indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Ik bedoel het ook niet slecht en mijn verhaal komt misschien hard over maar dat heb ik dan toch een beetje van huis uit meegekregen: normaal doen en hard werken, gecombineerd met wat talent en je bent een heel eind.

Ik kan me gewoon niet indenken dat mensen hier in armoede moeten leven. Iedereen die in armoede leeft heeft dit niet georven (of is het ge-erft? Emoticon: Wink ). In Nederland hoeft niemand het slecht te hebben. Nog iets: als ik honger heb kan ik altijd bij mijn ouders terrecht en vice versa.
Trouwens, wie echte armoede wil zien kan ook eens een rondje Mumbai doen. Daar was ik 3 weken terug en daar is het echt schrijnend, onder andere het gevolg van dat kaste systeem. En dat raakte me echt: totale ellende.
Als ik hier weer aan denk, heb ik meteen weer: wat nou armoede in Nederland. Laat me niet lachen.

Om even op 2 banen terug te komen:
Stel je hebt overdag een baan van 9 tot 5. Vervolgens kom je thuis, even eten en daarna vakken vullen bij de Appie Heijn van 19.00 tot 22.00. Wat is hier mis mee? Wie kan mij vertellen waarom dit niet kan? Het verhoogt je normale salaris met ongeveer 25% per maand. Of ga in de weekend en op koopavonden in een kleding winkel staan. Zo zwaar is dat nu ook weer niet.
Of 's ochtends de krant rondbrengen. Alles kan.
Is bovenstaande nu zo raar? Meer uren maken om uit de armoede komen vind ik beter dan lopen zeuren dat je van de bijstand een sportschoolabonnement wilt hebben voor 2 avonden in de week.Begin de details te vergeten

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 07-06-2008 21:23 JohanN wrote:

Om even op 2 banen terug te komen:
Stel je hebt overdag een baan van 9 tot 5. Vervolgens kom je thuis, even eten en daarna vakken vullen bij de Appie Heijn van 19.00 tot 22.00. Wat is hier mis mee? Wie kan mij vertellen waarom dit niet kan? Het verhoogt je normale salaris met ongeveer 25% per maand. Of ga in de weekend en op koopavonden in een kleding winkel staan. Zo zwaar is dat nu ook weer niet.
Of s ochtends de krant rondbrengen. Alles kan.
Is bovenstaande nu zo raar? Meer uren maken om uit de armoede komen vind ik beter dan lopen zeuren dat je van de bijstand een sportschoolabonnement wilt hebben voor 2 avonden in de week.

In mijn "jonge jaren"ken ik veel mensen die in de uitkering zitten .
Al dan niet vrijwillig gekozen.
Ik vind het niet raar als iemand extra gaat werken , voorzover het wettelijk in orde is- (i.v.m maximale arbeidstijd ) om extra te verdienen.
Om het extra beleg op het broodje te betalen.
Het is natuurlijk anders als je niet in staat ben om je eerste levensbehoeften (die per land verschilend kan zijn ) niet kan bevredigen .
Zolang je nette onderdak , voldoende voeding , scholing en gezondheidsheidbehoeften voorzien kan zijn is er geen sprake van armoede.
En ik mag aannemen dat de bijstandnivo(minimumloon) het voldoende kan dekken , en als het te weinig kan men altijd de bijzondere bijstand krijgen.

De nieuwste H.P , LCD TV , luxe vakantie , ligbad (al dan niet met jacussi) is mijn inziens ook niet nodig , ook het lidmaatschap van diverse sportactiviteiten , zie ik ook als een luxe behoefte .
Het ontbreken van bovengenoemde mogelijkheden zie ik niet als armoede.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Pearl2see
User
User icon of Pearl2see
spacer line
 

