indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (0 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

CJ Lentze
User
User icon of CJ Lentze
spacer line
 

Heb vandaag zelf geprobeerd een petjelletje in elkaar te flansen. Is maar half gelukt! Maar oefening zal kunst baren. Had -of all things- de rijst veel te nat gekookt, maar de pindasaus was toch best lekker. Niet pedis, zoals een petjel hoort te zijn, maar veel milder. Alleen een scheut kentjoer erin, gesneden uitje, suiker, zout en een vleugje witte peper.


'There is nothing I don't know; it just hasn't come to me yet' - Nikka Costa, 'Tug Of War'

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

In de pecelsaus moet ook fijn gesneden jeruk purut blad.


Shalom

CJ Lentze
User
User icon of CJ Lentze
spacer line
 

Bokito, ik zal de jeruk perut dan toevoegen de volgende keer dat ik de petjel maak. (Maar zoals ik al aangaf is mijn oma's petjel-recept geen echte petjel- de saus niet pedis genoeg, en 't wordt gegarneerd met tahoe en tempe. 't Is meer een gado-gado.)

Bokito, hoeveel jeruk perut blad zou ik moeten toevoegen (zeg maar, per volume-eenheid saus)?


'There is nothing I don't know; it just hasn't come to me yet' - Nikka Costa, 'Tug Of War'

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Lentze,
Je kan de bumbu pecel ook kant en klaar in de toko kopen.En dan gewoon even proeven en dan eventueel 2 blaadjes ceruk purut fijn snijden en toevoegen.Ik weet niet met volume hoeveelheden te werken.


Shalom

CJ Lentze
User
User icon of CJ Lentze
spacer line
 

Bokito, ik ben dom. Ik had vandaag nog aan m'n moeder gevraagd over de pindasaus, en nu blijkt dat zij in plaats van het jeruk-perut-blad voor de aroma gebruik maakt van citroensap. Ik had dit ook genoteerd toen ik het recept van haar overnam, maar op het moment van koken had ik geen citroen in huis, heb het toen ook niet gekocht, en dacht bij mezelf 'Nou, dan doen we maar zonder'.


'There is nothing I don't know; it just hasn't come to me yet' - Nikka Costa, 'Tug Of War'


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



51,373,049 topic views - 223,801 posts - 13,517 topics - 16,730 members - last post @ 21-11-2017 02:22 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2017
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

92,368,850 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com