indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

claytown
User
User icon of claytown
spacer line
 

Hoe heet de berg (punt) gebruikt bij Nasi Koening in het Indonesisch??

Waarom worden 7 gerechten om de Nasi Koening gezet.

Wat betekenen in dit geval deze 7 gerechten?

Ik heb het geweten, alleen al zolang geleden. Als iemand antwoord kan geven, graag……charles
User
spacer line
 

Hi
Het gerecht wat zij zo klaar maken heet "Nasi Tumpang",het wordt speciaal voorbereid als er een speciale gelegenheid is .
Toen ik Indonesie gwerkt heb moesten we bepaalde deel projekten opleveren aan de staat,en in zulke gevallen wordt eerst gebeden,en meestal iemand in de buurt van het gebeuren krijgt de opdracht om zo'n Nasi Tumpang klaar te maken,waarom 7 gerechten worden opgedient?het zijn geen gerechten het zijn gewoon delen van b,v ajam goreng jawa,smoor jawa,karedok etc,etc,het hangt helemaal vanaf wie het organiseert het is n.l behoorlijk duur voor de gewoone man,hoop dat ik U heb kunnen antwoorden.
groetjes,
charles4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 07-09-2007 17:07 charles wrote:
Hi
Het gerecht wat zij zo klaar maken heet "Nasi Tumpang",het wordt speciaal voorbereid als er een speciale gelegenheid is .
Toen ik Indonesie gwerkt heb moesten we bepaalde deel projekten opleveren aan de staat,en in zulke gevallen wordt eerst gebeden,en meestal iemand in de buurt van het gebeuren krijgt de opdracht om zon Nasi Tumpang klaar te maken,waarom 7 gerechten worden opgedient?het zijn geen gerechten het zijn gewoon delen van b,v ajam goreng jawa,smoor jawa,karedok etc,etc,het hangt helemaal vanaf wie het organiseert het is n.l behoorlijk duur voor de gewoone man,hoop dat ik U heb kunnen antwoorden.
groetjes,
charles


Charles dit is NASI TUMPENG
recept van Lonny

Nasi Kuning

Nasi kuning of gele rijst mag geen rijstsoort worden genoemd. Nasi Kuning wordt gemaakt van witte rijst, waaraan kunyit (geel wortel) is toegevoegd. Dit ingredient kleurt de witte rijst warmgeel. Nasi Kuning wordt altijd gegeten op feestelijke gelegenheden, zoals op verjaardagen en trouwerijen. Het eten van Nasi Kuning brengt, zo vertelt de overlevering, geluk. Het is de bedoeling dat het 'feestvarken' de eerste schep Nasi Kuning neemt. In sommige delen van Indonesie wordt de Nasi Kuning in de vorm van een toren geserveerd. Men noemt de Nasi Kuning dan Nasi Tumpeng. Om de rijst in de vorm van een toren te serveren moet er Ketan Putih (kleefrijst) worden toegevoegd. De toren krijgt een feestelijk 'hoedje' van bananeblad.

Ingrediënten :


500 gram witte rijst
zout
2 theelepels kunyit-poeder
3 salamblaadjes
1/4 blok (125 gr.) santen
Bereiding :


Nasi Kuning wordt op dezelfde manier bereid als Nasi Putih. Voor Nasi Kuning voegt u aan 500 gram witte rijst naast zout naar behoefte twee theelepels kunyit-poeder toe, 3 salamblaadjes en 1/4 blok (125 gr.) santen.
In plaats van kunyit poeder kan ook verse kunyit worden gebruikt. Hiervoor moet de kunyit worden fijngesneden en daarna gemalen. De kunyit daarna uitpersen en het sap mee laten koken in de rijst. Het gebruik van verse kunyit vergt meer tijd en inspanning dan het toevoegen van poeder. Het effekt en de smaak is vrijwel hetzelfde.
Nasi Kuning kan opgediend worden met reepjes omelet, fijngesneden lomboks, wat selderijblaadjes en stukjes komkommer.
Voor Nasi Tumpeng moet een vierde deel van de witte rijst (125 gr.) vervangen worden door kleefrijst (Ketan Putih). Voor de rest kan bovenstaand recept worden gebruikt. Door de kleine hoeveelheid kleefrijst wordt de Nasi Kuning wat plakkerig en is het gemakkelijk om dit als een toren op een schaal te serveren. De toren wordt bedekt met een hoedje van bananeblad en aan de voet liggen verschillende bijgerechten.


NASI TUMPANG is rijst + wat gerechten in "puntzakje" gevouwen van een blad.

ff googelen en dan heb je hier de gegevens over de nasi tumpang

Nasi tumpang Rice packed in a cone-shaped banana leaf. A pack of Nasi Tumpang consists of an omelette, meat floss, chicken curry and sweet gravy. ...


snappie?
selamat makan Yoke Emoticon: Yummie!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,921,749 topic views - 240,266 posts - 13,732 topics - 33,660 members - last post @ 20-10-2020 18:43 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,173,612 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com