indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Indonesië 'Nederlandse anti-islam-film kan banden religies beschadigen'
Indonesië heeft vandaag een Nederlands parlementslid gewaarschuwd dat zijn anti-islam film inter-religieuze spanningen zou kunnen doen oplaaien, aldus de Minister van Buitenlandse zaken. Parlementslid Geert Wilders, van de Partij van Vrijheid, is van plan een korte film uit te geven later deze maand die volgens eigen zeggen de Koran zal afbeelden als een 'fascistisch boek', dit ondanks groeiende protesten en afwijzing van de Nederlandse regering.
Lees verder , klik op de titel



Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Ja hoor daar gaan we weer. Had dit niet gewoon geplaatst kunnen worden in het reeds bestaande topic. Dat is de opmerking die wij allemaal te horen krijgen van Jeroen. doch hij doet nu precies eender.

Banden tussen religies beschadigen? Zijn er dan banden tussen de Islam en andere religies? Of Uberhaupt tussen de Islamieten onderling?

Waar waren de protesten van de Islamitische landen toe Sadam Kuweit
binnen viel?
Waar waren de akties van de Islamitiche wereld om gezamenlijk Sadam uit Kuweit te verdrijven? Geen haar op hun hoofd die er aan dacht. En dan krijgt het westen alleen maar negatieve opmerkingen, waar wij het lef vandaan halen om hun boeders en zusters aan te vallen, etc.
Waar waren de Islamitische broeders en zuster na de aardbeving in Pakistan. Waar waren de grote financiele giften aan de door de Tsunamie getroffen Islamitische landen. In beiden gevallen kwam de meeste hulp zoals altijd uit het westen. van de ongelovigen. en de oh zo gelovigen hielden hun knip dicht

Ik vind dat de Islam eerst eens hun eigen straatje moeten schoonvegen voordat ze over die v/d buren beginnen te klagen.

Ik vind ze gewoon ronduit zielig en ze hebben zulke enorme grote tenen?

Wat ga jij doe Jeroen zodra die anti- Wildfers film er is? Ook een topic plaatsen dat die film Moslims over de gehele wereld in gevaar brengt?

Waarschijnlijk zal ook de EU zijn kaken stijf op elkaar houden over die film. Wel Balkie naar
BRUSSEL - Premier Jan Peter Balkenende heeft bij zijn collega regeringsleiders in de Europese Unie solidariteit met Nederland gevoeld voor het geval de film van Geert Wilders in islamitische landen tot geweld tegen Nederlanders leidt.
http://www.nu.nl/news/1478730/(...)nd_film_Wilders.html

En Indonesie moet ook eerst een kijken naar b.v. de Molukken en Timoer kijken voordat ze beginnen te zeiken over anderen.
En tevens hoe ze andere religies in Indonesie langzaam maar zeker de kop indrukken, door overal Moskeen te laten bouwen maar kerken krijgen geen toestemming. Is reeds over gediscuseerd in het verleden, het ging vooral over Bali.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Fitna de Film van Ome Wilders.

Arabische term die gebruikt wordt om burgeroorlog en twisten binnen de islam aan te duiden.

Het woord heeft diverse betekenissen. De belangrijkste zijn ‘test’ en ‘beproeving’. Het wordt gebruikt voor alle mogelijke stadia van politieke onrust of chaos. Afgeleide betekenissen zijn: burgeroorlog, twist, schisma, opstandigheid. Oorspronkelijke betekenis: het in vuur verhitten van goud en zilver om deze metalen op echtheid te toetsen.

Fitna is volgens de islamitische religie erger dan moord. Daarom mag fitna ook met moord bestreden worden. Eén van de ergste vormen van fitna is polytheïsme, veelgodendom. Op sommige plekken in de Koran staat het ook wel voor heidendom.

Fitna kan tevens betrekking hebben op seksuele zaken. In deze betekenis staat het voor verleiding. Volgens vele moslims kan het contact tussen mannen en vrouwen leiden tot fitna – in de zin van chaos. Ook geloven mannelijke moslims dat fitna het gevolg zou zijn van leidinggevende vrouwen binnen de maatschappij.

Fitna heeft altijd betrekking op Dar al-islam, het huis van de islam, de wereld waarin moslims de dienst uitmaken. De term jihad heeft niet dezelfde betekenis als fitna, omdat de Jihad geen interne aangelegenheid is. Fitna is dat wel. De term moet ook niet verward worden met jahiliyya (chaos, onrust, kwaad), waarmee naar de periode van vóór de islam verwezen wordt. Een ander begrip in hetzelfde kader is fatwa. Dat is een uitspraak of beslissing van een religieuze deskundige.

De bekende arabist en islamdeskundige Hans Jansen geeft op www.arabistjansen.nl/isl%20strijd%20tegen%20kwaad.doc (evt. kopiëren en plakken) een uitvoerige toelichting op het begrip.

