indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

 • Sindskort al ' Islam-prediker(s) (?) ' gespot á la Jehova-getuige gaan ze hen als voorbeeld nemen ...... m.a.w. Evangeliseren op z'n Islams ...... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  kiwimave
  User
  User icon of kiwimave
  spacer line
   

  Fitnah is ook een beetje een testcase voor Indonesie. Kan Indonesie op een volwassen manier omgaan met zo'n smakeloze film als Fitnah (en het afkeuren maar zorgen dat dit geen vrijbrief is voor de lokale idioten om weer te gaan rellen/dingen kapot te maken), of slaagt het daar niet in?

  Het commentaar in de Jakarta Post viel me in ieder geval tegen, daar ging het mn over de zgn "onderdrukking" van de Moslims in Europa (die zoals we weten er helemaal niet is). Maar ja zo'n hoofdredacteur van de JP is ook bang voor de idioten in zijn land en roept ook maar wat populistisch..) Emoticon: Nooo


  Gracias. Sama sama

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  kiwimave, er is totaal geen onderdrukking van moslims in Europa,cq Nederland.
  Er wordt heel veel geld uitgetrokken voor taallessen,gezondheidszorg, onderwijs,extra buurthuizen voor moslims.
  Het grote probleem is dat moslim vrouwen liever met een stel kinderen thuis willen zitten, in plaats van alle kansen te pakken die hun wordt aangeboden, om een beetje uit die besloten wereld te treden.
  Het grootste probleem vormt de echtgenoot en de familie.
  Kiwimave,ik zit zelf in het maatschappelijk werk en als juriste maakt ik de nodige dingen mee op dit gebied.
  Dit betekent dat als een vrouw wil scheiden, dat ze wordt bedreigd door partner en familie,zelfs met de dood.
  De vrouwen opvangcentra zitten overvol..  sapolidi
  User
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 31-03-2008 16:24 Jantje wrote:
  Even serieus. Ik leerde op de lagereschool reeds, pakweg 55 jaar geleden dat Nederland Fries stamboekvee exporteerde over de hele wereld. Dat was nl het ras voor melkproduktie.


  Nu we toch serieus bezig zijn, even het volgende jantje.
  Weet je dat ze inmiddels de Limburgse steenkolenmijnen gesloten hebben, de textiel- en scheepsbouwindustrie bijna verdwenen zijn en Juliana al lang geen koningin meer is? Voor iemand die zich vastklemt aan informatie van 55 jaar geleden moet dit natuurlijk nieuws zijn.
  En wat die koeien betreft is ook het een en ander veranderd. In de jaren 60 gingen onze buurlanden Holsteindieren vanuit Amerika importeren. Dat vee lag op voorsprong wat de melkproductie betrof. De export van het Fries- Hollandse vee kwam in groot gevaar. Op grote schaal werden de Fries- Hollandse koeien geïnsemineerd met sperma van zwartbonte Amerikaanse Holsteinstieren.
  Oei, oei jantje, rassenvermenging. Dat kan in jouw ogen nooit goed zijn.


  Hadden de leraren het fout?


  Toen niet, nu wel.
  Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Goed bericht SapoL!
  Ook een voorbeeld:
  Nu niet over koeien en stieren,alhoewel.
  De njai was een begrip in voormalig Nederlands Indie, de Indonesische huisvrouw, die de totok moest helpen,en bij dat huisvrouw gedoe bleef het natuurlijk niet.
  Dankzij die vermenging hebben we een mooie en groeiende Indo gemeenschap in Nederland, die de Nederlandse cultuur verrijkt.
  Dus rassenvermenging kan prima zijn! Emoticon: Devil Emoticon: Devil Emoticon: Devil  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Jantje:
  nee, ik heb geen last van menopauze perikelen, maar ik vraag mij af of jij als Europeaan niet lijdt aan Malaria tertiana,deze ziekte kan vooral bij Europeanen de hersenfuncties ernstig aantasten.
  Maar Jan, even serieus hou op met dit gediscrimineer en dat gezeur; je haalt jezelf enorm naar beneden.
  Beterschap Emoticon: Yawn Emoticon: Yawn Emoticon: Yawn Emoticon: Yawn Emoticon: Stupid  Veer01
  User
  User icon of Veer01
  spacer line
   

