indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merie
User
spacer line
 

Ik ga deze zomer voor 3 weken naar Bali. samen met mijn man en 2 kinderen. ik zou ook graag een weeshuis willen bezoeken. de kinderen zijn op hun manier al wat kleine spulletjes aan het verzamelen om aan de kinderen te geven. wie weet kunnen wij ook nog iets betekenen. wie kan mij weeshuizen doorgeven?
zijn er ook weeshuizen waar nauwelijks naar om gekeken wordt?
linnie
User
User icon of linnie
spacer line
 

Heel nobel merie Emoticon: Smile

Ik heb geen idee waar precies die weeshuizen zitten, maar ik weet wel dat je meer naar het oosten moet van Bali (Karangasem). Dit is meer het armere gedeelte. Ik denk ook dat ze vooral blij zullen zijn met kleding, al is alles wat je geeft natuurlijk al goed genoeg. Succes!


http://www.barudibali.com - Everything you need to know about Bali

merie
User
spacer line
 

Bedankt
wij zaten zelf te denken aan papier en schrijfgerei en om het daar te kopen, zodat we anderen er ook nog mee helpen. Ook zou ik graag naar de markt gaan om eten te kopen en af te geven.made.
User
spacer line
 

Mooi streven!
ikzelf werk als vrijwilliger voor de stichting helping Bali, wij ondersteunen een weeshuis in Dalung (10 min van kerobokan).
Wat bijvoorbeeld erg leuk is om een dagje van je vakantie iets met de kids te gaan doen, bijvoorbeeld naar het strand of een zwembad.. De eravring is dat er wel een overschot is een pennen en schriften.. Wat ook erg welkom is zijn bijvoorbeeld luizenkammen, tandenborstels, maar ook fruit, groenten etc..

Op Bali zitten veel weeshuizen, ik heb het adres van 22 weeshuizen, dus laat me weten als je die wilt hebben!
Kijk voor ons weeshuis op www.helpingbali.com
voor vragen:
rodneywesterlakenRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.helpingbali.commerie
User
spacer line
 

ik zou heel graag de adressen van je krijgen. dus paiier en schrijggerei zijn niet de eerste behoeften die ze nu hebben? tandenborstels/luizenkammen: zou jij dat hier kopen of hebben ze dat daar ook?
ik ga nu op de site van jullie weeshuis kijken.

bedanktt
groetjes meriemerie
User
spacer line
 

Hope childrens home orphanage is dit het weeshuis wat jullie ondersteunen?made.
User
spacer line
 

Luizenkammen zijn niet te koop/te vinden op Bali, dus die zal je mee moeten nemen.. Tandenborstels wel (sikat gigi)

Hope Childern's Home is inderdaad het weeshuis!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sorry hoor, ik moet even iets kwijt, Merie gaat 3 weken naar Bali en wil graag haar droomreis combineren met goed werk, dat is een geweldig streven, de nood in Indonesië is hoog(op Bali minder als op Java) en alle beetjes helpen.
De vraag van de onwetende Merie begrijp ik, aangezien Merie de klok heeft horen luiden en niet weet waar de klepel hangt, maar wel graag wat wil betekenen voor kinderen die het minder hebben.

Het is zou dan wel zo fijn zijn dat mensen die zich al inzetten voor bepaalde doelen, wel duidelijk aangeven aan Merie, waar die klepel nu precies hangt.
Made zegt in eerste instantie luizenkammen en tandenborstels?????????
Later trekt ze/hij dit terug en geeft aan dat tandenborstels niet direct nodig zijn(natuurlijk niet, net als schrijfgerei)
Met veel respect voor het goede werk van Made, wil ik toch wel opmerken dat het advies aan Merie nergens op slaat, voor één tandenborstel in Nederland koop ik in Indonesië er vier of vijf, zo ook met kleding en heel veel dingen

Mijn vrouw en ik komen inmiddels 14 jaar in Indonesië, luizenkammen meenemen, daar kan ik mij iets bij voorstellen, maar tandenborstels en kleding?????
Mits er plaats over is in de koffer, pas op voor het gewicht (20 kg) neem dan kaas mee, van die gewone Edammer bolletjes die bij Aldi en Little geen drol kosten, daar kunnen ze in het weeshuis kaaskoekjes mee bakken, daar zijn ze gek op en chocolade vooral wit, ook bij voorgaande winkels in overvloed te kopen voor tweemaal helemaal niks, het zijn en blijven kinderen en je hebt een binnenkomertje.

