indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

[quote] On 27-08-2008 13:35 ouwe bekende wrote:

Onze kille westerse maatschappij is niks voor een Indonesiër ze zal er daarom dan ook alles aan doen om haar echtgenoot te overtuigen om met al zijn spaarcentjes naar daar haar geboorteland te verhuizen en daar een 'business' op te zetten of een goed betaald expat baantje te zoeken...

[/quote

Is dat zo Ouwe Bekende?
Als ik mijn vrouw voorstel om de boel in Nederland te verkopen en definitief naar Indonesië te gaan dan kijkt ze me aan of als ik net uit een psychiatrische instelling ben ontsnapt(deels waar, ik zal je voor zijn).
Mijn Poppy geniet heel duidelijk van de geneugten van beide landen, maar zou ze echt voor het blok staan dan kiest ze 100 % voor Nederland.
Een uitzondering misschien?????
Gr.Malam
spacer line  

[quote] On 27-08-2008 15:00 Malam wrote:
[quote] On 27-08-2008 13:35 ouwe bekende wrote:

Onze kille westerse maatschappij is niks voor een Indonesi?ze zal er daarom dan ook alles aan doen om haar echtgenoot te overtuigen om met al zijn spaarcentjes naar daar haar geboorteland te verhuizen en daar een 'business' op te zetten of een goed betaald expat baantje te zoeken...

[/quote

Is dat zo Ouwe Bekende?
Als ik mijn vrouw voorstel om de boel in Nederland te verkopen en definitief naar Indonesi?e gaan dan kijkt ze me aan of als ik net uit een psychiatrische instelling ben ontsnapt(deels waar, ik zal je voor zijn).
Mijn Poppy geniet heel duidelijk van de geneugten van beide landen, maar zou ze echt voor het blok staan dan kiest ze 100 % voor Nederland.
Een uitzondering misschien?????
Gr.Malam
[/quote]

Ik las ergens dat uw vrouw al meer dan 40 aar in Nederland verblijft en u haar in Nederland heeft ontmoet ik. Dat is een hele andere situatie. Ik doel meer op die jonkies die daar in Indonesië 'verlieft' worden tijdens een vakantie ofzo....spacer line  


On 27-08-2008 14:33 oyibo wrote:
Nou Ouwe Bekende, dat is wel een hele simpele weergave van wat hier tot nu toe is besproken. Emoticon: Yawn Maar ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Rest me alleen te vragen of je ervaringsdeskundige bent. Als dat de snelle breakdown is en je een conclusie trekt.


Ja, ben een echte ervaringsdeskundige, alles wat ik hier schrijf komt voort uit eigen ervaring of die van mensen in mij nabije omgeving!

Mijn postings zijn misschien wat kort door de bocht maar je moet weten dat ik hier tussen mijn werkzaamheden door af en toe reageer en dus geen tijd maar vooral ook geen zin heb om hier hele verhalen te gaan schrijven...af en toe ff een statement neerzetten is toch leuk en wakkert soms gelijk weer een hele discussie aan….oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Gelukkig maar en goed te weten van zowel Annemieke als Ouwe Bekende.

Dat is wel prettig om de bijdrage op het forum te hebben Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

elsbeth
User
spacer line
 

He ouwe bekende, nou moet je niet zo gaan projecteren, he! Dat je je nou niet kan voorstellen dat een Indonesische vrouw op jou verliefd kan worden, wil niet zeggen dat dat voor de anderen ook geldt. Nee, even serieus, dat lijkt me echt te simpel. Dat je iets doet om er beter van te worden, hoeft trouwens niet perse beter in financiele zin te zijn. Ik denk dat deze factor zeker meespeelt, maar ik kan mij niet voorstellen dat verliefdheid/liefde/verlangen etc. NOOIT een rol speelt. Liever gezegd: ik weet heel zeker dat dat niet klopt.spacer line  


On 27-08-2008 18:53 elsbeth wrote:
He ouwe bekende, nou moet je niet zo gaan projecteren, he! Dat je je nou niet kan voorstellen dat een Indonesische vrouw op jou verliefd kan worden, wil niet zeggen dat dat voor de anderen ook geldt. Nee, even serieus, dat lijkt me echt te simpel. Dat je iets doet om er beter van te worden, hoeft trouwens niet perse beter in financiele zin te zijn. Ik denk dat deze factor zeker meespeelt, maar ik kan mij niet voorstellen dat verliefdheid/liefde/verlangen etc. NOOIT een rol speelt. Liever gezegd: ik weet heel zeker dat dat niet klopt.


