indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Milani
User
spacer line
 

Wie heeft het Bali avontuur op moeten geven nadat zij een huis gehuurd/gekocht hadden op Bali.

Graag zou ik de reden daarvan lezen, daar wij (mijn man en ik) volgend jaar ook onze droom willen gaan verwezelijken. Emoticon: Yes!kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Er zijn verhalen van grote successen (waardevermeerdering van 500% in enkele jaren, maar ook vreselijke tragedies (corruptie, incompetentie (van de inlander, maar ook van de bule die het probeerde)). Graag een bloemlezing van alle sappige verhalen.


Gracias. Sama sama

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

ja een goede vraag, ik wil ook wel eens iemand een eerlijk verhaal horen vertellen.
We wachten af......


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Nog niet zolang geleden was er op het forum iemand die er een boek over had geschreven. Maar de meeste verhalen daarover hoor je niet.

Het is niet zo eenvoudig als gedacht. Iets om rekening mee te houden alvorens de stap te nemen. Er is een zoekfuknktie op het forum.
Wellicht dat die uitkomst biedt. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Enkele reis Bali door Ellen Claasz Coockson
ISBN 978-90-484-0086-7

Voor 16,95 Euro ex de verzending een koopje Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 27-07-2008 18:08 oyibo wrote:
Enkele reis Bali door Ellen Claasz Coockson
ISBN 978-90-484-0086-7

Voor 16,95 Euro ex de verzending een koopje Emoticon: Party!


Volgens Tuan Londoh een niet bijzonder stilistisch geslaagd boekje Emoticon: Party!


Gracias. Sama sama

robbert
User
spacer line
 

Hoi,
In alle jaren dat ik al op Bali kom heb ik met verschillende mensen gesproken, mensen die al jaren gelukkig daar leven en mensen die, om welke reden dan ook (overigens vaak heimwee, maar teleurstelling in de lokale mensen is een goede 2e), terugwillen naar NL Wat mij verbaasd is de vraagstelling. Mensen schrijven nu eenmaal sneller hun postiteve ervaringen dan hun negatieve. Mij lijkt dat je toch eerst een aantal maanden op Bali gaat rondkijken en praten met o.a. expats alvorens een dergelijke stap te wagen,eerder dan dit te vragen via een forum.
Desondanks veel suk6 Rob.Milani
User
spacer line
 

Er kunnen redenen zijn waar je niet bij stil hebt gestaan en dan kan je toch maar beter eerst je huiswerk hebben gemaakt.
Als je 65 bent geworden ga je een b eetje minder roekeloos te werk. Wij komen ook al vanaf 1993 op Bali en houden van Bali dat is de reden dat we er naar toe willen.
Tussen haakjes de lokale mensen hebben ons nooit teleur gesteld.
Met regelmaat gaan we er 1 of 2 maanden heen en proberen zoveel mogelijk informatie te krijgen.
Denk dan ook dat meer mensen met deze vraag lopen.
Hoop dat je mij nu een beetje begrijpt Robbert. Emoticon: Shinyleomanado
User
spacer line
 

beste Milani

Ik woon in Manado maar heb land gekocht in Bali en ben nu aan het bouwen. Ik wil je mijn verhaal wel mailen. Ga naar mijn weblog (leomanado op google) en laat daar een berichtje achter. Ik mail je dan.

groet
Leooyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Milani,

Met enige aanpassing zal de lokale bevolking ook niet het probleem zijn. Met een beetje gezondverstand kun je veel bereiken. En zoals ik begrijp zijn jullie regelmatige bezoekers. Ik zou zeggen, kijk goed uit met makelaars en ander gespuis die je graag van dienst zijn. Ik blijf zelf altijd uit de buurt van de medelanders die werken op Bali, helemaal als ze zich verbinden aan een bureau en hun diensten aanbieden. Ik heb zelf prima kunnen bouwen zonder deze hulp. Dat moet een ander ook kunnen. Zorg er voor dat de papierwinkel goed op orde is. Dan ben je al een heel eind. Laat je zeker niet verleiden door mensen die roepen dat het allemaal geen probleem is. Wees uiterst kritisch voor je er ook maar een euro tegenaan gooit. Als je zelf gaat bouwen, al dan niet met een lokale aannemer, vraag eerst eens prijzen uit de bill of material bij de bouwmaterialen leveranciers, op Bali zijn er genoeg. En vraag dan een aannemer te quoten op dezelfde bill of material. Dan heb je snel genoeg door wat er tussen zit. Vergeet hem niet te vragen apart te quoten voor uren en materiaal ! Hoe beter jij de voorbereiding doet, hoe minder kosten achteraf als meerwerk ! Succes! Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Topic verplaatst naar het juiste subforum.robbert
User
spacer line
 