JohanN,

Je verhaal komt niet hard over, maar als een rechts lul verhaal. Ook dit van huis uit meegekregen? Dat is volgens mij wel erfelijk... Is armoede een soort wedstrijd? Ben je niet arm meer als er iemand anders is die nog minder heeft? Ben je pas arm als je honger hebt? Hoezo mensen in Mumbul arm, er zijn mensen in Ethiopie die nog veel minder hebben. Nee, ga maar aan het werk ( waarom geen 3 of 4 banen trouwens ? ). Wat doe je in Nederland als je geen talent hebt, fysiek niet in staat bent om hard te werken, niet 100 % gezond bent, je iemand moet verzorgen? Ok, dan kies je er voor om in armoede te leven, eigen schuld, dikke bult...Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

rechts lulverhaal? Zo'n rechtse bal issie anders niet hoor, meer gewoon die harde werker die zijn gezin kan onderhouden. Jammer dat ook jij blijft hangen bij die 'paar' uitzonderingen die er zijn op de regel dat iedereen gewoon kan werken.

Mooi voorbeeldje is hoe ze in Rotterdam honderden mensen de bijstand hebben uitgetrapt nadat ze zich niet meldden voor een verplichte sollicitatie voor de vuilophaaldiensten. Schandelijk dat die mensen zich zo gedragen, en perfect dat ze dus tot 100% gekort zijn op hun zitgeld. Die mensen hadden er geen recht op, dus ze hebben nog geluk dat ze niets terug hoeven te betalen.


Dit voorbeeld is dus die zogenaamde 'gemaakte' armoede, zoals ik het maar noem. Jezelf zo neerzetten dat je zielig bent en geld moet krijgen, wat dan ook nog eens te weinig is.. Ja ammenooitniet dus... Het niet aannemen van een aangeboden baan mag wat mij flink harder gestraft worden. (Nee, niet die uitzonderingen waar jij naar hengelt, daar moet ook goed naar gekeken worden, maar 30% van het totaal is geen uitzondering, dat is misschien net een procent.)


Ho Lee Fuk

spacer line  

Nederland heeft in principe een mooi systeem dat er voor zorgt dat niemand ooit honger hoeft te lijden.
Ik sta daar 100% achter alleen denk ik dat het ook zijn psychologisch effecten heeft.
Doordat de mensen weten dat ze toch altijd wel opgevangen worden als er iets fout gaat er toch snel het "kind gevoel" zal ontstaan, dat de drive om te overleven kan verdwijnen omdat het toch niet echt nodig is.
Dit is een paradox en een middenweg is moeilijk te creeren.
Sinds ik nu een tijdje in Azie rondhang zie ik wat beter de verschillen tussen meerdere systemen en beiden hebben zijn voor en nadelen.
Die ene keer dat ik in Nederland terug was ruim een jaar geleden viel het me op hoe gestrest veel van mijn vrienden waren.
Een aantal met een eigen bedrijfje die helemaal gek werden van alle regeltjes en belasting shit dat mischien wel 50% van hun energie in beslag neemt.

Een vriendin met 2 kinderen waarvan haar man zelfmoord heeft gepleegd die bedolven word onder alle wetten en regeltjes waar ze aan moet voldoen om wat geld te krijgen wat zoveel stress en depressiviteit met zich meebrengt dat ze samen met het werk wat ze heeft om twee jonge tieners op te voeden echt geen energie meer over heeft om nog naar een baan te zoeken. laat staan een eigen bedrijfje te beginnen omdat dat in Nederland al helemaal onmogelijk word gemaakt met alle shit die je dan over je heen krijgt.

Maar in Indonesie zie ik soms ook zelfde soort dingen.
Als ik zo is rondrijd valt het me op hoeveel mensen gewoon langs de kant van de weg zitten de hele dag, een beetje rondkijkend lekker niks doen.
Bedelaars die met een dustertje een paar keer over je voorruit wapperen en dan hun handje ophouden.
Ik denk dan soms ook wel eens: Vind toch ergens is gewoon een emmer en een spons (kost bijna niks) en was mijn voorruit in plaats van dat onzin dustertje wat niks doet, dan geef ik wel geld, dan doe je tenminste wat nuttigs, toch?
Maar goed, in ieder systeem is er armoede en waarschijnlijk om een goede reden blijft dat bestaan door een combinatie van redenen die vrij complex zijn.elsbeth
User
spacer line
 

