indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Slamat sobat, lees het boek van Reggie Baay; de Njai, er blijkt weinig veranderd te zijn..., Europeanen en anderen zoeken nu een moderne njai, wel met meer rechten, maar het grondprincipe blijft hetzelfde.
Of zie ik dit verkeerd?
Het is een eeuwenoud fenomeen.....merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

oyibo en Yerun, sorry verkeerd gepostelsbeth
User
spacer line
 

He Sapolidi, je bent weer terug, 2 maanden Indonesie! Niet verkeerd, zeg. Ben je nog op bijzondere plekken geweest die je nog niet kende, of ga je vaak terug naar bekende oorden?
Heb je roots in Indonesie?
Nou, ben benieuwd of je nog iets van je reis wilt vertellen.
Groetjes Elsbethzieleffe
User
spacer line
 

Sapolidi is weer boven water

Zo, ik ben ook weer terug. Heb bijna 2 maanden in Indonesië vakantie gevierd en het blijft voor mij een paradijs. Begrijp wel dat ik makkelijk praten heb omdat ik daar noch een bedrijf of vrouw heb en gewoon van alles kan genieten. Dat er zaken, volgens mijn westerse kijk, niet deugen is duidelijk, maar ik ga er geen waardeoordeel over vellen.
Bovendien zijn de meeste bezoekers hier volgens mijn mening toerist en mijn beste vakanties heb ik daar doorgebracht. Ik geniet daar van de natuur, de cultuur, de historische bouwwerken, het lekkere eten, het klimaat en met de bevolking heb ik niets dan goede ervaringen. Bovendien is er alles nog eens spotgoedkoop. Wat wil je als toerist nu nog meer. Ik heb ook niet de pretenties om hen wel even te gaan vertellen hoe alles beter moet. Daarom ben ik het ook helemaal met Sidia eens dat over persoonlijke ervaringen niet te discussiéren valt. Voor iemand met een negatieve houding deugt toch eigenlijk niets, behalve zijn eigen persoontje.

Ja dit is dan ook echt een toeristen, daarmee blijkt dat er toch nog genoten kan worden, zelfs die man van geenstiijl,nl Rutger weken op Bali zijn luxe bungalow heeft mogen genieten van zijn vakantie, ja dan kan je ook roepen dat je een prachtige tijd hebt meegemaakt.
onderzoek van waren is er niet gedaan, want waarmee kan je dan vergelijken, ja met de vorige vakanties?
En het tevreden stellen van je eigen tevredenheid.
Genieten, en genoten hebben kan soms dagen van verschil zijn, of worden.
Hebben je mede personen er ook zo over gedacht of heb je dat alleen voor je zelf gedaan het opsnuiven van al dat mileu vriendelijke uitlaat gassen, en van al dat verbranden van afval, heb je ook genoten van al dat vuil op straat heb je ook zo genoten van die wegen die zo slecht zijn heb je ook genoten……
Och hou maar op ja het is een echte tourist en dat is hij………………………. Emoticon: Yawn Emoticon: Blush Emoticon: Very funnyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 19-08-2008 21:31 zieleffe wrote:
Sapolidi is weer boven water

Ja dit is dan ook echt een toeristen, .................. onderzoek van waren is er niet gedaan, want waarmee kan je dan vergelijken, ja met de vorige vakanties?


Juist, je slaat de spijker op de kop. Ik heb het inderdaad vergeleken met mijn andere vakanties in diverse landen. Waarmee moet ik het anders vergelijken???


En het tevreden stellen van je eigen tevredenheid.


Weer goed Zieleffe. Als ik op vakantie ga dan is dat op de eerste plaats om er zelf van te gaan genieten. Of heb je andere voornemens als jij op vakantie gaat? Och ja, vergeten. Als jij ergens anders bent dan ga je natuurlijk op pad om eens goed te bekijken wat daar allemaal mis is. Is natuurlijk ook een uitgangspunt, alleen niet de mijne. Misschien dat ik daarom positiever in het leven sta dan jij.


