indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Annemieke,

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt en jouw mening.
Maar dat is helaas niet de dagelijkse praktijk in RI. We hebben het niet over Nederland.
Je zult wel wat los moeten laten. En dat is de Nederlandse kijk op de dingen des leven. Verhoudingen in RI zijn voornamelijk gebouwd op het wij gevoel. De Nederlandse is de ik cultuur. Daarin kun je al terug vinden hoe men tegen een gemixed huwelijk aankijkt.

In de discussie zie je een aantal zaken terugkomen.
Leeftijdsverschil, in de meeste gevallen inderdaad machtsverschillen, Indonesische dame/bule. Ik had al de opmerking gemaakt dat ik daar persoonlijk geen waardeoordeel over wilde uitspreken. Maar een dame van 20 met een bule van 60? Als ze beide uit nederland kwamen is dat nogal een verschil. En dan zijn het uitzonderingen. In de gevallen Indonesische dame/bule in deze leeftijd is het in RI geen uitzondering meer, ik zie ze hier met enige regelmaat. Maar van gelijkwaardigheid is geen enkele sprake. Dat maakt de dame per definitie geen hoer natuurlijk. Het onderschrijft wel de mening van mede forummers. Je kunt je hoofd wel in het zand steken en een Nederlandse gedachte erop loslaten maar dan ga je volslagen mank met redenatie die je er op loslaat. De weerbarstige praktijk in RI laat hele andere dingen zien, en zoals in het topic omschreven en ook ik ken de voorbeelden laten deze dames veel over zich heen komen alleen al om de relatie instand te houden. UIteindelijk futiel lijkt me. En dan nog hebben het over het tastbare gedeelte van de relatie, dan hebben we nog het niet tastbare deel, cultuurs en achtergrond verschillen die als een rode draad door een relatie lopen.

Ik begrijp jouw gedachtegoed prima. Maar waarde en normen liggen in RI toch wel iets op een ander niveau.Misschien minder zichtbaar op vakantie, maar verblijf hier eens een jaartje of wat, dan zie hele andere dingen.
Je maakt de opmerking, we leven in een vrij land, dat klopt in de bandbreedte in Nederland. In RI ligt dat iets anders. En je kunt als buitenstaander heel goed de beoordeling doen. 3 minuten observatie is genoeg. En met het Nederlandse gedachtengoed is het stuitend en weerzinwekkend om te zien wat er gaande is in ongelijke relaties. Wat hier geaccepteerd is ligt in Nederland wel iets anders. Wat dat betreft zit de maatschappij in RI een stuk ingewikkelder inelkaar dan de Nederlandse.

Maar om er alleen met Nederlandse ogen naar te kijken is iets te kortzichtig. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 27-08-2008 03:15 oyibo wrote:

. Maar waarde en normen liggen in RI toch wel iets op een ander niveau.Misschien minder zichtbaar op vakantie, maar verblijf hier eens een jaartje of wat, dan zie hele andere dingen.
Je maakt de opmerking, we leven in een vrij land, dat klopt in de bandbreedte in Nederland. In RI ligt dat iets anders. En je kunt als buitenstaander heel goed de beoordeling doen. 3 minuten observatie is genoeg. En met het Nederlandse gedachtengoed is het stuitend en weerzinwekkend om te zien wat er gaande is in ongelijke relaties. Wat hier geaccepteerd is ligt in Nederland wel iets anders. Wat dat betreft zit de maatschappij in RI een stuk ingewikkelder inelkaar dan de Nederlandse.

Maar om er alleen met Nederlandse ogen naar te kijken is iets te kortzichtig. Emoticon: Party!

Zoals we hier van sommige users kunnen lezen gaan ze de sociale verhoudingen in indonesie bekijken vanuit Nederlandse perspectief .
Soms is het de onbekendheid , maar soms ook uit niet willen weten dat indonesia een land van tegenstellingen is .
En dan plaats men kortzichtige opmerkingen.

Het verschil van waarden en normen is ook niet zo echt verschillend , er zijn ook nog universele waarden. En dat is overal dezelfde.

Ik ben eens met A.M , hier wordt te vaak geroddeld over de arme jonge beauty en de rijke (oud en lelijk ) bule man .In diverse topics.
Denk men dan niet dat het kwetsend kan zijn voor die mixcouples ?
Men weet ook dat veel van onze users een relatie of getrouwd zijn met een indonesische .

