indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

Moslim of christen,
Het is daar een hypocritisch volkje dat je niet kan pijlen.
Ze moesten eens blij zijn dat er nu een man opkomst is, die er werk van wilt maken, vrede te creëren, in de wereld.
Maar dat lobbyen van munitie fabrieken kan wel eens tegen zitten.
De Amerikanen zouden moeten oppassen voor welk scenario ook.
Ze zouden eens zuiniger moeten worden, oppassen dat ze hun geld niet laten verkwanselen door die God vergeten lieden die hen in de problemen hebben gestort
Een herhaling is zo gemaakt.
Hoe lang was het geleden dat Kennedey vermoord is???? Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up! Emoticon: NoooVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Wie het straks ook wordt in November, het wordt flink puinruimen voor de nieuwe president. Lekkere erfenis van Bush!
Zag overigens op het journaal dat Obama zich nu laat informeren door top-economen, imo top-priori. De kredietcrisis blijft dooretteren en zolang de grote jongens het daar niet goed op de rails krijgen, blijft het tobben zowel voor de US als de europese economie.

Ach, en wat betreft McCain, die zit in zombie mode..

wablief?

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Wie weet zal hij sneler president worden dan wij denken, nu men druk bezig is om proberen Bush af te zetten.
Doch het zal weinig uitmaken. Indien de USA niet een 180 graden draai maakt wat betreft hun image dan zal het te laat zijn. Dus geen politie agentje meer spelen. Of landje pik.

VS nog nooit zo diep in de rode cijfers.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Vergeet het maar Albert, een impeachment is niet zomaar voorelkaar. Alvorens een commissie is benoemd voor de procedure zijn de verkiezingen allang geweest. De oorlog in Irak en Bush zijn parade paardje de war on terrorism kost onnoemelijk veel geld. En je weet wel waar de poen daarvoor vandaan moet komen, juist bij de burger. De grootste klap moet nog komen voor de jenken. Een ver dalende dollar zal Azie straks in de positie brengen dat ze een sterkere munt moeten kiezen, de enige optie daarvoor is de euro.
Als dit ingang gezet gaat worden is Amerika bankroet. De laatste beurskrach op Wallstreet is daar niks bij. Het goede nieuws is dan dat de olieprijs gaat dalen. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

En voor wat betreft Oblama, het is nog geen november.
Hij is pas president nadat hij ingezworen is, en zover is het nog niet. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 30-07-2008 06:18 oyibo wrote:
V
Als dit ingang gezet gaat worden is Amerika bankroet. De laatste beurskrach op Wallstreet is daar niks bij. Het goede nieuws is dan dat de olieprijs gaat dalen. Emoticon: Party!

Men zegt ook niet voor niets;
Het is niet meer of de Dollar zal instorten
Het is nu alzover dan men alleen nog maar spreekt van wanneer.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Nog geen November klopt, maar signalen wijzen sterk in die richting. En v.w.b. het evt. bankroet van de US, hoe je het ook wendt of keert, veerkracht van de amerikanen moet je niet onderschatten. Geschiedenis heeft dit keer op keer bewezen. Altijd gemakkelijk om steeds weer op die Amerikanen af te geven. Stokpaardje van Eurozone die niet zonder US kan..

Emoticon: Cooool


Bush laat enorme schuld na

WASHINGTON - Het verschil tussen de Amerikaanse overheidsinkomsten en -uitgaven valt veel hoger uit dan de regering Bush begin dit jaar verwachtte.

De Amerikaanse president George W. Bush. FOTO AP
Volgens Washington dragen de belabberde economie en de belastingkortingen bij aan de immens rode cijfers.

In het begrotingsjaar 2009, dat in oktober begint, komt het gat in de staatskas uit op 482 miljard dollar (307 miljard euro). Dat heeft het begrotingsbureau van het Witte Huis bekendgemaakt.

