indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

He Omni,

Ik begrijp dat getokkel van jou niet zo,lijkt wel keroncong, langsung ngantuk. Multiple Journey Business Visa, illegale stempels, wat komt er nog meer, watt is een "illegaal stempel" ? Ik meen me te herinneren dat je eerst naar een trouwerij moest en daarna stage ging lopen, totaal 7 maanden.

Dus gewoon een touristenvisum voor die trouwerij 30/60d, daarna even naar S'pore en een bisnis visum (VKU ?) halen dat tot 6 maanden geldig is (eerst 60 dagen en dan 4x 30 dagen verlengen) Zo zou ik et doen. Maar ja ik weet er verder weinig van, behalve dat ik de zaken simpel bekijk

Gruces



Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Londoh;

die tips geven we met z'n allen iedere keer als Ommi weer eens een topic heeft gevonden waarin een andere manier wordt aangestipt om 't land binnen te komen. Maar hij's eigenwijs volgens mij. Emoticon: Shiny



londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

De ellende is dat iedereen van die visa iets ingewikkelds maakt terwijl het zo simpel als ABC is. Maar ja als je niets om over te sijken heb, gaat het visum dr altijd in als een lul in een weduwe Emoticon: Shiny



ommi80
User
spacer line
 

Ja dat is wat ik bedoel, de legale stempel waar je voor de verlengde 60 dagen illegaal betaalt.
Als ik die stempel ťťnmaal heb, dan komt het toch precies op hetzelfde neer als dat ik IndonesiŽ in en uitga? Of heb ik īt mis?
Dan kan ik toch ook geen problemen meer krijgen bij de grens als de immigratie mij de juiste stempel heeft gegeven?
Alleen weet ik dus niet hoeveel mij dit gaat kosten en ook niet zeker of het mij dezelfde veiligheid biedt als dat je het volgens de wet handhaaft (met 60 dagen "in en uit" IndonesiŽ).

De 7 maanden die ik mogelijk aansluitend kan verblijven belooft mij nog niet helemaal de voordeel, veiligheid en zekerheid. En ik wil hier dolgraag een antwoord op krijgen die mij bevredigt...

Alvast bedankt!!! Emoticon: Worship



Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ommi,

Bij de grens wordt mijn paspoortnummer ook overgetypt.. dit gebeurt wellicht niet als je alleen de stempeltjes haalt. Dus of het goed gaat als je er later uit wil?



ommi80
User
spacer line
 

Nee hoor ik ben niet eigenwijs... Gewoon een beetje senewen.. hehehe

Ik wil gewoon goed voorbereid zijn, omdat het voor mij de eerste keer is dat ik zolang in IndonesiŽ zal verblijven. Het is nogal spannend, en misschien maak ik mij hier ook wel een beetje te druk over en ga ik te veel tot het uiterste tot ergernis van jullie. Saya minta maaf...

Nou ja, ik laat het wel over me heen komen, ik zie wel...

Ik denk dat ik jullie hierover genoeg heb leeggehaald.

En echt terimah kasih buanyak sekali voor alle info en moeite! Ik ben er veel wijzer van geworden.. Sumpa...

Vriendelijke groet,

ommi80 Emoticon: Puh!



londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 21-04-2006 11:25 ommi80 wrote:
Ja dat is wat ik bedoel, de legale stempel waar je voor de verlengde 60 dagen illegaal betaalt.
Als ik die stempel ťťnmaal heb, dan komt het toch precies op hetzelfde neer als dat ik IndonesiŽ in en uitga? Of heb ik īt mis?


Ayam sori Omni,

Misschien komt het door je woordkeuze, maar ik begrijp niets van je verhaal, met al dat legaal en illegaal dr in. Je hoeft helemaal niets illegaals te doen, je gaat toch gewoon op stage ? en dr ging iemand trouwen ? En je wil 7 maanden in Indonesia blijven. Boven heb ik je al verteld, hoe ik dat zou doen, niets aan toe te voegen

Gruces



Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ik denk dat Omni veel zaken door elkaar haalt.

Tot een jaar of 3 geleden kon je in Bali je paspoort laten stempelen.
Met dit stempelen hoefde je daardoor niet het land uit maar in je paspoort zaten keurig de stempels uit en weer in Indonesie inclusief het witte papiertje wat je moest invullen voor binnenkomst en wat je bij het verlaten van Indonesie weer moest afgeven..
Maar in je pasoort zaten geen stempels van bijvoorbeeld Singapore, Maleisie of Thailand.
Ook kon je niet aantonen met een vliegticket dat je naar bijvoorbeeld Nederland was geweest.

Dit was gewoon illigaal en er zijn personen geweest die grote problemen kregen toen ze Indonesie wilden verlaten omdat ze niet konden aantonen in een ander land te zijn geweest.

