indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Hitami
User
spacer line
 

jou klasse heeft altijd de onderklasse onderdruk. dus het feodale (javaanse) denken is jou niet vreemd. wat je schrijft is proberen jou denken van kasten systeem te bevestigen en goed te praten.

javaanse filosofie "mangan orak mangan yang penting kumpul" of eten of geen eten, het belangrijkste bij elkaar zijn, is jou eigen.

Dus met andere woorden je gaat rationaliseren om je gelijk te halen. over een hoer zijn kun je goed praten maar moraal etisch is een andere verhaal.

je moet je eigen schamen sidia !Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-08-2008 08:57 siebjans wrote:

...


Ik begrijp nu dat de term "derde wereld" land eigenlijk niet meer wordt gebruikt en dat de wereld nu eigenlijk alleen nog spreekt van "ontwikkelingsland".

De term "derde wereld" wordt nog wel degelijk vaak gebruikt (in elk geval in Nederland)


On 30-08-2008 08:57 siebjans wrote:

...

Ook begrijp ik uit eerdere postings dat meer als de helft van de Indon. bevolking op Java woont, dit houdt in dat dus het merendeel voldoende voorzieningen heeft als het gaat om dokter bezoek, eten, drinken, infrastructuur, etc


Het feit dat voorzieningen er ZIJN betekent nog niet dat mensen er gebruik van kunnen maken. Als alle Indonesiers zo vaak als nodig van een dokter gebruik zouden maken dan zou er een groot tekort zijn aan artsen.

Maar stel je nu: de helft van de Indonesische bevolking woont op Java - zo'n 120 a 130 miljoen van de 240 miljoen - (exacte cijfers is een lastige zaak in Indonesie) dus de helft heeft in elk geval geen probleem? Zie je dan echt niet dat ook op Java veel mensen stikken van de armoe (ik kan er even geen ander fatsoenlijk woord voor vinden)?
Op Java en Bali is de infrastructuur beter en daar kan iedereen van mee profiteren tenminste als men het zich kan veroorloven om van A naar B te gaan want Indonesie is de laatste jaren veel duurder geworden (benzine als we het toch over infrastructuur hebben) en dat treft vooral de armen.
Dat er overal schoon leidingwater voorhanden is daar zou ik mijn handen niet voor in het vuur durven steken. Er wordt in elk geval ook op Java nog veel gebruik gemaakt van een (smerige) kali (riviertje). Dat zal niet in alle gevallen zijn omdat er in het huis (of wat daarvoor door moet gaan) geen leidingwater is maar de kali is gratis en leidingwater (hoe goedkoop ook in onze ogen) moet betaald worden.
Wat betreft eten: er zijn heel veel Indonesiers en ook alweer op Java die onvoldoende en te eenzijdige voeding binnenkrijgen elke dag. Rijst is meestal het enige wat wel voldoende is maar groenten en vlees is voor velen (de meesten!) veel en veel te weinig. Fruit is zelfs vaak een luxe.
Over doktershulp heb ik in eerdere posting al het een en ander gezegd. De voorzieningen en dan met name qua ziekenhuizen zijn op Java en Bali veel beter dan op de andere eilanden

Ik kijk niet alleen met mijn Nederlandse waarden en normen naar de toestand waarin de mensen verkeren. In Nederland is het vaak wat overdone. Mensen zijn niet meer tevreden, alles moet mooier, duurder, beter. Overigens lopen de waarden en normen in Nederland ook steeds verder uit elkaar. Het verschil is vooral dat wij (=Nederland) een keuze hebben die de Indonesier niet heeft omdat de basisbehoeften doodeenvoudig niet zijn ingevuld. Ik las van de week ergens dat in de toekomst de mens 500 jaar kan worden. Is het dan niet triest dat in een land als Indonesie mensen doodgaan omdat ze geen hulp kunnen betalen. Zou er dan niet beter geinvesteerd kunnen worden in een goede gezondheidszorg voor iedereen in de wereld in plaats van dure onderzoeken waar dan uiteindelijk zo'n uitslag uitkomt?

