indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wat moet ik nu met deze posting van deze meneer, ik ga als ik tijd heb alle postings van deze meneer verzamelen, dan zal duidelijk worden dat hij de boel zit op te kloten, of in iedergeval zit te liegen dat ie zwart ziet.
Anders is de duivel in hem gevaren, wat een joker is deze man gatverdarrie.
Kijk is terug naar al zijn postings, wat een vieze man is dit.zieleffe
User
spacer line
 


On 27-06-2007 17:11 Yogya-Bali wrote:

...


Betul. Is het eigenlijk wel bekend bij de meeste forumbezoekers dat Indonesia tot 1 van de meest gewelddadige en misdadige landen ter wereld behoort (k dacht nummer 3 op de wereldranglijst)? En dat het Indonesische volk tot 1 van de meest gewelddadige volkeren op aarde behoort? De mythe die in het leven is geroepen in de koloniale tijd dat de Javaan en Balinees zachtaardige mensen zijn, is al zo vaak in de geschiedenis ge loochenstraft. Of vergeten we dat maar even voor de goede liefde???

Als het goed is moet het boek "Crime, violence and politics in modern Indonesia" van de historicus Robert Cribb al uit zijn (ook schrijver van "Gansters and revolutionaries". Lees maar eens over geweld en misdaad in de Indonesische maatschappij.

Dit land is supergewelddadig; alleen een toerist of gewone expat merkt daar niet veel van: echter, de gewone Indonsier des te meer.
Please wake up.

Ja daar ben ik mee eens er is al verschillende voorbeelden van gegeven.
Vooral de abri en de politie zou eens een andere gezicht moeten krijgen.
Meer een hulp organisatie dan een organisatie die tegen het volk is.
Zo lijkt het er op ze zijn nog al aanwezig als ze er niet toe doen.
De TV geeft daarin ook verslag van, en dat is geen mooie indruk die je er van overhoud.dus het is nog al wreed wat er gebeurd...
En ja Indonesie is niet dat land wat de wereld niet ziet een prachtige paradijs.
Maar met verkeerde boven laag die er een puin hoop van maakt.......... Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Devil Emoticon: Cooool Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

alfred
User
User icon of alfred
spacer line
 

Moderator,
Kunt u niet een sub-forum, of liever nog meerdere sub-fora creŽren voor gefrustreerde reacties (ťťntje zou kunnen heten "Malam fights Anis" bijvoorbeeld. De kleinzielige ruzietjes voegen zo weinig inhoudelijks toe aan het Indahnesia-forum en zijn bovendien sů saaaai!alfred
User
User icon of alfred
spacer line
 

Yogya-Bali,

Interessante titel van die Cribb, benieuwd of ik het in Balinese boekwinkeltjes zie liggen Emoticon: Nooosapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 27-06-2007 17:11 Yogya-Bali wrote:
Betul. Is het eigenlijk wel bekend bij de meeste forumbezoekers dat Indonesia tot 1 van de meest gewelddadige en misdadige landen ter wereld behoort (k dacht nummer 3 op de wereldranglijst)?


Heb toch even een klein research gedaan op dit gebied en heb de volgende cijfers gevonden. Ik vernoem alleen de top 5 met daaraan toegevoegd de plaats van Nederland en IndonesiŽ voor zover ze in de grafieken voorkomen.

ē Aantal gepleegde moorden per land:
1. Colombia
2. Zuid-Afrika
3. JamaÔca
4. Venezuela
5. Rusland
Op plek 51 staat Nederland en IndonesiŽ bezet plek 57.

ē Aantal gepleegde diefstallen per land:
1. Verenigde Staten
2. Groot-BrittanniŽ
3. AustraliŽ
4. Zuid-Afrika
5. Frankrijk

ē Aantal gepleegde verkrachtingen per land:
1. Verenigde Staten
2. Zuid-Afrika
3. Canada
4. AustraliŽ
5. India
Nederland staat op 20, meteen gevolgd door IndonesiŽ op plek 21.

