indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-03-2008 11:55 Veer01 wrote:
Oke oke,zelfs al zouden de teksten verkeerd zijn vertaald en uit hun verband getrokken,dan nog keur ik af dat er al gesproken wordt over het uitroeien van alles wat anders is,dit heeft het westen al ondervonden toen Hitler met zijn ideologie bezig was een superras te creeren.

Dit is een duidelijke tegenspraak.
Aan de ene kant erkend je dat er verkeerd (?? volgens mij is het bewust) werd vertaal en uit de context gerukt . Aan de andere kant sta je te beweren dat andersdenkenden uitgeroeid kan worden . (welke vers en in welke context ?) .

Trouwens de Islam is nit de grootste geloof , dat zijn de christenen .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 30-03-2008 13:32 sidia wrote:

Trouwens de Islam is niet het grootste geloof , dat zijn de christenen .


klopt Sidia.

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 


On 30-03-2008 11:55 Veer01 wrote:
Oke oke,zelfs al zouden de teksten verkeerd zijn vertaald en uit hun verband getrokken,dan nog keur ik af dat er al gesproken wordt over het uitroeien van alles wat anders is,dit heeft het westen al ondervonden toen Hitler met zijn ideologie bezig was een superras te creeren.Feit is dat de Islam wereldwijd de grootste aanhang heeft nu en dat sommigen dat wereldwijd overheersend willen hebben.In het verre verleden heeft het christendom dat ook geprobeerd en overal waar geloven botsen is er ellende van gekomen.Vooropgesteld zeg ik...iedereen mag van mij geloven wat hij wil maar laat wel elkaar de leefruimte,ook als je niet gelooft.Ik ben alleen bang dat straks een geloof de overheersing heeft en dan is er altijd een andere groep de klos.Dat hoort niet in Nederland en dus wil Wilders onze ogen verder openen en dan is hij ineens rascist?Onzin!Alleen slaat hij nu een beetje door in zijn strijd en gaat straks af als de bekende gieter bij de komende verkiezingen denk ik.Want nogmaals...niemand durft hier nog hardop te zeggen wat hij denkt,dan krijg je een mes in je rug. Emoticon: Eerie


Veer, de Islam is niet de grootste hoor. Dat lijkt maar zo. Het feit dat jij die indruk hebt geeft wel een beetje aan waar het probleem ligt.

Islam is geen geloof dat alleen maar in stilte binnenshuis wordt beleden. Nee, het is het geloof van de luidspreker en de opvallende kleding. Een betrekkelijk kleine groep kan via haar geloofsuitingen de sfeer in een leefsgemeenschap sterk beinvloeden. Dit geldt vooral in Indonesia door het vervloekte gebruik van hoornluidsprekers.

Ik vraag mij af hoeveel mensen er nog tegen Islam zouden zijn als muslims op zouden houden met het irriteren en storen van anderen met hun geloof door lawaai en uiterlijk? Als ze daar mee op zouden houden denk ik dat de meeste klachten snel zouden verdwijnen.

Ik denk dat de meeste muslims het ook niet zo leuk zouden vinden als een stel Jehova getuigen in woeste kleding met luide hoornluidsprekers 5 maal daags, 365 dagen per jaar, aan de overzijde van de weg gaan staan brullen dat Jesus de weg is. Emoticon: Yes!Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik was zomaar een beetje aan het teleteksten en kwam deze tegen.....Er zijn dus blijkbaar WEL meer moslims dan christenenen....

http://www.nos.nl/nos/artikele(...)1C892044A210561.html

Gr
AM
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Van Christenen zijn er meer dan alleen maar de Rooms Katholieken.

Er zijn nog 1001 soorten protestanten, Grieks orthodoxen, Jehova getuigen en allelei sekten die tot de Christenen worden gerekend. Dat alles bij elkaar is dat de grote taartpunt van Sapolidi.

Van Muslims zijn er overigens ook allerlei soorten. Zoals we in Irak kunnen zien zijn ook die het niet altijd met elkaar eens. Eigenlijk net als protestanten en Katholieken in Noord Ierland.


