indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Hoe brengt die verwende elite van Indonesie haar dagen normaliter eigenlijk door. Doelloos niksen?


De elite van IndonesiŽ 'lijdt' onder suikerfeest
door onze correspondent


Vrijdag 12 oktober 2007 - Esther de Jong- JAKARTA - Een exodus van duizenden kindermeisjes, huishoudsters en chauffeurs uit Jakarta laat de rijke elite van de Indonesische hoofdstad tijdens het suikerfeest ontredderd achter. Om te voorkomen dat ze zelf moeten wassen, dweilen en koken, checken ze massaal in bij de dure hotels.


Jeffrey Kurniawan heeft net baantjes getrokken in het zwembad van een luxe vijfsterrenhotel in het centrum van Jakarta. Hij woont met zijn gezin vier kilometer bij het hotel vandaan.
"Natuurlijk is het thuis comfortabeler, maar wie moet er dan koken? En het huis schoonmaken?" Zijn personeel is samen met zo'n twintig miljoen andere moslims op weg naar hun geboortedorpen om daar het einde van de vastenmaand ramadan te vieren. In het nabijgelegen Bandung en Yogyakarta zijn de hotels inmiddels volgeboekt, net als veel hotels op Bali.
Er zijn ook speciale agentschappen die invalkrachten regelen. "Ik zou niet weten hoe ik in mijn eentje voor mijn twee kinderen moet zorgen", verzucht huisvrouw Irarosa Ardi. Voor de komende twee weken heeft ze via zo'n bureau een kindermeisje ingehuurd.
Terwijl de jetset complete maandsalarissen uitgeeft aan luxueuze onderkomens en invalkrachten, is een trein- of buskaartje voor het merendeel van de 235 miljoen IndonesiŽrs de enige uitspatting die zij zich kunnen veroorloven.
Op de laatste twee dagen voor het suikerfeest nemen vanaf station Senen in het centrum van Jakarta zo'n elfduizend passagiers dagelijks de trein. De 27-jarige Sari zit met haar dochtertje op het perron, ze hebben een reis van tien uur voor de boeg. De terugkeer naar huis is ontzettend belangrijk voor haar. "Het is de enige keer per jaar dat ik mijn familie kan zien."
Steeds meer IndonesiŽrs maken de vaak urenlange tocht naar huis op hun brommer. Leningen om een brommer te kopen zijn makkelijker af te sluiten. Ook wordt een brommer gezien als statussymbool.
De regering roept de circa 2,4 miljoen brommerrijders op voorzichtig te zijn en met niet meer dan twee mensen te rijden. Het is in IndonesiŽ doodnormaal om met een compleet gezin van vier mensen op een brommer te zitten.
De chaos wordt verergerd doordat de twee grootste moslimorganisaties het niet eens worden over de datum van het suikerfeest. Voor de 64-jarige Suryadih maakt dit niet zoveel uit; als tokohouder op het Senen station heeft hij zijn treinkaartje voor de tien uur durende terugtocht al geregeld. Hij gaat om zijn vrouw en kleinkinderen te zien, maar verlangt ook naar het uitzicht op de rijstvelden, de rust en de schone lucht. Daar heeft hij slechts drie dagen voor. "Dan moet ik terug naar Jakarta, want mijn winkel moet draaien als iedereen weer terugkomt."

'Ik zou niet weten hoe ik in mijn eentje voor mijn twee kinderen moet zorgen'
[url][/url][url][/url][url][/url]


wablief?

papaya
User
User icon of papaya
spacer line
 

Triest maar waar... Emoticon: Nooo


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

zieleffe
User
spacer line
 

Dit verhaal is de werkelijkheid van een land die het eigenlijk het niet kan permitteren om zo lang van werk te blijven.
Kan je dan ook gelijk meenemen hoe het moraal van de Arbeid volk is.. Emoticon: Cry
Wie wil nog inversteren mag het zeggen............... Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Tya Ziel , voordat je iets schrijft moet je eerst gaan specificeren/duidelijk maken wat de schrijfster bedoelt. En over welke Indonesiers heeft ze geschreven. ?
En in het artikel staat ook niet beschreven wie ze zijn , en het is gewoon gelul dat een "rijke" Indonesier niet kan koken.Een supermie kan iedereen maken.

Het eten is altijd dagen van te voren klaar gemaakt. En het kan altijd in Lemari Es (Koelkast) geplaats worden
En magnetron hebben ze ook wel in huis .

Een telefoontje is ook goed voor een bestelling van een complete maaltijd.
Delipery heet dat dacht ik . Wordt thuis bezorgd. Indien nodig met bediening erbij.
En als je rijk genoeg ben , kan je ook voor een paar dagen buitenhuis gaan eten , hoeft je niet naar een sterrenhotel te gaan.
Dat is gewoon gelul 1ste klas dat de Indonesische Elite (die Islamieten zijn )het moeilijk hebben , dat ze naar een 5* sterrenhotel moeten uitwijken .
Doen ze dat , worden ze ook uitgelachen door hun gelijken .