Genieten, en genoten hebben kan soms dagen van verschil zijn, of worden.


Deze zin is voor mij abacadabra.


Hebben je mede personen er ook zo over gedacht of heb je dat alleen voor je zelf gedaan het opsnuiven van al dat mileu vriendelijke uitlaat gassen, en van al dat verbranden van afval, heb je ook genoten van al dat vuil op straat


Echt genoten heb ik er niet van, maar het hoort er nu eenmaal bij. Kan moeilijk al die tijd mijn adem in gaan zitten houden.


Och hou maar op ja het is een echte tourist en dat is hij……………………


Juist, weer goed Zieleffe. Heb ik ook duidelijk aangegeven. Ben toerist en geen figuur die daar wel even zal gaan vertellen hoe het allemaal moet. Ben trouwens die taal niet eens machtig. Die taak is toch voor jou weggelegd. Kunnen nu eenmaal niet allemaal de oude koloniaal of missionaris uit gaan hangen. Emoticon: Laugh out loud
elsbeth
User
spacer line
 

Zieleffe, wat heb je een ontzettend leuk plaatje ter ondersteuning van je eigen woorden toegevoegd. Omong kosong, dat is inderdaad precies wat het is, mijn complimenten!Sjon_sv
User
spacer line
 

Hallo Ik zit Jullie berichten met belangstelling te lezen. En ik weet dat het op Bali verdomd moeilijk is als Kinderen de lagere School door lopen hebben en niet verder kunnen leren. Omdat er geen Scholen zijn op Bali , ze moeten naar Jakarta. De Ouders hebben het geld er niet voor. Mijn Vrienden Zestigers een Echtpaar wonende in Ubud hebben de zorg op zich genomen om deze mensen te willen Emoticon: Yes! helpen. En steunen op Giften van Nederlanders uit Nederland. Kinderen die verder willen leren kunnen niet. Mijn Vrienden hebben een Stichting opgericht ,ik wil dat wel onder de aandacht brengen.( http://www.earthchildrenglobal.com/ ) Onder het motto make Bali Clean worden jongeren aangezet om de troep die touristen weggooien in Ubud op te ruimen. Verder worden arme gezinnen geholpen om een school uniform aan te schaffen. Ik ben in Januari dit Jaar naar Ubud geweest en heb meteen een donatie gedaan om deze mensen te helpen.
Dat wilde ik even kwijt verder heb ik Buza ( Isonline.nl) er ook van op de hoogte gesteld.
Verder weet ik niet of het bekend is ( www.isonline.nl) Geeft een gratis Maandblad uit ,even een mailtje en hij ligt volgende Maand op je deurmat. Dan kan je meteen lezen wat Ontwikkelings samenwerking van je Belasting Euro's doet. Men zegt wel hier minderen Emoticon: Nooo maar daar help je die arme mensen niet mee in de Derde Wereld waar ook Indonesië onder valt.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


Dat wilde ik even kwijt verder heb ik Buza ( Isonline.nl) er ook van op de hoogte gesteld.
Verder weet ik niet of het bekend is ( www.isonline.nl) Geeft een gratis Maandblad uit ,even een mailtje en hij ligt volgende Maand op je deurmat. Dan kan je meteen lezen wat Ontwikkelings samenwerking van je Belasting Euro's doet./b] Men zegt wel hier minderen Emoticon: Nooo maar daar help je die arme mensen niet mee in de Derde Wereld waar ook Indonesië onder valt.