Meer weten?

http://religionresearch.org/ma(...)t-eigen-gemeenschap/
http://www.nrc.nl/achtergrond/(...)_angst_voor_anarchie
http://www.dutch.faithfreedom.(...)/jansen_kwaad_4.html

Of zoals Wilders zegt: "Ik wilde per se een term die in de Koran voorkomt." Nou ja, dan halen we Wikipedia er maar bij: fitna: Een periode van chaos, de tijd van de apocalyps.
Mewt andre woorden de film gaat dus eigenlijk Apocalypse Now heten. Toegegeven, briljant gekozen van Wilders.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Even over a.s. film van Wilders: ik krijg het donkerbruine vermoeden (nah, weet het bijna zeker) dat de protesterende massa (Jan met de Pet en goedgelovige burgers enzo) in Afghanistan, Pakistan en M.O. en waar dan ook op de straten gestuurd/geregisseerd wordt door allerlei 'louche' leiders achter de schermen.

Emoticon: Clown


wablief?

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 14-03-2008 13:14 Dutchess wrote:
Even over a.s. film van Wilders: ik krijg het donkerbruine vermoeden (nah, weet het bijna zeker) dat de protesterende massa (Jan met de Pet en goedgelovige burgers enzo) in Afghanistan, Pakistan en M.O. en waar dan ook op de straten gestuurd/geregisseerd wordt door allerlei louche leiders achter de schermen.
Emoticon: Clown

He iemand die wakker is en verder kijkt dan haar neus lang is. Wat weten die mensen nu in Afganistan, Indonesie, Pakistan, en alle andere Islamitische landen wat er in NL gebeurdt? Door hun eigen media opgefokt, net zoals wij hier worden opgefokt door onze eigen media en een Islam fobie kweken.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-03-2008 13:06 Albert wrote:

Banden tussen religies beschadigen? Zijn er dan banden tussen de Islam en andere religies? Of Uberhaupt tussen de Islamieten onderling?


Kennelijk mis je de contex in dit verhaal.
Als je de Indonesische kranten leest zal je weten dat de vertegenwoordiger van N.U (Islam) , een monseigneur(katholiek) , een Pendeta (domine-Protestant) een gezamenlijke brief hebben gestuurd aan J.P Balkenende , de Ned. Parlement en de Ned. Ambassade .
De Indonesiers (en andere moslim landen)kunnen niet begrijpen waarom een anti islam persoon en racist zijn gang kan gaan .
En wat grappig is , zei de D-66 en iemand van de PvDA (?) op nederlandse T.V dat Nederlandse regering en parlement de heer Wilders moet faciliteren .
Zodat hij zijn Fitnah film (laster film) kan promoten.

Ik hoop dat de Nederlandse regering en parlement dat gaat doen , dan kunnen de moslim landen zien hoe de vork in de steel zit.
Of hoe de monyet(aap) uit de hollandse mouw gaat kruipen.
Dan kan men ook zien of Nederland kleur gaat bekennen.
Ya , Albert , je heb goed geciteerd dat Fitnah erger is dan moord.
Fitnah adalah lebih kejam dari pembunuhan.
(bisa diCek of het zo is ).


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Sida,

Als niemand er zo'n heisa van had gemaakt zoals het nu is, was zijn film geflopt.

Dankzij de media is Wilders film nu een succes voor hem, of wereldwijde bekentheid is er aangegeven. En hij hoefde er weinig voor te doen.

Dus wie is schuldig als het mis gaat de media of Wilders, of Den Haag omdat het hen niet gelukt is om anderen uit te leggen wat nu vrijheid van meningsuiting is?




Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Doorgaans hoef je vrijheid van meningsuiting niet uit te leggen.

De vraag is,

Hoe ga je daar mee om?

In het geval van Wilders niet verstandig, nog los van de vraag wie de beledigde partij is. Wilders heeft voor aanval van de Islam gekozen. Dat hebben er meerdere gedaan met bijbehorend resultaat.

De discussie hoe om te gaan met deze vrijheid zou los moeten barsten in het westen.
In Nederland weet de wetgever overigens heel goed om te gaan met personen die de samenleving schokken. Ongeacht de politieke geaardheid. De voormalige centrum democraten weten dat heel goed. Ik voorzie hetzelfde.


It's only kinky the first time.

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Hoe kun je iemand nu iets uitleggen welke enorme lange tenen heeft.

Dat wanneer iemand uit een ander geloof iets verkeert doet (beertje met naam Mohammed), iedereen gelijk loopt te schreeuwen de doodstraf, zelfs in Indonesie.

Dat is toch te achterlijk voor woorden.