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama en zijn Republikeinse rivaal John McCain doen hun uiterste best om de kiezers duidelijk te maken dat zij het tij willen keren als het om de staatsbegroting gaat. Een van hen zal dit najaar de enorme schuld van president Bush als erfenis meekrijgen. Bush begon zijn regeringstermijn met een overschot op de begroting. Het tekort kan nog verder oplopen als de economie zich slechter ontwikkelt dan het Witte Huis verwacht.

Obama vindt dat er geen sprake is van toeval of een incident, zei hij op een bijeenkomst met economische adviseurs. Hij zei dat er ‘onverantwoorde’ beslissingen zijn genomen op Wall Street en in Washington. McCain probeert de indruk weg te nemen dat bij zijn verkiezing het huidige beleid van Bush wordt voortgezet. Hij zegt de begroting weer in balans te willen brengen.


Het nieuwe tekort laat nog scherper zien hoe groot de problemen in de VS zijn: kelderende huizenprijzen, gedwongen huizenverkopen, torenhoge brandstofprijzen en het verlies van een half miljoen banen sinds begin dit jaar. De Amerikaanse belastingbetaler draait op voor de redding van de twee hypotheekbanken Fannie Mae en Freddie Mac. De overheid hielp de banken met een noodkrediet toen zij dreigden om te vallen door de kredietcrisis.

Obama noemde Bush niet expliciet, maar het was duidelijk dat hij verwees naar de huidige regering. ,,We kunnen ons niet veroorloven dezelfde dingen te doen die zij hebben gedaan,’’ zei de senator uit Illinois. ,,We moeten onze koers verleggen en onmiddellijk in actie komen.’’ Obama zei ook dat de economie korte- en langetermijnoplossingen nodig heeft, inclusief ‘stimulerende’ maatregelen van het Congres om de economie leven in te blazen.


wablief?

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Nog een doom en gloom verhaal..
Emoticon: Party!

Groot olietekort al in 2010 verwacht

Van onze verslaggever Xander van Uffelen
gepubliceerd op 30 juli 2008 02:45, bijgewerkt op 30 juli 2008 07:57

Amsterdam - Het internationale kennisinstituut Clingendael waarschuwt dat de langdurige periode van olieschaarste veel sneller zal aanbreken dan wordt gedacht. Niet rond 2015, maar al in 2010 zal er wereldwijd een nijpend tekort zijn. De bodemprijs van een vat olie gaat naar 110 dollar.

Dat staat in de pas verschenen analyse Oil turbulence in the next decade. Het is de eerste keer dat Clingendael zich zo pessimistisch toont over de oliemarkt. Door de tekorten zouden er ook militaire conflicten kunnen ontstaan in olielanden in Afrika.

Het Internationaal Energie Agentschap ging er tot voor kort van uit dat de tekorten zich rond 2015 zouden aandienen. Clingendael becijfert nu dat de problemen al vijf jaar eerder hun beslag krijgen. ‘Als geen actie wordt ondernomen, zal het energiesysteem op zijn grondvesten schudden’, staat in het rapport. Zelfs met optimistische scenario’s zullen de tekorten het komende decennium aanhouden, denkt Clingendael. ‘Realistisch gezien, zal de situatie de komende tijd eerder verslechteren dan verbeteren.’

De wereld zal daardoor ‘door een periode van substantiële vraagverstoring’ gaan. Het tekort zal in 2030 ongeveer 11 tot 18 miljoen vaten per dag bedragen, oftewel tweederde van het dagelijkse verbruik in de Verenigde Staten. Als bestaande velden sneller opraken, wordt de krapte nog nijpender.

‘De afgelopen periode hebben we een voorproefje gekregen van een periode met tekorten’, zegt auteur Coby van der Linde van Clingendael. ‘De prijzen kunnen hevig gaan fluctueren.’

Door de olietekorten zullen de prijzen van olie op een hoog niveau blijven. Een prijs van 110 dollar per vat beschouwt Clingendael als ondergrens, waar nog geen jaar geleden veel deskundigen een prijs van 50 tot 80 dollar per vat reëel vonden. De olieprijs kan echter ook snel doorschieten naar 200 dollar per vat.