ē Ontvoeringen per land:
1. Colombia
2. Mexico
3. BraziliŽ
4. Phillipijnen
5. Venezuela

ē Autodiefstallen per land:
1. Verenigde Staten
2. Groot-BrittanniŽ
3. Japan
4. Frankrijk
5. ItaliŽ
Nederland op plek 14 en IndonesiŽ op plek 17.

SOURCE: Seventh United Nations Survey of Crime Trends and Operations of Criminal Justice Systems.

Als jij andere bronnen kunt vermelden waarbij IndonesiŽ op de derde plaats staat, dan lees ik dat graag.
Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 27-06-2007 18:20 Malam wrote:
PS moeilijke woorden zijn in een woordenboek op te zoeken, echte Nederlandse laal is een kwestie van leren, ťťn als je zolang in Nederland bent en nog steeds niet in staat bent fatsoenlijk Nederlands te schrijven dan ben je niet meer of minder als een domme alochtoon.


Beste Malam,
ik dacht begrepen te hebben dat we niemand meer zouden veroordelen over zijn/haar wel of niet correct gebruik van de Nederlandse taal.
Ik lees hier soms postings van volbloed Nederlanders waarbij ook het een en ander is aan te merken op het gebied van zinsbouw, spelling, gebruik van leestekens etc. Jij hebt meermalen te kennen gegeven dat het gaat om de inhoud en niet over het fatsoenlijk kunnen schrijven van het Nederlands.
Dus vind ik de term domme allochtoon (moet trouwens met dubbele l ) ongepast en een belediging voor degenen die hun roots elders hebben en zich op dit forum niet in foutloos Nederlands kunnen uitdrukken. Emoticon: Bye bye
Mr. Jacob
User
spacer line
 

IndonesiŽ is een fantastisch mooi land waar ik graag zit. De mensen zijn vriendelijk, het is goedkoop en de natuur is schitterend. Toch heeft Yogya-Bali ergens wel gelijk.
Ik heb zelf twee keer een woedende menigte gezien die met een fanatieke blik in de ogen en verstand op nul grote verwoestingen aanrichtte en op alles en iedereen inhakte met kapmessen.
September 1997: Makassar (toen nog Ujung Pandang geheten). Een Chinees had een kind vermoord, waarop massale hysterie uitbrak. Een woedende mensenmassa trok de Chinezenwijk in heeft heel wat verwoest. De abri was snel ter plaatse, maar mijn Chinese kennis waar ik zat (restauranthouder) was doodsbang.
September 1998. Ik was op weg van Pendolo (Centraal Sulawesi) naar Rantepao (Toraja). Bij Sabbang was het mis. Het dorp (of stadje) stond in de fik, de weg was afgezet en we konden niet verder. Er was oorlog uitgebroken tussen enkele naburige dorpen (Moslims tegen Christenen?). Aan beide zijden van de weg stond alles in brand en er werd flink gevochten (op elkaar inslaan met kapmessen). Ook een bende politie en abri erbij natuurlijk, maar die bemoeiden zich alleen maar met het verkeer. Geen Brandweer gezien. Omdat ik toerist was, mocht ik verder, maar de chauffeur (uit Mangkutana) was doodsbang. Op een gegeven moment mochten we niet verder en moesten terug. Meteen 3 knakkers met kapmessen, die mee terug wilden naar Masamba. Ik was samen met mijn oudste pleegdochter en haar vriendin (Christenen) die doodsbang waren. Het heeft me een half pak shag gekost maar verder geen problemen.
Twee gebeurtenissen die ik zelf heb meegemaakt. Voeg daar de rellen aan toe die zich in Jakarta afspeelden tijdens de opstand tegen Suharto (was dat ook niet in die tijd?) en de gevechten tussen Moslims en Christenen op Ambon en Centraal Sulawesi en je kijkt er iets anders tegenaan.
Voor mij echter geen reden om daar weg te blijven. Ik zit bijna altijd op Sulawesi en dat bevalt me nog steeds uitstekend. Je moet met het volk om weten te gaan en zorgen dat ze respect voor je krijgen. Dat doe je niet met geld, maar met verstandige raadgevingen. Ik hoop me er over een paar jaar te vestigen, hier in Nederland heb ik het inmiddels wel gezien, maar dat ligt niet alleen aan Balkenende.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 26-06-2007 23:47 zieleffe wrote:

Maar hadden wij het niet eerde ergens in een topic er over gehad dat je geen vergelijk kon maken met de Hollandse gewoontes en culturen.
Laat staan met gelijkenis trekken met andere landen, ja als die landen liggen in het gebied dat het zelfde klimaat en structuren kent.
ik begrijp het even niet Welke objecten heb ik dan iets gemist of zo???
Dus wat, en wie maakt het verschil, dat het opeens wel op gaat.


Beste Zieleffe,
Je had het erover dat je geen appels met peren kon vergelijken. Hierin heb je volkomen gelijk. Je kunt een koe niet vergelijken met bv. een fiets omdat het twee heel aparte objecten (dingen) zijn die totaal niets met elkaar te maken hebben.
Maar twee landen met elkaar vergelijken kan wel, want dat zijn twee gelijkwaardige begrippen. Het zijn beide landen. Bepaalde verschillen geef jezelf al aan bv. ander klimaat en structuren. Wat dat betreft heb jij ze al met elkaar vergeleken. Je hebt dus niets gemist, alleen praatten we een beetje langs elkaar heen. Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 28-06-2007 00:32 Mr. Jacob wrote:
Toch heeft Yogya-Bali ergens wel gelijk.
Ik heb zelf twee keer een woedende menigte gezien die met een fanatieke blik in de ogen en verstand op nul grote verwoestingen aanrichtte en op alles en iedereen inhakte met kapmessen.


De pogroms op de Chinezen, de slachtpartijen in Sulawesi en op de Molukken heb ik allemaal inderdaad via de media hier in Nederland kunnen volgen. Wat dat betreft heeft U volkomen gelijk mr. Jacob. Maar ik val over het feit dat IndonesiŽ wordt bestempeld als ťťn van de geweldadigste landen op de wereld. Zeker als ik al dat geweld zie wat nu plaats vindt in Sudan, SomaliŽ, Irak, Afghanistan etc. etc. Bevolkingsgroepen die elkaar naar het leven staan. Als het in IndonesiŽ nu echt alleen maar moord en doodslag is, dan moet ik dat toch kunnen vernemen in de media? Emoticon: Bye byemerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Sapolidi
Geweld is er altijd geweest, waar ook ter wereld, natuurlijk heeft het geen enkele zin om Indonesie als een geweldadig en gevaarlijk land af te schilderen.
Kijk naar de cultuur,
naar de karakter eigenschappen
de levens omstandigheden van een enorme bevolking
-houd van je moederland en heb haar lief
Een oprechte wensYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-06-2007 21:12 sapolidi wrote:

SOURCE: Seventh United Nations Survey of Crime Trends and Operations of Criminal Justice Systems.

Als jij andere bronnen kunt vermelden waarbij IndonesiŽ op de derde plaats staat, dan lees ik dat graag.
Emoticon: Bye bye


Dit zijn tijdopnamen en gaat over de algemene veiligheid; niet over het gewelddadige karakter van een volk. Daarin hebt u gelijk. Maar ik vernoemde het gewelddadige karakter van het volk en de onveiligheid voor haar eigen staatsburgers; iets waarvan de gemiddelde buitenlander weinig van merkt, behalve dan Mr. Jacob die - net als ik - dit soort praktijken in Sulawesi hebben meegemaakt.

