Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Jakarta alleen al is Nederland, en er zit meer geld in Jakarta dan er in Nederland is, of het nu legaal of illegaal is, dat doet er niet toe, het rolt beiden net zo goed. Maar wat wil je nu, buiten in iedere post melden dat je kennelijk goede relaties hebt met de rijken uit de Orde Baru? Dat is een uitstervend ras, want er komen geen nieuwe meer bij sinds 1998, terwijl harde werkers nog wel rijk kunnen worden, en ook corruptelingen nog gewoon veel geld kunnen verdienen.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ik vermaak me ook prima in de middenklasse/hogere klasse, maar wel alleen als ik er tijd voor heb, want ik werk gewoon voor mijn geld en sta regelmatig uren in de file (tja, nadeel van een eigen auto hebben, afbetaald inmiddels).

Ik kom met regelmaat in plekken als Stadium, Kemang, Immigrant en andere nachtclubs, lekker avondje stappen, zondag rusten en maandag aan het werk. Maar ben ik dan rijk? denk het niet, als ik zo om me heen kijk wat Indonesiers om me heen opmaken. Heb ik het goed? Voor mijn gevoel wel.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 27-07-2013 15:06 Dragonathan wrote:
wavoor beginnen de meeste mensen altijd over hoe arm indonesie is als ik toon en laat zien hoe rijk indonesie ook is? en maar klagen als ik beelden laat zien van de welvarende deel van indonesie laat zien, en dan meteen de armen kant laten zien van indonesie, whats with that? ik heb 't al gezegd, er zijn meer arme mensen in indonesie dan in nederland maar er zijn meer miljoenairs/rijken in indonesie, en ik ken een groot aantal die dat zijn,


Ik denk dat dit heel eenvoudig is te verklaren, omdat er van jouw hallelujah verhaal over het rijke Indonesie weinig klopt.
En mensen die hier enkele jaren wonen dat dagelijks op zich heen zien.

Dit stuk is van precies een jaar geleden, ondanks dat je nagenoeg je hele leven in Nederland woont, denk je gezien je roots en opvoeding hetzelfde als bijv. de regering in Jakarta, die met droge ogen beweren dat slechts 30 miljoen mensen arm zijn Emoticon: Confused
Terwijl het in werkelijkheid 120 miljoen zijn.

Met rijkdom neemt ook armoede toe in IndonesiŽ

JAKARTA , 29 juni 2012 ( IPS ) ó Volgens de regering leven 30 miljoen IndonesiŽrs onder de armoedegrens. De Wereldbank rekent anders en komt uit op een viervoud daarvan. In elk geval is IndonesiŽ het enige land in Zuidoost-AziŽ waar het aantal armen toeneemt.
De 29-jarige Parwan is in alle opzichten arm: geen schoon drinkwater, noch behoorlijke voeding, gezondheidszorg, onderwijs, kleding of onderdak. Hij woont in de sloppenwijk Ciliwung, in het zuiden van Jakarta, die zich uitstrekt langs de oever van de rivier. Hij woont in ťťn kamer met zijn vrouw en zijn kleine dochtertje, met een inkomen van net iets meer dan 700.000 roepia (59 euro) per maand.

Armoedegrens

Toch valt zijn gezin voor de regering niet onder de armoedegrens, want die is vorig jaar vastgesteld op 7800 roepia (65 cent) per dag, een stuk lager dan de 2 dollar (1,60 euro) die de Wereldbank hanteert. Volgens de Wereldbankdefinitie is de helft van de 240 miljoen IndonesiŽrs arm. Volgens de regering zijn er 30 miljoen armen.

Beweringen dat de armoede afneemt, kloppen niet, zegt Binny Buchori van het Centrum voor Welvaartsstudies in IndonesiŽ. "Wanneer de prijzen namelijk stijgen, vallen meer mensen in de categorie arm." Zelfs het basisvoedsel, rijst, is met 68 eurocent per kilo voor veel mensen onbetaalbaar. Het goedkoopste maaltje op de markt, van rijst, ei en groente, kost 10.000 roepia (84 cent), hoger dan de armoedegrens.