Dat mensen daar tevreden zijn met 1 kom rijst? Nee natuurlijk zijn ze daar niet mee tevreden maar ze hebben geen andere keuze. Ook mensen met 1 kom rijst kijken naar de televisie en soms zien ze zelfs toeristen of expats die in 1 dag een heel maandsalaris uitgeven.
Geluk hangt idd niet af van de materiele toestand maar dat is niet hetzelfde dan in elk geval goed te eten hebben en geld hebben om gebruik te kunnen maken van gezondheidszorg. Indonesiers proberen vaker hun lot te accepteren. De verschillen in Indonesie worden steeds en steeds groter.
Ook de bevolkingsaanwas zal een groot probleem worden of eigenlijk is het dat al.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja Om Sid, armoede is een betrekkelijk begrip, daar heeft u helemaal gelijk in.
Wij vinden in Nederland al dat een bijstandsmoeder in diepe armoede zit, terwijl iemand in IndonesiŽ die in dezelfde omstandigheden leeft als deze bijstandsmoeder al tot de rijkere middenklasse gerekend mag worden.
Het is en blijft moeilijk om door een westerse bril naar IndonesiŽ te kijken, of je wil of niet je toch elke keer weer de fout in en maak de vergelijking met Nederland.

U heeft het over 30% van de bevolking die in armoede leeft, ik denk dat het er meer zijn maar ik kan dat niet hard maken, het feit blijft wel dat 30 % ruim meer dan 70 miljoen mensen zijn.

Ik zal trachten mijn begrip van armoede in IndonesiŽ weer te geven, ik heb mijn glimmers daar goed open gezet en mijn oren op de wind gehad.
Ik laat het hebben van koelkasten, koken op butagas, motoren en hptjes buiten beschouwing, ook van het huisje moeten we niet te veel voorstellen, en dag boven het hoofd dat iemand in de regentijd droog zit is dan al voldoende.
Vlees kunnen we al helemaal op de buik schrijven met 65.000 rp de kilo,maar tempe, tahu en eieren.
Elke dag een redelijk verschoninkje, vervoerskosten en schoolgeld.
Ik kom dan op ongeveer 1.5 juta per maand en dat is echt op het randje, voor een gezin met twee kinderen.
Dan heb ik het over het platteland van West Java, waar de prijzen aanzienlijk lager liggen als in de grote steden.
Ga ik uit van:
Een liter rijst 5500
Een liter petroleum 3500
Een ritje angkot 2500 (voor schoolkinderen 1500)
Rumah kontrak 100.000 p/m
Schoolgeld 60.000 p/m buiten schoolkleding.
Om maar enkele voorbeelden te noemen.
Ik weet niet hoe u die 30 % armen ziet, ik neem aan dat deze groep die 1.5 juta bij lange na niet haalt, nou dan zitten meer dan 70 miljoen inwoners in vette shit, ik heb dit niet door mijn westerse bril bekeken Emoticon: Nooosiebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 30-08-2008 09:46 schreef Hitami:
siebjans ondanks men arm is en 1 kom rijst zijn ze gellukkig, wat ben je een koloniaal zeg, verschrikkelijk ben je Emoticon: Angry


Excuseer me, maar we gaan niet schelden he! En je kent me niet dus je kunt al helemaal niet direct zo oordelen!

ER STAAT: bordje rijst! En DAARNA 1 pak, he he en met dat bordje rijst bedoel ik de 3 X daagse maaltijden die men nuttigd. HE HE

BETER LEZEN de volgende keer voordat je oordeeld Emoticon: Angry Emoticon: Angry


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-08-2008 11:26 siebjans wrote:

...