In zo verre heeft het dus nagenoeg niets extra gekost, ga dan ter plaatse naar de weeshuizen toe, neem chocolade mee en kaas, deze twee tractaties zijn al een feest, zet je glimmertjes(ogen) open en spreek met de leiding, dan zal snel genoeg duidelijk worden waar er gebrek aan is(geen geld dus daar moet je niet aan beginnen), kleding, tandenborstels enz, enz. kosten naar Europeese maatstaven geen drol in Indonesië.

Maar koop bijvoorbeeld voor 100 Euro luizenshampoo bij de apotheek(op iedere hoek van de straat zit er wel één)zijn de kinderen nog voor een aantal maanden beschermt ook.
Koop kleertjes(als nodig) of betaal schoolboeken, matrassen, speelgoed, ter plaatse wordt het allemaal duidelijker en kan je met een paar honderd luizige euries heel veel betekenen voor die kinderen.

Wat je voor 100 Euro in Nederland besteed, krijg je op Bali 4 maal zoveel, ga met die kinderen naar een zwembad, geef ze allemaal een zak ships en een ijsje, het kost allemaal een appel en een ei, maar ook de aandacht die ze dan van je krijgen is goud waard, ik garandeer je Merie dat je meer tijd gaat besteden aan die kinderen als dat de bedoeling was, maar je zal naar huis gaan met een tevreden gevoel, een druppel op een gloeiende plaat, maar je hebt het gevoel dat je een fractie van die druppel bent geweest met de dankbaarheid van vele kinderen.

Wat is drie of vierhonderd Euro op het bedrag wat je uit gaat geven voor drie weken Bali met 4 personen, denk daar is over na, je kan er heel veel mee doen en je zal veel dankbare zielen achter je laten.
Veel succes, een hele fijne vakantie en dit is mijn advies.
made.
User
spacer line
 

Ik geloof dat hier ff sprake is van een misverstand! Wil je dingen meenemen uit Nederland, geef ik aan, neem dan luizenkammen mee.. Mijn ervaring in het weeshuis, ter plekke dus, heeft me geleerd dat de kammetjes nodig zijn, maar niet te koop zijn! Nu pakken de kids een wit a4tje en schudden met hun haren en drukken de luizen dood.. Met een kammetje kunnen we ze een hoop jeuk besparen..
Tandenborstels blijven ook nodig.. Ik heb gemerkt dat vooral de jongste kinderen geen tandenborstels hebben waardoor ze vaak een slecht gebit hebben.. Hetzelfde geld bijvoorbeeld ook voor handdoeken (die heb ik eerder nog niet genoemd).. Ik heb nooit gezegd tandenborstels uit Nederland te moeten meneemen.. Daarom gaf ik ook juist de indonesische vertaling! Veel goedkoper daar!
Dus, malam, bedankt voor uw compliment voor het werk wat ik doe, maar ik vind het jammer dat u zegt dat mijn advies nergens op slaat.. ik heb mijn advies gebaseerd op mijn eigen ervaring van 3 maanden ter plekke bezig zijn!
Ook over kleding heb ik niks geschreven!
Zelf heb ik geen eravring met wat u schrijft over chocolade en kaas.. Ik vind het belangrijk om te overwegen waarin in die zin noodzaak aan is.. Ik kies dan zelf voor fruit en groente om wat extra vitamine te geven..
Verder schreef ik ook al dat het leuk is om met de kids iets te gaan doen, strand, zwembad etc..

Ik denk dat je advies grotendeels hetzelfde als de mijne is, maar dat je mij verkeerd hebt begrepen.. En dat wil ik in ieder geval wel even rechtzetten.. ik hoop dat je inziet dat mijn advies wel degelijk ergens op slaat..Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Beste Made,
Ik denk dat we elkaar zeker verkeerd hebben begrepen, de noodzaak van chocolade meenemen voor de kinderen is inderdaad nihil, maar wel het enige wat niets kost en een tractatie is.
Spullen kopen in Nederland heeft totaal geen zin, zoals u zeker zal weten
Voor de rest is alles maar dan ook alles voor naar Nederlandse maatstaven voor vrij weinig te koop.
Even uit mijn hoofd gezegt, dan moet ik mij de prijzen van afgelopen april mij voor de geest te halen, dan zou ik in staat zijn om voor honderd Euro een hele berg handdoeken, tandenborstels en bovendien tandpasta te kopen.
Het is maar voor de duidelijkheid, dat mensen die daar heen gaan, niet denken dure aankopen hier te moeten doen, maar daar met niet al te veel geld vele goede dingen kunnen doen.
Vriendelijke groet Malammade.
User
spacer line
 

dan zitten we weer op een lijn Emoticon: Smilemiumiu
User
spacer line
 

Hi, merie.
Ik weet een weeshuis waar ik al 2x heb bezocht. Dit weeshuis is opgericht, zonder staatsbemoeienis, door een echtpaar uit Nederland. Voor info ga naar
www.colour4kids.nl: Lion King.
Ps. We hebben wel schoolspullen meegenomen, zoals rugzakken, schriften, pennen enz. Bij Action voor weinig geld te krijgen. De kinderen zijn er erg blij mee om kado uit Nederland te krijgen. En we hebben ook een donatie gegeven.

