indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

Merapi, mogen niet -moslims hun kinderen wel aanmelden bij de moslimcreches of word je dan geweigerd? Als je naar de scholen in Nederland kijkt, wordt er naar mijn mening ook vanuit alle hoeken erg weinig flexibel omgegaan met verschillen in "identiteit". Zo zal ik niet kunnen werken op een christelijke school, omdat ik niet van christelijke huize ben (ook niet van moslimhuize overigens). Dat op zich vind ik ook geen bezwaar en ook wel logisch, op een christelijke school zal je als leerkracht ook iets moeten overbrengen wat het geloof aangaat. Gekker wordt het wanneer christelijke leerkrachten niet op een openbare school durven in te vallen omdat dat niet geaccepteerd wordt in de overkoepelende christelijke schoolorganisatie (meerdere malen in mijn regio meegemaakt). Nog gekker werd het toen de directeur van de openbare school waar ik jaren geleden stage liep mij zei dat hij mij nooit zou aannemen omdat ik mijn kinderen op een christelijke school had. Waarop ik zei dat ik als lesgevende alleen op een openbare school zou willen werken (de identiteit staat voorop ), maar dat voor mijn kinderen niet de identiteit van de school, maar de kwaliteit van de school het belangrijkst is. In ons geval was dat de christelijke school. Waarom dit hele verhaal over eigen belevenissen?
Het geeft aan dat er in mijn beleving vanuit verschillende geloofshoeken erg "klein" wordt gekeken. Op dit forum hebben we het de hele tijd over de islam. In veel discussies kun je echter net zo goed een ander geloof invullen.
Dus die moslim gastouderbureaus, daar kan ik me niet zo druk om maken, ben het wel met je eens dat er controle moet zijn.
Groet elsbethmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hallo Elsbeh,
Wat jij mij vertrelt, daar sta ik echt van te kijken!
Je kunt gewoon lesgeven op een openbare school, een RK. school, en ook op een Christelijke school.
Niemand, maar dan ook niemand heeft het recht jou aan te spreken omdat je je kids op een Christelijke school hebt gedaan!
~Dit mag en kan niet, is verboden bij de Grondwet.Jantje
User
spacer line
 


On 09-05-2008 21:45 merapi wrote:
Hallo Elsbeh,
Wat jij mij vertrelt, daar sta ik echt van te kijken!
Je kunt gewoon lesgeven op een openbare school, een RK. school, en ook op een Christelijke school.
Niemand, maar dan ook niemand heeft het recht jou aan te spreken omdat je je kids op een Christelijke school hebt gedaan!
~Dit mag en kan niet, is verboden bij de Grondwet.

hua, hua, hua... en die grondwet, daar schort het nu juist aan lieve schat. wha, wha wha Emoticon: Laugh out loudmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Elsbeth nog even een toevoeging:
Niet -moslims mogen hun kinderen aanmelden, maar het gebeurt zeer zelden, de geloven[praktisch, kledingvoorschriften, gebedsoefeningen etc] dit ligt behoorlijk uiteen.

Els:
er is een groot onderscheid in moderne Moslims,Hindoe""s, Christenen , Joden etc. en de echte orthodoxen.
Daarom heb ik liever een fijne discussie dan dat geruzie
Weet zeker dat jij binnenkort een hele fijne baan krijgt!!!!!!!!!
Hoop het voor je, lieve groet Merapi

elsbeth
User
spacer line
 

Merapi, als ik op een christelijke school zou willen lesgeven (wat ik dus niet wil, voor de klas staan is het niet voor mij, ik ben uiteindelijk remedial teacher geworden), moet ik langs het christelijke bestuur. Daar word je geacht te laten zien dat je de christelijke identiteit onderschrijft. Dat kan ik niet en wil ook niet. Ik heb daar ook geen probleem mee, maar ik weet echt uit ervaring dat het ook heel moelijk is om als katholiek op een protestants christelijke school binnen te komen. Natuurlijk zou ik wel op een openbare school les kunnen geven, ondanks het feit dat mijn kinderen op een christelijke school zitten. Mijn voorbeeld gaf even aan hoe kleinzielig ook "openbaren" kunnen zijn. Gelukkig is voor mij het probleem opgelost, ik heb alleen met ouders een overeenkomst en werk op verschillende scholen, waar ik overigens hartstikke leuke contacten heb, whatever de identiteit!4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 09-05-2008 21:14 sidia wrote:

...

Goena goena , te veel vetsin of terasi gekregen ?
Of ........ Emoticon: Confused , vul maar in.