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Islam / Moslim voor leken , door een leek.

Islam (dus Moslim) zijn in 2 grote groepen verdeeld .
De Sunniten en Sjiiten .
(Vergelijkbaar met de Protestanten en de Rooms Katholieke).

Daarna kunnen ze ook onderverdeeld worden in kleinere groepen.
Zoals ook met de Rk en Protestanten .
Bij de christenen heb je naast de 2 grote stromingen ook andere kleinere groepen die een oudere traditie hebben zoals de Grieks Orthodoxen , de Kopten etc ..Denk aan de Joodse Christenen

Verschil tussen de grote stroming van de Christenen is het geloof in de 3 eenheid.
Bij de Islam is er geen verschil , ze geloven in dezelfde god , en mohamad is gods boodschapper .Wij zijn ook geen volgelingen van Muhammad.

Behalve dat de sjiiten (veel zitten in Iran) en in Irak een minderheid waar ze ok geregeld poitieke ruzies maken .De meerderheid in Irak zijn zijn Soenieten .
In Indonesia behoren ze ook tot de soenieten .Maar ze zijn weer iets anders dan bv de arabieren , ook bekend als salafisten(Wahabieten).
De Indonesische Moslims hebben ook nog veel Hindu en Oude geloven van Java .
Daar heb je ook een verschil tussen de puristen(onder de invloed van de " arabische " tak. en de gemiddelde Indonesische Moslims (ook bekend onder de naam " abangan" , de term werd door een westerling ingevoerd.
Daarnaast heb je splinterrgroepen die niet erkend werden door de 2 grote stromingen .
Hert verschil tussen de Soenieten en Sjiiten was gebaseerd op een politieke verschil van mening ..

Konkreet Ome Sid is Een Sunniet , een abangan , behoort NIET tot die Arabische tak en ook NIET gecharmeerd.
Basis is de Al Qur' an , aangevuld met Hadith en Sunna .
Eventuele fatwa' s uitgesproken door sommige worden getoets of het niet in strijd is met de Qur' an en het verstand van een gewone mens uit de 21ste eeuw.

Voor nadere info : vraag aan de wijze Google


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Oh?Weer wat geleerd,maar als ik hier in omgeving Rotterdam rij dan kom ik toch veel moslims tegen hoor.Maar ik volg de feiten en dan merk je weer dat ze nu in Maleisie al hollandse producten willen boycotten,dus het balletje rolt al...ik bedoel...we zullen merken dat heel nederland financieel gaat boeten voor deze film.Terwijl er toch eigenlijk vrij weinig nieuws in staat. Emoticon: Sadleysidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-03-2008 21:36 Veer01 wrote:
Terwijl er toch eigenlijk vrij weinig nieuws in staat. Emoticon: Sadley

Dat vind jij .
En ook vinden veel nederlanders dat .

Kennelijk vinden andere landen niet.
Zie E.U verklaring (kan ook lipservice zijn) , De VN , en de 1.200.000.000 en meer moslims.

Wat Nu ?
BV Nederland word op economisch gebied bedreigd.
Wordt te kak gezet door ......... (zelf invullen).
Vergeet ook niet dat Maleisiers meer fundamentalistischer ingesteld zijn dan de Indonesiers .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Het is natuurlijk lullig als je een eenmansbedrijfje hebt dat goudse kaas naar Maleisie exporteert. Dan zul je het behoorlijk merken, maar of de hele Nederlandse economie hiervan merkbare schade ondervindt valt toch te betwijfelen. Uiteindelijk is het maar een klein deel van onze export die naar Islamitische landen gaat. Een deel wordt ook niet direct door de consumenten met Nederland in verband gebracht.

Ik denk dat het potentiele probleem van bakstenen door de ramen van de ambassade vervelender is dan die 0.1% economische schade.

We zullen het de komende maanden moeten afwachten.

