indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
zieleffe
User
spacer line
 

Malam
Helaas(naar mijn mening) zitten we in Nederland in grote armoe, politieke armoe dan wel te verstaan, Verdonk, Fortuyn en Wilders zijn sprekende voorbeelden van onze politieke armoede, alle politieke partijen jagen te veel hun eigen belangen na, waar je zou kunnen denken dat onze huidige coalitie een redelijke afspiegeling is van de bevolking hebben ze door zich vast te houden aan hun eigen belangen elkaar enorm beknot (typische Hollandse kneuterigheid), waardoor we weer voor 4 jaar zitten opgescheept met een weinig slagvaardig bestuur.
juist je geeft het antwoord op je eigen vraag.
Hoe zou dat nou komen dat er zo veel aanhang op die personen zijn.
Na Pim Fortuijn hebben ze nog niets geleerd, en je had het toch over dat bestuur, hoe kan het dat zo'n bestuur in het zadel komt te zitten.
Dus wie is dommer dan dom……….
Kijk eens wat er weer in Eindhoven gebeurd, ieder wist het al behalve die halve zolen van een gemeente raad.
Zei hebben het bewust zo gedaan om het referendum niet te doen laten slagen.
Zo wel Utrecht als Eindhoven hebben ze twee P.v.d.A ingezet wat is er dan nog te kiezen……
En die in Den Haag die lopen achter de feiten aan, wie is er dom mensen die kiezen voor Wilders, en Verdonk, of die mensen die thuis blijven omdat er niets te kiezen valt.
Je onderschat je mede mens………………… Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up! Emoticon: WinkVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Om Ziel,
Ik ben de laatste die mijn medemens onderschat, maar alternatieven zijn er niet, het is verdomd jammer dat één of ander halve zool Fortuyn heeft vermoord, notabene nog een gefrustreerde milieuactivist ook, wel vreemd dat de moord op van Gogh meer in de samenleving los heeft gemaakt als de moord op Fortuyn, het blijkt dat een moord door een milieuactivist op een persoon die op het punt staat minister-president te worden van Nederland niet zo erg is als de moord door een moslimextremist op een minder belangrijk persoon zoals van Gogh (dezelfde gedachte als wilders maar dan veel objectiever) althans in de ogen van het merendeel van de Nederlandse bevolking.
Ik was geen fan van Fortuyn, maar hij zag veel dingen in de juiste proporties, de achterkamertjespolitiek, maar ook zeker hoe hij dacht over buitenlanders in Nederland vond ik vrij genuanceerd, daar kunnen Verdonk en Wilders een voorbeeld aan nemen en ik vind het nog steeds jammer dat hij niet de kans heeft gehad, niet dat Nederland uit de sores had gekomen, maar eerder dat er een frisse wind door de politiek in Den Haag had gaan waaien en dat had de aanzet kunnen zijn tot een beter bestuur met een bredere blik.
Helaas zijn we weer in slaap gevallen, ook Den Haag, maar als Om Ziel een alternatief op tafel kan smijten, dan hoor ik het graag.

zieleffe
User
spacer line
 

Malam
Helaas zijn we weer in slaap gevallen, ook Den Haag, maar als Om Ziel een alternatief op tafel kan smijten, dan hoor ik het graag.

JA ik heb een alternatief,!!!!!
net als het referendum, bij de burgemeester verkiezingen thuis blijven Emoticon: Party! Emoticon: Shiny Emoticon: Nice


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Hey Malam, oeps interpretatiefoutje, ik dacht dat je actief lid was van de club van Jan M. Emoticon: Wink
Voor mij is de hele politiek de waan van de dag. dat gaat al jaren zo en dat zal niet anders gaan de komende 30 jaar. alleen de marionetten veranderen van aanzicht en mening. Ik houd de politieke ontwikkelingen wel bij maar ik hecht er geen waarde aan. Want zeg nou zelf, hoe erg die perikelen in de politiek ook zijn en hoe druk we ons er ook om maken, het gaat beter dan ooit met ons landje. Dus zolang die jokers in den haag elkaar een beetje in evenwicht houden met hun geschreeuw, maakt de rest van het land er toch gewoon het beste van. toch?Begin de details te vergeten

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Ik weet niet hoe men in Jogya is doch hier in Jepara is men fantiek religieus. Doch men beseft ook dat de Londoh hier voor veel werk zorgt. Zowel de kopers als de makers. Ook al maakt wilders er nog en paar, ik zal er hier weining of niets van merken.
Zelfs met die Deense cartoons van Mohammed heb ik niets maar dan ook niets gemerkt. Misschien als je als Nederlanders in een ander land zit, loopt je meer risico.

