indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-09-2008 09:09 Yerun wrote:
en dan? Dan lees je dat hier ook in de krant 'Koruptor Belanda ditangkap di Bali'.


Bij de bewuste persoon kreeg ik een jaar geleden al bij een ontmoeting binnen een half uur mijn bedenkingen. Een kort onderzoekje leerde mij heel wat, meer dan voldoende. Hoe kan men bij zo'n doorzichtig persoon er in stinken?! Wist toen niet dat het om staatsgrond ging, maar het louche karakter kwam al binnen "no time" naar voren.

Zelfde kwestie in Yogya: Villa Bukit Asri. Zeer goedkope woningen in een nieuw te bouwen perumahan . Een beetje onderzoek leerde al snel dat het grond van de kraton was en er dus nooit een hak milik kon worden afgegeven voor de grond. De developer: jawel hoor, duurt alleen iets langer, ca. 2 jaar. Tja, en dan hebben al heel wat mensen een huisje aangeschaft. Dus lachen in het vuistje.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-09-2008 07:10 Yogya-Bali wrote:

...


Een beetje onderzoek leerde al snel dat het grond van de kraton was en er dus nooit een hak milik kon worden afgegeven voor de grond.

De probleem is dat men ook te gemakzuchtig , te goed gelovig is en vaak verkeerde idee hebben over de rechtssysteem in Indonesia.
Wordt vaak gedacht , ach ya , met een bundeltje rupies zwaaien , dan gaan de indonesiers gelijk plat.
In veel gevallen ook , de camat , de banjar , de notaris (ook leuk zo' n leuke kreet , dat heeft mijn notaris verteld) kunnen ook meedoen.

Zodra sommig Nederlanders in het buitenland komt vergeten ze dat de wetten in andere landen ook bijna dezelfde zijn als de Nederlandse wetten.
In Nederland moet je ook belasting betalen , moet je ook vergunningen vragen , kan je ook niet zo maar je huurhuis of koophuis omtoveren naar een guesthouse.
Moet je ook rekening houden met bestemmingsplan , geluidshinder etc etc .

En op Bali (en andere delelen van Indonesia0 hebben sommige developers ook rare praktijken er op na gehouden.
Sommige van de gronden wordt vaak " dibebaskan " (vrij gemaakt - bouwrijp gemaakt) in samenwerking met foute ambtenaren.
Dat hoorde ik jaren geleden van diverse mensen , van de gewone man .
Van taxi chauffeurs , hotelspersoneel etc .
Ze vertellen ook dat de gronden in het begin opgekocht werd voor ongeveer 6000 of 60.000 rupiah per meter , welke bedrag het is weet ik niet meer .
Een paar jaar later kosten die " waardeloze" grond al tot 200.000.000 per are.
Zelfs die winderige Bukits gronden waar geen Balinezen willen wonen wordt nu verkocht voor ------------- jut per are .
Ik heb leuke verhalen gehoord , dat komt omdat men mij min of meer vertrouwde (wel een turis maar toch een landgenoot) , dus krijg ik die CURHAT verhalen.
Men stort hun hart uit.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja, Sid. Niet alleen jij als Indonesier maar ook als buitenlander kan je voldoende te horen krijgen. Gewoon je oren openen en juist met de "gewone man" babbelen want die zijn vaak een bron van informatie. Zo kwam ik ook aan mijn info over deze medelander. Makkelijk: maak een praatje hier en daar, deel een sigaretje uit en er gaat een wereld voor je open.
En dat men meestal vergeet dat er hier ook wetten bestaan, is niet het enige euvel. Nee, men denkt vaak dat alles hier hetzelfde werkt als in NL. Tja, en dan vergis je je sterk.
Die notarisconstructie kennen we ondertussen wel; die is allang doorgeprikt, t/m de Nederlandse ambassade toe. Dan heb je nog de banjar, etc. die feitelijk geen enkele bevoegdheid hebben als het om het kadaster gaat (maar men denkt het vaak wel).
Probleem is eigenlijk dat men te weinig van de lokale situatie begrijpt en te westers te werk gaat (men denkt "Indonesisch" bezig te zijn door hier en daar met wat geld te smijten).sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-09-2008 07:45 Yogya-Bali wrote:
Dan heb je nog de banjar, etc. die feitelijk geen enkele bevoegdheid hebben als het om het kadaster gaat (maar men denkt het vaak wel).
Probleem is eigenlijk dat men te weinig van de lokale situatie begrijpt en te westers te werk gaat (men denkt "Indonesisch" bezig te zijn door hier en daar met wat geld te smijten).