Wie Om Sid ?
Begrijp het even niet graag nader uitleg Emoticon: Wink


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Elsbeth,
Ik begrijp eruit dat je RK bent en dat je als remedial teacher bezig bent, je bent niet gebonden om een of andere geloofsidentiteit mee te geven.
Ben zelf RK maar mijn dochter heeft op een openbare school gezeten, dit om dat die school dichtbij was en ik vrij regelmatig naar het ziekenhuis., dus buren hielpen mij
Al die geloven kunnen bekrompen zijn, maar alles hangt af van het schoolbestuurelsbeth
User
spacer line
 

Merapi, ik ben ook niet R.K., ging over iemand anders. Ik voel me tot geen enkel geloof aangetrokken. Maar ik werk inderdaad heel plezierig op allerlei scholen. Zeg, welterusten .
groet Elsbethzieleffe
User
spacer line
 


Ho, Ho Zieleffe, voorop gesteld dat ik geen gebruik maak als Oma van deze regeling wil ik toch wel even iets toevoegen.

Ik ken jonge Oma's die hun baan hebben opgezegd om hun kleinkinderen op te vangen als moeder werkt en waarom zouden die dan niet van die regeling gebruik mogen maken? Zie het als een onderbetaalde baan, met een laag uurloon.
Het zijn niet de opa's en oma's die er riant aan verdienen maar de gastouderbureaus die als paddestoelen tot de grond uit schieten. Voor het weinige werk dat die gastouderbureaus verrichten moeten kapitalen neer worden geteld en dat maakt het zo duur en dat is dus ook de reden dat die aangepakt moet worden.


Nou ja zeg; het is een nieuw fenomeen, waarin door de wet mogelijkheden geschapen worden,voor moeders die willen werken, of moeten? wegens te dure huis?.
Een wet waarin zo al gemakkelijk misbruik van gemaakt kan worden.
Dus blijkt weer dat er geen waterdicht normen zijn waarin de controle ontbreekt.
Dan juist moet je niet zo,n wet maken, maar gewoon via de belastingen als aftrek post of zo iets bedenken.
En als ze nu zo vroeg op moeten voor hun dochter die zo hoognodig wilt werken, dat mag, maar als een andere regeling er is, daarvan beter gebruik van maken.
Ook nu zo iets gebeurt, mag je toch hopen dat de werkgever hierin, een betere plaats moet innemen willen ze gebruik maken van goede arbeidskrachten.
Ik wil U nog wel eens horen als dit kleinkind elke morgen om 10 over 6 (gaap,gaap) al op de stoep staat omdat moeder om 7 uur moet werken of een uur in de file moet staan om op tijd op haar werk te komen en of U het dan nog zo leuk vindt om op te passen. Gewoon een weekje uitproberen !!!!!!!!!!

ik ben gek op mijn 4 kleinkinderen, zie ze elke dag maar dan onder andere omstandigheden zodat je er inderdaad van kan genieten.

Ik heb begrepen dat Uw vriendin werkt dus U zou dan de oppassende grootouder zijn, ik zou U nog wel eens weer willen spreken na een weekje!!!!!

U bent dus een naïeve londo of totok in belandaland in dit geval dus.

Ho ho ho, dat is wel zwart wit verhaal, u voorbeelden zijn wel erg extreem, vroeger toen we de kinderen klein hadden was het heel normaal, dat je vroeg op moest , hadden niet de gelegenheid gebruik te maken van Opa en oma.
Oh dat ik een totok ben, en een londoh, niet verwarren van die overkant, weet ik zelf heel goed hoor, een belanda van mijn teen tot mijn rambut kepala.
Schaam ik mij helemaal niet voor, ben blij , dat ik met mijn karakter, hier geboren bent.
Moet er niet aan denken daar te moeten leven zoals ze dat nu doen.
Leuk voor vakantie daar houd het mee op

ik word ook hier verkeerd geciteerd, want ze (kleinkind)heeft nu vakantie, de moeder werkt niet, en mag nog niet werken, want haar inburgering cursus moet op gestart worden.
Kleinkind is zo maar, aan het logeren bij opa, en oma, omdat er nu vakantie is.
En geloof maar, dat is best leuk, leven in de brouwerij, en dat mag van mij wel weken duren.
Maar ik zeg ook eerlijk er bij, als we gaan dansen dan is er even geen mogelijkheid, gebruik te maken van Oma, en Opa…..
Haar moeder had al met een dreigende ondertoon, een brief van de ISD ontvangen.
Dat ze op spreekuur moest komen, om na te gaan welk inburgering cursus ze aan kan.
moet er bij vermelden dat het gesprek, waar ik ook bij aanwezig was goed verliep.
Het is niet meer vrijblijvend, zelf moet je er voor betalen, maar je mag het in termijnen betalen
Het is heel goed dat er gekeken word wat ze aan kan , en het bleek dat ze een staat examen gaat doen met werk ervaring, een heel goed plan.
Ze hebben een test moeten doen en daarin kwam ze al op A2 niveau.
Haar diploma’s gaan ze bekijken en waarderen, zodat dat ook meegenomen word, ze heeft 5 jaren universiteit gehad.
Neen ik vind dit echt goed dat men kijkt naar de kwaliteit die iemand heeft.
Dat deden ze jaren geleden niet, en dat was jammer.
Want mijn vriendin is ook pas 13 jaar hier,ook een universiteit diploma, en heeft in het begin toen ze mvv had, gelijk gaan werken beginnend in een glas fabriek.
En zo naar een sorteer bedrijf waar ze vies werk moest doen.
Daarna naar computer assemblage fabriek, en nu bij elektronica, waar ze draadjes aan moet sluiten. Emoticon: Wink Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 08-05-2008 16:30 marcel70 wrote:

...


Het is me nu duidelijk dat je ook je brood niet verdient in Indonesie
Maar dat je de oneerlijikheid goed gaat zit te praten ???????
En we hebben het niet alleen over die oneerlijkheid
Waaron is die verontwaardiging nu opeens ongepast
Zoals je in de reply kan lezen aan Sidia,ze stelen gewoon
Zijn liever Lui dan er zelf hard voor te werken
De wat beter opgeleiden indonesier geeft het ook toe dat zijn volk
allen feiten die genoemd zijn WAARHEID ZIJN
Alleen je kan er nog een paar aan toevoegen.
Veel en veel meer

Zoals onbeschoft
Vulgar
onbeleeft
kenne slecht organiseren
zijn gek op chaosIk zal er mij bij zeggen dat ik het nu niet over mij personeel hebt maar gewoon mensen op straat.
Toen Amerika irak binnen viel werd er regelmatig Hoer en klootzak tegen mij en mijn vrouw gezegdOh oh oh, we hebben er een tweede jantje bij.
Sorry dat ik het zeg maar je klinkt echt als iemand die hoogst waarschijnlijk ergens erg gefrustreerd over is, een paar mensen die je genaaid hebben ofzo?
Mischien slecht met zaken?
Loop als Duitser maar is in Nederland over straat als Duitsland net de wereldcup heeft gewonnen.
En zo kan ik nog veel meer voorbeelden aanhalen.
Onbeschoft???? Vulgair????
Wat een onzin!!!.... Ik loop hier al een tijdje rond en als ik Nederland met indonesie vergelijk zijn het de nederlanders die daar eerder aan voldoen. Indonesiers zijn 1 van de meest beleefdste mensen die ik ken, (en natuurlijk altijd uitzonderingen uitgesloten)
"zijn gek op chaos"??? tsjaa.... als je in Java woont (speciaal Jakarta) ben je niet gek op chaos, maar MOET je er wel mee leren omgaan omdat je anders gek word omdat het nu eenmaal een grote chaos is omdat er zoveel mensen wonen.

Sorry hoor, er word hier weer is heerlijk alles over 1 kam geschoren.
Uitzonderingen aanhalen als de maatstaf.

Greetzmarcel70
User
spacer line
 

Dutchguy
Past het niet in je belevenis
Al een heletijd in indonesie????
Weleens boodschapen gedaan in de supermarkt.altijd voor piepen toch?
Weleens in het verkeer deel genomen.
Ik weet best wel dat de wet van de jungle hier geld
Ben niet voor niets een ondernemer!!!!!!!!!!!!

En waar staat het dat ik slecht in zaken ben mijn beste.
Chaos bedoel ik niet met heel veel mensen op Java.
Chaos betekent onder indonesiers bijv slecht organiseren.
Ik ziet het bij mijn concurente ook,kenne nietr organiseren en werken niet efficient genoeg.
Nou komme de mannen de productie aan mijn verkopen.

Voor Sidia""? ik behandel deze mannen echt wel op de Javaanse waardigheid.
Ik schrijf dat alvast maar want voor je het weet ???

Dutchy:
Ik heb ooit eens gelezen dat je CD 's aan het maken bent.
Je ben dus geen ondernemer,als je een van hun bent dan tjaaaa
Dan zijn de omstandigheden ook anders.

Oh ja volgens mij is de wereld cup maar om de 4 jaar toh?

Weleens een voetbal wedstrijd gezien,hier in Indonesie staan de spelers de scheidsrechter in elkaar te trappen
Je kan dat ook in de krant lezen,of lukt dat nog niet.


Mongo Mas

Becik ketitik olo Ketoro

marcel70
User
spacer line
 


On 09-05-2008 20:49 merapi wrote:
Het zijn de gastouder bureaus die geld verdienen!