Vooral problemen boven de grond veroorzaken de krapte, zegt Van der Linde. ‘Er is nog voldoende olie onder de grond, maar door een mix van factoren wordt er nog altijd te weinig geïnvesteerd.’ In de jaren negentig staken energiebedrijven nauwelijks geld in nieuwe projecten, omdat de olieprijs met 10 tot 15 dollar per vat extreem laag was. Nu worden energiebedrijven geremd in hun investeringen door grote politieke en economische onzekerheden. ‘Bedrijven kunnen moeilijk inschatten of hun miljardeninvesteringen over twintig jaar nog winstgevend zijn.’

De olie-industrie kampt ook met een groot tekort aan technisch personeel, zegt voorzitter Rembrandt Koppelaar van de Stichting Peak Oil Nederland, een organisatie die al enkele jaren waarschuwt voor olieschaarste. ‘Door de vergrijzing is er minder kennis om de moeilijke projecten snel en foutloos uit te voeren.’ Volgens Koppelaar zijn de energiebedrijven te laat begonnen met investeringen en hebben ze onderschat hoe snel olievelden opraken.

Door de krapte kunnen er politieke spanningen ontstaan tussen de grootverbruikers China en de Verenigde Staten. Vooral in Afrika kunnen er militaire conflicten ontstaan. ‘Afrika kent nog veel zwakke regimes’, stelt Van der Linde. De eerste signalen voor een mogelijk strategisch conflict zijn zichtbaar: ‘China is zijn marine aan het uitbreiden. De Verenigde Staten hebben in het Pentagon een aparte desk voor Afrika opgezet.’

Vooral de kustgebieden van Angola en Nigeria vormen in potentie een militair conflictgebied, zegt analist Cyril Widdershoven van adviesbureau Deloitte. ‘Op zee kan je de boorplatforms beschermen met marineschepen.’
wablief?

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Olie tekort? Niet volgens Nu.nl

'Oliekartel kan oliebehoefte dekken'
Uitgegeven: 30 juli 2008 09:18
Laatst gewijzigd: 30 juli 2008 09:21

DEN HAAG - De organisatie van olieproducerende landen (OPEC) kan de wereldwijde behoefte aan olie het komende decennium makkelijk opvangen. Dit stelt Instituut Clingendael in een rapport over de oliemarkt.
ANP

Volgens de denktank uit Den Haag zal de olieproductie tot 2030 ongeveer half zo snel groeien als eerder voorzien. Dit betekent dat er in 2030 een productietekort van 11 tot 16 miljoen olievaten per dag is.

Volgens Clingendael kunnen de OPEC-landen nog 8 tot 10 miljoen vaten goedkope olie per dag extra produceren, waarmee ze het probleem voor de komende jaren oplossen. In 2005 bedroeg de dagelijkse wereldwijde olieproductie 83 miljoen vaten van 159 liter.
http://www.nu.nl/news/1679342/(...)oefte_dekken%27.html


'Enorme olie- en gasreserves in Noordpool'
Uitgegeven: 24 juli 2008 15:08
Laatst gewijzigd: 24 juli 2008 17:17

RESTON - De Noordpool kan in de toekomst een belangrijke leverancier van olie en gas worden. In het poolgebied zou zich meer dan een vijfde van de nog niet ontdekte reserves in de wereld bevinden.
http://www.nu.nl/news/1672154/(...)in_Noordpool%27.htmlWil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Lindsey Williams - VS Houdt Olievelden verborgen op Alaska - Part 1 of 8

