indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (0 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jantje62
User
spacer line
 

Mijn vrouw, wij zijn dit jaar getrouwd heeft een TOERISTENVISUM aangevraagd in Jakarta en het is afgewezen omdat ze geen economische en sociale binding zou hebben met Indonesie.
Ze heeft haar werk opgezegd 2 jaar geleden en heeft geen huis geen kinderen .
Men is dus bang voor , niet terugkeren.
Ik sta garant voor haar, heb voldoende salaris , eigen huis, alle papieren laten vertalen, uitnodigingsbrief. Alles dus compleet, maar toch afgewezen.
Hoe dit verder aan te pakken, dit riekt naar discriminatie.
Straks wordt ze nog afgewezen omdat ze Indonesisch spreekt...............


John



bule72
User
spacer line
 

In ieder geval schriftelijk bezwaar maken.

Kijk trouwens ook eens op www.buitenlandsepartner.nl , voor 't geval je nog niet bekend was met deze site.



jantje62
User
spacer line
 

Ja bedankt voor je snelle reactie.
Ik heb net een email gestuurd naar jakarta.
En gisteren een brief gestuurd naar de IND
Ik ben nieuw op deze site en zal even verder kijken of ik nog iets wijzer kan worden.

Dank voor je reaktie.

John



zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

jantje ho ho even verduidelijken heb je een toeristen visum aangevraagd?
Heb je alle papieren omtrent u ook mee verzonden.
De IND is hierin geen partij, zolang je geen MVV aanvraagt.
Je moet gewoon je visum aanvragen met een gemeente formulier die de uitnodiging bekrachtigd.
ook dan je ziekenfonds formulieren aanvragen en hen verzekeren.
Maar hier hebben ze het er ook er over gehad
http://forum.indahnesia.com/to(...)/0/schengenvisum.php
Er zijn nog meer site te vinden want wij hebben het er veel over gehad, hier.
Even search klikken en visum intikken en je ziet vele site welke? is als je nederland er bij vermeld.
Want er zijn al heel veel verhalen aan gespendeerd.... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Cry Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Het is idd een toeristenvisum, ik heb een brief gestuurd naar de visadienst niet naar de ind, foutje van mij tijdens het typen.
Alle papieren , uitnodiging etc . zijn ter plaatse , ik was daar in mei ingeleverd. zelfs vertaald in het indonesisch.






zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

nou jantje te veel van het goede het hoef niet in het Indonesische vertaalt te worden.
Gewoon een visite aanvraag en dat moet gewoon gehonoreerd worden.
Je hebt te veel Indonesische er bij gebracht.
Indonesië heeft er totaal niets mee te maken.
Dit is een Hollandse aangelegenheid kijk op de site van Ministerie van Buitenlandse zaken
http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/welkom/visum
Kijk wat je hier op kan vinden.
Als je voldoet aan je salaris en je bewoning, kunnen ze niet weigeren.
Dus eigenlijk onbegrijpelijk verhaal van je.
Je hebt rechten, om iemand uit te nodigen… Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Cry Emoticon: Devil


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Nou breekt mijn hollandse klomp.
Ik moest haar geboorteakte, mijn uitnodiging ed. laten vertalen.
Ben er zelf bij geweest.
Heb een verzekering hier afgesloten voor ziektekosten.
Alles maar dan ook alles tot in de puntjes geregeld.


Ben ik nou voor de gek gehouden ........



jantje62
User
spacer line
 

Ik krijg nu een vermoeden dat ze denken dat ik een MVV aanvraag heb gedaan.Ik heb toch duidelijk laten blijken max. 3 maanden.




zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


On 21-09-2007 20:07 jantje62 wrote:
Ik krijg nu een vermoeden dat ze denken dat ik een MVV aanvraag heb gedaan.Ik heb toch duidelijk laten blijken max. 3 maanden.

ik denk het, want mijn zoon heeft laatst zijn vriendin naar Nederland laten komen, en heb daarin geen moeilijkheden meegemaakt.
http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/welkom
Als je een MVV aanvraagd dan moet je eerst een examen doen, en dan pas kan je een MVV aanvragen daar zijn ze nu mee bezig....
Dit moet je hier op deze site mee bezig houden kijk maar eens wat je allemaal moet invullen. Emoticon: Stupid Emoticon: Cry Emoticon: Nooo http://www.ind.nl/NL/algemeen/(...)&origin=#contentArea



Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 21-09-2007 17:39 jantje62 wrote:
Ze heeft haar werk opgezegd 2 jaar geleden en heeft geen huis geen kinderen .
Men is dus bang voor , niet terugkeren.