Ik zou niet in hun schoenen willen staan als men zo negatief staat over zo' n relatie .
Niet alleen door de indonesiers maar ook door de nederlanders wordt hun relatie met vreemde ogen gezien en , zeker als men zonder hun persoonlijke situatie te kennen snel wordt beoordeelt omdat hun vrouwen indonesische zijn .
Dat is kort door de bocht en kwetsend.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik zou dat geen roddelen willen noemen.
Het zijn hier gewoon feiten. Of dat kwetsend is voor mixed couples?
Wat mij betreft niet want op de man af heb ik niet het gevoel tot de doelgroep te behoren.
En dan wat de schoen betreft, er zijn genoeg bule hier die wel die schoenen aan hebben. Als neem ik aan gewoon mens loop je over straat en zie je een stelletje. Vergeef me Om Sid, maar dat neem ik niet aan als volslagen normaal. Dat het hier kan is iets anders. En tot zover de acceptatie. Nog los van het feit dat betrokken Bule zich volstrekt belachelijk maakt. En dat heeft nog denk ik weinig te maken met vooroordelen maar met gezond verstand. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

elsbeth
User
spacer line
 

Of je het nou roddelen wilt noemen of niet, het gaat er m.i. om dat er een veelgeziene situatie in Indonesie wordt beschreven. Daarnaast worden er vragen gesteld als: hoe ontstaat een beeldvorming rond een man en een vrouw, welke factoren hebben daar mee te maken? Macht, wellust, tropenkolder, armoede, geld moeten opbrengen voor een familie etc.etc. Hoe moreel vind je het als een bule de nachten met zijn meisjes betaalt, waarom kan een meije in RI niet in de loop der jaren meerere partners hebben zonder er met 1 te trouwen. omdat ze dan als afgelikte boterham beschouwd wordt. Dat, en nog veel meer, zijn vragen die mij bezig houden.
Misschien speelt een rol in de verschillende denkwijzes hierover in het circuit waarin je meeloopt. Uit al jouw postings, Anne Mieke ,heb ik begrepen dat jij vooral in de wat soberder streken vertoeft, Sumatra, Flores, etc. en het liefst zo lokaal mogelijk reist. Ik weet dat je op heel veel plekken in RI bent geweest, maar een wat langduriger verblijf in een expatgemeenschap is wel een heel ander referentiekader. Maar goed, het kan zijn dat jij dan alsnog zegt: leven en laten leven, ieder doet wat hij wil. Overigens schrijf je in je posting dat buitenstaanders vaak denken aan machtsverschillen, terwijl de mensen die het betreft dat zelf niet zo zien. Dat zal best in veel gevallen opgaan, maar zijn juist ook de omstanders heel goed in staat bepaalde dingen te zien, die de betreffende personen niet willen/kunnen zien. Niet willen zien of benoemen, omdat dat betekent dat ze de consequentie moeten aanvaarden.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-08-2008 12:09 siebjans wrote:
Over het stukje zaken; hier ben ik van mening, zaken en prive moet je gescheiden houden.
Met vrouw(man) of familie moet je gaan wandelen niet gaan handelen!


Zaken en prive moet je volgens Noord- en West Europese principes gescheiden houden. Maar dat lukt in deze culturele context geheel niet (ook al niet ten zuiden van Belgie): hier wordt zaken gedaan met iemand die je vriend is, die je mag. Niet enkel omdat hij/zij de beste kwaliteit heeft of de beste prijzen. Ben je op het prive-vlak geen maten, vergeet het zaken doen dan maar. Kan een tijdje goed gaan maar niet voor lang.
Men beoordeelt de zakenpartner mede vanuit prive-kwesties: "is iemand in staat om in zijn/haar priveleven "verkeerde" keuzes te maken, dan zal ie dat ook wel gaan doen in het zakelijke". Dus.....
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-08-2008 12:09 siebjans wrote: En KLOPT ook wordt er ingegaan op liefdes-relaties aangaan in zaken doen met Indon.
Maar dat dit de kans van slagen kan beinvloeden geldt ook in NL, dus de rest van de wereld.
Volg eens zo'n workshop, wellicht kijk je dan iets positiever tegen het geheel.