Hoe vaak beledigen de k*t marrokanen onze vrouwen of terroriseren zij de wijk. O.a. met woorden lager dan varkens, etc. Wie weet wat men nog meer in andere landen loopt te verkondigen. Schreeuwen wij dan ook gelijk moord en doodslag?

Hoe komst het toch dat de Islamitische bevolking overal ter wereld ook in Indonesie zo intollerant is m.b.t. hun religie.
Waarom niet die onderwijzeres uitleggen waarom het niet toegestaan is omdat beertje Mohammed te noemen?

Zij doen zelf hun uiterste best om hun religie wereldwijd een slechte naam te geven. Zij hebben zelf Mohammed om zeep geholpen.
Zoals wij Jezus aan het kruis hebben genageld (toeval???).

Mohamed heeft ook gezegd dat de grootste vijand van Islam zijn de ISLAMIETEN ZELF ZIJN.

Dan is hetgeen wonder dat er mensen zijn zoals o.a. Hirsy Ali en Ome Wilders en hun voorgangers. O.a. Rushid met zijn duivelsversen.

Wij hebben os achterlijk gedragen honderden jaren geleden, Kruis tochten, slaven, heksen verbranding, etc.
Doch omdat de Islam 500 jaar later is ontstaan. Duurt het dan hopenlijk niet nog 500 jaar voordat ook zij zich 'normaal' gaan gedragen?

Ik zeg nu niet dat de westerse religies nu zo vroom zijn.
Doch Bush voert geen orrlog vanwege het Chrsitendom of uitroeien v/d Islam. Dat zal hem een zorg zijn, het bestaan v/d Islam.

Het gaat hem om de olie.

Over Centrum democraten gesproken, zij zijn net als Wilders door Den Haag geschapen.
Den Haag heeft jaren lang niets gedaan tegen de instroom van buitenlanders welke zich niet wilden aanpassen. Totdat er vanuit de politiek mensen naar voren kwamen. Deze lieten een mening horen wat de bevolking in NL al jaren lang dacht. Doch door 'politiek correct' Den Haag werd dat niet geaccepteerd. NL moet zich aanpassen aan de buitenlanders en niet de buitelanders aan NL. Tollerant tot op het bot.
Nu wordt het alleen maar erger.

Van Centrum democraten tot Wilders. Wie weet wie er na Wilders komt.

Alles heeft een oorzaak, dus wiens schuld is het als het verkeerd afloopt? Wilders of zijn voorgangers welke jaren lang niets gedaan hebben!


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-03-2008 13:19 Albert wrote:

...

He iemand die wakker is en verder kijkt dan haar neus lang is. Wat weten die mensen nu in Afganistan, Indonesie, Pakistan, en alle andere Islamitische landen wat er in NL gebeurdt? Door hun eigen media opgefokt, net zoals wij hier worden opgefokt door onze eigen media en een Islam fobie kweken.

Typisch een opmerking van mensen die te veel naar eigen navel staat te staren .
Van Dutchess kan men mss begrijpen , ze woont in Nederland .
Leest ,hoort ,kijkt mss alleen maar naar Nederlandse media.
Maar jij Albert , je woont in Indosenia , nog niet zo lang , maar je woont en werkt ook.
Ook getrouwd met een Moslima , dus ben je ook een Moslim.
Ik mag toch aannemen dat je kranten leest , Heb je ook de site's van Moslims bekeken ,? En andere discussie's in verschillende site's van jongeren.
Ik mag toch aannemen dat je de koren van de kaf(de grote "onwetende massa) kan scheiden.?

Op dit moment heeft Indonesia 2,7 miljoen mensen internet verbindIng , in totaal gebruiken 27 miljoen indonesiers de internet (warnet etc) .
Als 1% belangstelling hebben met wat er in nederland plaats vindt , hoe de "gemiddelde"nederlander denken over de islam dan zou je ook gaan raden welke impact dat geeft .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 

Oyibo:
Wilders heeft voor aanval van de Islam gekozen.

Da's niet juist Oyibo. Ik heb Wilders nog nooit een fatwa, jahid, aanzetten tot moord, steniging etc etc horen verkondigen.

Wilders waarschuwt voor de islam.

Intervieuw AD augustus 2007
Nee, hij is geen racist, onderstreept Wilders meermalen. De islam is een ‘wezensvreemde cultuur’ die nergens dominant mag worden, vindt hij. Nederlanders moeten weer een beetje trots worden op de eigen cultuur, chauvinistisch worden. ,,Genoeg is genoeg. We moeten ons niet verkopen aan de islamitische cultuur en de ellende die dat met zich meebrengt; van vrouwenonderdrukking en geweld tegen homo’s.’’
Hij blijft bij zijn standpunt over de Koran. Dat is een ‘haatzaaiend’ boek, waarin wordt opgeroepen om afvalligen en andersdenkenden te doden. ,,Ik zaai geen haat, dat doet de Koran. Het is een fascistisch boek. Dit is geen boek dat we hier moeten hebben. Misschien als je al die foute verzen eruit haalt, maar dan blijft er weinig over; dan is de Koran net zo dik als de Donald Duck.’’





oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Jantje,

Alleen de titel van de film al.
Bovendien heeft Wilders al eerder uitspraken gedaan die een aanval zijn op Islam als geloof. Hij zegt zelf geen racist te zijn. Ik waag het ondertussen te betwijfelen.

