indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 


On 20-03-2008 22:55 merapi wrote:
Sapolidi, heb het boekje nog niet gelezen,maar ik begrijp er uit dat het eigenlijk een parodie is., maar toch zou ik de titel anders genoemd hebben.
En natuurlijk wordt de letterlijke tekst van de Koran vrijwel door niemand gevolgd,hetzelfde geldt voor de Bijbel:wie is in staat zich 24 uur per dag aan de 10geboden te houden?
Ik denk maar:leef zuiver en oprecht en er staat echt geen donderende Allah of Jezus te wachten na de dood.
Ik las een berichtje op Marktplaats:iemand had geconstateerd dat steeds meer Nederlanders Turks brood kopen, maar ze beleggen het wel met dikke plakken ham.
Volgens deze meneer was dit schandalig en zeker tegen de Islam, daar moet toch wel iets aan gedaan worden.
Ik heb meneer uitgelegd dat iedereen naar zijn portemonnee kijkt en dat vele Moslims winkelen in de Adi of Lidl,waar volop varkensvlees wordt verkocht.
Ook gaf ik aan, dat een orthodoxe Jood niet eens een winkel binnen gaat waar varkensvlees wordt verkocht en dat de Joodse spijswetten nog strenger zijn.
Oei, wat was die meneer kwaad!-geen discussie meer mogelijk Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: Bye bye
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 20-03-2008 22:55 merapi wrote:
Sapolidi, heb het boekje nog niet gelezen,maar ik begrijp er uit dat het eigenlijk een parodie is., maar toch zou ik de titel anders genoemd hebben.


Nee hoor merapi, is volgens mij helemaal geen parodie, maar bedoeld als serieuze informatie.Hij heeft bewust zo'n kwetsende titel gekozen ivm. de verkoopcijfers. Het is duidelijk dat het beroep van arabist (ook al ben je prof.dr.) geen vetpot is en er moet hoe dan ook toch brood op de plank komen.
Een titel zoals bv. Sidia voorstelde "De koran voor leken" is te neutraal. Het moest een titel zijn waarbij de fanatieke moslim-hater gesterkt wordt in zijn denken. En dat zijn er toch een boel, brengt dus geld in het laadje. Kijk maar eens naar onze jantje. Kent de hele inhoud van 't boek niet, maar zegt al meteen dat het geen prijs is voor zo'n boek. Hoe voorspelbaar kan iemand zijn. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
zieleffe
User
spacer line
 


Nadat we eeuwen onder het verplichte Roomse juk moesten leven waren zelfstandige denkers het zat, protesteerden en als "geuzen" (bedelaars, die hun eigenwaarde claimden en hun mond ging open doen met een eigen mening) vochten we ons vrij in de 80 jarige oorlog.
Zodat er in dit land vrijheid van meningsuiting zou zijn en er niet in Rome of Spanje bepaald werd, hoe we moesten denken en geloven.
Maar nu heerst hier een houding bij de overheid, waar ik me als geus voor schaam; men doet het al in de broek vooraf en laat zich chanteren, want in Iran, Pakistan en Afghanistan wordt mijn vrijheid van mening bepaald.
Het boek van arabist Hans Jansen, dat deze week uit is gekomen, is een prima voorloper van de film die Wilders heeft beloofd.


http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5687
Lezen en nog eens lezen Sapolidi dan niet alleen die verhalen geloven waarvan je de indruk krijg dat het van een links bolwerk komt maar ook al ben je tegen een rechtbolwerk dan nog kan je, je meningen bijspijkeren, als je ze allemaal lees, en in de gaten houd. Emoticon: Yawn Emoticon: Worship Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 21-03-2008 10:27 zieleffe wrote:

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5687
Lezen en nog eens lezen Sapolidi dan niet alleen die verhalen geloven waarvan je de indruk krijg dat het van een links bolwerk komt maar ook al ben je tegen een rechtbolwerk dan nog kan je, je meningen bijspijkeren , als je ze allemaal lees, en in de gaten houd. Emoticon: Yawn Emoticon: Worship Emoticon: Bye bye


