indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Weer een kerk gedwongen te sluiten door radicale Moslims
Moslims hebben een kerk in Indonesië bestormd en gesloten, aldus een buurtbewoner tegen de politie eerder op donderdag. Het is het meest recente incident van groeiende religieuze intollerantie in de archipel. De aanval in westelijk Java afgelopen dinsdag kwam na een aantal gelijkende incidenten waarbij kerken in overwegend islamitische gebieden staan. "Vier mensen zijn opgepakt voor verhoor en zitten op dit moment vast," liet inspecteur Yadi van de districtspolitie in Purwakarta weten.
Lees verder , klik op de titelKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Toch langzamerhand tijd om wat keiharde gegevens boven tafel te halen. Gegevens van o.a. Stichting Open Doors, w.b. Indonesia. Emoticon: Blush Ik meen jaren geleden gelezen te hebben dat in een jaar tijd ruim 400 kerken en gemeenten geforceerd zijn gesloten. Ook d.m.v. in brandsteken, dreigementen, e.d. Als ik tijd kan maken, ga ik s op jacht en als ik wat vind... kom ik terug hier Emoticon: Party!Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Toch nog even gekeken of ik iets kon vinden van kerkbrandstichtingen door Muslimisten (let op: deze fanatici zijn dus slechts een deeltje van de Muslims! Ik denk 99% van de Muslims is het hier niet mee eens. Zeker in Indonesia, heb alleen maar vriendelijke en vredige mensen ontmoet!
Immers, er is ook veel 'import' geweest, uit Pakistan, Jordanië, e.d. landen. Vaak gedrogeerd en met machinegeweren hebben ze hun gruwelijkheden (ook verkrachtingen, moorden en martelingen) gepleegd...

Hieronder 'Poso' moet trouwens zijn 'Paso' (heb daar een half jaar gewoond), waar vrijwel 100% van de huizen, kerken en zelfs een gigantisch Katholiek ziekenhuis (in Ambon stad) platgebrand -'rumah bakar'- werden.


http://www.crossroad.to/News/P(...)/alert/Indonesia.htm

"7-19-2000. I hope you will pray for ministries in Indonesia because now many Christian here have been tortured, killed and many church has been burned (approximately more than 800 church burned in two years, from 1998 to 2000). Some people said it is a record in church history) especially in East Indonesia like Ambon and Poso".


http://en.wikipedia.org/wiki/P(...)Christians#Indonesia

"Conflicts have often occurred because of the aims of radical Islamist organizations such as Jemaah Islamiah or Laskar Jihad to impose Sharia,[135][136] with such groups attacking Christians and destroying over 600 churches".


Your attitude determines your altitude

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Als ik dit zo leest....is dat verschrikkelijk, maar.....vandaag in de krant stond een artikel

Nederland is de broedplaats / nest van en voor terroristen !!!

Bijna héél de wereld wéét dat, behalve onze regering, raar hé?? Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Hetzelfde is met de Drugs toevoer wij staan in de Top 5,.... Emoticon: FrustratedKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Idd Kembang, "Nederland Vakantieland" Emoticon: Party! - voor terroristen, islamisten, haatimams, Bulgaarse criminelen, illegalen, hele Marokkanse families, druggebruikers, sex verslaafden, maar ook 'opgwaardeerde' VMBOers en studenten die met lagere, 'aangepaste' eisen toch door kunnen, de omhooggevallen 'managers' die de elk aspect van de maatschappij hebben geďnfiltreerd, het zorgelijke lage niveau in de zorg, enz.... En waarom?
O.a. door de zgn 'vrijheid', die velen allang niet meer aankunnen, door verkeerde opvoeding thuis en op school, e.d.