"Veel lage-inkomensarbeiders kunnen maar een keer per dag eten. Ze eten gefrituurde banaan als ontbijt, een eenvoudige noedelmaaltijd als lunch, en misschien nog een banaan 's avonds", zegt Buchori. Volgens Save the Children leidt ondervoeding tot matige tot ernstige groeibeperkingen bij 40 procent van de kinderen onder de vijf.

Volgens recente statistieken verdienen de veertig rijkste mensen in het land net zo veel als de 60 miljoen armsten. Beide groepen zorgen voor een tiende van het bbp.

Toenemende armoede

Volgens de Aziatische Ontwikkelingsbank is IndonesiŽ het enige land in Zuidoost-AziŽ waar de armoede toeneemt, ondanks de economische groei van 6 procent. Die wordt vooral aangejaagd door de bestedingen van de groeiende middenklasse. Maar terwijl de winkelcentra en kantoorgebouwen uit de grond worden gestampt, worden ook de sloppenwijken groter.

"Een mogelijke manier van herverdelen is belastingen, maar er is geen politieke wil om het te implementeren", aldus Buchori. Ook op het front van onderwijs gaat het volgens hem fout. "Het onderwijs is gratis, maar ouders moeten nog steeds betalen voor uniformen, boeken, vervoer naar school en vaak zelfs smeergeld om hun kinderen op school toe te laten." 95 procent van de kinderen gaan naar de basisschool, maar dat neemt bij de middelbare school af tot 58 procent.

De bank Standard Chartered was heel kritisch in haar rapport over IndonesiŽ: "Ondanks de retoriek over de middenklasse die voor groei zorgt, leeft 82 procent van de bevolking van minder dan 4 dollar (3,20 euro) per dag. Zij zorgen voor 58 procent van de bestedingen van huishoudens." Kortom: "De markt heeft de potentiŽle consumptiegroei van de armen in het komende decennium ten onrechte genegeerd", aldus het rapport.
spacer line  

dit zag ik al aankomen, ik zeg dat er veel rijken in indonesie zijn en is er weer een die probeert de tegendeel te bewijzen, en zo te zien niet tegen kan dat indonesie meer rijkerds hebben dan nederlanders, en waar heb jij die artikel gevonden? ik kan ook een artikel vinden dat indonesie nummer 3 snelst groeiende economie is ter wereld is, ik kan ook een artikel vinden waarin staat gegeven dat nederland in een crisis zit, maar blijf je maar verdedigen, ik heb wat beters te doen, als indonesie echt een arm land is wat deed nederland 300 jaar in indonesie? jah precies grondstoffen, hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, mazzel,sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Nou daar gaan we dan.
Vooruit uit die broeken en leg hem tafel

WIE HEEFT DE GROOTSTE ??

ik kan ook artikelen tevoorschijn toveren dat Garuda de beste is en dat Nederlanders
het liefst naar Indonesie op vakantie gaan EN .... artikelen die het tegendeel
aantonen.

Je kunt in je eigen wereld leven en alleen je eigen gelijk geloven, maar
dan moet je niet verbaasd zijn dat wanneer je op een openbaar forum
met waanideeen komt dat er tegengas wordt gegeven Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Dragonathan

Sprookjesboeken heb ik allang het huis uit gedaan.
Indonesie is wel een klein beetje anders als in "jouw idee" maar ik zou zeggen
verleg je vakantie-route eens en verlaat de toeristische snelweg.
Oogkleppen in het hotel laten liggen, links en rechts kijken.
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je hebt last van het woesjjjjjjj effect Dragonathan.

Heb je dat artikel nu wel goed gelezen?
Volgens de Aziatische Ontwikkelingsbank is IndonesiŽ het enige land in Zuidoost-AziŽ waar de armoede toeneemt, ondanks de economische groei van 6 procent.

Die groeiende economie van 6 % is prachtig, maar daar wordt de arme bevolking geen ruk wijzer van.

IndonesiŽ is rijk aan grondstoffen alleen een kleine decadent rijke groep profiteert daarvan.

Hier eigenwijze drol, gaan miljoenen kinderen zonder vreten naar school en met een beetje mazzel krijgen ze s'avonds een hap rijst met een ei.
In januari 2012 maakte de toenmalige minister van Volksgezondheid Endang Rahayu Sedyaningsih nog bekend dat IndonesiŽ 5e op de wereldranglijst stond van ondervoede kinderen, dan ben je rijk zeg.

