indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

De afgelopen tijd merk ik dat er regelmatig wordt geschreven dat Indonesie een derde wereld land is. Volgens mij is Indonesie reeds "jaren" geleden van die lijst verwijdert!
http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Hitami
User
spacer line
 

Invloed kolonialisme weerspiegeld in derde wereld land. kenmerken van derde wereld zo snel mogelijk in korte tijd rijkdom te vergaren zonder inspanningen. dus "hit en run" mentaliteit dat is de reden dat de economie moeilijk vooruit te komen. ok omdat de rijkdom is niet verspreid maar alleen door kleine elite. daardoor de koopkracht van het volk zeer zwak.

dus voor mij is indonesia nog steeds een derde wereld land.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Nou, ik ben eens wat aan het googlen, en vroeger was er een lijst die werd "derde wereld" genoemd, nu, zoals ik het lees, is deze lijst er niet meer, maar is vervangen door een meer algemenere term; "ontwikkelings land" Ik denk zelf idd dat Indonesie wel een "ontwikkelings land" is, dus als de term "derde wereld" niet meer wordt gebruikt, dan ja..., dan is Indonesie dus een "ontwikkelings land"


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik weet niet zo goed waar de term derde wereld vandaan komt. eerste wereld het westen, tweede wereld ?

Derde wereldland en ontwikkelingsland zijn termen die volgens mij door elkaar gebruikt worden. Als dat laatste bedoeld wordt dan is Indonesie voorlopige nog niet van deze lijst lijkt me.
Honger, armoede, achtergebleven in (materiele en economische!) ontwikkeling ten opzichte van westerse landen lijken me genoeg ingredienten om aan die term te voldoen.

gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Een derde wereldland heeft zo zijn kenmerken.
Een bevolking, of een deel van de bevolking die niet afdoende bestaansmiddelen om voor de eerste levensbehoefte, eten, dinkwater. En daarvan zijn er wel wat in RI.

Een derder wereld kenmerkt zich ook door het ontbreken van afdoende infrastructuur om de economie draaiende te houden, bijvoorbeeld een constante supply van stroom is daarin nog wel de belangrijkste. Een enorme werkeloosheid,daaraan voldoet RI ook en wat te denken van de toegang van scholen/onderwijs? En dan doe ik een greep uit de voorbeelden. Dus de vaststelling van Anne mieke is een juiste.

De regering van RI mag wel vinden van niet, maar dat is iets anders. Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

impian
User
spacer line
 

Het begrip Derde wereld is synoniem voor het totaal van alle ontwikkelingslanden.

De term werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 om een derde groep landen mee aan te duiden die niet behoorden tot de twee heersende machtsblokken van dat moment, het NAVO-bondgenootschap en het Warschaupact. Veel van deze "derdewereldlanden" waren lid van de Organisatie van Niet-gebonden Landen. Leidende landen binnen deze beweging waren JoegoslaviŽ, India, Egypte en IndonesiŽ. .

Na de invoering en het veelvuldige gebruik van de term Derde wereld leek het min of meer logisch om de twee machtsblokken aan te duiden met Eerste wereld en Tweede wereld maar deze laatste twee termen zijn nooit zo gebruikelijk geworden als de Derde wereld. Tegenwoordig wordt de term Derde wereld niet meer gebruikt voor de niet-gebonden landen (de Koude Oorlog is immers afgelopen) maar enkel nog voor de ontwikkelingslanden. De term Vierde wereld wordt gebruikt voor het armste deel van de Derde wereld, maar ook voor het arme deel van de bevolking van een 'rijk' land, gezinnen die al jarenlang in een vicieuze cirkel van armoede hebben geleefd en nog leven.

De meeste derdewereldlanden liggen in Afrika, Latijns-Amerika en AziŽ. Het zijn vaak naties die in het verleden door een andere natie werden gekoloniseerd. Het blijft echter de vraag waarom nooit gekoloniseerde landen als EthiopiŽ, Liberia, Nepal, Afghanistan en Bhutan nog altijd tot de armste ter wereld behoren en waarom wel gekoloniseerde landen als MaleisiŽ, Singapore, Taiwan, Zuid-Korea (door Japan) zich wel succesvol hebben ontwikkeld . Thailand is een nooit gekoloniseerd land dat redelijk succesvol is. De bevolking van landen in de Derde wereld is over het algemeen zeer arm en de geboortecijfers zijn hoog. In het algemeen zijn zij niet zo geÔndustrialiseerd of technologisch geavanceerd als de Eerste wereld.

