indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-09-2008 13:45 Yogya-Bali wrote:

...


De prototypes zijn voor consulaat- en ambassadepersoneel heel bekend: .

Prototypes , nou ya , pittig gesteld .
Maar ik begrijp het wel.

Ben met een een paar vrienden naar de HUT 63 gegaan in Wassenaar .
Zie ik ook wel bepaalde type rondlopen (protype?) zoals Y-B geschets heeft.

Mss ben ik ook zo' n prototype. Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-09-2008 13:40 dutchguy1000 wrote: Wat ik begrepen heb is het niet positief om een touristen visum aan te vragen als je getrouwd bent.
Dat is een heel duidelijk zogenaamd vestigings gevaar en daar kan ik me wel iets bij indenken.
Ik ben ook wel erg benieuwd naar verhalen van afwijzingen zodat ik me kan richten op zaken die belangrijk zijn.
Ik weet dat de kans klein is dat het afgewezen word, maar ik wil de kans miniem maken zoals je wel kunt begrijpen.


DG, ik denk dat je je niet zo druk hoeft te maken. Zeker als het gros van de aanvragen gewoon worden toegekend? Zoals ik hierboven al noemde, zoeken waarschijnlijk veel forumbezoekers de uitgenodigde partij in de risicogroepen.
Als je voldoet aan het sponsorschap zoals al is geschetst (kan dus ook een ander voor je zijn) en je vriendin heeft een gewone vaste baan, zal er weinig aan de hand zijn. Als ze ook nog eens een redelijke studie-achtergrond heeft (diploma meenemen) legt dat nog meer gewicht in de schaal. Succes nogmaals.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Er zijn meestal niet een aantal voorbeelden voor een afwijzing. Een van de meest voorkomende reden is

…..er onvoldoende vast is komen staan dat aanvrager na verblijf in Nederland weer terugkeert naar het land van herkomst……
Reden voor een dergelijke omschrijving zijn meestal het niet hebben van een formeel werkcontract (wat het “halve” land dus niet heeft), geen studie, geen onroerend goed, geen man/vrouw en/of kind(eren), geen bankrekening.


Ya ampun , de grens moet toch ergens worden getrokken. RI zelf heeft vrijwel dezelfde eisen (alleen belum diterapkan ). Het lijkt toch duidelijk dat iemand die geen vaste baan heeft en niets bezit, tot de risicogroep behoort.
En wederom: 95% komt er wel doorheen. Ik begrijp niet waar het hier overgaat? Moeten de Schengenlanden dan maar allerlei armoedzaaiers laten overkomen met het risico dat ze zich illegaal vestigen?Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nederland staat redelijk open voor buitenlanders in zoverre ze een bijdrage leveren aan de economie als "bemiddeld" toerist, zakenman/-vrouw, studenten, docenten op studie, seminarbezoekers, etc. Als het om "blijvers" gaat, dan heeft NL een open deur voor deskundigen of zakenlui die een bijdrage leveren aan 'slands economie.
Dat is in RI niet anders: je bent welkom als toerist als je geld binnen brengt. Idem dito om hier te kunnen blijven: je economisch nut wordt beoordeeld. Dat is overal hetzelfde.
Als ik geen economisch nut meer zou hebben voor RI en ze knikkeren me eruit, dan geef ik ze groot gelijk.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 16-09-2008 13:45 Yogya-Bali wrote:

...


Tja, dat is een politieke mening. Ik vind het beleid nog ver van doorgeslagen. De "minder bedeelden" zijn nou eenmaal een grotere risicogroep. Dus dat er ergens een grens wordt getrokken, is logisch. Ook spreek ik hier van wederkerigheid en verwacht hetzelfde van RI. Wat ze niet kunnen "gebruiken" zijn ze liever kwijt. Dat is het beleid in de gehele wereld en vrij normaal.