Ik maak de vergelijking met Nederland niet dat doe je zelf, ik schets de situatie hier alleen maar meneer de toerist, omdat je de werkelijkheid tijdens je vakanties uit de weg gaat.
Jou goed recht als je je witl ontspannen op je vakantie en de ellende niet wil zien, maar kom dan ook niet als een ongeleid projectiel met stellingen die kant nog wal slaan.

Maar als je met alle geweld wil vergelijken, ondanks dat er in Nederland op dit moment enorm veel gezinnen zijn die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen hebben de kinderen over het algemeen behoorlijk te eten, al is het dan soms van de voedselbank.

Droom maar lekker verder Emoticon: Bye bye

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-07-2013 17:32 Dragonathan wrote:
dit zag ik al aankomen, ik zeg dat er veel rijken in indonesie zijn en is er weer een die probeert de tegendeel te bewijzen, en zo te zien niet tegen kan dat indonesie meer rijkerds hebben dan nederlanders, en waar heb jij die artikel gevonden? ik kan ook een artikel vinden dat indonesie nummer 3 snelst groeiende economie is ter wereld is, ik kan ook een artikel vinden waarin staat gegeven dat nederland in een crisis zit, maar blijf je maar verdedigen, ik heb wat beters te doen, als indonesie echt een arm land is wat deed nederland 300 jaar in indonesie? jah precies grondstoffen, hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, mazzel,
Nou alle artikelen op een stokje dan maar.
Een arm land of een arme bevolking zijn twee verschillende dingen. Ik zoek geen artikelen op tenzij ze toevallig langs komen. Ik heb al veel uithoeken van IndonesiŽ gezien, dat, nogmaals wat groter is dan Java en Bali alleen.
Ik zie wat ik zie en inderdaad er zijn rijke mensen in IndonesiŽ, maar de meesten niet. Rijk land of niet er zijn nog steeds duizenden dorpen die verstoken zijn van stromend water en waar men alleen maar ís avonds electriciteit heeft en dan vaak ook nog van een generator, je weet wel zoín ding dat een takkeherrie maakt. Daar waar Bali zich een nieuwe en snelle weg kan permitteren zijn er nog heel veel eilanden waarbij de meeste wegen vol met kuilen en gaten zitten. Eigenlijk hoef je daarvoor Java niet eens af. De weg van Pangandaran naar het westen was er zo eentje meer dan een jaar lang.
Rijkdom van mensen in materieel opzicht staat in schril contrast met het grootste deel van de bevolking. Die snelgroeiende economie is ďleukĒ voor Java, Bali een handjevol plekken op Sumatera, een paar steden op Sulawesi en Kalimantan maar dan heb je het een heel eind gehad.
Misschien zou je juist die armere streken eens moeten opzoeken om een beter beeld te krijgen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Nou we zullen het niet te moeilijk maken voor Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Dragonathan
Gewoon een referendum houden onder de 270 miljoen Indonesiers
Ik denk dat ik de uitkomst al weet.

Mocht Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Dragon dan nog steeds van zijn gelijk overtuigd zijn dan
zal ik wel een route samenstellen langs een aantal kampungs
(a la Kampung Baru in Solo) en dan mag hij het daar zelf gaan
vragen of Indonesie veel rijken heeft.
Om het toch weer enigszins terug op topic te brengen.
Want er zijn kampungs en er zijn Kampungs.

Een studie van een aantal daagjes per jaar op vakantie in Indonesie
plus een aantal quotes uit artikelen is echt te weinig tegenwicht tegen de realiteit.
Maar we hebben altijd nog Tommy Suharto's Dreambeach in Bali om aan
te tonen hoe rijk de rijken in Indonesie zijn en sorry dat ik het zeggen moet
maar zonder buitenlandse investeringen komt er in Indonesie weinig van de grond.
Maar dat komt wellicht omdat de rijken in Indonesie alleen aan zichzelf denken
(althans het merendeel)

Vergelijkingen met Nederland maken ? Kom op dat VVD-truukje trap ik niet in.
In hoeveel lijstjes staat Nederland in de top 10 ?? En wat is de realiteit ??Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

sjonge jonge jonge, ik heb toch duidelijk gezegd dat er meer armen zijn in indonesie dan in nederland? die stuk vergeten jullie zeker, maar ik zei ook dat er meer miljoenairs/rijken zijn in indonesie dan in nederland, en malam, jij bent de gene die ook indonesie met nederland vergelijkt, bekijk maar je vorige posts maar,
kijk naar dit wijk hier woond me neef en de wijk is nog aardig nieuw:

en geloof maar, dit is eigenlijk niks vergeleken met die andere enorme huizen,

begin maar weer over armoede, laters,sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Wat moet ik nu met al die FAKEbook foto's Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Dragon ??