Tegenwoordig gebruikt men de term Derde wereld minder omdat hij suggereert dat het om derderangslanden gaat. Toch wordt hij in het algemeen taalgebruik nog wel gebruikt.

Een alternatief is: ontwikkelingslanden

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Dan moet je ook gradaties voeren .
kijken naar BNP , BNI , Inkomen per hoofd van de bevolking en welke grondstoffen ze hebben .

Een ontwikkelingsland als Indonesia heeft meer toekomst dan bv een rijke land als Singapura , of van luxemburg , met de hoogste inkomen per hfd v.d bevolking..
Qua inkomen per hfd vd bevolking is de gemiddelde luxemburger rijker dan de gemiddelde indonesier ..


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-08-2008 17:53 impian wrote:


.... Het blijft echter de vraag waarom nooit gekoloniseerde landen als EthiopiŽ, Liberia, Nepal, Afghanistan en Bhutan nog altijd tot de armste ter wereld behoren en waarom wel gekoloniseerde landen als MaleisiŽ, Singapore, Taiwan, Zuid-Korea (door Japan) zich wel succesvol hebben ontwikkeld . Thailand is een nooit gekoloniseerd land dat redelijk succesvol is.Ik heb niet meteen alle parate kennis bij de hand maar ik kan zo verzinnen dat ook Myanmar (Birma), India, Cambodia, Vietnam, Laos en Algerije waren vroeger gekoloniseerd. Ik ben zelf in een aantal van deze landen geweest maar ik kan nou niet zeggen dat deze zich succesvol hebben ontwikkeld....... Integendeel
En Thailand redelijk succesvol? Dat leek er toch niet op in het noorden, noordwesten en het oosten.....

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Armoe is overal,daar kun je moeilijk een heel land op beoordelen.Natuurlijk is Indonesie nog niet waar het moet zijn,maar ze zijn wel bezig,dus een echt derde-wereldland???Ik twijfel aan de correctheid van die term. Emoticon:Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-08-2008 21:32 Veer01 wrote:
Armoe is overal,daar kun je moeilijk een heel land op beoordelen.Natuurlijk is Indonesie nog niet waar het moet zijn,maar ze zijn wel bezig,dus een echt derde-wereldland???Ik twijfel aan de correctheid van die term. Emoticon:


Niet een heel land op beoordelen? Ik denk dat het omgekeerd is.

Het is in een ander topic al een keer ter sprake gekomen dat ik liever in de kampung zit dan in de stad, en natuurlijk weet ik niet hoe jullie/jij Indonesie kennen/kent.

Ook ik ken (de grote steden, highlights, expat hangouts van) Bali, Lombok en Java maar ook de sloppenwijken van Medan, Palembang, en ook oost Lombok, Kalimantan, Flores (om enige voorbeelden te noemen).
Die (relatief) keine stukjes waar het wat beter gaat zijn geen afspiegeling voor Indonesie. Oost van Bali en west van Java wordt het allemaal minder, de infrastructuur, de industrie, de mogelijkheden en de gezondheidszorg om maar wat dingen te noemen. Het is niet voor niks zo druk op Java omdat iedereen daarbuiten denkt dat het daar te halen is. Toen ik ruim 20 jaar geleden voor het eerst op Java kwam woonden er 80 miljoen mensen, nu naar schatting 120 of 130 miljoen. Dat is (meer dan?) de helft van het hele land......Overigens woont 1/5 deel van zuidoost Azie op Java......... (!) Ik weet niet of het aan mij ligt maar in mijn beleving was Java 20 jaar geleden groener (vruchtbaarder?) dan het nu is (nogal glad met zo'n bevolkingsaanwas)
Hoe kun je vraagtekens zetten of dit een derde wereld land is? Sterker nog het is door de verdeeldheid (het grote aantal eilanden, concentraties van religies, (on)mogelijkheden op de eilanden, de uiteenlopende adats, de ontelbare talen en ga zo maar door, misschien wel het moeilijkst bestuurbare en te ontwikkelen land in de wereld. Het kan niet anders dan "Jakarta" moet zich toch in elk geval wel eens achter de oren krabben hoe het verder moet. Hoe vaak ik dit laatste zelf niet gezegd heb de laatste jaren. Ik zie (plaatselijke) vooruitgang alleen op Java en Bali en is daarom maar de vraag of je dit in perspectief als een vooruitgang kunt zien.

Op de vraag of Indonesie een echt derde wereldland is zeg ik volmondig JA

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 28-08-2008 22:59 Anne Mieke wrote:

...