Pearl, dat verhaal van Johan is noch een hard verhaal, noch een rechtse lul verhaal, maar wat toch wel met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezegd kan worden, is dat jouw reactie onder het kopje "slappe lul verhaal" geplaatst kan worden.
Johan mag blij zijn dat hij van huis heeft meegekregen dat je gewoon werkt voor je geld. En ik hoop van harte dat hij dit stokje aan zijn kinderen doorgeeft. Maakt niet uit waar je voor opgeleid bent, je werkt. Punt. Daar hoef je echt geen talenten voor te hebben, als je fysiek niet in staat bent om bepaald soort werk te doen, doe je ander werk. Een afgekeurde buschauffeur kan prima postbode worden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het lijkt me echt zo overduidelijk dat Johan het hier niet over gehandicapten heeft die uiteraard wat minder kansen op de arbeidsmarkt hebben.
Pearl2see
User
User icon of Pearl2see
spacer line
 

Het is een rechts lul verhaal dat als je in armoede leeft, dit je eigen schuld is. Armoede is relatief, maar als je minder te besteden hebt als 90 % van de mensen om je heen, ben je niet best af. Om te stellen dat iedereen met een uitkering te lui is om te werken is ook grote onzin. Ik zeg niet dat Johan niet hard werkt, of dat hij hij geen recht heeft op zijn inkomsten, maar dat het een onzin verhaal is dat er geen armoede is.
Er zijn mensen met weinig talent, 2 linker handen, niet te slim. Deze mensen heb ik liever niet in mijn bedrijf aan het werk. Ik heb liever mensen die veel werk kunnen verzetten. In tijden van economische groei, zoals nu, krijgen deze mensen een slecht betaald baantje, of worden ze met behoud van uitkering aan het vuilnis ophalen gezet. Ben benieuwd wat de bestaande vuilnisophalers er van vinden. Dat zijn nu ook uitkeringstrekkers? Ik neem aan dat ook in Rotterdam de meeste wensen wel kwamen opdagen. Als het economisch minder gaat, worden de minder getalenteerden als eerste ontslagen. Als het langer economisch slecht gaat, blijven deze mensen buiten de boot vallen. Als bedrijf kiezen we de meest getalenteerde mensen en zeker niet voor ongetalenteerde mensen die langere tijd zonder werk gezeten hebben. Je kunt het deze minder getalenteerde mensen verwijten dat ze geen talent hebben, maar om te zeggen dat het hun eigen schuld is gaat te ver.
Er zijn daarnaast grote groepen van ouderen die met alleen AOW moeten rondkomen. Gezien de prijsteigingen in NL sinds de invoering van de euro, hebben deze mensen het ook niet breed.
Daarnaast heb je een grote groep van mensen die gescheiden zijn. Dit heeft voor beide partijen grote financiele gevolgen, zeker als je al een slecht betaalde baan hebt. Als je ex niet werkt, wordt je tot bijstandniveau op je salaris gekort. Je kunt er over discussieren of een gescheiden vrouw met kinderen een uitkering moet krijgen, maar als ze weinig werk ervaring heeft zal een baantje weinig opleveren. Armoede, relatief, ik weet het, is wel het gevolg.
Zijn dit soort mensen allemaal te lui om te werken en is het hun eigen schuld dat ze te weinig verdienen? Hebben ze hun armoede aan zich zelf te wijten, of is het de maatschappij die er te gemakkelijk over "lult". Ik vind het veel te gemakkelijk, en dus rechts, om al deze mensen over een kam te scheren.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Er zijn mensen met weinig talent, 2 linker handen, niet te slim. Deze mensen heb ik liever niet in mijn bedrijf aan het werk. Ik heb liever mensen die veel werk kunnen verzetten.


Pearl begin er dan maar eens mee om deze weinig talentvolle mensen met twee linkerhanden aan werk te helpen in jouw bedrijf, als je ze wat tijd gunt leren ze misschien om veel werk te verzetten. Voor wat ? voor het minimum loon ?

