indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Gilby
User
spacer line
 

Als onze baby ongeveer 7 maanden oud is willen wij voor 4 weken naar Indonesie. Wij verblijven op plaatsen waar waarschijnlijk geen babybedje is. Is het daarom noodzakelijk om een reisbedje mee te nemen? En zoja, wat voor bedje raden jullie aan? Ik zag dat Babybjorn een heel handig en lichtgewicht inklapbaar reisbedje heeft maar deze vinden wij wel aan de prijzige kant. Het lijkt me dat bescherming tegen de muggen ook fijn zou zijn. Wat zijn jullie ervaringen en wat raden jullie aan?
bramw
User
spacer line
 

Beste

Wij willen graag ongeveer 't zelfde doen. Met onze baby willen we in sep./okt./nov. naar Indonesië gaan.
Waar vinden we de nodige info over reizen met een baby naar Indonesië? Is het er niet te warm? Zijn er overal babyoeding en pampers te koop? Zijn er grote gezondheidsrisico's aan verbonden?

We zijn onszelf nog wat aan 't overtuigen, dus alle hulp is welkom.

Dank en vriendelijke groeten
Bramsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Hangt af waar je gaat , grote steden of kleine steden cq dorp .
Ze hebben daar bijna alles.
Kinderbedje mss niet .
Vwb gezondheidsrisico , zolang je in normale gelegenheid(malls) komt en niet tussen de krioelende massa (pasar) begeeft zal er niks gebeuren.
En je moet gewoon doen zoals je normaal doet in nederland.
Dat de baby niet overal wordt gesleept .
En mocht de baby iets krijgt(afkloppen) ga je gelijk naar de kinderarts .

Ik heb 20 jaar geleden ook met mijn baby (zoon) gereisd , geef toe dat ik in jakarta zit.
En de gastenkamer had ook A.C .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Voor zo'n jong kindje zou ik bij een kampeerwinkel een opvouwbaar bedje kopen. Emoticon: Yawn
De bedjes die ik bedoel zijn een soort klein koepeltentje, licht in gewicht, en hebben een ingebouwde klamboe. Ze zijn opgebouwd uit metaaldraad en gaas/stof, zoals het systeem van de auto-zonneschermpjes die je in de zomertijd zoveel ziet. Volgens mij kosten ze zo'n 40 euro, maar dat weet ik niet meer zeker.

Groeten, Monique Emoticon: Bye byekakarin
User
spacer line
 

Wij zijn twee jaar geleden met onze 6 maanden oude baby naar Indonesië gereisd voor familiebezoek. We hebben dus niet rondgereisd, maar we hadden wel een ontzettend handig muggenbestendig en veilig tentje bij ons dat we op internet hadden gevonden: www.deryan.nl.
Een geval dat je in een paar seconden uit elkaar hebt en ook zo weer in elkaar. Hoewel dat mij na vier weken trouwens niet meer lukte: ik was vergeten hoe het moest omdat we hem niet regelmatig in elkaar hoefden te vouwen en we hadden de gebruiksaanwijzing niet bij ons. We hebben 'm dus maar daar gelaten. Extra gemak: hij is ontzettend licht en heel makkelijk mee te nemen. Goeie reis!Gilby
User
spacer line
 

MbakMonique en kakarin bedankt voor jullie tips over het bedje. Er zijn gelukkig meer soorten bedjes dan ik gedacht had. En ook met diverse prijzen. De tentjes van Deryan lijken me erg handig. Alle bedjes zijn gelukkig niet zo zwaar en makkelijk mee te nemen.
Zou de ingebouwde klamboe genoeg bescherming bieden tegen de muggen?kakarin
User
spacer line
 

Hallo Gilby,
In het Deryan-tentje dat wij hadden zit geen aparte klamboe, maar zijn de openingen, net als bij een grote tent, voorzien van muggenwerende stof. Overigens zit er een luchtbedje (heel handig) bij en ook een slaapzak (in Indonesië niet echt nodig...).spacer line  