Hier woont mijn neef, die is mijn vriendje, daar kom ik, dat hotel is van mijn familie.

Sorry maar dat maakt geen indruk.

Ik kan je wel een aantal plekjes aanwijzen waar je een foto kunt maken
om op FAKEbook te zetten, maar ik denk dat dan niemand van je "volgers"
nog geloofd dat er "rijken" in Indonesie zijn.

Ken je de term "Happy Few" ??
Dat bestaat in Indonesie

Natuurlijk zijn er rijken, maar laten we aub Indonesie niet ophemelen
want die miljoenen die niet tot die "Happy Few" behoren hoeven allemaal
maar een drolletje te laten vallen en in die hele berg zie je geen een rijke Indonesier meer.
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

bewijs dat 't fake is dan, of ben je jaloers? ik geef je wel die telefoon nummer van die hotel vraag maar of je de manager mag spreken en vraag of Jonathan uw neef is, ready? ik geef 't echt aan jesabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Okay zeg het maar wie ben je ... Sule of Kibayan ??

Jaloers ..... ikke ???
Je moest eens weten hoe goed ik het heb, ik ben tevreden met weinig.
Nasi Rumput vult de maag ook.


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

bel dit nummer: +62 361 751251 en vraag of je met mbah ita mag spreken, en vraag aan haar of Jonathan uw familie is, hotel heet Restu Balisabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 27-07-2013 19:52 Dragonathan wrote:
bel dit nummer: +62 361 751251 en vraag of je met mbah ita mag spreken, en vraag of Jonathan uw familie is, hotel heet Restu Bali


Ik neem aan dat je mbak Ita bedoeld.
Maar wie zegt mij dat je niet toevallig daar op vakantie bent geweest en met
neefje Jonathan hebt gebadmintond ?

Het gaat er niet om wie je bent maar wat je uitkraamd

De wereld is groter als je persoonlijke belevingswereld, geloof me.
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

nee want mbah is een jonge vrouw en mbak is een oudere vrouw, get your facts right kerel,
lol Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.ur smoesjessabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 27-07-2013 19:59 Dragonathan wrote:
nee want mbah is een jonge vrouw en mbak is een oudere vrouw, get your facts right kerel,
lol Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.ur smoesjes


het is meneer
maar over facts gesproken, idd get your facts right

nog een plezierige dag verder

Overigens op Java betekend mbah oma,opa en mbak zus of jongedame
maar wie weet zit ik verkeerd of heb ik een andere belevingswereldWelcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-07-2013 04:48 Dragonathan wrote:
kijk dit dan, dit is toch geen kampung man, doe normaal, als je kampung wilt zien kijk maar naar de media die laten altijd de armen kant van indonesie zien, dit video laten ze de kota van indonesie zien, ziet er veel mooier en welvarend uit dan de meeste kotas van belanda, dus hou je bek man,
Zo begon de "communicatie". Behalve dat je volgens mij zo niet begint als je ergens "binnen komt" ben ik onderhand de draad kwijt. Geen hoofdletter te bekennen dus het is niet zo gemakkelijk te lezen.
De slotzin "dus hou je bek man" ...... tja ik weet het niet hoor maar het lijkt er mee op om hier de boel overhoop te halen. ik krijg niet het idee dat je echt geinteresseerd bent in het onderwerp nl. "wat is een kampung en hoe kijkt de bule hier tegenaan"


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


Op 27-07-2013 20:03 schreef sabar2:

[quote verwijderd]

Overigens op Java betekend mbah oma,opa en mbak zus of jongedame


ja je hebt gelijk, mijn behasa is nog blepotan, aku cuman nertii yang basis nya doank,
maar mbah betekent niet opa, opa betekent pa of opa,
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,307,156 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com