De 3e op de ranglijst van meest gewelddadige landen heeft meer met dit soort geweld te maken (Al de 600.000 doden vergeten uit 1965? De 4.000 doden op de Molukken uit 1999-2003? De honderden doden in Poso en Kalimantan?) dan algemene onveiligheid op straat.

By the way, mijn informatie komt van diezelfde Robert Cripp en van het Internationaal literatuurfestival Winternachten in Den Haag januari 2007 waarbij 1 gehele dag aan het thema Van Indie tot Indonesie werd besteed met zowel binnen- als buitenlandse gastsprekers en waarin de huidige positie van Indonesie in de geschiedenis werd bekeken, waaronder ok het aspect misdaad, geweld en uitsluiting in Indonesie.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Dick., alsjeblieft hou op met Anis te beledigen, zelfs ik zal niemand over zijn een tekortkoming in de Nederlandse taal aanvallen.
Indahanesia is een Indonesische, voor totoks en Indische Nederlanders, ongemerkt leer ik steeds meer woordjes in het BI.

PS Dick: alochtoon schrijf je met 2 LL [geen reden dus om Anis aan te vallen]
groetjes Merapi/Wilma
Niet boos worden hoor!!! Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye Emoticon: Angry Emoticon: Yes!merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Dick hou nou op om Anis te beledigen, het Nederlandse taalgebruik heeft daar toch niks mee te maken?
Ik leer ongemerkt steeds meer woordjes van het B.I, op het forum en ben daar blij mee.
Trouwens, waarom moet Anis perfect Nederlands kunnen spreken,hij is waarschijnlijk trots op zijn moedertaal!
Wees blij dat je het Indonesisch nog hoort,over 20 jaar hoor je in de grote steden Arabisch
PS Dick:alochtoon is verkeerd gespeld, moet met 2 LL
Niet boos worden hoor!!
groetjes Merapi/Wilma

Zou best van Anis iets meer willen weten over Ambon Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeandre
User
spacer line
 

12) (Ik ga gewoon door) Vrouwenemancipatie zonder kenau's

In vele landen zie je dat vrouwen in de top zich gedragen als mannen (Agnes Jongerius, Nina Brink, .Angela Merkel). In IndonesiŽ worden vrouwen steeds belangrijker en is het als vrouw goed mogelijk een mooie carriŽre op te bouwen. Indonesische vrouwen lijken echter hun vrouwelijkheid daarbij niet te verliezen. In plaats van een emancipatie r evolutie acc Dolle Mina, lijkt er in IndonesiŽ een emancipatie evolutie te zijn geweest.AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


Anis wederom een vergelijk tussen meningen van anderen.
Waar is jouw mening?????????

Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 27-06-2007 16:48

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anis,

 • Jou bericht is zelfs niet te quoten, domdo. ( Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused )
 • Ik heb ff het woord stigmatiseren opgezocht, tja ik ben maar een domme Hollander.
  Hmmmmmm ja ik stigmatiseer, en jij bent een lafaard ( Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused ) die zijn eigen mening niet durft te geven, alleen maar vragen stellen en stellingen plaatsen in jouw kromme gekke taal. niet aangepast.
 • Ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat jij ťťn van die personen bent waar onze regering het over heeft, jarenlang in Nederland, geen Hollands kunnen spreken en bovendien totaal niet aangepast. ( Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused )

  Groetjes Dick

 • PS moeilijke woorden zijn in een woordenboek op te zoeken, echte Nederlandse laal is een kwestie van leren, ťťn als je zolang in Nederland bent en nog steeds niet in staat bent fatsoenlijk Nederlands te schrijven dan ben je niet meer of minder als een domme alochtoon.