Vrienden , een Camat (districthoofd- een trap lager dan de Bupati) kan ook fungeren als PPAT (Pejabat Pembuat Akte Tanah).
Dus volgens de wet is hij bevoegd , de valkuil zit in de relatie met de foute ambtenaar van de BPT (Badan Pertanahan Tanah ).
En de foute notaris.

De rol van de Camat / PPAT komt aan de orde als er geen Notaris PPAT in de regio werkzaam is .Hij is zo' n soort vervanger van de Notaris PPAT , in gebieden ergens in de bush bush area waar geen Notaris PPAT gevestigd is.
Zie U.U. Kenotariatan of zoiets Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

marcel70
User
spacer line
 

Sida
Hoe zit als een Notaris in een stad zijn kantoor heeft een een project buiten de kecamat en dus ver van zijn kantoor een akte moet maken.Kan dat,? of is hij gebonden aan een bepaalde afstand en/of district of zoiets??

Becik ketitik olo Ketoro

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Dat kan de notaris zelf vertellen of ze daar bevoegd is .
Aan de andere kant zou ze toch ook kunnen opereren in heel Indonesia .?

In principe moet je zaken doen met een notaris, het is iets veiliger dan met een Camat. die vaak niet thuis is met de geldende wetten of de jurisprudentie.

Het beste is als je bij een Camat moet zijn dat je ook een notaris raadpleegt .
Cek en re-cek.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

marcel70
User
spacer line
 


On 15-09-2008 11:35 sidia wrote:
Dat kan de notaris zelf vertellen of ze daar bevoegd is .

ik vind dat een ijzer sterke om sid,U weet toch ook wel dat het dan meestal van YA YA YA is .Men wil vaak niet iets toegeven toh

Aan de andere kant zou ze toch ook kunnen opereren in heel Indonesia .?

Becik ketitik olo Ketoro

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Mijn inziens is in eerste aanleg een beedigd notaris bevoegd om in de gehele R.I. zijn/haar beroep te gaan uit oefenen, echter in veel gevallen worden daar afspraken over gemaakt! Ik doel hier NIET op de korrupte afspraken maar op de normale afspraken. Bijvoorbeeld; het is niet in het belang van een der notarissen om in 1 en dezelfde straat/kampung tegen elkaar te gaan concureren. (dat dit wel vaak het geval is, is de andere afspraak, waar ik dus niet op doel)
Ook hier in RI is er een soort van "orde van notarissen" zoals ook wij die in NL kennen, hierin worden deze zaken "normaal" gesproken geregeld.
Kortom, een NIET korrupte notaris zal zeggen dat deze, alle zaken behartigd in het gebied waar hij/zij werkzaam is.!!

Oke oke, ook die "verkeerde" notaris zal vast en zeker het zelfde zeggen, dus vraag me niet hoe deze eruit te pikken, wel lijkt me duidelijk dat als een notaris zegt die, laten we zeggen in Bali werkzaam is, ik kan jou zaak in Batam ook regelen, dat je hier je bedenkingen dan moet zetten Emoticon: Bye bye


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Oeps, voor de duidelijkheid moet ik er wel bij vermelden, dat die Bali notaris ALS hij de zaak voor jou zou doen in Batam, dit kan maar hij zal deze zaak dan overdoen (met jou goedkeuring natuurlijk) aan zijn collega in Batam, EN een "fatsoenlijke" notaris meldt je dit dan v.t.v. uiteraard.

Kortom meld hij/zij dat niet en zegt hij zondermeer ya ya ya dat kan, mmmmmm tja, toch even verder lobbyen zou ik zeggen Emoticon: Wink


