indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-09-2008 07:20 Yogya-Bali wrote:

...


Jazeker, nou en of. Als je op een social budaya wil verblijven. En RI zal niet onder de voet worden gelopen door duizenden/miljoenen Nederlanders die graag de "rijkdom" in NL willen verruilen voor "armoede". Kom, dit is geen afweging: je kan geen peren met appels gaan vergelijken.


Er is ook veel leuter verhalen , ik heb andere ervaring met mijn eigen vrienden en familie.
Het is kwestie van formaliteit . Iedereen die aan de eisen voldoen kan de visum krijgen .
Mijn oud studiegenoot uit Nederland wilde voor 3 weken naar Nederland komen , kreeg gelijk 3 maanden (?) ,omdat hij ooit in Nederland studeerde en ook geen potentiele economische vluchteling .

Voor veel indonesiers zal ook te begrijpen zijn als ze uit Banyuwangi of Majalengka kwamen , maar er zijn ook veel indonesiers die het als belediging voelen dat ze vergeleken worden met of aangezien wordt alsof ze een potentiele economische vluchteling zijn .
Zeggen ze ook , je moet mij niet vergelijken met de anderen.
Geen appel en peren vergelijken.
Oya , wij moeten ook niet schijnheilig doen , veel van onze medelanders hebben ook de alternatieve route gevolgd voordat ze in indonesia kunnen vestigen.
Vind ik niet erg , leven en laten leven.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

En als ze worden gepakt en op de blaren moeten zitten, heb ik er geen medelijden mee. Men wist het van te voren.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-09-2008 06:35 sidia wrote:

...

Als indonesier zijnde ben ik ook voorstander dat Indonesia dezelfde regeling treft met Nederland .
Op basis van wederkerigheid.


Die basis van wederkerigheid zou dan betekenen dat je alle toeristen (lees de weinig toeristen die er nu nog zijn overgebleven.......) naar bijvoorbeeld Maleisie jaagt......... Je gunt je landgenoten nogal wat door ze het toerisme te ontzeggen......

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

A.M

Dat is ook als je (wij) zwart wit denkt(en).
Meestal is het grijs .
Nogmaals ik ben voor de wederkerigheid principe' s , je weet ook wel dat er 17-20 % indonesische middelclassers zijn (statistiek).
Die kunnen ook naar Nederland gaan , en ze komen wel , ze voldoen gewoon aan de eisen , of ze nemen rondreis tour door europa met bezoek aan Lourdes /Paris .
Met 2 dagen bezoek aan Nederland.
Dat doen ze als ze geen familie-vriend " sponsor" hebben.
Zoals je weet zijn er bijna 1000.000 Nederlanders die binding hebben met Indonesia(of Nederlands Indie) .
Hun familie / vrienden uit indonesia willen ook hier komen , dat zijn potentiele gasten.
Een andere groep , met geld(middenclassers) maar zonder sponsors komen niet bivakkeren in nederland , dat is dan een gemiste kans.
Meestal gaan ze uitwijken naar Duitsland/Belgie en komen een paar dagen Nederland bezoeken.Dus nederland wordt dan een 2 keuze land.

Dus op grond van wederkerigheids principes zou ik graag willen zien dat de potentiele toerist ook (pro forma) bepaalde gegevens invullen zoals de indonesiers ook bepaalde vragen moeten beantwoorden.
Ik heb nog nooit als sponsors gespeeld , weet ook niet welke vragen dat zijn .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-09-2008 08:20 sidia wrote:
Dus op grond van wederkerigheids principes zou ik graag willen zien dat de potentiele toerist ook (pro forma) bepaalde gegevens invullen zoals de indonesiers ook bepaalde vragen moeten beantwoorden.
Ik heb nog nooit als sponsors gespeeld , weet ook niet welke vragen dat zijn .


De belangen van beide landen mbt toerisme verschillen nogal en de economie is niet te vergelijken.

Een sponsor in Nederland moet vooral aan inkomenseisen voldoen. Omgekeerd de sponsor in Indonesie niet. De gemiddelde Indonesier KAN daar niet eens aan voldoen.

Verder ook al is er een sponsor in Nederland die aan alle eisen voldoet dan is het voor Nederland nog niet goed (genoeg) omdat dan vervolgens wel het vestigingsgevaar "verzonnen" wordt. Waar komt die gedachte toch vandaan dat "iedereen" altijd maar (illegaal) in Nederland wilt blijven?