En voor de duidelijkheid, ik ben het ook niet met alles eens wat in de Koran geschreven staat, en ook geen voorstander van eerwraak en bloedwraak. Maar wat Wilders nu doet is alle Islam gelovigen over 1 kam scheren. En dat kan m.i. niet. Nog los van de gevolgen die een film die minimaal als provocatie gezien gaat worden.

Ik denk zelf dat dat je meer bereikt door elkaars standpunten probeert te begrijpen en afkeuring uitspreekt over dat waar je meent je het niet eens bent. Dat is anders dan Wilders nu doet. Met alle mogelijke gevolgen. Dat is waarom ik grote bezwaren heb tegen mensen als Wilders.


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het partij programma van Wilders hoe summier ook spreekt boekdelen, zelfs die kunnen als racistisch bestempeld worden. Het geprensenteerde moratorium en het niet toelaten van mensen binnen de landsgrenzen die een bepaald geloof hebben komen aardig aan de limiet van het toelaatbare. Evenzo de beoogde grondwet wijziging.


It's only kinky the first time.

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Deze 80 jarige bekende duitse filosoof geeft dit weekend een lezing over geloof en verstand aan de UVT. Afgeladen vol en uitverkocht kun je nagaan hoe dit momenteel speelt.
Hieronder een extract van zijn spinsels. Op Wiki is uiteraard meer over hem te vinden.


Net als zo vele anderen koesterde ook Habermas jarenlang de verwachting, dat religie steeds meer in de marge zou worden gedrongen. Dit proces, dat begon met de scheiding tussen kerk en staat en verder werd aangejaagd door de voortschrijdende modernisering, wetenschap en techniek, zou leiden tot een seculiere maatschappij, waarin religie hooguit in de privésfeer nog betekenis zou behouden.
Habermas juichte deze secularisering toe, omdat deze in zijn ogen bijdraagt aan het democratische ideaal van een samenleving, waarin burgers in een open discussie hun opvattingen en argumenten naar voren brengen, bereid zijn naar elkaar te luisteren en besluiten nemen volgens de weg van de rede en het verstand. In een dergelijke verlichte cultuur, waarin rationele overwegingen boven macht en individuele belangen gaan, is geen inbreng gewenst van godsdiensten die de rede ondergeschikt maken aan dogma's en autoriteit.

Het gaat immers om de waarheid en iets is pas waar als redelijke burgers dat in vrijheid en met hun volle verstand aanvaarden en niet omdat bijvoorbeeld de bijbel of de paus ons dat willen doen geloven. Emoticon: Yes!

De turbulente ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben Habermas opnieuw aan het denken gezet en hem andere inzichten gegeven. Hij stelt nuchter vast dat religie nog volop aanwezig is en nadrukkelijk een rol voor zich opeist in de samenleving. We moeten luisteren naar wat mensen uit religieuze kringen ons te zeggen hebben, vindt hij. Alleen al omwille van de rechtvaardigheid moeten we iedereen de kans geven zijn opvattingen in te brengen, ook als die ons soms onwelgevallig zijn. Inspraak in een democratie is een recht van alle burgers, ongelovig en gelovig. Het is de vraag hoe het mogelijk is: een redelijke discussie tussen 'ratio en fides', de twee zo verschillende werelden van verstand en geloof. Hoe kan een verstokte atheïst de standpunten van een religieuze opponent serieus nemen, laat staan begrijpen?

Volgens Habermas hoeft dat geen probleem te zijn, als de twee maar bereid zijn de gemeenschappelijke taal van de rationaliteit te spreken. Voor de gelovige houdt dat in dat hij zijn religieuze overtuigingen moet proberen te 'vertalen' in seculiere taal. Als voorbeeld noemt Habermas de ethische discussie over de toelaatbaarheid van wetenschappelijke experimenten met bevruchte eicellen. Een religieus bezwaar daartegen is dat het hier gaat om menselijke wezens die naar het evenbeeld van God geschapen zijn. Datzelfde christelijke argument, maar dan in seculiere taal, luidt dat een bevruchte eicel een onaantastbare status toekomt omdat deze 'drager van grondrechten' is. Dat is taal die ook een atheïst kan begrijpen. Omgekeerd is het volgens Habermas overigens ook zo dat een seculiere burger bereid moet zijn zich open te stellen voor religieuze argumenten. Dat kan, zo meent hij, door op zoek te gaan naar de 'rationaliteit' in geloofsopvattingen.

