indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Lees met interesse mee met deze discussie en ben het grondig eens met de posting van elsbeth. Verder meng ik mij er maar niet in, zou me alleen maar kwaad maken , vrees ik... Emoticon: Frustrated


hati hati, pelan pelan

marcel70
User
spacer line
 

Beste Els
Wat Yb zegt en schande over uitspreekt is niet meer dan normaal.
Het is echt gebeurd en nog geen 2 weken geleden,als iemand dan zegt dat die al lang genoeg in indonesie rondloopt en gewoon zegt het valt wel mee en ik heb het niet mee gemaakt?


Nou Ya ,dan heb je echt je ogen in je zak want dat onder werp over die minderheids groep in indonesie is zo goed als 2 weken op TV geweest.
]Dus dat tv kijken en krant lezen wat die dan zegt is dan waar of niet waar
Vul zelf maar in
Nu zegt die dat die geen tijd had,ik heb dat ook niet maar ik heb het wel op Tv gezien.raar raar hoe kan dat,misschien te veel op de Kabel Tv gekeken misschien
Dat vele op dit forum dit onderwerp niet op Tv gezien hebben Ya Ala.
Maar hij die zegt dat die al lang genoeg mee loopt en dat die van die diepgaande discusse heeft met de lokale bevolking????
Over geloof en politiek,nou ik vind dat knap want is eigenlijk taboe om daar diepgaand over te spreken.
Is toch meer Basi Basi anda tahu?


Pareng Anda Bu
Becik ketitik olo Ketoro

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Zieleffe,

Hoewel Stormfront inderdaad een discussie-site is, zou ik dit toch niet durven vergelijken met deze website. Verre van dat, want eenieder hier weet dat dergelijke uitspraken hier gewoon verwijderd zouden worden.


Ho Lee Fuk

zieleffe
User
spacer line
 

Dit is zeer door Sapolidi uit zijn verband gehaald.
Dit soort site kom ik nooit op, en vergelijk ging helemaal niet op dat weet Sapolidi donders goed.
het zal zeker te maken met zijn leugenachtigheid die hij weet dat ik mij daarvoor geëxcuseerd hebt.
Ik had deze site zeker niet bedoelt maar ook ik ken dit helemaal niet.
Weet u kan ook geen Engels zoals je die site zou kunnen lezen laat staan dan moeten kennen.
Dis is een smerige streek van iemand die zich intelligent noemt maar het lage niveau allooi heeft.
En die blo-on londoh in Jakarta DH die trapt er nog in.
Yerun ik vind dat jij dat zeker beter had moet weten .
Ik distingeerde mij van die site.
En wens dat het weg gehaald wordt, smerige mentaliteit van de eerste orde....... Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: AngryVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

elsbeth
User
spacer line
 

Marcel,
DG zegt inderdaad "ik heb er niks van mee gekregen of niks over gelezen". Hij zegt niet "het is niet gebeurd". Hij zegt: Indonesie heeft 230 miljoen inwoners, Nederland 16 miljoen. Het is logisch, hoe erg ook, dat waar veel mensen wonen veel nare dingen gebeuren. Het is ook volkomen terecht dat dit uitgebreid aan de orde is geweest op de TV en de kranten, heel erg goed. Maar het is niet terecht, en dat willen meer mensen op dit forum aangeven, dat dit de gehele moslimgemeenschap in Indonesie (de grootste moslimgemeenschap ter wereld) wordt aangerekend. Hoe kun je verwachten dat in een land als Indonesie, met zo'n verscheidenheid aan culturen, talen, een land dat zich bovendien over duizenden kilometers uitstrekt, geen gruweldaden zullen plaatsvinden? Dat is een utopie! Ik praat de gruwelijkheden niet goed, het is afschuwelijk wat mensen elkaar aan kunnen doen, daar kunnen wij Europeanen over meepraten.
Maar hoeveel mensen leven er in Indonesie wel vredelievend naast elkaar? Dat zijn er toch vele, vele, vele miljoenen meer??
Elsbeth
Jantje
User
spacer line
 

Sapolidi schreef op 14-05-2008:


Deze betekenis van tolerantie heeft in de loop der tijd sterk aan kracht in ons landje ingeboet. Nederlanders blijken immers voornamelijk tolerant jegens datgene wat hen geen ongemak bezorgt . Is sprake van ongemak, dan worden, ook door doorgaans tolerante personen, grenzen en voorwaarden gesteld aan de tolerantie. Er wordt bijvoorbeeld aanpassing geëist

Ja, dank je de donder. Je hebt het toch over gasten in Nederland?


De Nederlander heeft vaak het gevoel dat het eigen redelijke gedrag wordt
geconfronteerd met onredelijk gedrag, en hun tolerantie met intolerantie.

Sapolidi, je bent volkomen de weg kwijt beste man. Ik hoor jou nooit over zaken als: eerwraak, rituele slachtingen op een etagewoning, (vrouwen)besnijdenis, rotzooi op straaten andere mn islam gerelateerde misstanden. Heb je nou nog niet door waarom Wilders en Verdonk zo hoog staan in de peilingen?