Maar nogmaals er was een gat in de markt en deze man nam daar gebruikt van. Er is te veel vrijheid een richting op. de weegschaal is niet meer in belans. En daarom krijg je personen zols wilders en anderen.

De ouderen onderons kennen vast en zeker Frtis Bolkenstein nog wel. Hij was ook een v/d erste in Nederland welke klaagen over allochtonen. Half of heel politiek Den Haag viel over hem. Doch bij de stemmers was hij opeens zeer populair.
Is dat opzich al niet een bepaald signaal wat zich onder het publik afspeelt. Ook P.F. of hij wel of niet geschikt zou zijn al mininster president doet er even niet toe. Maar de visie van die man, niet of hij het in de praktijk kon oplossen.

Nu Wilders, zeer popular. Is dat alleen bij de rasisten of bij iedere groep.

Dit zijn allemaal zeer duidelijke signalen van het publiek. Doch Den Haag doet er niets mee.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 26-01-2008 12:00 Albert wrote:
Ik weet niet hoe men in Jogya is doch hier in Jepara is men fantiek religieus. Doch men beseft ook dat de Londoh hier voor veel werk zorgt. Zowel de kopers als de makers. Ook al maakt wilders er nog en paar, ik zal er hier weining of niets van merken.

Of Jepara fanatiek is.
Logisch de oorsprong van Islam was in de kuststeden van Noord Java .
Voor je buren , vrienden , omgeving leveranciers ben je een bekende .
Je bent tenslotte ook een Moslim. Emoticon: Smile
De probleem kan komen van mensen (buitenstaanders) die jou niet kennen.
Staat niet op je voorhoofd dat je een Moslim ben. Emoticon: Yes!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


De film, die ongeveer vijftien minuten zal duren, zou zich geleidelijk toespitsen op de situatie in Nederland en zou eindigen met een prent van de profeet Mohammed. "Met die prent gebeurt iets. Ik zeg nog niet wat", aldus Wilders.


gatverdammen, de provocator.. en Nederlanders in het buitenland zijn hun leven straks niet meer veilig..


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 26-01-2008 12:00 Albert wrote:
Doch men beseft ook dat de Londoh hier voor veel werk zorgt. Zowel de kopers als de makers. Ook al maakt wilders er nog en paar, ik zal er hier weining of niets van merken.
.


Ik hoop het , ik hoop het .
Zoals ik schreef , voor je buren en leveranciers ,bekenden heb je niks te vrezen.
Behalve voor vreemden , van andere kampung of wijk, of voor de premans die er op uit zijn om rootzooi te trappen .
Dat zien we ook bij sommige rellen in het verleden .(zoals in 1998).

Of een bule heeft een baboe onheus behandeld , ontslagen omdat ze niet hard genoeg werken (ze werken allemaal pelan pelan saja) , of omdat ze niet kunnen tellen.

Of dat je ooit ruzie heb gekregen met een tukang baso of je leverancier of tukang parkir.
En toevallig heeft die man jou herkend als die " onhebbelijke" bule , een belanda ook nog .

Ik ben ook als moslim veilig voor mijn buren , maar ya kan ook pech hebben als ik toevallig aan het jalan2 ben in de kalverstraat / amsterdam en tegen een rechtse groep jongeren aanloop die ook de pesthekel hebben aan moslim.
Gezien mijn leeftijd kan ik niet zo hard rennen. en kreeg klop klop op mijn kepala.
Je kan altijd pech hebben.
En dan lees je in The Jakarta Post , met koeie letters dat een Indonesier slachtoffer is geworden van anti islamisten.
Ik bedoel maar.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

ik had eigenlijk een 2 1/2 uur durende speelfilm van Wilders verwacht. Nu blijkt het niet veel meer dan een "youtube'tje" te worden. Als potentiele ambasadebestormer zou ik me toch behoorlijk in de maling genomen voelen.