 • "Hoe weet jij dat nu, ik heb niets 'opgezocht' .... dat weet ik nu gewoon, als 'allochtoon', meneer de HOLlander .... "  Je bent inderdaad een echte 'nazaat' van die ....... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


  Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 27-06-2007 18:20
  ___________________________________________________________

 • Wat moet ik nu met deze posting van deze meneer, ik ga als ik tijd heb alle postings van deze meneer verzamelen, dan zal duidelijk worden dat hij de boel zit op te kloten, of in iedergeval zit te liegen dat ie zwart ziet. • " ...... hoe bedoelt u/artinya apa ..... ???"  Anders is de duivel in hem gevaren, wat een joker is deze man gatverdarrie.
  Kijk is terug naar al zijn postings, wat een vieze man is dit.


  Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 27-06-2007 18:46
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Pernyakit wasir ada terganggu lagi .... atau penyakit psychis Emoticon: Devil Emoticon: Devil

  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  "Dit was nu het verschil tussen NEDERland en INDOnesia ...... adat atau tida tau adat, biarpun agama ada ....." Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  4yoke4
  User
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   

  Hť kappen jongens de afspraak was om elkaar niet op taalfouten aan te spreken, we "vertikken" ons allemaal wel een keer. Emoticon: Talk to the hand


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  spacer line  


  On 27-06-2007 21:12 sapolidi wrote:

  ...


  Heb toch even een klein research gedaan op dit gebied en heb de volgende cijfers gevonden. Ik vernoem alleen de top 5 met daaraan toegevoegd de plaats van Nederland en IndonesiŽ voor zover ze in de grafieken voorkomen.

  ē Aantal gepleegde moorden per land:
  1. Colombia
  2. Zuid-Afrika
  3. JamaÔca
  4. Venezuela
  5. Rusland
  Op plek 51 staat Nederland en IndonesiŽ bezet plek 57.

  ē Aantal gepleegde diefstallen per land:
  1. Verenigde Staten
  2. Groot-BrittanniŽ
  3. AustraliŽ
  4. Zuid-Afrika
  5. Frankrijk

  ē Aantal gepleegde verkrachtingen per land:
  1. Verenigde Staten
  2. Zuid-Afrika
  3. Canada
  4. AustraliŽ
  5. India
  Nederland staat op 20, meteen gevolgd door IndonesiŽ op plek 21.

  ē Ontvoeringen per land:
  1. Colombia
  2. Mexico
  3. BraziliŽ
  4. Phillipijnen
  5. Venezuela

  ē Autodiefstallen per land:
  1. Verenigde Staten
  2. Groot-BrittanniŽ
  3. Japan
  4. Frankrijk
  5. ItaliŽ
  Nederland op plek 14 en IndonesiŽ op plek 17.

  SOURCE: Seventh United Nations Survey of Crime Trends and Operations of Criminal Justice Systems.

  Als jij andere bronnen kunt vermelden waarbij IndonesiŽ op de derde plaats staat, dan lees ik dat graag.
  Emoticon: Bye bye


  Sjee Sapoldi, nu was ik net ijverig die data aan het opzoeken met mijn langzame verbindinkje hier en zie ik toen ik de tweede pagina van dit topic opende dat jij het al gepost had.... he he he

  Inderdaad, ik vond het al errggg raar te lezen dat indonesie op de derde plaats zou staan mbt geweld en crime....

  Ik ben een expat maar ik werk in een bedrijf met alleen indonesiers, als ik vertel over hoe het er in Nederland aan toe gaat op straat na 12 uur 'savonds staan ze met z'n allen met hun oren te klapperen....
  Laat staan als ik ze vertel wat je in Nederland moet doen om een eigen toko te beginnen.... ha ha ha.... dat kunnen ze gewoon niet geloven.....
  Zo kan ik nog veel meer voorbeelden geven.....

  Mijn vriendin gaat regelmatig op stap met alleen vriendinnen in Jakarta tot laat in de nacht en ik hoor nooit over problemen......
  Nee mensen, kom toch is op......

