indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 11-03-2008 10:18 Yerun wrote:

...


het gaat niet om het bedrag, het gaat om het STEEDS WEER extra betalen voor iets als buitenlander zijnde of vanwege corruptie ( parkeren bijvoorbeeld) .


Parkeren bijvoorbeeld??

Je gaat me toch niet vertellen dat je bezwaar maakt om Rp1000 te betalen aan een parkeerwachter? Rp1000 of misschien Rp2000 gaat het om!! Mag je een hele dag voor parkeren, krijg je hulp bij het wegrijden en je voertuig wordt bewaakt....
Volgens mij klaagt zelfs de Indonesiër hier niet over!

Ik blijf erbij: bovenstaande en het oorspronkelijke onderwerp (een mogelijke extra toeristen heffing van Rp 10.000) is sijken over een paar eurocenten!


Dan hebben ze aan mij een verkeerde, want ik kan me inmiddels prima redden in het Bahasa Indonesia en ze zullen van mij precies horen wat anderen niet durven te zeggen (Indonesiers laten het namelijk gewoon over zich heen komen, vandaar dat corruptie hier amper te bestrijden is.) .


Dit zou ik hele stoere taal vinden van iemand die het zelfde verdient als een Indonesiër. Maar als dit uit de mond komt van een buitenlander die misschein wel 15 keer een gemiddeld Indonesisch salaris per maand verdient vind ik dit eerder génant !
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ouwe bekende... Parkeren inderdaad! Als je weg rijdt, houdt de samenwerking op en betaal je.. Morgen kom je weer en ga je opnieuw een samenwerking aan waarvoor betaald moet worden. Echter als men mij meer vraagt dan mijn Indonesische buren, dan heb ik gewoon het recht daar wat van te zeggen, en zal ik dat ook zeer zeker niet laten. Ik denk dat jij dat ook niet doet als naast de kaartjesautomaat een meneertje staat die drie euro van je wil voor het parkeren, zo maar... extra... of betaal je dat gewoon?

Gelukkig heb ik niet 15x een Indonesisch salaris (wat voor salaris? Dat van een bedelaar of een minister??) en kan ik prima zelf bepalen wat ik wel en niet doe. Dat jij dat genant vind is prima verder, je hoeft dan ook niet bij me te lopen en zo.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat je totaal niet weet hoe het in Indonesie is. Ik zit hier nog geen twee jaar en heb in die tijd ook niet alles geleerd, maar voor jezelf opkomen is iets wat Indonesiers nauwelijks doen, laat ik dan een beginnetje maken voor ze door het goede voorbeeld te geven. Toch?

Nu is het 70 eurocent, morgen echter 7 euro en daarna kun je 70 euro betalen, want ja.. "je betaalde gisteren ook al meer dan de Indonesier en je kunt het wel betalen... " ja, ammehoela!


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 12-03-2008 12:55 Yerun wrote:
Gelukkig heb ik niet 15x een Indonesisch salaris (wat voor salaris? Dat van een bedelaar of een minister??)


Een gemiddeld salaris schreef ik....Ik krijg steeds meer het gevoel dat je totaal niet weet hoe het in Indonesie is. Ik zit hier nog geen twee jaar


Die schamele 2 jaren verklaart alles voor mij......je zit nog in de fase dat je denkt het volk iets te kunnen/moeten bijbrengen. Geloof me, die dwang gaat na een aantal jaren vanzelf weg...

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

2 jaar? ouwe bekende?

Ik zie mensen die hier meer als 2 jaar zitten en het nog steeds niet begrijpen.
En het ook nooit zullen leren. En ik zit hier dan nog maar pas.

Helaas voor YB krijgt hij te maken met de allerergste gevallen.

Aan het forum te zien doet Yerun het prima. Integenstelling to vele anderen, dus Uw commentaar in Uw posting hierboven is geheel overbodig. Uw opmerking verklaart veel.


It's only kinky the first time.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Die schamele 2 jaren verklaart alles voor mij......