Dit is een zéér beknopte samenvatting van een scriptie sociologie geschreven door een persoon die 30 jaar geleden vanuit Suriname hierheen kwam.

Als ik het niet dacht...Dat soort lui moeten niet op 'slands kosten sociologie gaan studeren want dat is contraproduktief en keert zich tegen je. Schoenen poetsen lijkt me een betere optie.

Sapolidi, Ik weet best dat jij en je gezin ook moeten eten maar dat je daar zo voor door het stof moet...Ik had je ondanks de talloze aanvallen hier, toch wijzer ingeschat. Je laat niet af een grenzeloze haat jegens het Nederlandse volk te koesteren. Ben jij eigenlijk wel Nederlander.

spacer line  

[quote] On 15-05-2008 09:03 Yogya-Bali wrote:

...


Kijk, dat bedoel ik nu met arrogantie. Ik ken voldoende Indonesiers die voorheen een Nederlandse nationaliteit hadden en uit NL afkomstig zijn maar inmiddels hier al tussen de 30 - 60 jaar hier leven, maar ik heb er nog nooit 1 van horen praten zoals u. En ik draai zelf toch ook al lang mee in mijn woonland. Daarnaast brengt mijn werk me voortdurend (vrijwel dagelijks) in contact met allerlei nieuwe mensen en niet alleen met fabrieksarbeiders of zakenlui. Dus ik neem nu zelf de arrogantie om te beweren dat ik hoogstwaarschijnlijk vele malen meer met lokale mensen - en dan nog van allerlei pluimage - in aanraking ben gekomen en tussen (we hebben hier geen ex-pat compounds zoals in Jakarta of Bali) de lokale bevolking leef. Daarnaast leef ik hier prettig en aangenaam maar ben niet ziende blind voor misstanden.

[/quote]b]Schijnbaar veel gefrustreerden hier" Ook daar ben ik zeker van gezien de ongelofelijke hoop alleen maar negatieve gedachtes en reacties over dit land terwijl ze er zelf wonen.[/quote]

Wederom arrogantie. Ook zou ik eens beter leren lezen want daar schort het bij u overduidelijk aan. Werkelijk lezen is iets anders dan alleen dat lezen wat men wil lezen.


...


Dat zei de blinde tegen de dove. Dromers die de werkelijkheid niet willen zien, er nog trots op zijn ook, komt men overal tegen. Ze noemen zichzelf positivos maar zijn vaak ..... nou ja, laat maar. Ik heb deze types meegemaakt maar ze zijn een gevaar voor hun eigen omgeving (ook hier dus want ze willen bepaalde zaken niet zien die uiteindelijk ook hun eigen gemengd-Indonesisch gezin negatief zullen treffen).
Deze hele kwestie zou een prachtvoorbeeld zijn voor een acculturatiecursus, nml. hoe het een bepaalde kant kan opgaan (dergelijk geval werd ook opgenomen in een acculturatiecursus jaren geleden van het TKO te Utrecht): het superpositieve en blind zijn voor de realiteit omdat men teveel dweept met de cultuur en het land waarin men zich bevindt, hierdoor uiteindelijk alle realiteitszin kwijtraakt waardoor men niet meer goed kan functioneren t.b.v. de doelgroep (lees: lokale bevolking) waarvoor men werkzaam is.
Waarschijnlijk hebt u net een plotselinge verandering in uw leven alhier meegemaakt wat u maakt zoals u nu reageert. Succes met uw positieve houding maar sluit de ogen niet. Dit is een welgemeende raad.
[/quote]
Ik zal het nog een keertje uitleggen, lees deze keer is goed AUB.
"ik leef meer tussen de locale bevolking dan de meerderheid van de forum gangers hier" Dat weet ik zeker"
Ik zeg dan de meerderheid van de forumgangers hier.ik denk dat meer dan de helft van de forumgangers in Nederland wonen dus dat is dus gelijk al waar.
Waar schrijf ik dat ik meer ervaring dan jou heb?. voel je toch is niet zo persoonlijk aangevallen joh.

Schijnbaar veel gefrustreerden hier" Ook daar ben ik zeker van gezien de ongelofelijke hoop alleen maar negatieve gedachtes en reacties over dit land terwijl ze er zelf wonen.

Wederom heb ik het niet persoonlijk over jou, en zoals ook al meerdere mensen hier het met me eens zijn word er hier overmatig veel negatief over Indonesie gesproken wat ik niet snap, zeker van de mensen die er zelf wonen.

En dan krijg ik dit ook nog eens:
" Emoticon: Cry ook hier dus want ze willen bepaalde zaken niet zien die uiteindelijk ook hun eigen gemengd-Indonesisch gezin negatief zullen treffen)."