Even terzijde:er komen steeds meer ongecontroleerde Moslim gastouder bureautjes, omdat men niet wil dat hun kinderen eventueel met een Christelijke oppas omgaan.
Discrimineren welnee!!!

Enerzijds is hier de Voorschool ingesteld, ivm taalachterstand van kinderen van 2-4jaar, anderzijds is op dit soort wildgroei van aparte moslim chreches totaal geen overheidscontrole


Daarzou salpoldi meer aandacht aan moeten geven,teminste als hij bij de belastingdienst werkt.
Die nederlandse overheid is best wel naief te noemen
Reken maar dat de burootjes lekker alles zwart doem.
Ik bedoel de inkomsten


Becik ketitik olo Ketoro

marcel70
User
spacer line
 

Salpoldi
Waarom reageren op die bagger zoals jij het noemt.
Je doet het toch maar,waarschijnlijk ook teveel tijd over misschien.

Nogmaals 3 weekjes in indonesie en je hele leven geen finacieel risico lopen dan krijg je ook een ander beeld.
Das me ook overduidleijk
Maar goed zoals ik al zij en je kan het nalezen in mijn posting de zaken gaan nog steeds goed
Dus dutchguy effe lezen voordat je weerf denkt dat de zaken bij mij mislukken.
Is niet persoonlijk bedoeld maar je schreef het wel.

Pareng


Becik ketitik olo Ketoro

marcel70
User
spacer line
 


On 09-05-2008 01:43 sapolidi wrote:

...


Dat kun je inderdaad wel zeggen ja. Sloeg vanmorgen de krant open en lag gelijk in een deuk.


Click to see original image


De oplichters in Nederland pakken het groter aan Marcel. Niet dat kruimelwerk met die benzinebonnetjes, want dat zet amper zoden aan de dijk. Nee, ook op dat gebied pakken wij ziets groot aan.
Dat wordt dadelijk nog iets als onze grote roerganger Verdonk ons land gaat leiden.
Hier is geen sprake meer van naïef handelen, maar pure domheid.


Click to see original image


Beetje researchwerk en ze had kunnen weten met een onbetrouwbaar iemand in zee te zijn gegaan.

Kijk eens Marcel, twee vliegen in één klap. De londoh is naïef en de londoh is een oplichter . Wat wil je nog meer.
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Ik snap best wel dat je daarvan in een deuk lag.
Dat je dat kruimel steelwerk ook goed zou praten verbaasd me niks.
Dat komt ook dat je geen ondernemer bent en alle risco moet dragen
(ik klaag niet want voor je het weet kom je daar weer op terug.)

Alleen dat verheerlijken van de indonesie maatschappij dat gaat er bij mij niet in.Aan de andere kant snap ik dat wel,3 weekjes in Indonesie en iedereen is zo aardig en lacht naar je.en die discounts in de supermall zijn toch ook mooi meegenomen( in Bali)
Daar krijg je het niet voor in Nederland toh?
Weleens op Madura of in West java geweest??

Weet je wel hoeveel culturen er zijn in Indonesie??
Een javaan uit het westen zal niet snel vertrouw worden in Oost java.
Duurt een heletijd voordat er een zakelijk band is opgebouwdMinta maaf Om sid,niet persoonlijk bedoelt.alleen Sapi wel eens laten voorkomen dat hij Indonesie veel beter begrijpt als Saya.


Zullen het maar niet hebben over de Uil en de Kok of die rottenweier van groen links.(Hoe heette die ook weer?????)Is al een hele tijd uit de politiek geloof ik.Had hij niet een baan in het bedrijfsleven???
(meer dan 250000 euro per jaar

Overal is corrupte dat zal ik gelijk toegeven alleen in Indonesie toch ietsje meer.
Zijn er wel een paar grote corrupte zaken in Nederland te noemen,zitten daar geen socialisten ook tussen??
Schei toch uit.
Lees ook weleens het NRC hiero,kan je gratis krijgen bij het Nederlandse consullaat.Is wel oud nieuws soms maar toch.Pareng atau mboh banget


Becik ketitik olo Ketoro

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 10-05-2008 05:25 marcel70 wrote:

...Minta maaf Om sid,niet persoonlijk bedoelt.alleen Sapi wel eens laten voorkomen dat hij Indonesie veel beter begrijpt als Saya.In het andere culturen en zeker in Zuid Oost Azie is zakendoen een kwestie van lange adem.
Een kwestie van vertrouwen en vriendschap maken.
Dus het is niet in de 1ste plaats een kwestie van wantrouwen zoals je sugerreert .

Dat werd altijd gezegd en geleerd bij alle voorbereidingscursussen voor (toekomstige) zakenmensen die zaken willen doen in andere landen en culturen .