En dat de Indonesische "Elite "(wat is dat ?) er onder lijden , ze blijven gewoon in hun eigen stulpje , om hun familie te kunnen ontvangen .
En omdat ze geld genoeg hebben zullen ze ook een regeling treffen dat hun PRT niet allemaal tegelijk naar hun kampung / huis gaan met de Lebaran.
Trouwens een "rijke" Islamiet die gasten in een hotel ontvangt tijdens de Idul Fitri wordt keihard uitgelachen , en niet alleen door hun gelijken. Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Dan realiseren ze zich in ieder geval een paar dagen per jaar dat ze zelf helemaal NIETS kunnen zonder hun hulp in het huishouden. Vind het wel grappig om te lezen eigenlijk.


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ya , zo'n verhaaltje van een buitenlandse koresponden is natuurlijk grappig om te lezen. Het is ook bedoelt voor de thuisfront , ya je moet toch af en toe een stukje sturen.
Wat bedoelt ze met Indonesische elite ?
Hoe zien ze er uit ? Waar wonen ze , welke inkomen hebben ze ?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Om Sid mag ik er op wijze, je kijk op dit fenomeen is belachelijk eenzijdig te noemen.
Er bestaan nou eenmaal vele chinezen daar die er een huishoudster (pembantu) en een chauffeur er op na houden.
Ik dacht dat u het over rijke alleen islamieten, daarop de nadruk legde, u had er over wat is dat? ik ga niet quoten want het staat er duidelijk hier boven mijn Posting....
Mag ik u zeggen dat er nu velen bedrijven stil liggen, en dat men met zijn velen een chaos maken in IndonesiŽ een gek volkje zo te willen reizen.
Maar niet alleen in IndonesiŽ in Bangladesh ook trouwens....
Het niveau wil maar niet omhoog daar, om zich wat aan te trekken wat er met alle personen gebeurd zou men zich meer vrij dagen moeten geven zodat ze wel even een keer per jaar naar huis kunnen.
Men dunkt heb vele foto kunnen bekijken hoe het zich als vee laten vervoeren.
Hier krijgen de varkens nu aandacht van de dieren vrienden om beter vervoer te verzorgen.
Het lijkt niets om zo met het volk te zeulen, die hun kans pas grijpen bij het einde van de Ramadan....... Emoticon: Devil Emoticon: Cry Emoticon: So funny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ziel , als ene meprau of menir iets gaat schrijven voor de thuisfront(in dit geval Ollanda) dan moeten ze duidelijker gaan schrijven.
Rijk zijn wil niet zeggen dat je tot de elite behoort.
Dat iemand baantjes gaat maken in zwembad van een 5* hotel wil niet zeggen dat hij/zij tot de elite behoort.

Een zijsprongetje , een drugsdealer zal veel geld hebben , kan in PC traktor gaan rijden , in een pilla wonen , personeel hebben etc maar behoort niet tot de elite .
Dus als OmeSid daar op het zwembad lekker staat te zonnen(+ cuci mata) wil niet zeggen dat OmsSid tot de elite behoort.
Het verschijnsel Arus Mudik is ook te zien in Amerika .EHwaar.
Daar gaan de migranten naar huis tijdens de feestdagen , en het gebeurt ook massaal
En over Indonesische Chinezen die rijk zijn en een PRT/ Supir , of kebon etc hebben is ook waar , maar hun aantal is te verwaarlozen in de totale bevolking van indosenia..
.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Dit soort stukjes verschijnt elk jaar met Idul Fitri. Ligt waarheid in, maar nadat ik ze al 5 jaar lees, steeds weer van een andere journalist, irriteert me alleen nog maar de journalist zelf.


Begin de details te vergeten

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-10-2007 22:59 JohanN wrote:
Dit soort stukjes verschijnt elk jaar met Idul Fitri. Ligt waarheid in, maar nadat ik ze al 5 jaar lees, steeds weer van een andere journalist, irriteert me alleen nog maar de journalist zelf.


Helemaal gelijk. Hebben we er weer een nieuwe Stephanie Vaassen, Dirk Vlasblom of Michel Maas.
Al jaren zie je om geregelde tijd weer een paar nieuwe namen opduiken die dan vervolgens allemaal hetzelfde doen: de geeikte paden bewandelen en dan krijg je dit soort verhaaltjes over arme Indonesiertjes en "slechte" rijke Indonesiers (verkeerder soort volgens hen). Met dezelfde stupide verhaaltjes van een "greenhorn" oftewel een Nederlandse betweter die het na een paar jaartjes al allemaal begrijpt. Losers.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Afgezaagde stories waaraan ook veel Indonesische journalisten zich gemakkelijk aan vergrijpen.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

De verschijnsel dat sommige mensen (wie zijn ze eigenlijk)? in paniek raken omdat hun PRT, Supir , Kebon etc naar den udik gaan is ongeveer 10 jaar geleden aan de gang . Tenminste de groep wong sugih + .