Asjeblieft zeg, moet dat nu ook weer, Je weet ten eerste helemaal niet waarom mijn huwelijk is gestrand, in ieder geval ZEKER niet met de reden die jij hier bijna schofterig aanhaald en ik heb genoeg van dit gezeik... tsjeeee

Verder heb ik een heel duidelijke kijk op gevaarlijke situaties zoals dat veel mensen vallen voor een onzin verhaal van bijvoorbeeld een Wilders.
DAT is pas gevaarlijk.
Ik ben zeker geen Dromer, tegenovergestelde eigenlijk maar ik weet wel dat je pas gelukkig kan zijn als je de omgeving waarin je leeft positief kan zien. Het wil echt niet zeggen dat ik blind ben voor de negatieve zaken maar dat zijn dingen die ik in de meeste gevallen toch niet kan veranderen.
Ik houd mijn ogen en oren wijd open, leef heus niet alleen tussen zakenlui en fabrieksarbeiders zoals jij vooroordelend beweerd.

Ik bemerk simpelweg een erg positief gevoel wanneer ik kijk naar hoe de mensen hier over het algemeen met elkaar omgaan, dat verschillende religies hier over het algemeen heel goed samenleven. in ieder geval beter dan wat ik in Nederland voel als ik daar ben.

Nou, is het nu een beetje duidelijk hoop ik want ik heb geen zin het nog een keer uit te leggen, word er een beetje moe van.

Wel fijn trouwens dat er mensen zijn die wel snappen wat ik bedoel.

Greetz
spacer line  


On 15-05-2008 16:17 marcel70 wrote:
Maar hij die zegt dat die al lang genoeg mee loopt en dat die van die diepgaande discusse heeft met de lokale bevolking????
Over geloof en politiek,nou ik vind dat knap want is eigenlijk taboe om daar diepgaand over te spreken.
Is toch meer Basi Basi anda tahu?


Pareng Anda BuHeeeel vreemd, ik heb hier locale vrienden waar ik echt over alles dicusseer wat in me opkomt en de mensen waar ik dat mee doe heb ik geen taboes gemerkt,
Mischien dat jij niet de juiste mensen kent?? of tenminste, je geeft toe dat je daar met localen niet over spreekt omdat dat volgens jou taboe is om dat te doen.
Jij haalt dus al je gevoel wat je hier hebt alleen maar uit de kranten en tv concludeer ik dus goed??

Greetz
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 15-05-2008 18:44 Jantje wrote:
Sapolidi schreef op 14-05-2008:

Als ik het niet dacht...Dat soort lui moeten niet op slands kosten sociologie gaan studeren want dat is contraproduktief en keert zich tegen je. Schoenen poetsen lijkt me een betere optie.


Kijk daar komt ons racistje weer even om de hoek kijken. Niet alleen een afkeer van de Indonesiër, van de moslims in het algemeen (ook in Nederland), maar van alles wat een kleur heeft. Laatst werden Surinaamse voetballers hier door hem uitgemaakt voor kachelpijpen (werd wel meteen verwijderd door Jeroen).


Sapolidi, Ik weet best dat jij en je gezin ook moeten eten maar dat je daar zo voor door het stof moet...Ik had je ondanks de talloze aanvallen hier, toch wijzer ingeschat.


Voor mensen met een zieke geest, zoals jij, lijkt het misschien op door het stof gaan . Maar in werkelijkheid is dat niet zo hoor janneman. Kan jou dat wel proberen uit te leggen, maar daarvoor is jouw IQ toch te beperkt. Is dus verspilde moeite en vooral tijd.


Je laat niet af een grenzeloze haat jegens het Nederlandse volk te koesteren. Ben jij eigenlijk wel Nederlander.


Daarvoor moet ik eerst weten wat jij onder een Nederlander verstaat manneke.
Ben wel blank. Weet alleen niet of ik rechtstreeks van de eerste Batavieren afstam. Dus graag even aangeven wat jouw criteria zijn om iemand tot echte Nederlander te verklaren. Als persoon die het nationaal-socialisme aanhangt moet je thuis natuurlijk wel over een of ander handboekje beschikken waarin dit precies omschreven staat. Je weet wel, zo'n soort "mein kampfje", Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

Hier ook een discussiesite zoals we die hier ook kennen


On 15-05-2008 16:35 zieleffe wrote:
Dit is zeer door Sapolidi uit zijn verband gehaald.
Dit soort site kom ik nooit op , en vergelijk ging helemaal niet op dat weet Sapolidi donders goed.


Speciaal voor jou Zieleffe (je ziet ik spaar voor jou tijd noch moeite) een stukje tekstverklaren zoals wij (tenminste ik) dat vroeger op de lagere school geleerd hebben.
In die posting over stormfront zeg jij letterlijk: ”Hier ook een discussie zoals we die hier ook kennen” . Maar later beweer je weer: ”Dit soort site kom ik nooit”
Mijn simpele vraag is dan: ”Hoe kun je twee sites met elkaar vergelijken als je op één daarvan nooit geweest bent?”
En nu jij weer beste man.


het zal zeker te maken met zijn leugenachtigheid die hij weet dat ik mij daarvoor geëxcuseerd hebt.
Ik had deze site zeker niet bedoelt maar ook ik ken dit helemaal niet .