En ik ben niet eens met jou over de opmerking over Sapolidi (geen Sapi , dat is een koe Emoticon: Nooo ).
Ik heb ook nooit gewerkt of zaken gedaan in Indonesia .
En toch weet ik redelijk veel over Indonesia , meer dan Menir Marcel.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Nou nou nou, marcel toch, het zit je waarschijnlijk erg hoog, het lijkt er op dat je op het punt staat een zenuwinzinking te krijgen.
Ik werk als zelfstandige, freelance voor fabrieken en verkoop machines dus ik weet ECHT wel de klappen van de zweep hier.

Maar goed, ik wens je veel sterkte, je hebt het schijnbaar nodig.

Greetzsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 10-05-2008 05:25 marcel70 wrote:

...


Lees ook weleens het NRC hiero,kan je gratis krijgen bij het Nederlandse consullaat.Is wel oud nieuws soms maar toch.
Pareng atau mboh banget

Oya , lees je ook soms de NRC , dat is een saaie krant.
Voor roddels moet je Telegraaf nemen , ben meer dan 30 jaar geabboneerd.

PS :
Als je Nederlandse kranten wil lezen (gratis) moet je hier gaan kijken.
Kan je op de kursi malas (luie stoel) gaan bekijken.

http://www.kidon.com/media-link/nl.php

Ik hoop dat je daardoor "beter"geinformeerd wordt hoe het reilt en zeilt in je land pan erkomst. Emoticon: Yes!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Toch even een wens van Merapi/Wilma:
fijne Pinksterdagen voor iedereen.Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 09-05-2008 19:11 elsbeth wrote:
Albert, mag ik jou nog een vraag stellen? Je schrijft ergens: "dat je de mensen aan werk helpt en in het land investeert, dat interesseert ze geen zier, als hun portmonnee maar gevuld wordt." Maar wat is jouw belang dan om zaken te doen in Indonesie?. Als ik lees hoe je over de mensen denkt, moet jouw belang om toch te blijven investeren behoorlijk groot zijn. Of is het toch een beetje vrijwilligerswerk? Wat voor zaken doe je of wil je daar niks over vertellen. Het blijft me nogal intrigeren wat jullie motieven zijn om te handelen met Indonesiers, handelen jullie in iets heel specifiek Indonesisch?? Wat is het ??
Groet Elsbeth

Ik steel niet v/d mensen.
Mijn personeel ontvangt het juiste salaris.
Leveranciers krijgen 100% uitbetaald niet na 2 of 3 maanden maar direkt als het produkt (meubels) is geleverd en alle opmerking zijn afgewerkt.

Tenzij een levrancier mij shit kwaliteit stuurt en ik heb reeds een aanbetaling gedaan, kan hij naar de rest van zijn centen fluiten. Tenzij hij er wat aan wilt doen. Duidelijke afspraken worden er gemaakt.

Dus ik doe eerlijk zaken. Ik had laatst ruzie met een andere buitenlander, (ik denk een italieaan) omdat hij zich zo asso gedroeg op de motor op straat. Hij noemt mij A.s.u. en weet ik wat niet nog meer. Volgens de wet kan ik hem aanklagen. Ik kan zo 20 juta eisen, voor zoiets kleins. Je zoekt de juiste kontakt personen bij elkaar, zoals een aanklager. Ik je wringt hem financieel uit.
Ik scheld gewoon terug en dan is het over. Maar als het een Indonesier was geweest en eentje die weet hoe de wet werkt hier..........
Geef jij nu eens daar je mening op!
Op het oneerlijke zaken doen.

Vrijwilligers werk?
Kijk eens op http://www.shyholland.nl

Marcel en ik hebben het erover dat het gross liever oneerlijk zaken doet. Dan eerlijk. Het woord investeren in je klant zijn er maar weinig. Tenminste in de meubel industrie. Als iemand hier een pc bedrijfje heeft of een thee plantage kan ik niet over mee praten.

Geef eens je mening dat wanneer je een TV koopt en hij is binnen de garantie termijn kapot, dat je hemel en aarde moet bewegen om dat ding gerepareerd te krijgen.

Geef ook eens je mening opver dat stel in Sumatra. De politie bemoeit zich met het feit of ze getrouwd zijn of niet. Hee kijk een Londoh laten wij eens kijken of we wat geld los kunnen maken! Lees dat hele artikel nog maar eens over.

Of iemand anders staat geparkeerd (londoh), een motorrijder kijk niet uit. Botst op hem en hij (londoh) krijgt een boete van 150.000

Of een Indonesische politie agent, zonder zijn schuld valt een motrorrijder met zijn motor voor zijn auto. Hij kan niet tijdig stoppen Rijd er overheen. Dokken 10 juta.