Lindsey Williams heeft in de 70er jaren als dominee op de olievelden in Alaska gewerkt. Daar heeft hij ontdekt dat de VS olievelden verborgen houden die nog groter zijn dan die van Saudi Arabië en Irak samen. Hij heeft daar een boek over geschreven en vele presentaties gegeven. Die olievelden zijn groot genoeg om de VS 200 jaar van olie en gas te blijven voorzien zelfs met het huidige niveau van stijging. En na het schrijven van zijn boek is er nog een olieveld van die grootte ontdekt in Alaska. Waarom verbergt de regering van de VS dit voor de wereld? Waarom zijn ze Irak en Afghanistan binnengevallen? Voor de olie of voor de macht? Proberen ze met die inval de absolute alleenheerschappij over olie te bemachtigen? Een grote stap op weg naar de Nieuwe Wereld Orde?


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Olie te korten?
Flauwekul, er zijn velden over de hele wereld die nog niet eens in exploratie zijn genomen. En die velden zijn groot, heel groot. Er zijn andere krachtsvelden die de olieprijs kunstmatig hoog houden, 1 van de faktoren zijn de jenken zelf. Daar komt Oblama vanzelf wel achter. Als Oblama zich nu nog moet laten informeren is hij wel erg ver van de pot gerukt.

En als de jenken niet oppassen is hun bankroet sneller bereikt dan gedacht met alle egards natuurlijk aan de zittende president Bush. In de jaren 20 vande vorige eeuw zou hij goed genoeg zijn als schele acteur in een slap-stick. De werkelijkheid is echter erger, je hebt een volledige Amerikaanse bevolking nodig om zo'n man president te maken. De sukkels weten het nog klaar te spelen ook En wel 2 termijnen. Dus niet zeiken en klagen. Net als Nederland met z'n bakellende.

De Amerikanen hebben geen resources genoeg voor de absolute alleenheerschappij zoals je het noemt, verre van zelfs. Nu blijkt Iran zelfs een brug te ver en zitten de jenken met dichtgeknepen billen of er vanuit Tel-Aviv geen rare dingen komen. Overigens heeft de laatste een arsenaal achter de hand om Iran alleen af te kunnen. Met Amerika kan de Iraanse president praten, met de israelisch weet hij is die mogelijkheid een stuk minder.

En dan te bedenken dat Oblama president gaat worden.
Levensgevaarlijk ! Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Het valt me op dat geen van geen posters het over het klimaat/milleu hebben,
Dat er nog genoeg bronnen zijn neem ik aan, maar de vervuiling, de ozonlaag etIn 100 jaar is er wel iets veranderd, enorme luchtvervuiling, maar ook veel verbeterd ten goede.
Obama als president is prima, waarom niet?
Hij moet een kans krijgen, maar ik vrees dat hij als zn voorgangers in een mortuarum eindigt.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


VS nog nooit zo diep in de rode cijfers.

Dat is pas de begrotingstekort van 1 jaar.
Wat is eigenijk de totale schuld van Amerika ????

Zelf indonesia heeft niet eens zulke hoge schulden.
Boekhoudkundig gezien is Amerika al lang failliet , in feite de armste land op de planeet aarde.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nee Om Sid, VS is zeer zeker niet falliet,maar ik beschouw de VS als arm land, op cultureel gebied
lefs Om SidAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 

je wordt belazerd waar je bij staat.
Olieprijs fors omhoog
Uitgegeven: 30 juli 2008 22:18
Laatst gewijzigd: 30 juli 2008 22:22

WASHINGTON - De olieprijs is woensdagavond flink gestegen nadat was gebleken dat de Amerikaanse benzinevoorraad vorige week scherp is gedaald.
ANP

Analisten, gepolst door persbureau Reuters, verwachtten juist een lichte toename van de benzinereserves in de Verenigde Staten.

De VS hadden vorige week 213,6 miljoen vaten benzine op voorraad, meldde het ministerie van Energie. Dat zijn er 3,5 miljoen minder dan een week eerder, waar analisten rekenden op een toename met 200.000 vaten.

Vraag

Oliebedrijven hebben de productie van benzine verlaagd omdat zij een dalende vraag voorzien.