Ja, jammer dat je niet een beetje meeleest hier, dan had dat geen verrassing hoeven zijn. Je kunt van mij aannemen dat ik geen koloniale stoel onder mijn reet heb en ik in feite niemand wat hoef te leren hier. Dat heeft geen zin, dat weet ik ook wel. Het zou alleen fijn zijn als ... maar zolang men hier te dom/onwillig/wat dan ook is om over dergelijke gevolgen na te denken dan zal ik er zeker niet voor schromen dat wel te doen om zo mijn eigen portemonee te beschermen.

Verder ingaan op mijn 'vraag' hoe jouw relatie met Indonesie is doe je ook niet, dat zegt ook al behoorlijk veel, zeker in verband met hoe je bepaalde dingen ziet hier. Vanf een grote afstand dus, naar mijn mening.


Ik zie mensen die hier meer als 2 jaar zitten en het nog steeds niet begrijpen.

En die worden dan ook geplukt bij het leven, wat ik in sommige gevallen wel amusant vind moet ik eerlijk toegeven.. het is net zoals de Indonesier omgaat met corruptie zoals de buitenlander omgaat met de Indonesier (over het algemeen dan)... gewoon betalen en verder niet kijken naar de gevolgen. Jammer.. iemand met een beetje hersens kijkt in ieder geval waar zijn of haar geld heen gaat... Ik weet het gelukkig en daarmee voorkom ik al een hoop gezeik.

Zonet nog een parkeerwachter een fooitje gegeven. Was geen betaald parkeren overigens, maar hij lapte de eerste regendruppels van mijn zadel af. Kijk, met werken voor je geld is niets mis, en dat waardeer ik dan ook als zodanig. Echter de boel besodemieteren en het dubbele vragen vind ik tever gaan. Zo simpel als wat.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-03-2008 15:18 oyibo wrote:
Helaas voor YB krijgt hij te maken met de allerergste gevallen.


Als dat het zou zijn Oyibo, dan zou ik het kunnen relativeren. Maar het overkomt niet alleen mij. De waslijst zou te lang worden om al die verhalen over "rippen" op Bali neer te zetten. Op den duur krijg je door deze houding allemaal Brendababes die alleen maar 1 grote ellende van oplichterij meemaken. Ik kom al meer dan 20 jaar op Bali en voor mij is het 1 van de redenen om niet op Bali te gaan wonen: het is zo vermoeiend telkendage daarmee te worden geconfronteerd.
Het is niet alleen richting de bule, het is ook richting elke non-Balinees, dus ook landgenoten uit andere streken, ook mijn echtgenote en de echtgenote(s)(n) van andere bule's hebben dezelfde verhalen. Was het nou maar eens af en toe, maar het is een chronische ziekte hier op Bali.
Het zou te lang duren om alles neer te schrijven wat ik deze week weer heb meegemaakt, dag in dag uit en de godganse dag door. Je moet hier echt 100 x Hari Nyepi hebben per jaar, dan is men niet in staat je te rippen en kan een buitenstaander nog enigszins een goed gevoel over Bali overhouden.
Ik had deze week enige gasten uit NL over in Bali en daar zij frequente gasten zijn, begint het bij hen ook door te dringen. Alleen maken zij zich er minder druk om omdat ze behoorlijke euro-salarissen hebben en straks toch weer weg gaan.
De Balinees verdedigt zijn eiland altijd met de mededeling dat Balinezen niet stelen. Klopt, maar ik vind dit "rippen" stukken erger dan af en toe eens een slipper of wat kleding gestolen te zien. Ik dacht altijd dat de Balinees bang was voor zijn "karma" en zijn komende terugkeer op aarde (reincarnatie). Ik kan deze mentaliteit dan ook slecht rijmen met hun geloof. Maar op de 1 of andere manier schijnt de Balinees oplichterij niet te zien als iets crimineels.
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Het is niet alleen richting de bule, het is ook richting elke non-Balinees,


Dat is in ieder geval nog een verzachtende omstandigheid dan Emoticon: Laugh out loud Maar inderdaad wat je zegt, vermoeiend is het... steeds maar weer...