ER STAAT: bordje rijst! En DAARNA 1 pak, he he en met dat bordje rijst bedoel ik de 3 X daagse maaltijden die men nuttigd. HE HE

Dan heb ik ook niet goed gelezen. Excuus.
Maar inhoudelijk: 3 keer per dag een fatsoenlijke maaltijd halen veel Indonesiers echt niet.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-08-2008 11:13 Malam wrote:
Ik weet niet hoe u die 30 % armen ziet, ik neem aan dat deze groep die 1.5 juta bij lange na niet haalt, nou dan zitten meer dan 70 miljoen inwoners in vette shit, ik heb dit niet door mijn westerse bril bekeken Emoticon: Nooo

Dat is ook zo , en zeker bij " achtergebeven" gebieden .
Waar geen verpleegsters van de PusKesMas zitten , laatstaan doktoren .
Je kan doodgaan tgv diaree , omdat men de ORS zakjes niet kan betalen .
Kan ik ook 4 A4 velletjes vol schrijven .

Ook zie ik het met mijn indonesische bril.
Alleen de impact is minder schokkend dan bij jou .
Ook zal veel van de 70% of minder Indonesiers het zo zien .
Dus de beleving van jou is anders dan de beleving van een indonesier .
Men moet per saldo kunnn zien (en willen zien) welke veranderingen(cq vooruitgang) men in de afgelopen 40 jaar heb bereikt.

Kinderen van" arme" tani(boeren) kunnen ook dokter of ingenieur worden .
In mijn jonge jaren kon het nog niet .

Kijk maar in je bekende omgeving , een (gepensioneerde ?) leraar (wat voor school , ern functie ?) heeft een lapje grond , met een huisje .
Nou , een leraarsfunctie is een onderbertaalde functie , ik weet het omdat van mijn moederskant al 3 tot 4 generatie in de onderwijs zitten.
En ook als docenten , niet als gewone leraren .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 30-08-2008 10:41 schreef Anne Mieke:

...

De term "derde wereld" wordt nog wel degelijk vaak gebruikt (in elk geval in Nederland)


...
Ja in de volksmond, maar wordt deze term dan ook nog gebruikt door de officiele (overheids) instanties?


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sieb,
Ik denk dat jullie elkaar verkeerd begrijpen.
Duidelijk het verschil tussen het taalgebruik van een westerling en een IndonesiŽr.

Als ik het heb over een bordje rijst dan bedoel ik ook 2 of driemaal per dag een fatsoenlijke maaltijd.
Een IndonesiŽr neemt dat meer letterlijk en zegt ogenblikkelijk 1 bordje rijst????? Emoticon: Angry
Ik loop daar ook nog wel eens tegenaan met mijn dame, dan neemt ze me te letterlijk en dan moet ik uitleggen dat iets bij wijze van spreken is en dat ze dat niet te letterlijk op moet vatten.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-08-2008 11:35 siebjans wrote:


Ja in de volksmond, maar wordt deze term dan ook nog gebruikt door de officiele (overheids) instanties?


Volgens mij wel.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

En dat er zeker in Indon. armoede is, dat klopt. (heb ik ook al eerder gepost) Het gaat hier om de vraag in hoe verre is Indon. "derde wereld" land, toch.
En dan kun je je afvragen, ja in hoe verre........... (lees verder mijn postings erop terug)

That's the question Emoticon: Yes!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-08-2008 10:34 Hitami wrote:
jou klasse heeft altijd de onderklasse onderdruk. dus het feodale (javaanse) denken is jou niet vreemd. wat je schrijft is proberen jou denken van kasten systeem te bevestigen en goed te praten.


Pardon mie .
Seh , jij durf hier dingen uit te kramen .
Dit is het soort ballonverhaal.

