indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 13-09-2011 08:50 monyet wrote: Voorspellingen voor 2050 zijn dat de dekkingsgraden van pensioenfondsen onder de 50% zullen belanden.

Ik ken die berekening ook (maar snap haar natuurlijk niet), maar dan kun je de babyboomers nog niet beschuldigen van leegroof. Wat kun je er aan doen? Je kunt niet tegen de boomers zeggen dat zij maar met de helft genoegen moeten nemen. Overigens zou de economie al ruim voor die tijd deflatoir kunnen zijn, en dan is het probleem opgelost. Dat voorspelt Kurzweil in zijn Het tijdperk van de levende machines.

Overigens gaat het boek hoofdzakelijk over IT, minder over economie. Van harte aanbevolen, en smul van die geweldige Nederlandse vertaling!


MAD

zieleffe
User
spacer line
 

Pa-Putjes wat betreft die pensionering van de Babyboomers het volgende
Ben het helemaal niet eens met monyet die suggereerde dat de kosten van de pensioenen gigantisch uit de klauwen loopt.
Beursgebonden beleggingen zijn de dupe van de pensioenen terugval niet de Babyboomers.
Als de jongeren ook zo hard hadden gewerkt als wat die mensen hebben gedaan dan hadden ze een betere economie gehad.
Maar door hun houdingen van eerst van de staat te mogen studeren, toen de beste baantjes afpikken van die Babyboomers ja dan is het ook niet vreemd dat ze niets van terug zien.
Maar goed monyet mag naar Indonesië verhuizen zonder het geld wat hij nu aan premie heeft betaald op te eisen als hij 67 en hoop voor hem tot zijn 70 moet blijven werken.... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


DE GULDEN TERUG!

Alles is kapot en ten dode opgeschreven. Het geld is op. Bij Henk de Velde, bij Saab, bij Bank of America, bij Société Générale, en bij Winston Bogarde. De poet is verbrast door corrupte knoflookmensen in hangmatten en pensioen opzuipende babyboomers (check dat diagrammetje) en het komt nooit meer goed. Ook niet met 3000 miljard miljoen steun om de wereldeconomie te redden. Van Ome Trichet mogen we niet van een recessie spreken, maar van een groeivertraging. Hier in Nederland heeft een armlastige PvdA-er zijn kopietjes van de macro-economische verkenningen (MEV) aan Frits Wester verpatst. En uit die uitgelekte Prinsjesdag-stukken komt naar voren dat we op ramkoers richting tulpenbollen en surrogaatkoffie zitten. Niet voor niets zat ons aller AEX vanmiddag eventjes op het laagste punt -265,29- in twee jaar. In Griekenland is op 17 oktober het geld op. Dat wil zeggen: als u niet even doorkomt met uw zoveelste tranche aan taxpoet voor dat Hellenistische staaktuig op de terrasjes van Thessaloniki. Een Herr Professor in Duitsland zegt nu ook: ophoeren met die Grieken. Verder: wat de Dow Jones zegt. Daarom. Van ons voor u. Fijne recepten met tulpenbollen en diverse manuals voor houtvergassers.

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

monyet

Dat is het probleem juist, dat gevoel heeft niemand op het moment, ik denk ook niet dat mijn vader zich zorgen maakt over mijn pensioen. Leegroven is uiteraard niet de juiste woordkeuze, want het doet vermoeden dat het opzettelijk wordt gedaan, maar meestal is er simpelweg sprake van onwetendheid over wat er met de volgende generatie aan problemen zal zijn. Voorspellingen voor 2050 zijn dat de dekkingsgraden van pensioenfondsen onder de 50% zullen belanden. Dat betekent ruwweg dat je aanzienlijk meer dan de helft van je inkomen kwijtraakt na pensionering. Wat mij verbaast is dat het merendeel van de generatie die bijna met pensioen gaat of al met pensioen is zich geen zorgen maakt om de kinderen en kleinkinderen.

