indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

made.
User
spacer line
 

(Novum/AP) - Indonesië heeft vrijdag scherpe kritiek geuit op 'Fitna'. Volgens de regering is de antikoranfilm van Geert Wilders, die donderdag op internet verscheen, misleidend, racistisch en schadelijk voor de interreligieuze dialoog.

"Ook zien we de productie van de film als een onverantwoordelijke daad die is uitgevoerd onder de vlag van de persvrijheid", aldus het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Indonesische bevolking bestaat voor 85 procent uit moslims. In vergelijking met andere islamitische landen werd twee jaar geleden gematigd gereageerd op de publicatie van spotprenten van de profeet Mohammed door de Deense krant Jyllands-Posten.

bron nieuws.nl
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Wilders heeft BV Nederland een slechte dienst bezorgt .
Nu kan iedereen in de hele wereld zien hoe men (sommigen dan) over de Islam denkt.

Zelfs de United Nations heeft door een resolutie zulke "aanvallen", of discriminatieve tegen de Islam en andere geloven veroordeeld.

Een deel v.d artikel . Bron Antara.
28/03/08 07:37

Dewan HAM PBB Kecam Penggambaran Media Atas Islam

Jenewa (ANTARA News) - Dewan Hak Asasi Manusia PBB hari Kamis meloloskan sebuah resolusi yang mengecam penggunaan media untuk "mengobarkan aksi kekerasan, ketakutan atau sikap tidak toleran yang terkait dan diskriminasi" terhadap Islam atau agama-agama lain.

Resolusi itu disetujui oleh 21 dari 47 negara anggota dewan tersebut, sementara 14 abstein dan 10 menolak, termasuk Slovenia atas nama Uni Eropa.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-03-2008 10:05 made. wrote:
"Ook zien we de productie van de film als een onverantwoordelijke daad die is uitgevoerd onder de vlag van de persvrijheid", aldus het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken.


Daar zou RI eens van kunnen leren: persvrijheid. In naam is er persvrijheid hier maar er zijn allerlei wetten en de MUI die feitelijk de pers aan banden leggen. Religie is momenteel het grootste virus c.q. kankergezwel hier voor de gezondheid van het land dat achteruitgang brengt en zeker geen vooruitgang: materieel niet en immaterieel niet.
spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Yogya-Bali

Let op je woorden. Om religie (in 't algemeen) te vergelijken met een "kankergezwel" vind ik veel te ver gaan. Tuurlijk mag Wilders een film maken, tuurlijk mag de regering er afstand van nemen, maar ook mag Indonesie er tegen zijn. Ook _dat_ is vrijheid van meningsuiting, niet?Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Natuurlijk mag de Indonesische regering er tegen zijn. Maar de pot moet de ketel niet verwijten dat ze zwart ziet. Als er over persvrijheid wordt gesproken moet ze wel goed weten waar ze het over heeft. En niet zoals hier het persvrijheid te noemen maar alles wat onwelwillig voor de MUI is, direct voor de rechter dagen en de gevangenis in. Godsdienstvrijheid, persvrijheid, in naam maar in werkelijkheid?? Ja, het is gelukkig stukken beter dan onder Suharto maar de fundamentalisten nemen de rol van de vroegere dictator over om de bevolking monddicht te maken.
En dat kankergezwel of virus: ja, religie bedreigt de gezondheid van de maatschappij, samenleving hier. Dus is het te vergelijken met gezondheid aantasten in het menselijk lichaam.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zie de hier op het forum aangehaalde items over de anti-porno wet; een draconisch iets dat we wel hebben te danken aan de hardline moslims die als minderheid de zwijgende meerderheid gewoon dwingen hun primitieve ideeen te volgen.
Hitami
User
spacer line
 

MUI meten met twee maten.
Toen The Davinci Code en andere film over de kristenen, maken ze niet druk over maar als het over de islam gaat dan is de wereld te klein.

Daarom, godsdienst is uit de tijd. Humanisme is de antwoord.belgianguy
User
User icon of belgianguy
spacer line
 

ondertussen mogen we als buitenlander in indonesie weer op onze tellen passen: ik kreeg deze morgen deze waarschuwing van de belgische ambassade gemaild:

Jakarta, 28 maart 2008

S0.1/ 501

Beste Landgenoot,

Zoals U wellicht uit de internationale pers hebt vernomen heeft de Nederlandse politicus Dhr Geert WILDERS zijn anti-islam filmpje uitgegeven via het internet.
U herinnert zich nog wel welke hevige reacties de Deense cartoons uit 2006 hebben veroorzaakt, er waren toen verscheidene protestacties in Indonesië.

Een gelijkaardige reactie mag verwacht worden met de publicatie van dit filmpje.