Hoewel de strategische voorraad ruwe olie van de VS vorige week juist minder sterk afnam dan voorzien, duwde het nieuws de prijs van ruwe olie omhoog. Een vat van 159 liter kostte woensdagavond bijna 126 dollar, een stijging van 3 procent.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Lindsey Williams: Olie gaat naar 50 dollar per vat

Door: Menno van der Hurk,

Lindsey Williams is een pastoor die jarenlang dienst deed op de olievelden in Amerika en met name Alaska. Hij bevindt zich in de unieke positie dat hij vele vergaderingen op hoog niveau heeft mogen bijwonen. Hij kent een aantal elite oliebaronnen persoonlijk en kan het verhaal dus direct uit de mond van de elite navertellen. Lindsey Williams heeft een boek geschreven genaamd 'The Energy Non Crisis' en heeft op Google Video al maanden lang de nummer 1 positie met zijn video over The Energy Non Crisis. Williams zegt al jaren dat de reden van de hoge olieprijs simpelweg berust op manipulatie. In Alaska is meer olie te vinden dan in heel het midden oosten. De Elite heeft er middels kartelvorming en manipulatie voor gezorgd dat deze olie niet wordt aangeboord. Onlangs heeft Lindsey Williams een update ontvangen van één van zijn kennissen in de binnenste cirkel van de elite. Het verhaal dat hij van deze oliebaron heeft vernomen is schokkend en ongelofelijk. We willen u dit verhaal echter niet onthouden omdat meneer Williams in het verleden zeer goede voorspellingen wist te doen, gebaseerd op de plannen van de elite. Volgens deze elite-insider gaat er de komende 12 maanden het volgende gebeuren:

* Op korte termijn zal de olieprijs nog stijgen.
* Er zullen twee nog niet publiekelijk bekend gemaakte olievelden worden geopend
* De locaties van de twee olievelden liggen noordelijk van Rusland en in Indonesië.
* Deze twee olievelden hebben bij elkaar meer olie dan het midden oosten
* Dit zal ervoor zorgen dat er een enorm overschot aan ruwe olie op de markt komt waardoor de prijs van een vat olie zakt naar ongeveer 50 dollar per vat
* Hierdoor zal de economie van alle landen in het midden oosten in elkaar zakken
* Hierdoor zal dus ook de economie van Iran in elkaar zakken
* Alle getroffen landen zullen in zeer korte tijd hun tegoeden bij de Amerikaanse staat opeisen
* Hierdoor zal de Amerikaanse economie in een crisis terecht komen die jaren zal aanhouden

De oliebaron liet ook nog weten dat presidentskandidaat John McCain de favoriet is van de elite en dat zij er alles aan zullen doen om er voor te zorgen dat hij de nieuwe president van Amerika wordt.

Lindsey Williams deed zijn verhaal op de Alex Jones show van maandag en dinsdag. Fragmenten uit de show zijn op Youtube geplaatst:

The Energy Non-Crisis (Paperback)


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Geloof ik direct dat er onder de aardkorst genoeg olie en gas te vinden is, ik lees ook mijn bronnen. Het probleem zit hem erin dat dit vele malen dieper ligt dus en ook lastiger te exploiteren is, zo ja, dus ook vele malen duurder en niet te vergeten er vele jaren over heen gaan, voordat het echt productief wordt. Los ervan, de olie die we nu uit de grond halen, nu net in die kort-lontjes landen ligt. En wie wil er nu te afhankelijk worden van dit soort landen. Ik reken daar Rusland ook bij.


Duitsland en Denemarken o.a. zijn al veel verder op gebied van alternatieve energie, Nederland zoals gewoonlijk komt weer met het nachtschip aanzeilen, maar goed er wordt aan gewerkt.
De windmolens zijn al bijna niet te tellen.

Ook al zoiets, olie is bij uitstek het terrein van de speculanten. Dus dat we belazerd worden, waar we bijstaan, verbaast me ook niks.
Zal Bos geen ene moer schelen, want de staatskas wordt er alleen maar door bijgespekt.