Milani,
Je vraagt of ik je een beetje begrijp, tja wel een beetje. Als je zo vaak bent geweest dan heb je toch met voldoende mensen kunnen praten ? Overigens, ik begrijp dat je >65 jaar bent, hoe regel je dan een (betaalbare ) ziektekostenverzekering ? Ik hoor regelmatig verhalen van mensen die noodgedwongen terug moeten omdat ze de verzekering niet rond krijgen.
Nog steeds suk6 dari RobMilani
User
spacer line
 

Inderdaad hebben wij veel met mensen gesproken maar eigenlijk n iet er van uit gegaan om er daadwerkelijk te gaan wonen. Dat heeft zo zijn reden en wij zijn ons sinds twee jaar aan het oriŽnteren. Volgend jaar ben ik 65 dus niet te hard gaan hoor.
We kennen iemand die is met pensioen en is gaan huren en weer iemand die is gaan kopen en heeft een naamhouder die zij elk jaar Ä200.= betaald (zo doen zij het al 10 jaar) want zij hebben ook een nederlands paspoort.
Onze plannen zijn huren en zeker de eerste twee jaar niet mijn schepen achter mij verbranden.
De ziektekostenverzekering is inderdaad een hekel punt en kost erg veel geld. Daar staat tegenover dat de kosten van een ziekenhuisopname niet in vergelijk staat met nederland. Maar inderdaad dat is bv een punt waarom ik dit onderwerp aan heb gekaart.
Bedankt voor je meedenken.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-07-2008 16:28 Milani wrote:
De ziektekostenverzekering is inderdaad een hekel punt en kost erg veel geld. Daar staat tegenover dat de kosten van een ziekenhuisopname niet in vergelijk staat met nederland. Maar inderdaad dat is bv een punt waarom ik dit onderwerp aan heb gekaart.


Niet alleen de kosten van een ziekenhuisopname staat niet in vergelijking met Nederland de ziekenhuisopname zelf ook niet.....
Dit is iets waar ik veel over nadenk de laatste tijd. Jij spreekt waarschijnlijk over Bali maar dat is absoluut een ander verhaal dan ziekenhuizen op bv Flores of Lombok. Ik vraag mij dan ook af wat zo'n verzekering precies inhoudt omdat de kwaliteit van hulp op de eilanden niet hetzelfde is. Ik denk/weet dat er redelijk goede ziekenhuizen te vinden zijn (goed uitgerust, moderne apparatuur, schoon etc) op Java en Bali maar dan houdt het toch een heel eind op en vooral, hoe verder je naar het oosten gaat hoe krakkemikkiger het wordt.
Ik sta nu zelf op het punt om me in de ziektenkostenverzekering te verdiepen maar weet er nog niet veel vanaf. Ik weet alleen dat het oost van Bali al moeilijk genoeg is om goede hulp te vinden ook als je 'm zelf helemaal cash betaalt. Dus als hier iemand daar nog iets slims over kan zeggen (dekking, kosten, voorwaarden, waar etc) dan graag

Gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Milani
User
spacer line
 

Nou ik zou niet graag in Lombok in een ziekenhuis belanden, maar op Bali heb je goede ziekenhuizen en op Java bv Jakarta ook. Wij zijn goed bekend met ziekenhuizen in Jakarta en ook wat het zo kost. Pas iemand overleden aan een hersenbloeding en twee maanden verblijf en operatie's betaald. Dat hadden we in Nederland nooit kunnen betalen.
Maar met alleen een aow kan het ook niet hoor.
Emoticon: Confusedkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 28-07-2008 18:00 Milani wrote:
Nou ik zou niet graag in Lombok in een ziekenhuis belanden, maar op Bali heb je goede ziekenhuizen en op Java bv Jakarta ook. Wij zijn goed bekend met ziekenhuizen in Jakarta en ook wat het zo kost. Pas iemand overleden aan een hersenbloeding en twee maanden verblijf en operaties betaald. Dat hadden we in Nederland nooit kunnen betalen.
Maar met alleen een aow kan het ook niet hoor.
Emoticon: Confused


Ik neem aan dat je in NL gewoon een ziektekostenverzekering hebt en dus NIETS hoeft te betalen voor dat verblijf en die operatie Emoticon: Party!

Overigens weet ik uit zeer betrouwbare bron dat de ziekenhuizen in Lombok absoluut waardeloos zijn. Als je daar ziek wordt zorgen dat je in Bali komt!


Gracias. Sama sama

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-07-2008 19:52 kiwimave wrote:

...

Overigens weet ik uit zeer betrouwbare bron dat de ziekenhuizen in Lombok absoluut waardeloos zijn. Als je daar ziek wordt zorgen dat je in Bali komt!