Op deze wijze kunnen beide partijen elkaar verstaan en kunnen ze in een rationele discussie proberen een meerderheid van stemmen voor hun standpunten te vinden. Het is zelfs niet ondenkbaar dat ze iets van elkaar kunnen leren, waardoor het maatschappelijk debat een meerwaarde krijgt. Zo kan religie volgens Habermas toch nog iets bijdragen aan het democratische ideaal in een post-seculiere samenleving.




wablief?

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Eh, deze man is van een iets ander niveau dan Jantje.


It's only kinky the first time.

Jantje
User
spacer line
 

oyibo:
Evenzo de beoogde grondwet wijziging.


Het moge duidelijk zijn dat elke nog niet ingeburgerde nieuwkomer als eerste door de “hulpverlener” gewezen wordt op dat artikel van de grondwet als zijnde een safe haven. Het is toch te gek voor woorden dat iedereen ihb criminele allochtonen zich daar achter kan verschuilen.

U schrijft:
Maar wat Wilders nu doet is alle Islam gelovigen over 1 kam scheren.

Daar lijkt het op maar wat wil je. De misstanden die worden begaan door hun criminele broeders en zusters worden niet genoeg of totaal niet veroordeeld en in sommige gevallen zelfs toegejuicht. Kritiek op je brothers in arms mag nl niet in die kringen.
Als ik nou eens met grote krantekoppen kan lezen “Grootmoeftie veroordeelt aanslagen enz... dan zou ik daar wellicht anders over gaan denken.
Maar niet zoals sommigen hier met ongefundeerde uitspraken als wilders racist, haatzaaier en meer van die onzin.
Wat mij betreft hoeft die film nieteens uitgezonden te worden. Geholpen door de pers en de politiek is het doel reeds bereikt gezien de reacties van “die “kleine groep” uit achtergebleven gebieden en het feit dat de regering capituleert voor de islam zegt genoeg.




Jantje
User
spacer line
 


On 15-03-2008 10:26 oyibo wrote:
Eh, deze man is van een iets ander niveau dan Jantje.

Jaahaa, deze man is van jouw niveau..



sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-03-2008 11:22 Jantje wrote:
oyibo:
...


De misstanden die worden begaan worden door hun criminele broeders en zusters niet genoeg of totaal niet veroordeeld en in sommige gevallen zelfs toegejuichd. Kritiek op je brothers in arms mag nl niet in die kringen.
Als ik nou eens met grote krantekoppen kan lezen “Grootmoeftie veroordeelt aanslagen enz... dan zou ik daar wellicht anders over gaan denken.
Maar niet zoals sommigen hier met ongefundeerde uitspraken als wilders racist, haatzaaier en meer van die onzin.

Ai ai ai ai , die Ome Jan toch.

*Indonesian Muslims still have some way to go in learning Islam.
The minister of religion, Maftuh Basyuni said on 4th August that Islam did not teach violence or radicalism, and radicalism could not be allowed to flourish Indonesia because most people were opposed to it and it had no basis in the Quran. He advised people to not only read the Quran a lot but to learn it and understand …

*A Muslim cleric from Poso, Ustad Abdurahman, told a hearing at the House of Representatives in Jakarta that the government should take the lead in clearing up the meaning of jihad, which he said has been misunderstood by most people, including religious leaders. tempo

They think that what they do is jihad, killing policemen is halal (allowed) and their stealing is fai (legitimate spoils of war).

*Moslimgeestelijken in Indonesië gaan terrorisme bevechten langs de ideologische weg. Een 'Team ter Voorkoming van Terrorisme' dat onlangs is opgericht, reist door het land om de werkelijke betekenis uit te leggen van jihad, een heilige oorlog. De boodschap is dat mensen die zichzelf en anderen opblazen, niet sterven als heiligen en niet in de hemel komen.

-1 jaar na de aanslag op Bali in 2002 kwam de M.U.I al met een fatwa over terorisme.
etc etc .
Spreekt en leest u wel de bahasa ?




Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Het kon niet uitblijven,een discussie over de Wilders-film.Ik denk en hoop dat de meeste seriuze moslims zich niet druk zullen maken om dit filmpje van 15 minuten,het is maar een mening van een van vele mensen.Wij gaan ons toch ook niet gek laten maken door bijvoorbeeld die tv-zender die kinderen haat ingeeft via soort Mickey Mouse-jihadfiguur die kinderen vraagt hoeveel joden hun ouders al hebben gedood?Het is van de gekke dat dit kan maar we moeten toch elkaar de ruimte geven in onze overtuigingen anders gaat de boel gewoon naar de verdoemenis.Persoonlijk denk ik dat er wel demonstraties zullen komen,maar da's normaal...ze staan al op de barricaden als ze vergoeding krijgen van organisaties en weten niet eens waarvoor ze op straat lopen te roepen,dus maak me niet zo'n zorgen,zal wel weer de zoveelste discussie zijn die overwaait en de film wordt toch nooit vertoond,bestaat hij eigenlijk wel?! Emoticon: Stupid



Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 15-03-2008 07:51 sidia wrote:

...