Het wordt alsmaar lachwekkender Zieleffe. Toen ik jou daarover aansprak heb je inderdaad jouw excuses gemaakt. Het gekke vind ik alleen dat jij je excuses aanbiedt voor het bezoeken van een site die jij vervolgens helemaal niet kent? En voordat jij mij jouw excuses aanbiedt moet er toch al heel wat water door de Rijn hebben gevloeid, want zo hoog heb jij me niet zitten toch? Wie hier dus leugenachtig is mag jij weer zelf bepalen kerel. Moet je toch eens kijken wat voor keuze vrijheid ik jou allemaal biedt. Hoop dat je het waardeert.


Weet u kan ook geen Engels zoals je die site zou kunnen lezen laat staan dan moeten kennen.


Hoef je ook geen Engels voor te kunnen beste vriend, want die url die jij aangaf is van de Nederlands-Vlaamse afdeling van die verderfelijke organisatie. En volgens mij versta je wel Nederlands. Kan ook zijn dat je eerst alles in het Engels laat vertalen met het gevolg dat je het niet meer kunt lezen.
Wat dat betreft zijn jouw wegen ondoorgrondelijk en zie ik jou tot alles in staat. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Dis is een smerige streek van iemand die zich intelligent noemt maar het lage niveau allooi heeft.


Typisch de verdediging van een kat in het nauw. Bij het gebrek aan deugdelijke argumenten even schelden.
Btw. Ik heb mezelf nooit intelligent genoemd , dat doe jij iedere keer.
Zie je wel dat je niet eens leest wat je hier allemaal op dit forum uitkotst?


Ik distingeerde mij van die site.
En wens dat het weg gehaald wordt, smerige mentaliteit van de eerste orde


Eindelijk het eerste verstandige woord. Ga zo door kerel. Emoticon: Bye bye
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 15-05-2008 09:03 Yogya-Bali wrote:

...acculturatiecursus jaren geleden van het TKO te Utrecht): het superpositieve en blind zijn voor de realiteit omdat men teveel dweept met de cultuur en het land waarin men zich bevindt, hierdoor uiteindelijk alle realiteitszin kwijtraakt waardoor men niet meer goed kan functioneren t.b.v. de doelgroep (lees: lokale bevolking) waarvoor men werkzaam is.


Wil ik toch wel even een kanttekening bij plaatsen YB. Jij valt Dutchguy aan vanwege deze houding, terwijl ik géén enkele reactie van jou zie ten aanzien van de uiterst negatieve tot zelfs discriminerende uitlatingen van figuren zoals bv.jantje, marcel en albert ten aanzien van de Indonesiër in het algemeen. Het is zelfs zo dat jij begrip op kunt brengen voor bv. de houding van jantje.
Mijn conclusie is dan dat een uiterst negatieve houding ten aanzien van de doelgroep beter is dan een super positieve houding. Dutchguy gaf ook duidelijk de mistoestanden aan in indonesië. Hij gaat ze alleen niet uitvergroten en tot norm verheffen. Als het daar alleen maar moord, doodslag, intolerantie en vervolging van andere geloven was wat de klok slaat, moet daar toch iets van in de Nederlandse media doorsijpelen dacht ik zo. Maar wat dat betreft hoor ik taal noch teken. Ook op de website van het ministerie van buitenlandse zaken wordt hier helemaal niet over gerept.spacer line  

Ik zal de postings van YB even achter elkaar zetten om uit te leggen wat ik bedoel:

YB wrote:
Mijn schoonmoeder - woonachtig in Bantul - heeft zich (ogenschijnlijk) moeten bekeren tot de islam om een overheidsbijdrage te kunnen krijgen voor haar beschadigde woning. En ze moet nu een jilbab dragen. Uiteindelijk heeft ze ongeveer de helft gekregen van wat haar moslimburen kregen want ze was toch geen "volle" moslim (ondanks dat schoonvader een geboren en getogen moslim is) en haar conversie werd ook niet vertrouwd. Zelfs haar medemoslim buren spraken er schande van. Uiteindelijk heeft deze atheist het geld kunnen verschaffen voor wederopbouw. That's Indonesia nowadays.

Wat er tegenwoordig in de naam of onder het mom van religie gebeurt in RI is walgelijk en tart alle regels van vrijheid van godsdienst en democratie. Daarom kijk ik ook met zeer gemengde gevoelens aan tegen die zgn. converts die zo nodig om "op de doos" te kunnen hun in het westen verworven godsdienstvrijheid hiervoor verkwanselen. Dit soort dingen gebeurt dus ook uit jullie naam daar de moderate moslim zich niet laat horen en geen protest aantekent tegen bovengenoemde praktijken. En zeg later niet: "Ich habe es nicht gewusst".

Vandaag stond op de voorpagina van de Jakarta Post dat door een soort religie-"watchdog" uit de US, RI de wacht is aangezegd dat het zichzelf aan het plaatsen is op een lijst van landen waar godsdienstvrijheid in het geding is. Dit n.a.v. het toleren van verwoesten van gebedshuizen van minoriteiten door bepaalde extremistische elementen, zowel als het gaat om non- als mede-moslims.

Hehehe, kijk eens wat vandaag op de voorpagina van de Jakarta Post staat:
"A survey conducted to commemorate a decade of Indonesia's reform movement has concluded an overall decline in the freedom of relgion and speech....."
"......most freedoms has been curtailed".
Wat heeft democratie dit land gebracht? Niets dan intolerantie (en - sorry to say - voor een groot deel uit de islamitische hoek).