Helemaal mee eens Sjon. Zelf ondersteun ik ook kleine projectjes op Java, waaronder ook een school, en heb nu met eigen ogen kunnen zien dat het geld terechtkomt en goed besteed wordt. Het is wel een druppel op een gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen.Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Omdat er geen Scholen zijn op Bali , ze moeten naar Jakarta.
In Bali legt een enorm groot scholencomplex als je in Jimbaran de bergen in gaat, waarvoor is dat dan?
In de keren dat ik er langs kwam heb ik daar bitter weinig aktiviteiten gezien.
Ook in Denpasar zijn er erg veel scholen.
De Balinees zal prioriteiten moeten stellen, de tempels schijnen belangrijker te zijn dan scholen en in Zuid Bali is het een ware compititie wie het duurste en meeste import fruit kan offeren, wat minder kan ook.

De Balinees hoeft helemaal niet naar Jakarta, in Oost Java (Surabaya en Malang) zijn er erg veel scholen en universiteiten.
Jansapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 19-08-2008 21:21 elsbeth wrote:
He Sapolidi, je bent weer terug, 2 maanden Indonesie! Niet verkeerd, zeg. Ben je nog op bijzondere plekken geweest die je nog niet kende, of ga je vaak terug naar bekende oorden?
Heb je roots in Indonesie?
Nou, ben benieuwd of je nog iets van je reis wilt vertellen.
Groetjes Elsbeth


Hoi Elsbeth,

ik heb geen roots daar, maar in mijn jeugd trok ik veel op met Indische jongens en ben er nog steeds bevriend mee. Één van hen woont inmiddels al geruime tijd in Malang en daarom ga ik altijd naar Oost-Java. Dat eiland blijft mij trekken. We pakken er wel altijd een ander eiland bij. Eerst Sumatra gedaan, daarna Batam, Bintan, Lombok en we sluiten altijd af met Bali. Over de reis valt niet veel te vertellen. Het is voor mij wel altijd genieten geblazen en daar stem je toch je vakanties op af? Natuurlijk heb ik geen oogkleppen op en zie ook zaken die echt voor verbetering vatbaar zijn of niet door de beugel kunnen. Maar wie ben ik om me daar mee te gaan bemoeien? Ik pas me aan aan de daar heersende regels en omgangsvormen en dat kost me géén enkele moeite. Dat "pelan pelan" ligt me wel omdat ik niet aan strakke tijdschema's ben gebonden. We bekijken dag voor dag wat we gaan doen.

groetjes SapolidiHitami
User
spacer line
 

Sidia schrijf:
Ik denk dat die foute groep alleen maar gezocht moeten worden in de categorie van mensen die :
1.teken bevoegdheid hebben
2.iets te vergeven hebben (gunsten, vergunnigen etc).
3.in bepaalde sector werken (douane , immigratie , justitie etc).
4. Dat ze op grond van hun salaris niet eens een motorfiets kunnen kopen maar dat ze in Kijang rijden.
Of in een villa wonen.Dat kan natuurlijk niet .

De rest van de bevolking doen niet mee of zijn ook potentiele slachtoffer van die kleine selecte groep.


Het systeem kan werken omdat iedereen is mede schuldig. Stel je voor dat A alleen aan KKN doen, hoe wil hij dit verantwoorden en dekking krijgen van de collega ?
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 19-08-2008 09:08 ouwe bekende wrote:

...


Malam, leider / zelfbenoemd directeur van dit forum, is weer terug…?


Nou hier kan ik weinig mee Ouwe bekende, u plaatst een losse flodder zonder zelf in een topic mee te gaan, het zou u sieren als u wat duidelijker was.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-08-2008 08:17 Hitami wrote:

De rest van de bevolking doen niet mee of zijn ook potentiele slachtoffer van die kleine selecte groep.


Het systeem kan werken omdat iedereen is mede schuldig. Stel je voor dat A alleen aan KKN doen, hoe wil hij dit verantwoorden en dekking krijgen van de collega ?


Tuurlijk kan een systeem bestaan door de gratie van de samenleving .
De goede of foute zaken worden ook gevoedt door de samenleving .
Het is aan de samenleving om te bepalen of ze mee moeten doen of niet .
En welke prijs ze moeten of bereid zijn te betalen .

