indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Renate ik ben r weer:
Ondanks mijn negatieve ervaring kan ik je dit niet onthouden: snorkelen bij de 3 eilandjes vlakbij Bali Nusa Cennigan, Nusa Lembong en nog een ben de naam kwijt maar daar is het prachtig!!! Aanrader dus!!

Zo kijk niet helemaal negatief!!! wat betreft het landschap dan Emoticon: Wink de rest weet je hoe ik r over denk Emoticon: Yes!
Kijk maarw at je met mijn info doet betreft snorkelen


adu zeg!!! ben kapok!!

Pamelabak
User
spacer line
 

Brenda,
Mijn man en ik proberen elk jaar naar IndonesiŽ te gaan. En onze ervaring is dat je bij reisbureaus voordeliger uit bent. Zij zoeken de goedkoopste tickets. Wij nemen altijd tickets naar Denpasar en van daaruit reizen we verder. Als je daar een taxi neemt, moet je gewoon eentje met een meter nemen. Of als je vanuit Nederland een hotel reserveert kan je een transfer regelen. Is ook niet zo duur (uit ervaring). De hotels op Bali regelen vaak zelf allerlei excursies en kunnen je hele goede tips geven. Wij hebben in Ubud in een heel leuk hotel gelogeerd. Dit hotel organiseert op kleine schaal leuke dingen. Dit jaar gaan wij richting Lovina Beach (Noord Bali) en hebben een bungalow bij fam. Gede gereserveerd. Bungalows staan op het strand. Kosten: Ä 12,00 euro per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt. Je kunt het vinden op: www.gedehomestay.com. Laat je door niemand wijs maken dat Bali niets is. Wij ervaren de Balinezen als een heel vriendelijk volk. Wij hebben al diverse Aziatische landen bezocht, dus weten waarover wij het hebben. Een advies probeer met een Aziatisch vliegmaatschappij te gaan. Je hebt daar iets meer beenruimte en de service is heel goed. Meestal gaan wij met: Malaysia, Singapore, Cathay (Hong Kong) of Garuda. KLM zou ik persoonlijk niet nemen.
Verder feliciteer ik jullie met het voornemen om te gaan trouwen en hoop dat jullie een hele fijne huwelijkreis mogen hebben.
Groet,
Pamela
Pamelabak
User
spacer line
 

Renate,
Wat betreft het snorkelen, dat kan je heel goed doen bij Lovina Beach (Noord Bali).
Trouwens de rijstvelden van Bali zijn de mooiste van IndonesiŽ.
Groet,
PamelaYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry Pamelabak. Ik denk toch van niet. Heb je wel eens in andere delen van Indonesia gereist? Ik ben meer dan 10 jaar reisleider geweest in dit land en heb allerlei streken gezien.
Bali is mooi, maar komt niet voor in mijn aan te raden top 10. Indonesia is vol met prachtige gebieden. Bali heeft het voordeel makkelijk bereikbaar te zijn: overzichtelijk qua oppervlakte, redelijke infrastructuur, etc. Maar er zijn vele nog mooiere streken in het land. Qua rijstvelden zijn de sawahs in West-Java en Karanganyar veel indrukwekkender. Wel van de geeikte paden afgaan.
brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

hahaah wat een goeie pamelabak oh zo heet ze echt hmmm je zou bijna denken pamela anderson sorry ik dwaal af (NAAR verre oorden maar niet bali hihih)


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

pamela anderson nee grapje ik heb ook wat Aziatische landen bezocht maar ik heb Bali als onwijs negatief ervaren.... maar ieder bekijkt het anders door zijn of haar roze bril die van mij zijn spontaan de glazen zwart geworden
enne `pammie ff goed lezen ga niet trouwen hoor dit jaar joh ben all 14 jjaar getrouwd en in Florida aan de Oostkust geweldig!!!!! Maar eh zou wel mijn trouwen weer over willen doen hoor wel weer met mijn huidige kanjer!!!! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

Geschiere
User
spacer line
 

Hoi REnate,

Ja wat de een een pielig stroompje vindt is voor de ander gewoon een hele leuke dag op het water midden in een prachtige natuur met een leuke gids. Wij vonden het zeker geen pielig stroompje want er zitten regelmatig wat drops in en je moet gewoon flink meepeddelen. Wij vonden het in elk geval een super dag en hebben erg genoten. Je kunt dit overal zo regelen. Ze komen je dan s morgens ophalen bij je hotel en brengen je naar het startpunt. Na afloop kun je je douchen en krijg je een maaltijd. Wij hebben dit gedaan toen we in Ubud zaten maar je kunt het overal vandaan wel regelen alleen ben je dan iets meer tijd kwijt om s morgens bij de boten te komen.
Succes.