Ik ben inmiddels zelf (helaas) zo'n betrouwbare bron geworden.... Het is verschrikkelijk als Bali niet meer haalbaar is, letterlijk in dit geval (niet voor mijzelf maar ik heb het van heel dichtbij meegemaakt). Vandaar dat me dat aan het denken heeft gezet.... Met alleen een ziektenkostenverzekering ben je er nog niet!

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

[quote] On 28-07-2008 16:28 Milani wrote:

Onze plannen zijn huren en zeker de eerste twee jaar niet mijn schepen achter mij verbranden.Heel verstandig en houd een postadres in holland. Emoticon: Bye bye


Shalom

robbert
User
spacer line
 

Tuurlijk heb je goede ziekenhuizen in Jkt. en op Bali, maar het gaat erom dat je ,als je wat mankeert, tenminste die hulp zal willen hebben zoals je die in NL gewend bent. En helaas, de meeste ziekenhuizen in Ind. zijn nog niet zover. Waarom denk je dat de rijke Indonesiers voor moeilijke operatie's naar Singapore vliegen !.Dus het blijft verstandig om een zietekostenverzekering te hebben die voorziet in repatriering en de meeste lokale verzekeringen voorzien niet hierin en zeker niet voor >65. Hierin zit dus net het probleem, immers met een postadres redt je het volgens mij niet want dan krijg je weer geen Kitas (hiervoor moet je in Ind. wonen !!), je zou dan beter een Sosbud kunnen nemen en elk halfjaar effe naar Pore of KL.
edero suk6 RobMilani
User
spacer line
 

Wij hebben inderdaad een ziektekosten vertzekering maar daar kan je je familie niet mee helpen in Indonesie.
Doordat wij artsen kennen werkzaam in het ziekenhuis in Jakarta hebben ze even voorgeschoten wetende dat ze dezelfde week het geld op hun rekening hebben want anders wordt je echt niet geholpen hoor.
Met alleen een aow en geen spaargeld red je het niet maar in Nederland zou het onmogelijk zijn dit soort rekeningen te betalen.
Het beste is ook als je echt wat gaat mankeren naar Jakarta, liever nog Singapore.
Milani
User
spacer line
 

Inderdaad Bokito dat is ook wat wij voorlopig van plan zijn, gewoon na 6 maanden even naar Nederland op vakantie en weer terug. Emoticon: Yes!sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Een paar klein vragen ?

*Hoe zit het met de belasting / pajak van R.I.?
Ik weet dat er een belastingverdrag is tussen R.I en NL ter voorkoming van dubbele belasting.
R.I heft ook (inkomsten)belasting .

*Hoe zit het met de 183 dagen regeling ?
Dat is de tijd dat een WNA in indonesia verblijft binnen 1 jaar.

*Welke verplichtingen moet de WNA nakomen in Indonesia ?

* Wat is zijn verblijfstitel ?

Ter informatie:
NPWP ... The Tax Identification Number

Since 1984, the tax office has required all resident individuals in Indonesia to have their own personal tax numbers, Nomor Pendaftaran Wajib Pajak or NPWP. This regulation includes expatriates. Naturally this excludes young children who are too young to work.

This regulation has not been enforced in the past due to the reliance on individuals having no source of income outside their employment or whose earnings fall outside the minimum level for inclusion in the tax scheme. The government assumption was that companies were paying the tax for their employees but in fact it wasn't happening in many local firms.

In 2000, the tax office stepped up the drive to require all expatriates resident in Indonesia to register with the tax office and obtain their own separate tax number (NPWP) and pay monthly taxes and file annual tax returns, and pay tax on their income earned outside Indonesia, less tax paid in other jurisdictions on the additional overseas income.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Milani
User
spacer line
 

Sorry Sidia, maar dat is voor mij ook hogere wiskunde en daar mijn man even niet aanwezig is moet ik je de vragen schuldig blijven voorlopig.

En eerlijk gezegd had ik er zelf nog nier eens aan gedacht zo zie je maar hoe goed het is om op het indonesia forum rond te neuzen.

Mijn dank


Emoticon: Worshipsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-07-2008 22:06 robbert wrote:
Waarom denk je dat de rijke Indonesiers voor moeilijke operaties naar Singapore vliegen

Niet alleen rijke indonesiers maar ook ambtenaren en werknemers van particuliere bedrijven die op grond van hun functie bepaalde faciliteiten hebben .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Milani
User
spacer line
 

Met een kitas of social budaya je gaat 1x in het half jaar naar nederland, blijft ingeschreven in nederland een reisverzekering dus ook je ziektekosten verzekering is ok en betaal natuurlijk ook in Nederland belasting. Hoezo belasting in indonesia.

Ook weet ik niet waar WNA voor staat?

Graag krijg ik uitleg van je. Emoticon: Blush
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,291,474 topic views - 240,165 posts - 13,729 topics - 33,261 members - last post @ 25-09-2020 14:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,011,903 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com