Er staat ons nog een tekenfilm te wachten waarvan ik meer ellende verwacht.Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 30-03-2008 22:07 Nemesis wrote:
Het is natuurlijk lullig als je een eenmansbedrijfje hebt dat goudse kaas naar Maleisie exporteert. Dan zul je het behoorlijk merken, maar of de hele Nederlandse economie hiervan merkbare schade ondervindt valt toch te betwijfelen. Uiteindelijk is het maar een klein deel van onze export die naar Islamitische landen gaat. Een deel wordt ook niet direct door de consumenten met Nederland in verband gebracht.
Nederland exporteert grote hoeveelheden zuivel naar het Midden-Oosten, vooral boter, gecondenseerde melk en melkpoeder. Van dat laatste product ging in 2006 28 miljoen kilo naar Saoedi-ArabiŽ, 18 procent van de totale export. Het land importeerde ook 8,5 miljoen kilo boter, 6,6 procent van het totaal. De zuivelexport naar het land was in 2006 zo'n 125 miljoen euro waard. De kleine Golfstaten importeerden voor ruim 110 miljoen euro zuivel.
Friesland-Foods is ook nog actief in MaleisiŽ en IndonesiŽ en vreest ook een miljoenen schade als gevolg van een eventuele boycot.
Afgezien van foodbedrijven als Unilever, Friesland Foods en Campina houden ook onder meer KLM, Shell en Boskalis rekening met financiŽle schade nlv de film van Wilders.
Ook de bouw- en baggergiganten Smit en Ballast Nedam, die de afgelopen 10 jaar miljarden euroís hebben verdiend in het Midden-Oosten, zijn ongerust.

Dit lezende vind ik het toch wel iets meer dan een eenmansbedrijfje uit Gouda.
Kan het natuurlijk fout hebben, want jij zult uiteraard ook wel het nodige research werk op dit gebied gedaan hebben. Of is het weer natte vinger werk? Emoticon: Bye bye
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Economische schade kan lastig zijn , maar het is tijdelijk. Wat belangrijker is de imago verlies.
Nederland heeft altijd beweert een gastvrije land te zijn , tolerant etc etc.
Nu komt naar buiten dat bijna 1000.000 burgers worden vreemd aangekeken omdat ze van andere geloof en afkomst zijn . En dat ze ook aangesproken worden omdat er een paar van hun gekke dingen gedaan hebben.
En de wereld weet ook uit het verleden dat nederland kampioen is in het wijzen naar anderen .
Wijzen naar anderen is makkelijk , het is moeilijker om naar je zelf te kijken.

Zelfs ik wordt daar aangesproken.
Vrienden , bekenden vroegen of het waar is dat er rellen waren tegen moslim na de moord op Theo van Gogh.
Dat er moskee's , scholen aangevallen zijn en ook dat "men"probeerde het in brand te steken .
Ik heb echt moeten liegen en bagataliseren , met de opmerking ach het zijn gespuis die de boel willen verzieken.
Je hebt overal van zulke mensen.
Zelfs bij ons (in indonesia) heb je ook zulke mensen .
Dus daar hebben ze ook begrip voor . Dat is ook zo .

Wat wel belangrijk is , dat er maatregelen genomen moet worden tegen Meneer G.W.
Dat de O.M haar werk doet .
Op zijn minst moet zijn zaak voorkomen , want nu kan men niet meer verschuilen achter een bepaalde principe / recht .
Laat de rechter beslissen , dan kan de wereld ook zien of Nederland / de regering haar verantwoordelijkheid neemt.
Het is niet meer een binnenlandse aangelegenheid , G.W heeft het mondiaal gemaakt.
Het wordt tijd dat Nederland kleur gaat bekennen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Zeker het laatste is van belang Sidia, maar dat is een kwestie van tijd.

Voor wat betreft de reply van Sapolidi.
Gecondonseerde melk in het midden oosten en afrika wordt van melkpoeder en water gemaakt Emoticon: Wink Overigens ook in RI, de over bekende Susu Bandera doet hetzelfde.

Het zijn onder andere deze multinationals die er enorme gevolgen van ondervinden.
De concurrent uit Scandinavie, genaamd Arla exporteerde veel zuivelprodukten naar metname de moslim landen, laat Arla nou een Deens bedrijf zijn, maar de produktie uit voornamelijk Zweden. Arla heeft beste tikken gehad, en nog. Die hebben de gevolgen al ondervonden. Ik hoop dat de impact beperkt blijft.
It's only kinky the first time.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

De Frieze Vlag ?