Als vliegen komen de boeven op het eten af, vroeger, en zeer beperkt...
nu: als vliegen op de stront. Emoticon: I love it En massaal. Geef 'ze' ongelijk. Welkom in de softe Lowlands!
Vijftig jaar geleden was NL nog een topland, in allerlei opzicht. Tja, we hebben toch gestemd op een labbekkakkerige, onbetrouwbare regering die totaal zijn beloften niet nakomt? Wie zich brandt, moet op de blaren zitten. Ik heb anders gestemd, zat op wat blaren van anderen maar op tijd wegwezen. Zit niet meer op de blaren, maar in een prachtig tropisch land, wat nog in veeeeele opzichten op dit moment een voorbeeld voor NL is! (Neem de no-access tot porno met internetten...prima toch?! De - voor meisjes schattige, vrouwlijke! - uniformpjes in en buiten de scholen. Functioneel, veiliger en veel beter als in ons verworden landje. Geen log, leeg, onpersoonlijk, duur en onveilig (door veel schoptuig!) vervoer, maar efficiente Angkots. Enzovoort. Mijn visie tenminste Emoticon: Wink

Een democratie vereist normen en waarden, een hoog moraal. Dat kunnen 'we' vaak tegenwoordig niet meer opbrengen. Daarom moet m.i. veel weer terug naar 'af' (niet 'naar Europa' dus Emoticon: Smile maar EIGEN verantwoordelijkheid dragen!! Hollands Glorie weer terug!
Hard aanpakken bij bewust kwaad gedrag, duidelijkheid, flinke straffen, grenzen trekken... zoals bij kleine kinderen. Om weer wat 'volwassen' te worden. Worden we misschien weer wat dankbaarder, en minder graaierig enz. Toch? Ik weet t ook niet; ben blij dat ik niet in de politieke slangennesten zit (tussen de ouwe linkse hippies, die nu beslissers zijn geworden).

Maar ik moet wel zeggen, in NL is bovenstaande persecution natuurlijk (nog) niet mogelijk. Okay, 'Haren' is flink uit de hand gelopen, want 'onze' onvowassen politie en legerkorpsen slapen rustig door Emoticon: Yeah right!
Maar honderden kerken of moskeeën of tempels met de grond gelijk maken, waarbij moorden en verkrachtingen normaal zijn... DAT zou zelfs deze halve zachte regering niet toestaan, en niet alleen in woorden. En ze zullen ook niet 'de andere kant' dan maar uikijken, als het hun uitkomt... Emoticon: Bye bye Heh, eeeeh toch nog iets positiefs Emoticon: Smile over NL.Your attitude determines your altitude

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Tja....vandaag weer een "leuk " berichtje in de krant Keduadam.

Roemeense dieven hebben zeer waardevolle schilderijen uit een museum gestolen....kregen te horen dat zij in Roemenië voor de rechter moeten komen om te worden berecht.

Nu eisen deze rovers om in NEDERLAND berecht te willen worden.....waarom?? Juist hier worden zéér milde straffen gegeven en ze gaan naar een 5 sterren hotel/gevangenis in, en het grote geluk is dat zij waarschijnlijk over een paar maanden weer op vrije voeten rond lopen... Emoticon: Frustrated HOERA..... dat Is het Nederlandse gerecht/ Justitie....
Daarom willen álle criminelen gráág in Nederland berecht worden.... Emoticon: Clown Emoticon: ClownKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Dat is wat ik bedoel. Ben wel benieuwd of NL zwicht voor die grote bekken... maar ook hier weer; geef ze eens ongelijk! Ik heb hier in Bandung de gevangenis bezocht waar Soekarno nog in de bak zat, een luxe- bak dus - wel voor Indonesische begrippen.
Maar het gemiddelde verblijf voor boeven is hier absoluut geen pretje... niet alleen op een kamer (met tv) dus... Maar t heeft wel een afschrikkings effect, denk ik zonder meer...