Even serieus. Wat Wilders doet is natuurlijk niet zo slim. Anderzijds als wij het nodig zouden vinden om elke ambassade te bestormen van landen waar iemand iets zegt dat ons niet bevalt dan zouden er erg weinig ambassades overblijven.

Mijn advies: negeer het filmpje van die man.Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Negeren is leuk en aardig, maar mijnheer Wilders is uit oppure provocatie. Waar in die 'goede oude tijd' van Fortuyn er bepaalde dingen werden aangestipt (zo leek het althans, hij heeft het nooit mogen bewijzen) gaat deze gast aan alles voorbij om zijn doel te heiligen. Slechte zaak, niet alleen voor hem, want het kost hem zijn kop, maar ook voor alle andere Nederlanders die erop aangesproken zullen gaan worden.


Ho Lee Fuk

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Ja natuurlijk, hij is helemaal ontspoord. Wat begonnen is met een onderwerp stevig neerzetten is uitgegroeid tot wat het nu is. Omdat hij steeds weer het nieuws moet halen gaat hij er in elke volgende ronde iets harder tegenaan.

Inmiddels is hij zover dat in Nederland eigenlijk niemand meer op hem reageert en nu zoekt hij het met zijn film dus over de grens. Aandacht zal het beslist opleveren, maar het oorspronkelijke doel: de integratie problematiek in Nederland verbeteren is helemaal uit beeld.

Verder is het natuurlijk triest om te zien dat er in het parlement niet of nauwelijks een goed antwoord is geweest op deze man. Ik hoop dat men zich realiseert dat dit de reden is dat hij zo groot is kunnen worden.

Het is inderdaad grappig om met de ogen van nu terug te kijken naar wat Fortuyn zei. Wat toen populistisch was en felle reacties opriep is nu zo goed als "main stream" geworden. 't kan verkeren.

Nog even over de titel van dit onderwerp. Het is natuurlijk niet Wilders die zijn landgenoten in gevaar brengt. Dat blijven de hersenloze idioten die elke belediging met geweld tegen een willekeurige westerling af moeten reageren.Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 


On 09-02-2008 16:36 Nemesis wrote:


Nog even over de titel van dit onderwerp. Het is natuurlijk niet Wilders die zijn landgenoten in gevaar brengt. Dat blijven de hersenloze idioten die elke belediging met geweld tegen een willekeurige westerling af moeten reageren.Dat heb je heel goed gezegd. Ben er volledig mee eens. Emoticon: Stupid