Dat de huishoudelijk personeel met de lebaran naar huis gingen is normaal . meestal gebeurt het per toerbeurt. Dit jaar mogen mina , siti en abdul pulang kampung , en inem , marni en parman moeten bij de baas/bazin blijven .
Zo wordt het geregeld , en bij de feestdagen verdienen ze extra veel uang persen van de tamu tamu .
Tenminste dat heb ik jaren geleden gezien di rumah ortuku in jakarta (> 40 jaar geleden)
Daarom moet ik toch lachen als ik zulke onzin moet lezen .

OmSid
Uw onbezoldigde koranda
Koranda= koresponden anda= uw correspondent..


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

Het is vrij normaal voor de rijken in Indonesie tijdens suikerfeest naar vacantie gaan of naar de hotel te gaan overnachten. ook is normaal wanneer geen suikerfeest dat man vrouw naar hotel gaan voor een paar nachten. Dit om "energie" bij te laden.

Het is ook vrij normaal, wanneer de Suikerfeest begin, men al schreeuwend of paniek doen omdat hun pembantu naar kampung gaan.

Door klagen geef dit een bepaalde status.
Verder geniet men veel meer van hun rijkdom dan de rijken in Nederland Trouwens is dit ook al aan veranderen.

Dus het verbaasde me niet dat de correspondent dit verhaal schrijf omdat dat is ook indonesia.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-10-2007 11:51 Hitami wrote:
Dus het verbaasde me niet dat de correspondent dit verhaal schrijf omdat dat is ook indonesia.

Oeps , weer een persoon die het min of meer op het verkeerde beentje wordt gezet. Door een duurbetaalde correspondent.

Het is een klein aspect , fenomeentje in de indonesische samenleving.
Meprau de correspondent heeft over de rijke elite .
Wat versta ze onder rijk , onder elite ?
Ze heeft ook over rijke elite , dus zou er ook een arme elite zijn . ?
Voor sommigen is het hebben van (huish.) personeel gezien als statusverhogend.
In Nederland(westen) is het mss zo , wie heeft hier een PRT in huis ?
In Azie zijn er veel arme mensen , de maatschappij is ook niet homogeen , bestaat uit verschillende inkomensklasse.
Aleen de middenklasse (17-20% ?) hebben soms een paar mensen in dienst als personeel . De rest staan ook verdeeld in diverse inkomensklasse . Dus van de 80 % hebben ook alleen maar X % die personeel kunnen permiteren.
Behoort de middenklasse tot de elite ?
Denk ik niet . Van de zeg maar 20% middenklasse , hoeveel % zijn het Indonesische Moslims ?
Er zal zeker uitzonderingen zijn , maar voor zover ik weet is het de gewoonte dat men hun familie thuis ontvangen .
Vandaar dat de migranten ook naar huis gingen , waar ze in hun kampung /omgeving tot de "hogere"klasse behoren (verdienen meer dan de plattelandsbevolking).

Het verhaal van meprau De Jong gaat alleen over een kleine percentage van Indonesische middenklasers die waarschijnlijk niet tot de Moslim groepen behoren.
Tya , de vlag dekt de lading niet .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

Sidia,

Je loop achter...............Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Heb posting met opzet hier geplaatst - hier zitten immers de Indonesiekenners - omdat ik toch wilde weten of er maar iets van een kern van waarheid in schuilt. Volgens mij wel....Los ervan, heb de zgn indonesische elite niet hoog zitten. Krijg de indruk dat dit soort lieden vooral bij de overheid werkt. Meelopers, het betere ellebogenwerk, zich enorm bewust van een standsverschil (hebben sommige indischen in dit polderlandschap ook, met name onder de ouderen) enz. enz.

Emoticon: Cooool


wablief?

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 15-10-2007 12:51 Dutchess wrote:
Heb posting met opzet hier geplaatst - hier zitten immers de Indonesiekenners - omdat ik toch wilde weten of er maar iets van een kern van waarheid in schuilt. Volgens mij wel....Los ervan, heb de zgn indonesische elite niet hoog zitten. Krijg de indruk dat dit soort lieden vooral bij de overheid werkt. Meelopers, het betere ellebogenwerk, zich enorm bewust van een standsverschil (hebben sommige indischen in dit polderlandschap ook, met name onder de ouderen) enz. enz.

Emoticon: Cooool


Hier heb ik niets aan toe te voegen, deze ervaringen heb ik ook en ben er verscheidene keren tijdens lebaran geweest.