Maar jij Albert , je woont in Indosenia , nog niet zo lang , maar je woont en werkt ook.
Ook getrouwd met een Moslima , dus ben je ook een Moslim.
Ik mag toch aannemen dat je kranten leest , Heb je ook de sites van Moslims bekeken ,? En andere discussies in verschillende sites van jongeren.

Heb in het verleden wel eens een tijdje rond gehangen op Marokko.nl mijn God wat een agressivitiet vindt je daarin terug. Sindsdien, nee ik hou me met dat soort forums niet bezig.
Ik ga af wat ik op het internet nieuws lees (kranten). Verder lees ik liever spiritueel nieuws, dan politiet, religieus of ander dagelijks nieuws. Wat voor gebracht wordt door de alom gefilterde media. Er betaat al een hele lange tijd geen pers vrijheid meer in NL. Daar kom je achter door vaker op de digitale snelweg te surfen.
Sorry ik kom niet met voorbeelden.
Tevens discussserr ik regelmatig met diverse soorten mensen over hun religie of hun kijk op bepaalde politieke gebeurtenissen.

Maar ik zou graag van jou een antwoordt willen hebben waarom men in veel Islamitische landen zo snel moord en doodstraf loopt te brullen.

Kent de koran dan geen gebod Gij zult niet doden?

Indien dat niet letterlijk in de Koran staat, dan ben ik bang dat er toch twee Goden zijn. God & Allah.
Want waarom zou het wel in de bijbel LETTERLIJK staan en niet in de Koran.
En niet doden betekent in alle gevallen, er is geen misdaad groot genoeg om iemand te mogen doden. De wetten van God zijn Zw/W.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-03-2008 12:00 Veer01 wrote:
Het kon niet uitblijven,een discussie over de Wilders-film.Ik denk en hoop dat de meeste seriuze moslims zich niet druk zullen maken om dit filmpje van 15 minuten,het is maar een mening van een van vele mensen.


Kan echt niet volgen wat je hier schrijft.
Juist DE serieuze Moslims en in het byzonder de fundi' s zullen gekrenkt voelen.

Ik zelfs ben een gewone abangan , Islam KTP.
Ik heb geen bezwaar om vrouwen een handje te geven , ga niet mijn blik afwenden als ik een schaars geklede lekkere meid ziet .
Zal het vriendelijk verzoek van mijn buurvrouw om haar rug in te smeren als ze gaat zonnebaden ook niet afwijzen .

En toch raak ik redelijk geirriteerd van dat ge O.H over Islam , over de Moslims .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-03-2008 12:07 Albert wrote:

...


Maar ik zou graag van jou een antwoordt willen hebben waarom men in veel Islamitische landen zo snel moord en doodstraf loopt te brullen.
Kent de koran dan geen gebod Gij zult niet doden?


Zie mijn posting van :11.41
He advised people to not only read the Quran a lot but to learn it and understand …
De advies van de Indonesische minister van geloofszaken.

We moeten ook niet alles letterlijk overnemen, de meesten doen het ook niet.



Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 15-03-2008 11:41 sidia wrote:

...
They think that what they do is jihad, killing policemen is halal (allowed) and their stealing is fai (legitimate spoils of war).

Jihad heeft geen bal te maken met oorlog voeren!

JIHAD

Wanneer u het stukje beneden goed leest, kun je erop uitmaken dat zeer Moslims, hun eigen religie/Koran niet kennen.
Betekenis van 'Jihad'

Het woord 'jihad' is gebouwd rond de wortel {j-h-d} en betekent: zich veel moeite doen, zich inspannen, hard werken, om een doel te bereiken. Om het woord verder te situeren, is het nuttig een aantal andere woorden te bekijken die afgeleid zijn van dezelfde wortel:
- jahada jahdahû: zijn uiterste best doen, elke denkbare inspanning doen, alles doen wat in zijn mogelijkheden ligt;
- majhûd: inspanning, werk waarvoor men zich uitslooft;
- mujtahid: ijverig, naarstig.