" Mijn " klasse (wat is dat nou weer Emoticon: Shiny ) , althans van mijn ouders generatie behoren tot de groep nationalisten die gevochten hebben tegen de nederlanders .
En de zijde van het onderdrukte volk hebben gekozen , van mijn moederskant generaties lang de comfortabele pluche van Pangreh Pradja hebben verruild voor een " armoeleven" als onderwijzers familie .

Moet je maar eerst de Geschiedenis van Nederlands oost Indie goed gaan lezen , en ga ook maar de doopcel van de diverse Tokoh Indonesia' s nalezen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 30-08-2008 11:33 schreef Anne Mieke:

...

Dan heb ik ook niet goed gelezen. Excuus.
Maar inhoudelijk: 3 keer per dag een fatsoenlijke maaltijd halen veel Indonesiers echt niet.

gr
AM


Oke, er zullen er heel wat zijn die niet iedere dag fatsoenlijk te eten hebben.
Maar hier komt meteen weer de vraag/discussie, wat is een fatsoenlijke maaltijd?
Malam haalde al eerder aan dat men vlees wel kan vergeten, maar tempe, tahu, dat zijn goede vleesvervangers, dus... Emoticon: Confused


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

impian
User
spacer line
 

Sidia: Welke weg zou een kind uit een arm boerengezin moeten volgen om een universitaire opleiding te volgen? Ik zie hier geen enkele manier toe... Om toegelaten te worden op de universiteit (zowel overheid als swasta) MOET je een donatie doen van miljoenen. Een groot deel van de boerengezinnen kunnen hun kinderen niet eens naar de middelbare school doen.....

Maar, wellicht zijn er op Java nog andere wegen te bewandelen. Ik ben niet geheel thuis in de situatie op andere eilanden. Op Batam is het in ieder geval onmogelijk. Geen geld, geen opleiding. Punt.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-08-2008 11:42 siebjans wrote:

...


Malam haalde al eerder aan dat men vlees wel kan vergeten, maar tempe, tahu, dat zijn goede vleesvervangers, dus... Emoticon: Confused

Soms kunnen ze dat ook niet betalen omdat ze te duur worden , door slechte oogst of verkeerde in.koop, of manipulatie.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-08-2008 11:45 impian wrote:
Sidia: Welke weg zou een kind uit een arm boerengezin moeten volgen om een universitaire opleiding te volgen? Ik zie hier geen enkele manier toe... Om toegelaten te worden op de universiteit (zowel overheid als swasta) MOET je een donatie doen van miljoenen. Een groot deel van de boerengezinnen kunnen hun kinderen niet eens naar de middelbare school doen.....

Op Batam is het in ieder geval onmogelijk. Geen geld, geen opleiding. Punt.

Het is hard , alleen de beste , de slimste kunnen dat bereiken.
Er wordt vrijstellingen gegeven voor gerankeerde kinderen.
En er zijn veel grote bedrijven , die beurs geven , de grootste voorbeeld is de Sampoerna Foundation .
De PemKab (Prov.overheid) geven ook beurzen , liefdadigheids instellingen (moslim-christenen etc) doen het ook .

Terug naar Batam , een klein eilandje , die pas maar 30 jaar op het kaart zit.
Daar heb je zelfs 5(?) Universiteiten .
Dit jaar geeft men aan 61 studenten een beurs om o.a op Java te kunnen studeren .

Ik ben ook eens dat het voor de arme bevolking het verdomd moeilijk is om hun kinderen naar de middelbare school te sturen , laatstaan naar een hogeschool of universiteit.
Wat ik weet hebben de indonesier na hun merdeka tijd snel hun onderwijs hebben opgebouwd , uiteraard niet alle scholen kunnen de westerse normen halen.
Daar hebben ze nog geen geld voor.
Ga ook induiken in statiistieken toen de Indonesiers nog niet merdeka zijn , hoeveel mensen een school opleiding hebben .
Nog niet eens 1% van de 70.000.000
En NU ??? 80-90 % ???
Dat zijn cijfers .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

wat moet ik zeggen sidia, geweldig ? kom now ! deze zelfde mensen of jou soort hebben jaren lang Indonesia gekoloniseerd in de vorm van orba. het is gewoon een patroon dat je het zelf niet meer ziet.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Hi Mas , gaan we persoonlijk worden. ??

