indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Goed als we het dan toch over prijzen hebben laten we het dan ook even in het algemeen over Voedselprijzen hebben, welke ook de pan uitreizen.

Mijn boterham van Sari Rotti (bruin) is binnen enkele maanden van 5000Rp per pak naar 9000Rp per pak gegaan.
Olie omhoog,
Gas omhoog
Kerosine bijna niet meer aan te komen, enz.

Belastingsgeld uitgeven aan subsidies die ervoor zorgen dat de voedselprijzen stijgen? Het lijkt een slecht idee, maar volgens milieuorganisaties is dat precies wat er gebeurt met de Amerikaanse subsidies voor de productie van biobrandstoffen. Ook in Europa wordt de agro-industriële “oplossing” voor het energieprobleem voorlopig niet in vraag gesteld.

Naast de globalisering en de klimaatverandering jaagt de productie van biobrandstoffen de voedselprijzen wereldwijd de hoogte in. Dat blijkt uit een rapport van het International Food Policy Research Institute (IFPRI). De onderzoekers waarschuwen dat de armste het hardst getroffen zullen worden.

“Sinds de groene revolutie (de wereldwijde landbouwrevolutie in de jaren zestig en zeventig, nvdr) zijn de voedselprijzen gestaag gedaald, maar daar komt nu verandering in”, zegt Joachim von Braun, directeur van het IFPRI en hoofdauteur van het rapport. “De sterk groeiende vraag naar veevoeder, voedsel en brandstof heeft geleid tot drastische prijsstijgingen, en daar lijkt in de toekomst niet snel verandering in te komen.”

Met name de invloed van biobrandstoffen is groot. “Biobrandstoffen worden winstgevender en er gaat dan ook meer oppervlakte, water en kapitaal naartoe”, stelt het rapport. “De wereld zal steeds vaker keuzes moeten maken tussen voedsel en brandstof.” In de Verenigde Staten alleen al is het gebruik van maïs voor ethanol meer dan verdubbeld tussen 2000 en 2006. Als de landen die nu al biobrandstoffen produceren hun huidige investeringsplannen doorzetten, zal de prijs voor maïs wereldwijd met 26 procent en de prijs voor koolzaad met 18 procent stijgen tegen 2020.

Volgens het IFPRI komen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, het Amerikaanse Ministerie van Landbouw en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties tot dezelfde conclusies.

Andere drijfveren voor de stijgende prijs zijn de klimaatverandering en de globalisering. De onderzoekers voorspellen dat de veranderende weersomstandigheden de neerslagpatronen zullen verstoren waar de boeren afhankelijk van zijn voor de watervoorziening van hun gewassen en vee. Volgens het rapport kan de graanproductie in Zuid-Azië daardoor met 22 procent terugvallen tegen 2080, terwijl de productie van tarwe in Afrika vrijwel volledig kan verdwijnen. Een temperatuurstijging van meer dan drie graden zou de voedselprijzen met 40 procent de hoogte in duwen.

De toenemende globalisering zorgt er dan weer voor dat rijke bevolkingsgroepen kennismaken met producten van over de hele wereld en kiezen voor een dieet vol vlees, fruit en groenten. Daardoor krijgt de lokale bevolking in het land van herkomst moeilijker toegang tot die voedingsmiddelen.

Volgens Timothy Sulser, medewerker bij het IFPRI, dreigt de voedselkloof tussen rijk en arm in de toekomst nog te verdiepen. Er moet dan ook snel actie genomen worden rond internationale ontwikkeling en het internationale handelsbeleid om een dramatische hongersnood te vermijden. De auteurs raden de overheden aan om voedselveiligheid en landbouw in rekening te brengen bij hun nationaal en internationaal klimaatbeleid.

http://www.ifpri.org/pubs/bp/bp001.asp

De boomende Amerikaanse ethanolsector zet enorme hoeveelheden voedsel om in brandstof. In 2007 werd 81 miljoen ton graan, vooral maïs, omgezet in brandstof, dit jaar bedraagt die hoeveelheid 114 miljoen ton, ongeveer 28 procent van de totale Amerikaanse graanoogst.

De Amerikaanse regering zal in de periode van 2006 tot 2012 honderd miljard dollar (70 miljard euro) hebben geïnvesteerd in de productie van bioethanol en biodiesel. President Bush tekende op 19 december 2007 een wet die bepaalt dat de VS tegen 2022 1,6 miljard hectoliter biobrandstoffen per jaar moeten verbruiken, vijf keer meer dan nu het geval is.