Ook veel mensen uit BIJVOORBEELD Jakarta zijn dan op Bali, voornamelijk chinezen, niet zo geliefd bij het hotel personeel, maken er een grote puinzooi van, zelf gezien. Emoticon: Yes!

ook deze ken ik persoonlijk:
hebben sommige indischen in dit polderlandschap ook, met name onder de ouderen) enz. enz.
Dikke verhalen over de plantages die vader beheerde in zijn witte pak met tropenhelm op en vooral het aantal bedienden hŤ en dan met een groot gebaar 1000 rp aan het kamermeisje geven als ze op vakantie zijn. Emoticon: Shut up!

Om Sid, heb even BIJVOORBEELD gezet voor jakartaanse, kunt U de tenen weer intrekken. Die grote super de luxe auto's waar ze mee kwamen hadden nummerborden met een Jakartaans nr. van daar!!!!!!!!! Dat ze toevallig chinees waren daar kan ik niets aan doen.
Heb trouwens ook gelogeerd in Jakarta tijdens lebaran, nou ik had beter in een 5 sterren hotel kunnen zitten, was ik goedkoper uitgeweest en had een goeie verzorging gehad.
Klagen, klagen over het personeel dat pulang kampung was, ze konden nog geen ei bakken en wisten niet hoe snel ze ook in de auto stapten om uiteindelijk buitenshuis te gaan eten, wij betalen dus, stelletje omhooggevallen ambtenaren, profiteren van een bule op vakantie nee geef mij dan maar de gastvrije familie uit de kampung, die van hun laatste beetje geld eten voor je klaar hebben staan en je welkom heten, natuurlijk werd dat later betaald door ons, geen probleem.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-10-2007 12:51 Dutchess wrote:
Los ervan, heb de zgn indonesische elite niet hoog zitten.


Tya , weer halve waarheden.
Kan je mij (ons) dan vertellen wie of wat de elite is , neem aan dat je bepaalde ideeen hebt, anders zou je geen zgn elite niet schrijven.

Ik zelf weet het ook niet , vandaar mijn vraag.
Heb de dikke vandale doorgebladerd , daar staat eli-te : kleine , besloten groep vooraanstaande , bevoorrechte mensen.

Een rijke tuan die baantjes trekt in 5 sterren hotel behoort per defenitie niet tot de eli-te.
Of zoals de Indonesiers zeggen Orang Elit of Kaum Elit.
Coba , kan mbak Dutchess haar defenitie van Orang Elit /Kaum Elit een beetje verduidelijken ?

En Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Tante Yo , wat heeft Jakartanen evt. Chinezen mee te maken in dit verhaal ?
Behoren ze dan tot de Orang Elit ?
Of geven Meprau De Jong en jullie een andere betekenis voor het woord Elite . ?
Ken toch ? Anders hebben we Babylonische verwarring .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

Ach ach, de communisten vieren weer hoogtij dagen. Over eenzijdigheid gesproken!
Wat als de rijken te krenterig waren om 10 man personeel te nemen, waar moeten de armen dan van leven?
Er is ook een klasse die zich voor de status "verplicht" voelt om personeel te nemen. Met anderen woorden, zij geven VEEL geld uit om maar aan hun status te voldoen.
Zonder rijken was bijvoorbeeld Pangandaran al lang failliet geweest.

Hoed u voor een discussie zoals over Shell ten tijde van de apartheid. Men was toen tegen Shell omdat die apartheid "steunde". Echter, het was wel Shell die werk en inkomen voor de swartes regelde.


Ga staan waar geen plek is om te staan.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Effe een lijst van rijke indonesiers.

Kan je checken of men jou naam niet per ongeluk vergeten heeft.