---------------------------------------

Ik lees hierboven dat 95% van de aanvragen wordt goedgekeurd. Geen idee waar dit cijfer vandaan komt maar ik neem het voor waar aan. Ik begin echter wel steeds een beter beeld te krijgen wat het profiel van die 5% is en dat vind ik heel triest.
Nog erger dat er hier over "losers" wordt gesproken want strikt genomen als je kijkt naar afkomst, woonomgeving, inkomen, baan, opleiding, is dan zo'n 90% van de Indonesische bevolking een loser.......Een trieste conclusie. Indonesiers die "het allemaal" al voor elkaar hebben "mogen" de mogelijkheid hebben de minder goed bedeelden niet?

Ik ken overigens die "voordeeltjes" voor Indonesiche staatsburgers niet.

gr
AMNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

advo999
User
User icon of advo999
spacer line
 

Wederom ben ik toch wel weer erg blij dat ik gewoon een Nederlands paspoort heb.
Een kennis van mij uit Semarang wil komende maand op vakantie naar Nederland komen. Ze is notaris in Semarang met een eigen kantoor en tig personeel. Haar woonhuis is enige malen groter dan mijn huis in Semarang. Haar dochter studeerd in Zwitserland aan de hogere hotelschool. En ze vliegt busnissclass naar Nederland. Dus....niet bepaald een bijstandsmoeder.

Maar.....na heel veel gedonder met een visum heb ze mij verzocht om garant te staan. Anders lukt het niet. Aan de ene kant grappig dat IK garant moet staan voor iemand die aanmerkelijk rijker is en aan de andere kant bedroefend dat blijkbaar elke Indonesier behandeld wordt als een arme kampungbewoner.........


Het is een WONDERBAARLIJK land.....

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-09-2008 10:12 advo999 wrote:
Aan de ene kant grappig dat IK garant moet staan voor iemand die aanmerkelijk rijker is en aan de andere kant bedroefend dat blijkbaar elke Indonesier behandeld wordt als een arme kampungbewoner.........

en ook een arme kampungbewoner hoeft niet "zo" behandeld te worden.....

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 15-09-2008 07:30 Yogya-Bali wrote:

...


Daar krijgen we dat zelfde geleuter als elke keer opnieuw. Meer dan 95% van de visa wordt goedgekeurd (en dat is heel hoog in vergelijking met toekenningen betreffende inwoners van India of Bangladesh). Het lijkt wel of alleen de losers altijd op dit forum komen. Ik steun van harte het Nederlandse beleid in deze. En - by the way - ook mijn wenkbrauwen (en die van vele Indonesiers) gaan fronzen als ik Banyuwangi en Gunung Kidul hoor: vergaarbakken van armoede waartussen er uiteraard veel meer risico tussen zit dat men illegaal wil verblijven. Ging men in NL maar eens om met illegalen zoals men hier in RI doet. Ik zou het toejuichen.


Weet je hoe het werkt hier: Als het om hun eigen vriendinnetje / vrouwtje gaat die men wil 'importeren' naar Nederland dan is de overheid / IND veels te streng en deugen ze niet maar gaat het om die Marokkaan of die Somalische familie om de hoek dan vind men dat de overheid een veels te soft vreemdelingen beleid voert.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Juist. Het zijn doorgaans van die "kampungstappers" die men naar NL wil halen op dit forum. En als die dan worden geweigerd. Ja dat zijn dus die losers AM.
En dan dat gevraag om de financiele kwesie; de meeste "uitnodigers" wordt niet gevraagd om borg te staan maar een officiele uitnodigingsbrief te regelen. Alleen luistert men vaak niet goed en zegt dan tegen de Nederlandse partij dat die moet sponsoren. Maar die officiele uitnodiging moet iedereen aan voldoen: zelfs "hoge omes". NL voert een fair beleid; geen onderscheid op basis van je "corrupte" status. Gewoon allemaal met d billen bloot. Maar daar kunnen de meeste rijke Indonesiers niet tegen en beginnen dan stennus te maken. Dan worden ze opeens onheus behandeld. En nogmaals: het gaat hier om Schengen-beleid en niet om NL-beleid.zieleffe
User
spacer line
 