Hoe kun je vraagtekens zetten of dit een derde wereld land is? Sterker nog het is door de verdeeldheid (het grote aantal eilanden, concentraties van religies, (on)mogelijkheden op de eilanden, de uiteenlopende adats, de ontelbare talen en ga zo maar door, misschien wel het moeilijkst bestuurbare en te ontwikkelen land in de wereld. Het kan niet anders dan "Jakarta" moet zich toch in elk geval wel eens achter de oren krabben hoe het verder moet. Hoe vaak ik dit laatste zelf niet gezegd heb de laatste jaren. Ik zie (plaatselijke) vooruitgang alleen op Java en Bali en is daarom maar de vraag of je dit in perspectief als een vooruitgang kunt zien.

Op de vraag of Indonesie een echt derde wereldland is zeg ik volmondig JA

gr
Anne Mieke


Daar sluit ik mij volledig bij aan met nog een opmerking/gedachte.
IndonesiŽ is nog helemaal niet toe democratie, na Suharto is de boel alleen maar verder afgezakt.
Ik weet dat ik nu een teer punt voor sommige gebruikers ga aanraken.
IndonesiŽ heeft een sterke dictator nodig zoals Suharto, die kan de boel bij elkaar houden en sturen.
Helaas was Suharto zo currupt als de pest, maar niemand zal ontkennen dat Suharto het beste was wat IndonesiŽ in de laatste 30 jaar is overkomen.
Na de val van Suharto heb ik het land op een ongeloofelijke manier af zien glijden, hoera we hebben democratie, maar hoe moeten we er mee omgaan????????
Democratie betekent in IndonesiŽ doen en laten wat je wil, waar Suharto het tot een kunst had verheven om zijn clan het balletje toe te spelen, is dit spelletje na zijn val naar beneden toe gevallen.
Van laag tot hoog, voor iedere normale dienst moet er betaald worden, dat is zelfs de gedachte van de man in de kampung, dat is namelijk democratie of nasib Emoticon: Angry

Ik ben geen voorstander van de vorige en huidige president van Rusland, maar zo'n vent hebben ze wel nodig in IndonesiŽ, op dit moment doet iedereen maar wat en het land glijd steeds verder af, dus het is niet alleen een ontwikkelingsland, maar daarbij ook een derde wereldland.

Ja Om Sid, u gaat mij om de oren slaan met cijfers, ik voel hem al aan. Emoticon: Yes!
Helaas zie ik te veel kindertjes die niet te vreten hebben Emoticon: Angry


spacer line  


On 29-08-2008 00:32 Malam wrote:

...


Ja Om Sid, u gaat mij om de oren slaan met cijfers, ik voel hem al aan. Emoticon: Yes!
Helaas zie ik te veel kindertjes die niet te vreten hebben Emoticon: Angry

Cijfers , statistieken en buitenlandse rapporten zeggen anders .

Ik denk dat SBY de beste man is , als je ziet wat zijn regering in de afgelopen 4 jaar heeft bereikt.
Zelfs de corruptie wordt geleidelijk aangepakt , ministers , generaals , OvJ , corrupte rechters , foute generaals etc .
Dat is nog nooit gebeurd .
Als hij een 2de periode krijgt , zal het goed zijn voor Indonesia.
bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Wat roepen ze nu in Thailand.
We willen die democratie van het westen hier niet in dit land, want dat brengt ook corruptie, en klasse justitie.
Wat is dan wel een goede basis in die landen, van dictatuur,of van een gekozen president?
Zo'n overleg cultuur wat we in Nederland hebben, is niets voor onalvabeten.
Ze weten niet waarover ze praten.
Maar zeg eens zelf in Indonesie gaat het leven gewoon voort, ondanks dat er Carrefour daar, met heel veel spullen, uit andere landen, zijn bisnis kwijt kunnen.
Een markt afzet gebied van miljarden, zoals je elders kan lezen.
Wat wil je dan nog meer, 10 jaar geleden branden ze hun eigen supermarkten af, en nu hebben ze een Frans bedrijf in dat land,het overgenomen.
Moeilijk om daar een goed structuur in dat land te brengen.
Als je die plaza's ziet dan is het een en al glitter dan zou je zeggen er is geen armoede, en er heerst daar een geweldige expansie van goederen, en spullen.
Ook als je zo'n bedrijf als ACE ziet, je kan daar van alles kopen van WC borstel tot een heel badkamer.
De Gamma en de Praxis is er niet bij vergeleken.
Maar een goede politieke systeem moet je daar nooit verwachten.
Want zeg het zelf, ze komen allemaal uit de militaire achtergronden.
En die blijven daar altijd als een, (ik heb het al eens meer geschreven) boven die mensen zweven. Emoticon: Confused Emoticon: Stupid Emoticon: Cooool Emoticon: Frustrated Emoticon: Smile