Twee keer langs de kassa

“De graanprijzen hebben een recordniveau bereikt en blijven stijgen”, zegt Lester Brown, voorzitter van het in Washington gevestigde Earth Policy Institute, “We zijn de eerste generatie die belastinggeld gebruikt om de voedselprijzen naar omhoog te duwen. We betalen miljarden aan de ethanolindustrie en betalen nog eens als we inkopen gaan doen.”

De Verenigde Staten, die ooit het voortouw namen in de strijd tegen de honger, creëren nu honger in de wereld, aldus Brown. Het idee om van voedsel brandstof te maken leidt tot een ongelijke strijd tussen de automobilisten op deze wereld en de twee miljard mensen die problemen hebben om zichzelf te voeden. En het milieu wordt er niet eens beter van, want de grootschalige maïsteelt put de grond uit en verbruikt heel wat water en pesticiden.

De stijgende graanprijzen maken niet alleen brood of pasta duurder, maar doen indirect ook de prijzen van vlees, gevogelte en zuivelproducten stijgen. In Mexico is maïsmeel, onontbeerlijk om tortilla’s te maken, zestig procent duurder geworden, in Pakistan is de prijs voor tarwe verdubbeld en ook China heeft af te rekenen met inflatie die wordt gedreven door de voedselprijzen.

Onderzoeker Eric Holt Gimenez waarschuwt voor een spiraal van inflatie door de concurrentie om schaarse landbouwgronden. Als de voedselprijzen genoeg stijgen, zullen sommige boeren in plaats van biobrandstoffen opnieuw voedsel gaan produceren. Dat zorgt er dan weer voor dat de biobrandstoffen duurder worden. “De warenhuizen, de graanhandelaars, de olie-industrie en de agrochemiereuzen lachen in hun vuistje op weg naar de bank”, zegt Holt Gimenez.

Veel milieuorganisaties waren aanvankelijk nochtans positief over biobrandstoffen, als manier om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen en om arme boeren in ontwikkelingslanden aan een extra inkomen te helpen. Ze werden echter verrast door de snelheid waarmee de sector werd ingepalmd door grote zakelijke en financiële belangen. “De biobrandstoffen zetten de voedsel en energievoorziening in de wereld helemaal op hun kop”, meent Holt Gimenez.

Europa doet mee

De Europese Unie bevestigde op 23 januari dat biobrandstoffen tegen 2020 tien procent van de energie voor transport moeten leveren. Dat gebeurde na een evaluatie waarbij de Europese Commissie de voor en nadelen van biobrandstoffen op een rijtje had gezet. De beslissing stuitte op kritiek van milieuorganisaties: “Ik begrijp niet waarom de Europese Unie een politiek doorzet waar zoveel nadelen aan verbonden zijn”, zei dr. Claire Papazoglou, hoofd van de Europese afdeling van Birdlife International.

Biomassa, feiten en ficties

Fatale wanhoop om onbetaalbare tempé in Indonesië


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Albert,

Daarbij dat de wereldmarkt reageert op beschikbaarheid van grondstoffen. Die producenten zijn afgestemd op een hoeveelheid op globale schaal en was redelijk stabiel, tot de vraag uit metname de Aziatische landen toe ging nemen. Dit is een trent die al meer als een jaar gaande is. Vandaar de hoge grondstof en dus uiteindelijk de voedselprijzen, gecombineerd met een zwakke dollar die er voor zorgt dat de prijs voor een barrel ruwe olie door het dak heen gaat. Daarbij de Yanken die hun olie voorraad aan het verstevigen zijn maakt het geheel niet goedkoper. en dan heb je de verhogingen wel gehad. Het zal nog zeker 3 tot 4 jaar duren voor prijzen zich stabiliseren. Met grote dank aan George Bush.


It's only kinky the first time.

zieleffe
User
spacer line
 

Nou Albert het is nog al een heel verhaal, die niet van je zelf zijn denk ik.
Je plukt nog wat uit het internet gebeuren.
Graag in een verkort proberen uit te leggen dan zo lang epistel, dat leest bijna niemand
Ook in de Engels versie in die topic http://forum.indahnesia.com/to(...)rists_to_maggots.php ga je te met knippen,en plakken in de fout te lang om het te lezen in een disccusie vorm…….
Ik had er al over gehad in een andere topic.....