In de meeste gevallen spelen veel mensen mee in de (ambtenaren)keten .
Het begin al of je een belangrijke informatie kan uitvissen , en dat kan beginnen al bij de portier , zelfs bij de tukang parkir.
Die kan weten waar bapak X of Ibu Y op dit moment verblijven .
Soms is de hele keten bedorven , soms worden de eerlijken ook moeilijk gemaakt , je wordt geboikot door de mafia.
Vandaar dat de douane (?) , een corruptie gevoelige departement gelijk een 400% loonsverhoging gekregen.
Dat het niet snel verandert is gebleken bij plotselinge inval van de anti korruptie team in de haven van tanjung priok.
Men vond diverse envellopen met inhoud , betaald door foute klanten.

Dat weet iedereen , die de kranten leest.
Wat mij bijzonder vebaas is dat veel orang bule ook meedoen , al dan niet genoodzaak door tijdsgactor om hun zaken te versnellen .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Hai Sapolidi, beetje oof topic, maar leuk dat je die oude vriend weer bezoekt. Een goede manier om iets meer van het land te zien als je iemand kent die daar woont. Ik ben nog nooit op Oost Java geweest, hoop er volgend jaar heen te gaan. De laatste 2 keer dat ik in Indonesie was, ben ik allen in Jakarta en Zuid West Java geweest, een vriend van mij werkte toen op de Nederlandse ambassade (ook erg handig, want hij zit nu in Nairobi en daar ga ik nu in oktober voor 10 dagen heen). Tot kijk,

Groet Elsbethimpian
User
spacer line
 

10 jaar woon en werk ik in Indonesie. Als sociaal werker. Voornaamste project is het verstrekken van schoolgelden aan armlastige kinderen. Dit houdt in dat we jaarlijks honderden kinderen naar school helpen. En met helpen bedoel ik hier vechten om een plekje te bemachtigen. BOS? Daarmee wordt hoogstens het maandelijkse schoolgeld betaald. Wanneer je dus geen geld hebt om de inschrijfbedragen te betalen kan je dus gewoon niet naar school.

Ik kan helaas niet anders dan me volledig aansluiten bij het verhaal van malam. Zonder geld en/of connecties kom je er zelden. Natuurlijk speelt intelligentie en goede cijfers een rol maar dan met name wanneer de kinderen naar de middelbare school gaan. En dan nog.... Er zijn niet genoeg overheidsscholen scholen (hier bij ons op Batam) en slechts 2 favoriete scholen. Kort gezegd dus weinig plaatsen waar veel kinderen om moeten 'vechten'. De perfecte broedplaats voor money-policitcs en intelligentie wordt hierdoor vaak ondergeschikt aan geld.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Juist Impian, dit is dus mijn ervaring ook, er zit een duidelijk verschil in hoe het zou moeten zijn en de dagelijkse praktijk.
Ik heb duidelijk gesteld dat dit mijn ervaring was en dat ik niet kon oordelen over de situatie in andere delen van Indonesië, alhoewel de demonstraties ook wel iets zeggen.
U geeft aan dat het op Batam ook al niet beter is.

Kinderen van arme ouders die heel intelligent zijn kunnen zo maar buiten de boot vallen en minder intelligente kinderen van ouders die het wel kunnen betalen zitten dan op een favoriete school.