Emoticon: Clownwablief?

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Aha, vele malen dieper?
Gecontroleerd boren kan tot op 10 kilometer diepte. Dus waar zie je beren op de weg? De landen van de korte lontjes spelen nauwelijks een rol. Emoticon: Clown

Ennuh Duitsland en Denemarken als stokpaardjes, niet meer als 4% van het totale energie gebruik kan worden gehaald uit windenergie. Enig idee waarom? Omdat er geen "schnell" stromende lucht genoeg is. Dus de Denen en de Duitsers zijn ook gelimiteerd. En dat hebben ze nagenoeg al bereikt.

En Bos, ex Shell is al lang genoeg weg bij Shell om helemaal niet meer te weten waar het over gaat. Bovendien had Bos in exploratie en productie al helemaal geen kennis en inbreng behalve dat zijn werkgever Shell was. Dat staat wel leuk op je visite kaartje. Maar meer als dat is het ook niet Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Te gemakkelijk zoals jij het energieprobleem of liever tekort probeert te weerleggen. Alsof het een fluitje van een cent is.... Emoticon: Yawn

Om even op je eerder stukje terug te komen: wat is er mis mee als Obama zich laat informeren? Belangrijkste vind ik dat hij de goeie mensen op de juiste plek om zich heen weet te verzamelen.
Denk juist dat vooral deze onzichtbare mensen achter de schermen de dienst uitmaken. Geldt overigens ook voor Bush en zijn voorgangers.

Trouwens ook Nederland is voor een groot deel afhankelijk van de gasvelden in Rusland, trouwens groot deel van Europa.
Gelukkig dat Europa (Shell bijv.) de kennis in huis heeft, anders zouden verhoudingen al helemaal unbalanced zijn. Kortom de een heeft de ander nu hard nodig.

Emoticon: Cooool
wablief?

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het komt op mij meer als vreemd over dat Oblama zich nu nog moet laten informeren over de toestand. Olie en gas winning is geen fluitje van een cent. Maar zoals je het weergeeft is het niet juist. Nederland heeft voor wat betreft Gas niet zo zeer een voorraad probleem. Het gas uit de waddenzee is niet geschikt om direkt de pijp in te duwen zoals bijvoorbeeld uit Slochteren. er zit te veel zwavel in, en zal dus gemixed moeten worden met gas van andere velden. Of er zou een flinke ontzwavelingsinstallatie moeten worden gebouwd zoals die in Emmen bijvoorbeeld. Tot zover gas in Nederland.

Nog even terugkomende op Oblama. Als dit de voorbode is van hoe hij zaken aanpakt kan dat nauwelijks regeren zijn. Regeren is vooruit zien. Dat doet hij kennelijk niet, hij laat zich informeren als het al gebeurd is. Nu is hij geen president en kan hij feitelijk weinig doen. Maar zelfs dat pleit niet voor hem. Vooruitzien zit er kennelijk niet in. Want dan had hij de antwoorden of een reaktie al klaar. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Wat kost brandstof eigenlijk in de rest van de wereld?

Waar praten we in Nederland (en Europa!) over! Olieschaarste? Economische problemen door dure benzine, dieselolie, kerosine? Wie maakt deze brandstoffen zo duur? Wie dringt aan op openbare brandstofprijzen langs de snelweg? Wie eist concurrentie, waardoor “wishful thinking,” dat de prijs in ons land met een paar cent naar beneden gaat? Het zijn al die zogenaamde democratische Overheden, die de prijs van een liter benzine zo duur maken! Gelooft u het niet? U rijdt toch alleen maar op weg naar Spanje langs Luxemburg omdat de benzine daar “zo goedkoop” is!?