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nou Surya dat gaat een geweldig onderonsje worden tussen u en Om Sid.
Dit ziet er geweldig uit, helaas ben ik zo'n natneus die elk jaar om zich heen kijkt en de afgelopen maanden ook, ik zie meer bedelaars en meer armoede.
Het is in mijn westerse ogen te droevig voor woorden, wat ik nu zie, en in de afgelopen 10 jaar, en dat geldt niet alleen voor mij als bule maar ook voor mijn Indonesische echtgenote, die als Indonesische echt wel bevooroodeeld is.
Ik zal in de aankomende maanden kijken of ik uw grafiek terug kan vinden in het dagelijks leven, mocht ik het aan het verkeerde eind hebben dan zal ik u dat ongetwijfeld laten weten.
Helaas ik breng mijn tijd door op het platteland van Java, en zie de dagelijkse werkelijkheid, ik vrees met grote vrezen dat uw mooie grafiek een farce is. Emoticon: Laugh out loud

Hartelijke groet MalamAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 29-08-2008 01:16 Malam wrote:
Nou Surya dat gaat een geweldig onderonsje worden tussen u en Om Sid.


....ik doe ook nog mee


On 29-08-2008 00:51 Surya Atmadja wrote:

...

Cijfers , statistieken en buitenlandse rapporten zeggen anders .

Ik denk dat SBY de beste man is , als je ziet wat zijn regering in de afgelopen 4 jaar heeft bereikt.
Zelfs de corruptie wordt geleidelijk aangepakt , ministers , generaals , OvJ , corrupte rechters , foute generaals etc .
Dat is nog nooit gebeurd .
Als hij een 2de periode krijgt , zal het goed zijn voor Indonesia.


Click to see original image


.......zouden die mensen achter de bureaus waar de statistieken vandaan komen ook al eens echt met eigen ogen het land en de mensen gezien hebben. Idd ook ik heb veel kinderen/mensen gezeten die "niet te vreten" hebben zoals Malam zegt.
In de statistiek wordt gesproken over een gemiddeld "inkomen" (want dat woord mag voor miljoenen de naam niet eens hebben) en voor een gemiddelde moet je hogere en lagere cijfers hebben...... En dat is nu precies het probleem. die hoge cijfers komen vooral van het handjevol mensen dat het inderdaad beter krijgt of eigenlijk a had. Ben je bemiddeld dan zal de rest van de familie dat ook zijn en kun je je in een functie inkopen om maar wat te noemen. Ben je arm dat is het bijna onmogelijk om er iets van te maken. Die laatste groep is nog altijd vele, vele malen groter. Die groep zie je niet in de statistieken. Een paar maanden geleden was er een slogan op de televisie met "Indonesia bisa" (of zoiets) Ik heb me daar zo boos over gemaakt. Want de beelden die ze erbij uitzenden zijn niet de afspiegeling van het land, van het volk.

In de kampung zijn ze gematigd over SB. Voor hen was Soeharto pas een goeie want toen was de rijst en de olie tenminste nog te betalen ook voor de arme mensen. (zie ook posting Malam) Wij (= het westen) oordelen over Soeharto vanuit onze luxe positie

Geen idee hoe ze de corruptie aanpakken. Het land hangt nu vol met spandoeken dat corruptie gemeld moet worden etc. Dat is in elk geval een ding wat uitgebannen moet worden. Maar ga d'r maar aan staan (en dat bedoel ik o.a. met een moeilijk te besturen land)
Verder moet er iets aan de gezondheidszorg gedaan worden. Sinds enige tijd bestaat de surat miskin (document als bewijs dat je arm bent en dus niet of nauwelijks kunt betalen) maar daarmee is gezondheidszorg nog niet gratis. Bovendien is dat nog niet helemaal toch ver achter in de kampung doorgedrongen. Enkele maanden geleden betaalde ik Rp 170.000 voor een drietal medicijnen (niet voor mezelf maar voor een local) Dat was tegen de toenmalige koers 12 euro. Voor ons niet zoveel maar zo'n bedrag is daar voor velen 1/3 van het maandinkomen (!) De keuze tussen rijst en medicijnen is dan snel gemaakt.....
Dan nog schoon water voor iedereen.
Dit zijn nog maar twee, hele basic dingen die voor velen (lees de meesten!) niet toegankelijk zijn. Dus grafieken of niet, vooruitgang? DIT is de werkelijkheid

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 29-08-2008 08:50 Anne Mieke wrote:

...