Form: Name (Age); Company; Networth; and Business

1. Budi Hartono (66); Djarum; US$4.2 billion; Cigarettes, bank, property
2. Rachman Halim (60); Gudang Garam; US$3.5 billion; Cigarettes
3. Eka Tjipta Widjaya(84); Sinar Mas; US$3.1 billion; Palm Oil, Pulp,
Finance, etc
4. Sudono Salim (92); Salim Group; US$2.8 billion; Food, palm Oil,
Finance, etc
5. Putera Sampoerna (59); Sampoerna; US$2.2 billion; Cigarette,
Casino, Investment
6. Sukanto Tanoto (57); Raja Garuda Mas; US$1.3 billion; Pulp & Paper,
Palm oil
7. Eddy William Katuari (56); Wings Group; US$1.1 billion; Consumer goods
8. Aburizal Bakrie (60); Bakrie Group;US$1.05 billion; Energy,
property, telecomm.,
9. Arifien Panigoro (62); Medco Energy; US$900 million; Energy
10. Hary Tanoesoedibyo (42); Global Media Com; US$820 million; Media
11. Boenjamin Setiawan (74); Kalbe Farma; US$650 million; Pharmaceutical
12. Martua Sitorus (47); Wilmar Int'l Holding; US$615 million; Palm Oil
13. Hashim D. (53); Nations Energy; US$595 million; Energy
14. Mochtar Riady (78); Lippo Group; US$585 million; Property, retail,
healthcare
15. Chairul Tanjung 45); Para Group; US$565 million; Banking, Media
16.Husain Djojonegoro (58); ABC; US$560 million; Consumer foods
17. Prajogo Pangestu (56); Barito Pacific; US$525 million; Timber,
Petrochemicals
18. Edwin Soeryadjaya (58); Saratoga Investama; US$520 million;
Mining, infrastructure
19. Peter Sondakh (55); Rajawali Group; US$510 million; Telecomm.,
cement, hotel
20. Trihatma Haliman (55); Agung Podomoro; US$505 million; Property
21. Sjamsul Nursalim (65); Gajah Tunggal; US$445 million; Tyres,
retail, mineral
22. Kartini Mulyadi (77); Tempo Scan Pacific; US$415 million;
Pharmaceuticals
23. Osbert Lyman (57); Satya Djaya Raya; US$400 million; Timber, property
24. Paulus Tumewu (55); Ramayana; US$395 million; Retail
25. Tan Siong Kie (91); Rodamas Group; US$375 million; Manufact.,
consumer good
26. Dasuki Angkosubroto (78); Gunung Sewu; US$365 million; Property
27. Murdaya Po (66); Berca; US$350 million; Manufact., property
28. Sri Prakash Lohia (58); Indorama; US$345 million; Textiles,
petrochemicals.
29. Jan Darmadi (66); Darmadi Group; US$340 million; Property
30. Ciputra (76); Ciputra Devp.; US$335 million; Property
31. George & Sjakon Tahija (49/54); Austindo Energy; US$330 million;
Energy
32. Teddy P. Rachmat (73); Triputra Group/ Adaro; US$320 million; Coal
Mining, manufact.
33. Eddy Sariaatmadja (55); SCTV; US$305 million; Media
34. Gunawan Jusuf (53); Sugar Group; US$ 295 million; Sugar
35. Sofjan Wanandi (63); Gemala & Santini Group; US$290 million;
Manufacturing, insurance
36. Yos Sutomo (73); Sumber Mas; US$280 million; Timber
37. Eka Tjandranegara (60); Mulia Group; US$278 million; Property,
building material
38. Sugianto Kusuma (56); Agung Sedayu; US$275 million; Property
39. Alexander Tedja (61); Pakuwon; US$270 million; Property, malls
40. Subianto Tjandra (63); Atedja Group; US$265 million; Textile, leather
41. The Nin King (75); Argo Pantes Group; US$260 million; Textile,
property
42. Burhan Uray (79); Djajanti Timber; US$260 million; Timber
43. Hadi Surya (71); Berlian Laju Tanker; US$255 million; Shipping
44. Benjamin Jiaravanon (36); CP Indonesia; US$255 million; Feed Mill
45. Adyansyah Masrin (87); Lautan Luas; US$250 million; Chemical, paper
46. Sutanto Djuhar (78); First Pacific; US$250 million; China Investment
47. Tatang Hermawan (56); Fuji Palapa Textile; US$250 million; Textile
48. Tan Kian (49); Dua Mutiara; US$245 miliion; Property, textiles
49. Handojo santosa (43); Ometraco; US$240 million; Feed mill, property
50. Henry Onggo (74); Ratu Sayang Group; US$235 million; Property
51. Bachtiar Karim (50); Musim Mas; US$230 million; Palm Oil
52. Didi Darwis (61); Ling Brothers; US$225 million; Investment, property
53. Hutomo Mandala Putra (45); Humpuss; US$220 million; Shipping
54. Soetjipto Nagaria (67); Summarecon; US$213 million; Property
55. Mu'min Ali Gunawan (68); Panin; US$210 million; Banking, property
56. Jakob Oetama (76); Kompas Gramedia; US$200 million; Media
57. Kiki Barki (68); Tanito Harum; US$195 million; Coal mining
58. Tomy Winata (50); Artha Graha Group; US$185 million; Property, banking
59. Kris Wiluan (57); Citra Mas Group; US$175 million; Petrolium, supplier
60. Dahlan Iskan (56); Jawa Pos; US$172 million; Media
61. Gunawan Tjondro (53); CNI; US$170 million; Consumer goods, property
62. Rudy Suliawan (56); Mid Plaza; US$165 million; Property
63. Jogi Hendra Atmadja (61); Mayora; US$163 million; Consumer foods
64. Johannes Kotjo (62); Apac Centertex; US$162 million; Manufacturing
65. Bambang Trihatmodjo (54); Global MediaCom; US$160 million; Media
66. Muljadi Budiman (51); Honda Prospect; US$160 million; Automotive
67. Rusdi Kirana (44); Lion Air; US$160 million; Airlines
68. Luntungan Honoris (58); Modren Group; US$156 million; Property,
Fuji Film
69. Rudy Unyoto (58); Daliatex Kusuma; US$155 million; Textile
70. Soedjono (58); Wirasakti Adimulya; US$150 million; Property
71. Soegiharto Sosrodjoyo (73); Sosro; US$150 million; Consumer foods
72. Eddy Tan (61); Bandung Investment; US$150 million; Textiles, garments
73. Sugianto (61); Metro Garmen; US$150 million; Textiles
74. A Tong (60); Roda Vivatex; US$150 million; Textiles