Geloofstolerantie in Indonesia.
Gisteren: zondag en 1e pinksterdag. Ik was in een buurt waar uit een nabijgelegen moskee weer eens (veel te) hard werd geblerd. Het was toch geen azan-tijd of vrijdag??
Nee klopt; het was zondag. Tijd voor bepaalde moslims om een spelletje "christentje pesten" te spelen. Ik heb al eens een paar keer op zondag in Yogyakarta rond gereden en daar waar de muezzin of imam het luidst aan het roepen was, was er vrijwel altijd een kerk vlakbij waar men net een kerkdienst aan het houden was. En dat terwijl er niets speciaals in de moskee werd gevierd en het ook geen tijd voor de azan was.
That's Indonesia nowadays.
Geen respect of tolerantie voor elkaars geloof.


Het volgende is iemand strafbaar stellen die zich beledigend uitlaat over de politieke overtuiging van een ander, zich beledigend uitlaat over de wijze van opvoeding van de kinderen van een ander, zich beledigend uitlaat over de voorkeur van iemand voor bepaalde ideeen, etc.
Dit is HEEL gevaarlijk wat minister Hirsch Balin pleit. Maar als hij in NL minister af is, kan hij nog altijd in RI solliciteren naar dezelfde functie; hier zit men te springen (m.n. op Justitie) om intolerante beleidsmakers.


En nou ik weer:
Je haalt een aantal zaken, incidenten aan en stelt die als maatstaf dat volgens jou dus heel indonesie zo is
Dit bedoel ik nou, sorry, maar dat is dus grote onzin en dit is niet de eerste keer dat ik dit soort uitspraken zie hier.
Ik wil daarin wat tegengas geven en wat krijg ik? NOG meer negatieve shit. Het kan niet op.

Ik vind het erg triest dat op een forum wat gaat over Indonesie, wat veel mensen lezen omdat ze mischien geintereseerd zijn hier op vakantie te gaan of in dit land willen gaan werken zo negatief eenzijdig word gesproken en dan vooral door mensen die hier nota bene wonen.

Als er geen mensen zijn zoals bijvoorbeld ik, Sapoldi, Sidia, elsbeth zou ik als ik dit forum bezocht gelijk hard wegrennen en nooooit overwegen om hier naartoe te gaan terwijl hier zoveel positief is, ook wat betreft dit onderwerp.

GreetzJantje
User
spacer line
 

Sapolidi,

Jij kent waarschijnlijk de geschiedenis van DG niet, of misschien juist wel maar dit even terzijde.
Wat YB van mij en mijn houding vindt kan hij zelf het beste beoordelen en heeft ie geen stemmingmakerij van een quasi team-builder voor nodig.
Dat ook hij ziet dat er veel mis is in dit land verklaart de objective waarnemingen van een expat. De negatieve verhalen zijn niet leuk voor reclamemakers maar menig potentiele toerist zou hier z’n voordeel mee kunnen doen. Hier op dit forum zijn het eerder paarlen voor de zwijnen.


Als het daar alleen maar moord, doodslag, intolerantie en vervolging van andere geloven was wat de klok slaat, rmoet daar toch iets van in de Nederlandse media doorsijpelen dacht ik zo. Maar wat dat betreft hoor ik taal noch teken. Ook op de website van het ministerie van buitenlandse zaken wordt hier helemaal niet over gerept.


Neen, het is niet alleen maar moord, doodslag, intolerantie en vervolging van andere geloven wat de klok slaat. In de media wordt wel regelmatig geraporteerd over misstanden maar die wil jij niet lezen. Ook worden geregistreerde expats door de Nederlandse ambassade correct op de hoogte gehouden en gewaarschuwd.

Ik hoop heimelijk dat je nog veel microkrediten mag verstrekken in dit land. Uiteraard wel van je eigen centen.
Dat zou je een begin van inzicht kunnen geven hoe het nu echt is gesteld met Indonesie en de Indonesier.


spacer line  


On 16-05-2008 04:57 Jantje wrote:
Sapolidi,

Jij kent waarschijnlijk de geschiedenis van DG niet, of misschien juist wel maar dit even terzijde.


Vertel Jantje, wat is mijn geschiedenis en wat heeft dat met dit onderwerp te maken??

Ben erg benieuwd..

greetzspacer line  


On 16-05-2008 04:57 Jantje wrote:

Wat YB van mij en mijn houding vindt kan hij zelf het beste beoordelen en heeft ie geen stemmingmakerij van een quasi team-builder voor nodig.
Dat ook hij ziet dat er veel mis is in dit land verklaart de objective waarnemingen van een expat. De negatieve verhalen zijn niet leuk voor reclamemakers maar menig potentiele toerist zou hier z’n voordeel mee kunnen doen. Hier op dit forum zijn het eerder paarlen voor de zwijnen.


...


Neen, het is niet alleen maar moord, doodslag, intolerantie en vervolging van andere geloven wat de klok slaat. In de media wordt wel regelmatig geraporteerd over misstanden maar die wil jij niet lezen. Ook worden geregistreerde expats door de Nederlandse ambassade correct op de hoogte gehouden en gewaarschuwd.