Shalom

zieleffe
User
spacer line
 


januari
De Telegraaf


Wilderiaanse psychologie


Met boude uitspraken als ’ban de Koran’, ’zet de Koningin uit de regering’ en ’Vogelaar is knettergek’ houdt Geert Wilders de gemoederen bezig en weet hij als geen ander de aandacht van de media te trekken. Hoe oppervlakkig zijn oneliners ook lijken, het gevolg is telkens weer dat er wel een diepgaande discussie op gang komt over de thema’s die hij aanroert. En dat is, hoe politiek gekleurd u ook bent, een prestatie van formaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Wilders als politicus van het jaar gekozen is: zijn thema’s domineren het debat, waardoor hij de politieke agenda dicteert. Het is daarom meer dan interessant om te analyseren welke psychologische tactieken hij hanteert, als ook het opvallende en komische gegeven dat zijn tegenspelers geen raad weten met zijn onconventionele aanpak.
Centraal in zijn benadering is de provocatie: hij neemt stelling op een volstrekt ongenuanceerde manier (de PvdA heeft de ruggengraat van een banaan), waardoor een aantal effecten wordt gesorteerd: 1) de aangesproken partij voelt zich gekwetst of geïrriteerd, 2) de aangesproken partij zal zich automatisch willen verdedigen, 3) de aangesproken partij voelt zich gedwongen om het ongenuanceerde te nuanceren. Dit effect wordt in de (provocatieve) psychologie ook wel aangemerkt als de reflex tot zelfbehoud, oftewel: duw iemand onder water en hij zal, als vanzelf, tegenspartelen om weer adem te kunnen halen. Bovendien zorgt het zwart-witte karakter van zijn uitspraken (het is werken of vertrekken) dat anderen zich geroepen voelen om te relativeren. Zo bekeken is het daarom volstrekt onzinnig om Geert Wilders weg te willen hebben uit de politiek omdat hij de perfecte aangever is voor de ander om een eigen doelpunt te kunnen scoren. Sterker nog, Geert Wilders is een zegen voor politiek Nederland omdat hij alle partijen in de gelegenheid stelt werkelijk kleur te bekennen. Iedereen die, door het optreden van de PVV-leider, oproept tot ’toonmatiging’ (blijf vriendelijk en beleefd), laat zich van een (psychologisch) zwakke kant zien. Het is vergelijkbaar met wat gebeurt tijdens een huwelijksconflict (als je zo tegen mij schreeuwt, dan praat ik niet meer met je): het enige (slappe) verweer tegen de argumenten is dat je de ander aanvalt op zijn emotionaliteit. Psychologisch sterker is het wanneer de opponenten van Wilders nog Wilderiaanser tekeer zouden gaan (ik knettergek!!? jij bent helemaal van de pot gerukt!!), om vervolgens met goede tegenargumenten het pleit te beslechten. Goed beschouwd legt Wilders bloot hoe bang politici zijn om zichzelf emotioneel bloot te geven, alsof vuur en passie niet zouden thuishoren in een tak van sport waar het juist gaat om zaken van levensbelang.

Ja ook helemaal mee eens heb het al eerder gemeld doordat hij in die positie is gemanoeuvreerd,nu kan hij doen, en laten wat hij wilt, tot hij niet meer beschermd word dan is het gedaan, zodat hij onder moet duiken
Maar ik hoop voor de Nederlanders, in Indonesië, dat het mee gaat vallen, dat er agressie tegen ze uitgevoerd word.
Toen de cartoons uit Denemarken uitkwamen waren er ook rellen in de wereld.
Maar ik was toen in Indonesië, en hebt daar niets van gemerkt.
Ik zag zelfs een bakker rijden op zo'n motor met achterop een bak met daarop groot geschreven Deens Rotti ....
Hoop dat het mee valt daar.............. Emoticon: So funny Emoticon: Smile Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 09-02-2008 16:36 Nemesis wrote:
Het is natuurlijk niet Wilders die zijn landgenoten in gevaar brengt. Dat blijven de hersenloze idioten die elke belediging met geweld tegen een willekeurige westerling af moeten reageren.

oorzaak leidt tot gevolg.

actie leidt tot reactie .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 09-02-2008 16:36 Nemesis wrote:

Nog even over de titel van dit onderwerp. Het is natuurlijk niet Wilders die zijn landgenoten in gevaar brengt. Dat blijven de hersenloze idioten die elke belediging met geweld tegen een willekeurige westerling af moeten reageren.


Wilders weet van tevoren donderdsgoed dat hij met zijn ordinaire provocaties geweldadige reacties ten aanzien van zijn landgenoten kan verwachten.Dus hij brengt wel willens en wetens zijn landgenoten in gevaar.Jantje
User
spacer line
 


On 10-02-2008 02:14 sapolidi wrote:

...


Wilders weet van tevoren donderdsgoed dat hij met zijn ordinaire provocaties geweldadige reacties ten aanzien van zijn landgenoten kan verwachten.Dus hij brengt wel willens en wetens zijn landgenoten in gevaar.