  Dit wordt weer een eindeloze discussie zie ik.Ik zie nog steeds niet in waarom er gesproken wordt van het beledigen van de Islam.Al wat er nu na de aanpassingen in Fitna nog te zien is,is een opsomming van feiten uit recent verleden en een aantal korte vertaalde zinnen uit de Koran.Het is ook al gezegd dat er in de Bijbel ook kwetsende dingen staan,die net zo uit hun verband zijn gehaald in aanwijzingen van verkeerd gedrag van christenen in het verleden.Nee...ik vindt echt dat de moslims die nu de Nederlandse ambassade belaagden en protesteren zelf te weinig realiteitszin tonen.Als zij roepen dat niemand de islam mag beledigen,wat lopen ze dan zelf te doen?Er wordt weer opgeroepen tot verzet tegen al wat maar een beetje westers is en weer worden westerlingen en hun belangen in de moslimlanden geschaadt,dit is toch net zo idioot als roepen,dat de islam en de cultuur erachter achterlijk zou zijn?!(wat Fortuin riep)En nu komt er natuurlijk weer een antwoord dat ik het niet heb begrepen,wel ik denk dat ik goed begrijp wat er mis is...van 2 kanten weer met modder gooien net als altijd en niemand die een toenadering zoekt tot discussie.Daar gaan we dus weer met zijn allen,tot er een keer echt een vonk in het kruidvat schiet en er een of andere fanatiekeling echt iets flikt hier of elders in de wereld en we kunnen dus wachten op ellende,zie je ook weer aan bijv. de opgevoerde vechtlust tegen de Nederlandse militairen in Afghanistan.Nou,eens zien wat ik nu weer als reactie krijg. Emoticon: Frustrated  Nemesis
  User
  User icon of Nemesis
  spacer line
   

  De internationale woede over Fitna houdt aan. In Indonesie is een georganiseerde betoging gehouden bij de Nederlandse ambassade.

  Volgens een bericht van het AP hebben zo’n veertig demonstranten maandag bij de Nederlandse ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta opgeroepen tot het vermoorden van Geert Wilders. Er was veel politie bij de demonstratie, die was georganiseerd door het Front van Verdedigers van de Islam, een radicale splintergroep

  Ongeveer 40 radicale moslimactivisten demonstreren maandag voor de Nederlandse ambassade in de Indonesische stad Jakarta. Ze zijn woedend over de film van Wilders. (AP) Een woordvoerder van de groep, Soleh Mahmud, riep de regering op de banden met Nederland wegens Wilders’ film Fitna te verbreken. ‘De Nederlandse regering moet hem arresteren. Wilders moet worden gedood, omdat hij de moslims de oorlog heeft verklaard’, aldus Mahmud, die ook zei dat hij Fitna nog niet heeft gezien.


  De reactie is inderdaad een beetje teleurstellend. Emoticon: Sadley  Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

  Veer01
  User
  User icon of Veer01
  spacer line
   

  Dat bedoel ik nou...ze hebben nog niet eens gekeken en demonstreren al,dus zonder voorkennis oproepen tot moord?! Emoticon: Stupid  kiwimave
  User
  User icon of kiwimave
  spacer line
   


  On 31-03-2008 19:19 merapi wrote:
  kiwimave, er is totaal geen onderdrukking van moslims in Europa,cq Nederland.
  Er wordt heel veel geld uitgetrokken voor taallessen,gezondheidszorg, onderwijs,extra buurthuizen voor moslims.
  Het grote probleem is dat moslim vrouwen liever met een stel kinderen thuis willen zitten, in plaats van alle kansen te pakken die hun wordt aangeboden, om een beetje uit die besloten wereld te treden.
  Het grootste probleem vormt de echtgenoot en de familie.
  Kiwimave,ik zit zelf in het maatschappelijk werk en als juriste maakt ik de nodige dingen mee op dit gebied.
  Dit betekent dat als een vrouw wil scheiden, dat ze wordt bedreigd door partner en familie,zelfs met de dood.
  De vrouwen opvangcentra zitten overvol..