Groeten miumiuzieleffe
User
spacer line
 

Wat Malam allemaal wel goed bedoelt, is dat het betrekkelijk is waar je de spullen vandaan haalt, soms heb je bij zeeman of Hans textiel van die uitverkopen, voor 50 eurocent tot één euro handdoeken kan kopen.
Ze zijn daar soms echt duurder in de hero, en in de yogya , en meer van die supermarkten tot plaza’s toe die veel duurder zijn, dan hier.
250,000 tot hogere bedragen gezien in ACE een super in Bandung.
Dus ja wel is het zo alles wat je moet mee sjouwen kost soms veel kilootjes op je koffer.
Vooral kaas hakt er in, je bent zo aan je taxs.
Vooral KLM mag je geen ons te veel mee nemen. Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: ClownVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merie
User
spacer line
 

bedankt voor alle reacties en alle tips.
Fijn dat iedereen zo mee denkt.
dank je wel allemaal.
miumiu
User
spacer line
 

hi, merie
Voor info over het weeshuis op Bali zie website http://home.hccnet.nl/fd.portier
spacer line  

Hallo Merie, wat goed dat jullie dat gaan doen, wij willen volgend jaar ook 4 weken naar bali in 2009 dus. We zouden heel graag jullie ervaringen met een weeshuis willen horen want dat lijkt ons ook erg leuk om te doen, vooral om onze kinderen te laten zien hoe goed wij het hebben en onze kinderen kennis te laten maken met andere culturen.
Veel plezier in ieder gaval alvast en we hopen dat jullie wat van je laten horen,
groeten de reiziger.zieleffe
User
spacer line
 


Nou dan laat ik de aapjes staan
Wat mijn gedachte was, en is achter uw uiting, vooral om onze kinderen te laten zien hoe goed wij het hebben en onze kinderen kennis te laten maken met andere culturen.
daar kwam bij mij op, zo iets, wat zou dat aan de opvoeding bijdragen.
Dat die chauffeur zijn kinderen , kapotte kleding aan hadden, zal mij niet verbazen, zo kunnen ze hun medelijden opwekken bij de toeristen.
Want zeg eens eerlijk hoe kan dat een chauffeur die hun kinderen zo laat bijlopen is toch iets aan de hand.
Maar goed alle goede vrienden, ik begrijp niet dat het land zelf niet voor hun eigen kinderen voor hun rekening nemen.
Waarom niet meer over heeft er wonen zoveel rijken daar.
Ook op Bali maar goed de goede getrouwe mensen die overal die zielenpoten helpt kunnen een gevoel van voldoening voor hun zelf hebben gekregen.
Haal ze liever uit die vuilnis belten, die kinderen hebben het hards nodig, dat is het nationale schandaal van Indonesië en Filippijnen, ook Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Blush


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Hoi Zieleffe!
Jammer dat jij dit zo ziet.
Vorig jaar ben ik ook in bali geweest en ook bij het gezin thuis van de chauffeur die mij overal heen bracht. zijn kinderen droegen kleding met gaten en shampoo konden ze niet betalen. Dus lijkt het mij goed als mensen die op vakantie gaan naar bijvb Bali iets weggeven aan weeshuizen of aan anderen die het minder als ons hebben. Als jij dat als aapjes kijken ziet vind ik dat jammer voor jou.
Het zou leuker zijn als je mensen zou aanmoedigen in plaats van afkraken.
2 jaar terug zijn wij naar Isla Margarita geweest en hebben daar ook kleding en school spullen uitgedeeld. Hierdoor maak je weer een paar mensen blij, en wij kunnen best wat missen. Het is alleen jammer dat sommige mensen graag alles willen regelen en hun ego willen strelen, maar goed iedereen is anders......