Geef mij maar Susu Cap Nona .
Of beter susu van de Friese nona's.

Hotperdom , en ik wil (ai hef a driem) een PMA= annex ranch gaan vestigen . Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

Vergeet niet Nederland is een belangrijk speler binnen de melk business. Dus boykot kregen ze zelf problemen omdat er dan te weinig melk beschikbaar.Jantje
User
spacer line
 


On 31-03-2008 10:15 Hitami wrote:
Vergeet niet Nederland is een belangrijk speler binnen de melk business. Dus boykot kregen ze zelf problemen omdat er dan te weinig melk beschikbaar.

Dat heb je goed gezien Hitami. Onze forummelkboer moet aan de slag. minder internetten maar produktief worden. Zorgen dat er andere etiketten op die produkten komen en... natuurlijk de kwaliteit en voortgang bewaken. maar dat weegt bij hem alemaal niet zo zwaar. hij kan z'n tijd beter besteden aan kankeren op Wilders. Emoticon: ShinyJantje
User
spacer line
 

Betaalde boeroepers doen in Jakarta de groeten aan Nederlandse toeristen.
Het spannende fotoverslag leest u hiersidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Jakarta Post
Commentary: 'Fitna': Hate documentary about hate speech
Endy M. Bayuni , , Jakarta | Mon, 03/31/2008 1:01 AM | Headlines

The anti-Islam film Fitna, posted by Dutch politician Geert Wilders on the Internet last week, amounts to nothing more than a hate speech about the hate speech coming from the Muslim world. Wilders is just as guilty of spreading hatred through his lies about Islam as the Muslims who preach and use violence against what they perceive to be the enemies of Islam.

The documentary is part of an Islamophobia industry that seems to be growing rapidly in the West. And Wilders is hiding behind freedom of speech to engage in hate speech. Let's just hope Europeans have the common sense to dismiss Fitna as nothing more than a propaganda tool for the Dutch politician's anti-immigration platform.

The Muslim world would also do well to dismiss the film without further thought. A strong or violent reaction is just what Wilders was looking for in producing and releasing the film. Such reactions would vindicate his claim that Islam, instead of being the religion of peace that it is, preaches violence.

etc


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 


Such reactions would vindicate his claim that Islam, instead of being the religion of peace that it is, preaches violence.


Wie mot er nou weer dood!


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Er is in de wereld veel discussie onder gelovigen van allerlei gezindten over de uitleg van o.a. de Bijbel en de Koran.
Men kan de dingen kwaadaardig of goedaardig lezen, degene die ťťn van deze twee boeken kwaadaardig lezen zijn voor mij idioten, of het nu een moslimextremist, orthodoxe jood, zwarte kousenclub of ene Wilders is.

De soerah die Wilders aanhaalde in zijn film zou je in het licht kunnen zien van de onterechte inval in Irak (massavernietigingswapens? Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo ) of moderne kruisvaarders, niet met het oog op het bevrijden van heilige plaatsen maar meer op het onderwerpen van de olieindustrie in Irak om de energieslurpende Amerikaanse economie in stand te houden. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Let vooral op de passage "slagveld".

Soerah 47 vers 4, in de ogen van Wilders.
Wanneer gij dus een ontmoeting hebt met hen die ongelovig zijn, houwt dan in op de nekken.
En wanneer gij onder hen een bloedbad hebt aangericht, bindt hen dan in de boeien.

De letterlijke tekst uit de Koran.
Wanneer jullie degenen die ongelovig zijn(op het slagveld) ontmoeten: doodt hen.
Wanneer jullie hen verslagen hebben: Bindt( de gevangenen) dan stevig vast, of laat(hen) vrij of vrij (na) een losgeld, tot de oorlog voorbij is.
Zo is het. En als Allah het wil, dan vernietigt Hij hen zeker.
Maar hij wil een groep van jullie beproeven met een andere groep.
En degenen die gedood worden op de weg van Allah: Hij doet hun werk nooit verloren gaan.