Waarom liggen er op Bali vulkanen opgebouwd uit steen? Dat zijn toch die re-incarnaties van het laagste soort, niet? Genoeg bewijs dus Emoticon: Wink Of zeg ik nu iets heel on-karmatisch?


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-03-2008 09:24 Yerun wrote:

...


Dat is in ieder geval nog een verzachtende omstandigheid dan Emoticon: Laugh out loud

Dit naar aanleiding van wat Y-B schreef.:
Het is niet alleen richting de bule, het is ook richting elke non-Balinees, dus ook landgenoten uit andere streken,

Seh seh seh , hoe sih si Yerun.
Enak aja .

Ya en dan proberen ze bv bij Ome Sid .
Een echte anak Betawi met zijn grote amsterdamse bek.

Dat hadden ze geweten.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sidia,

Dat je er tegenin gaat is niets mis mee uiteraard, maar pas op, want van ouwe bekende mag dat niet. Zou het soms een veredelde Balinees zijn dan?


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Uitkijken om Sid want men is goed in keroyok. Zie dat zo ongeveer dagelijks gebeuren; tegen bule of Indonesier, sama aja, als je geen Balinees bent......sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Weet ik.
Na afloop zeg ik weer tegen me zelf , daar ben je te oud voor .
Heb ik ook spijt van.
Heb ik ook in 2005 akkefietje gehad in , ya hoor in Pura Besakih.
Heb toch verhaal gehaald . Wil toen de polisi halen , omdat mijn supir afgeperst werd door die gajes van DLLJR . En moest ik entree betalen , buiten de complex en bij de ingang van de pura. Trouwens die balinese supir is bijna aan het smeken geweest om mij af te raden , uiteindelijk kan hij gepakt worden door zijn eilandgenoten , en ik kom daar nooit meer terug.
De mensen van de Pura hadden me afgeraden om dat niet te doen , en mocht gratis met begeleiding van een gids de Besakih bezichtigen.
Dat hadden mijn vrouw en zoon gedaan , ikke niet.
Halverwege de klim naar de pura ben ik gestopt (cape) bij een warkop.
Heb die Pura niet gezien.

Ook in een resort in Tuban , met een time sharing geintjes.
Heb ook de balinees en de hollandse boss voor schut gezet. In hun eigen restaurant.Duizend keer ma' af gehoord. Gratis taxi aangeboden etc.
Ben toch een beetje panas geworden , een beetje mata gelap Emoticon: Smile .
Ya ben toch stukje ouder geworden .Moet afleren.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Pearl2see
User
User icon of Pearl2see
spacer line
 


On 14-03-2008 09:19 Yogya-Bali wrote:

...


Als dat het zou zijn Oyibo, dan zou ik het kunnen relativeren. Maar het overkomt niet alleen mij. De waslijst zou te lang worden om al die verhalen over "rippen" op Bali neer te zetten. Op den duur krijg je door deze houding allemaal Brendababes die alleen maar 1 grote ellende van oplichterij meemaken. Ik kom al meer dan 20 jaar op Bali en voor mij is het 1 van de redenen om niet op Bali te gaan wonen: het is zo vermoeiend telkendage daarmee te worden geconfronteerd.
Het is niet alleen richting de bule, het is ook richting elke non-Balinees, dus ook landgenoten uit andere streken, ook mijn echtgenote en de echtgenote(s)(n) van andere bules hebben dezelfde verhalen. Was het nou maar eens af en toe, maar het is een chronische ziekte hier op Bali.
Het zou te lang duren om alles neer te schrijven wat ik deze week weer heb meegemaakt, dag in dag uit en de godganse dag door. Je moet hier echt 100 x Hari Nyepi hebben per jaar, dan is men niet in staat je te rippen en kan een buitenstaander nog enigszins een goed gevoel over Bali overhouden.
Ik had deze week enige gasten uit NL over in Bali en daar zij frequente gasten zijn, begint het bij hen ook door te dringen. Alleen maken zij zich er minder druk om omdat ze behoorlijke euro-salarissen hebben en straks toch weer weg gaan.
De Balinees verdedigt zijn eiland altijd met de mededeling dat Balinezen niet stelen. Klopt, maar ik vind dit "rippen" stukken erger dan af en toe eens een slipper of wat kleding gestolen te zien. Ik dacht altijd dat de Balinees bang was voor zijn "karma" en zijn komende terugkeer op aarde (reincarnatie). Ik kan deze mentaliteit dan ook slecht rijmen met hun geloof. Maar op de 1 of andere manier schijnt de Balinees oplichterij niet te zien als iets crimineels.

