indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (0 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

robbert
User
spacer line
 

Hallo iedereen,
Tot mijn stomme verbazing lees ik op de sites vam visum.nl en visumdienst.nl dat m.i.v. 08-07 het toeristenvisum 60 dagen geldig is.
De kosten zouden wel verhoogd zijn. Visum.nl. schrijft naar E45,-- en visumdienst.nl. schrijft naar E50,--.

Dit verhaal krijg ik op dit moment verder nog nergens bevestigd maar ik mag aannemen dat als een specialist dit schrijft, dit dan ook wel waar zal zijn.
Dus goed nieuws voor een aantal onder ons.
Rob



Blog Bot
spacer line
 

Ik hoorde vandaag van kennissen, die net terug zijn uit Bali, dat zij aldaar hebben vernomen dat binnenkort (?????) Nederland ook op de lijst komt voor landen die een visum kunnen aanvragen bij binnenkomst.



I tell a lot of stories I have heard elsewhere

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Robbert,

Ik zie het inderdaad ook staan op de website. Het zou een mooie zijn, een prijsverhoging doorvoeren. Ik betaal liever 50 euro dan 40 euro voor een sociaal visum waarvoor ik nog meer werk moet doen.

Wat dat betreft een echte Hollander.. hehe..

Yerun



Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

van de website van de ambassade


As of July 7, 2004 the Indonesian Embassy in The Hague will extend the duration of stay in Indonesia for tourist visa holders from a maximum of 30 days to a maximum stay of 60 days. The tourist visa cannot be extended.




Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

topic titel eventjes aangepast.



bartoli
User
spacer line
 

het klopt, vandaag visum aangevraagd. ik moest 45 euro betalen; bij de vraag of het duurder was geworden zei ze ja maar mag ik voor mijn plezier wel 60 dagen blijven!



orochi
User
spacer line
 

ik hoorde van een vriend van mij dat een kennis van hem net een sociaal visum heeft gekregen die voor 3 maanden geldig is. Dit was volgens mij ook voorheen 2 maanden geldig.

orochi




Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 08-07-2004 13:48 orochi wrote:
ik hoorde van een vriend van mij dat een kennis van hem net een sociaal visum heeft gekregen die voor 3 maanden geldig is. Dit was volgens mij ook voorheen 2 maanden geldig.


Ik zou graag willen weten wat hiervan klopt. Dit omdat er 2 verschillende datums zijn die belangrijk zijn voor een visum naar IndonesiŰ:

1. Het aantal dagen waarin het visum gebruikt moet worden na uitgifte ("This visa must be used within 90 days from the date of issue", staat er op het visum)
2. Het aantal dagen dat je maximaal mag verblijven in IndonesiŰ. ("max stay/until", staat er dan)

Hopelijk kan iemand me bewijzen met een scan o.i.d. (namen hoef ik niet te lezen trouwens Emoticon: Wink

Yerun



janss557
User
spacer line
 

Die van ons is op 17 juni al afgegeven, en is derhalve nog steeds 30 dagen geldig, maar het kostte ons t˛ch Ç 45,00. Waarschijnlijk omdat we het hebben LATEN doen.

Deze keer hebben we wel genoeg aan die 30 dagen. Dan zijn we (helaas) al weer terug.

14 hari lagi . . .

Hub




Sepp Buys
User
User icon of Sepp Buys
spacer line
 

Oh Huub,

14 dagen is dat de oeite waard voor de jetlag, de warmte aanpassing, de lombok experience en alle andere??

Blijkbaar is het werktechnisch noodzakelijk dat je hier moet zijn, anders deed je het niet, wel?

Sepp



spacer line  

hallo allemaal!.
Sorry ik snap er even niks meer van??.
Ik zit momenteel op bali,en ben in het bezit van een 60 dagen toerist visum.
Heb dit visum verkregen in PENANG{malaysia}.
Nu kan je per 7 juli je verblijf in indonesie eenmalig verlengen met 30 dagen.
Heb dus een toerist visum van 60 dagen!,en geen sociaal visum!,ik kan dus in bali mijn verblijf verlengen met 30 dagen??.
Nu ben ik bij de immigratie geweest hier in kuta[dicht bij luchthaven},en zijn niet op de hoogte van deze nieuwe regel?.
Ik heb nu dus een sponsor op bali,en heb vandaag een nieuw visum aangevraagd[met sponsor papieren] hier op bali?.
Maar je kan toch niet een sociaal visa aanvragen in het land waar je al bent!??,dat moet toch buiten indonesie gedaan worden??
Sorry...maar het was vandaag echt een chaos hier bij de immigratie!,ze zijn niet erg behulpzaam,krijg steeds verschillende informatie?.
Op de normale visa site in nederland lijkt alles zo logisch!,maar dat is hier toch heel anders dan de site vermeld?.
De immigratie heeft mijn visum gezien,en toch accepteren ze mijn sponsor aanvraag??,nu moet ik vrijdag terug komen om mijn paspoort op te halen.
Wie kan voor mij hier duidelijkheid inbrengen
andrew.