Of een bus rijd een motorrijder aan de knul in het ziekenhuis en voorgoed brain damage. Uitkering v/d bus maatschappij. Kosten vor de morot 2 juta. Geen cent te veel hoor voor zijn ziekenhuis kosten. Naar de rechter stappen? Als je financieel zelfmoord wilt plegen ga je gang.

Lees dat soort verhalen op dit forum nog eens allemaal goed door.

Geef je geen reactie dan hoef je mij ook geen vragen meer te stellen!

En aan alle andere roze brillen kijkers die hier regelmatig iets posten. Ik hoop dat jullie niets overkomt wanneer je voor het eerst naar Indonesie gaat. Er hoeft maar iets te gebeuren en je bent al je vakantie geld op de eerste dag kwijt.
Maar dat is jullie zaak, blijf vooral kijken door je roze bril.

Doch alle andere lezer welke hier niet posten dan zijn er wel een honderd of zo. Ik hoop dsat er tussen hen op zijn minst een paar bijzitten, wanneer zij naar Indonesie gaan. Ze niet vergeten wat erop het forum geschreven staat.

Want ohh zo'n mooi land en de mensen lachen altijd....
Ze blijven lachen zelfs wanneer jij bankrut weer in NL zit. Geen kasihan. Nee want zij zijn zielig.

Je kunt een negatief oordeel over mij hebben. En dat ik iedereen slecht vind en haat in dit land. zal mij een zorg zijn. diegene welke kunnen lezen weten dat dat niet zo is.

Verder ga ik niet op dit forum te koop lopen met vrijwilligers werk of giften, etc.
Ik doneer iedere dag 100 jtua aan alle bedelaars welke ik op straat tegen kom. Zie je hoe makkelijk het is om dat te schrijven. Hoe goed ik wel niet ben.....Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Marcel: Fyi.: Ik woon nu bijna 5 jaar in indonesie nonstop, ik rijd nu 3,5 jaar zelf rond in jakarta en omstreken, buiten dat het erg druk is zijn de mensen hier heeeeel wat beleefder dan in Nederland in het verkeer en dat moet jij ook absoluut weten.
Supermarkt???... kom toch, ik zie ECHT geen verschil met Nederland, ik denk dat de mensen hier zelfs beleefder zijn, laten het allemaal gewoon over hun komen. zelden of nooit zie of hoor ik een ruzie over voordringen in de super of op de weg. het loopt gewoon.., gewoon wel lekker relaxed.

Ik weet verder niet wat voor standpunt wil aanhalen maar tot nu toe maak je niet echt indruk op me.
Die behoorlijke botte uitspraken die jij maakt of het mee eens bent over indonesiers doet me erg denken aan iemand die het op het moment schijnbaar ergens erg moeilijk mee heeft en dat wil afschuiven op de mensen die om je heen wonen.

Greetz
spacer line  


On 10-05-2008 11:50 Albert wrote:

...Marcel en ik hebben het erover dat het gross liever oneerlijk zaken doet. Dan eerlijk. Het woord investeren in je klant zijn er maar weinig. Tenminste in de meubel industrie. Als iemand hier een pc bedrijfje heeft of een thee plantage kan ik niet over mee praten.

Geef eens je mening dat wanneer je een TV koopt en hij is binnen de garantie termijn kapot, dat je hemel en aarde moet bewegen om dat ding gerepareerd te krijgen.

Geef ook eens je mening opver dat stel in Sumatra. De politie bemoeit zich met het feit of ze getrouwd zijn of niet. Hee kijk een Londoh laten wij eens kijken of we wat geld los kunnen maken! Lees dat hele artikel nog maar eens over.

Of iemand anders staat geparkeerd (londoh), een motorrijder kijk niet uit. Botst op hem en hij (londoh) krijgt een boete van 150.000

Of een Indonesische politie agent, zonder zijn schuld valt een motrorrijder met zijn motor voor zijn auto. Hij kan niet tijdig stoppen Rijd er overheen. Dokken 10 juta.

Of een bus rijd een motorrijder aan de knul in het ziekenhuis en voorgoed brain damage. Uitkering v/d bus maatschappij. Kosten vor de morot 2 juta. Geen cent te veel hoor voor zijn ziekenhuis kosten. Naar de rechter stappen? Als je financieel zelfmoord wilt plegen ga je gang.

Lees dat soort verhalen op dit forum nog eens allemaal goed door.

Geef je geen reactie dan hoef je mij ook geen vragen meer te stellen!

En aan alle andere roze brillen kijkers die hier regelmatig iets posten. Ik hoop dat jullie niets overkomt wanneer je voor het eerst naar Indonesie gaat. Er hoeft maar iets te gebeuren en je bent al je vakantie geld op de eerste dag kwijt.
Maar dat is jullie zaak, blijf vooral kijken door je roze bril.