Ach, zolang ik door de Mall loop en alle verkoopsters mij aanstaren is mij ego voor de rest van het jaar weer voldoende gestreeld, dus die verliefdheid heb ik echt niet nodig… Emoticon: Party!

Weet wat ik nou altijd zo toevallig vind? Dat die dametjues die hun land verlaten voor de eerste de beste Bule, allemaal een ‘Kampung’ achtergrond hebben. Zit nooit eens een dametje uit bijv. Jakarta bij met een hele rijke achterban….
elsbeth
User
spacer line
 

Ja, je raakt gewend aan al die aandacht, he? Ik moet opeens denken aan die keer dat ik in Singapore was om na een half jaar Palembang mijn visum te verlengen en ik bijna beledigd was dat niemand meer naar me omkeek (letterlijk). Ik vond er niks aan en was zo blij toen ik na een paar dagen terug was in Palembang en de becakrijders weer lachend op de hoek van de straat stonden als ik s'avonds laat door de stad fietste (wat iedereen me afraadde, maar ja, eigenwijs, "ik sta m'n mannetje wel, hoor" e.d. taal). Maar goed, nooit iets vervelends meegemaakt, nooit lastig gevallen.
He, was ik er maar weer...siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 27-08-2008 11:42 schreef elsbeth:
Sieb, ik kan me echt niet vinden in je uitlating dat YB alleen maar negatief is over Indonesie, in tegendeel. Ondanks (misschien moet ik zelfs zeggen dankzij..) een kritische houding bespeur ik toch ook een behoorlijke liefde voor het land en de mensen. Sieb, er is niet altijd 1 groot gelijk. Dat jij prive en werk wel goed kunt scheiden, is natuurlijk hartstikke mooi. Niemand zal bestrijden dat dat jou gelukt is en iedereen zal het je van harte gunnen. Misschien ligt de waarheid iets meer richting jouw kant dan die van YB, of zelfs in het midden. Van alle mensen waar ik in het verleden mee te maken heb gehad (en dat is niet alleen de softe sector) hoor ik dit soort verhalen ook (die YB schetst).
Wat betreft dat relatiebureautje: dat gaat volgens mij een harde dobber worden als i de geluiden van de afgelopen dagen hoor.


Ho ho ho, mij hoor je niet zeggen dat "alles" wat YB zegt negatief is op dit forum! Wel dat aangaande deze discusie zijn uitlatingen mij als negatief in de oren klinken!
Ook heb ik genoteerd dat ik in het verleden vaak (gezellig!) heb gediscusieerd met YB, onder het genot van de nodige biertjes, en ja dat ik vaak heb geproeft, de neiging naar negativiteit.
En nogmaals, dit mag hoor, ieder zijn mening, alleen, weer terug naar dit specifikie topic, is het niet zo zwart wit als eerder, zeker in beginsel, werd geuit door hem. Thats it Emoticon: Blush
In andere topics, kun je zekers ook mijn positieve klanken terug lezen aangaande postings van YB.
Kortom dat YB van Indonesie geniet, zal best, immers was hij anders allang vertrokken!
Alleen, juist op een forum waar mensen naar kijken, om te wete te komen hoe en wat er gebeurd in het dagelijkse leven in Indonesie, dus om een goede beeldvorming te krijgen, is het van belang om niet alleen negatieve klanken neer te zetten.
Zeker niet, wanneer andere (die ook al jaren in Indon. wonen) ook positieve kanten zien.
Ik neem afstand van wat YB in een eerdere posting beschrijft, "vooral de Bali-lovers", hierin herken ik me zelf absoluut niet! Ik hou van Indonesie met alle negatieve en positieve aspecten, ik probeer wel zoveel mogelijk naar de positieve te kijken.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 27-08-2008 11:18 schreef Yogya-Bali:

...Verder heb ik - net zoals jij - plezier in het "buitenleven" zoals even een ayam bakar of ayam goreng ergens s aonds vandaan te toveren. Ook de dagelijkse keuvelpartijtjes hier en daar.