....ik doe ook nog mee


1.In de statistiek wordt gesproken over een gemiddeld "inkomen" (want dat woord mag voor miljoenen de naam niet eens hebben) en voor een gemiddelde moet je hogere en lagere cijfers hebben......

2.In de kampung zijn ze gematigd over SB. Voor hen was Soeharto pas een goeie want toen was de rijst en de olie tenminste nog te betalen ook voor de arme mensen. (zie ook posting Malam) Wij (= het westen) oordelen over Soeharto vanuit onze luxe positie

AM


1.Statistiek / rapporten kan men op verschillende manier intrerpreteren.
Het is een gemiddelde vanaf de inkomenloze (geen Bijstand of AOW of WAO) tot de grootverdieners .
Dus gezien de bevolking veel is zal de inkomenspyramide aan de onderkant bevolkt wordt door de armen , plat gezegd mensen die in de kampongs leven .

Als je daar gaat kijken , en dan zie ik als een orang turis (eigenlijk een Indonesische PenDul) veel verbetering en , qua behuizing , scholing , gezondheidszorg , infrastructuur etc.
Dat kan ik beoordelen omdat ik weet hoe het vroeger was (40 jr geleden) en wat ze nu bereikt hebben.
Dit gezien met de ogen van een Indonesier , opgedaan in de tig keren dat ik als toerist speelde .
Als ik alleen maar mijn westerse ogen en waarden -normen gebruik . zal ik ook de mening van Malam e.a hebben.
Vergeleken met Nederland hebben ze daar echt moeilijk , er zijn kinderen die niet elke dag rijst kunnen eten . Hun AsKes , ziekenfonds is karig of primitief .
En dan heb ook nog de AsKesKin , kan me niet voorstellen wat het is .
Voor de GaKin (Keluarga Miskin= arme gezinnen) geef men ook subsidies , o.a RasKin(Beras-Miskin) .
Men wilde (verkiezingen beloftes) ook gratis onderwijs geven , zoals bijvoorbeeld in Bandung en Cirebon.

Het is ook moeilijk om echt te kunnen beoordelen of indonesia een 3de wereld land of een ontwikkelingsland is .
Wat duidelijk is , ze zijn aan het ontwikkelen , dat heb ik gemerkt in de afgelopen 40 jaar.
Het is geen moment opname geweest.
Men moet ook niet hun eigen waarden en normen toegepast willen zien in een andere land .
Als we Nederland (klein maar rijk) vergelijkt met Amerika (groot en "super rijk") dan ga ik afvragen wat het lot van de 20% of meer amerikanen die geen ziekenfonds hebben .
Ga ik ook afvragen hoe het zit met hun astronomische staatschuld .
Als je de cijfers bekijkt is Amerika de armste land op het planeet aarde.

2.Dat de mensen die niet meekunnen genieten van de opkomende welvaart op dit moment "heimwee"hebben voor die Soeharto periode kan ik me ook goed voorstellen .
Aan de andere kant werkt de regering van Soeharto ook met statistieken , van gemiddelden etc .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

Indonesia, is moeilijk te besturen land niet alleen om de culturen etc maar het grote probleem nu is door decentralisatie en zijn deel belangen.door decentralisatie zijn de plaatselijke elite hun kans toeslaan.je moet even voorstellen, vroegen is KKN is voorbestemd voor de elite in centrale overheid, nu is het verspreid dus cummulatief.

sidia, over schuld, je kun beter een miljoen schuld hebben dan 10 eurosidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 29-08-2008 09:43 Hitami wrote:
Indonesia, is moeilijk te besturen land niet alleen om de culturen etc maar het grote probleem nu is door decentralisatie en zijn deel belangen.door decentralisatie zijn de plaatselijke elite hun kans toeslaan.je moet even voorstellen, vroegen is KKN is voorbestemd voor de elite in centrale overheid, nu is het verspreid dus cummulatief.


Vroeger worden ze bestolen of geven ze de schuld aan Jakarta.
Tegenwoordig worden ze door hun "eigen" mensen bestolen,
Dankzij de OtSus.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wonder, Om Sid en Hitami zijn het over ťťn ding eens.