Pas maar op dat je straks niet voor een probleem aanloop als scheiding.
De dames weten nu ook je pensioen te vinden en je dit zal kunnen halveren.
Er liggen al velen advocaten op de loer om je er van af te helpen.
Zelf nu een ervaring met geld dat ik aan de kleinkinderen met verjaardagen heb gegeven(en we hebben er 10 en ik 13) waar ik geld van haar geld had afgehouden en mee te laten betalen, tenslotte zijn het ook haar kleinkinderen die ze via een advocaat op terug werkende kant op eist ............. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley Emoticon: Stupid
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

BintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Monyet,

Als aankomend babyboomer maak ik me wel degelijk zorgen over de financiele positie van mijn kinderen en kleinkinderen. Ook besef ik wel degelijk dat wellicht de pensioenen niet meer waardevast zijn of meegroeien met inflatiecorrecties. Zeker in de situatie waarin Europa met zijn Euro terecht gekomen is. Wij, Nederlanders, stevig de broekriem aansnoeren, bezuinigen, bezuinigen en maar geld weg geven aan Griekenland en misschien straks wel Italie. Laten we deze miljarden in de pocket houden en er met z'n allen voor zorgen dat onze toekomst, dus ook die van mijn kinderen en kleinkinderen er wat zonniger uit zal zien.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Dat gedoe met Hellas is niet leuk, maar is niet de oorzaak van het pensioenprobleem, en heeft er nauwelijks invloed op. Bovendien denk ik dat als er één land is dat baat heeft bij de EU en de euro, dat dat Nederland is. Sommige populisten zijn het daar niet mee eens.


MAD

zieleffe
User
spacer line
 

Zwart wit denken Pak
De gevestigde politieke elite heeft een nieuw etiket gevonden voor wat haar niet welgevallig is: populisme. Het is een woord dat al wat langer ...

De rest mag je zelf invullen...................... Emoticon: Devil Emoticon: SmileVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Populisme is niet nieuw, Ziel. Het is wel dom, heel dom. Van mij mogen die Grieken er ook in zakken, maar dat neemt niet weg dat ze niet de oorzaak vormen van het pensioenprobleem, en dat het (waarschijnlijk) beter voor ons is om ze uit de narigheid te helpen dan ze er daadwerkelijk in te laten zakken. Realpolitik heet dat.


MAD

bambang
User
spacer line
 

Er was een keer een berekening gemaakt. De gemiddelde bijdrage aan het pensioen is € 8.000,- p.j., werknemers en werkgeversdeel. Met een gem. rente van 4% p.j. Over 50 jaren betekent dit een opbrengst van 1 miljoen euro!!!!!!!!
Waar is al dat geld gebleven?
Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 13-09-2011 12:56 bambang wrote: Over 50 jaren betekent dit een opbrengst van 1 miljoen euro!!!!!!!!

Is dat nou zo veel? Volgens mij niet. Ten eerste werk vrijwel niemand van 15-65 jaar. En dan nog? Per jaar moet er van het gespaarde bedrag worden uitgekeerd. Wat was nou € 8000 VIJFTIG jaar geleden? Veel. Wat is nou € 8000, en wat is het over VIJFTIG jaar? Verwaarloosbaar. Dus dat miljoen van jou is gebaseerd op de waarde van toen. Niet geldig. Terug naar af.


MAD

bambang
User
spacer line
 

Ten eerste moet elk jaar geindexeerd worden. Dit wordt moeilijker om de premie steeds te verhogen.
Ten tweede is er in het verleden door de overheid gesnoept van het pensioenfonds.
Ten derde wordt er niet goed belegd in aandelen. De mensen die in het bestuur zitten, hebben niet zo veel kaas gegeten van aandelenbelegging.
Kort geleden is er een pensioenfonds teruggefloten door de D.N.B. Het pensioenfonds had veel geinvesteerd in "groene" aandelen.