Wat mij betreft wordt het tijd dat we samen weer eens "door zakken" Emoticon: Yes!
Is lang geleden.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  


On 27-08-2008 10:36 siebjans wrote:

...


Ik lees in je profiel dat je in Yogya woont, nu ken ik iemand die hier woont en overal en altijd zich negatief uit naar alles wat maar Indonesier is. In het verleden discussies genoeg gehad samen.


Is die iemand toevallig de zelfde die elke dag (alsof ie op ze stoel zit vast geplakt) boven bij Excelso in Malioboro Mall zit omring door mooie vrouwen....?oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Siebjans,

Het is goed te horen dat het dus weldegelijk mogelijk is te integreren in de samenleving in RI, of een acculturatie proces goed hebt doorlopen met het aantal jaren dat je hier al achter de kiezen hebt. Ik ben wat dat betreft maar een junior met de jaren die ik hier zit. Waarvan overigens de meeste alleen wonen en niet eens fulltime. Ik moet ook zeggen dat het bij mij op bezwaren stuitte toen het commando Indonesie van mijn werkgever kwam. En het bevalt mij in iedergeval goed. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 28-08-2008 09:00 schreef ouwe bekende:

...


Is die iemand toevallig de zelfde die elke dag (alsof ie op ze stoel zit vast geplakt) boven bij Excelso in Malioboro Mall zit omring door mooie vrouwen....?


NEE Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
YB heeft wel wat anders te doen dan iedere dag in de mall te zitten Emoticon: Yes!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 28-08-2008 09:00 schreef oyibo:
Siebjans,

Het is goed te horen dat het dus weldegelijk mogelijk is te integreren in de samenleving in RI, En het bevalt mij in iedergeval goed. Emoticon: Party!


Goed te horen, mij bevalt het ook uitstekent en ja integreren is goed mogelijk hier, daarom probeer ik uit het negatieve altijd weer het positieve te halen, en dan ist leve hier goed te doen.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  


On 28-08-2008 09:06 siebjans wrote:

...


NEE Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
YB heeft wel wat anders te doen dan iedere dag in de mall te zitten Emoticon: Yes!


Rustig maar, je schreef zelf dat je die gene in dat 'maatpak' kende dus had toch gekunt dat dat die 'iemand' was. YB kan het sowieso niet zijn want je schreef dat die iemand:
"overal en altijd zich negatief uit naar alles wat maar Indonesier is"
Emoticon: Yes!siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 28-08-2008 09:22 schreef ouwe bekende:

...


Rustig maar, je schreef zelf dat je die gene in dat maatpak kende dus had toch gekunt dat dat die iemand was. YB kan het sowieso niet zijn want je schreef dat die iemand:
...
Emoticon: Yes!


Die man in dat "maatpak" is zelf Indonesier! In ieder geval hij komt uit NL maar heeft een Indonesisch paspoort. Zit hij d'r nog steeds trouwens? Ben al lang niet meer in de mall geweest


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-08-2008 08:54 siebjans wrote:

...Alleen, juist op een forum waar mensen naar kijken, om te wete te komen hoe en wat er gebeurd in het dagelijkse leven in Indonesie, dus om een goede beeldvorming te krijgen, is het van belang om niet alleen negatieve klanken neer te zetten.
.

DAT IS ZO !!!
Daarom moet er ook mensen zijn , in ieder belanda's die dat ook kunnen en willen vertellen .
Dat er kleine en soms grote ongemakken bestaan staat buiten kijf.

Dat is ook de reden dat ik (TE) vaak tegengas geef als een paar NEGATIVO's hier hun klaagzang ventileren .
De probleem is dat ik een Indonesier ben , dus wordt mijn posting vaak kwalijk genomen , en zeker als ik in de grote ballonverhalen doorprik .
Men voelt dan zich betrapt . Emoticon: Smile

Er zijn hier tientallen (mss meer users) die ook tientallen jaren in Indonesie wonen , met goede en soms slechte ervaringen .
Die ook getrouwd zijn met een indonesische schone (V/M).
Of mensen met anak angkats (pleegkinderen) , en mensen die in sociale wreld hun bijdrage leveren.
Die hoor je ook niet klagen .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  


On 28-08-2008 09:51 siebjans wrote:

...


