indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

martindo
User
spacer line
 

Wie kan me iets meer vertellen over deze reis m.b.t prijzen, duur van de reis en andere ervaringen?Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Niet doen. Ik heb het jaren geleden n paar x gedaan toen de Pelni-schepen nog redelijk waren. Nu zijn het varende kakkerlakken-behuizingen met 1 van de meest corrupte bemanningen die er maar op de wereld rondloopt.
De reis duurt 3 dagen maar voor dezelfde prijs vlieg je in een paar uur naar Ambon. Buitendien - als je 1st class wil reizen op de Pelni-boten (dat is de enige mogelijkheid want alle andere klassen zijn nog erger dan een ekonomi-trein in RI) - dan moet je 2x betalen: 1x aan de Pelni en 1x aan de bemanning (en anders krijg je nooit wat je hebt gekocht). Vervolgens als je je deur 's ochtends opendoet, vallen de passagiers die voor je cabin sliepen automatisch naar binnen, in gezelschap van 10-tallen cucarachas.
Vervolgens het eten, dat is ook al helemaal gecorumpeerd. Je hebt betaalt voor de maaltijden maar denk maar niet dat je krijgt waarvoor je hebt betaalt, als je niet eerst de bemanning wat extra's (uang rokok) toeschuift.
Wat een zooitje. Dat is 3 dagen ergernis. Neem het vliegtuig want er is toch niks te zien tussen Surabaya en Ambon (daarnaast je krijgt niet eens de kans iets te zien door de opdringerigheid van de medepassagiers die alles van je willen weten tot hoe een blanke hoer neukt; nou, ga d'r maar aan staan).Baruga
User
User icon of Baruga
spacer line
 

Ga in november weer voor een half jaar naar IndonesiŽ met het plan om verschillende eilanden te bezoeken. Deze keer wil ik zoveel mogelijk gebruik maken van PELNI-schepen. Ondanks de slechte ervaring die Yogya-Bali heeft opgedaan ben ik toch zo eigenwijs om het ook allemaal zelf te willen beleven.

Nu zoek ik naar vaarschemaís van de verschillende schepen, zoek me een slag in het rond op internet maar kan niets vinden over PELNI dat enige duidelijkheid hierover geeft. Kijk ik op de verkeerde sites ???.

Kan iemand mij helpen aan de vertrek data van de PELNI schepen uit de plaatsen die zij aandoen of mij vertellen waar ik die kan vinden.

Bij voorbaat mijn dank, BarugaHet leven is geen bestemming, het is een reis.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

http://www.pelni.co.id/home.asp

Deze misschien? Was heel gemakkelijk hoor; gewoon 'Pelni jadwal 2008' intypen. Mijn Google staat standaard op Nederlands, Engels en Indonesisch.

Kon zo snel de schema's niet vinden maar die staan in elk geval hier op

http://www.pelni.com/index.htm
(dit is dus een oud ding maar handig voor de schema's)

Gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Baruga
User
User icon of Baruga
spacer line
 


Op 05-09-2008 20:01 schreef Anne Mieke:
http://www.pelni.co.id/home.asp

Deze misschien? Was heel gemakkelijk hoor; gewoon Pelni jadwal 2008 intypen. Mijn Google staat standaard op Nederlands, Engels en Indonesisch.

Kon zo snel de schemas niet vinden maar die staan in elk geval hier op

http://www.pelni.com/index.htm
(dit is dus een oud ding maar handig voor de schemas)

Bedankt voor de reactie Anne Mieke,

De beide sites had ik al gevonden maar zij geven geen voldoende informatie over de reisschema's. Eerste site b.v. Kendari - Gorontalo van 6 sept t/m 31 dec: slechts 1 vaart op 10 sept ??? Dit lijkt mij niet juist. De tweede site heeft schema's uit 2006 dus ook niet zo actueel meer alhoewel de mogelijkheden om van Kendari naar Gorontalo meerdere zijn. Wat is juist ?

Ik blijf zoeken, Baruga

Gr
Anne MiekeHet leven is geen bestemming, het is een reis.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Baruga,

Het enige wat ik kan verzinnen is dat de dienstregeling tot eind september loopt en er daarom maar 1 dienst genoemd wordt. Ik heb even wat andere vaarten gecheckt en ik kreeg er niet een uit na september. Dat zou kunnen want in de luchtvaart verandert de dienstregeling ook in het najaar. Misschien moet je het over een maand nog eens proberen.
De tweede link heb ik er alleen bijgezet om zo de routes te kunnen zien.

groeten
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,122,203 topic views - 240,022 posts - 13,725 topics - 32,689 members - last post @ 09-08-2020 00:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,210,002 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com