indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 30-12-2007 13:52 Hitami wrote:
Jeroen,

Je zeg wel pas op voor Indonesiers maar zij zelf ook heeft een Indonesische bloed hahahahahaha. Dus het wordt wel wat Emoticon: Stupid


Dat wordt dan een lang innerlijk gevecht Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Ho Lee Fuk

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Yerun je bent gewoon een grote... vul dat maar zelf in luister ik doe lekker mijn beklag en ben geen klein kind hoor don't worry!!!!!
adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

vind het gewoon te belachenlijk voor woorden iemand op dit forum die me dit gewoon gunt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zegt genoeg over jou


adu zeg!!! ben kapok!!

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Hoi Brenda,

Laat je dag niet verpesten door zoveel negativiteit, morgen is het oudjaar dan kan je gelijk met het vuurwerk je gal uitspuwen en het nieuwe jaar weer fris en fruitig beginnen! Begin maar vast met oliebollen bakken of pisang goreng!!!!

Pas op Brendababe, de Japanners buigen diep voorover hoor en dan moet je terugbuigen!!!!!!!! Emoticon: Party!

Ik zal goed op mijn cr.card letten, betaal er trouwens nooit mee in een restaurantje, hoofdzakelijk grotere dingen, zoals een nieuwe koffer, die noodgedwongen aangeschaft moest worden, of een medische behandeling die in de miljoenen liep, geld meenemen en wisselen of met je europas uit de ATM halen, weet je wat je wisselt en wat je uitgegeven hebt.

Trouwens in bijv. Frankrijk en Spanje betalen wij altijd de tol en de benzine onderweg ermee en nooit problemen gehad, wel alle strookjes bewaren.

En Jeroen, goeie tip, mocht mij dit na enige maanden overkomen dan weet ik dat ik zou moeten kunnen bewijzen dat ik in Nederland was.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Thanks Yoke!!!! hier heb ik wat aan niet iemand die het je gewoon gunt.


adu zeg!!! ben kapok!!

GALUH
User
spacer line
 

Hey Babe,

Het was skimming hoog waarschijnlijk, ik betaal gewoon met mijn postbankcard, en veel cash in de pocket. Als je
zeker wil betalen dan alleen op de bank geld ophalen met je credit-card. Dit gebeurt niet alleen op BALI. Duz niet boos worden op je ex landgenoten.
Ik ga toch naar Bali 01-02-'08 Emoticon: Party!Robert
User
User icon of Robert
spacer line
 

Jezus wat een kortzichtig triest persoon. Ga de volgende keer lekker naar Texel ofzo.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-12-2007 13:47 Yerun wrote:

...


Het zal voor de gemiddelde Indonesier ook even slikken zijn als ze horen dat je een halve bent, met je islamofobe en generaliserende kreten.


Even slikken ?
Waarvan ??
Van de schrikt of van het proesten ? ( niet dezelfde als proosten) .
Gelukkig maar dat ze een halve (??) Indonesier is.
Je kan ook zeggen een halve belanda .

Ik schrijf niks meer Emoticon: Yes! , tenslotte ben ik 100% Indonesier (geen Indo).
Straks krijg ik ook nog de schuld dat onze babe op afstand genaaid werd.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

gelukkig niet door si Sidia


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Robert ik hou zeker niet van Texel!!! al helemaal niet om in Nederland op vakantie te gaan met bekrompen belanda's bleh ik hou van wreld reizen toevallig en ook niet in Europa dus ga jij lekker in een tentje zitten op Texel kom ik jou godzij dank niet tegen


adu zeg!!! ben kapok!!

Robert
User
User icon of Robert
spacer line
 


On 30-12-2007 19:34 brendababe wrote:
Robert ik hou zeker niet van Texel!!! al helemaal niet om in Nederland op vakantie te gaan met bekrompen belandas bleh ik hou van wreld reizen toevallig en ook niet in Europa dus ga jij lekker in een tentje zitten op Texel kom ik jou godzij dank niet tegen


Je houdt van wereldreizen en gedraagt je zo kortzichtig en onvolwassen? Zal wel een succes zijn met jou op vakantie. Wat een feest. Ben benieuwd naar je volgende bestemming.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Als ik dit topic nou zo eens doorlees komt er maar 1 vraag in me op.