Dat deze mensen niet aan de bak komen ligt dus aan werkgevers zo als jij die ze liever niet in dienst nemen.


Er zijn daarnaast grote groepen van ouderen die met alleen AOW moeten rondkomen. Gezien de prijsteigingen in NL sinds de invoering van de euro, hebben deze mensen het ook niet breed.


Nee, dat klopt maar ze gaan niet dood van de honger, je kan soms beter alleen AOW hebben zonder aanvullend pensioen en voor allerlei voorzieningen in aanmerking komen dan er een klein pensioen bij hebben en nergens voor in aanmerking komen.
Ik weet waar ik over praat hoor, behoor tot de doelgroep.


Je kunt er over discussieren of een gescheiden vrouw met kinderen een uitkering moet krijgen, maar als ze weinig werk ervaring heeft zal een baantje weinig opleveren. Armoede, relatief, ik weet het, is wel het gevolg.
Zijn dit soort mensen allemaal te lui om te werken en is het hun eigen schuld dat ze te weinig verdienen? Hebben ze hun armoede aan zich zelf te wijten, of is het de maatschappij die er te gemakkelijk over "lult". Ik vind het veel te gemakkelijk, en dus rechts, om al deze mensen over een kam te scheren.


Nogmaals geef deze gescheiden moeders een kans, zorg voor kinderopvang en laat ze wat meer verdienen dan het bijstandsniveau, willen ze dan niet werken dan moeten ze voelen. Er zijn massa's vrouwen die blijven werken als ze kinderen krijgen, die doen het ook om er beter van te worden of om in praktijk te brengen waarvoor ze gestudeerd hebben en als die het lukt dan moet het een gescheiden vrouw ook lukken, mits er goede kinderopvang is en dat hoeft niet altijd opa of oma te zijn, de gescheiden vrouw heeft heus niet altijd 2 linkerhanden hoor! Of ze de kans krijgen met zulke werkgevers zo als jij is iets anders!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Well, laat ik zeggen dat ik in nederland een rechts liberaal ben maar in het buitenland een zware linkse SP'er Emoticon: Wink
Komt ook wel terug in mijn verhaal en houding denk ik. In zijn algemeenheid vind ik dat je in Nederland niet mag klagen, in wat voor situatie je ook zit.
Jan (pearl2see) heeft zelf een lulverhaal want hij geeft alleen maar een situatieschets weer en geen oplossing ervoor.
Ik vind het trouwens kicken dat enkele vrouwen het met mij eens zijn. Dit stookt weer met mijn mening dat vrouwen in een land als bijvoorbeeld indonesie veel meer waard zijn in het bedrijfsleven dan mannen. Zie een ander topic van mij ergens. Dank dames.


Begin de details te vergeten

Pearl2see
User
User icon of Pearl2see
spacer line
 

Wat ik probeer te zeggen is dat er een groep mensen is die altijd buiten de boot zal vallen en dat deze groep in relatieve armoede leeft. De redenen hiervoor heb ik hiervoor genoemd. Ik vind dat deze mensen zwaar te kort wordt gedaan door te stellen dat problemen opgelost kunnen worden door wat meer hun best te doen. Over het algemeen kiest niemand er voor om in armoede ( relatief ) te leven, maar wordt het door omstandigheden veroorzaakt. Niet iedereen heeft talent, sommige mensen scheiden, anderen hebben geen pensioen etc. Mijn stelling is dus dat er armoede is en dat niet iedereen daar wat aan kan doen.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Mijn stelling is dat armoede niet bestaat in Nederland omdat de eerste levensbehoefte weldegelijk daar is, al dan niet met behulp van de gemeenschap. Niemand in beginsel zal er voor kiezen in armoede te leven.
Dat het dan wel aan de orde is ligt dan wel aan betrokkene zelf en niet aan de gemeenschap als het landen al Nederland betreft.
2e en 3e generatie hebben geen flauw benul van armoede. En de omstandigheden in landen als Nederland? Men weet niet half in welke weelde men leeft.
It's only kinky the first time.