Op de Filippijnen hebben ze gedemonstreerd, over te dure voedsel prijzen.
Dan zal het mij niet verbazen, dat ze dat ook in Indonesië gaan doen.
Want als men die contrasten ziet, de een vreet, en de ander heeft maar mondjesmaat eten.
Dat is ongelofelijke systeem die niet past in een normale samenleving, dat niet door een regering ook, word die prijzen onttrokken aan de wereld handel.
Ook op het gevolg, dat wij te veel vlees eten, onze schuld in de schoenen word geschoven, dat die dieren te veel aan voedsel moeten eten, waardoor die prijzen stijgen.
Belachelijker kan je het niet maken.
Er is veel meer aan de hand, dat landbouw gronden onttrokken worden, door huizenbouw en industrie terreinen.
Gaan we zo door dan komen we op de grens van schaarste, dat weer een gevolg is van meer armoede.
Dan kunnen we gewoon door gaan en China er van beschuldigen, dat zij door hun welvaart hun eigen voedsel keten niet op pijl houden en zo de export van rijst en meelachtige producten dat weer ontrekken aan de wereld bevolking.
En nu vooral dat men de gewassen gaan aanmoedigen om biobrandstof van te maken.
Ja de wereld draait door, maar ergens zit er een verkeerde knop die uitgezet moet worden……..


dat men de dure voedselketen aan ziet komen is zeker.
Alles wat je ook er bij kan betreken heeft er mee te maken.
vergeet niet dat nu 1 vat olie al boven de 117$ staat.


In Amerika klagen ze steen en been, over de dure brandstofprijzen.
Hier wordt gezegd dat het een luchtballon is die door geprikt word.
Maar koppel het eens aan die van de afspraken van die organisatie OPEC, waar ook Indonesië in zit.Die hebben het in de hand dat ook de prijzen van voedsel daardoor duurde worden.
Het is schandalig van die landen die het weten, maar stiekem in hun vuistje lachen.
Want wat gaan ze doen juist de schuld leggen op de consumptie maatschappijenin Europa en Amerika.
Heeft het midden Oosten dat geld nodig, neen ze hebben al te veel valuta, waar ze van gekkigheid niet weten wat ze daarmee moeten doen.
Niemand heeft er baat bij, het zal mij nu een worst zijn ik eet mijn speklapje toch wel.
Maar mij niet in de schoenen schuiven dat we op te hoge voet leven...... Emoticon: Stupid Emoticon: Cooool Emoticon: I love it Emoticon: Frustrated Emoticon: Eerie
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Een oorzaak die we niet moeten vergeten is dat geld niet waardevast is. Voor je gevoel blijft een dollar een dollar en een euro een euro, maar in werkelijkheid is dit niet altijd zo. De maatschappelijke geldhoeveelheid in de VS en in de Eurozone groeit met meer dan 10% per jaar. Dat betekent dat er elk jaar dus dik 10% meer euro's en dollars in omloop zijn. Hierdoor verliest geld zijn waarde. Veel kenners zijn principieel tegen geld als 'betaalstandaard' en hebben meer vertrouwen in goud. Als je volgens hen wil weten of een grondstof (zoals rijst) in waarde stijgt, zou je dus eigenlijk moeten gaan kijken of een kilogram rijst nog het zelfde gewicht aan goud kost als een jaar geleden. Maar helaas krijgen wij nu eenmaal betaald in geld en dienen we de prijsstijgingen dus te accepteren (tenzij je je loon investeert in goud natuurlijk).

Daarbij zijn er oorzaken die direct veelal met vraag- en aanbod samenhangen. Als de vraag groot is en het aanbod klein, dan zorgt een eerlijke marktwerking veelal voor een stijging van de prijs. Door de enorme vraag naar schone brandstoffen stijgen de prijzen van bijvoorbeeld graan en soya als nooit tevoren. Het is een rare wereld waarin het rijke westen om het milieu te sparen de derde wereld de hongersnood bezorgt. Er wordt gelukkig steeds meer tegen geägeerd en Duitsland heeft nu al plannen geöpperd om de vele hectares aan ongebruikte landbouwgronden weer te gaan inzetten om het aanbod van agrarische producten te doen toenemen.