  Ik denk dat we trots kunnen zijn hoe wij onze minderheden behandelen, itt tot minderheden in Indonesie, christenen/hindu's/papua's die nota bene tot het eigen volk behoren en toch systematisch getreiterd en bedreigd worden. Geen enkele weldenkende Nederlander zal het toestaan dat een moslim hier in elkaar geslagen wordt puur omdat hij moslim is. De hypocriete reacties van SBY en de zijnen in RI laten zien dat RI nog een lange weg te gaan heeft totdat het werkelijk een beschaafd land is.


  Gracias. Sama sama

  oyibo
  Moderator
  User icon of oyibo
  spacer line
   

  kiwimave,

  Dit is nu precies wat Wilders los maakt. Zijn extreme uitingen komen aan bij een specifieke groep, ook extremisten. Juist daarmee wil Wilders laten zien hoe erg het is.
  Helaas trapt niemand daar meer in, want men is zich bewust dat de demonstranten a raison 50 euro cent er van alles uitkramen voor de Nederlandse ambassade. Alleen jammer dat het tot nu toe bij eieren gooien is gebleven. SBY is net zo extreem als Wilders. Het enige wat ontbreekt is Jantje met zijn spandoek dat hij voor Wilders is in de nabijheid van de betaalde massa. Jantje heeft tenslotte een financiele bijdrage gedaan en ben van mening dat hij nu toch ook waar voor zijn geld moet hebben.
  Emoticon: Smile De ene hypocriete actie roept de andere op. En we zijn er niks mee opgeschoten.

  Het migranten probleem is geen extremistisch vraagstuk zoals Wilders ten onrechte stelt. En dus nog steeds niet opgelost. Jammer.


  It's only kinky the first time.

  oyibo
  Moderator
  User icon of oyibo
  spacer line
   

  En net zo min als Wilders representatief is voor de mening van de Nederlandse burger is de SBY niet representatief voor de mening van burgers in RI.

  Het laakbare aan het geheel is dat Wilders zijn positie als parlementslid misbruikt.
  Of dat aangetoond kan worden dat hij met deze film een strafbaar feit heeft gepleegd.

  Of zelfs fondsen uit zijn partij zijn gebruikt deze film te bekostigen .


  Emoticon: Party!


  It's only kinky the first time.

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 31-03-2008 21:53 Veer01 wrote:
  Dat bedoel ik nou...ze hebben nog niet eens gekeken en demonstreren al,dus zonder voorkennis oproepen tot moord?! Emoticon: Stupid

  Wat is het verschil tussen domme Nederlanders en domme Indonesiers die zonder kennis van zaken staat te toeteren dat de anderen fout zijn ?

  Coba als je dat hier kan vertellen , want jij behoort niet tot de domme Nederlanders .


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  brendababe
  User
  User icon of brendababe
  spacer line
   

  stomme gezeik over geloof ik persoonlijk gruwel van de islam dat geloof is nog ver voor de holbewoners maar goed is persoonlijk ik hebook een hekel aan christen gebeuren en het katholiek zwarte kousen gemeenschap geloof eigenlijk alles waar te voor staat!!
  Ik vind zelf ieder moet geloven wat hij of zij wilt en zeker niet opdringen aan een ander of :mijn geloof is beter dan de jouwe blablabla daar krijg je dit soort gedoe van.

  Maar ik vind wel belachenlijk en moet ik toch weer ff kwijt: Wat een poeha om die film het gekke is die moslim gekken mogen wel alles zeggen over die ongelovige westerlingen zoals westerse hoeren en niet gelovigen moeten dood enz nee dat is normaal het is toch ook zo ze houden er toch ook gekke ideen op na??? vrouw met hoofddoek oa) en hier maar moskeeen bouwen islamitische scholen hallo waar moet dat heen?? Kunnen wij als katholieken of christen ook niet flikken daar ff een kerkje bouwen in het Midden Oosten of in een Egypte of Marroko en lekker topless zonnen (daar hou ik zelf ook niet van ..) daar noem maar op kan ook allemaal niet of een christelijke school in het Midden Oosten openen moet je eens kijken wat er dan gebeurd!!!

