indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

NoRRaDo
User
spacer line
 

Hallo,

Ik wil graag voor 6 maaden gaan stage lopen in Indonesie, Medan. Ik ben daar al 3 keer eerder geweest. 2 keer eerder voor stage, voor max 2 maanden (totaal 4 maanden stage) maar dat had ik met een toeristvisum geregeld.

Er waren ook curisten, die waren 6 maanden en hadden geen werkvisum. Nu wil ik gaan stage lopen bij een Universiteit en heb een werkvisum nodig.

Wat kost het, en hoe gaat het in zijn werk. Ik kan niks vinden op internet. Ik wil samen met mijn vrouw (indonesies Nationaliteit) daar gaan wonen voor een paar jaar.

Help.....

Groetjes,

MarkTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Mark,
Kijk even op http://www.indonesie.tomaatnet.nl/visa_werk.html , daar zie je precies wat nodig is voor een werkvisum.
Waarom jij om stage te kunnen lopen een werkvisum nodig hebt is mij een raadsel of ga je stage lopen als onderwijzer?
Mij lijkt een social budaya voldoende, na 6 maanden even op en neer naar Penang en weer voor 6 maanden een visum, de kosten naar Medan naar Penang zijn er voordelig.
Succes,
JanTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ik heb meteen het http://www.indonesie.tomaatnet(...)nl/visa_student.html er bij gezet, van de info over wat nodig is mag je van uit gaan dat het klopt, de tarieven niet, deze info is afkomstig van twee visumburo's in Bali.
Het social budaya ( http://www.indonesie.tomaatnet.nl/visa_social.html ) hoeft niet moeilijk te zijn, voor de vermelde tarieven moet het in Medan ook mogelijk zijn.
Onze informatie is geheel vrijblijvend en wij zullen net als voorheen niet bemiddelen
Succes,
Jankoening
User
spacer line
 

Beste Mark,

Jan heeft gelijk bij een stage heb je geen werkvisum nodig, maar een Social Budaya Visum.
Mijn advies laat je sponsoren door de universiteit waar je stage loopt. In de praktijk komt het erop neer dat de verantwoordelijke voor je stage zijn kopie KTP (indentiteitskaart) en de verklaring van de universiteit afgeeft.
Je laat een speciaal formulier dat door de immigratiedienst wordt verstrekt door de univeriteit invullen en zetten beiden een handtekening.
Dit formulier met je paspoort en kopie pasfoto's gaat naar de immigratiedienst. en krijg je je legale Social Budya voor stage.


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

sammy
User
User icon of sammy
spacer line
 

Schopje omhoog..

Hoi iedereen,

Ik ben van plan om stage te lopen in Jakarta. Ik zal daar dan net iets langer dan 6 maanden zitten. Ik ben al eens eerder op een social budaya visum in Indonesie geweest voor wel een hele jaar. Moest na 6 maanden wel even naar Singapore maar het verliep perfect.
Nu ben ik al bekend met de stappen om een Social Budaya visum aan te vragen, maar toen ik op zoek was naar de formulieren vond ik een website waar je een formulier kon uitprinten en met dat formulier kun je naar de ambassade gaan.

Dit is dus de website die ik vond: http://visa4indonesia.nl/visa/do-i-need-a-visa/

Nu heb ik een aantal vragen over een visum dat een jaar geldig is en het betreft als je een "Education visitor" bent. Stage valt onder educatie, toch? Het gene wat ik niet begrijp over deze visum is dat het volgende vereist is:

"an applicant who intends to join an Indonesian national husband or parent, or a foreign national in possession of a Limited Stay Permit is required to enclose a marriage certificate and/or a birth certificate;"
(zie hier: http://visa4indonesia.nl/visa/(...)/?pur=47&n=528&pu=18)

Wie kan mij dit regeltje verduidelijken? Heb ik het verkeerd dat een stage onder "Educatie" valt? Of kan het toch wel?
Ik heb niet zoveel zin om ieder keer me visum weer te verlengen.

