indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-07-2016 15:22 zieleffe wrote:
Neen het is en blijft een K*tland.
Doordat islamistische gedoe, hakt er goed in, dat er niet verdiend word .
Ze komen straks berooid en arm weer terug en dan willen ze hebben dat je medelijden met hen hebben aan mijn nooit niet.. Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Gvd.... JIJ hebt de kans om daar te wonen, ZIJ omgekeerd niet. Misschien dan maar de Costa Brava of zoiets? Geen islamitisch "gedoe" enzo. En dan erbij: ik moet het hier blijkbaar uittekenen. Indonesie is MEER dan Java en Bali, Indonesie is MEER dan de islam. Er is toch niemand die zegt dat je op Java moet wonen? Ga eens kijken in Kupang of Ambon, misschien Manado. Minder islamitisch "gedoe" en zonder de vervuiling, macet en hectiek van Jakarta.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-07-2016 13:45 Malam wrote:

[quote removed]
Uiteraard allemaal zeer persoonlijk, maar elke keer dat we weer naar IndonesiŽ gaan is het erger, ik vraag me wel eens af wat mensen bezielt om naar IndonesiŽ te gaan, alle landen in Z.O. AziŽ zijn minimaal 50 % goedkoper. Emoticon: Confused


De mensen die er voor kiezen om naar het buitenland te verhuizen hebben zo allemaal hun eigen redenen, ideeen en gedachten. Om in Indonesie op vakantie te gaan is goedkoop. Het zal net iets worden overtroffen door Thailand of Laos als het gaat om eten en drinken (en zťker alcohol). De meeste toeristen zullen buiten de deur eten en dan ben je supergoedkoop uit met een soto ayam tussen de middag en het veelvoudige in een fancy restaurant in Jakarta of Bali maar vergeleken bij een simpel restaurant in Nederland nog steeds goedkoop. Zonovergoten, blauwe luchten en witte stranden. De bus spotgoedkoop etc etc. Terug in jachtig Nederland op een druilerige en mistige zondag de wens om maar naar Indonesie te verhuizenÖ Die komen dan hier een vraag stellen bijvoorbeeld (ik zeg niet dat dťze vraagsteller dat doet)
Er zijn weinig toeristen die begrijpen hoe het leven in Indonesie echt is.

Maar er zijn nog een paar andere categorien die door roots, business of de liefde getrokken worden en misschien nog een die voor geen meter uit te leggen is waarom. Ik ben in heel veel landen geweest maar ik heb vanaf de eerste dag dat ik voet op Indonesische bodem zette een onverklaarbaar gevoel gehad. Alsof ik er in een vorig leven was of zoiets. Het is een prachtig land waar ik nooit geen genoeg van zal krijgen ondanks alle misstanden en commentaar ik er ook op heb.

Idd overal is wat. Wij hebben hier de Brexit. Het is niet zo dat ze in Indonesie inde politiek soms allemaal niet zo goed weten wat ze aan het doen zijn. dat is hier net zo goed, alleen hebben we het hier over eerste wereldlanden die ondertussen het allemaal toch wel zouden moeten snappen. Maar Europa kwekt hard genoeg om er nog iets van te maken. Mensen in Indonesie hebben geen enkele stem en degenen die het wel hebben alleen om er zelf beter van te worden.
En dan nog eentje. Wij kunnen, in elk geval nog overwegen of we met ons pensioen of gespaard geld naar Indonesie kunnen vertrekken, de gemiddelde Indonesier kan dat omgekeerd niet (en zit dus vast aan de bizarre groenten- en vleesprijzen, de malaria (ander topic), de corruptie etc etcNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Yep, weinig tegen in te brengen, als ik tegen Pop zou zeggen dat we naar Vietnam gaan dan gaat ze mij Emoticon: Bye bye op Schiphol, dus ik zit vast aan IndonesiŽ, waar ik overigens zelf geen problemen mee heb.
Wat de prijzen betreft, ik begrijp er geen pest van, ik ben er ook niet blij mee, maar ik kan het nog steeds trekken, dus wie ben ik om te klagen, ik zie alleen veel mensen stukje bij beetje naar de kloten gaan en daar kan ik mij kapot aan ergeren. Emoticon: Angry
Trouwens als je het in IndonesiŽ over Brexit hebt, dan gaat het over de tolpoorten bij Brebes, exit jalan tol Brebes. Emoticon: Laugh out loudsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ja Ziel, niet opgeven hoor. Je hebt zo'n heerlijk leventje daar. Beetje ouwehoeren, biertje drinken, wat eten. Zonnetje. Die kinderen moet je maar even een paar baantjes overheen zwemmen, dan blijven ze wel uit de buurt. Emoticon: Yes!barnsteen
User
spacer line
 