  En ook belachenlijk als je hier een moslim uitscheld van bijv (vuile) moslim word je nog bekeurd ook 350 euro hallo waar moet het naar toe ik zelf ben zwaar anti islam/moslim
  degenen die zich nu aangesproken voelen: VET PECH!! JULLIE UITEN JE OOK OVER ANDER GELOVIGEN OF NIET GELOVIGEN Emoticon: Yes!


  adu zeg!!! ben kapok!!

  sapolidi
  User
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 01-04-2008 12:00 brendababe wrote:
  stomme gezeik over geloof ik persoonlijk gruwel van de islam dat geloof is nog ver voor de holbewoners VET PECH!! JULLIE UITEN JE OOK OVER ANDER GELOVIGEN OF NIET GELOVIGEN Emoticon: Yes!


  oh dear, oh dear, denk je dat je alles gehad hebt, krijg je dit ook nog. Emoticon: Confused  Albert
  User
  User icon of Albert
  spacer line
   

  SBY is ook een grapjas van de eerste klasse

  JAKARTA - De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft zijn landgenoten maandag opgeroepen de rust te bewaren over de film van Geert Wilders. Ook wil de regering Wilders een bezoekverbod opleggen.
  Alsof hij Indonesie ooit zal willen bezoeken

  Het staatshoofd zei dat vandalisme en andere vormen van geweld ongepast zijn en niet worden getolereerd door de islam en andere religies, aldus berichten van Indonesische media.
  Wat riep men ook al weer bij de ambassade? Wilders moet dood? Dat valt blijkbaar niet onder geweld. En als je gele beertjes Mohammed noemt en diegene verdient de doodstraf, dat valt ook niet onder geweld. Verdachten welke op het politie bureau letterlijk worden gemarteld, valt ook niet onder geweld

  De president riep de Nederlandse regering en het parlement wel op de verdere verspreiding van Fitna tegen te houden. Hij zei ook dat de regering van zins is Wilders een bezoekverbod op te leggen.

  Fitna heeft in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, al geleid tot boze reacties en demonstraties, maar zeker geen massaprotest. Ook maandag stonden er weer betogers bij de Nederlandse ambassade in Jakarta. Enkelen noemden Wilders een „christelijke terrorist” en anderen riepen op Wilders om het leven te brengen. De demonstranten gooiden volgens ooggetuigen eieren en waterflessen naar het gebouw en riepen anti-Nederlandse leuzen.

  De betogers behoren tot een groep van moslims die geregeld betoogt, ook bijvoorbeeld tegen drugshandel of prostitutie in Indonesië.

  In Den Haag vroegen de ambassadeurs van 26 islamitische landen aan minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) of juridische stappen mogelijk zijn tegen de film. Verhagen heeft hen verteld dat het Openbaar Ministerie dit onderzoekt en hen uitgelegd dat de Nederlandse regering afstand neemt van de film. Verhagen riep de ambassadeurs op er zorg voor te dragen dat Nederlandse burgers en instellingen in het buitenland worden beschermd.


  Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

  brendababe
  User
  User icon of brendababe
  spacer line
   

  Yap is toch ook zo ze zijn gewoon gek laat iedereen lekker geloven wat ie wil!!!! hierdoor ontstaan er alleen maar oorlogen de moslim wil het liefst de hele wereld moslim hebben en dat willen alle andere gelovigen ook als we dat nou lekker laten!!! of allemaal atheist worden helemaal oke geen gezeur en gezeik meer jezus wat maken ze zich druk om dat die gekke lelijke Mohammed of Allah what ever beledigd wordt als hun maar weten ik: geloof erin prima dan toch??? Iedereen lekker laten gloven wat hij of zij wilt en zeker niet opdringen bij anderen.
  Je boos maken omdat een ander iets fouts er over zegt... pfff lekker belangrijk maar goed de (gekke) moslims moeten maar weer terug onder hun steen kruipen lekker rustig en alle orthoxen zwaar katholieken de zwaar christen en het oja vaticaan ook maar Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worship


  adu zeg!!! ben kapok!!

  Albert
  User
  User icon of Albert
  spacer line
   

  Kijk eindelijk iemand die wakker is
  AMSTERDAM - Koningin Rania van Jordanië roept jongeren via YouTube op door middel van een wereldwijde dialoog de stereotypen over de islam en de Arabische wereld te doorbreken.