Yogya, ik vind het buitengewoon laf en stompzinnig om de gehele bevoking van Bali af te schilderen als rippers, zoals jij doet. Als ik mijn mening over jouw zou neerzetten als mijn mening over Nederlanders, zou ik de Nederlanders zwaar te kort doen. Er zijn rippers op Bali, maar alle Balinezen zijn geen rippers. Er zijn Nederlandse klootzakken, maar ze zijn het niet allemaal. Ik kan me voorstellen dat de Balinezen er veel plezier aan beleven om je te rippen...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-03-2008 21:59 Pearl2see wrote:

...

Yogya, ik vind het buitengewoon laf en stompzinnig om de gehele bevoking van Bali af te schilderen als rippers, zoals jij doet. Als ik mijn mening over jouw zou neerzetten als mijn mening over Nederlanders, zou ik de Nederlanders zwaar te kort doen. Er zijn rippers op Bali, maar alle Balinezen zijn geen rippers. Er zijn Nederlandse klootzakken, maar ze zijn het niet allemaal. Ik kan me voorstellen dat de Balinezen er veel plezier aan beleven om je te rippen...


Kijk, dit vind ik nou zo stompzinnig. De Balilovers mogen wel schelden over Nederland maar iemand mag niet de (soms harde) waarheid over Bali plaatsen. Hou nou toch eens op: Bali is geen paradijs maar een gewoon Indonesisch eiland met evenzo allerlei tekortkomingen.

Ik schrijf alleen maar een kort stukje waarin ik het puur heb over de Balinees , de rest gaat over Bali i.h.a. en wel het volgende: "De Balinees verdedigt zijn eiland altijd met de mededeling dat Balinezen niet stelen. Klopt, maar ik vind dit "rippen" stukken erger dan af en toe eens een slipper of wat kleding gestolen te zien. Ik dacht altijd dat de Balinees bang was voor zijn "karma" en zijn komende terugkeer op aarde (reincarnatie). Ik kan deze mentaliteit dan ook slecht rijmen met hun geloof. Maar op de 1 of andere manier schijnt de Balinees oplichterij niet te zien als iets crimineels." En dit laatste is een uitspraak die ik al zo vaak heb gehoord. Men verdedigt zichzelf als de Balinees zijnde. Ik doe niets anders de bewoners zelf aan te halen.
Op een andere topic heb ik ook gesproken over de Balinees : "Over het aantal verkeersongelukken, er gebeuren relatief (verhouding op bewonersaantal) meer ongelukken op Bali dan op andere eilanden. Maar ook dat is te verklaren uit de relatieve betere economische welstand van de Balinees waardoor men gemakkelijker over een vervoersmiddel kan beschikken en dus de kans op verkeersongelukken ook toeneemt.
Aan de andere kant is mijn persoonlijke ervaring dat de Balinees veeeeeeeele malen gedisciplineerder rijdt dan de bewoners op Java."
Echter op deze positieve reactie van mijn zijde hoor je niemand. Ik ben van mening dat ik zowel de positieve als negatieve kanten van de Balinees beschrijft en dus niet zo partijidg kan worden geacht als de Balilovers (c.q. Bali-dwepers). Deze laatsten zijn juist zeer onrealistisch en oninteressant met hun altose gedweep.