Ik wens U daarom volgende goede raad te geven:

- volg de aktualiteit dagelijks op;
- vermijd plaatsen waar protestacties (zullen) plaatshebben en meng U niet met mogelijke betogingen;
- probeer via uw Indonesische collega's, vrienden of kennissen, te weten te komen waar deze doorgaan;
- begeef U niet naar Nederlandse instellingen, firma's, consulaire en culturele centra, enz... tenzij echt nodig, want eventuele protestacties zullen daar doorgaan; voor degenen met kinderen op de Nederlandse school , raad ik aan in contact te houden met de directie van de school over specifieke veiligheidsmaatregelen , en die nauwkeurig te volgen
- wees discreet en hoffelijk in uw houding, in het bijzonder in de buurt van moskeëen of madrassas

Hebt U familie op bezoek die in deze periode rondreist in Indonesië? Raad hen aan van het reisadvies INDONESIE van de FOD Buitenlandse Zaken te Brussel te lezen. Ga naar www.diplomatie.be

Wij houden U op de hoogte, en wij vragen hetzelfde van U als specifieke dingen mee te delen zijn.

Met hoogachting,

Marc Trenteseau
Ambassadeur van België
merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nou Belgian guy hier sta ik even versteld ,het bericht van de Belgische ambassade!
Laten zij naar hun eigen verleden kijken in Belgisch Kongo!
Indonesie geeft haar protest, is hun goed recht.
Er is een enorm verschil tussen Moslims met weinig opleiding en zij die meer ontwikkeld zijn; super othodox en gematigd,daar ligt een verschil tussen, net als bij de Christenen.
Moedig van Wilders om de film uit te zenden, Nederland kent persvrijheid en vrije meningsuiting.
Wat ik misselijk vond was Balkenende:het zal hem een worst wezen over de Islam,zeker vanuit zijn gereformeerde achtergrond! -Katholieken worden niet altijd getolereerd bij dit geloof,maar wel blerren dat de film bijzonder kwetsend was,

onzin!
Balkenende gaat gewoon voor het super rechtste CDA en hij wil geen stemmen verliezen en is doodsbang dat Wilders en Verdonk een behoorlijke overwinning halen bij de volgende verkiezingen.
De praktijk is totaal anders:diverse belangengroeperingen willen met elkaar wel praten, maar er is toch nog veel onbegrip tussen de burgers, buren onderling, zeg maar de gewone man.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Merapi,

Het gaat er niet om wat Belgie in het verleden heeft gedaan.
De reactie is duidelijk en de belg heeft gelijk.

Het is niet moedig van Wilders de film te maken of de verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoud. Hij en zijn film zijn stupide. Een punt maken doe je niet over de rug van je kiezers of je medelanders. De consequenties van zijn film kunnen een wissel trekken op jou of degene die naast je staan. laat ik je dit zeggen, als de film van Wilders consequenties heeft voor mijn vrouw of mijn kinderen vlieg ik terug naar Nederland om meneer Wilders persoonlijk de kop van zijn romp te trekken.

En ik maak geen geintje.


It's only kinky the first time.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

OYIBO
Nou een ander kapsel zal Wilders wel goed staan, maar hou je nog even in.
Het is niet de bedoeling om Wilders te verdedigen; heb niets met zijn partij en ook niet met de Islam.
Het enige wat ik verdedig is vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in Nederland.
Hoe Indonesie dat opvat, dat staat nog te bezien:denk dat het een storm in de kali is.
Maar als je mensen fundamentele grondrechten ontneemt, dan is de weg vrij voor een dictatuur.
Oyibo,het is absoluut niet mijn bedoeling om je te kwetsen!
selam Wilma/Merapioyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Merapi,

Ik heb al eens eerder een punt gemaakt van de manier waarop Wilders omgaat met de menings uiting. Menir Wilders heeft geen flauw idee wat hij los maakt. Ik vind het prima dat hij die vrijheid heeft. Hij weet daar alleen niet me om te gaan. En hij raakt daar zonder enige consideratie niet alleen een gevoelige snaar bij de medelanders. Niet alleen het besef van het vrijheid van menings uiting. Die heb ik ook, alleen ik breng jou en je familie niet in gevaar. Of dat werkelijk zo is moet in de praktijk blijken. Ik ben het niet met jouw stelling oneens. Wel de manier waarop Wilders met zijn rechten omgaat. Ik ben geen moslim. Maar in dat geval dat het wel per ongeluk verkeerd afloopt, oog om oog, tand om tand. Hij heeft willens en wetens gebruik gemaakt van zijn recht met het risico. Dan hoeft het geen moslim te zijn. Toevallig is mijn vrouw al eerder in verkeerde handen terecht gekomen. Jammer voor Wilders maar dan all in the game.