Wat krukcor hier in zijn postingen plaats, is juist, wat wij ook hebben meegemaakt, de zus van mijn vriendin is getrouwd met een fabrikant.
Aan middelen geen gebrek, ze hoefde in de ambassade alleen een uitnodiging te laten zien, voor een toeristen visum
Terug komend op dutchguy1000 het is zeer verstandig eerst, haar naar Nederland te laten komen met een toeristen visum.
Stel dat ze het hier niet ziet zitten, dan hoef je niet naar een MVV te streven.
Mijn zoon heeft dat ook gedaan, en toen ze hier was wilde ze wel hier blijven, dat ging niet.
Ze moest weer terug, en toen zijn ze voor een MVV gegaan, en gekregen.
Als je maar eerlijk te werk gaat, en al je formulieren netjes invuld.
Ga de maar voor staan 24 formulieren van de IND, + salaris, en vaste aanstelling.
En daar komen de eisen waar we al meerdere keren in een topic hebben gediscussieerd, wat je aan in komen, en nog andere eisen aan moet voldoen, zoals Anne Mieke het ook schreef. Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Bedankt voor de hulp, voor mij is dit hele visum gebeuren nieuw, mischien nog (nieuwe) tips waar ik rekening mee moet houden?

Ik heb wel wat rond gesnuffelt hier maar dat zijn toch wel wat oudere berichten.

Bedanktspacer line  


On 15-09-2008 10:52 zieleffe wrote:
het is zeer verstandig eerst, haar naar Nederland te laten komen met een toeristen visum.
Stel dat ze het hier niet ziet zitten, dan hoef je niet naar een MVV te streven.
Mijn zoon heeft dat ook gedaan, en toen ze hier was wilde ze wel hier blijven, dat ging niet.
Ze moest weer terug, en toen zijn ze voor een MVV gegaan, en gekregen.
Als je maar eerlijk te werk gaat, en al je formulieren netjes invuld.
Ga de maar voor staan 24 formulieren van de IND, + salaris, en vaste aanstelling.
En daar komen de eisen waar we al meerdere keren in een topic hebben gediscussieerd, wat je aan in komen, en nog andere eisen aan moet voldoen, zoals Anne Mieke het ook schreef. Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Wink


yup, dat bedacht ik me ook al, eerst maar is kijken wat ze vind van Nederland, zo niet, dan vertrekken we wel ergens anders heen, ik zit niet vast aan dit land.
Maar goed, stel dat ze hier wil blijven is het dus niet dat in Nederland te regelen?
Moet dat dan in Indonesie? of kan dat ook vanuit een ander land buiten de europese unie mischien?..
Greetzelsbeth
User
spacer line
 

Ouwe bekende, helemaal mee eens. Veel mensen (ik zeg niet dat dit voor iedereen op dit forum geldt, maar ik heb het in mijn eigen familie/vriendenkring ook meegemaakt) draaien de regels graag naar eigen gebruik om. Datzelfde heb ik een tijdje geleden ook gepost als het gaat om corruptie. Een enorm grote mond over corrupte ambtenaren, maar wel even lekker dokken als de papieren niet in orde zijn of je je rijbewijs niet bij je hebt of een overstay etc. hebt die afbetaald moet worden. Wat is er mis mee om borg te moeten staan of een uitnodigingsbrief te moeten regelen?Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-09-2008 08:34 Anne Mieke wrote: Ik lees hierboven dat 95% van de aanvragen wordt goedgekeurd. Geen idee waar dit cijfer vandaan komt maar ik neem het voor waar aan. Ik begin echter wel steeds een beter beeld te krijgen wat het profiel van die 5% is en dat vind ik heel triest.

Nog erger dat er hier over "losers" wordt gesproken want strikt genomen als je kijkt naar afkomst, woonomgeving, inkomen, baan, opleiding, is dan zo'n 90% van de Indonesische bevolking een loser.......Een trieste conclusie. Indonesiers die "het allemaal" al voor elkaar hebben "mogen" de mogelijkheid hebben de minder goed bedeelden niet?

Ik ken overigens die "voordeeltjes" voor Indonesiche staatsburgers niet.
AM


Met losers bedoel ik hier niet de Indonesiers maar de uitnodigende partij. En dan hebben we het hier over degenen waarover "Oude Bekende" het heeft, nml. degenen die hun meisje of vrouw willen laten overkomen.
Dan die 90%: ik denk dat je de situatie hier onderschat. Er is hier een grote groeiende middenklasse aan het onstaan die heus wel meer is dan 10% van de bevolking. En dat de "minder bedeelden" niet kunnen komen, is geheel naast de waarheid. Alleen....men moet aan voorwaarden voldoen.
Dan die "voordeeltjes": mensen die voor studie naar NL gaan, hebben zelfs een vrij visum. Zakenlui krijgen ook voorrang. Dan zijn er nog steeds meer dan 2x zoveel aanvragen bij de Nederlandse als bij de Duitse ambassade. Waarom zou men dat doen als de Nederlanders zo moeilijk zijn?marcel70
User
spacer line
 


On 15-09-2008 10:45 Yogya-Bali wrote:
.