De aapjes zijn trouwens wel leuk om te kijken in Bali, nu je het er toch over hebt.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoi Reiziger,
De humor van Om Ziel is soms een beetje wrang, maar hij bedoelt het niet slecht hoor, althans zover ik hem ken.
Het komt inderdaad een beetje vreemd over, naar Bali gaan en aapjes kijken, dat zijn gelukkig dingen die in Nederland niet voorkomen omdat het niet nodig is.
Maar als je je vakantie wilt combineren met wat goed werk in de vakantiebestemming waar je heen gaat, daar is niets mis mee en inderdaad de enige manier om er achter te komen wat precies de noden zijn is navragen op internet en zelf bezoeken, het is niet anders, ondanks dat het lijkt op aapjes kijken.
Ik ben er allang achter dat heel veel mensen die meerdere keren naar Indonesië zijn geweest op één of andere manier iets doen, dat maakt een klein volkje groot, Nederlanders zijn mensen die in de wereld zo'n beetje het snelst de dompet voor de dag trekken als ze ellende zien, daar mogen andere volken een voorbeeld aan nemen.
Als je de hele topic doorleest, dan zal je zien dat ik een kritische noot zet, bij hoe we het doen en wat het verstandigst is, maar wat is en blijft, alle beetjes helpen en het is fijn te zien dat veel mensen niet alleen aan hun eigen vakantie denken, maar ook nog een steentje willen bijdragen.
Dat maakt mij trots, hieruit blijkt dat ondanks dat wij in Nederland steeds meer naar ons zelf kijken er ook nog vele mensen zijn die begaan zijn met het lot van kinderen die het veel minder hebben, kinderen hebben de toekomst, zeker in een land als Indonesië.
zieleffe
User
spacer line
 

Ik heb het al veranderd, en tekst en uitleg geven.
Een voorbeeld.
Uit België
Er is door een Journalist veel ellende gefilmd in Bulgarije, weeshuizen en psychiatrie huizen
Dat is getoond op de TV, en er is een gehele verontwaardiging van het Belgische volk ontstaan.
Wat doet de minister daar die roept de Ambassadeur op het matje, en gebied daar mee hun algehele verontwaardiging.
Er komt evenwel een inzameling actie opgang, maar de mannier hoe daar een regering de verantwoordelijkheid wordt genomen dat noem ik klasse.
MAXS TV heeft zo ook enkel tehuizen, geloof ik, in Albanië, geaccepteerd, maar geen ambassade heeft daar zijn bemoeienis mee gehad.
ZO gaat dat in Nederland, de gevoelssprieten van die goede Nederlanders kan je elke kant heen sturen. Emoticon: So funny Emoticon: Eerie Emoticon: Cooool Emoticon: I love it Emoticon: Stupid

Ingrijpen of niet? - Humanitaire interventie.
http://www.cmo.nl/conflictenba(...)Ingrijpen_of_niet%3F
Hoewel het begrip ‘humanitaire interventie’ in de politieke praktijk van alledag vaak wordt gebruikt (of misbruikt), is er geen duidelijke definitie van het begrip. Geen definitie die door iedereen wordt onderschreven. Toch is het mogelijk een omschrijving van het begrip te geven. Wanneer wij spreken over humanitaire interventie, dan doelen wij op ingrijpen door een of meerdere landen in een ander land. En wel met alle middelen, ook met gewapend militair geweld. Het doel van dat ingrijpen, is een einde te maken aan de daar plaatsvindende schending van mensenrechten, dan wel dergelijke schendingen te voorkomen.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 24-01-2008 12:59 de reiziger wrote:
Hoi Zieleffe!
Jammer dat jij dit zo ziet.
Vorig jaar ben ik ook in bali geweest en ook bij het gezin thuis van de chauffeur die mij overal heen bracht. zijn kinderen droegen kleding met gaten en shampoo konden ze niet betalen.


Kom op zeg. Die chauffeur zit de boel te bedotten en medelij op te wekken. Hoewel het salaris van een chauffeur ook weer geen weelde is, verdient hij voldoende om voor zijn kinderen kleren en shampoo te kunnen kopen. Die chauffeurs die toeristen rondrijden verdienen er nog aardig bij met commissies op de verkooppunten waar ze de passagier naar toe brengen, het restaurant waar ze de toerist naar toe brengen, de toeristische attracties waar ze de passagier naar toe brengen, etc. En dat loopt behoorlijk op (ben zelf reisleider geweest) en er is geen groter "commissieland" in RI dan Bali.
Deze chauffeur zal zijn geld waarschijnlijk liever besteden aan wijntje en trijntje. Ook al is een Indonesier nog zo arm, hij zal er altijd voor zorgen dat zijn kinderen goed gekleed zijn. Ook elke Balinees. Het tonen van eigen kinderen aan een toerist in gescheurde kleren, is cultureel gezien "not done". Dat zal men nooit en te nimmer doen. Tenzij men goed doorheeft hoe geld te lokken uit de zak van die toerist.
Houd in de gaten dat ze in Bali verdomd goed doorhebben hoe je zo'n bule het geld uit zijn portemonnee moet trekken. Alhoewel geld hard nodig is voor weeshuizen waar dan ook ter wereld, zou ik eens naar andere streken in RI kijken waar het veel harder nodig is. Daar kunnen de chauffeurs geen commissie vangen, etc.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Streken zoals Lombok, Sumbawa, Java. Ook al is steun voor weeshuizen net zo goed op Bali noodzakelijk, vergeet ook de rest van Indonesia niet. Vaak wil men helpen en steunen op die plekken die men zelf ook prettig vindt te bezoeken en vermijdt hulp aan streken die men zelf niet bezoekt.
Zo ook die club op website http://home.hccnet.nl/fd.portier
Maar Merie het blijft een goed streven en doel. Alleen "don't let you blinded by the light".spacer line  