Hallo allemaal,

Het probleem zat in het gebrek aan know how hoe een forum werkt, omdat ik zelden of nooit iets plaats.
In elk geval is door de vele gevarieerde antwoorden wel een plaatje te schetsen. Daarvoor mijn dank !!

Het punt van onduidelijkheid komt omdat we beginnen te oriŽnteren. Dit in verband met de verkoop van t huis en de mogelijkheden in IndonesiŽ.
Mijn vriend heeft er verre familie zijn moeder was Indonesisch. Daarom ook de gedachte er te gaan wonen.
Ik heb hem al gevraagd om een duidelijkere vraagstelling.salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 13-07-2016 12:11 schreef barnsteen:
Hallo allemaal,

Het probleem zat in het gebrek aan know how hoe een forum werkt, omdat ik zelden of nooit iets plaats.
In elk geval is door de vele gevarieerde antwoorden wel een plaatje te schetsen. Daarvoor mijn dank !!

Het punt van onduidelijkheid komt omdat we beginnen te oriŽnteren. Dit in verband met de verkoop van t huis en de mogelijkheden in IndonesiŽ.
Mijn vriend heeft er verre familie zijn moeder was Indonesisch. Daarom ook de gedachte er te gaan wonen.
Ik heb hem al gevraagd om een duidelijkere vraagstelling.


Ik weet niet of dat nou zo'n verschrikkelijk belangrijke reden is om dan 'ergens' te gaan wonen. Is het misschien handig om eerst een half jaartje of zo in het land te verblijven?
Om te proeven/voelen hoe het in Indonesie is? Misschien vinden jullie het wel helemaal niks. Kan ook nog.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Tot nu toe kun je ook als Nederlander niets kopen. (huis)
RI is geen migratieland. Je zult wat bagage nodig hebben internationaal.

Zo vanuit het Nederland in het diepe springen RI in? Het is een derdewereldland, daar is geen orientatie voor. Dat ondervinden ook Nederlanders die een Indonesische achtergrond hebben.

Huur eens iets voor een tijdje.


It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het wordt al wat duidelijker uit welke hoek de wind waait Barnsteen, je schrijft dat je vriend een Indonesische moeder had.
Die heeft alle mooi nostalgische verhalen waarschijnlijk met de paplepel mee gekregen, vertel eens hoe vaak dat jullie in IndonesiŽ zijn geweest.
Ik zou voordat jullie tot de verkoop van jullie huis over gaan eerst maar heel uitgebreid informeren, Marco Borsato zong er al over "Dromen zijn bedrog". Emoticon: Yes!

De mogelijkheden zijn heel beperkt, zoals Oyibo al schreef, buitenlanders mogen geen bezittingen hebben in IndonesiŽ.
Willen jullie iets aanschaffen dan kan het alleen op naam van de verre familieleden, je moet je afvragen of je dat wel wil.
Daarbij kan je met een Sosbud hooguit 180 dagen blijven, dan moet je het land uit om opnieuw een Sosbud aan te vragen, werken mag niet Emoticon: Nooo
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ja hoor Malam, die verre familieleden staan likkebaardend klaar "om te helpen" Emoticon: Yummie!

Geen probleem. Emoticon: Laugh out loud

Misschien eerst maar eens orienteren waarom RI geen mugratieland is. Dat zou al verhelderend kunnen werken waarschijnlijk. Alvorens er een koude kermis in aantocht is.


It's only kinky the first time.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,646,540 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com