gr.ElmaYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Er is duidelijk een nieuwe generatie Nederlandse toeristen voor Indonesie opgestaan. Vroeger gingen de meeste Nederlanders eerst een reis over bijv. Sumatra en Java maken en eindigden dan voor een paar dagen in Bali. Men had nog voldoende band met Indonesie om de andere eilanden niet links te laten iggen.
Nu zijn er duidelijk veel uitsluitend Bali-gangers, zoeken naar de weg van de minste weerstand en voelen zich alleen thuis op plaatsen waar de infrastructuur goed is geregeld (de islam-fobie zal ook een rol meespelen). De avontuursgeest is er duidelijk uit en de beperking blijft tot de ("vroegere" Emoticon: Wink eindbestemming: Bali (en geen streep verder, behalve dan soms Lombok, lekker dichtbij). Bali heeft werkelijk weing van Indonesie te bieden. Haar populariteit blijft voor mij een groot raadsel (of is het de angst om andere - minder makkelijk bereikbare - paden te berijden???). Als je dan toch alleen Bali kiest (ende rest van Indonesie links laat liggen), zou ik toch een voorkeur hebben voor Thailand: minder gehussel, betere infrastructuur, even goedkoop/duur, meer kwaliteit voor je geld, minder belazerij, meer cultuur, etc.
Geschiere
User
spacer line
 

Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om aan het eind van hun vakantie een relaxed weekje strand, surfen en zonnen willen. Dit is niet altijd de weg van de minste weerstand. Wij zijn met onze kinderen (toen 10 en 13) drie jaar geleden voor het eerst naar Bali gekomen. En inderdaad omdat het de eerste verre reis was en onze jongste dochter verstandelijk gehandicapt is kozen wij voor "de weg van de minste weerstand"en gingen naar Bali, Lombok en Gili Air. Enorm genoten. Het jaar daarop Thailand rond getrokken en afgelopen zomer de jungle van Borneo opgezocht. Allemaal heel leuk. Komend jaar gaan we Sumatra ontdekken en vinden het dan heerlijk om de vakantie af te sluiten met een klein weekje Bali. Er zijn nu eenmaal mensen die een vakantie naar Frankrijk al een onderneming vinden en als die dan iets spannends willen doen moet je niet verwachten dat ze meteen heftige tochten gaan maken maar deze mensen kiezen er voor om lekker naar Bali te gaan. Ach zo is er toch voor iedereen wat lijkt me. En je zult altijd mensen houden die niet van natuur houden maar alleen de zon en het strand willen zien. Ik zou daar dan niet helemaal voor naar Bali vliegen maar iedereen moet het gelukkig helemaal voor zich zelf weten.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-01-2008 12:39 Geschiere wrote:
Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om aan het eind van hun vakantie een relaxed weekje strand, surfen en zonnen willen. Dit is niet altijd de weg van de minste weerstand.


Daar had ik het ook juist over: aan het eind van de vakantie een paar dagen Bali voor relaxen, strand, surfen. Geen tegenstrijdigheid in ons beider verhaal.jenne
User
spacer line
 

Wat een dombo ben jij Brendababe zulke type s ben ik meer tegen gekomen op mijn reizen.
Dat zijn die figuren die altijd een ander zitten uit te kafferen zonder er bij na te denken wat ze zelf voor stommiteiten uithalen.
Als je maar zorgt dat dat je dom genoeg overkomt wordt je overal te pakken genomen
Nee van deze figuur zou ik maar geen adviezen aannemen want als dit allemaal klopt wat deze figuur zegt kan je beter helemaal niet meer op vakantie gaan.
En wat mij betreft Bali paradisebrendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Hallo ik heb helemaal niemand in Bali uitgekaffeerd en wat heb ik dan voor stommiteit zelf uitgehaald dan? kan je dat even onderbouwen hoezo dom ?kan jij goed schrijven met je adviesen? is met een Z hoor dame maar niemand hoeft naarmijn advies te luisteren absoluut niet is ook helemaal mijn bedoeling niet hoor tuut tuut zeg kalm aan hoor.
Tuurlijk kan je op vakantie gaan en lekker naar Bali maakt mij wat uit... helemaal niets hoor
Ik zeg maar zo ik zeg maar WOEF
Voor jou is het Bali Paradise is toch helemaal geweldig voor jou super toch? voor mij niet maar wat kan jou het schelen?? als ik iets wil en tig spreken dat tegen doe ik het toch dus zo kan je het ook bekijken gewoon lekker naar Bali gaan is toch helemaal prima meissie???
Ik heb r geen last van. Mooi toch? jij geen last ik geen last en allemaal happy toch geweldig happy wezen??? Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

quote:
Als je dan toch alleen Bali kiest (ende rest van Indonesie links laat liggen), zou ik toch een voorkeur hebben voor Thailand: minder gehussel, betere infrastructuur, even goedkoop/duur, meer kwaliteit voor je geld, minder belazerij, meer cultuur, etc.