In Azië spelen er nu zelfs andere dingen mee. Door de stijgende vraag naar rijst hebben veel overheden besloten om de rijstproductie op te slaan uit angst in de problemen te komen bij een verdere stijging van de prijzen. Dit betekent dat de rijst die anders geëxporteerd zou worden naar buurlanden nu dus opgeslagen wordt. Door dit afnemende aanbod stijgen de prijzen echter weer verder. Het is een ingewikkeld spel, maar uiteindelijk is er altijd maar één verliezer: de gewone man.


From Dayeuhkolot with love

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Natuurlijk alles heeft een andere kant.
Als we nu meer de auto laten staan, niet ieder apparaat gelijk kopen waar een stekker aan zit, dan komen we al een heel eind.
Het ergste is de overproductie in Westerse landen: totaal overbodige producten wordt de consument aangesmeerd.
Heeft u enig idee wat er aan groenten zo rond 18.00 wordt weggegooid?
vaak zit er maar een plekje op,maar nee dat wordt afgekeurd.
Groenten van achtergebleven kwaliteit gaan of naar een dierfokkerij, of wordt doorgedraaid en naar de voedselbank.
Als u ziet wat er weggegooid wordt, daar zou een grote Indonesische familie minstens een week van kunnen eten..JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Daarom ben ik ook zo'n voorstander van marktwerking. Al dat gezeik van regulering. Toen 6 jaren terug de biobrandstof lucratief werd en de sojaboontjes opkwamen werd nog niet gedacht aan het feit dat 1 miljard chinezen en 1 miljard indiers aan de biefstuk willen of een croisantje willen eten in de ochtend. Nu zit je met mooie gereguleerde targets voor biobrandstoffen en dat soort ongein.
Als de afrikanen slim zijn, gaan ze naast het profileren met de grondstoffen ook massaal aan de moestuintjes.Begin de details te vergeten

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Is ook zo lekker groente te verbouwen in die woestijnen met sprinkhanenplagen en al dat soort ongein. Bovendien hebben ze de kennis niet en ontbreekt hen water voor irrigatie. Zelfs in Spanje mag al bijna niks meer verbouwd worden in de zomer vanwege drinkwater tekort. Nee, tis allemaal niet zo makkelijk als t lijkt.


From Dayeuhkolot with love

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Monyet, natuurlijk is het niet zo makkelijk als het lijkt. En er is in Afrika veel water, alleen niet op de juiste manier geirrigeerd, net zoals de winning van grondstoffen btw.


Begin de details te vergeten

zieleffe
User
spacer line
 

Ja dan heb je het over water, dat lijkt ook al goud goedje aan het worden.
Waar ze het te veel hebben, zouden ze naar die landen moeten brengen waar ze het te kort komen.
maar dat zijn gigantische investeringen voor water.
voor gas en olie doen ze het wel, gigantische pijpleidingen overal in de wereld..
Maar dat levert veel geld op, water nog niet…………….. Emoticon: Blush Emoticon: Smile Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Water zit overal in de grond, alleen op de ene plaats dieper dan op de andere. Wat mij verbaast is dat er nog steeds geen technologie is ontwikkeld om van zout water drinkwater te maken. Want zout water is er genoeg op deze planeet! Zuiveringsinstallaties zijn er natuurlijk genoeg maar das voor zoet water.
Bovendien is natuurlijk de voorlichting heel slecht. Op Bali heb je ook drinkwater in de bergen maar zodra t bij zee uitkomt dan zit t vol met wasmiddelen, bamisoepverpakkingen, tandpastatubes etc...


From Dayeuhkolot with love

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Voor zover ik het mij herinner is er ooit (en misschien nog wel) geexperimenteerd met de technologie om zout water zoet te maken.Inderdaad kan je er dan verbaasd over zijn dat dit nooit van de grond is gekomen...


hati hati, pelan pelan

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Misschien is er een complot van samenwerkende waterleidingbedrijven die dat tegenhouden Emoticon: Wink


From Dayeuhkolot with love

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Lijkt me van niet...zal allemaal wel veel te duur zijn.Men gooit liever geld over de balk voor onnodige projecten. Heb even in een oude spectrum encyclopedie gekeken: Ontziltingsinstallaties zijn wel degelijk te bouwen, is ook gedaan..oa in het midden oosten,maar waarom dus nu niet meer blijft de vraag.


hati hati, pelan pelan

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-04-2008 23:03 senior wrote:
Voor zover ik het mij herinner is er ooit (en misschien nog wel) geexperimenteerd met de technologie om zout water zoet te maken.Inderdaad kan je er dan verbaasd over zijn dat dit nooit van de grond is gekomen...TNO ontwikkelt kansrijke technologie voor het ontzouten van zeewater op de Maasvlakte
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-04-2008 21:43 merapi wrote:
Natuurlijk alles heeft een andere kant.
Als we nu meer de auto laten staan, niet ieder apparaat gelijk kopen waar een stekker aan zit, dan komen we al een heel eind.