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Vergeet ook niet dat het, als je het mij vraagt, erg dom is om een "verre" notaris in te schakelen!
Immers weet de plaatselijke notaris (dient te weten!?) wat exact het bestemmingsplan is, waar wel en niet fabrieken of uitsluitend huizen mogen komen, etc, etc, en vergeet ook niet dat deze plaatselijke in ieder geval de betreffende ambtenaren beter kent (dient te kennen) dan de verre vreemde notaris.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Probleem is doorgaans dat notarissen aktes opmaken die in strijd met de wet zijn, mogelijk omdat er geen centraal registratiepunt bestaat. Daarnaast stikt het vervelend genoeg van de bedriegers en corruptoren onder de notarissen.
Zo is natuurlijk ook het balletje gaan rollen met die "Bali-constructies"; dat zgn. onroerend goed zetten op een Indonesishe naam die hij/zij dan zgn. niet kan verkopen omdat er een (gefingeerde) - bij de notaris geregistreerde - lening is die eerst moet worden afgelost voordat men de grond die op zijn/haar naam staat, zou kunnen verkopen. In 1 woord: bullshit (oftewel buset ). Dit zijn dus aktes die niets waard zijn en niet volgens de wet zijn opgemaakt. Zo zijn er jammer genoeg nog vele soorten notariele akten die net zo hard "stinken".
Dus altijd voorzichtig zijn met notariele akten en eerst toetsen aan de wet.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-09-2008 05:00 Yogya-Bali wrote:

Zo is natuurlijk ook het balletje gaan rollen met die "Bali-constructies"; dat zgn. onroerend goed zetten op een Indonesishe naam die hij/zij dan zgn. niet kan verkopen omdat er een (gefingeerde) - bij de notaris geregistreerde - lening is die eerst moet worden afgelost voordat men de grond die op zijn/haar naam staat, zou kunnen verkopen. In 1 woord: bullshit (oftewel buset ).

Buset dah .
Moet toch even lachen.

Wij(Sundanezen) zeggen altijd " Bujur Buset "

Mijn eerste kennismaking met de Bali Construction , (Bali Connection) was van 2003.
Met 1 van de grote developers.
Heb toen op of aanmerkingen geplaats over een deel van zijn site.
I.h.b de gedeelte dat een WNA bezit kan hebben als ze een Indonesische Nyonya hebben.
Dat wordt door die eigenwijze turis van amsterdam bestreden.
Zoals je NU nog kan lezen bestaat de Bali Construction nog steeds .
Alleen zie ik dat er bepaalde passage's erbij gekomen zijn.
Die de developers kan vrijwaren van aansprakkelijkheid.

De juristen onder ons kan met gemak tussen de regels lezen dat iets toch niet klopt.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

doora
User
spacer line
 

Of je nu hoog of laag springt, als jou naam en alleen jou naam op een certificate staat dan is hetgeen wat aan dat certificate is gekoppeld in feite jou eigendom.
Dit is bij wet geregeld in 1997 door de indonesische regering en is nog steeds van kracht. Op de een of andere manier willen de buitenlanders het als maar ontkennen en vallen konstant terug op de meest vreemde constructies maar de Indonesische regereing heeft de wet onder de noemer Hak Pakai juist in het leven geroepen om het voor buitenlanders mogenlijk te maken om land en onroerend goed zaken te bezitten(beheren) zonder dat daar problemen met nominees uit voort kunnen vloeien. Dat deze wet Hak Pakai dan een geldigheids duur heeft van maximaal 90 jaar (een aantal verlengingen na 25 jaar) doet niet terzake. Het is op dat moment in jou handen wat je er mee doet. Is het voor een buitenlander en dan toch zeker de nederlander dan zo moeilijk om dit gewoon aan te nemen. Er zijn geen vreemde randverschijnselen aan deze constructie en is gewoon een afspraak met de regering zoals die dat bedoeld heeft. Het kan echt niet makkelijker en veiliger en is voor iedere buitenlander binnen bereik als je een stuk land wilt kopen. Vraag gewoon info bij de juiste juristen en dan het liefst meer dan een en geen balinese. Dit had trouwens het probleem in Het Noorden van Bali niet kunnen voorkomen want dat heeft alles te maken met een vals voor opgezet plan waar meerdere mensen bij zijn betrokken en dat gaat toch tot hoog in de klapperboom.
Het heeft trouwens geen betrekking op een villa maar op 67 villas volgens de krant. Ik begrijp dat er mensen zijn die liever niet willen dat dit zo hoog opgeblazen wordt maar het kan voor mij niet hoog genoeg want juist op die mannier kun je andere potentiele kopers beschermen door de informatie die vrijkomt. Ik zou het absoluut geen probleem vinden als de belasting hier van op de hoogte kwam zodat ik ook daar later infornatie van kan krijgen.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 17-09-2008 06:34 schreef doora:
Of je nu hoog of laag springt, als jou naam en alleen jou naam op een certificate staat dan is hetgeen wat aan dat certificate is gekoppeld in feite jou eigendom.
Dit is bij wet geregeld in 1997 door de indonesische regering en is nog steeds van kracht. Op de een of andere manier willen de buitenlanders het als maar ontkennen en vallen konstant terug op de meest vreemde constructies maar de Indonesische regereing heeft de wet onder de noemer Hak Pakai juist in het leven geroepen om het voor buitenlanders mogenlijk te maken om land en onroerend goed zaken te bezitten(beheren) zonder dat daar problemen