En zo erg is het nou ook weer niet om te spreken over ontmoedigingsbeleid: meer dan 95% krijgt wel een visum. Noem je dat ontmoedigingsbeleid??? Op dit moment worden er veel gunstige uitzonderingen gemaakt om Indonesie meer te motiveren zich in NL te interesseren. En ja, daar horen nou niet bepaald de "minder bedeelden" mee. Lijkt me voor beide landen logisch. Of dat nou leuk is voor je schoonouders of niet, dat doet niet ter zake.
Er is duidelijk wat aan de hand met de bezoekers op dit forum die naar grote waarschijnlijkheid dus vaak een partnerkeuze maken met iemand uit de groep van "minder bedeelden". Waarom is er altijd zoveel geweeklaag over het beleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade (trouwens alleen maar een uitvoeringsorgaan van MinBuZa) als 95% gewoon kan vertrekken? Dan blijken de forumbezoekers dus te moeten worden gezocht in de groep die zijn/haar partner haalt uit de groep van "minder bedeelden".
De prototypes zijn voor consulaat- en ambassadepersoneel heel bekend: Indonesische jongen die door Nederlands meisje wordt uitgenodigd: lang haar, zgn. kunstenaar of muzikant, of gids (maar met een beetje onderzoek komt de ambassade er achter dat het een drop-out is of straatmuzikant of zgn. guide liar , kortom voor Indonesische begrippen een randgroepjongere ); Indonesisch meisje die door Nederlandse jongen wordt uitgenodigd: ook lang haar, vaak rugtattoo, dwarsbenen en niet de juiste manieren (kortom voor Indonesische begrippen een cewek kampungan ). En dan vallen dus bij een uitnodiging van familieleden van deze partners ook wel eens visumaanvragers buiten de boot.
Ik weet dat dit vooroordelen zijn, maar ergens moeten selectiecriteria worden geplaatst (die uiteraard nooit waterdicht kunnen zijn), mensen uit een risicogroep waar de Nederlandse maatschappij niet veel aan heeft als ze illegaal achterblijven in NL. En ik hecht meer waarde aan de kundigheid van het Indonesische ambassade-/consulaatpersoneel dan dat ik waarde hecht aan de forumbezoekers hier. Masa , zou de londho het weer beter weten dan de Indonesier zelf??!! I doubt it. Zeker niet als diens/haar hoofd ook nog eens in de wolken verkeerd vanwege vlinders in de buik.


Het vreemdelingenbeleid Nederland en Indonesie is niet te vergelijken met elkaar.

Ik noem het zeker ontmoedingsbeleid. Ik heb daaromtrent ook veel ellende gezien. Alleen al de stress, de gemaakte kosten, de tijd die mensen extra kwijt zijn (bezwaarprocedure) om het alsnog voor elkaar te krijgen, de gemiste zomer, de gemiste gebeurtenissen in de familie etc..
En of het nou leuk is of niet dat doet juist wel terzake .

Ik zou niet weten wat hier met de forumbezoekers aan de hand is. Op dit forum zijn mensen van alle soorten makelij. Wie wie uitnodigt doet niet terzake. Wie met wie een relatie heeft doet in het stadium van een toeristenvisumaanvraag ook niet terzake. Dat komt pas bij een eventuele MVV aanvraag. Het gaat er niet om welk beroep iemand uitoefent of hoe iemand eruit ziet. Relatie, beroep en uiterlijk kunnen geen punt van discussie of beoordeling zijn want dan zou het om discriminatie gaan. Dat kan dus niet in Nederland en wordt er poging tot ontmoediging gedaan en vestigingsgevaar in de strijd gegooid. Het gaat volgens mij ook niet om het vestigingsgevaar maar om het gevaar dat het een relatie betreft met “alweer” een potentiele dame of heer die zich op termijn in Nederland wil vestigen. En ook dat laatste is lang niet altijd het geval. Het heeft niets te maken met kundigheid van ambassade of consulaatpersoneel, wel met vooroordelen en zelfingenomenheid.

Gr
AMNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

YB beschrijft een situatie waarvan het overgrote deel een visum krijgt.
Mijn omgeving zal dan wel een probleem zijn. Want van de 6 die ik ondertussen ken, kreeg er slechts 1 een touristenvisum. En 1 die nu de Belgie route neemt.

Dat is dus een score van geen 20%. Dat maar even voor de duidelijkheid.
De rest afgewezen wegens vestigingsgevaar. Ik zou willen benadrukken dat mensen allereerst geen dossiers zijn. En het lijkt mij meer als gezond dat als de toetsing plaats heeft in de genoemde gevallen de factor mens gewoon gehandhaaft blijft.

En dat is dus kennelijk NIET zo.
En ik begrijp Annemieke heel goed. Ik ben niet zo zeer van de onderbuikgevoelens maar daar waar de faktor mens mogelijk min of meer buitenspel is gezet, krijg ik een borrelend gevoel in de onderbuik.