Ik hoop heimelijk dat je nog veel microkrediten mag verstrekken in dit land. Uiteraard wel van je eigen centen.
Dat zou je een begin van inzicht kunnen geven hoe het nu echt is gesteld met Indonesie en de Indonesier.
En het gaat maar door en door en door.......

Jongens, ik zeg het nog maar een keertje......
als zovelen die hier wonen het zo erg gesteld vinden in dit land, WAT DOEN JULLIE IN GODSNAAM DAN HIER???????Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

De geschiedenis van DutchGuy, zoals ik deze hier op het forum heb gelezen, doet natuurlijk niet ter zake, maar ik vermoed dat de frustraties bij een enkeling zo hoog opgelopen zijn (door wat voor redenen dan ook) dat deze alles in het werk stelt om anderen de schuld van alles te geven. Beetje eenvoudige gedachte dat dit ook daadwerkelijk zou lukken natuurlijk.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.DutchGuy; sommigen hebben zich zover in de nesten gewerkt dat ze niet meer terug kunnen, of absoluut niet meer willen. Misschien kan dat in dit geval een rol spelen. "Never burn the bridge behind you", maar sommigen maken die fout wel. Tja, en dan gewoon een ander de schuld geven is uitermate makkelijk, toch?

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.zieleffe; ik denk dat niemand hier dingen uit zijn verband trekt. Het doet er verder niet eens toe of je wel of niet op die site bent geweest. Ik kom ook wel eens op websites waarvan ik denk 'wat is dit voor een teringzooi??' wegklikken en nooit meer komen. Ik denk dat het algemeen bekend is wat Stormfront voor iets is, ook al zou je er nooit geweest zijn is er voldoende informatie over die website te vinden om te laten zien dat het niet pluis is daar.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 16-05-2008 04:57 Jantje wrote:
Sapolidi,

Wat YB van mij en mijn houding vindt kan hij zelf het beste beoordelen en heeft ie geen stemmingmakerij van een quasi team-builder voor nodig.


Klopt, YB mag jouw houding best beoordelen, maar de vrijheid van meningsuiting in ons landje staat ook weer toe dat ik op mijn beurt hierop weer mag reageren. Zelfs in de hardste bewoordingen jantje, tot het beledigen aan toe. Hoort allemaal bij die verworven vrijheid die wij moeten koesteren. Heeft dus niets te maken met stemmingmakerij van de een of andere teambuilder, maar gewoon het gebruik van een grondrecht.


Dat ook hij ziet dat er veel mis is in dit land verklaart de objective waarnemingen van een expat.


Mistoestanden benoemen moet mogen, maar die tot norm verheffen is fout. Bovendien zijn waarnemingen waarin al een waardeoordeel zit opgesloten per definitie nooit objectief . Kun je me nog een beetje volgen jantje? Kan nml. onmogelijk afdalen naar jouw niveau, wil dat trouwens ook helemaal niet. Lijkt me vreselijk eng. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Neen, het is niet alleen maar moord, doodslag, intolerantie en vervolging van andere geloven wat de klok slaat.


Gelukkig maar jantje, dus nier meer overdrijven he, beste man.


Ik hoop heimelijk dat je nog veel microkrediten mag verstrekken in dit land. Uiteraard wel van je eigen centen.


Je hebt het overdrijven tot kunst verheven beste man. Zo goed zit ik nu ook weer niet in mijn slappe was.Ik moet me helaas beperken tot donaties. Wel van mijn eigen centen en omdat ik geen zelfstandige ondernemer ben kan ik het niet aftrekken van de belasting.


Dat zou je een begin van inzicht kunnen geven hoe het nu echt is gesteld met Indonesie en de Indonesier.


Ik weet dat het grootste deel van de bevolking het moeilijk heeft om zich in hun dagelijkse levensonderhoud te voorzien. Of zitten we even niet op dezelfde golflengte? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


spacer line  

Even voor de duidelijkheid, Jakarta is een stad kleiner dan de provincie Utrecht met hetzelfde aantal inwoners als heel Nederland.
En in die stad wonen mensen met verschillende religies die bijna boven op elkaar wonen.

Stel je voor de gein is voor wat er zou gebeuren als je de hele Nederlandse bevolking in de provincie Utrecht zou planten.
De hel zou losbarsten volgens mij, het is nu al erg met de religie intollerantie in Nederland, laat staan als je de mensen ook nog is boven op elkaar zou zetten als in Jakarta het geval is.
Nee hoor, voor mij is het erg duidelijk. Als ik zie hoe de mensen hier in Jakarta met elkaar omgaan in de situatie dat ze hier leven dan zeg ik: "petje af". Emoticon: Worship Emoticon: Worship

Greetzoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Dat lijkt me kijk door een roze bril Dutchguy.
Er is een samenhang tussen tolerantie en de hoeveelheid mensen die je opelkaar pakt. En dat het er niet altijd even fris aan toegaat blijkt wel uit de gebruikelijke media bronnen. Voorbeelden daarvan zijn wel gegeven.