Of de uiting van frustratie maandelijks is?


It's only kinky the first time.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Brenda, ik heb nergens gezegd dat ik het je gun, ik kan het alleen wel eventueel verklaren. Gelukkig zijn meerderen het met mij eens dat je reacties over het algemeen sterk overtrokken zijn, dus wat dat betreft zit het wel goed.

Nogmaals een fijne reis toegewenst en kijk uit voor al die Indonesiers in Thailand en Japan. Emoticon: Shiny


Ho Lee Fuk

leomanado
User
spacer line
 

best mensen

Ik heb dezelfde ervaring in Ghana. Het ging daar als volgt ( achteraf)

Het meisje aan de balie bij het uitchecken in het hotel noteert het nr. wat achterop je creditkaart staat en vervolgens ben je het afschriftje kwijt van de betaling. Dat hebben ze gewoon uit mn bagage gestolen, die ik afgegeven had totdat ik naar het vliegveld moest.

Ze hebben dan dus je creditkaart nummer en het 3 cijferige nummer op de achterkant. Je kan dan alles op internet kopen. Heel eenvoudig voor hun. Ik bewaar het afschriftje van de betaling nu ook altijd zeer zorgvuldig.

Overigens had ik binnen 2 dagen een brief thuis dat interpay de betalingen niet vertrouwde ( dezelfde dag nog hadden ze van alles via internet gekocht) en mijn creditkaart geblokkeerd had. Heel erg oplettend zijn ze daar dus. Vervolgens een formulier invullen en de betalingen zijn nooit afgeschreven.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Indonesia staat bekend als nummer 1 als het gaat om creditcard-fraude. Dus men is gewaarschuwd. En zeker op Bali waar oplichten tot een kunst is verheven (naast houtsnijden en zilverwerk).

Beetje grof in de woorden Brenda, maar ik ken het wel. Had afgelopen maart een vriendin uit NL op bezoek (100% Indonesische maar in NL geboren) en zij vloekte en schold nog harder dan jou. Zij heeft hetzelfde als jij: NO Bali meer (maar nog wel andere delen van Indonesia).
Mijn ex had het ook (ook 100% Indonesische qua afkomst); na 5 jaren wonen in RI keerde ze terug naar NL met de opmerking: noem mij nooit meer Indonesische want daaraan kan ik geen positief zelfbeeld aan ontlenen.
Dus de kwestie van Brenda is niet zo vreemd of nieuw; er zijn er velen die met een blik van teleurstelling naar hun land van herkomst kijken (naast uiteraard degenen die positief er naar kijken: gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde).
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 31-12-2007 04:32 Yogya-Bali wrote:

Dus de kwestie van Brenda is niet zo vreemd of nieuw; er zijn er velen die met een blik van teleurstelling naar hun land van herkomst kijken (naast uiteraard degenen die positief er naar kijken: gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde).


Gelukkig maar . Emoticon: Smile
Het klopt ook dat Brenda's kwestie niet nieuw is , ze zal ook niet de laatste zijn die belazert kan worden.
Alleen voor haar is het nieuw en schokkend dat ze door haar sommigen van "bangsa" werd genaaid.
En toen moet hele eiland en land en volk het ontgelden.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

