indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb een tijd geleden geprobeerd om abon2 van kip te maken. Bumbu was goed
(ketumbar, jintan, jahe, citroensap, zout) smaak was goed (al was het een verschrikkelijk werk om de kipfilet uit elkaar te plukken Emoticon: ) maar ik wil 'm graag krokant(er) en dat heb ik nog niet klaargekregen. Emoticon: Confused
Iemand een tip?

gr
Anne Mieke



Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

charles
User
spacer line
 

Hi Anne Mieke.

Indien ik het goed begrijp als jou abon 2 klaar is wil je het wat krokanter maken,ik maak zoiets maar het is "Carne Mechada"Als je het krokanter wil maken kan je 2 kanten mee uit
1-Indien je eem grill plate hebt(IS EEN RONDE PLAAT METAAL ZONDER DE BEKENDE GRILL RIGGELS)met een kwast smeer het met wat olie en laat het heet worden,als het zover is probeer een klein beetje om te kijken hoe lang hat duurt en hoe jij het wilt hebben.
2- Gebruik een gewone koeken pan en zet het op een hoog vuur en laat het heet worden,als het zover is probeer beetje bij beetje om te weten hoever je wilt gaan want het moet droog en krokant worden.
Veel plezier ermee.
charles



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Nou eh het hoeft niet perse als ie klaar is. Tegelijk met heet bakken krokant mag ook wel hoor..... Emoticon: Smile
Met een koekenpan dan wel zo'n Tefalding neem ik. Anders plakt mijn abon2 hartstikke vast of het vreet olie. Toch?

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Anne miek, ik gebruik geen tefal gedoe, maar een gietijzeren grill pan van Blokker, dat ding is loodzwaar.
Die smeer je eerst flink met olie,en dan flink heet laten worden, daarna het vuur temperen en dan de Abon maken,zo wordt het lekker knapperig
Veel succes
groetjes Merapi/Wilma




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



86,741,805 topic views - 240,492 posts - 13,734 topics - 34,010 members - last post @ 21-11-2020 07:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,410,970 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com