ha ha ha Zieleffe. Ik vind jou echt grappig. Moet ik naar aanleiding van een artikel van Ben Kok mijn mening bijspijkeren? De geestelijke die bang is voor de islamisering van Nederland. Kok is angstig voor mensen die de allerhoogste waarde toekennen aan de islam en niets anders dan de islam. Iedereen die geen christen is wordt immers door hem gezien als een ongelovige en deze fanatici hebben een probleem met heidenen. Deze man, Ben Kok een joods-christelijke pastor, liep rondjes om een nieuwe moskee in Amersfoort. Dacht zeker aan het oude Bijbelverhaal van Jericho. Liep men ook een paar rondjes omheen en vervolgens stortten de muren in waarna de stad ingenomen kon worden. Dat vind ik nou humor.Nu je toch leest Zieleffe is misschien de volgende url: http://politiek.wordpress.com/(...)tuig-linkse-tragiek/ voor jou wellicht interessant. Ook al ben jij tegen een links bolwerk dan nog kan je jouw mening bijspijkeren als je dit allemaal leest en in de gaten houdt.(om jou maar even te citeren). Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Moeten jullie maar een dongengan(verhaal) van Ben KOK lezen .
Over God = Allah? .
Hier geef ik zijn conclussie.

JHWH,de enige ware God, de God van Abraham, Isaak en Jakob, die Zich heeft geopenbaard in Zijn eniggeboren Zoon Yeshua ha Mashiach en in de Bijbel, door de Heilige Geest,
is totaal uniek en onvergelijkbaar met welke “”god”” ook, dus ook niet met Allah, die sowieso geen zoon heeft en derhalve alleen daarom al een ander moet zijn.


De volledige dongengan (verhaal = lees mambo jambo) :
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=3403
Ome ziel , bedankt , dat je zo' n man als Ben Kok hier gaat citeren.
Kunnen we tenminste nog lachen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Sapolidi
ja ik lees mee, en zie die ontwikkeling ook.zie ene Malous, haar reactie, dan ook als dicht bij mij staan.

Vaak denk ik namelijk het volgende: Als vrijwel alle religies liefde, warmte en vertrouwen/overgave predikken, dan zou het vanuit dat standpunt de taak van de mensen zijn om dat uit te dragen naar de wereld om hen heen. Als Christen, Moslim, Jood, enz. Het staat iedereen bovendien vrij om te proberen anderen te overtuigen van het Goede. Ook dat. Maar vanuit liefde. Niet vanuit dwang, woede, haat, vliegtuigjes, en ander soortige negatieve uitingen. Zo lees ík de Bijbel. En als de godsdiensten elkaar dwarsliggen, of mensen komen tot de conclusie elkaar niet te kunnen overtuigen, dan is dat ok. De poging is gedaan en dan vind ik ook dat je als gelovige moet vertrouwen in het oordeel van jouw verlosser.

Zeer interessante discussie, maar wel al oude discussie.
Maar hier wilde ik het bij laten, tenzij er grotere ontwikkelingen gebeuren, zoals de film zelf.
En daarop de reacties van wie dan ook . Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Om Ziel,mag wel een oude discussie zijn,maar zo blijft het levend!
Ik geef Sapolidi wel gelijk:hij heeft een scherp en intelligent oordeel.
Zeker ivm met de toenemende Islamfobie in Nederland [wat ons gewoon wordt aangepraat door de media en de lijdzame schapen sjokken er achteraan]
Dus olie op het vuur gooien, om rechtse stemmen te winnen.
Denk dat Hans Jansen"s zn boek binnenkort bij de Slegte ligt.
Jantje:de titel bijzonder hoogleraar heeft niets te maken met de benoeming van Hoogleraar.de 1e is een verleende titel,en niet gebaseerd op academische scholing, kan maar hoeft niet!
Een hoogleraar heeft uiteraard een academische scholing en vele jaren praktijkervaring en meestal vele wetenschappelijke publicaties op zijn/haar naam.
Ik moet het boek eerst lezen om er een oordeel over te vellen
groetjes Merapi/Wilma Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeAnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Als we toch over titels gaan ergeren , waarom ergeren we niet aan titels die beginnen met de woorde "Sleutels tot de (bijv. Openbaring)" het is net alsof je met een vreemde vrouw/man(?) een afspraak heb .... tik die woorden maar in op de Nederlandse GooGle ...... Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Sleutel tot de 0penbaringIn deze Bijbel lezen wij dat God Zijn Zoon, Jezus Christus, heeft gezonden tot redding van de hele wereld. Bovendien bevat deze Heilige Schrift de sleutel ...
www.hazknederland.org/bijbelstudies/nt/openbaringen/sleutel.htm - 39k - In cache - Gelijkwaardige pagina'sAls VooRbeeld !!!
'Ahu kura ahia, mansia nia'

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ajo Anis,heb helemaal geen sleutel nodig!
Ik geloof gewoon. Emoticon: Bye bye
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,305,220 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com