U geeft waarschijnlijk al zelf het antwoord op uw vraag. Uw dame is financieel onafhankelijk in Indonesie. Mocht er tevens een groot leeftijdsverschil zijn dan kan dit voor de ambassade genoeg reden zijn om een (touristen)visum aanvraag niet toe te wijzen. Wanneer ze aan de criterea van huis, achtergebleven kinderen en/of werk voldeed had u meer kans gehad. Wellicht dat u nog een bepaald bedrag kan overmaken naar haar Indonesische rekening (om haar financieel afhankelijk te maken). Dit zou een mogelijkheid kunnen zijn om haar toch deze kant op te krijgen. U kunt zelf bij de ambassade informeren wat de hoogte van dit bedrag moet zijn.
Discriminatie of niet. U zit met het probleem.

Succes


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ja daarin kan ik niet in mijn ervaring mee gaan Richy.
Maar het kan, maar wel vreemd, want wie maakt de leeftijd uit,dat het meegenomen wordt als een weigering van een toeristen visum.
Onbegrijpelijk, ik denk een overdreven ambtenaar die zich eigen weer moet waar maken.
Wij zitten nu ook met een consul medewerker,die zo nodig vind hier in, geen hulp te verlenen.
maar ik dacht dat ze voor de mensen waren om hulp te bieden, als ze het gevraagd word.
tenminst wat ze aan hulp kunnen bieden om te vertellen hoe het werkt, want geloof mij het is zeer ingewikkeld nu.
maar Richy ik vind het tof dat je hier een hulp wilt zijn, want eigenlijk zitten veel mensen in het zelfde schuitje van een partner willen, en de overheid maakt hier in een belangrijke criterium uit.
Belachelijk kan je het niet maken.
Maar je zit er wel mee.
En ik denk dat je ook veel ervaring kan schrijven hoe er met vele maten gemeten word.
Maar als je blijft vechten voor je gelijk kan je ver komen.
Het er niet bij laten zitten, en een gevecht aan gaan naar die overdreven ambtenaren die vinden, en niet volgens het wettelijk criterium het laten, om hulp te bieden.
Enkel jaren geleden was er een ambtenaar die een lintje verdiende, hij was voor de mens die snakte naar zijn geliefde, en hij wist hoe je daarmee moest helpen.
Helaas is hij er niet meer, maar overleden, nu heb je een gozer een indonesier die denkt als een indonesier, overdreven je state's laten gelden..... Emoticon: Shut up! Emoticon: Nooo Emoticon:




Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Emoticon: Nooo Emoticon: Confused
Bedankt voor jullie reakties, ik heb net een mailtje gestuurd naar de ambassade in Jakarta, of ze niet in de war zijn met een MVV aanvraag.

Als het leeftijdsverschil ook meeteld in de beslissing is het natuurlijk helemaal te gek voor woorden.
En wat betreft de financiele onafhankelijkheid. tja....ik kan nu wel geld sturen maar dan wordt het net een poppenkastvoorstelling met Emoticon: Worship
Ik word er helemaal niet goed van , ben er al zo lang mee bezig om alles , voor mijn gevoel , goed te regelen.
Maar ja .....ze zullen daar wel instructies hebben gekregen voor een ontmoedigingsbeleid.






spacer line  

Jantje, als er iets is waar -met name- de IND goed in is, dan is het wel teleurstellen en belachelijk lang doen over uitspraken. Het werkt allemaal zeer demotiverend en frustrerend en ik vermoed dat ambassades geen spat beter zijn (al heb ik er geen ervaring mee).

Ik heb zelf tijden met de IND in de clinche gelegen over het verblijf van mijn vrouw. Na heel veel brieven schrijven had ik bijna de hoop opgegeven. Ze overspoelde me met juridische taal en wetten waar ik als leek natuurlijk geen drol van snapte. Uiteindelijk ben ik naar een rechtsbureau gegaan (waar studenten wat bij klussen). Zij hebben me gelukkig nog wat moed ingepraat om _nog_ een brief te sturen en gelukkig waren ze me toen kennelijk zat en kwam de verblijfsvergunning er toch.

Kortom, laat je niet gek maken door dit soort bureaucratische instellingen. Doe gewoon mee met de papier winkel en geef nooit op :-)

Sterkte!



Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 22-09-2007 00:03 jantje62 wrote:
Emoticon: Nooo Emoticon: Confused
Bedankt voor jullie reakties, ik heb net een mailtje gestuurd naar de ambassade in Jakarta, of ze niet in de war zijn met een MVV aanvraag.

Als het leeftijdsverschil ook meeteld in de beslissing is het natuurlijk helemaal te gek voor woorden.
En wat betreft de financiele onafhankelijkheid. tja....ik kan nu wel geld sturen maar dan wordt het net een poppenkastvoorstelling met Emoticon: Worship
Ik word er helemaal niet goed van , ben er al zo lang mee bezig om alles , voor mijn gevoel , goed te regelen.
Maar ja .....ze zullen daar wel instructies hebben gekregen voor een ontmoedigingsbeleid.




Een ambassade kan zich beroepen op het feit dat ze de persoon in kwestie geen visum uitgeven om hem/ haar te beschermen. Het zal bijv. niet de eerste keer zijn dat iemand in de illegaliteit verdwijnt. U met uw goede bedoelingen bent dan "slachtoffer" van al diegene die het ervoor voor u verpest hebben.

U dient zich verder beter op de hoogte te houden van de geldende procedures en regels. Een MVV vraag je niet zomaar aan bij de ambassade. Hiervoor dienen speciale formulieren worden aangevraagd. Tevens dient bij de ambassade op voorhand een bedrag van 830 euro te worden betaald. Indien u een MVV aanvraagt kunt u dit beter via het Nederlandse (advies) traject doen.




"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Hoe dit verder aan te pakken, dit riekt naar discriminatie.

dat is het ook, maar het is maar goed dat het gedaan wordt zeg. Iemand zonder baan en huis naar Nederland halen.. dat is vrijwel zeker een garantie dat de belastingbetaler zijn portemonee weer eens mag trekken binnenkort.

Ik heb er toentertijd zelf voor gestemd dat deze strengere wetten zijn ingevoerd. Ik zou nu ook niet zomaar even iemand mee kunnen nemen om diverse wettelijke redenen. Tja, dan moet ik een andere oplossing zoeken toch?



zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ho ho ho dat kan allemaal wel zo zijn.
Maar liefde laat zich niet leiden door regeltjes van overheden.
Het is triest voor woorden, dat het gedaan wordt.
Maar ja dat is die rode draad, regels die door mensen het zelf verziekt hebben.
Maar toch is mijn stelling dat niemand het recht heeft om twee mensen die samen willen zijn daar van af te houden.
Dat was vroeger zo, maar anno 2007 is dat belachelijk ook al heeft iemand een uitkering van minder dan Jan modaal.
Dat is mijn mening ondanks dat er veel schijnhuwelijken zijn.
Ook even vermelden Jantje zij moet een bepaald bedrag op de bank hebben staan.
Hoeveel weet ik niet en hij ook niet maar zij had meer dan 30 juta op haar rekening, en moest dit laten zien.
Dat wist ik niet, daar kwam ik pas achter dat ik mijn zoon er over hebt gevraagd. Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Goedenmorgen,

Dat van die 30 jt op de bankrekening heb ik nog nooit van gehoord.
.
Let wel ik ben al 20 keer in Indonesie geweest en heb me laten informeren over de gang van zaken.
Zo hoor ik hier weer zaken die totaal nieuw voor mij zijn,

Yerun, dat de belasting betaler zijn dompet mag tarikken geloof ik niet, als zij in de ilegaliteit zou verdwijnen kan ze echt geen uitkering oid aanvragen.
De politie zou dan bij mij voor de deur staan en kan ik mijn portemonee trekken .

groet jantje



zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

het geen wat er staat is echt, je moet aantonen dat je geld hebt dat moest ze laten zien op de consulaat.
het schijnt dat als je getrouwd bent, dat het moeilijker wordt om een aanvraag voor een toeristen visum let op geen MVV te verkrijgen.
Omdat je getrouwd bent kan je, denken wij nu, alleen aan een MVV aanvraag moet voldoen.
Ze verdenken je dan juist dat je haar in de illegaliteit brengt door dat getrouwd zijn.
Bij terug komst moet je ook, je weer melden bij het consulaat. Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Shut up!






Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Ok....