Nieuwe strategie is, dat uitgekeerd wordt volgens het dekkingspercentage. Dus niet meer gegarandeerd.
Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Ik trek mijn vorige posting in. Er klopt niets van de premissen: guldens? euro's (bestonden niet)? Waarom 4%? En er klopt dus ook niks van wat ik zeg. Tangen op varkens. Lullen op drumstellen. Monyet?


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 12-09-2011 23:37 monyet wrote: Maar als je nu de keuze hebt tussen je kinderen laten opgroeien in een land dat over de top is of in een land dat pas net begint te groeien, wat kies je dan

Net gelezen: In the end, Europe will remain an enormously prosperous place. The net worth of Europe — its economic base, its intellectual capital, its organizational capabilities — is stunning. Those qualities do not evaporate.


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-09-2011 12:09 Pak Pupyes wrote:
Populisme is niet nieuw, Ziel. Het is wel dom, heel dom. Van mij mogen die Grieken er ook in zakken, maar dat neemt niet weg dat ze niet de oorzaak vormen van het pensioenprobleem, en dat het (waarschijnlijk) beter voor ons is om ze uit de narigheid te helpen dan ze er daadwerkelijk in te laten zakken. Realpolitik heet dat.


Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat de Eurolanden met een te groot begrotingstekort niets met het pensioenprobleem te maken hebben, tot zo ver.
Voor de rest kan ik aan je posting merken dat je geen ruk verstand hebt van het hele pensioenprobleem Emoticon: Wink
Er zijn miljarden verdwenen brave vriend, niet voor niets dat de wetgeving op vele punten veranderd is en wordt Emoticon: Yes!
Neem is de moeite om het Optas verhaal te lezen, 1.5 miljard gewoon legaal gestolen.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 13-09-2011 13:58 Malam wrote: Voor de rest kan ik aan je posting merken dat je geen ruk verstand hebt van het hele pensioenprobleem Emoticon: Wink
Er zijn miljarden verdwenen brave vriend

Klopt. Het interesseert me eigenlijk ook geen rukje. Ik vraag me alleen af of die malversaties enig cruciale invloed hebben op het probleem.


MAD

bambang
User
spacer line
 


Op 13-09-2011 13:58 schreef Malam:

[quote verwijderd]


Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat de Eurolanden met een te groot begrotingstekort niets met het pensioenprobleem te maken hebben, tot zo ver.
Voor de rest kan ik aan je posting merken dat je geen ruk verstand hebt van het hele pensioenprobleem Emoticon: Wink
Er zijn miljarden verdwenen brave vriend, niet voor niets dat de wetgeving op vele punten veranderd is en wordt Emoticon: Yes!
Neem is de moeite om het Optas verhaal te lezen, 1.5 miljard gewoon legaal gestolen.


Pak Pupyes is de alter ego De Cynicus. Dus niet serieus nemen. Dat is ook niet de bedoeling. Hij probeert mensen op het verkeerde been te zetten en om daarover na te denken.
Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 13-09-2011 16:17 bambang wrote: Hij probeert mensen op het verkeerde been te zetten en om daarover na te denken.

In dit ene geval niet, ook al omdat ik er zelf niet genoeg verstand van heb. Ik denk alleen dat Griekenland niets te maken heeft met het door Monyet genoemde pensioenprobleem, en dat ook de malversaties/het wanbeleid van de pensioenfondsen (en daar weet ik echt nik vanaf) weinig invloed daarop hebben. Vroeger - vroeger, toen alles beter was - vroeger waren we trots op onze pensioenfondsen. Kennelijk zijn we dat nu niet meer, maar een paar miljard fraude/wanbeleid maken voor het Monyet-probleem niet echt uit. Die fondsen beheren geloof ik iets van een biljoen euro of zo - dat is 1000 miljard euro als ik het goed heb - en dan is 1 miljard dus 0,1%, nauwelijks de moeite waard en nooit de oorzaak van een halvering van je pensioen in 2050. (Wie dan leeft…)


MAD

bambang
User
spacer line
 

Het grootste deel van het pensioengeld wordt in aandelen belegd. Er was een tijd geweest dat de dekkingsgraad van het ABP ver boven de 200% lag.
De dekkingsgraad van het ABP nu is 99%.