Bekijk dan deze internationale lijst eens met benzineprijzen in de rest van de wereld! Dan beseft u eindelijk hoe verschrikkelijk wij door onze (zelf gekozen) Overheid en de gesubsidieerde milieu- en anti-auto lobbies bedrogen worden! Wanneer wordt u eindelijk eens wakker? Geef dit de groots mogelijke verspreiding svp!


BENZINEPRIJZEN INTERNATIONAAL:
Afghanistan normale benzine € 0,43
Algerije diesel € 0,11
Azerbeidzjan diesel € 0,31
Egypte diesel € 0,14
Ethiopië Super € 0,24
Bahama's diesel € 0,25
Bolivia Super € 0,25
Brazilië diesel € 0,54
China Normal € 0,45
Equador normaal € 0,24
Ghana normaal € 0,09 (!)
Groenland Super € 0,50
Guyana normaal € 0,67
Hongkong diesel € 0,84
India diesel € 0,62
Indonesië diesel € 0,32
Irak Super € 0,60
Kazachstan diesel € 0,44
Qatar Super € 0,15
Koeweit Super € 0,18
Cuba normaal € 0,62
Libië diesel € 0,08 (!)
Maleisië Super € 0,55
Mexico diesel € 0,41
Moldavië normaal € 0,25
Oman Super plus € 0,20
Peru diesel € 0,22
Filipijnen diesel € 0,69
Rusland Super € 0,64
Saudi-Arabië diesel € 0,07 (!)
Zuid-Afrika diesel € 0,66
Swaziland Super € 0,10 (!)
Syrië diesel € 0,10 (!)
Trinidad Super € 0,33
Thailand Super € 0,65
Tunesië diesel € 0,49
US diesel € 0,61
Venezuela diesel € 0,07 (!)
Verenigde Arabische Emiraten diesel € 0,18
Vietnam diesel € 0,55
Wit-Rusland diesel € 0,51

Met superdank aan de Europese ‘mafiosa-regeringen’ voor hun accijns, btw... enzovoorts.
http://www.breda-en-alles-daar(...)ost-de-brandstof.htm


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

“Noordpool nog goed voor negentig miljard olievaten”De Noordpool zou onontgonnen voorraden bevatten van zo’n 90 miljard vaten olie en nog een grotere hoeveelheid aardgas. Dat blijkt uit nieuwe schattingen die het agentschap voor geologisch onderzoek van de Amerikaanse regering (USGS) gisteren publiceerde.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

De olie wordt duur betaald. Zelf inkopen en rantsoenen afspreken.

Met die olieprijzen worden we belazerd. Ja, India en China drijven de prijs op omdat ze steeds meer nodig hebben. De wet van de economie. In de economie spreken we van de wet van de schaarste. Als het product schaars is dan gaan de kopers tegen elkaar opbieden. Ze drijven daardoor de prijs op. Dat heeft dan niets meer met de echte waarde te maken. Olie wordt net behandeld als een schilderij van Rembrandt. Wie biedt er meer?

De economie van een heel aantal landen gaat op deze manier naar de ‘gallemiezen.’ De handel in olie is een wereldwijd gebeuren. Het gaat om miljarden vaten olie. De Opec maakt hier uiteraard graag gebruik van. De oliedollars vloeien hun kant op. Voor hen kan de olieprijs natuurlijk niet hoog genoeg stijgen. Vooral de westerse samenlevingen zijn zo ingericht dat we niet buiten olie kunnen. Geen olie en onze trouwe ‘vierbander’ staat roestend voor de deur. En de hele planning van ons leven valt in duigen, want hoe breng je kinderen naar school? En - meer nog - hoe krijg je die hele berg weekendboodschappen voor het hele gezin naar huis gesjouwd? Ja, dus als de benzine straks vier of misschien zelfs vijf Euro per liter kost, dan zullen we een heleboel andere zaken uit het budget moeten schrappen, maar de auto MOET rijden.