Yogya-bali , natuurlijk wil die chauffeur geld aan mij verdienen maar niet door zijn kinderen zo te laten zien aan mij.
Deze chauffeur heeft mij bijna 2 weken een hoop laten zien en twee dagen voor ik weg ging mocht ik na lang aandringen zijn huis zien dit wilde hij eigenlijk niet want dit zou niet goed genoeg zijn voor mij hij schaamde zich ervoor. Zijn vrouw en kinderen wisten niet dat wij kwamen dat was totaal onverwachts. Het matras van de kinderen stond overdag buiten in het zand en ging s ávonds weer naar binnen. Niet fris. Maar goed zijn vrouw wist niet dat wij kwamen en kon de kinderen echt geen andere kleren aan hebben gegeven.
Zijn kinderen hebben een dak boven het hoofd dus niks te klagen maar mij heeft het wel wat gedaan hoe deze mensen leven. Ik ben ook in andere dorpjes geweest waar veel meer armoede was en waar weken geen toerist is geweest. Hier werd echt niet om geld gebedeld en ik werd met open armen ontvangen. Mijn ervaringen waren allemaal positief met de balinezen. Ik vind het jammer dat je het overlaat komen dat alle balinezen alleen maar op je geld uit zijn. En nog maals ze willen verdienen maar dat wil jij toch ook? Ik werk ook niet voor niks.......
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

de reiziger,

Dat zal de chauffeur zeker niet laten merken. Zo slim istie wel. Na 2 weken komt de vraag vanzelf weet ook de chauffeur. Misschien teleurstellend om er zo achter te komen, en nee, hij vroeg je ook niets. Dit is gangbaar in een derde wereld land.
Het is ook geen verwijt aan de chauffeur, als ik hem was , had ik het waarschijnlijk ook zo gedaan. Maar goed. Een kijk op de derde wereld kun je alleen hebben als je uit een betere wereld komt. Toch?
It's only kinky the first time.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 24-01-2008 15:50 Yogya-Bali wrote:

...


Hoewel het salaris van een chauffeur ook weer geen weelde is, verdient hij voldoende om voor zijn kinderen kleren en shampoo te kunnen kopen. Die chauffeurs die toeristen rondrijden verdienen er nog aardig bij met commissies op de verkooppunten waar ze de passagier naar toe brengen,

.** Ook al is een Indonesier nog zo arm, hij zal er altijd voor zorgen dat zijn kinderen goed gekleed zijn.

Dat zijn juiste constatering van Y-B.
Ik weet niet hoe het in Bali werd geregeld , maar op (west)Java-Jakarta verdienen de chauffeurs redelijk goed voor indonesische begrippen.
Ik maak altijd praatjes met chauffeurs van huur auto's.
Het schijnt dat ze 20% van de ritprijs krijgt . Een dagrit kost ongeveer 500.000 rup/dag. Hij zou 100.000 perdag verdienen .
Per maand zou hij dan 1,500.000 verdienen (gemiddeld 15 werkdagen , soms iets meer) Los van de tip van de rijke toerist. . De meeste indonesiers geven tussen 15.000-20.000 extra plus gratis mee eten.
De korte ritten chauffeurs (Jkt-Bandung) kunnen zelfs minimaal 2 ritten maken als je de reis via Jkt-Puncak Bandung nemen.
Als ze via Cipularang gaat soms iets meer.
De angkot chauffeurs verdienen gemiddeld 150.000 rup perdag.

Terinformatie : de begin /basis salaris van een indonesische academici (S1)bedraagt soms in de buurt van 2000.000 rupiah per maand.
Hangt ook af wie de werkgever is.

** Dat is ook zo , de gemiddelde indonesiers kleden beter dan de gemiddelde nederlanders.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,444,658 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com