Want heel simpel, degene die een dergelijk visum met die motivatie aanvragen zullen zich wel 2 keer bedenken hun ega, of geliefde niet terug te sturen. Want de gevolgen daarvan konden wel eens heel groot zijn. Waarmee een motivatie op vestigingsgevaar weinig grond heeft.

Dat zogenaamde vestigingsgevaar is overigens beperkt houdbaar.
Maar.................. degene die een afwijzing toekent weet drommels goed de consequenties voor betrokkene. En is deze even zo goed aansprakelijk voor de afhandeling in het verdere traject. Het gaat overigens mijzelf niet aan. Mijn vrouw kan gewoon Nederland in. En ook de kinderen. Maar ik schaam me wel eens voor het Nederlander zijn, zeker in de gevallen die bij mij in de geving zijn en waar ik de omstandigheden van ken. Overigens heeft dat niet alleen betrekking op dit soort gevallen maar de behandeling van de Nederlandse Ambassade naar zijn burgers toe.
En wellicht heb ik dan de slechtste gevallen meegemaakt. Op zijn zachtsts gezegt, niet fris. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-09-2008 14:15 Anne Mieke wrote: [k zou niet weten wat hier met de forumbezoekers aan de hand is. Op dit forum zijn mensen van alle soorten makelij. Wie wie uitnodigt doet niet terzake. Wie met wie een relatie heeft doet in het stadium van een toeristenvisumaanvraag ook niet terzake. Dat komt pas bij een eventuele MVV aanvraag. Het gaat er niet om welk beroep iemand uitoefent of hoe iemand eruit ziet. Relatie, beroep en uiterlijk kunnen geen punt van discussie of beoordeling zijn want dan zou het om discriminatie gaan. ....... Het heeft niets te maken met kundigheid van ambassade of consulaatpersoneel, wel met vooroordelen en zelfingenomenheid.


Nou en of dit allemaal wel te maken heeft met een beoordeling. Wie wie uitnodigt doet wel zeker ter zaken, niet uitsluitend bij een MVV maar ook bij een visum. En het beroep, de relatie ook. Want daar speelt nou juist het vestiginsgevaar.
Dit wordt een welles-nietes discussie. Ik probeer hier aan te tonen dat er criteria moeten zijn en beoordelingsvoorwaarden. Dat je het er niet eens mee bent, is wat anders. Het gaat hier om realiteit: niet wat jij of ik zouden willen. Dan wordt het een politiek spel en dat moet gevoerd worden in Den Haag.

En dat laatste vind ik toch wel een harde uitspraak: je zet jezelf boven het Indonesisch ambassadepersoneel omdat jij het niet eens bent met hun visie. Over vooroordelen en zelfingenomenheid gesproken.....Sorry AM, ik vind je een pretige bijdrage op dit forum maar hier laat je duidelijk emoties en westerse superioroteit de baas spelen.
Ik maak het beleid niet, probeer het alleen te verklaren en verduidelijken. Of iemand het daar mee eens is, daar schiet onze DG niets mee op. Hij kan beter "gewapend ten strijde trekken" dan straks ook op z'n bek gaan.spacer line  


On 16-09-2008 14:15 oyibo wrote:
YB beschrijft een situatie waarvan het overgrote deel een visum krijgt.
Mijn omgeving zal dan wel een probleem zijn. Want van de 6 die ik ondertussen ken, kreeg er slechts 1 een touristenvisum. En 1 die nu de Belgie route neemt.


Kun je mischien in het kort vertellen wat voor situalties dat waren waar deze aanvragen op waren afgewezen?spacer line  


On 16-09-2008 14:34 Yogya-Bali wrote:

...
Ik maak het beleid niet, probeer het alleen te verklaren en verduidelijken. Of iemand het daar mee eens is, daar schiet onze DG niets mee op. Hij kan beter "gewapend ten strijde trekken" dan straks ook op z'n bek gaan.