En daar neem ik dan alle verantwoording voor.
It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Maar als je mensen fundamentele grondrechten ontneemt, dan is de weg vrij voor een dictatuur.

Mooi voor Wilders. NIMBY
Not in My Back Yard


It's only kinky the first time.

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Ik ben wel blij dat nu eindelijk is uitgezonden en dat het binnen de Nederlandse wet blijft.

In ons aller fantasie was het denk ik toch vele malen erger dan wat het in werkelijkheid is.

Naar mijn idee is deze film gericht op Osama Bin Laden & Mohammed B, etc. Dit zijn dan ook de personen met wie Wilders in debat zal moeten op basis van deze film. Mogelijk dat hij nog wat te debatteren heeft met mensen die het (gedeeltelijk) eens zijn met Osama Bin Laden & Mohammed B.

Begrijp me niet verkeert. Ik vind dat er veel verkeert gaat met mensen met een Islamitische achtergrond in Nederland, waar natuurlijk over gesproken moet worden, maar deze film richt zich zo nadrukkelijk op de extremen van de laatste jaren verzameld van over de hele wereld dat we daar binnen de Nederlandse context niets mee kunnen.

Nou ja, niet veel meer dan alleen met Mohammed B., Samir A. etc. Hier heeft justitie echter al een antwoord op, dus het is weinig zinvol dat de politicus Wilders zich hier op richt.

Mr. Wilders ik zou graag een film zien over de echte problemen die binnen Nederland spelen met als doel discussie of debat.


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

De film ""Fitna"" vertoonde beelden die allang bekend zijn, en inderdaad het is gericht op de extremen,niet op de doorsnee moslim en zeker niet de 3e en 4e generatie.
Opmerkelijk verschil: als de paus wordt aangevallen of een of andere rechtse dominee hier in Nederland, dan ontstaat er nimmer zoveel ophef:integendeel, een aantal caberetiers gooien nog een schepje erboven op,nooit een probleem geweest.
Daarom is verdraagzaamheid zo belangrijk, en niet vastroesten in tunneldenken.
Behoud van je eigen identiteit en [ev] religie is gewoon belangrijk,dat willen de moslims toch ook?! Emoticon: Worship Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byemerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

maar zolang op een Islamitische site Christenen worden uitgescholden voor roze varkens en Wilders wordt uitgescholen voor strontvlieg, dan denk ik dat iedere discussie zinloos is, als het niveau niet verbetert.
bron Emoticon: Nooo uJIJkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Zullen wij dan ook eens een Fatwa uitspreken tegen al die zieke Sinetrons op de Indon. TV?


Gracias. Sama sama

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Wat ik betreur is dat men elk zogenaamd beledigingetje aangrijpt om weer te demonstreren tegen al wat westers is.Wat de film toont zijn toch echt teksten uit de Koran en die sporen regelrecht aan tot dood zaaien onder de niet-moslims.Dit is toch niet normaal!Ik sta vierkant achter Wilders dat hij dit ter sprake wil brengen.Nu is iedereen blijkbaar bang voor de reactie uit de moslimgebieden.Nergens beledigt hij de moslim,dit maken ze er zelf van.Laat ze zelf eens eerst kritisch kijken naar wat er gezegd wordt in hun Koran.Teksten als...we moeten het westen overheersen vindt ik belachelijk ver gaan!Op die manier heeft de Islam allang de oorlog verklaard aan het Westen en niet andersom! Emoticon: Angrysenior
User
User icon of senior
spacer line
 

Uiteraard mag Wilders zijn standpunten verdedigen en uitspreken,maar ik vind dat hij nu moet stoppen.Hij beledigt met deze herhaling van alom bekende beelden ook de gewone moslim, wat betreft de extremisten onder hun vind ik dat deze aangepakt moeten worden op wat voor manier dan ook...Tijd voor Wilders dat hij nu eens wat gaat doen waarvoor hij in het parlement gekozen is: trachten met anderen de regering te corrigeren...per slot van rekening word zijn salaris mede door mij betaald, en ik verdien helaas niet zoveel als hem....


hati hati, pelan pelan

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 29-03-2008 00:33 Veer01 wrote:
Wat ik betreur is dat men elk zogenaamd beledigingetje aangrijpt om weer te demonstreren tegen al wat westers is. Nergens beledigt hij de moslim ,dit maken ze er zelf van.Laat ze zelf eens eerst kritisch kijken naar wat er gezegd wordt in hun Koran.