Ik hoef ze niet te volgen; ik help ze mede organiseren. En ik kijk niet negatief (minder positief) tegen het geheel; het ging hier om hoe de Indonesische maatschappij reageert op de"gemengde" relaties........en dat is doorgaans verre van positief. Niet leuk maar het is een feit waar men niet omheen kan. Check het maar eens bij de overheidsdiensten hier in het land.......Vraag de gewone ambtenaar hoe die er tegen aankijkt.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

[quote] Op 26-08-2008 22:32 schreef Anne Mieke:

...Ik vind de discussie niet interessant maar eerder schokkend. En vanuit dat laatste heb ik ook gepost. Ik vind het heel erg jammer dat mensen zo tegen de dingen aankijken. Meningen (ik ga er vooralsnog vanuit dat het meningen zijn) hoeven m.i. niet altijd zo rauw kenbaar gemaakt te worden. Bovendien is dit een site waar waarschijnlijktoch wel wat bules/Indonesiers aan de geschetste profielen/situaties/kenmerken voldoen.............Maar, we leven in een vrij land dus, silakan.

Juist Anne Mieke, daarom ben ik er ook op in gegaan.

Wat ik nog wil opmerken, er wordt in verschillende postings regelmatig opgemerkt dat diegene die posten al "jaren" in Indonesie woont dus zal men zeker wel uit ervaring spreken, oke, maar zijn bij die mensen dan deze ervaringen "alleen" maar negatief? Emoticon: Confused Emoticon: Confused
Ik loop/woon/verblijf ook al ruim 14 jaar in Indon. en ja de negatieve dingen kom ik ook tegen maar ik kom toch ook verdomd veel positieve dingen tegen.
Emoticon: Laugh out loud


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-08-2008 12:21 siebjans wrote: En precies Malam, dat klopt! Roddel en roddel en nog eens roddel. Zeker omdat de vrouwen onderling vaak nogal "jaloers" zijn op elkaar!


Juist. Maar ook dat heeft een reden: omdat de vrouw nog steeds "wettelijk" onbeschermd is, weet een ieder wat haar te wachten staat als je je de boter van de koek laat eten. Uiteindelijk blijven de kruimels over. Dus is het gevolg: toeslaan, toeslaan, toeslaan,.........(ongeacht de andere zijde want als je zelf "verliest", hoef je op weinig mercy te rekenen van de tegenstander.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-08-2008 12:21 siebjans wrote: En precies Malam, dat klopt! Roddel en roddel en nog eens roddel. Zeker omdat de vrouwen onderling vaak nogal "jaloers" zijn op elkaar!


Juist. Maar ook dat heeft een reden: omdat de vrouw nog steeds "wettelijk" onbeschermd is, weet een ieder wat haar te wachten staat als je je de boter van de koek laat eten. Uiteindelijk blijven de kruimels over. Dus is het gevolg: toeslaan, toeslaan, toeslaan,.........(ongeacht de andere zijde want als je zelf "verliest", hoef je op weinig mercy te rekenen van de tegenstander).siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 27-08-2008 09:53 schreef Yogya-Bali:

...


Zaken en prive moet je volgens Noord- en West Europese principes gescheiden houden. Maar dat lukt in deze culturele context geheel niet (ook al niet ten zuiden van Belgie): hier wordt zaken gedaan met iemand die je vriend is, die je mag. Niet enkel omdat hij/zij de beste kwaliteit heeft of de beste prijzen. Ben je op het prive-vlak geen maten, vergeet het zaken doen dan maar. Kan een tijdje goed gaan maar niet voor lang.
Men beoordeelt de zakenpartner mede vanuit prive-kwesties: "is iemand in staat om in zijn/haar priveleven "verkeerde" keuzes te maken, dan zal ie dat ook wel gaan doen in het zakelijke". Dus.....


Ja ja YB jij bent degene die weet hoe het moet, nu kijk ik even naar me zelf en verhip, ben ik toch het levende bewijs dat ook hier in Indonesie, zaken en prive prima te scheiden zijn van elkaar en goh ook al ruim 14 jaar succesvol zeg Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

NB. Mensen die je mag, dat hoeven nog geen vrienden te zijn, nee dat zijn dan de mensen waar je de zaken mee gaat regelen.
Maten op prive vlak? Hoeveel kwesties moet ik voor je opsommen waarin deze formule totaal de mist in ging?
Nogmaals, volg zelf eens zo'n workshop, of vraag mij om advies (mag ook) Emoticon: Shiny


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 27-08-2008 10:05 schreef Yogya-Bali:

...


Ik hoef ze niet te volgen; ik help ze mede organiseren.