Bezitten of beheren zijn 2 totaal verschillende zaken!! Emoticon: Bye bye
BEHEREN, dat is juist!! Emoticon: Bye bye bezitten NIET Emoticon: Nooo


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 17-09-2008 06:34 doora wrote:

1.Of je nu hoog of laag springt, als jou naam en alleen jou naam op een certificate staat dan is hetgeen wat aan dat certificate is gekoppeld in feite jou eigendom.

2. Dat deze wet Hak Pakai dan een geldigheids duur heeft van maximaal 90 jaar (een aantal verlengingen na 25 jaar) doet niet terzake. Het is op dat moment in jou handen wat je er mee doet. Is het voor een buitenlander en dan toch zeker de nederlander dan zo moeilijk om dit gewoon aan te nemen.

Dus als de naam van Sidia(nominee) op de certificaat staat , is de grond cq huis van Sidia ? Dankje wel , dankje wel.
En niet van mevr Jansen of dhr Pietersen .

2.Ik denk dat sommige de (indonesische) wet tekst niet goed hebben gelezen.
Het is een mogelijkheid om te verlengen met een MITS .

De verlenging kan geweigerd worden als men NIET MEER aan de eisen kunnen voldoen.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Pffffffffffffff het is niet zo ingewikkeld.

Het is geen eigendom, want na een aantal jaren KUN je een verlenging krijgen.
Voor iets wat EIGENDOM is hoef je geen verlenging te vragen.

Dus.......................... 10, 25, of 90 jaar............................. het is dus NOOIT eigendom.
En zoals Sidia al keurig aangeeft ondanks alle praatjes van helpende Nederlanders en vastgoed ontwikkelaars, verlenging is NIET vanzelfsprekend.

En inderdaad, ik kan me heel goed voorstellen dat de villa bewoners met dichtgeknepen billen zitten. Want komt er geen overeenkomst dan zal het zeker niet voor het eerst zijn dat de Bulldozer er doorgaat, en terecht. Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 17-09-2008 08:37 sidia wrote:

...

Dus als de naam van Sidia(nominee) op de certificaat staat , is de grond cq huis van Sidia ? Dankje wel , dankje wel.
En niet van mevr Jansen of dhr Pietersen .

2.Ik denk dat sommige de (indonesische) wet tekst niet goed hebben gelezen.
Het is een mogelijkheid om te verlengen met een MITS .

De verlenging kan geweigerd worden als men NIET MEER aan de eisen kunnen voldoen.
Zo'n verlenging kan ook best geweigerd worden als de eigenaar geen zin meer heeft (of de villa's al klaar zijn, zodat hij deze kan verkopen aan de volgende richting oningelichtte mensen).


Ho Lee Fuk

doora
User
spacer line
 

Als de naam van mevr. Jansen op het certificate staat is de grond cq huis van jansen (als de IMB ook via Jansen is aangevraagd)
Als de naam van dhr. Pietersen op het certificate staat is de grond cq huis van Pietersen (als de IMB ook via Pietersen is aangevraagd)
Verlenging is inderdaad mits , maar zolang er echter aan de voorwaarde wordt voldaan zoals in het eerste geval ook was dan staat er niets in de weg.

Bezitten doe je niets. Ook de huiseigenaren in Nederland die aan de Betuwe lijn lagen konden hun biezen pakken.
Met een nominee is dat niet anders alleen sta je als buitenlander met 3-0 achter als je problemen krijgt via een nomine , met een Hak Pakai constructie sta 0-0 alleen speelt de regering een thuis wedstrijd.
Vaak wordt er geopperd dat de Indonesische regering zomaar je huis af kunnen laten breken. Het is niet anders dan in Nederland. Voldoe aan de regels en er is geen reden om je huis vroegtijdig te laten ontruimen.
De Indonesische regering heeft geen redenen om moedwillig buitenlanders dwars te zitten, dit kan bij een nomine/developer wel eens anders zijn gezien de situatie in het Noorden van Bali.