andrew



diederick
User
User icon of diederick
spacer line
 

Andrew, het lijkt erop dat je een geluksvogel bent.
Ten eerste kreeg je al een 60 dagen visum in Penang, terwijl dat helemaal niet kon.
Ten tweede schijn jij de enige te zijn die een nieuw visum kan aanvragen in het land waar je verblijft. Doorgaans een onmogelijkheid.
Een toeristenvisum is nooit te verlengen, maar in jouw geval denk ik dat je het gewoon moet proberen, wellicht lukt dit ook.
Ben je wel Nederlander?




spacer line  

hoi diederick,
Ja ik hoop inderdaad dat ik een geluksvogel ben!!??,moet vrijdag m,n paspoort weer ophalen.
Hoop dat ik niet alsnog problemen krijg!?,nou ja..ze hebben mijn visum gezien?,dus ze weten dat ik in het bezit ben van een toerist-visum!,anders hadden ze me het gelijk wel verteld!?,want mijn visum loopt morgen af 15 juli.
En moet mijn paspoort 16 juli ophalen!?.
Hier zal natuurlijk wel een prijskaartje aan hangen!!.
Trouwens ik ben wel een nederlander,geboren en getogen!,mijn vader komt uit indonesie en mijn moeder uit engeland,ben dus gado-gado[halfbloed].
Ik laat even weten hoe het afgelopen is!.
groetjes andrew.



diederick
User
User icon of diederick
spacer line
 

Beste Andrew,

Als ik jouw geval met die van mij vergelijk (ik ben al anderhalf jaar bezig hier een status te krijgen - als officiele vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid. Mind you! - en dat is nog steeds niet gelukt, omdat men steeds met nieuwe eisen voor weer meer nieuwe papieren, verklaringen, aktes etc. komt ) begin ik opeens geloof te hechten aan de beroemde studie van de antropoloog Clifford Geertz. De titel van een van z'n boeken is "Indonesia, the shadow state" (vrij naar de Wajang). Ik ben inderdaad benieuwd naar het resultaat van je visumavonturen.




janss557
User
spacer line
 

Sepp Buys zegt:

Oh Huub,

14 dagen is dat de oeite waard voor de jetlag, de warmte aanpassing, de lombok experience en alle andere??

Blijkbaar is het werktechnisch noodzakelijk dat je hier moet zijn, anders deed je het niet, wel?

14 hari lagi wil zeggen: nog 14 dagen voordat we vertrekken. We blijven wel iets langer en - neen - het is niet voor mijn werk, dat zal niet zo snel gebeuren.

Ik schrijf mijn naam altijd met een enkele u.

Groetjes

Hub




spacer line  

Ik heb mijn visum!!!!
Heb gisteren m,n visum opgehaald,het is gewoon een verlenging geworden van 30 dagen!,maar zo gewoon is dat niet,want ik had dus een toerist visum van 60 dagen,mijn toerist visa is gewoon verlengd?.
Bij de aanvraag moest ik mijn sponsor papieren inleveren???,maar heb...wat ik dus al dacht geen sociaal-visum gekregen,heel vaag dus.
Ze hebben alleen een aantal stempels in m,n paspoort gezet{visa exstand till 15 augustus?.},dit koste mij rp 500.000.
Heb trouwens ook geen 2 maanden nodig!,vertrek vogende maand naar australie.
En vertrek vanaf Bali!!,en gelukkig niet vanuit jakarta!!.
andrew.



spacer line  

Hoi Allemaal,

Eind juni vertrek ik naar Bali en ik wil hier voor een onbepaalde tijd blijven. Eventueel met reisjes naar andere landen, zodat ik weer opnieuw een visum kan krijgen. Vandaag heb ik gebeld met de ambassade, maar ik kon de mevrouw aan de telefoon niet heel goed verstaan en ze kon me ook geen email adres geven, vandaar dat ik om jullie hulp vraag!

- Ik heb in ieder geval gezien dat je een visum kan aanvragen voor twee maanden en dat je soms visa ook kan verlengen tot 6 maanden. Je moet geloof ik wel bij de visum aanvraag een bewijs van verlaten van het land laten zien. Moet ik dan binnen deze twee maanden het land verlaten, of binnen zes?

- Van iemand anders heb ik gehoord dat het mogelijk is een ticket te laten zien als bewijs van land verlaten en eenmaal daar de ticket te annuleren, zodat je niet helemaal naar het buitenland hoeft en 'm gewoon kunt verlengen daar. Klopt dit en zo ja, hoe werkt dit precies? En welke vliegmaatschappij raden jullie hiervoor aan?

Heel veel dank alvast!

Liefs,

Sophie




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



51,323,535 topic views - 223,753 posts - 13,516 topics - 16,725 members - last post @ 19-11-2017 18:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2017
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

92,308,993 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com