Dan zullen onderstaande personen en instellingen het allemaal wel fout gezien hebben Veer01 en is er totaal geen sprake van belediging of zogenaamd belediginkje. Aan jou de schone taak om hen te overtuigen van jouw gelijk.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft vrijdag scherp veroordeeld dat Geert Wilders zijn korte film Fitna op het internet heeft gezet. De Zuid-Koreaan omschreef de film als „kwetsend anti-islamitisch”.
Ook de Raad van Europa verwerpt het verdraaide en aanstootgevende beeld dat dat Geert Wilders met zijn film 'Fitna' van de islam schetst. De film van de Nederlandse politicus is een 'smakeloze manipulatie' die onwetendheid, vooroordeel en angst uitbuit.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 29-03-2008 00:33 Veer01 wrote:
Wat de film toont zijn toch echt teksten uit de Koran en die sporen regelrecht aan tot dood zaaien onder de niet-moslims.


Dat is nu het bewijs dat de meeste Nederlanders echt geen benul hebben wat de Islam is , en wie de Moslims zijn .

Echt ??? teksten uit de Qur'an.. Emoticon: Nooo
Je moet aan je partner vragen of het zo is , en als ze geen Moslima is , kan je naar de bieb de qur'an gaan napluizen.

En als de volgende keer naar den Oosten gaat moet je proberen om in dialoog te gaan met Moslims , uit je eigen omgeving , netwerk.
Ik neem aan dat je niet gelijk gekielhaald .

PS : Ik zou zelfs op Gekke Geert gaan stemmen als hij gewoon zijn werk doet als parlementslid.
Hij mag de foute Nederlanders , de foute Allochtonen en de foute Autochtonen benoemen . En er voor zorgen dat de regering haar werk doet , maatregelen nemen .De wet handhaven . Dat mag ,het MOET.Is hij ook voor ingehuurd.
Maar wat doet hij ?
Het is bekend . Het is nu geen nederlandse publiekgeheim meer .
Nu kan de hele wereld ervan genieten.
Verdere commentaar is overbodig


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja, Om Sid,
Ik vrees dat dit weer een politiek zondebok geval wordt:
als er reacties komen en bedreigingen, brandstichtingen zoals in Utrecht, laat staan dat Wilders iets wordt aangedaan, dan wordt de anti-moslimfobie groter dan ooit in Europa.
En dat is verwerpelijk en gevaarlijk!
En wat dacht U van [tante] Rita Verdonk met haar partij ""Trots op Nederland"",weliswaar minder extreem maar precies dezelfde gedachte.
Islamfobie wordt op deze manier aangewakkerd en zit tussen de Nederlandse oortjes.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik voel mij persoonlijk pertinent niet gekwetst door Abu Wilders filmpje, ik heb een aanéénschakeling van beelden gezien die je overal van internet af kan plukken, wel vraag ik mij af wat het nut er van is en wat hij nu tracht te bereiken.
Ja nu verklaard hij dat ie het land in wil om de dialoog aan te gaan, dat moet ik nog zien.
Eerlijkheidshalve had ik het filmpje veer erger verwacht, gezien alle heisa en waarschuwingen, zal er wel tot op het laatste moment in geknipt zijn om het onder de kerstboom te houden, een andere reden waarom hij zo lang over dit filmpje gedaan heeft kan ik mij niet voorstellen, immers de eerste de beste digibeet kan zoiets in een uurtje in elkaar draaien.

Naar wat ik verwacht had en wat ik nu gezien heb, geef ik ook eerlijk toe dat Wilders enigszins in mijn achting is gestegen, alle moslims worden door hem over één kam geschoren, maar hij heeft het niet zo gek gemaakt dat Nederlanders in het buitenland gevaar lopen, dat waardeer ik ten zeerste.

Ik hoorde onderlaatst een uitspraak van iemand, extremisme, democratie, dictatuur enz. enz. is als een geladen pistool.
Er is nog nooit een pistool uit zich zelf gaan schieten, er is altijd wel één of andere halve zool die aan de trekker trekt.
In dit geval is de democratie en persvrijheid in Nederland als een gevaarlijk pistool, die als het in verkeerde handen valt levensgevaarlijk kan zijn.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nee Malam,Wilders scheert juist niet alle moslims over een kam,alleen hen die de Koran letterlijk volgen Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Worship Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-03-2008 12:12 merapi wrote:
Nee Malam,Wilders scheert juist niet alle moslims over een kam,alleen hen die de Koran letterlijk volgen Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Worship Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!

Dan had er zeker een passage in moeten staan dat hij een warm hart heeft voor ruim een miljard goedwillende moslims en dat hij de uitwassen in het moslimgeloof aan de kaak wil stellen.

Het weren van nieuwe moslimimmigranten en het stoppen van bouwen van Moskee's, heeft duidelijk geen betrekking op extremisme, maar op de Islam en gewone mensen.
Lezen en begrijpen is ook een vak Merapi, net zomin dat ik niet éénzijdig mag denken is het ook raadzaam voor niet moslims om niet éénzijdig te denken.
Pas dan kan een goede dialoog opgang komen.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,451 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,247,273 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com