Dat stempelen kostte Rup.1,5 miljoen en was pakweg 1 miljoen voordeliger als op en neer naar Singapore.

Zo ver ik de situatie van Omni kan overzien lijkt het mij geen moeilijk geval, binnenkomen met een normaal toeristenvisa en dan de school even voor een sponsor laten zorgen voor een SOCIO-CULTURAL VISA of BUSINESS VISIT VISA , daarvoor is 2 maanden de tijd en vervolgens even naar Singapore en dan heeft hij 6 maanden voor een legaal verblijf in Indonesie, dus ruim voldoende om de bij de bruiloft aanwezig te zijn.

Er is verder nog een manier: het Student-Visa, klik even op deze link:
http://img6.picsplace.to/img6/18/student-visa.JPG
Volgens mij gewoon een lastige optie, deze info is al enkele jaren oud en ik weet niet of die nog actueel is.
Jan



londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Jan,

Die truc ken ik, je hebt er altijd van die stommelingen tussen die kijken alleen maar naar wat het kost. Moet je ze horen als het mis gaat. Kijk het is met imigrasi zo dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, meestal doe je dat niet mankeert er altijd wat aan. Dat compenseer je met wat geld, daar moet je gewoon 'cool' bij blijven. Zeket niet met een oordeel komen over legaal/illegaal, daar ben je niet toe gemachtigd. Toen ik weer met een VSB dit land binnen kwam had ik een verkeerd visum in mn pspoort, ik kwam voor de eesrte maal bij de pejabat, en die vertelde mij dat, kon niet verleng worden, maar..en ik hoorde een fors bedrag. Ik heb dat gewoon betaald, gevolg: hij is me vriend, zo simpel legt dat. Als je te gierig ben om af en toe een paar tientjes uit te geven kom jejezelf op een gegeven moment goed tegen en gaat het het veelvoudige kosten. Dat geldt allemaal niet voor die Omni.

Die Omni speelt hiero een partijtje paniekvoetbal, want wat hij wil is in principe zeer simpel. Zeker als je voor het eerst op deze manier in Indonesia komt met een "schoon" paspoort. Hij maakt er echter zelf een rotzooitje van door zijn berichten door elkaar onder elke draad te zetten waar visum boven staat en bovendien een zooitje wartaal uit te kramen. Ik zie hem al op Kanim, een grote bruine vlek in ze celana. In Jakarta is de imigrasi heel rielekst, hebben wel wat anders aan hun hoofd dan een jong, nat broekie dat zn stempeltje komt halen, een woord dat ie niet begrijpt en hij begint te huilen of veels teveel geld op tafel te leggen, fout dus.

Gruces



ommi80
User
spacer line
 

Kijk mijn contactpersoon die is nu al naar de immigratie geweest om voor mij autorisatie te regelen; ook te melden dat ik daar 7 maanden zou willen verblijven. De enige visum die daar geschikt voor is, is de M-JBV.
Maaaaaar, volgens de regels van zoīn visum moet je dus officieel gezien met de 60 dagen het land verlaten en dat wil ik het liefst niet.

Mijn contactpersoon kan er voor zorgen dat ik geen ťťn keer het land hoef te verlaten. Vraag mij niet hoe, dat is haar pakkie an, maar in het begin klonk het mij te aantrekkelijk voor woorden en niet aan te raden voor iemand als mij omdat er nogal veel op het spel staat.

Sorry hoor Londoh maar ik kijk toch liever eerst de kat uit de boom voordat ik in de snake pit duik. Volgens mij heb jij voor jezelf al heel vaak een kuil gegraven.. Maar gelukkig heb je daarentegen ook weer genoeg levens he....

Het enige wat ik van jullie wou weten is of het aan te raden is om op dat bod in te gaan van mijn contactpersoon. Ik denk dat zij wel meer van dit soort gevallen als die van mij goed heeft afgehandeld, wat betreft het verlengen van mijn verblijf op basis van een M-JBV (of wat voor visum dan ook).

En ik wou van verschillende mensen / zgn. experts hun mening horen en dat is me gelukt. Eerlijk gezegd, kreeg ik bij geen van jullie het bevredigende antwoord dat ik wou horen, omdat het mij gewoonweg niet schikte en omdat ik jullie info min of meer allemaal zelf al had achterhaald. Thanx anyway! Maar ik wou gewoon weten of er nog meer uit te vissen viel te halen, blijkbaar niet. SAYANG....

Maar Tuti & Jan, de raad dat U mij heeft gegeven, voelde voor mij het meest geschikt en vertrouwd.
Ik geloof dat het in een mailtje stond vermeld. Niks met de toeristenvisum. Dus gewoonweg de M-JBV volgens plan. En dan maar zien samen met mijn contactpersoon; goed kijken naar de mogelijkheden en anders dan toch telkens met de 60 dagen in- en uitgaan.