NL voert een fair beleid; geen onderscheid op basis van je "corrupte" status.

Gewoon allemaal met d billen bloot.

Maar daar kunnen de meeste rijke Indonesiers niet tegen en beginnen dan stennus te maken.
Dan worden ze opeens onheus behandeld.
En nogmaals: het gaat hier om Schengen-beleid en niet om NL-beleid.Becik ketitik olo Ketoro

zieleffe
User
spacer line
 


On 15-09-2008 10:58 dutchguy1000 wrote:

...


yup, dat bedacht ik me ook al, eerst maar is kijken wat ze vind van Nederland, zo niet, dan vertrekken we wel ergens anders heen, ik zit niet vast aan dit land.
Maar goed, stel dat ze hier wil blijven is het dus niet dat in Nederland te regelen?
Moet dat dan in Indonesie? of kan dat ook vanuit een ander land buiten de europese unie mischien?..
Greetz

Neen je bent afhankelijk van je states,in Nederland.
Die constructie die Oyibo eens ergens schreef, dat er een BelgiŽ variant is.
Is mij niet bekend, dan zal hij je moeten helpen.
Je kan niet zo maar verhuizen, en je inschrijven in BelgiŽ , en of Duitsland.
Je zal toch ook ergens, je geld vandaan moeten toveren.
Ik ben niet bekend over je PortemonneeÖÖÖ Emoticon: Nice Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Moet dat dan in Indonesie? of kan dat ook vanuit een ander land buiten de europese unie mischien?.
Het schijnt (nog) te kunnen in BelgiŽ, een land binnen de Europesche Unie , de zogenaamde BelgiŽ-route , voor meer info kijk op:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgi%C3%AB-route
Zolang ze in BelgiŽ aan het vechten zijn voor een nieuwe regering zal daar waarschijnlijk niet zo snel verandering in komen.
Succes,
Janzieleffe
User
spacer line
 


On 15-09-2008 10:12 advo999 wrote:
Wederom ben ik toch wel weer erg blij dat ik gewoon een Nederlands paspoort heb.
Een kennis van mij uit Semarang wil komende maand op vakantie naar Nederland komen. Ze is notaris in Semarang met een eigen kantoor en tig personeel. Haar woonhuis is enige malen groter dan mijn huis in Semarang. Haar dochter studeerd in Zwitserland aan de hogere hotelschool. En ze vliegt busnissclass naar Nederland. Dus....niet bepaald een bijstandsmoeder.

Maar.....na heel veel gedonder met een visum heb ze mij verzocht om garant te staan. Anders lukt het niet. Aan de ene kant grappig dat IK garant moet staan voor iemand die aanmerkelijk rijker is en aan de andere kant bedroefend dat blijkbaar elke Indonesier behandeld wordt als een arme kampungbewoner.........

Hoe kan dat nau,we hebben alleen een uitnodiging,die je als formulier bij de gemeente met een stempel, zelfs met de Email gekopieerd, en verzonden.
Zo kreeg ze een visum, in de ambassade,voor alle sengenlanden, geen probleem, geen gezeur, of wat voor drempels ook Emoticon: Worship Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-09-2008 11:00 Yogya-Bali wrote:

...


Er is hier een grote groeiende middenklasse aan het onstaan die heus wel meer is dan 10% van de bevolking. En dat de "minder bedeelden" niet kunnen komen, is geheel naast de waarheid. Alleen....men moet aan voorwaarden voldoen.
Dan die "voordeeltjes": mensen die voor studie naar NL gaan, hebben zelfs een vrij visum. Zakenlui krijgen ook voorrang. Dan zijn er nog steeds meer dan 2x zoveel aanvragen bij de Nederlandse als bij de Duitse ambassade. Waarom zou men dat doen als de Nederlanders zo moeilijk zijn?


De reden waarom Nederland 2x aanvragen heeft dan de duitsers is mss te vinden dat :
1.er een frisse wind waait sinds de flirt van Minister Bot en de Indonesiers
2.Veel meer medelanders met indonesische connection.