De meeste familie , vrienden , kennisen die ik heb en ken zijn armoedzaaiers , ongeacht hun functie .
Dus dat zegt het al .
Je moet hier geen onzin uitkramen en generaliseren .
Lijkt wel of je haat liefde verhouding heb met Indonesia .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

je moet gewoon meer aan zelf reflexie doen ! wanneer je vader werkte bij de ambasade, is hij gewoon een onderdeel van de machinerie van de orba.
dus je manier van denken is mij ook duidelijk,dit gekoppeld met je javaanse zijnde.
marcel70
User
spacer line
 

Hitami

Komt U buiten Java vandaan?
Pareng


Becik ketitik olo Ketoro

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 30-08-2008 11:36 schreef Malam:
Sieb,
Ik denk dat jullie elkaar verkeerd begrijpen.
Duidelijk het verschil tussen het taalgebruik van een westerling en een Indonesi?

Als ik het heb over een bordje rijst dan bedoel ik ook 2 of driemaal per dag een fatsoenlijke maaltijd.
Een Indonesi?neemt dat meer letterlijk en zegt ogenblikkelijk 1 bordje rijst????? Emoticon: Angry
Ik loop daar ook nog wel eens tegenaan met mijn dame, dan neemt ze me te letterlijk en dan moet ik uitleggen dat iets bij wijze van spreken is en dat ze dat niet te letterlijk op moet vatten.


Bedankt voor de uitleg Malam! Idd jij hebt het gesnapt.
Hitami nu waarschijnlijk ook, ofschoon ik ergens twijfel daaraan, gezien zijn div. postings hier............... Beter lezen en dan pas antwoorden "kan" in veel gevallen beter zijn dan zo maar iets "snel" roepen, toch? Emoticon: Bye bye

Vraagje aan Hitami; vindt jij dat Indonesie vandaag de dag nog onder de noemer "derde wereld" land valt?


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-08-2008 11:42 siebjans wrote:

...
Oke, er zullen er heel wat zijn die niet iedere dag fatsoenlijk te eten hebben.
Maar hier komt meteen weer de vraag/discussie, wat is een fatsoenlijke maaltijd?
Malam haalde al eerder aan dat men vlees wel kan vergeten, maar tempe, tahu, dat zijn goede vleesvervangers, dus... Emoticon: Confused


Tempe of tahu zijn dan wel vleesvervangers (hoewel ik van enige maanden geleden meen te herinneren dat daaraan een tekort was in Indonesie waardoor de prijzen omhoog gingen) en ik neem aan dat mensen zelf ook wel wat verzinnen om tot een fatsoenlijke maaltijd te komen.
Een fatsoenlijke maaltijd is in elk geval niet alleen een bord rijst of een kom mie rebus. Een nasi bungkus zeg maar (hoewel daar meestal nog steeds te weinig groenten in zitten) We hebben het dan over Rp 5000 tot Rp 7000 (gekocht bij een warung en voor velen die in een kos kosan wonen vaak de enige manier) Als je dit 3 keer per dag zou doen kom je aan Rp 450.000 per maand en daarmee dicht in de buurt van een maandinkomen zoals velen in Indonesie hebben. Dan heb je alleen nog maar gegeten en is er geen geld meer voor het betalen van de kamer, kleding of een dokter laat staan de "luxe" van andere dingen zoals vervoer, laat staan de onmogelijkheden om verder te komen in het leven die allemaal geld kosten (studie of gewoon school, je inkopen in een baan). Mensen zullen daarom ook vaak die "3 keer per dag een nasi bungkus" niet eten om geld over te houden voor andere dingen zoals de huur die kamer of een nieuwe broek of een bijdrage voor als er iemand trouwt, overlijdt of whatever. Het is elke dag schipperen. Er wordt ook vaak geld geleend of spullen verkocht voor zaken die op dat moment belangrijker zijn.
Precies zoals hier al gezegd is ben je arm dan blijf je arm. Er is voor velen gewoon geen perspectief voor de toekomst. En dan zijn alle ingredienten aanwezig om Indonesie met recht een derde wereldland te noemen.

