indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

charles
User
spacer line
 

Hi allemaal.
Weet iemand of ketjap manis zout bevat op een of ander manier?
bedankt
charles



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ja, er zit zout in kecap manis.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

latex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

Hoi Charles,
Eigenlijk een onnodige vraag, want als je kijkt op het omslagvignet van conimex zie je de voedingswaarde en de in grediŽten die ketjap manis bevat Emoticon: Stupid . Dus eerst lezen voordat je een vraag stelt Emoticon: Party!



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-07-2008 19:24 latex40 wrote:
Hoi Charles,
Eigenlijk een onnodige vraag, want als je kijkt op het omslagvignet van conimex zie je de voedingswaarde en de in grediŽten die ketjap manis bevat Emoticon: Stupid . Dus eerst lezen voordat je een vraag stelt Emoticon: Party!


Ja, ja we zijn weer lief tegen mekaar...... Emoticon: Blush


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

charles
User
spacer line
 

Hoi Charles,
Eigenlijk een onnodige vraag, want als je kijkt op het omslagvignet van conimex zie je de voedingswaarde en de in grediŽten die ketjap manis bevat . Dus eerst lezen voordat je een vraag stelt


Geweldig antwoordt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
charles




merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Er is ook een tussenvorm kecap sedang, tussen asin en manis in.
Anne mieke weet jij dit??
En Charles stel maar gerust vragen,daar is dit forum voor,
succes Merapi/Wilma Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Toko Liem is een goed merk, goede kecap moet stroperig zijn, Conimex is minder lekker.



Pamelabak
User
spacer line
 

Merapi:
Je hebt ook nog een ketjap medja, dat zit tussen asin en manis in. Zelf gebruik ik Kaki Tiga Medja en Manis. Net wat ik op het moment nodig heb. Ik vind Kaki Tiga het lekkerst. Conimex is klinklare troep vind ik. De manis van Kaki Tiga is heel dik en stroperig. En zo hoort het ook. Toko Lien is inderdaad ook heel goed.

Charles:
Laat je niet op de kast jagen.

Groetjes,
Pamela



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-07-2008 13:02 merapi wrote:
Er is ook een tussenvorm kecap sedang, tussen asin en manis in.
Anne mieke weet jij dit??
En Charles stel maar gerust vragen,daar is dit forum voor,
succes Merapi/Wilma Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Toko Liem is een goed merk, goede kecap moet stroperig zijn, Conimex is minder lekker.


Kecap sedang is de "demi sec" de de halfzoete onder de kecaps zeg maar. Ik koop 'm nooit alleen maar de manis en de asin

Ik koop vanalles maar meestal dat rood/witte etiket (ik heb 'm nu niet ben ff de naam kwijt) of van ABC of Indofood. Van die twee laatste hebben ze van die kleine flesjes die handig zijn voor op tafel en mijn werk..... Ik heb alleen een beetje een tic. Elke keer als ik vanuit Indo terug ga naar NL neem ik er een stuk of 10 mee, d.w.z. kecaps en sambals. Ze hebben ze hier ook maar ik kan het gewoon niet laten.
Nederlandse fabrikaten koop ik nooit.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Anne Mieke, even jouw advies, buiten de kecap,

Lemper vind ik heerlijk maar ik krijg ze nooit goed opgerold, krijg bij mn verjaardag veel Indische gasten, de vulling weet ik en ook de ketanrijst, maar dat oprollen gaat steeds mis.
Misschien een domme vraag,maar ik krijg het niet voor elkaar Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Heb jij een tip? Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-07-2008 20:43 merapi wrote:

Misschien een domme vraag,maar ik krijg het niet voor elkaar Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Heb jij een tip? Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Ja, gewoon kopen bij de toko Emoticon: Smile ............ of wachten tot in Indo Emoticon:
Nee, even alle gekheid op een stokje; ik ben ook geen lemperspecialist maar ik zal eens rondvragen.
Het lijkt mij het gemakkelijkst gaan als de ketan eerst goed koud geworden is in de koelkast misschien even een half uurtje in de vriezer. Dat doe ik met kroketachtige of gehaktachtige dingen (dus alles wat moet "plakken" Emoticon: Wink ook zo.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nou Anne mieke, ik den dat ik de lempers maar ga kopen...er is een uitstekende toko in Den Haag Boenga Sama, en na mn verjaardag probeer ik ze zelf te maken!
Lemper lijkt makkelijk, maar het ene advies is koud verwerken en de ander juist warm verwerken[lijkt me moeilijk met ketan] Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye



sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Bijna dezelfde als je sushi maakt(oprolt).
Hier heb je een site.
http://www.indochef.com/indo_31.shtml


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Pamelabak
User
spacer line
 

Merapi,
Ik gebruik plastic folie en daar rol ik dan de kleefrijst in, net zoals sidia zegt: hetzelfde als de sushi.
Hť, je doet het wel kalm aan he. Je moet nog rusten van de dokter.
Groetjes,
Pamela



merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Bedankt Pam en Om Sid, ja ik doe kalm aan..
Maar echt rust nemen, ik wou dat ik dat tropen ritme had! Emoticon: Yeah right!
Vriend Ike is gepensioneerd en hij last nu heerlijk 2 uur rust in, in de middag[was hij vroeger gewend in Indie]
meestal kruip ik dan naast hem, maar dan denk:dit en dat moet nog gebeuren en dan ga ik toch weer aan de slag.
Maar het gaat beter Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



83,501,306 topic views - 239,817 posts - 13,723 topics - 32,188 members - last post @ 13-07-2020 20:54 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,146,249 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com