Pearl2see
User
User icon of Pearl2see
spacer line
 

Ik ben het absoluut met je eens dat Bali geen paradijs is, zelfs verre van dat. Het argument van je over Balilovers is te Fortuins ( generaliserend ). Als je het over de gebreken in Bali hebt, over mensen die je geript hebben enz heb ik geen bezwaar dat je dat meldt. Wat mij tegen de borst stuit is het generaliserende "de Balinees". Dat is net zo iets als "de Hollander", deze zijn namelijk ook niet allemaal gelijk. Verander het woord Balinees in je argumenten voor zigeuner, jood of andere minderheid en je kunt zien dat het discrimerend is. Helemaal niets met dweperij te maken, meer met fatsoen...Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Je hebt helemaal gelijk. Balinesen komen in alle soorten van super betrouwbaar tot super corrupt.

Een beetje mensenkennis kan je veel ellende besparen. Wie met het type: "man/halverwege 20/ lang haar/tatoos/grote hoge open auto van het type tractor" in zee denkt te moeten gaan..... :eigen schuld dikke bult.

Bali is wel een paradijs, maar alleen voor de toerist die er slechts1 keer 1 week komt. Als je er geboren bent en arm ben dan is het totaal anders en buitenlanders die er langer blijven zullen ook meer dan eens moeten slikken.Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-03-2008 18:31 Pearl2see wrote:
Wat mij tegen de borst stuit is het generaliserende "de Balinees". Dat is net zo iets als "de Hollander", deze zijn namelijk ook niet allemaal gelijk.


Ik heb al verklaard in mijn laatste posting dat ik niets meer en minder doe dan de Balinees zelf aanhalen. Men presenteert zich graag als: wij Balinezen, kita orang Bali. Ook logisch want het is een zeer groepsgerichte cultuur waaruit men komt. De Balinees zal zichzelf nooit zien als een individu maar altijd als een lid, onderdeel van de groep, whether this is de familie, banjar, kampung, eiland. Men voelt zich ook verantwoordelijk voor het gedrag van andere groepsleden. Vandaar dat men ook niet snel steelt in Bali want als je buiten de groep valt, wie regelt dan je crematie?? En als je niet wordt gecremeerd, kan je niet reincarneren.
Daarom is het voor mij niet duidelijk dat de gemiddelde Balinees wars is van stelen maar er geen probleem in ziet iemand te belazeren (zeker meer dan op andere eilanden). Waarschijnlijk een ander normen- en waardenpatroon waarin bedriegerij en oplichterij dus niet wordt gezien als een criminele daad terwijl openlijke diefstal wel wordt beschouwd als een criminele daad.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-03-2008 19:09 Nemesis wrote:
Een beetje mensenkennis kan je veel ellende besparen. Wie met het type: "man/halverwege 20/ lang haar/tatoos/grote hoge open auto van het type tractor" in zee denkt te moeten gaan..... :eigen schuld dikke bult.


Dit komt men dus dagelijks tegen. Bali is niet voor niets een gigolo-eiland waar dames uit met name Australie en Japan zich even laten "opkrikken" door een langharige beachboy, de zgn. welbekende (-beruchte) Kuta-cowboys of -beach boys. Vreemd toch dat vele buitenlandse dames doorgaans dit soort types scoort waar een Indonesier met een zeer grote boog omheen zou lopen.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-03-2008 19:09 Nemesis wrote:
Bali is wel een paradijs, maar alleen voor de toerist die er slechts1 keer 1 week komt.


Klopt als een bus. De buitenlander bestempelt het als een paradijs omdat hij/zij daar zo lekker haar/zijn vakantie goedkoop kan houden. Voor de bewoner is het gewoon het dagelijkse leven en weinig speciaals.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,291,474 topic views - 240,165 posts - 13,729 topics - 33,261 members - last post @ 25-09-2020 14:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,020,220 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com