* Ik heb ergens gelezen in een Aziatische / Chinese krant dat er toen 16.6-17% middenclassers zijn , dus tussen 30-40 miljoen indonesiers die even rijk zijn als de gemiddelde Nederelanders.
De juiste cijfers kan men opzoeken bij de Indon. CBS .

Stel is voor hoe de kennis van adco 999 voelt , goed het is ook proforma , maar toch steek het wel.
Dat heb ik van mijn vrienden en familie uit indonesia gehoord , en al zijn ze niet rijk , maar ook niet arm.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Gaan we weer zeg, leuk leuk.....
Als je een visum aanvraagt (schengen) en je voldoet aan het gevraagde, kan iedereen een visum krijgen van/voor NL. Ook de minder bedeelde en OOk de meisjes van de NL mannen die ze naar NL willen halen. gampang Emoticon: Yes!

LET WEL, als je aan het gevraagde voldoet! maar dat lijkt me logisch Emoticon: Bye bye

Andersom geldt dat toch ook? Als je als NL-er een visum wilt voor Indon. EN al het gevraagde/benodigde is in orde, heb je hier ook weinig problemen en geven ze je het gevraagde visum Emoticon: Yes!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-09-2008 11:14 Tuti & Jan wrote:
Moet dat dan in Indonesie? of kan dat ook vanuit een ander land buiten de europese unie mischien?.
Het schijnt (nog) te kunnen in BelgiŽ, een land binnen de Europesche Unie , de zogenaamde BelgiŽ-route , voor meer info kijk op:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgi%C3%AB-route
Zolang ze in BelgiŽ aan het vechten zijn voor een nieuwe regering zal daar waarschijnlijk niet zo snel verandering in komen.
Succes,
Jan


De Belgie-route gaat om een MVV (voorlopig verblijf); niet om een gewoon bezoekersvisum.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-09-2008 11:28 sidia wrote: Stel is voor hoe de kennis van adco 999 voelt , goed het is ook proforma , maar toch steek het wel.


Vaak is het de eigen eigenwijsheid of het niet goed lezen of interpreteren van de regels.
Als we het toch hebben over hoe iemand zich voelt: hoe behandelt de Indonesische immigratie buitenlanders? Laten we daar maar onze mond over houden. In ieder geval doorgaans stukken slechter dan dat de Nederlandse immigratie Indonesiers behandelt. Er zijn rijen klachten en aanmerkingen op allerlei sites te vinden hieromtrent. Nee, het is vaak de rijke Indonesier die in eigen land op handen wordt gedragen en geeerd, die zich gepikeerd, gestoken voelt omdat hij/zij door de Nederlandse ambassade gelijk wordt behandeld - net als elke andere aanvrager. Of ze nou Soeharto Putri heet of Painem.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-09-2008 11:30 siebjans wrote: Andersom geldt dat toch ook? Als je als NL-er een visum wilt voor Indon. EN al het gevraagde/benodigde is in orde, heb je hier ook weinig problemen en geven ze je het gevraagde visum Emoticon: Yes!


Juist, over wederkerigheid gesproken.......spacer line  


On 15-09-2008 11:31 Yogya-Bali wrote:

...


De Belgie-route gaat om een MVV (voorlopig verblijf); niet om een gewoon bezoekersvisum.


Precies, dus als ik eerst een touristen visum regel voor Nederland, kan ze dan later via die belgie route een MVV regelen als ze al in nederland is met dat touristen visum? of moet ik dan nu gelijk een touristen visum regelen in Belgie om dat te regelen?
Is me niet helemaal duidelijk van de link.

Klinkt overigens wel erg interesant jan. voorkomt een hoop rompslomp zo te zien.

Greetzsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-09-2008 11:39 Yogya-Bali wrote:

...


Vaak is het de eigen eigenwijsheid of het niet goed lezen of interpreteren van de regels.
Als we het toch hebben over hoe iemand zich voelt: hoe behandelt de Indonesische immigratie buitenlanders?

Ook lulig , en in sommige gevallen (of is het vaak ? ) zien ze in die orang turis ook vaak wandelende dompet hidup.
Ik las ergens dat zodra iemand op Bali komt , krijg hij / zij een briefje van de immigratie ambtenaar , voor het geval dat men wil ritselen.

Mss zijn de potentiele dompet hidups ook getaxeerd en beoordeelt als de evenknie van Parto of Painem .
Weet ik niet of het zo is Emoticon: Wink , heb geen ervaring.
Moet zo'n droplul van een ambtenaar tegen mijn vrouw of zoon dat doen , dan wordt ik mata gelap.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,245,032 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com