"Actuele dekkingsgraad
De dekkingsgraad op 31 augustus 2011 was 99%. De dekkingsgraad per 30 september publiceert ABP op donderdag 20 oktober."

Als het slecht gaat met de wereldeconomie, gaat de waarde van de aandelen zakken.
Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 13-09-2011 17:46 bambang wrote: Als het slecht gaat met de wereldeconomie, gaat de waarde van de aandelen zakken.

Dat dankt me de koekoek. Maar ook dat luidt nog geen ramp in voor 2050. Als je naar de aandelenkoersen op de lange termijn kijkt, gaat dat altijd goed.

Ik concludeer voorlopig:
 • Griekenland is geen oorzaak
 • fraude/wanbeleid is geen oorzaak
 • daling van de aandelenkoersen is geen oorzaak

  Ik kan verder niks anders bedenken dan de vergrijzing waar ik zelf ook last van heb. Maar heeft iemand in dit `plaatje' ooit rekening gehouden met deflatie? Kun je als econoom (Monyet?) wel veertig jaar vooruitrekenen? Ik vraag het u af, meneer Sonneberg, ik vraag het u af. (Ken uw klassieken, hoofdstuk 7, paragraaf 3A. Uitgegeven te Djogdjakarta, A.D. 1927)


 • MAD

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   

  PP.
  Het was niet Monyet die Griekenland en de pensioenproblemen aan elkaar koppelde. Dat was ik, zei de gek.
  Vergrijzing is er altijd geweest, alleen komt nu de geboortegolf van de jaren 1945-1950 er aan. Ik zelf ben er één van.
  Bambang heeft gelijk. De pensioenfondsen hebben hun gelden altijd belegd in aandelen en obligaties. Toen het in de 90-er jaren verschrikkelijk goed ging met de economie, waren de koersen hoog en verdienden de pensioenfondsen voldoende geld om de pensioenen te betalen en mee te laten lopen in de inflatiecorrecties. Ook de salarissen van de pensioenbobo's waren navenant hoog.
  Nu we last hebben van de economische crisis zijn de aandelen geen fluit meer waard. De mijne niet en ook die van de pensioenfondsen niet. Dus wordt er daarop geen winst gemaakt. De salarissen van de pensioenbobo's blijven echter wel stijgen. Kortom...daling van aandelenkoersen heeft dus wel degelijk invloed op de pensioenproblemen.


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 13-09-2011 18:13 BintangJan wrote: Kortom...daling van aandelenkoersen heeft dus wel degelijk invloed op de pensioenproblemen.

  Dat geloof ik dus niet, BJ. De daling heeft natuurlijk wel invloed op de actuele dekkingsgraad. Maar dat is niet de dekkingsgraad van 2050. Als je het verloop van de aandelenkoersen bekijkt, is dat altijd stijgen op de lange termijn. Pensioenfondsen beleggen, ze speculeren niet (als het goed is). Kortom, ze gaan met hun vette reet op die aandelen zitten en wachten af. En afwachten blijkt te lonen.

  En ik weet dat Monyet Griekenland niet aan de pensioenproblemen koppelde, ik reageerde alleen maar omdat ik het niet eens was met de term `leegroven' die hij gebruikte. En nou zit ik in het schip. Ik geloof dat ik geen babyboomer ben (1953), maar ik vond het ongelukkig dat hij die term gebruikte. Dat terzijde, het probleem is verdomd interessant.


  MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   

  O ja, BJ, je mag van mij de pest in hebben over die idiote salarissen van de pensioenbobo's, maar ook die dragen niet bij tot het veroorzaken van het probleem, als er al een probleem is.