75. Aksa Mahmud (62); Bosowa Group; US$145 million; Cocoa manufacturing
76. Mardjokie Atmadiredja (70); Surya Toto Indonesia; US$145 million;
Sanitary wares
77. Sri Sultan Hamengkubuwono (61); Sultan Yogyakarta; US$140 million;
Property
78. Sudhamek (51); Garudafood; US$135 million; Consumer foods
79. Budi Purnomo Hadisurjo (70); Optik Melawai; US$132 million; Optic
chain
80. Cahyadi Kumala (62); Bukit Sentul; US$130 million; Property
81. Basuki Wiwoho (60); Tripatra Engineering; US$130 million; Oil and
gas container
82. G. Lukman Pudjiadi (50); Jayakarta Group; US$128 million;
Property, hotels
83. Jusuf Kalla (65); Hadji Kalla; US$125 million; Heavy industry,
infrast.
84. Sandy Bingei (78); Sumatera Tobacco; US$125 million; Tobacco company
85. Pontjo Sutowo (57); Nugra Sentana Group; US$125 million; Property,
hotels
86. Sigit Harjojudanto (56); Arseto Group; US$120 million; Investment
87. Honggo Wendratmo (59); Tirtamas Group; US$120 million; Petrochemicals
88. Soegiarto Adikoesoemo (62); Aneka Kimia Raya; US$120 million;
Chemicals
89. Iskandar Widyadi (70); Bank Jasa Jakarta; US$120 million; Banking
90. Tan Tjai Kie (53); Gunung Garuda Steel; US$113 million;
Manufacturing, mining
91. Susanto Lim (52); Domba Mas Group; US$112 million; Oleochemical,
palm oil
92. Sukamdani Gitosardjono (79); Sahid Group; US$110 million;
Property, hotels
93. Sudwikatmono (73); Indika Group; US$110 million; Entertaiment
94. Atang Latief (69); Group Atang Latief; US$110 million; Banking
95. GS Margono (69); Gapura Prima; US$110 million; Property
96. Mintarjo Halim (52); Sandratex; US$110 million; Textile
97. Henry Pribadi (60); Napan Group; US$105 million; Investment
98. Surya Djuhadi (73); Nojorono; US$105 million; Cigarettes
99. Soedarpo Sastrosatomo (87); Samudra Shipping; US$102 million; Shipping
100. Alim Markus (56); Maspion Group; US$100 million; Consumer goods
101. Widarto (62); Sungai Budi; US$98 million; Consumer goods
102. Ishack Charlie (53); Kurnia Tetap Mulia; US$98 million; Hotel,
shrimp farming
103. A Siang Rusli (45); Kurnia Tetap Mulia; US$98 million;
Entertainment, property
104. Pramukti Surjaudaja(45); NISP; US$94 million; Banking
105. Raam Punjabi (64); Multivision Plus; US$90 million; Entertainment
106. Siti Hardijanti Rukmana (58); Citra Lamtoro Gung; US$90 million;
Investment
107. Benny Suherman (6o); Studio 21; US$90 million; Cinemas
108. Putra Masagung (47); Gunung Agung; US$90 million; Book stores,
property
109. Marimutu Manimanen (52); Busana Apparel; US$90 million; Textile
110. Ibrahim Risjad(73); Risjadson; US$90 million; Investment
111. Hendro Gondokusumo (58); Dharmala Intiland; US$87 million; Property
112. Dick Gelael (73); Fast Food Indonesia; US$86 million; Restaurant,
supermarket
113. Joseph Chuang (58); Petra Foods Group; US$86million; Consumer foods
114. Mulyadi (62); Gunung Geulis; US$86 million; Golf and Contry club
115. Joe Kamdani (71); Datascrip; US$85 million; IT, Office equipment
116. Usman Admajaya(62); Bank Danamon (former); US$85million; Investment
117. Kaharudin Ongko (70); Ongko Group; US$85 million; Property, ceramics
118. Benjamin Soeryadjaya (58); Surya Internusa; US$85 million;
Property, finance
119. Suryadharma Paloh (56); Indo Cater & Media; US$82 million; Media
120. Djoko Susanto (57); Alfa Retailindo; US$81 million; Retails
121. Husein Sutjiadi (53); Davomas; US$80 million; Cocoa trading
122. Sandiaga Uno (38); Saratoga Capital; US$80 million; Investment
123. Steven Kusuma (44); Bentoel; US$78million; Cigarettes
124. Fajar Suhendra (55); Sumatera Growth; US$76 million; Steel
125. Purnomo Chandra (60); Blue Bird; US$75 million; Transportation
126. Husen Lumanta (62); Himalayatex; US$75 million; Textile
127. Setiawan Djody (58); Setdco Group; US$72 million; Shipping
128. Boedi Mranata (55); Jasa Angkasa Semesta; US$71 million; Bird nest
129. Rachmat Gobel (45); Gobel International; US$70 million; Electronics
130. SD Darmono (58); Jababeka; US$70 million; Property
131. Bambang Setijo (58); Pan Brothers; US$70 million; Textiles
132. Teddy Tohir (72); Trinugraha Tohir; US$70 million; Media, investment
133. MS Hidayat (54); MSH Group; US$70 million; Property
134. Johannes Siegfried (42); Deli Indah Perkasa; US$70 million; Bird nest
135. Ilham & Tareq Habibie (44/42); Ilthaby Rekatama; US$68 million;
Investment
136. Awong Hidjaya (56); Bank Djasa Artha; US$67 million; Banking
137. Sugiono Wiyono (55); Trikomsel; US$65 million; Electronics
138. Hendro Setiawan (54); Pikko Group; US$63 million; Property
139. Bambang Wiyogo (54); Kuningan Protama; US$62 million; Property
140. Probosutejo(77); Mercu Buana Group; US$61 million; Property
141. Jahja Santoso (62); Sanbe Farma; US$60 million; Phamaceutical
142. Lesmana Basuki (84); Sejahtera Bank Umum; US$60 million; Banking
143. Frans Siswanto (63); Saka Agung Abadi; US$58 million; Property
144. Harry Harmain Diah (75); AIA Group; US$57 million; Insurance
145. Sudjono Karim (44); Capella Group; US$55 million; Automotive
146. Oei Hong Djien(68); Djarum; US$53 million; Tobacco
147. Suzie Darmawan (45); Body Shop, Centro; US$52 million; Consumer goods
148. Rachmat Mulya Suryahusada (58); Bank Bumi Artha; US$51 million;
Banking
149. Lisa Tirto Utomo (56); Tirta Investama; US$50 million; Investment
150. Ipung Kurnia (44); Hero; US$50 million; Retail