De Koran gebruikt het woord jihad niet enkel voor muslims. Ook niet-muslims kunnen jihad beoefenen. Dit blijkt uit een vers dat omschrijft hoe ouders zich inspannen (jihad beoefenen) om hun kinderen terug te halen naar hun eigen godsdienst nadat de kinderen zich bekeerd hadden tot de Islam:

"En Wij hebben de mens opgedragen goed voor zijn ouders te zijn. Als zij er echter bij jou naar streven [{jahadaka}] aan Mij metgezellen toe te voegen waarvan jij geen kennis hebt, gehoorzaam hun dan niet." (Koran, 29:8) 1

In Islamitische religieuze context, wordt het begrip jihad gebruikt om uitdrukking te geven aan elke inspanning die men doet om God te behagen en om Gods zaak vooruit te helpen. Het is jihad goede werken te doen, het beste te kiezen tussen twee alternatieven, respect te hebben voor ouderlingen, zich in te zetten voor het uitbouwen van een rechtvaardige maatschappij, met zorg om te gaan met dieren, zich te gedragen in overeenstemming met Koranische waarden zoals geduld, minzaamheid, verdraagzaamheid, tolerantie en zelfbeheersing. Wordt een muslimstaat aangevallen, dan schrijft de Koran voor dat wanneer aan een aantal voorwaarden voldaan is, de beste inspanning erin bestaat zich gewapenderhand te verweren tegen de agressor. Ook dat is dan jihad. Jihad is duidelijk geen synoniem voor 'oorlog'. Het is een zeer ruim begrip dat slaat op alle inspanningen die men doet om God te dienen volgens wat de Koran voorschrijft als gepaste (re-)actie in de omstandigheid waarin men zich bevindt. In uitzonderlijke gevallen, kan dat een oorlog zijn, in andere omstandigheden kan het juist slaan op een verbod van het gebruik van geweld. In veel gevallen, heeft het niets met gewapende strijd te maken vermits de meeste omstandigheden van het leven geen gewapend antwoord vereisen noch toelaten, maar bijvoorbeeld vragen om geduld, tolerantie of hulpvaardigheid.

Het woordt mu-{j-h-d} of mujahid is dan ook geen synoniem voor gewapend strijder. Een mujahid is iemand die jihad beoefent. Iemand die een goed werk doet, die z'n eigen karakter probeert te verbeteren, of die zich politiek en sociaal engageert voor een rechtvaardige samenleving, is een mujahid. Wanneer een muslimstaat aangevallen worden, kan in sommige gevallen gewapend verzet toegestaan zijn. Zo een strijder is dan ook een mujahid.

Jihad - een zich inspannen om te doen wat God wil - is onlosmakelijk verbonden met het geloof. Het wordt daarom soms omschreven als de zesde pijler van de Islam. 2 Jihad is immers de aanbidding van God omgezet in woord en daad. In die zin is het de ultieme vorm van verering van God. Geloof alleen volstaat niet, men moet ook leven volgens het geloof. In Islam draait alles om 'taqwa': godvruchtigheid én goede daden. Geloof en handelen zijn onlosmakelijk met elkaar verwerven. Het volstaat bijvoorbeeld niet te geloven dat men tolerant moet zijn, met moet zich ook daadwerkelijk inspannen (jihad beoefenen) om het eigen karakter om te vormen tot verdraagzaamheid en om de samenleving toleranter te maken. Jihad is het dagdagelijks in praktijk brengen van alles wat het geloof voorschrijft.

Op grond van de omstandigheden waarin en het doel waarvoor men jihad beoefent, worden een aantal verschillende vormen van jihad onderscheiden die ook met verschillende middelen beoefend worden. Een paar soorten worden hierna besproken.
Jihad an-Nafs: de strijd tegen het verwaande zelf

Vooreerst is er een persoonlijke, psychologische en morele jihad met als doel een beter mens te worden. Het woord 'islam' komt van de wortel {s-l-m} en betekent: zich onderwerpen (aan God). Een mu-{s-l-m} of muslim is een persoon die zich onderwerpt aan God. Profeet Mohamed verwees herhaaldelijk naar deze uitdrukking van geloof:

"Een Mujahid (hij die jihad beoefent) is diegene die streeft tegen zijn eigen ik om God te gehoorzamen" (Sahih Ibn Hibbanm, No. 4862)

In spirituele zin, heeft het lagere zelf voortdurend de neiging zich te meten met God. Het is God die bepaalt wat goed en slecht is, maar het lagere zelf probeert zich daaraan te onttrekken en zelf te definiëren wat kan en niet kan. Daardoor plaatst het zichzelf op gelijke hoogte met God. In de Islam, is de grootst mogelijke zonde - en de enige die God niet zal vergeven - het associëren van partners met God. Dat is immers een inbreuk op het meest centrale geloofspunt van de Islam, met name dat er geen god is dan God. De grootste bedreiging voor het geloof bestaat niet in het aanbidden van afgoden, maar in het verafgoden van zichzelf. Het spirituele pad naar God bestaat er bijgevolg in dat te voorkomen:

Anu Tharr meldde dat de Boodschapper zei: "De beste jihad die men kan doen is jihad tegen het eigen zelf en tegen de eigen verlangens." (Abu Nu'aim)

Deze vorm van jihad is een nooit aflatende strijd tegen verwaandheid en eigendunk die vaak zo kortbij ligt. Wanneer men een muslim voor iets proficiat wenst, zal hij antwoorden: "alle lof komt God toe". Op die manier wil hij ijdelheid voorkomen en erkent hij de almacht van God in alles. Jihad an-Nafs is een strijd tegen elitisme, racisme 3 en egocentrisme. Het is een dagelijkse inspanning om zichzelf te proberen verbeteren, zichzelf te beheersen, zich van het kwade te distantiëren, en aan de eigen persoonlijkheid te sleutelen om zo de Koranische waarden van geduld, tolerantie, rechtvaardigheid, respect voor ouderlingen, zorgzaamheid tegenover dieren, enz. te belichamen. Deze Jihad wordt als erg belangrijk aanzien. Sommige hadith omschrijven het zelfs als de beste vorm van Jihad.

Ibn Umar rapporteerde dat de Profeet zei: "Jihad tegen iemands zelf voor de zaak van God is de beste Jihad" (at-Tabaraani)

De Boodschapper zei (gedurende zijn afscheidshajj): "Zal ik jullie inlichten wie de Mu'min (ware gelovige) is? Het is hij bij wie mensen veilig zijn met betrekking tot hun vermogen en hun eigen zelf. De (echte) Muslim is hij bij wie mensen veilig zijn tegen (kwetsures door) zijn tong en hand. De (ware) Mujahid is hij die jihad an-Nafs uitvoert in gehoorzaamheid aan God. En de (ware) Muhajir (migrant voor de zaak van God) is hij die fout en zonde opgeeft." (Ahmad, al-Haakim en at-Tabaraani)

Voor diegenen die zulke jihad beoefenen, stelt de Koran het Paradijs in het vooruitzicht:

"Maar dan zal voor wie vreesde om voor zijn Heer te staan en zich zijn persoonlijke neigingen ontzegde de tuin zijn verblijfplaats zijn." (Koran 79:40-41)

Ook in het huidig leven kan men de vruchten plukken van deze jihad tegen egoïsme en hebzucht:

"----- En wie voor de eigen hebzucht begoed worden, zij zijn het die het welgaat." (Koran 59-9)

Jihad= God behagen. Simpel gezegd door een brainloze idioot, " Gewapend geweld tegen hen die tegen de Islam zijn of geen Moslims zijn." En daarmee denken zij God te kunnen behagen, zonder ooit ook maar een letter in de koran te hebben gelezen of hebben begrepen.
Je ergens tegen verzetten kan ook geweldloos (Gandhi).


Voor nog meer Jihad info: http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert9.htm

Inleiding

1. Betekenis van het woord 'jihad'
2. Soorten jihad
a. Jihad an-Nafas: de strijd tegen het verwaande zelf
b. Jihad ash-Shaytan: verzet tegen Satan
c. Jihad ahlu ath-Thulm: inzet voor sociale rechtvaardigheid en tegen onrecht
d. Jihad al-Kuffar: indijken van ongeloof door verspreiding van kennis van geloof
e. Jihad al-Bid'ah: zuiver houden van het geloof door afwijzen van afwijkende innovaties
f. Jihad al-Munafiqeen: doorprikken van hypocrisie
g. Jihad al-Asghar: gewapende strijd tegen aanval en bezetting - een 'heilige' oorlog?

3. Middelen om jihad te beoefenen
4. Beloning voor de Mujahid: hoop op Gods Barmhartigheid en toegang tot het Paradijs


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Jantje
User
spacer line
 

Albert, je bent een stuk wijzer geworden sinds je dat boek over de koran in huis hebt. Ga je nou een sekte voor je eigen beginnen?



Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 15-03-2008 15:02 Jantje wrote:
Albert, je bent een stuk wijzer geworden sinds je dat boek over de koran in huis hebt. Ga je nou een sekte voor je eigen beginnen?

Herstel het is een boek over Mohammed.
Nee, ik ga voor mijzelf beginnen met het healen van anderen, ik heb door de jaren heen niet voor niets cursussen daarvoor gevolgd. Al sinds ik in Nederland woonde. http://www.SHYHolland.nl (Joke weer reclame). Nog een cursus in NL en dan ga ik adverteren in Indonesie. Mijn eigen Jihad (als je het Jihad verhaal goed hebt gelezen weet je precies wat ik ermee bedoel).

Ik wordt gestoord van die Jeparanezen. Ik ga dan lekker in Semarang wonen.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,305,960 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com