indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hallo,

Wij zijn aan het rondneuzen om naar Bali op vakantie te gaan. Emoticon: Party!
Echter wanneer kunnen we het beste gaan?..... we willen wel in het voorjaar gaan.
Dus Januari, Februari of Maart.

We hebben wat rondgekeken en reeds besloten dat we dan graag in Sanur willen verblijven. Iemand een suggestie? We houden niet van die enorme massahotels.
Maar wel wat luxe, en vooral lekker eten..........
Ook het liefst een beetje in de buurt van het avondgebeuren.....in ieder geval de cafeetjes/restaurantjes en winkeltjes.
Heeft iemand tips over het perfecte hotel voor ons?

Groetjes Renatespacer line  

Het regen seizoen is net begonnen in Indonesie en dat zal wel aanhouden tot ergens in het begin van volgend jaar, als je niet van regen houd kan je beter later in het jaar naar Bali komen.

Greetzrobbert
User
spacer line
 

Hoi,
In Januari en Februari kan het behoorlijk regenen, ik heb dagen meegemaakt dat het bijna de gehele dag regent en dan ben je niet blij ! Maart is een overgangsmaand, soms droog soms korte buien. Overigens is op Bali net als over de gehele wereld het weer behoorlijk in de war, dus je kunt best het omgekeerde meemaken.
Sanur heeft niet een enorm avondgebeuren. Persoonlijk kies ik voor een strandhotel dat aan het strandpad ligt. Binnen loopafstand vindt je dan vele restaurants e.d. Als je dan een centraal liggend hotel kiest maar wel met cottages dan heb je totaal geen last van massa's. Een die hierin aardig past en ook redelijk betaalbaar is, is Gazebo (effe googelen).
Veel plezier. Robspacer line  

Hi Dutchguy 1000, ok later naar Bali komen......je bedoelt met later dan echt juni-juli ofzo?

Robbert, thanks voor je reactie, Jan en Feb gaan we dan sowieso schrappen....maar Maart zo eventueel wel kunnen?
Als het ook ff op een dag regent dat vinden we niet zo erg.....
Als het maar warm is en als de zon maar weer achter de wolken vandaan komt.

Robert
User
User icon of Robert
spacer line
 


Maart of April vind ik altijd een mooie periode om te gaan. Beetje aan het einde van het regenseizoen en mooi groen allemaal.

ketut.nl
User
User icon of ketut.nl
spacer line
 

Ik zou kiezen voor begin maart. Als ik het goed heb valt Nyepi (Balinees nieuwjaar) op 7 of 8 maart en is wel leuk om mee te maken, vooral de dag ervoor. Moet je maar even in google opzoeken, wat het allemaal precies inhoudt.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Renate,
Als je alleen die periode op vakantie kan dan is half Maart tot half april een tijd waarin er af en toe nog regen valt maar dat is wel verfrissend en dan regent het niet de hele dag door.
Ik kan je geen garantie geven want het weer is overal in de war en soms regent het wanneer het niet de tijd is en soms is het te warm.
Koud zul je het niet hebben, ook al regent het pijpestelen.
Neem desnoods zo'n kleine parapluie mee in je koffer.
Of je voor Hari Nyepi moet kiezen moet jezelf weten, er wordt dan geen verlichting ontstoken en er wordt niet gewerkt.
Accomodaties voor toeristen treffen wel voorzieningen maar als je het toch wilt meemaken dan moet je het ook echt doen en ondergaan.
Sanur heeft wel veel hotels aan het strand maar er is 's avonds niet veel te doen, uit eten gaan kan wel.
Kuta / Legian heeft meer uitgaansgelegenheden, het is maar wat je zoekt en je kan overal met de taxi heen, is best te betalen. De meter aan of een vaste prijs afspreken.
Veel plezier toegewenst Emoticon: Bye bye

P.S
Ik heb even gegoogeld en wat informatie over Hari Nyepi gevonden.


Nyepi
Hari Nyepi is nieuwjaarsdag in Bali. Letterlijk betekent het de dag van de stilte. Op Bali hanteert men de onder andere de "Saka" kalender. Nyepi is dus volgens deze kalender het begin van het nieuwe jaar. Op die dag moeten Balinese Hindoes vier verboden in acht nemen -de Catur Brata Penyepian, dat wil zeggen: zij mogen geen vuur en geen licht aansteken (Amati Gni), zij mogen geen werk doen (Amati Karya), zij mogen niet op bezoek gaan, noch reizen, zelfs niet een stap zetten op hun binnenplaats (Amati lelungaan), en zij mogen zich niet vermaken, zoals kijken naar de televisie, gokken of spelletjes doen (Amati lelanguan) Niemand mag zich op straat begeven en er zijn die dag ook geen veerboten die varen en de luchthaven is gesloten. Ook toeristen dienen zich binnen de poorten van het hotel te vermaken.
Dit alles is bedoelt om het nieuwe jaar weer fris en schoon te beginnen.

Drie dagen voor Nyepi wordt een Melasti ceremonie gehouden. Op deze dag brengen Balinezen heilige afbeeldingen en offers naar de zee. Hier wordt dan een reinigingsceremonie gehouden.

De dag voorafgaand aan Nyepi wordt de Tawur Kesanga ceremonie gehouden. Balinezen hebben dan al wekenlang aan hun ogoh-ogoh poppen gewerkt, welke op deze dag gebruikt worden. Deze poppen moeten de kwade geesten voorstellen, zijn levensgroot en worden speciaal voor deze dag gemaakt. Met zoveel mogelijk geluid worden deze ogoh-ogoh's door de straten van ieder dorp gedragen waarna ze uiteindelijk verbrand worden, waarmee wordt aangegeven dat de boze geesten de mensen verlaten.

Ngembak Geni, is de dag na Nyepi. Balinezen gaan dan bij familie en verwanten op bezoek en vergeven elkaar.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,109,206 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,282 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,520,033 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com