Maar je begint je posting met Oke, er zullen er heel wat zijn die niet iedere dag fatsoenlijk te eten hebben. ...............
Het komt mij een beetje over alsof je het wegwuift. Goed eten is de basis voor een goede gezondheid.

Gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-08-2008 12:10 Hitami wrote:
je moet gewoon meer aan zelf reflexie doen ! wanneer je vader werkte bij de ambasade, is hij gewoon een onderdeel van de machinerie van de orba.
dus je manier van denken is mij ook duidelijk,dit gekoppeld met je javaanse zijnde.

Weer veronderstellingen.

Je leert het ook niet .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-08-2008 12:14 marcel70 wrote:
Hitami

Komt U buiten Java vandaan?
Pareng


Marcel , ik begrijp waar je dit vandaan haalt.
Hij heeft veel komentaren over Javanen , dus kan zijn dat hij niet uit Java komt.

Naar mijn inziens heeft hij haat liefde verhouding met Indonesia , het zou kunnen dat hij een Ex Indonesiers is (Genaturaliseerd) , of hij behoort tot een minderheids groep , afkomstig uit t midden of oost java .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 30-08-2008 12:22 schreef Anne Mieke:

...


En dan zijn alle ingredienten aanwezig om Indonesie met recht een derde wereldland te noemen.

Maar je begint je posting met Oke, er zullen er heel wat zijn die niet iedere dag fatsoenlijk te eten hebben. ...............
Het komt mij een beetje over alsof je het wegwuift. Goed eten is de basis voor een goede gezondheid.

Gr
AM


Het spijt me als dat zo overkomt, zo bedoel ik dat zeker niet! Ik begon met deze zin, juist om aan te geven dat in Indon. nog lang niet iedereen gezond/fatsoenlijk te eten heeft, en vervolgens ging ik verder..... In ieder geval excuus Emoticon: Blush

Als laatste, vind ik persoonlijk "ontwikkelings land" een betere uitdrukking voor Indonesie


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 30-08-2008 11:45 impian wrote:
Sidia: Welke weg zou een kind uit een arm boerengezin moeten volgen om een universitaire opleiding te volgen? Ik zie hier geen enkele manier toe... Om toegelaten te worden op de universiteit (zowel overheid als swasta) MOET je een donatie doen van miljoenen. Een groot deel van de boerengezinnen kunnen hun kinderen niet eens naar de middelbare school doen.....

Maar, wellicht zijn er op Java nog andere wegen te bewandelen. Ik ben niet geheel thuis in de situatie op andere eilanden. Op Batam is het in ieder geval onmogelijk. Geen geld, geen opleiding. Punt.


Precies, ook op Java dus daar heb ik op de topic "Scholen in IndonesiŽ" al het ťťn en ander geschreven..
Ik denk Impian dat het op Java nog nijpender is, ik heb een maand of twee geleden een kijkje op Batam kunnen nemen en ik schrok van het verschil met West Java, ik bedoel het verschil in welvaart(als je over welvaart kan spreken)
Ik denk dat het verschil in werkeloosheid op Batam en West Java ongeveer 1000 mijl uit elkaar liggen, de kansen om op Batam voor kinderen om naar school te gaan lijken mij vele malen groter als voor de kinderen op West Java.
U bent bekend met de situatie op Batam, kan je nagaan hoe het op West Java gesteld is Emoticon: Angry

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,444,381 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com