indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

ketut.nl
User
User icon of ketut.nl
spacer line
 

Op de eerste dag zijn we om half 10 vertrokken naar de jungle. We hebben daar gelopen van 10 tot 17, met een lunchpauze van een half uur en een stuk of 5 kleinere pauzes van 10 minuten. De tocht ging over paden, dus dat valt op zich wel mee. Af en toe moesten we wel een heuvel op en af waarbij je ook je handen moest gebruiken om je even aan op te trekken en vasthouden.
Om 17 uur kwamen we bij de rivier waar er voor ons werd gekookt en wij ondertussen konden zwemmen. Daar hebben we ook geslapen op matjes onder een zeil wat tussen bomen en over bamboestokken was gespannen. Niet echt comfortabel, maar ja, wat wil je in de jungle. De volgende dag zijn we terug gaan raften met grote vrachtwagenbanden.

Al met al was de trek best inspannend, maar zeker wel de moeite waard. Maar ik denk dat jou kinderen nog net een paar jaar te jong zijn. Ik zou zo'n tocht aanraden vanaf een jaar of 14. Er is wel de mogelijkheid om gewoon een wandeling van een halve dag door de jungle te doen, die minder inspannend is.

Wij hadden in Bukit Lawang een gids geregeld (Indra). Wanneer je nog steeds geÔnteresseerd bent kan je hem ook even mailen om te vragen wat de mogelijkheden zijn met kinderen. Zijn adres: indra_cicaRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com (moet je handmatig intypen ivm spam) hij spreekt een paar woorden Nederlands, dus je moet het even in het engels doen.
Groetjes, Raoulzieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Nou ketut wat ik daarmee wilde zeggen is dat je op vakantie wilt uitrusten van je gedane werkzame tijd.
Ja als je jong bent dan trek je er op uit, maar als je een beetje op leeftijd komt dan zijn die reizen die je beschrijft niet meer voor weggelegd.
En dan kom ik tot die stelling dat Indonesie totaal geen Ambiance heeft voor de toerist.
Ja als ze er aan kunnen verdienen, je iets aan te smeren, en zoals er al enkelen aanvallen op het gedrag, van die agressief verkoopsters.
Het word daar ook niet van uit de overheid gestimuleerd voor een tourristen bureau of zo.
Neen alleen travelbureau,vol op, en sorry mijn ervaringen waren dan ook, dat je door sommige opgelicht word.
Verders kan je op verschillende topic hier velen verhalen naslaan, die erg kritiek hebben over dat gene die ze hebben meegemaakt.
Maar een toerist op reis zijn nog geen sobats op locaties
gelukkig maar voor dat land, dat een toerist het anders ziet.
Oja die arme bevolking, ja dat ontschoot mij even sorry Emoticon: Shut up! Emoticon: Wink Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Michel
User
spacer line
 

Hallo Elsbeth,

Onze standplaats is het eiland Samosir. Vandaar maken wij tochten naar het binnenland en ook naar andere landen (via Medan en K.L. of Singapore) zoals
AustraliŽ, Nieuw Zeeland, Maleisisch Borneo etc. etc.

In Pematang Siantar woont ťťn van onze 3 pleegkinderen, inmiddels getrouwd en 2 kinderen. Het revalidatie-centrum aldaar heet Harapan Jaya en de Nederlandse zuster (hoofd) heet Jeanette van Paassen. Zij is al enige jaren gepensioneerd, maar kan het telkens terugkomen niet laten (dus hetzelfde virus waar jij en wij aan "lijden". Ook op Samosir is een dependance van deze nobele instelling.
In IndonesiŽ kennen we Java, Bali, Lombok, Sulawesi, maar onze voorkeur is en blijft Noord Sumatra.

Met groeten, Michel.elsbeth
User
spacer line
 

Hai Michel, ik had het, hoe kan het ook anders in zo'n kleine wereld, natuurlijk ook over Harapan Jaya en Jeanette van Paassen! Ik heb haar in 1989 opgezocht, omdat ik erg geinteresseerd was in haar reahabilitatiecenter. Ik had zelf net met 3 collega's een project opgezet op een school coor gehandicapte kinderen in Palembang. Wij behandelden de kinderen (fysiotherapie) en gaven les aan de medewerkers van de school.Ieder jaar werd dit stokje doorgegeven aan twee andere oefentherapeuten mensendieck en zo heeft dat 8 jaar geduurd. Inmiddels zit onze organisatie op kalimantan (na een tussenstop in Ujung Pandang). Ik vond het geweldig hoe Jeanette daar bezig was. In Palembang ging ik regelmatig "uitrusten" bij de 3 nederlandse zusters in het ziekenhuis aldaar. Een oase van rust in een zeer hectische en vieze stad. Ontzettend leuke ontmoetingen!
Goh, dat klinkt goed hoe jij daar vanuit Samosir de mooie plekjes van de wereld ontdekt!
Hoe vaak ben je daar dan?
Groet Elsbethelsbeth
User
spacer line
 

Hai Ketut,
Klinkt erg mooi, je jungletoer. Als ik het zo hoor, lijkt het me voor mijn kinderen goed te doen. In de bergen (ik weet, da's wat anders dan de tropen), maken wij veel langere dagen. Maar ik ben er nog niet over uit of ik ook Sumatra opneem in onze reis. je moet keuzes maken. We willen perse naar Sulawesi, dan ligt Sumatra erg uit de richting. Maar erg bedankt voor je tips, ik sla het emailadres wat je gaf wel op.
Groet elsbeth
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,892,679 topic views - 236,825 posts - 13,712 topics - 28,677 members - last post @ 28-02-2020 22:06 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,330,701 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com