chapeau voor Yogya Bali!!!!!!!!
Hoe komt het nou dat ik zo negatief ben??? Ik heb me daar normaal gedragen dat ten eerste ten tweede ondanks mijn normale gewone gedrag werd ik echt waar elke dag een poot uitgedraaid elke dag weer ik werd er zo moe van elke dag maar weer opgelicht te worden ik kom toch niet op vakantie om opgelicht te worden?? Op den duur word je negatief door al die belevenissen echt ik lieg niet waarom zou ik??? Ik had het fijn gevonden om terug te komen met een mooie herinnering des te meer omdat mijn belanda man helemaal weg is van de natuur en het eten maar door onze negatieve ervaringen en nu weer met mijn creditkaart is dit de druppel voor ons geen Bali of Indonesie (omdat wij niet van moslim landen en hun gewoontes houden). Jammer... maar goed net wat Yogya - Bali zegt!!!! Ik vind ik mag best mijn ervaring neerzetten ondanks negatief dus als het negatief was en ik ging ook zo fanatiek op mijn toetsen bord tikken van ooo helemaal geweldig blabla dan mag het wel?? Ik vind ondanks mijn negatieve reactie is altijd handy voor de going to be Bali gangers om het in je achterhoofd op te slaan.
Van kritiek kan je ook leren!!!!! dus niet alleen maar de positieve kritiek die we allemaal willen.... ik zeg maar van alles kan je wat van opsteken!!!!

En oke ik kom fanatiek over vind je het gek ??? .......... maar desondanks iedereen een fijn 2008 en voor alle fans: ik hoop voor jullie alleen maar goede ervaringen!!!! HOu mijn reactie wel ingedachten kan geen kwaad!!!


adu zeg!!! ben kapok!!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach wat Brenda is overkomen daar zou iedereen van uit zijn verschoning gaan, ik kan mij niet iemand voorstellen die na een half jaar ineens 2000 euro van zijn rekening ziet afgeschreven door een paar bandieten zegt, "Goh wat een engerds", als ik eerlijk ben en het zou mij overkomen dan zou ik taal uitslaan waar Brenda nog een engel bij is.
Het is maar net wat je ervaringen zijn en hoe je je uit, Brenda had al geen fijne ervaring op Bali achter de rug en dan komt dit er nog effe overheen, ik kan mij haar reactie goed voorstellen en dat ze mensen op de tenen gaat staan, dat is voor haar jammer dan, zij is het lekker kwijt.
Dat ze alle mensen in IndonesiŽ over ťťn kam scheert is natuurlijk niet rŽeel, maar wel begrijpelijk, het is inderdaad zoals Yogya-Bali schreef op het eiland Bali is je kans het grootst om tegen dit soort praktijken aan te lopen, als Brenda op Java haar vakantie had doorgebracht en niet tegen deze creditkaartfraude had opgelopen dan had haar verhaal wellicht iets anders geweest, na ťťn bezoek aan Bali had ik voldoende gezien en mijn zakken vol, als ik de keuze heb van Bali in de zon of Texel in de regen, dan kies ik Texel.
Maar dat is voor iedereen persoonlijk.
Neemt niet weg dat ook op Texel, Amsterdam, Miami en waar ter wereld dan ook schurken rondlopen die er een kunst van maken om je via je creditkaart te rippen.
Ik heb mijn creditkaart meer als reserve bij mij voor calamiteiten, heb hem ťťn keer gebruikt maar wel bij een bank, voor de rest doe ik alles met mijn giropas, wat overigens ook fout kan gaan, pinnen geen geld krijgen maar toch geld afgeschreven, daar zijn ze bij de BCA goed in, maar dan blijft het verlies beperkt, bij de BNI ook meegemaakt met 2 miljoen maar dat werd na twee weken keurig weer op mijn rekening gezet, al doende leert men.
Ik zou zeggen Brenda, je hebt je hart gelucht, vanavond een nieuw jaar, drie keer diep ademhalen en laat het achter je, mensen die lang boos blijven zijn snel kriput zegt mijn vrouw altijd Emoticon: Wink
En een prettige jaarwisseling

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

He Malam mijn vriendje adu wil graag keness (schrijf ik dit goed??) blijven en niet kriput dank je wel dat je mijn reactie begrijpt net zoals Yogja Bali.
Trima kasi goed uiteinde he voor jou en je poppie(zo noem je je lief toch??)


adu zeg!!! ben kapok!!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Brendababe.