In het dagelijkse sociale leven zie ik wel een groot verschil tussen Belanda en RI. Loop maar eens in Nederland een bedrijfskantine in en je ziet duidelijk de afbakening. Als ik dat hier doe zitten de mensen doorgaans doorelkaar en heeft geloof en afkomst niets te maken met de intermenselijke relaties.

En is in dat opzicht deze vorm van tolerantie een betere te noemen.
Er zit natuurlijk nog een subtiel verschil in verschillende geloven en het hebben van dezelfde nationaliteit.


It's only kinky the first time.

spacer line  


On 18-05-2008 04:46 oyibo wrote:
Dat lijkt me kijk door een roze bril Dutchguy.
Er is een samenhang tussen tolerantie en de hoeveelheid mensen die je opelkaar pakt. En dat het er niet altijd even fris aan toegaat blijkt wel uit de gebruikelijke media bronnen. Voorbeelden daarvan zijn wel gegeven.

In het dagelijkse sociale leven zie ik wel een groot verschil tussen Belanda en RI. Loop maar eens in Nederland een bedrijfskantine in en je ziet duidelijk de afbakening. Als ik dat hier doe zitten de mensen doorgaans doorelkaar en heeft geloof en afkomst niets te maken met de intermenselijke relaties.

En is in dat opzicht deze vorm van tolerantie een betere te noemen.
Er zit natuurlijk nog een subtiel verschil in verschillende geloven en het hebben van dezelfde nationaliteit.


Roze bril??!!.
oyibo iki denk dat je een beetje in de war bent.... je bevestigd juist wat ik in mij vorige posting vertel.....

Greetz
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 18-05-2008 04:46 oyibo wrote:


In het dagelijkse sociale leven zie ik wel een groot verschil tussen Belanda en RI. Loop maar eens in Nederland een bedrijfskantine in en je ziet duidelijk de afbakening. Als ik dat hier doe zitten de mensen doorgaans doorelkaar en heeft geloof en afkomst niets te maken met de intermenselijke relaties.


Door elkaar ? En ook Met elkaar ?
Ik weet hoe een nederlandse bedrijfskantine eruit ziet.
Van een hokje (magazijnbedrijjfe) , eetschuren (fabriekjes) en tot een (redelijke) restaurantje .
Zelf ervaren uit mijn studententijd , vanaf vakantiewerk tot dat ik een baantje heb in een Nederlandse multinational .
Ondanks dat ze "door elkaar" zitten , zijn ze toch van elkaar gescheiden , in diverse kleine groepjes.
Tussen de kleine man , de middenkaders , de hogere kaders , de procuratiehouders tot zelfs clubjes van adj- directeuren .
De directeuren kunnen ook apart lunchen in een speciale kleine ruimten die als restaurants kan fungeren .
En geloof me maar bij de laatste speciale ruimte en met bediening is echt leuk toeven. Tenminste die paar keren dat ik een paar keren een vorkje mag prikken , met wijntje erbij .

In de "gewone" bedrijfsrestaurant(zonder bediening) zitten de dames en heren soms vaak ook apart van elkaar , afhankelijk van de afdeling en de salarisstroken.

Ik heb nooit in Indonesia gewerkt , en toch denk ik dat daar de grenzen beter duidelijk zal zijn en afgebakend.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Dutchguy,
De rozebril bedoelt in de opmerkingen van YB.
Want YB zit niet ver van de realiteit.
En in die zin een roze bril.

Sidia,
Ik zal mijn posting iets verduidelijken, de mensen die bij ons werken komen van verschillende plekken in RI, Sumatra, Java, Bali. Christen, Hindu en Moslim zitten aan 1 tafel. Welliswaar met 1 ding dat ze samen delen ze komen uit RI. Maar wel aan 1 tafel, verder hebben we andere nationaliteiten, Singapore, Indonesia, Vietnam, Chinezen en uit Maleisie. Toch zit het aan 1 tafel, en dat is het verschil met Nederland. In Nederland is er een duidelijke etnisch verschil per tafel.
It's only kinky the first time.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Oyibo, je hebt gelijk:
Nederland [gemiddeld] hanteert zeer zeker een etnisch verschil.
Al die nationaliteiten kunnen niet eens met elkaar omgaan, dus wat krijg je?Nederlanders trekken zich terug en bemoeien zich niet met hen.
Het schelden is alom bekend hier, buitenlanders krijgen alleen maar kinderen,de kinderbijslag wordt besteed aan een reis van 2 maanden naar Marokko en na afloop zijn ze blut en gaan ze bedelen bij de Christelijke kerken en smeken om een voedselpakket.
Voor de goede orde:ben niet verantwoordelijk voor de eerste uitspraak, de tweede is helaas maar al te waar.
praktijkervaring als vrijwiligsterkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

FF terugkomen op de titel, mijn genuanceerde mening. Volgens mij is religie ook maar het product van de lokale cultuur en lokale tijd, in het geval van de Koran die 1200 jaar geleden gold en in die context is de Koran geschreven. Ik heb al eens eerder gezegd dat ik veel respect heb voor Mohammed, ondanks het feit dat hij ook veel dingen fout deed (hij is tenslotte ook maar een mens), maar hij heeft ook enorm veel dingen goed proberen te veranderen. Dat is een.