Ik zal de ambassade ook proberen te bellen, maar misschien heeft iemand hier al een antwoord voor me.

Groeten,
Sammy
spacer line  

Op zoek naar een Stageplek in Indonesiė?

Indo Intern biedt Nederlandse MBO/HBO/WO studenten de kans om werkervaring op te doen in dit fantastische land. Naast een geschikte Stageplek verzorgen wij voor jou;

-Accommodatie naar wens
-Visa/Sponsorship
-Airport pick-up service
-Assistentie ter plekke
-Introductiebezoek aan bedrijf op eerste werkdag
-Rondleiding door Jakarta
-Reisadviezen
.


Op dit moment hebben we een aantal stageplekken beschikbaar voor Marketing/Sales/Communicatie & Juridisch opgeleide studenten.
Voor andere mogelijkheden in de IT/Engineering/Health/Tourism/Food & Business of Hospitality branche informeer je ook op onze site.
Ben jij in voor een onvergetelijke ervaring, mis het niet en meld je aan op;

www.Indointern.comspacer line  

Beste Forumleden kunnen jullie mij aub helpen?

Ik wil in augustus naar Jakarta gaan voor 6 maanden stage. Ik heb al een bedrijf gevonden en ben aangenomen voor mijn stage.
Nou moet ik een visum regelen voor mijn 6 maanden verblijf daar. Op de site van de ambassade staat dat ik een zogeheten 'limited stay visum' moet regelen. Hiervoor moet iemand sponsor staan en een brief aanvragen bij de imigratie dienst in Jakarta.
Het bedrijf kan naar verluiden geen sponsor staan voor mij. Emoticon: Nooo
Ik heb wel een kennis in Jakarta die voor mij eventueel sponsor wil zijn, maar deze vermelden mij dat dat niet mag, omdat ik voor stage ga moet het bedrijf perse sponsor staan. Klopt dit???

Is er ook een andere mogelijkheid qua visums?? is het illegaal om met een toeristenvisum stage te lopen bij een bedrijf in Indonesia??

Kent iemand die stage heeft gelopen in Indonesia voor 6 maanden en weet u misschien hoe hij/zij het visum gebeuren heeft geregeld?

Ik hoop dat ik het allemaal snel kan regelen want het wordt een beetje kort tijd. Emoticon:

Alvast erg bedankt. Emoticon: Puh!

Met vriendelijke groet,

Marley
spacer line  

Visums in Indonesiė blijft een issue. Dat heeft te maken met de wetgeving die het allemaal moeilijk maakt. Er zijn tegenwoordig veel stage mogelijkheden in Indonesie. Kijk ook hier: stageplaats op baliYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 06-05-2011 08:26 uchihamarley89 wrote: Het bedrijf kan naar verluiden geen sponsor staan voor mij.
Kunnen ze doorgaans wel maar willen dat niet vanwege de moordende bureaucratie. Daar zijn de stagebureau's voor die dat voor hen regelen.
Ik heb wel een kennis in Jakarta die voor mij eventueel sponsor wil zijn, maar deze vermelden mij dat dat niet mag, omdat ik voor stage ga moet het bedrijf perse sponsor staan. Klopt dit???
Is wellicht de enige mogelijkheid. Dan krijg je een Sosial Budaya op basis van vriendenbezoek. Dit visum is ruim zolang je maar geen bezoldigd werk verricht.
Is er ook een andere mogelijkheid qua visums?? is het illegaal om met een toeristenvisum stage te lopen bij een bedrijf in Indonesia??
Ja, dat is illegaal. Is ook niet slim om zonder stageburo aan de slag te willen gaan, zeker in dit soort landen.
Neem in NL contact op met Accessindonesia en/of CIBT.Iponk
User
spacer line
 

Omdat deze pagina nog steeds op de eerste pagina staat in de zoekresultaten (Stage Indonesiƫ) van Google en daarom studenten waarschijnlijk hier komen voor informatie, een schop omhoog.