Inderdaad, de regels zijn nu eenmaal zoals ze zijn, dat het mischien beter kan dat zal best wel maar is nu eenmaal niet zo.
ik wil gewoon graag weten hoe het spel gespeeld word en dan speel ik graag mee om zeker te weten dat mijn liefie naar Nederland kan komen.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-09-2008 14:15 oyibo wrote:
YB beschrijft een situatie waarvan het overgrote deel een visum krijgt.
Mijn omgeving zal dan wel een probleem zijn. Want van de 6 die ik ondertussen ken, kreeg er slechts 1 een touristenvisum. En 1 die nu de Belgie route neemt.

Dat is dus een score van geen 20%. Dat maar even voor de duidelijkheid.


Ja, dat is duidelijk beneden the average . Geen verklaring voor dan pure bad luck .Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-09-2008 14:15 oyibo wrote: Dat zogenaamde vestigingsgevaar is overigens beperkt houdbaar.


Klopt, maar de ambassade moet ergens een houvast hebben want anders is het gehele beleid op los zand gebaseerd. Whether you like it or not .
Persoonlijk en menselijk gezien kunnen afwijzingen tragedies zijn. Maar ergens moet men een grens trekken......met gevolg dat er personen de dupe van zijn.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-09-2008 14:39 dutchguy1000 wrote: ik wil gewoon graag weten hoe het spel gespeeld word en dan speel ik graag mee om zeker te weten dat mijn liefie naar Nederland kan komen.


Ik geloof dat ik al voldoende info heb gegeven (gesteund door Siebjans die ook de "juiste" opmerking maakte over het hebben van werk: heeft ze geen werk dan creeer je maar iets). En bezittingen op naam. En een bankrekening (ook al staat er niet veel op) waarmee wordt aangetoond dat ze met het "gewone moderne" leven meedoet.
Zelf kan je in NL de juiste sponsors zoeken binnen familie of vriendenkring.
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

DG,

We hebben het over expats.
1 is al een aantal jaren gehuwd en moest terug vanwege familie omstandigheden.
Ziekte en wilde zijn vrouw meenemen, heeft een meerjarig buitenlands kontrakt overigens. Visum afgewezen wegens vestigingsgevaar !
Zijn inmiddels terug in Nederland/Belgie met Brax arrest.

1 is een vriend van uit het afrikaanse, heeft zijn vrouw leren kennen in het Afrikaanse.
Gehuwd op Bali, zij is Balinese. Heeft wel touristen visum gekregen, hij is expat.

1. Heeft zijn vrouw in RI leren kennen. ruim een jaar geleden. Wilde zijn vrouw aan de familie voorstellen, 2 tickets zijn goedkoper als 10. Afgewezen wegens vestigingsgevaar. De man heeft een buitenlands kontrakt. Er zijn 10 man deze kant op.

1 Is een Indonesische vrouw met een Nederlandse vriend. Zij werkt hier hier in RI. Ze zijn oud collega's. Toeristenvisum afgewezen wegens vestigings gevaar.

1. Vriendin die mee zou op gezamelijk vakantie. Expat. Mocht niet mee, psssssssssssssst Nederland was het eerste land van bezoek. Rondreis door Europa. Afgewezen, wegens vestigingsgevaar ! Met expat kontrakt overigens !

1 die zijn vriendin recent heeft leren kennen en deze op zomervakantie mee wilde nemen., afgewezen, wat denk je? vestigingsgevaar.
Deze mensen hebben 1 ding gemeen. Ze werken allen in het buitenland.
En hebben geen werkzame binding met Nederland en willen er of op vakantie of familie bezoek. Misschien is dat wel vreselijk eng ofzo.
Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

spacer line  

Je hebt zeker een hoop info gegeven YB, bedankt hiervoor.
Ze had een baan maar die is helaas net geeindigd, ook omdat ze niet meer echt gemotiveerd was omdat ze toch naar Nederland gaat komen.
Gelukkig is haar family van goede kom af en kan ze wel een baan op papier "regelen"
Ook heeft ze een erg goede opleiding, Universiteit in Bandung, bachelor civil enginering.
Ze heeft een auto alleen staat die helaas op de naam van haar moeder, natuurlijk een bank rekening en op het moment woont ze bij haar moeder.