Wij hebben afgelopen Juni ook 4 weken familie in Indonesie bezocht, met onze toen 6 maanden oude tweeling. Ik moet je zeggen dat ik het eerst niet zo zag zitten, je doet die kindjes namelijk nogal wat aan (vliegtuig, warmte, eten, rondsjouwen, etc, etc), en ze krijgen er zelf maar heel erg weinig voor terug. We konden het door werk-omstandigheden niet veel langer uitstellen en ik ben uiteindelijk dan toch maar gezwicht voor schoonzus en vrouw (je ziet ik heb thuis niet zo heel erg veel te vertellen), en we hebben een prima vakantie/familie-bezoek gehad (dat dan weer wel).
Ook wij hadden zo’n handig tentje (merk ben ik even kwijt) bij ons, de meisjes pasten er makkelijk samen in, met ook nog een bantal goeling in het midden (na 4 weekjes hadden ze wel in de gaten dat je daar alle kanten mee op kon). Prima oplossing voor het rustig slapen, goed beschermd tegen alles wat rondvliegt en kruipt (het zijn niet alleen muskieten!!), en snel opgezet en ingepakt als je van plan bent vaak te verkassen. We logeerden bij schoonzus in de kampong (midden Java), en hebben links en rechts wat dag-tochtjes gemaakt. Babytjes van die leeftijd hebben nog veel rust nodig, en pas op met de warmte. Ik heb daar wel na een paar dagen een beetje wit geschilderd triplex op de dakpannen gelegd, en een fatsoenlijke fan gekocht om de temperatuur eenigszins fatsoenlijk te houden. Pas op met airco, de temperatuursverschillen zijn dan vaak weer te groot en worden kindjes snel verkouden. Pas je aan het klimaat een beetje aan, doe rustig aan zoek de schaduw op en tegen de avond een beetje wind zoeken. Je kind het hele land (of stad?!) rond sleuren heeft het niks aan, maar gezellig met wat nieuwe vriendjes op de veranda rond-rollen of kruipen (maar net waar ze aan toe zijn) vinden ze prachtig.
Luiers en baby-formula was vrijwel overal wel te verkrijgen (supermarkten), de formula (Nutrilon geloof ik) meestal wel in een afgesloten vitrine want dat was schreeuwend duur. We waren in Nederland al overgeschakeld op dit merk, zodat we op vakantie in ieder geval geen omschakelingsproblemen zouden hebben. Een water–koker en een blender (groente en fruithapjes) koop je uiteraard daar.
Ondanks dat we alleen water uit flessen gebruikt hebben en alles tot in de treuren hebben uitgekookt zijn de meisjes op het eind toch allebei nog ziek geworden (diarree), direct naar een dokter en later in Singapore nog naar een specialist (voordat we terugvlogen), maar gelukkig niks extreems. De conclusie was beide keren hetzelfde „…niet verwonderlijk dat ze ziek geworden zijn, rondgesjouwd worden in een ander klimaat, met ander eten, drinken en vele nieuwe kamaraadjes die allemaal de knuffels, bijt-ringen etc. van dichtbij wilden meemaken……….“ en „… het zijn 2 stevige Hollandse meiden die wel een stootje kunnen hebben, ze worden hier alleen maar sterker van….“.

Verder, verstandig even bij de GGD langs te gaan, hebben ze handige tips en boekjes over reizen in de tropen ook met kleine kinderen.

Kortom veel plezier
Gilby
User
spacer line
 

Dag sriatun_martijn,

Bedankt voor je nuttige en uitvoerige info!
Wat ik me nog wel afvraag, hoe vervoer je een baby van plm. 7 maanden aldaar? Is het handig om een buggy mee te nemen of volstaat bijv. een draagzak? Ook wij gaan naar familie op het platteland en moeten dan het nodige reizen.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hallo Gilby,
Heb een prima maxi cosi over[handig om de de baby mee te nemen, uiterst veilig.
Verder een inklapbaar babybedje, en een buggie
Verder veel kl Emoticon: Bye bye eertjes.
Ik hoop dat ik je kan helpenJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Hey Gilby,
Zodra je in Indonesie aankomt met de koter merk je pas echt wat behelpen is: alles meesjouwen wat je DENKT nodig te hebben Emoticon: Wink . Het eerste wat wij aan de kant hebben gezet is de bugaboo (helemaal meegesleept) en nog meer van dit soort hitec apparatuur zoals eet equipments. Onze jongste is gewoon continue meegedragen of in zo´n laken aan de borst meegenomen. De bugaboo is 1 keer gebruikt: in Jakarta toen we naar de supermarkt in Soho gingen. We hebben het gebruikt als boodschappenwagen! We hebben met onze jongte 2 jaar terug jakarta en diverse steden op Java gehad alsmede een 2tal binnenlandse vluchten. Niets aan de hand. Let wel even op: In indonesie zijn wij begonnen met het slapen met het hele gezin in 1 bed, vaak in het kader van ´behelpen´. Dit heeft geresulteerd dat wij nog steeds met ons 4en in bed slapen en bijna niet zonder elkaar kunnen. Soms heeft dit nadelige gevolgen voor de ´prive tijd´ met me vrouw zullen we maar zeggen, hehehe Emoticon: Wink