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 08-06-2008 19:43 Pearl2see wrote:
Wat ik probeer te zeggen is dat er een groep mensen is die altijd buiten de boot zal vallen en dat deze groep in relatieve armoede leeft. De redenen hiervoor heb ik hiervoor genoemd. Ik vind dat deze mensen zwaar te kort wordt gedaan door te stellen dat problemen opgelost kunnen worden door wat meer hun best te doen. Over het algemeen kiest niemand er voor om in armoede ( relatief ) te leven, maar wordt het door omstandigheden veroorzaakt. Niet iedereen heeft talent, sommige mensen scheiden, anderen hebben geen pensioen etc. Mijn stelling is dus dat er armoede is en dat niet iedereen daar wat aan kan doen.Wat ik probeer te zeggen is................................


Nou dit is dus duidelijker taal!

Wat voor de een armoede is daar kan een ander nog van rondkomen en er zullen hier in Nederland ook wel schrijnende gevallen zijn maar als die mensen wat meer de weg wordt gewezen dan zou hun leven misschien ook wat minder schrijnender kunnen worden.

Armoede in derde wereldlanden en armoede in Nederland kan men niet vergelijken!
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Ik vind het trouwens kicken dat enkele vrouwen het met mij eens zijn. Dit stookt weer met mijn mening dat vrouwen in een land als bijvoorbeeld indonesie veel meer waard zijn in het bedrijfsleven dan mannen.


Ben ik met jou eens JohanN, laat ze de kans Emoticon: Worship eens krijgen om wat meer op de voorgrond te treden !


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Hoi Yoke, in Indonesie gebeurt dit al, het begint op te vallen. Je krijgt in het bedrijfsleven steeds vaker een dametje met kennis van zaken aan tafel.
Ik heb dit al verwoord in een ander topic. Kan even niet meer vinden in welk topic.


Begin de details te vergeten

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Klopt , ik dacht dat ik ook een schepje erbij heb gedaan door te schrijven dat de indonesische vrouwen in feite beter geemancipeerd is dan de nederlandse vrouwen.
Kom met " lulverhaal" dat mijn moeder en haar generatie (geboren in 1915) al carriere maken in bedrijfsleven , onderwijs en ambtenarij.
Zie ook de geschiedenis van KOWANI
http://www.kowani.or.id/html/kowani_flat.htm


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Om Sid, dat van die emancipatie tov nederlandse vrouwen kunt u goed gelijk in hebben. Zit um ook in t feit dat in Indonesie bijvoorbeeld de kinderen heel makleijk bij de rest van de famile gelaten kunnen worden. Hier komt dat nu pas in zwang richting opa's & oma's. Kinderopvang kost klauwen met geld.Begin de details te vergeten

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

mss kan tante yoke bijverdienen Emoticon: Wink met de nwe regeling ?
de opasoma regeling ?
Aan de andere kant als ze te druk krijgt met haar cucu' s kan ze minder buurten in indahnesia.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  


Definities van armoede (volgens wikipedia)

Gebrek aan voedsel wordt hongersnood genoemd, gebrek aan huisvesting woningnood. Het is zelfs de vraag of het begrip individuele armoede van toepassing kan zijn in een volledig centraal geleide volkshuishouding, waar de staat de distributie van alle goederen en diensten regelt.

Het begrip armoede kan als volgt gedefinieerd worden:

* In armoede leeft een bepaald percentage van de bevolking met het laagste inkomen. Volgens deze definitie blijft armoede altijd bestaan, en kunnen alleen de nadelige gevolgen van armoede bestreden worden.
* In armoede leeft iedereen die minder dan een bepaald percentage van het modaal of gemiddeld inkomen heeft. Volgens deze definitie kan armoede worden opgeheven, of volgens sommigen weggedefinieerd, door het instellen van minimumlonen en minimumuitkeringen. Als deze niet bestaan is de omvang van de armoede afhankelijk van de spreiding van het inkomen.
* Armoede wordt bepaald door een aantal uiterlijke kenmerken, zoals slechte voedingstoestand of een slechte woning. In dit geval kunnen mensen met voldoende inkomen in armoede leven omdat zij hun geld niet aan de eerste levensbehoeften uitgeven, maar bijvoorbeeld aan alcohol of tabak
* Armoede heerst onder mensen die zich zelf arm vinden. Armoede volgens deze definitie kan toenemen door de groei van de behoeften.
* Armoede is het niet kunnen voldoen in de eerste levensbehoefte. definitie van de VN.