Het ene gat wat gedolven wordt moet een ander vullen.
Gebruiken we minder de auto wordt er toch nog steeds Bio bransstof vervaardigd. Het zal wel een jaar duren voordat men de produktie gaat verminderen.
Al die personen welke hun personen auto langs de kant laten staan, worden op de weg vervangen door nieuw komers welke voor het eerst auto gaan
rijden.

En er zullen bar weinig vrijwilligers zijn die hun heilige koe op stal laten staan.

Tevens het treinkaartje gaat dan omhoog want de NS moet meer treinstellen inzetten.

In Indonesie zie je hoe weinig het uit maakt. Vrij goed openbaarvervoer tot bijna in je huiskamer. Emoticon: Smile Toch laat men ook hier niet de auto voor wat het is.
Een Duitser in Jepara vertelde mij laatst nog. Dure benzine onzin!
Hij heeft 2 fabrieken afstand onderling 200m. En iedereen gebruikt de motor om van de ene naar de ander te gaan.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

zieleffe
User
spacer line
 

Is Genetisch gemanipuleerde gewassen als oplossing voor de voedselschaarste?
Daar men op grote schaal de biobrandstoffen steeds meer in gebruik nemen, kan het zijn dat, gemanipuleerde gewassen, het voedsel te korten op kan lossen.
Althans dat beweren de voorstanders.
Zij krijgen nu een podium, om die milieuactivisten een beetje de zeil uit de wind te houden.
Is het zo, zei die het weten dat de rijst ook gemanipuleerd kan worden door een betere ras soort, en snellere groei te vorderen.
dat zou voor Indonesië zeker een belangrijk middel kunnen worden om zijn grond beter te laten uitwerken, want die grond waarin steeds het zelfde gekweekt word zal een armmoedig grond kunnen worden, waardoor er minder opbrengst oplevert. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 29-04-2008 11:25 zieleffe wrote:
Is Genetisch gemanipuleerde gewassen als oplossing voor de voedselschaarste?Genetisch gewijzigde gewassen geen antwoord voedselcrisis (link voor meer info)

Genetisch gemodificeerde gewassen (ggo's) leveren een lagere oogst op dan de conventionele gewassen. Dat blijkt uit een studie die de voorbije drie jaar werd uitgevoerd aan de universiteit van Kansas, in de graangordel in de VS. Dat schrijft de Britse krant The Independent op zijn website.

Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

De Wereld Volgens Monsanto - Documentaire die Amerikanen niet zien

Op 11 maart werd er een nieuwe documentaire uitgezonden op de franse televisie (ARTE - Frans/Duitse culturele Tv zender) door de franse journalist/filmmaker Marie-Monique Robin; 'De Wereld Volgens Monsanto - Een documentaire die Amerikanen nooit zullen zien'. Het gigantische biotech industrieel Monsanto dreigt alle agriculturele biodiversiteit uit te roeien, welke de mensheid duizenden jaren gediend heeft.

Monsanto produceert zaden die na de groei zelf onvruchtbare zaden produceren. Zo kweken ze totale afhankelijkheid van hun producten."

Biologisch imperialisme leidt tot zelfmoord onder boeren

Ik doe hier maar weer even mijn mond open, want helaas lees ik deze informatie niet in de Nederlandse kranten? MonsantonofoodshallgrowHet gaat hier in de eerste plaats over de ongelooflijke imperialistische manier waarop de VS-bezettingsmacht in Irak, via grondwettelijke wetgeving, de deur heeft opengezet voor VS-boevenbedrijven, zoals het duistere Monsanto. Iraakse boeren worden min of meer verplicht genetische gemanipuleerde zaden te gebruiken voor landbouw..! Natuurlijk aangeleverd door prefered suppliers... Weg dus met de zaden uit de eeuwenoude traditionele Iraakse landbouw; zaden, die natuurlijk voorkomen in Irak en dus ook al eeuwen door boeren worden gebruikt.