Ach, 't is maar net hoe je het bekijkt. Ik zie het meer als een chemokuur voor de Nederlandsche politiek. Emoticon: Smilesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-02-2008 02:49 Jantje wrote:

Ach, t is maar net hoe je het bekijkt. Ik zie het meer als een chemokuur voor de Nederlandsche politiek. Emoticon: Smile


Zoals gewoonlijk niet te volgen. Emoticon: Laugh out loudmarcel70
User
spacer line
 

Beste Sap,
Helemaal mee eens met Jantje hij kan het niet beter omschrijven.
Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Pareng


Becik ketitik olo Ketoro

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 10-02-2008 07:58 marcel70 wrote:
Beste Sap,
Helemaal mee eens met Jantje hij kan het niet beter omschrijven.
Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

ParengMaar stel is voor dat de cocktail is niet goed samengesteld , het is puur gif .
Krijg je in 1x keer een lading gif.
Wat dan ?

De patient gaat dood door verkeerde therapie . Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

marcel70
User
spacer line
 

Zo vroeg op ?
Ik wist niet dat Sidia zo precies was,maar ook wel goed.
Ze doen maar wat hier dus als er goed gekeken wordt naar dosis is alleen maar goed Emoticon: Yes!

Maar goed jantje heeft gelijk Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Mongo Pa Emoticon: Party! Emoticon: Party!Becik ketitik olo Ketoro

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 10-02-2008 08:46 marcel70 wrote:
Zo vroeg op ?


ik ben altijd gewend om vroeg op te staan.
vandaag moet ik mijn ibu de vrouw wegbrengen , week-end ochtenddienst.
We moeten ook keihard werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, en ook om extra te sparen voor mijn voorgenomen remigratie naar mijn land pan erkomst. Emoticon: Yes!
En zeker als er veel meer gekken erbij komen door de toedoen van Wilders d.k.k.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-02-2008 02:49 Jantje wrote:

...


Ach, t is maar net hoe je het bekijkt. Ik zie het meer als een chemokuur voor de Nederlandsche politiek. Emoticon: Smile

Jan,
We zijn het als gewoonlijk niet met elkaar eens.
Maar als we het over die chemokuur hebben dan hoop ik wel dat het Wilders met zijn zielige geblondeerde haardos als eerste treft.
Deze man mag dan wel sommige waarheden verkondigen, maar voor de rest is ie zo ziek als de pest.
Overigens durf ik ook te beweren dat de mensen die heilig geloven in deze man(kijk nu eens goed naar zijn foto en luister naar zijn uitspraken) de intelligentie hebben van een mongoolse baviaan.
Groet Malamsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Fitna van Ome Wilders.
Het betekende (volgens hem beproefing).

Ya , het zou kunnen dat het een beproefing , een soort test is voor de democratie , vrijheids van meningsuiting , vrijheid van geloof .
En zoals men weet zijn de be" proefde" mensen vaak sterker uitgekomen.
Dat moderate moslims ook niet meer in dialoog gaan.
Dat men verder van huis komen te staan , want als je the hearts and minds van de 99% moslims niet kan bereiken m zelfs intrappen dan vraag ik me af wat de echte bedoeling van ome wilders is.

Wat ook grappig is , fitna(fitnah?) betekent in het indonesisch ook laster , iets slecht .
Het is verwerpelijker dan iemand te vermoorden.
Dus die film heeft 2 betekenissen , beproefing en laster jegens de Moslims en met een effect sampingan(side effect) , namelijk de beproefing van de (andere) Nederlanders. en Medelanders.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-02-2008 07:58 marcel70 wrote:
Beste Sap,
Helemaal mee eens met Jantje hij kan het niet beter omschrijven.
Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Pareng


Leg me dan maar eens haarfijn uit met je eigen woorden wat die jantje bedoelt.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-02-2008 16:43 sapolidi wrote:

...


Leg me dan maar eens haarfijn uit met je eigen woorden wat die jantje bedoelt.


TSSSSSSSS je bent een echte hemel bestormer als je denkt hier een fatsoenlijk antwoord op te krijgen Emoticon: Nooo
Als je dacht dat Jantje vreemde gedachte had. Emoticon: Confused
Marcel is zo gek als een deur, zeker als je het over de sociale aspecten gaat hebben. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Deze jongen heeft het vermogen waar de gemiddelde baviaan jaloers op
zou zijn, Oooooooh sorry, hij is een big boss in Indonesië.
Laten we wel de nodige hormat geven aan de big boss Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worship
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,305,292 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com