Nu kunnen mijn ouders wel sponsor zijn, alleen ze zijn al op leeftijd en ik wil niet aan hun vragen om te liegen als er vragen komen van het IND.
Het werkelijk verhaal is natuurlijk dat we hier in Nederland willen blijven.
Hoe groot is de kans dat IND mijn ouders zullen benaderen met vragen?

spacer line  


On 16-09-2008 15:00 oyibo wrote:
DG,

We hebben het over expats.
1 is al een aantal jaren gehuwd en moest terug vanwege familie omstandigheden.
Ziekte en wilde zijn vrouw meenemen, heeft een meerjarig buitenlands kontrakt overigens. Visum afgewezen wegens vestigingsgevaar !
Zijn inmiddels terug in Nederland/Belgie met Brax arrest.

1 is een vriend van uit het afrikaanse, heeft zijn vrouw leren kennen in het Afrikaanse.
Gehuwd op Bali, zij is Balinese. Heeft wel touristen visum gekregen, hij is expat.

1. Heeft zijn vrouw in RI leren kennen. ruim een jaar geleden. Wilde zijn vrouw aan de familie voorstellen, 2 tickets zijn goedkoper als 10. Afgewezen wegens vestigingsgevaar. De man heeft een buitenlands kontrakt. Er zijn 10 man deze kant op.

1 Is een Indonesische vrouw met een Nederlandse vriend. Zij werkt hier hier in RI. Ze zijn oud collega's. Toeristenvisum afgewezen wegens vestigings gevaar.

1. Vriendin die mee zou op gezamelijk vakantie. Expat. Mocht niet mee, psssssssssssssst Nederland was het eerste land van bezoek. Rondreis door Europa. Afgewezen, wegens vestigingsgevaar ! Met expat kontrakt overigens !

1 die zijn vriendin recent heeft leren kennen en deze op zomervakantie mee wilde nemen., afgewezen, wat denk je? vestigingsgevaar.
Deze mensen hebben 1 ding gemeen. Ze werken allen in het buitenland.
En hebben geen werkzame binding met Nederland en willen er of op vakantie of familie bezoek. Misschien is dat wel vreselijk eng ofzo.
Emoticon: Party!Bedankt voor de info Oyibo.
Inderdaad wel vreemd, het lijken toch vrij verschijdene verhalen.
Je zou juist verwachten dat met een contract in het buitenland vestigings gevaar veel kleiner zou zijn...??
mmmmmmmmoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Nou DG,
Ik weet niet of je al langer ingeschreven hebt gestaan in een ander Europees land?
Mocht dit het geval zijn, staat je niets in de weg. En in dat geval, de grens bewaking tussen Nederland en Belgie is nul of bijna niets dus..........................................
Want in dat geval is de Europese regelgeving van toepassing en niet de Nederlandse.
Daar kunnen zelfs de Belgen niets aan doen, al zouden ze het willen.
En als ze iets willen doen zullen ze de Europese grondwet moeten veranderen.
En dat is niet waarschijnlijk de komende 5 jaar. Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zeer klein (als het uitsluitend om een bezoekersvisum gaat).

Tja Oyibo, vreemd. Hebben ze allen op dezelfde plek het visum aangevraagd (want als dat op een consulaat gebeurt dan heeft ook de ambtenaar daar een - weliswaar kleine - vinger in de pap bij de beoordeling)? Het zou kunnen dat dat werken in het buitenland een lichtje laat branden waarop men denkt aan vestigingsgevaar.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ja DG dat zou je wel denken.

Waarbij nog opgemerkt kan worden dat de inkomenstoets makkelijk gehaald is.
Op zijn minst merkwaardig. Vandaar de opmerking over het subtiele verschil tussen mens en dossier. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Geen idee YB.
Ik vond het alleen opvallend.
En volg het overigens met grote belangstelling. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 16-09-2008 14:34 Yogya-Bali wrote:
........... Het gaat hier om realiteit: niet wat jij of ik zouden willen. Dan wordt het een politiek spel en dat moet gevoerd worden in Den Haag.

En dat laatste vind ik toch wel een harde uitspraak: je zet jezelf boven het Indonesisch ambassadepersoneel omdat jij het niet eens bent met hun visie. Over vooroordelen en zelfingenomenheid gesproken.....Sorry AM, ik vind je een pretige bijdrage op dit forum maar hier laat je duidelijk emoties en westerse superioroteit de baas spelen.
Ik maak het beleid niet, probeer het alleen te verklaren en verduidelijken. Of iemand het daar mee eens is, daar schiet onze DG niets mee op. Hij kan beter "gewapend ten strijde trekken" dan straks ook op z'n bek gaan.Nee ik ben het niet eens met het vreemdelingenbeleid.
Wat de emoties betreft; ik geef hier weer wat de werkelijkheid is/kan zijn. Verder ben ik blij dat ik die emoties heb.
…westerse superioriteit? Die houden we erin. Ik probeer juist de menselijke kant te belichten maar het komt kennelijk niet aan of je wilt er niet aan. Ik kan hier verder niks mee.