Emoticon: Confused Welke heb jij dan georganiseerd? Heb jou naam nog nooit ergens bij zien staan, laat staan dat ik je heb ontmoet tijdens deze workshops Emoticon: Blush

Of het moet onlangs geweest zijn, mijn laatste is geweest pak em beet zo'n 2,5 jaar geleden (paar maandjes voor de Aardbeving)

En trouwens het mede organiseren betekent niet dat je kennis hebt van wat er besproken wordt/is Emoticon: Shiny

Laten we verstandig zijn, en ontopic blijven, vindt je ook niet? Emoticon: Talk to the hand


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-08-2008 15:09 oyibo wrote: Er zullen dames zijn die graag een bule willen met zicht op een ander leven, maar evenzovele of meer die er helemaal geen behoefte aan hebben. Emoticon: Party!


Tja, en die zijn er genoeg......voor wie het totaal niet uitmaakt of hun partner wit, geel, groen of zwart is, of hij bule , Japanner, Javaan, Manadonees of Batak is. Gewoon iemand waarop men verliefd wordt, ongezien achtergrond of huidskleur.
Maar er is een groep......Kijk maar eens op Engelstalige websites about the white hunters .Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-08-2008 10:25 siebjans wrote:

...


Emoticon: Confused Welke heb jij dan georganiseerd? Heb jou naam nog nooit ergens bij zien staan, laat staan dat ik je heb ontmoet tijdens deze workshops Emoticon: Blush

Of het moet onlangs geweest zijn, mijn laatste is geweest pak em beet zo'n 2,5 jaar geleden (paar maandjes voor de Aardbeving)


Goh weet je mijn naam dan? Ik sta daar niet als Yogya-Bali. Daarnaast zijn het ook geen workshops voor Nederlanders of in het Nederlands maar in het Engels en grotendeels voor Engelstalige native speakers .
siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 27-08-2008 10:25 schreef siebjans:

...


En trouwens het mede organiseren betekent niet dat je kennis hebt van wat er besproken wordt/is Emoticon: Shiny

Laten we verstandig zijn, en ontopic blijven, vindt je ook niet? Emoticon: Talk to the hand


Ik lees in je profiel dat je in Yogya woont, nu ken ik iemand die hier woont en overal en altijd zich negatief uit naar alles wat maar Indonesier is. In het verleden discussies genoeg gehad samen.
verder is deze iemand wel oke hoor Emoticon: Yes!
Conclusie, ik denk dat jij die persoon bent Emoticon: Wink


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-08-2008 21:31 elsbeth wrote: Anne Mieke, ik kan me voorstellen dat de postings van de afgelopen dagen je met verbazing hebben vervuld. Het lijkt er echter op dat jij vindt dat wij het woord hoer in de mond nemen, omdat wij bepaalde dames zo willen bestempelen. Ik heb uit de postings just gehaald dat er een discussie is over de beeldvorming, niet over het absolute.


Bravo. Hehehehe, eindelijk iemand die het door heeft.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-08-2008 03:15 oyibo wrote: Maar dat is helaas niet de dagelijkse praktijk in RI. We hebben het niet over Nederland.
Je zult wel wat los moeten laten. En dat is de Nederlandse kijk op de dingen des leven. Verhoudingen in RI zijn voornamelijk gebouwd op het wij gevoel. De Nederlandse is de ik cultuur. Daarin kun je al terug vinden hoe men tegen een gemixed huwelijk aankijkt.
....................
Ik begrijp jouw gedachtegoed prima. Maar waarde en normen liggen in RI toch wel iets op een ander niveau.Misschien minder zichtbaar op vakantie, maar verblijf hier eens een jaartje of wat, dan zie hele andere dingen.
Je maakt de opmerking, we leven in een vrij land, dat klopt in de bandbreedte in Nederland. In RI ligt dat iets anders. En je kunt als buitenstaander heel goed de beoordeling doen. 3 minuten observatie is genoeg. En met het Nederlandse gedachtengoed is het stuitend en weerzinwekkend om te zien wat er gaande is in ongelijke relaties. Wat hier geaccepteerd is ligt in Nederland wel iets anders. Wat dat betreft zit de maatschappij in RI een stuk ingewikkelder inelkaar dan de Nederlandse.

Maar om er alleen met Nederlandse ogen naar te kijken is iets te kortzichtig. Emoticon: Party!