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Heb net met een Hukum (rechten) student gesproken. Hij is bijna klaar met zijn studie, maar wil geen rechter worden in zijn land (de derde rechten-persoon waarvan ik dat hoor trouwens!!!). Kan hij als oprecht Christen niet doen, voor zijn geweten, zegt hij. Je komt in een giga-beerput terecht, een soort schijnwereldje die ver van onpartijdige rechtvaardigheid staat! En je verandert ook van binnen, je moet wel. Dat wil hij dus niet. Emoticon: Nooo
Gaf keiharde praktijkvoorbeelden, die hij ook zelf had meegemaakt... Dan draait alles echt om geld en bluffen. Een 'mens', of slachtoffer, of arme ziel zonder geld of enige kans, zien ze niet eens.
Wat wel gezien wordt is materie, en gezichtsverlies... Dan moet je bijna overgeven als je dingen hoort die hier 'normaal' zijn. Dat is weer het andere uiterste met NL!
Als ik dat allemaal hoor, dan is NL (nog steeds) wel een heel 'goed' land! Okay, dan liever misschien te 'soft' dan te onmenselijk en hard. Hm.
Maar als beide landen iets van elkaar zouden kunnen leren, is het ook justitieel wel!

Hij vertelde net, dat als hier een dief gesnapt wordt, hij net zo makkelijk doodgeslagen wordt, als ie gepakt wordt. Ik zei dat het rechtssysteem zo verziekt is in NL, dat als je die dief een dreun verkoopt (laat staan iets beschadigt of zelfs doodt), men het opneemt voor de dader en niet voor het slachtoffer Emoticon: Shut up! Hij keek me met grote ogen aan, en moest heeeeel hard lachen Emoticon: Laugh out loud Is ook totaal lachwekkend geworden, toch?!


Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-03-2013 17:12 Keduadam wrote: Hieronder 'Poso' moet trouwens zijn 'Paso' (heb daar een half jaar gewoond)
Nee hoor, dat is wel degelijk Poso (district en stad op Midden-Sulawesi) en niet Paso op Ambon. Ook daar zijn (en nog zelfs eerder dan op Ambon) godsdiensttwisten uitgebroken. Bij de eerste uitbarsting van geweld was ik zo stom om net in de stad Poso te zijn. Toen viel het nog mee. Maar de 2e uitbarsting heeft me run-for-your-life opgeleverd want ik was toevallig weer op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.


.....waar vrijwel 100% van de huizen, kerken en zelfs een gigantisch Katholiek ziekenhuis (in Ambon stad) platgebrand -'rumah bakar'- werden.
Hoho, even wachten. Wie was er begonnen? En het was wel een moskee die als eerste in de brand ging, geen kerk. Laten christenen nou even zichzelf geen slachtofferrol aanmeten waar ze zelf ook verantwoordelijkheid dragen. BTW, achter deze "burgeroorlogen" in Poso en de Molukken zat meer politiek dan religie. Het onrust zaaien is juist uitgelokt in voornoemde streken omdat Molukkers bekend staan als heethoofdige, temperamentvolle types die makkelijk te zijn misleiden. En in de omgeving van Midden-Sulawesi waren al eerder rellen geweest tussen migranten en autochtonen die beiden een andere religie hadden. Dus makkelijk om daar onrust te stoken.
Het is ook geprobeerd in Manado maar de gelovigen van beiden kanten beschikten over meer zelfbeheersing waardoor er niets is gebeurd.

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Okay, Poso was dus goed gespeld. TX.

Tja en over 'wie er begon, nietus wellus...', daar zijn verschillende versies over.

Heb genoeg met mensen DAAR ter plekke gesproken om enigzins (zeg maar: erg goed) op de hoogte te zijn. Die ook met huis en haard moesten vluchten, enz. Die het tuig van zee ZAGEN aankomen, gedrogeerde jihadisten die hun feestjes gingen vieren, met hun kalasjnikovs tegen bamboestengels en patjols van de bevolking die zich moest verdedigen tegen dat (besi, stalen) geweld. Maar ik neem t echt niet op alleen voor de (vaak KTP) ""Christenen"", met idd hun temperamenten... heb ik ook genoeg van gezien daar in ruim een jaar daar gewoond te hebben...
Maar idd; het was meer politiek, vanuit JAK zelfs geregeld, dus door die corrupte regering destijds... info (ook in boekvorm) verschijnt steeds meer daarover. Een inhaalslag.


Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja, daar ik ook vnl. de christelijke kant kende, kreeg ik dus merendeels iets te horen over gruweldaden gepleegd door de Laskar Jihad en consorten (overigens geen goed woord voor over). Anderzijds heb ik gelukkig ook voldoende kennissen aan de moslim zijde (zowel in Poso als op Maluku) en daar hoorde ik weer iets heel anders. De waarheid ligt in het midden. Er is inmiddels al veel lectuur uitgekomen over de kwestie waarvan die van George Aditjondro het dichtst in de buurt van de waarheid komt.zieleffe
User
spacer line
 


Doden en gewonden bij zelfmoordaanslagen in drie Indonesische kerken


In de Indonesische stad Surabaya zijn zondag bij zelfmoordaanslagen zeker twee doden gevallen. De aanslagen waren in drie kerken in de stad.
De aanslagen waren rond 7.30 uur lokale tijd. Lokale media melden dat er zeker dertien gewonden zijn gevallen. Op televisiebeelden is veel puin te zien voor de ingang van een van de kerken.

De autoriteiten doen ook onderzoek naar een eventuele explosie in een vierde kerk. Over de toedracht is nog niks bekend.

Surabaya ligt op Java en is na Jakarta de grootste stad van Indonesië.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Kon nog net even voor de Ramadan, doen ze lekker Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

zieleffe
User
spacer line
 

Nieuw Zeeland zijn moskeeën aangevallen en er schijnen veel doden zijn gevallen boven de 40
.
Ik ben er niet blij mee want daarmee brengen ze die moslims in de wereld in rep en roer .
Vooral als je in een moslimland leef, kan je daardoor de dupe van worden.
Blijf af om geweld te plegen doe het met je mond en verbied het als de grondwet het toe laat. Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Een beetje misleidend om deze hier te plaatsen Ziel.
https://www.nu.nl/buitenland/5(...)en-bij-moskeeen.html
Het gaat nu om het omgekeerde. Iedereen in de wereld is de dupe van de wederzijdse acties. De moslims die in rep en roer worden gebracht zijn de fanaten, niet de gewone mensen. Maar, het wordt er aan beide kanten niet beter op, de wij-zij contouren worden steeds scherper.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Je hebt gelijk sorry ik had zoeken opgezocht en heeft de bovenste topic genomen zonder goed te kijken.
ik wide weer niet een moslim topic opnieuw opstellen . Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jstar
User
spacer line
 

Ik geef het niet vraag toe, maar misschien heeft Ziel (per ongeluk) toch wel een goed punt....

Hier komen zeker repercussies van. Of het nu een aanslag in Bali is of in de kerstperiode weer een aanval op een kerk, het is gewoon een kwestie van tijd...harlys
User
spacer line
 

Nederlandse burgemeesters hingen gister de vlag halfstok. Maar al bij al is het een grote hypocriete bende .

Maar dat geldt voor all geloven. Ik ben er voor dat je je geloof maar gewoon thuis moet uitoefen en dicht elke kerken bedevaartsoorden en moskeen.

Hier hoorden we niks over tot de AD er vanmorgen mee kwam.

Zeker 20 doden en 81 gewonden bij dubbele aanslag katholieke kerk Filipijnen
UPDATEBij twee explosies in een grote katholieke kerk zijn in het zuiden van de Filipijnen zeker twintig mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Ook raakten minstens 81 mensen gewond.
https://www.ad.nl/buitenland/z(...)ilipijnen~ab54265c/?


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,011 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 16-10-2021 16:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,270,428 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com