Total Wealth of the 150 : US$46.6 billion
Average Wealth of the 150 : US$311 million
The Difference between the number 1 on the wealth list and the 150th :
84 times
Average age : 43
Age range : 36-92

Staat je naam niet in de lijst ?
Geen nood , gewoon je best doen .
Wie weet zien we het in 2008 .
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 15-10-2007 14:25 pak ronald wrote:
Ach ach, de communisten vieren weer hoogtij dagen. Over eenzijdigheid gesproken!
Wat als de rijken te krenterig waren om 10 man personeel te nemen, waar moeten de armen dan van leven?
Er is ook een klasse die zich voor de status "verplicht" voelt om personeel te nemen. Met anderen woorden, zij geven VEEL geld uit om maar aan hun status te voldoen.
Zonder rijken was bijvoorbeeld Pangandaran al lang failliet geweest.

Hoed u voor een discussie zoals over Shell ten tijde van de apartheid. Men was toen tegen Shell omdat die apartheid "steunde". Echter, het was wel Shell die werk en inkomen voor de swartes regelde.


Pak Ronald dit onderwerp is geen discussie waard, heeft ook geen zin in mijn ogen, ik heb alleen maar genoemd wat ik tegengekomen ben.
Natuurlijk zijn er rijken nodig om bepaalde dingen in stand te houden maar dat ze zo klagen als hun personeel een paar dagen weg is dat vind ik treurig, een hand uitsteken is moeilijk als je gewend bent om met je vingers te knippen. Natuurlijk verschaffen "rijken" op deze manier werk aan "armen" maar het verschil tussen rijk en arm is wel erg groot en men is erg gehecht aan standsverschil, verschil moet duidelijk te zien zijn.
Maar wat nou precies elite is weet ik ook niet, alleen de definitie uit de van Dale die Om Sid al gegeven heeft.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Sid,
ik heb ff gekeken maar er staat geen familie bij, dezen zijn wel rijk maar behoren ze dan ook bij de elite van Indonesie of hebben ze alleen maar geld ?

U heeft toch in het Jakartaanse een aantal "vriendjes" die nog al wat betekenen, tenminste dat begrijp ik uit Uw postings.
Vraagje, behoren die dan misschien tot de elite?