  MAD

  monyet
  User
  User icon of monyet
  spacer line
   

  Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Pak Pupyes
  Deflatie is een nog veel ergere situatie en zeker geen oplossing. Heel simpel gezegd: deflatie draait elke economie de nek om. De reden hiervan is simpel: als jij vandaag iets voor een euro kan kopen en je weet dat het morgen 95 cent kost, ga je het dan vandaag kopen of morgen? Deflatie nodigt niet uit tot consumeren maar tot oppotten en zorgt daarom per definitie voor economische achteruitgang. Dat is ook de reden dat Centrale Banken altijd gematigde inflatie willen hebben, is het beste voor een land want de perceptie is dat een economie groeit, omzet groeit, lonen stijgen etc etc.

  Dan, dalingen van de aandelenkoersen hebben wel degelijk invloed op pensioenproblemen omdat pensioenfondsen verplicht zijn hun aandelenbezit af te bouwen zodra de dekkingsgraad onder een bepaald niveau komt. Daarom zie je ook vaak paniekverkopen op de beurs zodra pensioenfondsen het moeilijk hebben, zoals onlangs het geval was. Feit blijft dat op de hele lange termijn aandelenkoersen ook een stijgende trend zullen laten zien door de geldschepping van de centrale banken. Juist nu er een enorm boom/bust-scenario gaande is, gecreëerd door een overdaad aan geleend geld, waarvan de rente zo hoog is geworden dat er geld bijgedrukt dient te worden om de rente te kunnen betalen. Zo eindigde iedere munt in de historie door hebzucht en zal dat ook met de Euro uiteindelijk gebeuren.

  Over mijn eigen pensioen maak ik me geen zorgen, ik heb al jaren geleden een kwart van mijn bezittingen in goud omgezet, want goud is het enige dat waardevast is. Dat zeiden de ouders van mijn vrouw in Bandung al vele decennia terug. China, Rusland en India bouwen al jarenlang hun forexreserves af en zijn netto goud gaan kopen.


  From Dayeuhkolot with love

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   


  Op 13-09-2011 18:26 schreef Pak Pupyes:
  O ja, BJ, je mag van mij de pest in hebben over die idiote salarissen van de pensioenbobos, maar ook die dragen niet bij tot het veroorzaken van het probleem, als er al een probleem is.


  PP. ik heb niet alleen de pest in de salarissen van de pensioenbobo's alleen. Er zijn meer bobo's die ver, meer dan ver boven de Balkenende-norm zitten. Ambtenaren moeten daaronder blijven. Aan directies van aan de overheid gerelateerde bedrijven ook. Op de salarissen van directies in het bedrijfsleven mogen we niet oordelen. Het gaat er om wat uit de staats/schatkist komt.
  PP., daarnaast heb je Monyet gevraagd te reageren. Hij doet dat en legt ook uit dat pensioenfondsaandelen invloed uitoefenen op pensioenen. Wat wil je nog meer??


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   

  Maar blijft de vraag hoe we er over 15 jaar voor staan en dat blijft koffiedik kijken. Eurocrisis, Afghanistan, de economische groei in RI? Wie heeft de oplossing?? En vergeet de opkomst van China niet. Iran heeft nu een kerncentrale. Hamas probeert bij de VN de Palestijnse staat erkend te krijgen. Jeruzalem moet dan worden opgedeeld. En...waar we ook rekening mee moeten houden is Nibiru. Hebben we nog wel tijd van leven. Hebben we nog wel tijd om met elkaar deze discussie/vraag te beantwoorden????
  Om Ziel, laat jij/U eens jouw/Uw wijze woorden horen. Ik ben zo bellefd omdat ik niet weet hoe jong U bent, Om Ziel.


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   

  Zojuist in het nieuws. Griekenland is falliet. Wie gaat dat in de EU betalen???


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,582,653 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com