Die man in dat "maatpak" is zelf Indonesier! In ieder geval hij komt uit NL maar heeft een Indonesisch paspoort. Zit hij d'r nog steeds trouwens? Ben al lang niet meer in de mall geweest


Ik zal eens kijken, ben er binnenkort weer, maar neem aan van wel want de afgelopen jaren dat ik daar kom zit ie er altijd. Die ik bedoel is zeker geen Indonesiër ( of ie een Indo paspoort heeft kan ik niet zien natuurlijk). Het is een beetje een rossig type en kalend.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 28-08-2008 10:09 schreef sidia:

...


Er zijn hier tientallen (mss meer users) die ook tientallen jaren in Indonesie wonen , met goede en soms slechte ervaringen .

Of mensen met anak angkats (pleegkinderen) , en mensen die in sociale wreld hun bijdrage leveren.
Die hoor je ook niet klagen .


Goed neergezet Sidia! Ik voel me wel als 1 van deze mensen Emoticon: Yes!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  


On 28-08-2008 10:09 sidia wrote:

...

DAT IS ZO !!!
De probleem is dat ik een Indonesier ben , dus wordt mijn posting vaak kwalijk genomen , en zeker als ik in de grote ballonverhalen doorprik .
Men voelt dan zich betrapt . Emoticon: Smile


Dat is lekker dan, U noemt onze verhalen 'ballonverhalen' terwijl we hier, althans ik wel, gewoon de realiteit weergeven. Ik voel me zeker niet betrapt door U.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Bepaalde verhalen van jou hebben ook kern van waarheid in .
Dat ga ik ook niet tot de Indianen / ballonverhalen zien.

Ondanks dat we met elkaar aan het omong kosongen zijn , moeten onze verhalen ook gecheckt kunnen worden of het waar is .Soms krijg je bijval , soms krijg je tegengas en soms wordt je ook gecorrigeerd.
Een verhaal die je zo kan doorprikken , is voor mij een ballonverhaal .

Je voelt toch niet aangesproken , toch ? Emoticon: Wink


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

kom sidia, consequent blijven. als iemand tegengas geef niet meteen jou stelling verzwakken door te schrijven "Bepaalde verhalen van jou hebben ook kern van waarheid in ."
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ben net 1 avond in Kuala Lumpur en ik heb hier al meer van die geile baardmannen gezien in 1 avond dan ik ooit in Indonesie heb gezien (met uitzondering van dat gebiedje bij Puncak dan)... maar goed, da's een beetje offtopic overigens.


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-08-2008 11:23 Hitami wrote:
kom sidia, consequent blijven. als iemand tegengas geef niet meteen jou stelling verzwakken door te schrijven "Bepaalde verhalen van jou hebben ook kern van waarheid in ."

Dat is gewoon zo , bepaalde verhalen van O.B is gewoon te checken .
En het is waar of gedeeltelijk waar.

Bij sommige anderen is het gewoon AsBun verhalen (Asal Bunyi= als maar geluid geven) , dus een spuitelf verhaal.
Kan je zo doorprikken .

In sommige verhalen van jou geef ik ook tegengas , en als het te mooi is om waar te zijn , dan haal ik mijn naaldjes tevoorschijn.
En dan prik prik Emoticon: Smile .Als het een ballonverhaal is , dan hoort je bleedaaar (knal van de balon) .Spat de ballon niet uit elkaar dan is het een waar verhaal.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

sidia, is dat een javaanse arrogantie ?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 28-08-2008 11:47 Hitami wrote:
sidia, is dat een javaanse arrogantie ?
Denk het niet, want sommige verhalen die ik hoor (als Nederlander) klinken me ook gek in de oren. Of het dan algemene arrogantie is of niet, dat is een ander verhaal Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,444,350 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com