De "illegale stempels" (definitie: stempels waarvoor je illegaal betaalt bij de immigratie om zgn. aan te kunnen tonen dat je IndonesiŽ in en uit bent gegaan) is een gevaarlijke handeling en daarvoor zou je misschien ernstige problemen kunnen krijgen bij de grens (denk ik).
Dat is waar ik bang voor ben, en ik geef toe misschien zou ik wel gaan en dan een bruine vlek in mijn celana kunnen krijgen. En dan wat...

Maar ik ben helaas ook niet zo hebat als die londoh, aduh zeg hij is zo hebat!

En btw.: wie is Omni? My username is: Ommi !!



londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ja hier heb ik niet van terug, je bent zelf expert en heb ons er goed tussen genomen, eerst van die domme berichten neerzetten en nu Mr. Pintar-Sekali uithangen. Even de hele teringzooi voor lul zetten.

Ik heb het gevoel dat je een Indootje ben Emoticon: Shiny

Gruces

Lon



ommi80
User
spacer line
 

Nee hoor, ik was degene met de vragen en zonder antwoorden. Dus ik ben verreweg nog lang niet de expert op dit gebied. Jullie hebben mij allemaal voortreffelijk geholpen en dat waardeer ik zeer!!!

Ik ben er echt veel wijzer op geworden en jullie hebben van dit onzekere Indootje een zelfverzekerderde inDů gemaakt met bordevol PindaPower.

TQ,

Semua2, ok deh buangettt!!!

Kamu juga Lon!!!

hehehe Emoticon: Puh!



starre87
User
spacer line
 

Ik weet niet of er nog reacties of deze topic komen, maar niet geschoten is altijd mis.
Ik vertrek 4 sept naar Indonesie (Jakarta) voor 5 maanden stage. Nu blijkt dus dat ik een "educational visa" nodig heb. Ik heb de ambassade gebeld en die hebben mij verteld dat ik een toestemmingsformulier van de immigratie uit jakarta nodig heb. Deze moet aangevraagd worden door mijn stage bedrijf. Nu werkt mijn stage bedrijf niet echt snel door en na veel mailen begint de tijd te dringen. Ik heb nog steeds niks binnen. Emoticon: Nooo
Nu is mij vraag: is het mogelijk om met een toeristen visum van 7 dagen het land in te gaan (terwijl ik een retour ticket van 5 mnd heb) en het dan om te zetten naar een educational visa?
Ik hoop van iemand te horen en alvast bedankt,

Ron



Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Omzetten van visa kan niet, daarvoor moet je altijd het land uit. Mocht het wel mogelijk zijn dan lukt het ook zeker niet in 7 dagen, dat zijn maar 4.5 werkdag (vrijdagmiddag werkt men hier nog minder als op andere dagen, dus die tel ik niet mee).

Je zult harder moeten zeuren bij je stagebedrijf als je het volgens de regeltjes wil doen. Echter denk ik niet dat je in een dikke week uberhaupt nog een visum aangevraagd krijgt hier in Nederland, maar dat is weer een ander verhaal.



starre87
User
spacer line
 

Bedankt voor het antwoord en ik vraag de ambassade morgen om advies.

Ron



ericvdh
User
User icon of ericvdh
spacer line
 

hallo,
in belgie , bij de indonesische ambassade kan je een 60 daags visum kopen " single entry" type visum: 211, verlengbaar met sponor voor 30 dagen . Zelf ondervonden in 2010. ( verlenging verkregen in het immigrasi kantor in Bukittingi )

Wij gaan nu terug naar Indonesie met een visum single entry 60 dagen en ( type 211 ) en denken deze te verlengen in Denpassar. Zal voor alle zekerheid een mailtje sturen naar Bali mode

groetjes




Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 19-10-2011 12:42 ericvdh wrote:
hallo,
in belgie , bij de indonesische ambassade kan je een 60 daags visum kopen " single entry" type visum: 211, verlengbaar met sponor voor 30 dagen . Zelf ondervonden in 2010. ( verlenging verkregen in het immigrasi kantor in Bukittingi )

Wij gaan nu terug naar Indonesie met een visum single entry 60 dagen en ( type 211 ) en denken deze te verlengen in Denpassar. Zal voor alle zekerheid een mailtje sturen naar Bali mode

groetjes

Dat is niks nieuws hoor, dat kan in Nederland ook. Formeel verlengen kan met een Sosbud maar blijkbaar tegenwoordig ook met een "gewoon 60 daags" visum. Er is is dan wel een sponsor vereist.



Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



77,088,453 topic views - 235,040 posts - 13,697 topics - 25,808 members - last post @ 20-11-2019 23:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

125,918,708 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com