Dat vind ik persoonlijk ook hij slaat voor mij de spijker op zijn kop minder belazerij betere infrastructuur en ik bedoel hier mee: de eilanden in Thailand is met onwijs goede en vertrouwde boten geregeld dat heb je niet zo zeer in mijn belevenis in Bali maar goed maakt ook niet uit en minder gehussel dat ook zeker
Cultuur hmm de balinese cultuur is ook prachtig maar Thailand ook!

Maar ach iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur ik zeg leven en laten leven!!! iedereen in zijn of haar waarde laten dan komen we met z'n allen een heel eind.
Ik vind wel een ieder mag wel zijn of haar posi en negatieve mening hier neer zetten.

Naast al mijn hoop negatieve postings zijn er ook wat positieve van mijn persoontje over Bali zeg niet dat het niet zo is!!!!!!
Bali heeft een mooi landschap in Bali kan je giga goed eten, De restaurants in Bali zijn erg leuk veel lounge tenten geweldig!!! In Bali kan je mooi snorkelen! daar dat zijn al weer wat positieve dingen daar aan tegen heb ik voor MIJN gevoel ook een hoop negatieve dat bespaar ik julllie allemaal!! En nu gaat ik lekker tidur selamat tinggal.
Morgenavond weer op mijn werk kan ik niet meer prikken (jeroen weet wel waarom)

Emoticon: Yes! Emoticon: Wink Emoticon: Bye bye


adu zeg!!! ben kapok!!

Shirley
User
User icon of Shirley
spacer line
 

Bali heeft werkelijk weing van Indonesie te bieden. Haar populariteit blijft voor mij een groot raadsel (of is het de angst om andere - minder makkelijk bereikbare - paden te berijden???). Als je dan toch alleen Bali kiest (ende rest van Indonesie links laat liggen)

Je hebt helemaal gelijk Yogya-Bali; Als je voor de 1e keer naar Bali gaat dan is dit wel een belevenis. Toen wij voor de 1e keer gingen was dit ook super spannend. Nee niet op huwelijksreis. Maar snap de keuze van Renate wel. Wij zijn in Sanur geweest. Leuk maar geen mooi strand. Ligt een hoop troep en wit is het vooral niet! Bovendien hebben wij een leuke chauffeur gehad en hebben wij de vakantie op Bali als positief ervaren. Een jaar later zijn wij in Java geweest van Jakarta met bus naar Yokjakarta en VV. Dit was een hele mooie vakantie en vind Java dus ook veel mooier en echter dan Bali, want dat is in mijn ogen het echte IndonesiŽ. Na Java zijn we weer naar Bali gegaan. Na die vakantie dacht ik NOOIT meer Bali. (Zie teksten Brendababe allemaal gevolgd en ze heeft echt gelijk) 1 pluspunt; we hebben mensen ontmoet en zijn ook in de kampung geweest bij die mensen thuis (Bangli). Los van nooit meer Bali, was dat natuurlijk wel fantastisch. Dus Renate, als je gaat, niet alleen naar de stranden maar ga ook het binnenland in. Je hebt daar genoeg chauffeurs die jullie daar naartoe brengen. En voor Brendababe.. Ik zou zeggen probeer Java. Maar niet Borobudur (al moet je dat gezien hebben)..Daar komen ze als bijen op je af om maar iets te kunnen verkopen. Je bent net een filmster met de paparazzi om je heen. poeh poeh.. maar ook dat is een ervaring om nooit meer te vergeten... Emoticon: Bye byejenne
User
spacer line
 

Raften heb ik ook een keer gedaan op Bali maar jammer genoeg weet ik niet meer waar het was ,het lag in ieder geval een kilometer of 40 boven Kuta maar meer weet ik er niet meer van behalve dan dat het een supertrip was.
Je moet het via een organisatie doen want die rafts die moeten met een auto naar het startpunt teruggebracht worden dit kan je niet zelf regelen ik vond het een absolute aanrader en mijn metgezellen ook we waren met 5 personen,we hebben het geregeld vanuit Kuta.
En wat betreft snorkelen en duiken ik heb gesnorkeld op Gili Air een eilandje tussen Bali en Lombok aanrader!!!
En ik heb het ook gedaan bij Menjangan eiland en dat ligt weer in het noordoosten van Bali
Dit heb ik vanuit Lovina geregeld heel simpel te doen en nog mooier dan Gili Air vond ik tenminste.
Amed ben ik nog nooit geweest dus dat weet ik niet.
En Pangandaran en de Burubudor zijn ook echte toppers
Ga zelf maar kijken veel plezier
En zoek je een goedkope plek om te overnachten kijk dan hier maar Ä6 per nacht voor 2 personen met ontbijt in Lovina Anturan

WWW,AGUNG.MARKTPLAZA.NL
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,341,468 topic views - 240,165 posts - 13,729 topics - 33,261 members - last post @ 25-09-2020 14:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,100,708 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com