Belindo Internships is een stage-bemiddelingsbureau dat studenten helpt bij het vinden van een stageplek op Bali, Indonesiƫ. Ook worden alle randzaken geregeld die bij het stage lopen komen kijken, zoals: visum, huisvesting en vervoer. Kortom, een volledig verzorgde stage op maat. Meer info: www.belindointernships.com

Zelf heb ik ook ooit stage gelopen in Indonesiƫ en ben blij dat ik gebruik heb gemaakt van een stagebemiddelingsbureau.idefixion
User
spacer line
 

Wat ik me afvraag is als je stage loopt of je dan na je stage ook kans maakt op een baan in Indonesie...en als dat zo is, klopt het dan dat het makkelijker is om voorgoed te leven in Indonesie? Aangezien Indonesie geen imigratieland is?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vul zelf eens in, een land met 250 miljoen inwoners waarvan tientallen miljoenen werkloos zijn. Emoticon: Blush
Groetjes van Astorix. Emoticon: Bye byeidefixion
User
spacer line
 

Dus het is niet zo dat je na je stage een baan aangeboden krijgt?

Waar mij het uiteindelijk om gaat is wat de makkelijkste manier is om uiteindelijk in Indonesie te wonen. Ik dacht eerst stage lopen daarna werkvergunning krijgen....
Optie 2: Indonesische vrouw zoeken? (zit je volgens mij nog steeds met visum probleem toch?)

Als ik er eenmaal woon wil ik een eigen massagepraktijk aan huis.

Mijn oma heeft wel een huis in west Java dus als ik daar kan werken/stage lopen heb ik iig al onderdak.songo
User
spacer line
 

Een massagepraktijk aan huis beginnen?
Bij wijze van spreken vindt je op iedere hoek van de straat wel een massagepraktijk waarvan een behoorlijk percentage meer aanbieden dan alleen massage.
Ik woon in midden Java en bij mij in de kampong (ca. 400 bewoners) zijn er al 7 zeer goede masseurs (zowel mannelijke als vrouwelijke). Je roept ze of belt ze en binnen een uur zijn ze bij je thuis. Een massage van anderhalf uur kost me 50.000 rupiah, 3,5 euro!
Ik bedoel te zeggen dat je wel van heel goede huize moet komen om met dit plan te slagen. Desalniettemin wens ik je veel succes.

tujuan sama jalan yang lain aja

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ben je wel eens in Indonesiƫ geweest Idefixion. Emoticon: Confusedidefixion
User
spacer line
 

Ik denk dat er wel veel mensen zijn die door een blanke gemasseerd willen worden, dat werd mij daar ook verteld. Dat het geen reet verdient wist ik al, maar als je het voor het geld doet dan moet je daar ook niet gaan wonen. En een eigen massagepraktijk in NL kost alleen maar geld.

Uiteindelijk is het alleen mn plan als ik er eenmaal woon, en kan ook als bijbaan. ben nu aan het overwegen om vrijwilligerswerk ofzo te doen voor een aantal maanden..
Ik wil alleen niet met lege handen terugkomen, ik wil uiteindelijk wel kunnen werken en wonen daar.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.malam ben net terug en ik weet vakantie is anders dan daar wonen, maar ben nog 10 dagen bij het huis van mn oma gebleven in de kampung.. dus ja ik weet hoe de mensen leven daar en ik kan zelf ook Indonesisch. Mijn doel is nu om eerst voor een langere tijd (4/+) maanden te verblijven om erachter te komen of ik er ook echt wil wonen, maar ik wil in die periode wel werken enz..Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