Ik ken de situatie van DG niet Ik vertel DG dan ook uit de praktijk en dat doet Oyibo ook. Ik weet dat er hier op dit forum mensen zijn die wat dat aangaat ook negatieve praktijkervaringen kunnen vertellen. Ik heb ook geprobeerd om uit te leggen dat ook al denkt de aanvrager en sponsor dat aan alle voorwaarden wordt voldaan er nog steeds een “reden” aangevoerd kan worden dat de visumaanvraag afgewezen wordt. En dan heb ik het zeker niet alleen over de “kampunggevallen” om het maar even oneerbiedig te zeggen.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

peewan
User
spacer line
 

Hallo allemaal,

ik wil volgend jaar zomer mijn vriendin naar Nederland laten komen voor 3 maanden, kijken of zij het hier leuk vindt en denkt hier te kunnen wennen. Zij heeft een meiden 2ling van dan 8, die zullen er ook bij zijn. De kinderen hebben een bewijs van inschrijving van hun school. Zou er bij zo'n aanvraag ook sprake kunnen zijn van vestigingsgevaar??

Groet, Peter.elsbeth
User
spacer line
 

Peter, je geeft zelf al aan dat je haar hier wil laten komen om te kijken of ze hier kan wennen. Ik kan me niks anders voorstellen dan dat ze zich hier mogelijk zal gaan vestigen. Dus het antwoord op je vraag lijkt me: ja.
Maar ik ben niet thuis in visumzaken, dus wacht even tot er een deskundige op je zaak duikt.

Succes ermee, groet ElsbethAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Beste Peter

Dit is geen vraag die met een simpel ja of nee te beantwoorden is. En "deskundigen" in deze zijn er niet.
Natuurlijk zal "ieder normaal mens" haar dochters zien als een sociale binding met Indonesie maar mogelijk kunnen andere omstandigheden weer gezien worden als "gevaar" Het probleem is dat niemand je dit van te voren kan zeggen. Ik begrijp uit deel 1 van je vraag dat het mogelijk de bedoeling is dat je vriendin zich op termijn in NL wil gaan vestigen. De vraag is dan hoe de ambassade dit ziet (hoewel dit in het toeristenvisumstadium nog niet van belang is) Wat ik bedoel dat het mogelijk niet gezien zal worden als vestigingsgevaar tijdens het toeristisch verblijf in Nederland maar meer naar wat het uiteindelijke mogelijke doel zal zijn. Als dat mogelijke doel tzt vestiging in Nederland is dan moet daarvoor een andere (MVV) procedure gevolgd worden en waarvoor je vriendin sowieso terug naar Indonesie moet om diverse redenen (taaltoets, aanvraag etc) Ik veronderstel hiermee niet dat dat jullie bedoeling is maar ik geef dit even aan als aanvullende info en probeer met "ambassade-ogen" te kijken.
Ik zeg dit niet uit zwartkijkerij maar ik ken veel negatieve ervaringen wat dit aangaat en ik probeer juist mee te denken. Bereidt je lang van tevoren goed voor, probeer voor zoveel mogelijk "bewijs" en zorgvuldigheid te zorgen. Kijk hiertoe ook op onderstaande sites

http://www.buitenlandsepartner.nl/forum/

http://www.mixed-couples.eu/forum/index.php

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Beste advies?
Neem direkt een advocaat in de hand en laat die de afhandeling doen, gelijk in het begin stadium. Want............................neem je de kinderen mee, of beter zij neemt ze mee tja dan is de kans op vestigingsgevaar veel groter.

Kijk eens op www.buitenlandsepartner.nl
Ze hebben daar een een Prawo. Mocht je zulke voornemens hebben? Onmiddelijk inschakelen die man als je met de Nederlandse Ambassade in Jakarta te maken krijgt, of een consulaat. Papierwerk door hem laten toetsen alvorens een aanvraag te doen.

Succes Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Sorry Annemiek, terzelfdertijd gepost. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,245,094 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com