In de omgeving waar ik zit valt het gebrek aan overheidsscholen wel mee, de ellende zit hem meer in de afstanden, dus de vervoerskosten, heeft zo'n kind twee angkots nodig dan komen de vervoerskosten al snel op 6000 RP per dag, en dat is een behoorlijke aanslag op je budget als je geen cent te makken hebt, zelfs als BOS het schoolgeld betaald.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 27-08-2008 10:39 Malam wrote:
Juist Impian, dit is dus mijn ervaring ook, er zit een duidelijk verschil in hoe het zou moeten zijn en de dagelijkse praktijk.
Ik heb duidelijk gesteld dat dit mijn ervaring was en dat ik niet kon oordelen over de situatie in andere delen van Indonesië, alhoewel de demonstraties ook wel iets zeggen.
U geeft aan dat het op Batam ook al niet beter is.Ik denk dat Batam nog welvarender is dan b.v Sukabumi.Kota .
Laatstaan Sukabumi Kabupaten .
Batam is een uit de kluiten gegroeide dorp-eiland .
De laatste 20-30 jaar komen veel migranten die de van oorsprong vissers bevolking qua aantal overtreffen.
En dat geeft gevolgen omdat de infra structuur niet zo snel meegroeien.
Hoewel , als je de levensomstandigheden en de stand van opleidingsfaciliteiten kan Batam wel tot de meer betere gebieden gerekend mag worden .
Men moet ook kijken naar de inkomensnivo van de eiland bewoners , dat is gewoon een stijgende lijn .
Dat er mensen uit de boot vallen en beroep moeten doen of geholpen worden door particuliere instellingen is ook te begrijpen als je ziet hoe snel een dorp-eiland van vissers uitgroeid wordt tot de "evenknie" Emoticon: Cry mocht ze willen) van Singapura.
Dat geef tweer andere problemen , zoals prostitutie en Aids en waarschijnlijk kleine criminaliteit.
Dat kan Impian beter vertellen ..

Als men wil vergelijken hoe de scholen / infra strctuur van een gebied voorsta , moet men ook vergelijkingen maken met dezelfde steden of regio.
In de meeste gevallen hebben dorpen(of groepen van dorpen) vaak hun eigen scholen , ongeacht de kwaliteit van de lessen en leraren.
De probleem kom pas als de kinderen naar de SMP moeten , dan moet men vaak naar een Kecamatan scholen . En dan heb je de grote afstanden , en kunnen de dorpelingen de extra kosten niet betalen, ondaks de subsidies.
De faciliteiten van Sukabumi Kota (stad) is anders dan Sukabumi Kabupaten.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Duidelijk Om Sid, toevallig heb ik aan Batam mogen ruiken, ik ben er enkele dagen op bezoek geweest bij mijn zoon (Oyibo).
De economische situatie is daar 1000 % anders als op het platteland van Java, er is daar werk zat en het eiland is best welvarend te noemen.
U heeft gelijk, de situatie op Batam en Java is niet met elkaar te vergelijken.
Wat wel droevig is, dat op een relatief welvarend belastingvrij eiland als Batam dit soort praktijken nog steeds niet uitgebannen zijn Emoticon: Angryimpian
User
spacer line
 

Inderdaad.. Het is moeilijk een vergelijking te trekken tussen Batam en Java. Op het eerste gezicht is Batam inderdaad een stuk welvarender. Umr (minimum salaris) behoort tot de hoogsten van alle steden, maar daar staat tegenover dat de kosten voor het levensonderhoud een stuk hoger zijn. Juist door de hoge (relatief dan) salarissen werkt Batam als een magneet op werkzoekenden vanuit heel indonesie. Veelal ongeschoolden of lager opgeleiden die hier hun geluk komen zoeken en helaas in de meeste gevallen niet vinden. De werkloosheid is enorm. Sociaal-economische problematiek complex. Duizenden kinderen kunnen geen schoolopleiding volgen door de economische situatie van het gezin. Trafficking is een groot probleem en ook de criminaliteit is erg hoog.kilat
User
spacer line
 

Hallo allemaal,
Kan één van jullie me vertellen hoe betrouwbaar de stichtingen (Yayasan) zijn waar je je bij kan aansluiten om de schoolkosten (boeken / materialen enzo) van een kind te betalen (anak asuh dus) die anders niet naar school zou kunnen. Moet je dergelijke Yayasan's checken op één of andere manier? Zo ja, hoe kan je dat doen?
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,443,119 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com