Maar ik heb net met mijn vrouw gebeld, en ze zei dat ik ook een afschrift van mijn "vermogen"hier op de bank kan laten zien.
Ik weet niet of dat opgaat, ik kan ook 3000 euro op haar rekening tijdelijk parkeren natuurlijk.

jan



zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ja ik denk het wel want het maakt niet uit, maar zeker weet ik het ook niet want die grillen van ambtenaren kan ik niet beoordelen.
Maar begrijpt u van dat trouwen, het kan ongunstig zijn als je opgeeft dat je getrouwd bent, dan zit je vast alleen aan een MVV?
Dus dan krijg je geen toeristen visum?
Met alle respect ik beoordeel het zonder dat er door mij is nagetrokken.
Wat Richy zegt is waar je kan dat nagaan aan de handelingen van de IND.
het is al dat je 23 pagina's van gegevens+ alles wat er nog mee verzonden moet worden als je geboorte acte, de scheidingsacte wat in de meest geval is
Dat zijn dan de papieren van haar .
Dat moet je allemaal bij de instantie daar laten bestempelen voor dat document echt is en dat dan vertalen tot engels/frans of Nederlands
Dan ook je states van je zelf,getrouwd ,scheidingsacte? , en werkgevers verklaring, en je salaris strook, of uitkering bevstiging, dit laatste als je voldoende uitkering hebt net aan 1400 euro?.
Hier gaat het om MVV Machtiging voorlopig verblijf..... Emoticon: Yes!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Deze papieren zijn al gelegaliseerd en vertaald , vandaar dat ik denk dat ik een mvv aanvraag indien in plaats van een toeristenvisum.
De reden dat ik geen MVV aanvraag heb gedaan is dat ik haar snel in nederland wil en dat ze nog weinig Nederlands spreekt, en het feit dat een MVV aanvraag een jaar duurt.
De trouwpapieren zaten bij de aanvraag, foutje denk ik ik heb ze er niet bij gedaan maar haar familie wilde niet dat ze als ongetrouwde vrouw naar nederland zou gaan.
Zodoende is het zo gegaan.

jan



zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ja Jan dan moet ze eerst nederlands leren want ze zal eerst een examen moeten afleggen bij de Ambassade in Jakarta, dat moet jij in Nederland aanvragen, en gelijk betalen, en als het betaald is, hoeveel weet ik niet?, dan pas krijgt zij binnen een maand een oproep om die examen af te leggen.
En dan kan je aan MVV papieren beginnen.
Neen het is niet zo gemakkelijk meer, echt ze hebben het wel zo moeilijk gemaakt, maar goed eerst naar de Nederlandse les gaan. Emoticon: Shut up! Emoticon: Confused Emoticon: Cry

P.S
Staat er ook een stempel van echtheid op die papieren documenten, van ministerie aldaar, want dat moet ook !.


De trouwpapieren zaten bij de aanvraag, foutje denk ik ik heb ze er niet bij gedaan maar haar familie wilde niet dat ze als ongetrouwde vrouw naar nederland zou gaan.
Zodoende is het zo gegaan

Ja kijk dat is het nu dat is dom, maar ja als daar de familie er mee gaat bemoeien, dan kan je het wel vergeten, want echt dommer kan je niet zijn om die er bij te vermelden, daarom heb je ook geen toeristen visum gehad.
Houd het heft in eigen hand, en zegt ze, het moet zo!, tegen haar want ze maken zich daar ook van alles wat wijs, er gaan daar ook wilde verhalen, dat zijn ze aar goed in, elkaar wat wijs te maken. Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: So funny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jantje62
User
spacer line
 

Ja er staan officiele stempels op ik heb ze zelf gezien , door een beedigd vertaler vertaald.
En door de ambassade goedgekeurd.




bule72
User
spacer line
 


On 22-09-2007 13:57 zieleffe wrote:
Ja Jan dan moet ze eerst nederlands leren want ze zal eerst een examen moeten afleggen bij de Ambassade in Jakarta, dat moet jij in Nederland aanvragen, en gelijk betalen, en als het betaald is, hoeveel weet ik niet?, dan pas krijgt zij binnen een maand een oproep om die examen af te leggen.


Kosten inburgeringsexamen zijn (uit m'n hoofd) 350 euro... Emoticon:



jantje62
User
spacer line
 

Dank jullie allemaal voor jullie advies,
Ik stop even op dit forum ik heb zelfs hartklachten gekregen van mijn boosheid.
Kom net uit het ziekenhuis.
Ik ga fff uitrusten.


jan




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



52,104,970 topic views - 224,506 posts - 13,535 topics - 16,967 members - last post @ 14-12-2017 06:40 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2017
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

93,376,108 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com