Maar wat zo mogelijk nog veel schrijnender informatie is, en waar schrijfster van het stuk ook verslag van doet, is dat op dit moment de commerciële boeven van Monsanto in India bezig zijn, boeren tot zelfmoord te drijven met hun verschrikkelijke indoctrinerende wijze van verkoop van genetisch gemodificeerde zaden. Vernietigen van oude zaadlijnen en verkopen van gepatenteerde Monsanto-zaden. Waar elk jaar door de boeren wéér voor betaald moet worden..!!! Lees en huiver van zoveel imperialistische sluipmoordenaarsgedrag..!!

HET IS WERKELIJK SCHANDALIG! WAT DOET NEDERLAND HIERMEE?? WE PRATEN TOCH OVER VERWERPELIJK GEDRAG VAN EEN PARTNER, DIE DE VS VAN ONS ZIJN, TOCH? OF IS HET ALLEMAAL GOED ZO?

BbOnder leiding van de ons bekende, en oh-zo-sympathiek-ogende Paul Bremer, is deze boeven-wetgeving in Irak tot stand gekomen. Een lintje waard, Paul, wees er trots op. Of was het mischien een 'blindje'.. Lees in het artikel over Paul Bremer's zg. Order 81 (een lead naar dit document staat in het artikel dat je hieronder kunt downloaden.) Lees het eens op je gemak. Auteur is Nancy Scola, schrijver en oud medewerker op Capitol Hill. Informeer je en wees gewaarschuwd, nogmaals..!

Bron; http://www.nujij.nl/monsanto-d(...)fmoord.1047543.lynkx

Download, why Iracky farmers prefer death to Paul Bremer

Meer info via google


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Jantje
User
spacer line
 

Johan:

Daarom ben ik ook zo'n voorstander van marktwerking. Al dat gezeik van regulering.

Ik ook. Maar markten worden echter wel gemanipuleerd door regeringen, centrale banken en derivaten instituten.spacer line  

Monyet je schreef.....Wat mij verbaast is dat er nog steeds geen technologie is ontwikkeld om van zout water drinkwater te maken. Want zout water is er genoeg op deze planeet!

There was a conference in France where a number of international
> engineers were taking part. 'Have you heard the latest dumb stunt Bush has > done? He has sent an aircraft carrier to Indonesia to help the tsunami
> victims. What does he intended to do, bomb them?'
> A Boeing engineer stood up and replied quietly: 'Our carriers have three
> hospitals on board that can treat several hundred people; they are nuclear
> powered and can supply emergency electrical power to shore facilities; they
> have three cafeterias with the capacity to feed 3,000 people three meals a
> day, they can produce several thousand gallons of fresh water from sea
> water each day, and they carry half a dozen helicopters for use in
> transporting victims and injured to and from their flight deck..
There are eleven air-craft carriers in the US Navy..

Emoticon: Winkmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Albert, heb al eerder gezegd:
Het oude kolonialisme is weg en de zelfde uitbuiters zijn weer terug.
Neo-kolonialisme! dit onder de VS en de Arabische staten.
Drinkwater kost in Europa bijna niks.......
Genetische manipulatie: tuurlijk levert de boer niet meer op maar de geldschieters.
Albert, ik hoop dat het snel verandert!
Die zak van een prins Willem Alexander, heeft hij ooit iets gedaan voor de 3e wereld, ipv de hele wereld over te vliegen?Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 26-05-2008 15:22 merapi wrote:

Die zak van een prins Willem Alexander, heeft hij ooit iets gedaan voor de 3e wereld, ipv de hele wereld over te vliegen?

Niets alleen maar L*llen over drinkwater.
En lekker gezellig naar China gaan met de hele familie. Wat kan het hem schelen wat men daar uitvoert.

Money makes the world go round.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Albert, dat is het ergste;
een monarchie die wordt onderhouden door de belastingbetaler en verder niets uitvoert, behalve 7 maanden van het jaar op vakantie gaan, en een dikke uitkering opstrijken.
Ben opzich niet tegen een monarchie, maar wel tegen zakkenvullers van koninklijke huize en aanhang, die titeltjes krijgen als koopzegels
groetjes Albertsapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

Bevolkingsgroei en welvaart motor voor voedselcrisis

http://www.nrc.nl/nieuwsthema/(...)r_voor_voedselcrisis
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,342,320 topic views - 239,699 posts - 13,725 topics - 32,083 members - last post @ 07-07-2020 01:58 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

135,899,143 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com