  Ze heeft daarvoor een speciale website http://youtube.com/QueenRania in het leven geroepen. "Ik wil dat mensen de echte Arabische wereld leren kennen", zegt de koningin. "Ongemonteerd, zonder script en ongefilterd".

  Rania vraagt iedereen zijn mening te geven over het Midden-Oosten, Arabieren en moslims. "Want", zo zegt ze, "er is nog teveel afstand tussen ons."
  Misschien iets voor o.a. Jantje en Nemesis?
  Tip om mee te beginnen. De ongestrafte verkrachtigingen van o.a. bediendes.


  Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 01-04-2008 12:00 brendababe wrote:
  En ook belachenlijk als je hier een moslim uitscheld van bijv (vuile) moslim word je nog bekeurd ook 350 euro hallo waar moet het naar toe ik zelf ben zwaar anti islam/moslim
  degenen die zich nu aangesproken voelen: VET PECH!! JULLIE UITEN JE OOK OVER ANDER GELOVIGEN OF NIET GELOVIGEN Emoticon: Yes!

  Een schoolvoorbeeld van een Nederlander (in dit geval een Nederlanse ) die over de Moslims denken .
  Gelukkig zijn er weinig Nederlanders die zo ongeneerd kan toeteren.

  Toet toet .


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  brendababe
  User
  User icon of brendababe
  spacer line
   

  toet toet piep piep Peppi & Kokki toet toet peep peep of is t nou piep piep??? Emoticon: Shiny


  adu zeg!!! ben kapok!!

  oyibo
  Moderator
  User icon of oyibo
  spacer line
   

  Brenda,

  We hebben op dit forum 2 holbewoners die heten Sidia en Malam.
  Die lopen op dit forum nog rond in een berevel en zijn gewapend met een knots. Als ze jou tegen het lijf lopen in een topic krijg je een okkie en slepen ze jou achter zich aan en word je voorgesleept aan 1 been onderweg naar hun hol. Of zou het wat genuanceerder liggen denk je?
  It's only kinky the first time.

  sapolidi
  User
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 01-04-2008 16:04 brendababe wrote:
  toet toet piep piep Peppi & Kokki toet toet peep peep of is t nou piep piep??? Emoticon: Shiny


  Dit is ongeveer het niveau van een Wilders aanhanger. Viel gepiep en getoet, maar voor de rest inhoudsloos. Emoticon: Nooo  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 01-04-2008 16:16 oyibo wrote:
  Brenda,

  We hebben op dit forum 2 holbewoners die heten Sidia en Malam.
  Die lopen op dit forum nog rond in een berevel en zijn gewapend met een knots.


  Een knots , een knots .?
  Wie wil kennismaken met mijn knots ? Emoticon: Wink  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  sapolidi
  User
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 01-04-2008 12:00 brendababe wrote:

  En ook belachenlijk als je hier een moslim uitscheld van bijv (vuile) moslim word je nog bekeurd ook 350 euro hallo waar moet het naar toe ik zelf ben zwaar anti islam/moslim


  Nu snap ik waarom jij zo'n heisa maakte over dat gekraakte pinpasje op Bali.
  Je hebt dat geld hard nodig om die boetes te betalen. Ja Brendababe, Allah straft meteen. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud  Nemesis
  User
  User icon of Nemesis
  spacer line
   


  On 31-03-2008 13:52 Yerun wrote:
  Whehe... Jakarta staat op geenstijl en de commentaren zijn precies wat de gemiddelde Indonesier ook denkt Emoticon: Party!

  Achterlijk volk in witte jurken en Arafat-sjaaltjes.. Ze moesten eens wat verstand kweken. Emoticon: I love it

  http://www.dumpert.nl/mediabas(...)a_31_maart_2008.html


  1 van de foto's:


  Volgens mij zijn deze mensen zo boos omdat ze niet voorkomen in de film van ome Wilders. Na al hun inspanningen in Kuta en Jimbaran moet het toch wel zuur zijn om helemaal geneGeert te worden door Wilders. Emoticon: Yawn  Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,444,156 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com