We hebben nu net weer een G8 achter de rug. Die pakten niet de ‘koe bij de horens’ maar blaatten dat we meer moeten doen aan alternatieve energie. Dat is allemaal mooi en aardig, maar dat lost op de korte termijn niets op. Als het even niet waait staan de windmolens stil en als het wat te hard waait staan ze ook stil, dus… En toch worden er gigantische ‘windparken’ aangelegd op het land en in de zee. Het kost een hoop en helpt een beetje. Er is altijd een permanent werkende energiecentrale naast nodig om energie op te wekken als het weer niet meewerkt. Met die alternatieven is het frutselen in de marge.

Er moeten dringend andere beslissingen genomen worden.

1. Er moet meer energie opgewekt worden met kerncentrales en
2. Auto’s moeten versneld geschikt gemaakt worden voor andere brandstof en
3. Er moet met de oliesjeiks onderhandeld worden over een BOVENGRENS aan de olieprijs.eer op; http://www.breda-en-alles-daar(...)rdt-duur-betaald.htm


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Als ze nou eens die accijns afschaffen op brandstof! Accijnzen waren toch oorspronkelijk door de overheid bedoeld om het gebruik te ontmoedigen....Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 


On 01-08-2008 11:11 Albert wrote:
Wat kost brandstof eigenlijk in de rest van de wereld?

BENZINEPRIJZEN INTERNATIONAAL:
Afghanistan normale benzine € 0,43
Algerije diesel € 0,11
Azerbeidzjan diesel € 0,31
Egypte diesel € 0,14
Ethiopië Super € 0,24
Bahamas diesel € 0,25
Bolivia Super € 0,25
Brazilië diesel € 0,54
China Normal € 0,45
Equador normaal € 0,24
Ghana normaal € 0,09 (!)
Groenland Super € 0,50
Guyana normaal € 0,67
Hongkong diesel € 0,84
India diesel € 0,62
Indonesië diesel € 0,32
Irak Super € 0,60
Kazachstan diesel € 0,44
Qatar Super € 0,15
Koeweit Super € 0,18
Cuba normaal € 0,62
Libië diesel € 0,08 (!)
Maleisië Super € 0,55
Mexico diesel € 0,41
Moldavië normaal € 0,25
Oman Super plus € 0,20
Peru diesel € 0,22
Filipijnen diesel € 0,69
Rusland Super € 0,64
Saudi-Arabië diesel € 0,07 (!)
Zuid-Afrika diesel € 0,66
Swaziland Super € 0,10 (!)
Syrië diesel € 0,10 (!)
Trinidad Super € 0,33
Thailand Super € 0,65
Tunesië diesel € 0,49
US diesel € 0,61
Venezuela diesel € 0,07 (!)
Verenigde Arabische Emiraten diesel € 0,18
Vietnam diesel € 0,55
Wit-Rusland diesel € 0,51

Met superdank aan de Europese ‘mafiosa-regeringen’ voor hun accijns, btw... enzovoorts.
http://www.breda-en-alles-daar(...)ost-de-brandstof.htm


Even vanuit een andere hoek bekeken.

Groot deel van die landen horen (imo) in de categorie kort--lontjes landen met (gewelddadige) despoten aan de leiding. 2 Deling in deze landen is behoorlijk groot met nauwelijks sociale voorzieningen, beroerde infrastructuur - strijkstok? - veel armoede, niet te vergelijken met onze armoede. Idd, we betalen ons blauw aan benzine en energie, maar intussen zit half Nederland nu van een 2e, 3e of mss wel 4e vacantie in 2008 in verre oorden in de zon te bakken. Het kan er kennelijk toch wel van af.

Hebben we eigenlijk wel het recht om zo te klagen?
Nederland hoort nog steeds tot de welvarendste landen.

Neem de dure benzine wel voor lief dan in 1 van die landen te wonen.
Ja, ok, als expat mss, waar allerlei privileges je in de schoot worden geworpen. Deze groep heeft al helemaal geen recht van spreken. Emoticon: Nooo

Emoticon: Clown

wablief?


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 10:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,254,717 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com