In welke bedrijfstak zoek je dan een stage Idefixion.?Soof2907
User
spacer line
 

Hoi allemaal,

Hier alweer een vraag over het aanvragen van een visum voor stage. Na veel te hebben gezocht op het internet begrijp ik dat ik hiervoor een sociaal cultureel visum voor 60 dagen moet aanvragen en dit dan daar elke 30 dagen kan verlengen tot een maximum van 180 dagen.
Allemaal heel leuk en aardig, maar nou ben ik van plan om 28 weken stage te gaan lopen, wat neerkom op 196 dagen! Ik heb gelezen dat veel mensen dan voor een dagje of weekendje het land uit gaan om daar opnieuw zo'n zelfde soort visum aan te vragen wat ze dan gebruiken voor de rest van de periode..
Aangezien ik echt 0 ervaring heb met dit soort landen en het aanvragen van een visum krijg ik van het idee om weg te gaan en dan in een onbekend land een visum aan te vragen een beetje hartkloppingen. Verloopt dit altijd goed? Zijn er landen/plekken waar dit een stuk makkelijker is? In Nederland kost het verwerken van de visa geloof ik 5 dagen...

Daarnaast heb ik ook wel eens gelezen dat je maar een keer per jaar het sociaal cultureel visum aan kan vragen, dus dan zou ik al een probleem hebben.. Weet iemand hoe dit zit?

Alvast bedankt! Emoticon: Party!

Groetjes,
SofiMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Pas op Sofi, op een sosbud visum mag je geen betaald werk doen, het aanvragen van een tweede sosbud visum binnen Ć©Ć©n jaar is geen probleem.
In Singapore duurde een sosbud voor ons via een agent enkele uren, ik meen in Kuala Lumpur ook.
Je moet je wel afvragen of het de moeite en kosten waard is voor slechts 16 dagen.45havana
User
spacer line
 

Voor die laatste 16 dagen.......? Ik zou voor die laatste dagen gewoon FF een retour ticket singapore kopen.Bij aan komst singapore even door de imigratie om je paspoort te laten stempelen en dan met de volgende vlucht terug naar indonesie. op de luchthaven gewoon een gratis visum voor 30 dagen pakken. Is de goedkoopste oplossing. Emoticon: Yes!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Even afgezien van het visum op zich, tickets naar Singapore (en weer terug) zijn duurder dan die naar/van Kuala Lumpur. Daarentegen is de rit vanaf het vliegveld van KL naar de stad langer/duurder. Dus dat is ook nog iets om uit te zoeken.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Soof2907
User
spacer line
 

Bedankt voor de snelle reacties!

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam "gelukkig" krijg ik niet betaald voor mijn stage haha, lang leve de wetenschap!

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.45Havana Je hebt zeker een punt, maar ik dacht anders gun ik mezelf een weekendje singapore rond kerst ofzo als ik op tijd boek. Maar is het niet "strafbaar" om op een 30 dagen toeristenvisum nog stage te gaan lopen?

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AnneMieke Bedankt voor de tip, dit is inderdaad nog iets wat ik verder uit moet zoeken.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sofi, origineel mag je op een VOA geen stage lopen, maarrrrrr het is Indonesiƫ, je kan in de loop van de 180 dagen zelf het beste beoordelen hoe groot de kans is dat je voor die laatste 16 dagen wordt aangesproken. Emoticon: Blush
Over het algemeen kraait er geen haan naar. Emoticon: Nooo
Ik heb anderhalf jaar op Batam gewerkt (met werkvergunning) ik ben nooit gecontroleerd. Emoticon: WinkSoof2907
User
spacer line
 

Ben ik weer hoor..

Vandaag eindelijk gebeld met de ambassade in NL. De mevrouw die ik aan de lijn had vertelde mij dat ik eerst authorizatie moet krijgen vanuit Indonesie door de instantie waar ik stage ga lopen. Ik vertelde haar dat ik 28 weken stage ging lopen en een sociaal cultureel visum wilde aanvragen. (de stap staat beschreven op: http://visa4indonesia.nl/visa-(...)-visa-authorization/)

Nou vroeg ik me af, vooral omdat ik nergens iets over een authorizatie heb gelezen, klopt dit en is dit "normaal" voor elk type visa voor dat je het mag aanvragen?

Bedankt!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,245,640 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com