Inderdaad was het zakkenvullen inderdaad alleen een luxe voor de elite rond Suharto.
Wil een arme sloeber op dit moment nog iets uit de pot krijgen dan verdient het aanbeveling om op goede voet te staan met de RT Emoticon: AngryAnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


sidia,

Een ontwikkelingsland als Indonesia heeft meer toekomst dan bv een rijke land als Singapura , of van luxemburg , met de hoogste inkomen per hfd v.d bevolking.

Qua inkomen per hfd vd bevolking is de gemiddelde luxemburger rijker dan de gemiddelde indonesier ..

Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 28-08-2008 19:31


 • Veel van INDOnesia's rijkdom(Javaanse Jakarta maffia) wordt 'bereikt' door plundering van grondstoffen en 'natuurlijke rijkdommen' in de 'Buitengewesten' zoals Sumatera, Sulawesi, Maluku & Papua/Irian Jaya .......

 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  4yoke4
  User
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   

  Vooruitgang volgens de statistieken, a me hoela, ik heb het voor de wat armere bevolking steeds moeilijker zien worden de afgelopen jaren.
  De enige vooruitgang die ik gezien heb dat zijn de motoren en de HP die en masse op afbetaling gekocht worden, maar of je dat vooruitgang mag noemen, denk het niet.
  Ik kom ook op het platteland en hoor en zie daar klagende mensen, kan ook zijn dat ze vroeger tevredener waren dan nu maar ik heb ook ogen en oren en ik zie geen vooruitgang bij vroeger vergeleken.
  Dus die statistieken zeggen mij niet zoveel.


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  JohanN
  User
  User icon of JohanN
  spacer line
   

  De cijfers zijn op macro niveau, de reacties hier op micro niveau.
  Wil een land het voor zijn bevolking op termijn beter krijgen, dan moet het door een dal. Het dal van de economische en politieke reorganisatie: eerst saneren, dan bouwen. Wanneer economie en politiek zijn gereorganiseerd, volgt sociaal en welzijn vanzelf.  Begin de details te vergeten

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 29-08-2008 13:07 JohanN wrote:
  De cijfers zijn op macro niveau, de reacties hier op micro niveau.
  Wil een land het voor zijn bevolking op termijn beter krijgen, dan moet het door een dal. Het dal van de economische en politieke reorganisatie: eerst saneren, dan bouwen. Wanneer economie en politiek zijn gereorganiseerd, volgt sociaal en welzijn vanzelf.


  Volkomen juist Johan, maar dan moet er ook de wil aanwezig zijn om te saneren en te reorganiseren, de krachten die dit in gang moeten zetten mis ik eigenlijk nog.
  Ik vraag me af waar het einde van het dal is, ik zie de ellende alleen maar groter worden. Emoticon: Cry
  Anne Mieke
  User
  User icon of Anne Mieke
  spacer line
   


  On 29-08-2008 12:13 AnisJ wrote:
  Veel van INDOnesia's rijkdom(Javaanse Jakarta maffia) wordt 'bereikt' door plundering van grondstoffen en 'natuurlijke rijkdommen' in de 'Buitengewesten' zoals Sumatera, Sulawesi, Maluku & Papua/Irian Jaya .......


  Amen.
  Dat bedoel ik maar.

  gr
  AM


  Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

  JohanN
  User
  User icon of JohanN
  spacer line
   

  Hoi Malam,
  Die krachten zijn reeds bezig maar nog niet openbaar. En in Indonesie gaan ze naar mijn mening nog te langzaam.
  Ik zie de komende jaren een verslechtering van de omstandigheden van de mensen en een verbetering in de cijfers van het bedrijfsleven. Hierin zit het kenmerk van eerst saneren en daarna verbetering van de omstandigheden van het individu.

  Laat ik een leuke showcase geven, leuk voor het weekend:

  In een familie met 4 broers heeft er 1 broer gestudeerd als IT'er en de overige 3 hebben geen opleiding. Zij hebben dan ook geen toekomst en zijn gedoemd tot het werken aan wegen, straatverkoop en/of winkelbediende.
  Wat geniet het meeste voordeel:
  - De 3 broers aan het werk en de IT' er niet;
  - De IT'er aan het werk en de 3 broers werkeloos thuis.
  Ik weet het, twee uiterste, maar daar gaat het om en het is een treffend voorbeeld van de indonesische situatie.

  Wie heeft een reactie op bovenstaande? Ik reageer met mijn eigen redenatie zodra ik wat reacties heb.  Begin de details te vergeten


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,244,999 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com