Er zijn niet veel mensen die de uitleg van Wilde Willie aan het geschreven woord kunnen toetsen, het leek mij wel zo eerlijk om zijn versie en de geschreven tekst uit de Koran effe te vermelden, dan kan men wat beter oordelen.

Groet Malam Emoticon: Bye bye

Bron:
De Edele Koran.
Derde Druk 2000.
Uitgegeven door:
ICCN
Scheldestraat 173
2515 TD Den Haag.
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Jantje,

Je kunt beledigen niet laten. En hoe ik m'n tijd indeel is nog veel minder jouw probleem.
Oyibo is productief genoeg. Maak je daar maar geen zorgen over. Maar uit je reply blijkt dat je wederom niet weet waar je het over hebt. Heb jij nou werkelijk het idee dat Nederland een echt grote speler is op de wereldmarkt? Hihi ben je nou echt in de veronderstelling dat alle melk uit Nederland komt? Ik zal je uit de droom helpen. Nederlandse multinationals zijn afhankelijk van de productie van melk van het buitenland.
En ik zal de belediging retourneren. U bent een druiloor. Nederlandse melk is voornamelijk voor verwerking in kaas en in de dagelijkse koeling in de supermarkt. De rest is productie van het buitenland. Nee ik werk niet in melk. Maar weet wel wat er in de wereld gaande is. En ook wat de wereld beweegt. Die wereld is een hele andere dan de virtuele achterbank van Geert Wilders.

U bent niets anders dan een druiloor eerste klas. Emoticon: Smile
EN dan denk ik dat we de beste gradatie wel hebben gehad.
Een druiloor die nooit iets heeft gepresteerd in zijn leven en werkeloos op dit forum weinig anders doet dan kritiek leveren, zonder ook maar enigzins na te denken.
Sorry, ik moet nu weer aan het werk, genoeg tijd verdaan aan onze forum druiloor.
Was het beledigend genoeg voor je, lapzwans? Als je meer wil kun je mailen, niet op dit forum.It's only kinky the first time.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Whehe... Jakarta staat op geenstijl en de commentaren zijn precies wat de gemiddelde Indonesier ook denkt Emoticon: Party!

Achterlijk volk in witte jurken en Arafat-sjaaltjes.. Ze moesten eens wat verstand kweken. Emoticon: I love it

http://www.dumpert.nl/mediabas(...)a_31_maart_2008.html


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 31-03-2008 12:16 Jantje wrote:

...


Wie mot er nou weer dood!


Click to see original imageJe mag iemand niet als minderwaardig zien, maar dit noem ik dan toch echt uitlokking. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het is van het slag wilders.
Niet weten wat ze roepen en dan met je ponem op de TV.

Het is alleen maar gevaarlijk, meer niet.


It's only kinky the first time.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Zelfs de Ausies hebben Wilders veroordeeld .

Brisbane-RoL -- Pemerintah Australia mengutuk film Fitna, karya anggota parlemen Belanda, Geert Wilders, yang menista kitab suci Alquran. Australia menganggap Wilders telah menyalahgunakan kebebasan berpendapatnya.

Menteri Luar Negeri Stephen Smith dalam pernyataan persnya, Senin (31/3), mengatakan, Australia menghormati kebebasan berbicara dan berpendapat namun kebebasan itu juga harus tanggungjawab.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 

In mijn hoofd hoor ik u dit zeggen met overslaande stem.;
Je kunt beledigen niet laten. En hoe ik m'n tijd indeel is nog veel minder jouw probleem.

Misschien heeft U een hyperactieve schildklier of zo?
Even serieus. U schreef ook:
Nederlandse multinationals zijn afhankelijk van de productie van melk van het buitenland.

Ik leerde op de lagereschool reeds, pakweg 55 jaar geleden dat Nederland Fries stamboekvee exporteerde over de hele wereld. Dat was nl het ras voor melkproduktie. Hadden de leraren het fout? btw het was een witte school met den Bijbel.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,245,856 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com