Een tweede punt is het volgende: ik denk niet dat geloof een samenleving intolerant maakt. Het is eerder die vreselijke ARABISERING die zich als een gezwel in de wereld verspreidt. Waar je ook komt, van Marokko en West Europa tot Dubai tot Maleisie tot Indonesie, as een soort "as van de intolerantie" wordt je de mond gesnoerd als je een andere mening hebt dan de heersende arabische cultuur (die mijns inziens bestaat uit enorm veel verboden, dingen wegmoffelen, en heel veel schaamte en niet kunnen omgaan met sexualiteit).

In Maleisie zie je goed waar dat toe lijdt, dit land staat nog veel meer onder invloed van de Arabieren dan RI en dat heeft zijn tol geeist, het had net zo'n prachtig lieflijk land als Indonesie kunnen zijn ware het niet dat Arabieren dit land min of meer "by proxy" regeren. Resultaat is doodongelukkige vrouwen, gebrek aan mensenrechten en meer in het algemeen gebrek aan levensgeluk. Maleisie is zeker 3x zo rijk als Indonesie (dankzij de chinezen zeker niet dankzij de Bumiputra) maar de gemiddelde Maleisier is ook 3x zo depressief. Helaas zie ik die Arabisering ook steeds meer in Jakarta opkomen, de gezichtssluiers zijn zelfs al in de moderne films van Indonesie doorgedrongen (Ayat-Ayat cinta). Dit heeft niets met geloof te maken maar meer met kopieergedrag met het Midden-Oosten. Om Londoh heeft eens een keer op zijn forum de constatering gedaan dat Indonesiers steeds minder vaak in de eigen kleding als sarong en topi rondlopen en steeds meer in Arabische woestijngewaden. Dit terwijl Indonesie zelf een wonderschone cultuur heeft , of het nu Jawa, Bali of Sumatra betreft, die veruit superieur is aan de arabische, waar het alleen maar om landje-pik, geweld en hypocrisie gaat.

Ik durf te hopen dat Maleisie en Indonesie als de twee landen in het Verre Oosten die het meest kwetsbaar zijn voor arabische invloeden zich kunnen weren tegen deze aanvallen uit het Midden-Oosten en hun wonderschone cultuur kunnen behouden.

En ja, Geert W. vind ik een gevaarlijke gast die je niet serieus moet nemen maar in 1 ding geef ik hem gelijk: de Europese (en Aziatische) culturen zijn op dit moment veruit superieur aan de huidige Arabische cultuur.

Ik vind het jammer dat mensen als Jan en Om Sid (die ik beiden heel hoog heb) op dit soort reacties altijd defensief reageren en zeggen dat het allemaal zo mooi en prachtig is. Nogmaals ik heb het niet tegen Indonesie op zich, Indonesie zou zoveel mooier kunnen zijn zonder teveel Arabische invloeden, we willen toch allemaal het beste voor Indonesie?

En even een zijspoortje: als die Arabisering van Indonesie doorzet, wat mag er dan allemaal niet meer in deze wonderschone clip van Rossa?
http://nl.youtube.com/watch?v=IPgglPQpyCA


Gracias. Sama sama

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 18-05-2008 17:27 kiwimave wrote:
Ik vind het jammer dat mensen als Jan en Om Sid (die ik beiden heel hoog heb) op dit soort reacties altijd defensief reageren en zeggen dat het allemaal zo mooi en prachtig is.

Nu je mij persoonlijk bretrekt zal ik kort antwoorden .
Ya , in diverse posting ben ik vaak defensief opgesteld (niet alleen over Islam maarook over Indonesia).
Gelukkig maar , anders krijgen we (wij) gelijk ruzie .
Defensief in de zin van als er duidelijk aangevallen wordt , en dat doet sommigen wel vaak .
Met jou kan ik redelijk (zie posting van afgelopen 2 jr) communiceren , ondank ook je scherpe kritiek .

Zoals wat je boven schrijft heeft mijn 100(o) % instemming.
Ik mot ook niks hebbent van de arabieren(uit midden oosten).
Zelfs van de Indonesische Arabieren . Ben niet tegen hun , maar ik duld hun inmenging (voor zover dat ze doen) niet en zeker in mijn persoonlijke levenssfeer.
Laten we zeggen dat je een "gezonde, rationele antipathy " hebt , een meer kritische opstelling .
Dat heb ik ook .
Alleen ga ik hier niet etaleren.
Het is natuurlijk anders dan alleen maar negatieve dingen spuien.
En daar ga ik (soms te vaak Emoticon: Blush ) stelling nemen.
De mensen waar ik redelijk eens ben , waar ik ook graag de posting lees is naast jou (even slijmen Emoticon: Shiny ) is ook Y-B.
Heeft soms ook pittige uitspraken , no problemos wat mij betreft.
En als hij te hard schrijft krijg hij ook komentaren van anderen .
Van sommigen geef ik toe dat ik het niet kan laten om te reageren .
(nog steeds netjes , zelfs "defensief").


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,306,507 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com