Als je het volledige beheer hebt over een huis en land binnen een bepaalde periode zonder rekening te moeten houden met allerlei mogelijke onwisselvalligheden dan heb je toch in feite wat je wilt als je hier EEN huis wilt hebben waar je van kan genieten.
Ik heb de problemen niet waar je vaak over leest met nomines.

Blijf vooral zoeken naar de kleine lettertjes, in een Hak Pakai constructie staan ze nietdoora
User
spacer line
 


On 17-09-2008 10:52 oyibo wrote:
Pffffffffffffff het is niet zo ingewikkeld.

Het is geen eigendom, want na een aantal jaren KUN je een verlenging krijgen.
Voor iets wat EIGENDOM is hoef je geen verlenging te vragen.

Dus.......................... 10, 25, of 90 jaar............................. het is dus NOOIT eigendom.
En zoals Sidia al keurig aangeeft ondanks alle praatjes van helpende Nederlanders en vastgoed ontwikkelaars, verlenging is NIET vanzelfsprekend.

En inderdaad, ik kan me heel goed voorstellen dat de villa bewoners met dichtgeknepen billen zitten. Want komt er geen overeenkomst dan zal het zeker niet voor het eerst zijn dat de Bulldozer er doorgaat, en terecht. Emoticon: Party!


Terecht !!! is dat zo? Ik ben ervan overtuigd dat er veel eigenaren boter op hun hoofd hebben maar er zullen er zeker veel tussen zitten die er met open ogen ingelopen zijn.

Het is frapant om te zien dat ze in die club van Bali Beach dream Garden (er is ook nog een andere website geloof ik) blijven geloven en dat die er niets aan kon doen maar nu alles in het werk stelt om de bewoners (zichzelf) te helpen. Het eerste wat ik zou doen is zorgen dat die kerel(s) niet meer van dat eiland afkwamen. Dit bedrijf is per 01 september dit jaar verkocht aan een ander bedrijf. HALLO !! Wakker wordendoora
User
spacer line
 

op dit moment heeft Bali beach dream garden zijn site van het web gehaald maar de site's : www.baligardenvillas.com en www.bali-information.com verkopen nog wel villa's die door die developer op de markt zijn gebracht en door hen zijn gebouwd. OPPASSEN dus. !!! Emoticon: Red faceoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Nog nieuwtjes van het villa front?

Even ter correctie over de Hak Pakai.
Een Hak Pakai is geen constructie, de letterlijke vertaling naar het Nederlands zou zijn, Het recht op gebruik.

Dat is iets anders dan eigendom van grond, of de bebouwing daarop.
Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

spacer line  


On 17-09-2008 10:59 doora wrote:
Als de naam van mevr. Jansen op het certificate staat is de grond cq huis van jansen (als de IMB ook via Jansen is aangevraagd)
Als de naam van dhr. Pietersen op het certificate staat is de grond cq huis van Pietersen (als de IMB ook via Pietersen is aangevraagd)

Als Mevr Jansen en Meneneer Pietersen buitenlanders zijn (WNA) dan is de grond
NIET van hun .bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Zijn dit dan oplichters : www.devagroup.nl/property/index.php ??

Dit Nederlandse bedrijf adverteert namelijk met "Je EIGEN huis op Bali"oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ja Emoticon: Party!

En daar staat keurig bij dat je Indonesier moet zijn om een huis te kunnen kopen. Emoticon: Clown
Maar er zullen ongetwijfeld mensen die je graag helpen Emoticon: Frustrated


It's only kinky the first time.

spacer line  


On 03-10-2008 09:36 ouwe bekende wrote:
Zijn dit dan oplichters : www.devagroup.nl/property/index.php ??

Dit Nederlandse bedrijf adverteert namelijk met "Je EIGEN huis op Bali"

O.B
Je moet wel voorzichtiger zijn .
Straks krijg je een schade claim. Emoticon: Smile

Wat grappig is , 1 van de grote jongens op Bali adverteerde ( 2003 of 2004) dat WNA met een Indonesische vrouw een onr.goed kan hebben .
Heb toen een mailtje gestuurd , en later werd de bewuste passage geschrapt.

Ben ook een paar keren kontakt opgenomen met nederlandse developers voor een stukje grond .
Gouden bergen werd beloofd , uiteindelijk hoor ik niks meer toen ze weten dat ik een indonesier ben , en een andere soort constuctie wil (SHM) ipv de bekende nominee constructie.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,642,065 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com