Zeer goed samengevat. Niets nieuws onder de zon maar alleen elders in een ander "jasje".
spacer line  


On 21-08-2008 11:48 Yogya-Bali wrote:

...

Tracht wel eens duidelijk te maken dat men ook in Indonesia een "gewone" meid kan vinden, maar dan moet je niet in bovenstaande gelegenheden er 1 gan uitvissen. Beroepsmatig heb ik ermee te maken en - treurig genoeg - neemt bijna 90% er 1 uit de 3 categorien hierboven genoemd


Als ik zo de postings van Y-B lees kan maar tot één conclusie komen en dat is dat hij een relatiebemiddelingsbureau heeft voor Bule die opzoek zijn naar 'gewone vrouwen' en hier dus eigelijk een soort sluikreclame maakt.voor zijn eigen handeltje ...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-08-2008 10:36 siebjans wrote: .....nu ken ik iemand die hier woont en overal en altijd zich negatief uit naar alles wat maar Indonesier is.


Nou Sieb, ik vind dat ik me hier op het forum niet bepaald negatief uitlaat. Wel enigszins de vinger aan de pols hou daar waar anderen een te rose bril op hebben en alles maar positief vinden; t.w. de zgn. Indonesia c.q. Bali-lovers. Deze laatste groep vind ik persoonlijk bestaan uit vrij naieve mensen die graag hun ogen sluiten om hun eigen droombeeld niet te verstoren.
Vergeet niet dat we in een 3e wereld land leven dat pas kort geleden het dictatortiale juk van zich af heeft geschudt en dus nu - met alle problemen van een kind dat zindelijk wil worden - zich een weg baant en vorm wil geven aan een onafhankelijkheid van reeds 60 jaar. En daar komen uiteraard, net als overal ter wereld, een hoop negatieve zaken bij om de hoek kijken. En - hoewel begrijpelijk - sluit ik daarvoor mijn ogen niet; ook niet voor bepaalde hardleerse "stoicijnse" ideeen, geloven en ideologien die niet bepaald productief voor het land zijn te noemen.
Verder heb ik - net zoals jij - plezier in het "buitenleven" zoals even een ayam bakar of ayam goreng ergens 's aonds vandaan te toveren. Ook de dagelijkse keuvelpartijtjes hier en daar.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-08-2008 11:13 ouwe bekende wrote: Als ik zo de postings van Y-B lees kan maar tot één conclusie komen en dat is dat hij een relatiebemiddelingsbureau heeft voor Bule die opzoek zijn naar 'gewone vrouwen' en hier dus eigelijk een soort sluikreclame maakt.voor zijn eigen handeltje ...


Nog niet. Maar wel een goed idee. Zal best wel goede business zijn. Ik denk echter toch dat de eerder genoemde "3 categorien" het best "verkopen". Dus "gewone vrouwen":......zit weinig business in gezien de ervaring.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Natuurlijk kijk ik hier met Nederlandse ogen naar. Ik ben ook een Nederlandse.

Ik ken de expatwereld in Indonesie inderdaad niet zo goed en mijn referentiekader zijn dan ook wat minder bezochte streken, de kampung etc. Hoe mensen hier tegenaan kijken heeft vooral te maken met de persoon zelf. Een aantal jaren in Indonesie wonen of er af en toe op vakantie gaan doet hier verder niet aan af. Maar ik blijf erbij dat het helemaal niet belangrijk is hoe anderen er tegenaan kijken.

Ik voel mij overigens in Indonesie een stuk beter dan hier in Nederland met ons zogenaamde tolerantie, medeleven etc. Ik voel juist in Indonesie vaak veel meer respect dan hier in Nederland. En ik vind het een zegen dat de mensen daar niet zoveel uitspreken dan hier het geval is. Dat je alles moet kunnen zeggen, vrijheid van meningsuiting allemaal prima. Maar wat is belangrijker dat je maar alles moet kunnen roepen en dat het niet uitmaakt hoe je anderen daarmee raakt? Ik denk wel zeker dat geklets en geroddel kwetsend kan zijn voor een mixed couple maar de een zal daar gevoeliger voor zijn dan de ander dus heeft ook dit weer met de persoon te maken.

In mijn ogen zijn er niet zoveel verschillen tussen een gemengd huwelijk/relatie in Indonesie en in Nederland en Ik vraag mij dan ook af of die waarden en normen zoveel verschillen.

Ik vind het allemaal te generaliserend en te negatief en dus kan het niet anders dan dat het voor velen kwetsend is.

Gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Sieb, ik kan me echt niet vinden in je uitlating dat YB alleen maar negatief is over Indonesie, in tegendeel. Ondanks (misschien moet ik zelfs zeggen dankzij..) een kritische houding bespeur ik toch ook een behoorlijke liefde voor het land en de mensen. Sieb, er is niet altijd 1 groot gelijk. Dat jij prive en werk wel goed kunt scheiden, is natuurlijk hartstikke mooi. Niemand zal bestrijden dat dat jou gelukt is en iedereen zal het je van harte gunnen. Misschien ligt de waarheid iets meer richting jouw kant dan die van YB, of zelfs in het midden. Van alle mensen waar ik in het verleden mee te maken heb gehad (en dat is niet alleen de softe sector) hoor ik dit soort verhalen ook (die YB schetst).
Wat betreft dat relatiebureautje: dat gaat volgens mij een harde dobber worden als i de geluiden van de afgelopen dagen hoor.Hitami
User
spacer line
 

we hebben het hier over een deel vrouwen die de laatste (+/-15) jaar in Nederland binnen zijn gekomen. dus we hebben niet over alle vrouwen die met bule trouwden. wat ik me aan erger als indonesiers, dat dit soort vrouwen de beeldvorming van de vrouwen algemeen en in het bijzonder de indonesische vrouwen slechte naam bezorgen. ik had geen probleem dat deze vrouwen als bron van inkomen haar lichaam verkoop maar nu ze in nederland zijn, kun je verwachten dat ze hun leven verbeteren. maar helaas in praktijk werd alleen maar erger. dus met dat gedrag laten ze spooor van vernieling achter (in)materieel.
om te verduidelijking zal ik een voorbeeld geven : wanneer ze in nederland zijn, zullen ze alles uit de kast halen zodat de man haar kinderen erkennen. wanneer dit gebeurt "bye bye my love" kun je je voorstellen wat er gebeurt met die man. de helft van zijn huis kwijt en allimentasi betalen, triest maar waar. ik moet even opmerken: dit soort praktijken is niet alleen bij dit type indonesische vrouwen maar ook de russen is zeer goed bedreven. in begin de mannen worden lekker gemaakt maar helaas na enige tijd later..... Emoticon: Stupid

Mijn analyse over dit vrouwen waarom ze het doen is WRAAK nemen naar de mannen toe. Bewust of onbewust.spacer line  

Die 'gewone Indonesische vrouw' die een relatie aan gaat met een buitenlander en haar eigen land en familie verlaat doet dit ALTIJD om er zelf beter van te worden, uit financieel gewin dus. Dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd als je in een land leeft waar niks geregeld is en wat weinig toekomstperspectief biedt. Geld is nou eenmaal iets heel belangrijks voor de Indonesiër.

Een Indonesische vrouw wordt echt niet zomaar ‘verliefd’ op een Bule en verruild echt niet haar eigen land voor Nederland uit pure verliefheid. Alleen al omdat de cultuur en achtergrond veels te veel van elkaar verschillen en dan heb ik het nog niet over het klimaat verschil… Onze kille westerse maatschappij is niks voor een Indonesiër ze zal er daarom dan ook alles aan doen om haar echtgenoot te overtuigen om met al zijn spaarcentjes naar daar haar geboorteland te verhuizen en daar een 'business' op te zetten of een goed betaald expat baantje te zoeken...

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Nou Ouwe Bekende, dat is wel een hele simpele weergave van wat hier tot nu toe is besproken. Emoticon: Yawn Maar ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Rest me alleen te vragen of je ervaringsdeskundige bent. Als dat de snelle breakdown is en je een conclusie trekt.

Annemiek,
Er is weldegelijk een groot verschil in een gemengde relaties hier en en in Nederland.
Dat blijkt wel heel duidelijk uit de reakties en het zou vreemd zijn dit niet te onderkennen. En dat heeft niets te maken met generaliseren, dat blijkt ook wel uit de reply's hier. En dat zijn doorgaans wel de ervaringsdeskundigen. Dus doe er je voordeel mee. Emoticon: Party!

It's only kinky the first time.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-08-2008 14:33 oyibo wrote:

...............En dat zijn doorgaans wel de ervaringsdeskundigen. Dus doe er je voordeel mee. Emoticon: Party!


.................misschien ben ik wel meer deskundig dan je denkt Emoticon: Smile

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,246,106 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com