Kortom, zodra je straks denkt dat je je moet behelpen in Indonesie, houdt het behelpen op Emoticon: WinkBegin de details te vergeten

spacer line  

Wij hadden wel onze tweeling-wagen mee, op zich was dit makkelijk omdat je dan snel een veilig en vertrouwd plekje voor je kindje hebt. Je bent echter ook snel erg beperkt in je bewegingen (dat gevaarte past nu eenmaal niet echt in de Indonesische samenleving, denk aan gebrek aan voetpaden, mensen massa's, winkels die volgestouwd staan, etc.), dan zijn van die draagzakken of slendangs de oplossing.
Wij hadden verder beiden een grote rugzak bij ons, 1 voor de spulletjes voor de tweeling en een voor onszelf, dan heb je verder de handen vrij voor de kindjes. Kleertjes zou ik je overigens adviseren niet al te veel mee te nemen, er word over het algemeen veelvuldig gewassen (het droogt snel), en het is leuk om daar ook wat kleertjes te kopen.
Voor alle duidelijkheid, een buggy met van die kleine wieltjes heb je beslist niks aan. In het vliegtuig doen ze overigens niks moeilijk als je daar met een grote (wel in te klappen) kinderwagen aan-komt, je mag tot in de slurf, daar moet je de wagen afgeven en krijg je hem bij aankomst ook weer terug. Er gelden lastige regels mbt het mee-nemen van vloeistoffen aan boord van een vliegtuig (en vooral Schiphol is streng), voor babies zijn die regels versoepeld en doen ze niet moeilijk.

Martijnkakarin
User
spacer line
 

Hallo,

Ja, eigenlijk is alles al gezegd, maar ook wij hadden de beste ervaringen met een babybjorn (speciaal voor als het warm, ik geloof dat ie babybjorn air heet) en een maxi cosi. Eerst ook overwogen om de bugaboo mee te nemen, maar toen ik me de enorm hoge stoepranden herinnerde die je soms bij het oversteken tegenkomt + de gaten in het trottoir, leek het ons ook zinniger om die maar thuis te laten. De babybjorn was ontzettend handig op de boot, in de auto, in de bemo, achter op de ojek en uiteraard lopend. De maxi cosi was handig om de eerste hapjes pap te voeren (merk Sun, allerlei smaken, aanmaken met kokend water, onze dochter vond het naast de borst- en flesvoeding heerlijk!) en om haar gewoon rustig op zichzelf te kunnen laten zitten en te voorkomen dat ze de hele tijd door iedereen op de arm en op schoot werd genomen.
Verder droeg ze 'thuis' eigenlijk alleen maar rompertjes en als we naar de stad gingen een luchtig broekje met shirtje. Achteraf gezien had ik veel te veel kleertjes mee. Eigenlijk is alles buiten een rompertje te warm en te veel (als het verder ook niet regent). Verder vond iedereen het (uiteraard) buitengewoon opmerkelijk dat ze geen sokken en schoentjes aan had toen ze in één van de plaatselijke kerkjes werd gedoopt, maar ik heb er geen seconde over gepiekerd om haar dat met die hitte aan te doen!
Wat trouwens tegen de muggen nog goed werkte was citroenolie. Zoals je wellicht wel weet, is er voor zulke kleine kinderen niets om ze mee in te smeren, maar ik sprenkelde wel elke dag en avond van die druppeltjes olie op haar rompertje en in haar tentje of waar ze dan ook maar lag (uiteindelijk heeft ze overdag ook vaak in een ayunan geslapen) en ze heeft vrijwel geen muggenbult gehad. Als je trouwens nog meer vragen hebt over reizen met een baby kan je altijd mailen: adikloisRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.com.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,122,038 topic views - 241,252 posts - 13,739 topics - 34,870 members - last post @ 15-04-2021 12:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

146,825,484 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com