Van vaders kant woont er familie in Jakarta, zakenlui, piloten, hoge ome bij de politie, nu in ruste, maar wij gaan liever naar de fam. van moeders kant, in de kampung, kost een paar centen, maar dat had het bij de "rijken"ook gekost, dure etentjes, dure ole-ole enz. het is maar net waar jij je thuisvoelt.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Tante Yo , ik heb wel een paar vriendjes in Jakarta , ze zijn allemaal gepansioneerd . Daar zijn ze met 55 gepensioneerd.
Maar dat zijn gewone mensen , ze hebben personeel, redelijke banen , sommige kinderen worden ook naar buitenland gestuurd om hun studie te vervolgen . Niks bijzonders , je kan hun hoogsten onder de nummer van Wong Cukup zien , niet Wong Sugih ..Laatstaan Orang Elit.

Persoonlijk heb ik een mening wat je onder elite kan verstaan , maak ook een verschil tussen de oude en de nieuwe elite.
Zie mijn O.H verhaal in een andere site "Oude Elite en Kemerdekaan" .
Die groep bestaat tot ongeveer 1950.
Daarna komen er nieuwe machtigen en rijken , maar of ze tot de Elite gezien moet worden is het nog de vraag.
Dat kan je ook zien aan de zgn 150 lijst , veel van hun behoren tot de nieuwe rijken.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-10-2007 14:21 zieleffe wrote:
Dit verhaal is de werkelijkheid van een land die het eigenlijk het niet kan permitteren om zo lang van werk te blijven.
Kan je dan ook gelijk meenemen hoe het moraal van de Arbeid volk is.. Emoticon: Cry
Wie wil nog inversteren mag het zeggen............... Emoticon: Stupid

Dit is de eerste opmerking die ik tegen kwam in deze topic waar mijn gebreide onderbroek van op mijn enkels zakt.
Dit zegt Om Ziel die gewend was niet langer te werken als 8 uur per dag en 5 dagen per week.
Bovendien waarschijnlijk met zijn 60e van zijn pensioen ging genieten(ik wel dus).
En van uit een land waar het merendeel 3 weken met vakantie gaat en nog zat snipperdagen over heeft om decadent een lang weekendje Centerparcs te doen.
Waar als moeder de vrouw ziek is ruimte voor zorgplicht is en waar je als je een snotneus hebt voor 100 % doorbetaling thuis kan blijven.

Moet ik verder gaan?????? Moraal van het volk????? dat ťťn keer per jaar 5 dagen pulang kampung gaat?????? en dat dit vaak de enige keer is dat ze hun familie in het jaar zien???????
Heeft dit ook maar iets met arbeidsmoraal te maken Om Ziel??????
Wij zijn tot in onze hartharen verpest met onze prachtige sociale voorzieningen(mag best en kost genoeg) maar wie zijn wij om het over arbeidsmoraal te hebben als zo'n sloeber die bij de elite 12 uur per dag werkt voor een habbekrats ťťn keer per jaar het 5 dagen laat afweten om zijn geliefden te zien en samen te eten zo als wij dat hier decadent met Kerstmis doen.

Schaam je Om Ziel, dit was een posting waaruit weinig sociaal gevoel straalde, met de bedoeling vanuit een riante zetel met een welgevulde buik en centje genoeg om de dingen te doen die het leven fijn maken te schoppen naar een paar arme sloebers in IndonesiŽ.
Ik heb geen goed woord voor deze posting over, sorry
Arbeidsmoraal, mijn zwager is boven de 75 en werkt nog als de brandweer, dat is arbeidsmoraal, wel gedwongen, want anders gaat hij dood van de honger.
De man heeft zich zijn hele leven soms wel 12 uur per dag uitgesloofd om zijn bedoening draaiend te houden, ik mag op mijn 60e stoppen en heb half nog niet de werktijden en sores gehad die deze man in zijn leven heeft meegemaakt om een hap rijst op de plank te krijgen, moet ik hem het nu kwalijk nemen dat hij 4 of 5 dagen met zijn familie Idul Fitri gaat vieren(voor ons Kerstmis)?
Nee Oompje Ziel, ik had het geluk in Nederland geboren te zijn en hij niet.
Groet Malam


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-10-2007 22:59 JohanN wrote:
Dit soort stukjes verschijnt elk jaar met Idul Fitri. Ligt waarheid in, maar nadat ik ze al 5 jaar lees, steeds weer van een andere journalist, irriteert me alleen nog maar de journalist zelf.


Die inmiddels decadent voor een Westers salaris met heel veel bedienden nu zelf een eitje moet gaan bakken en daar de pest over in heeft.
Hetzelfde klaagliedje van ene meneer Maas op zijn weblog.
O wee als ze terug worden geroepen en buitenlandjournalist in Amerika of Dubai moeten worden, dan is Leiden in last, want dan kunnen ze door het duurdere leven hun bankrekening niet meer spekken.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,254,769 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com