Doch alle andere lezer welke hier niet posten dan zijn er wel een honderd of zo. Ik hoop dsat er tussen hen op zijn minst een paar bijzitten, wanneer zij naar Indonesie gaan. Ze niet vergeten wat erop het forum geschreven staat.

Want ohh zon mooi land en de mensen lachen altijd....
Ze blijven lachen zelfs wanneer jij bankrut weer in NL zit. Geen kasihan. Nee want zij zijn zielig.

Je kunt een negatief oordeel over mij hebben. En dat ik iedereen slecht vind en haat in dit land. zal mij een zorg zijn. diegene welke kunnen lezen weten dat dat niet zo is.


Albert, dit is gewoon een land met wetten en ongeschreven wetten als elk ander land.

Mijn ervaring met zaken doen hier is dat je gewoon de manier moet weten hie er mee om te gaan. Om een vergelijking te maken: ik doe honderd keer liever zaken in Indonesie dan in bijvoorbeeld het midden oosten.

In het verkeer is het een wet dat als je een ongeluk krijgt met een kleiner voeruig dan je eigen je altijd fout bent, zelfs als overduidelijk de andere fout is. Dit heb ik al een paar keer meegemaakt.
Dit geld oveigens hetzelfde voor Londoh als voor indonesiers.
Natuurlijk betaald de Londoh altijd meer dan de Indonesier. maar goed. het dubbele van Euro 2,50,- voor een verkeers overtreding hoor je mij niet over klagen.
Wat dat betreft zit ik honderd keer liever hier dan in Nederland.
In Nederland was ik soms wel een kwart van mijn geld kwijt aan verkeers overtredingen, hier is het gewoon te verwaarlozen.
Bij elkaar heb ik mischien Euro 100,- betaald aan mijnheer de polite agent in de 3,5 jaar dat ik hier nu rond rijd.

GreetzYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 06-05-2008 13:16 sapolidi wrote:

...


Toevallig heb ik vier jaar geleden bij een van de vestigingen van het Instituut Indonesische cursussen één jaar de cursus Behasa Indonesia gevolgd. Het waren helemaal geen doctorandussen die daar les gaven en ze hadden ook geen enkele onderwijsbevoegdheid.
.............
Die 70 jaren zijn, in jouw geval, nog lang niet verstreken, dus dat wordt alsnog vangen voor jouw vriend.


Beste Sapolidi,
Ik bedoel hier niet het Instituut Indonesiche Cursussen, daar zal ik geen verkeerd woord over zeggen en sta op zeer goede voet met de "owner" Bruce die ik nog af en toe in Yogyakarta ontmoet. Het gaat hier om een Acculturatie-instituut (kan inmiddels opgeheven zijn) dat was opgestart vanuit een aantal van de faculteit Indonesische Talen afkomstige (vnl. vrouwelijke) Indo's. Een zeer goede vriend (ook Indo) heeft bij dat instituut gastcolleges verzorgd maar heeft exact dezelfde mening over deze "gefrustreerde" Indo's die de cursussen verzorgden.
M.b.t. die 70 jaar; die partner en vriend is overleden en laat geen nageslacht na. Dus.....einde verhaal.
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Ziel schreef

ik word ook hier verkeerd geciteerd, want ze (kleinkind)heeft nu vakantie, de moeder werkt niet, en mag nog niet werken, want haar inburgering cursus moet op gestart worden.
Kleinkind is zo maar, aan het logeren bij opa, en oma, omdat er nu vakantie is.
En geloof maar, dat is best leuk, leven in de brouwerij, en dat mag van mij wel weken duren.
Maar ik zeg ook eerlijk er bij, als we gaan dansen dan is er even geen mogelijkheid, gebruik te maken van Oma, en Opa…..


Om Ziel ik citeer niet ik stel alleen maar voor om op Uw kleinkind te passen als moeder werken wil of moet en zeg dat U dan wel anders zult gaan denken.