Gelukkig is de nuance terug in je postings. Een negatieve ervaring is erg vervelend. Niemand gunt je dat. Indonesie is geen hosanna. Ik wens je wel veel plezier in je komende reizen.


It's only kinky the first time.

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

thanks!!!! (maar ben nog wel boos hoor Emoticon: Angry Emoticon: Yes! )
Fijn uiteinde


adu zeg!!! ben kapok!!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 31-12-2007 11:04 brendababe wrote:
He Malam mijn vriendje adu wil graag keness (schrijf ik dit goed??) blijven en niet kriput dank je wel dat je mijn reactie begrijpt net zoals Yogja Bali.
Trima kasi goed uiteinde he voor jou en je poppie(zo noem je je lief toch??)

Hahahaha kenes, kan maar is een beetje aanstellerig voor jonge meisjes, en jij bent al iets ouder(wel een lekker stuk), kulit licin is een betere benaming.
Ja mijn duifje noem ik poppy, omdat zo zo lekker klein is met een hoog knuffelgehalte en ze vertegenwoordigd al het goede van IndonesiŽ voor mij.
Na vele jaren laat ze het kaas niet van haar brood afvreten en bovendien kan ze heeeeeeel kritisch naar IndonesiŽ kijken.
Maaaaaaaar bloed kruipt waar enz. enz. altijd weer prachtig om te zien hoe ze in IndonesiŽ haar hier opgedane kennis in praktijk brengt, haar Sundanees nog geheel op peil, ze kunnen alleen aan haar kleren zien dat ze uit Europa komt.
Nou je moet uit een verdomd goed nest komen om haar te besodemieteren, ze heeft het goede van twee culturen, vandaar dat IndonesiŽ voor mij geen problemen opleverd, met het kopen van meubeltjes, waar ik als witkop bij ben, zie ik de Chinezen zelfs zenuwachtig worden, dat is een kwestie van weten hoe, wat en berani.
Dat is natuurlijk heel iets anders als dat je als toerist gaat.
Maar eerlijkheidshalve zou het IndonesiŽ wel sieren als ze wat toeristvriendelijker zouden worden, brengt geld op namelijk.
Maar ik heb de indruk dat de macht van de imams in IndonesiŽ groter is als dat wij vermoeden.
Nog effe dan is IndonesiŽ weer in het stenen tijdperk verzeild, ondanks de optimistische cijfers van Om Sid.fred
User
spacer line
 

Mischien toch een tip: licht je creditcard-maatschappij in, over de periode dat je in het buitenland verblijft, zeker wanneer het over Indonesie gaat, ze zullen al de transactie blokeren die na je vertrek aangevraagd worden. Wat niet uitsluit dat er tijdens je verblijf wel gesjoemeld kan worden.
Groet,
Fredbrendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Hey Yerun (ken ik een rijmpje op...) maar eh is die grote N.. al geweest?????????? Jij woont daar in INdonesie??? (ja dan kom je die grote N daar niet tegen hoor.......)


adu zeg!!! ben kapok!!

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 31-12-2007 14:46 Malam wrote:

...

Maar ik heb de indruk dat de macht van de imams in IndonesiŽ groter is als dat wij vermoeden.
Nog effe dan is IndonesiŽ weer in het stenen tijdperk verzeild, ondanks de optimistische cijfers van Om Sid.

Cijfers ?
Even naar de CIA World Factbook kijken (2006) , dan zie je dat de current account balance van Indonesia op nr 26 staat met een + saldo van $ 9.686.000.000 .
Singapura op nr 10 met $ 41.290.000.000
Malaysia staat op nr 15 met $ 25.560.000.000
Philipina op nr. 35 met $5.022.000.000
Thailand op nr 40 met $ 3.231.000.000

Nederland staat op nr 7 met $ 57.520.000.000

En op nr 163.,de armste land is USA met minus - $.811.500.000.000


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

85,291,474 topic views - 240,165 posts - 13,729 topics - 33,261 members - last post @ 25-09-2020 14:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,011,673 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com