Iedereen hier haalt wel 1 van deze definities aan wat betreft armoede dus iedereen heeft in principe gelijk.

Greetz

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 08-06-2008 21:06 sidia wrote:
mss kan tante yoke bijverdienen Emoticon: Wink met de nwe regeling ?
de opasoma regeling ?
Aan de andere kant als ze te druk krijgt met haar cucu s kan ze minder buurten in indahnesia.


Zou kunnen Om Sid met de nieuwe regeling maar die verandert alweer in het nieuwe jaar.
Maar we willen geen verplichting, passen met liefde op en gratis meerdere keren per week maar niet als ze werken, daar hebben ze de kinderopvang voor met, ik moet het zeggen, geen gekke regeling want beide werkgevers betalen mee en de belasting ook nog eens een keertje. Neemt niet weg dat er elke dag wel een oppasje is want als ze ziek zijn mogen ze niet naar de opvang en soms moeten de ouders weg en de andere keer willen de cucu niet met de ouders mee enz., dus als we even buurten gaan in Indonesie hebben de kinderen een probleem, wij niet. Emoticon: Party!

Zoals U ziet er is dus genoeg te regelen met betaalbare opvang zodat de kinderen werken kunnen, in deeltijd weliswaar maar ze hebben niet voor niets gestudeerd en willen het zelf graag. Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Toen onze zeun net geboren was ging mijn vrouw part time werken , een late dienst i.p.v dagdienst (zit in bejaardenzorg).
En ik ging 1 uur minder werken.
Tot hij naar de HAVO ging.

En we hebben een buurvrouw oppas die onze zoon voor 1 uur perdag op te vangen voordat ik thuis kom .
Als migranten in Amsterdam (mijn vrouw uit Enschede) hebbeb we geen familie / netwerk , moet bijna alles zelf doen .
Kinder of naschoolopvang was toen beroerd , je heb wachtlijsten , nog geen subsidies .
Een financiele aderlating , maar ya alles heeft zijn prijs.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Lieve Sobats,
ik doe al bijna 2jaar werk bij de voedselbank en heb dus met het armoedebeleid te maken, doe de intake gesprekken.
Niemand kun je armoede verwijten, wel in sommge situaties
We hebben bij de voedselbank diverse klanten;
1.ex verslaafden, die onder begeleiding staan
2.Hulpeloze moeders met kinderen,veelal lichamelijk mishandeld
3.ex psychiatrische patienten
4. uitgeproduceerde asielzoekers
Een zware taak, maar dankbaar
maar ook kortdurende hulp voor mensen die op een uitkering zitten te wachten.
We geven ook adviezen etc4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


4. uitgeproduceerde asielzoekers


Wat moet ik me daarbij voorstellen Wilma Emoticon: Confused

Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

elsbeth
User
spacer line
 

Yoke, het duurde even voor ik hem zag...wat ben je toch alert!4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 11-06-2008 17:39 elsbeth wrote:
Yoke, het duurde even voor ik hem zag...wat ben je toch alert!


Ja zeker, ben benieuwd wie het nog meer ziet Emoticon: Wink


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Jantje
User
spacer line
 

Ja, dat begrijp ik eerlijk gezegd ook niet. Is de asielzoeker na zo’n stelletje door de staat betaalde “ juristen” slapeloze nachten te hebben bezorgd eindelijk uitgeprocedeerd, gaat ie vervolgens bij Wilma kijken of er nog wat te halen valt.
Als ik het dus goed heb gelezen: Niet uitgezet maar doorverwezen. Emoticon:
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.91,826,486 topic views - 241,615 posts - 13,746 topics - 35,166 members - last post @ 18-06-2021 18:30 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

149,760,597 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com