U zegt altijd dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om je weg in het leven te vinden, U vindt het zelfs helemaal niet nodig maar tegelijkertijd zegt U in uw antwoord dat de vriendin van Uw zoon gestudeerd heeft aan de universiteit en dat haar diploma's hier bekeken zullen worden en U bent daar best trots op zo te lezen. Ik neem aan dat het de bedoeling is dat ze er dan ook wat mee gaat doen en dat er dan kinderoppas moet komen. Wie doet dan dan ? U vindt het leuk om haar te logeren te hebben en geniet daarvan maar als U dansen wilt dan past U niet op en daar zit het verschil.
Als opa en oma of oom en tante betaalde oppas zijn dan kunnen ze niet dansen in de oppastijd en bestaat er een overeenkomst waarvan de ouders weten dat hun kind er in elk geval terecht kan als ze werken net als de opvang op een crèche of bij een gastouder. Uw vriendin heeft ook gestudeerd zegt U en ze doet hier niets met haar opleiding want ze doet werk beneden haar opleiding. Ze werkt waarschijnlijk ook voor de centjes of het huis en de familie in Indonesie of als aanvulling op Uw pensioen, niks mis mee hoor maar U moet niet doen of alle jonge moeders niet op hun kinderen willen passen omdat ze zo nodig werken moeten voor het dure huis of de auto. Mijn dochter werkt omdat ze een opleiding heeft gevolgd en voldoening vindt in haar werk, bij blijft op deze manier, cursussen daarvoor volgt enz. Als ze nu uit het arbeidsproces zou stappen om alleen maar moeder te zijn dan zou dat haar enerzijds ongelukkig maken en anderzijds zou dat betekenen dat ze waarschijnlijk als de kinderen groter zijn niet meer past in een baan die bij haar opleiding past, de tijd gaat snel. Dit betekent niet dat alle moeders moeten werken van mij want er zullen er ook wel zijn die enorm plezier aan hun kinderen beleven zonder een baan buiten de deur erbij, maar dat is hun eigen keuze dan.

In Indonesie gaat dat allemaal wat gemakkelijker, goedkope pembantu of kinderzuster is er altijd wel te vinden ook als de vrouw niet werkt.

ik citeer :
______________________________________________________________________________________________
Dan juist moet je niet zo,n wet maken, maar gewoon via de belastingen als aftrek post of zo iets bedenken.
_______________________________________________________________________________________________


Dat is al bedacht, er is een kinderopvangtoeslag via de belastingdienst te verkrijgen. Werkgevers betalen mee, ook die van de partner, de belasting en dan zelf de eigen bijdrage waarbij gekeken wordt naar het inkomen. Degenen die een hoog inkomen hebben zullen hier niet zoveel van profiteren als degenen die een beneden modaal salaris hebben maar die zullen het ook minder in hun portemonnee voelen.

Het was misschien off topic maar moest me even van het hart Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

elsbeth
User
spacer line
 

Beste Albert, dank je wel voor je uitgebreide antwoord. Je zinnetje`geef je geen reactie, dan hoef je mij geen vragen meer te stellen`! vond ik nogal intimiderend en niet helemaal in verhouding met hoe ik met jou probeer te communiceren. Maar goed, ik zal ingaan op je posting. Allereerst twijfel ik er helemaal niet aan dat jij eerlijk zaken doet. Ten tweede de voorbeelden die je noemt, heel oneerlijk allemaal, wat wil je nou dat ik daar op zeg, dat ik dat normaal vind, natuurlijk niet. Dat is één van de redenen dat ik zelf in Indonesie nooit rijd, ja, op de fiets, maar niet in een auto of op een brommer. Ik ontken helemaal niet, ook nooit gedaan, dat deze dingen vaak gebeuren. Albert, dat jouw bril zwart is, wil niet zeggen dat die van mij roze is, hoor. Volgens mij is´ie aardig transparant. Je verwijzing naar de website van shyholland zegt me weinig. Je hoeft mij er echt niet van te overtuigen dat jij je vrijwillig ergens voor inzet, al lees ik er zo niet aan af wat jouw rol in dit geheel is. Ik heb het heel vluchtig bekeken. Ook het door jou aangehaalde voorbeeld van een Sumatraans stel zegt me niks, heb het nergens gelezen, maar ik ga er ook niet naar op zoek.
Tenslotte, als ik al zou denken dat jij iedereen slecht vindt, dan heb je dat toch echt grotendeels over jezelf afgeroepen. Kom eens met een positief verhaal dan, je komt alleen maar met negatieve `feiten` over de mensen met wie je zaken doet. Ik ken in Nederland ook vele mensen, die ontevreden zijn over het werk van de loodgieter, de tandarts, de dokter, de dierenarts, de automonteur. Schandalig als je die verhalen hoort, je verliest alle vertrouwen. Het past allemaal zo in jouw lijstje. Ik vind het dan toch altijd erg ongeloofwaardig dat al die smeerlappen juist die mensen iedere keer weten te vinden. Maar ik neem aan dat bij jou toch de positieve ervaringen talrijker zijn dan de negatieve, anders zou je daar toch geen zaken meer doen. Je blijft je toch niet jarenlang opvreten over alle dagelijkse ergernis

Groet Elsbethmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Goed Elsbeth, ik zou graag positieve ervaringen horen over Indonesie!
Als ik de verhalen van sommige forumleden moet geloven ,dan lijkt Indonesie wel een strafkolonie.
Na al dat gemier en gezeur graag mooie en fijne ervaringen over Indonesie Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,304,957 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com