  Greetz
  zieleffe
  User
  spacer line
   


  On 28-06-2007 00:32 sapolidi wrote:

  ...


  Beste Zieleffe,
  Je had het erover dat je geen appels met peren kon vergelijken. Hierin heb je volkomen gelijk. Je kunt een koe niet vergelijken met bv. een fiets omdat het twee heel aparte objecten (dingen) zijn die totaal niets met elkaar te maken hebben.
  Maar twee landen met elkaar vergelijken kan wel, want dat zijn twee gelijkwaardige begrippen. Het zijn beide landen. Bepaalde verschillen geef jezelf al aan bv. ander klimaat en structuren. Wat dat betreft heb jij ze al met elkaar vergeleken. Je hebt dus niets gemist, alleen praatten we een beetje langs elkaar heen. Emoticon: Bye bye

  Vergelijken kan maar dan in de regio.
  Niet met de westerse bril op, en dat vergelijkt met de wereld die al langer een beschaafdheid plegen te hebben.
  Maar ja ook die beschaafdheid word in het westen steeds meer door groepen mensen geschaad.
  En dat doet de naam geen goed.
  Maar je mag niet generaliseren , maar ieder weet als je het ziet, op de TV, dat de groepen, die het moeilijk hebben omdat ze niet aan de bak komen, steeds meer crimineel gedrag tonen.
  En dat moet dan aangepakt worden, maar je mag het beestje niet bij naam noemen.
  daar zit nu die dilemma van de mensen die er voor aangesteld zijn die groepen te gaan begeleiden.
  Alles bij elkaar kost het de gemeenschap miljoenen laat staan miljard zal het gaan kosten.
  Maar vergekijken met een westerse land is niet mogelijk zie het bericht op die andere site waarop vel gereageerd word dat men Indonesie niet kan ophemelen met goede berichten.
  jammer het zij zo, Emoticon: Stupid Emoticon: Blush Emoticon: Very funny Emoticon: Frustrated Emoticon: Clown  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Stoppen met elkaar aan te vallen! en al helemaal op taalfoutjes.
  Hebben we op deze site niet allemaal een band met Indonesie?
  Kom, hou op en respecteer elkaar, anders kan de Merapi een keertje uitbarsten.. Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry  4yoke4
  User
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   


  Merapi,
  Je schrijft het volgende,

  Hebben we op deze site niet allemaal een band met Indonesie?


  dat is wel de bedoeling dacht ik.

  Wat is jouw band met Indonesie, gewoon interesse in het land en de mensen of ben jij er nauwer bij betrokken bijv. door familie of door werk. Je hebt het dacht ik wel eens over een aangetrouwde oom gehad of zoiets.
  Puur interesse hoor omdat jij gewoon een Hollandse vrouw bent, soms met een indische "relatie" maar soms ook zonder.
  Als het te privť is hoef je niet te antwoorden hoor.
  Groetjes Yoke Emoticon: Bye bye


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Mijn band met Indonesie?
  -Aangetrouwde Indische familie
  -de jaren 50, de lagere school: de kinderen van de repatrianten stroomden binnen [er werd niets uitgelegd]
  - opgegroeid in een echte Haagse wijk, heb de eerste toko"s zien ontstaan, opgezet door Indische ouders, die er alles aan deden om het iets beter te krijgen
  -De Pasar Malam, toen nog in de Houtrusthallen, onvergetelijk!
  -Het Indisch monument
  -De Indo rock

  Ach, Yoke teveel om op te noemen,
  als je een Haags kind uit de jaren 50 bent, dan werd je overal geconfronteerd met Indie, was normaal want iedereen had wel een Indisch familielid
  Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Nog even een aanvulling: ook werk en respect en belangstelling voor de cultuur,
  We hebben het altijd over assimilatie,integratie en inburgering, die begrippen worden door elkaar gehaald.Wat ik belangrijker vind is dat de Indische Nederlanders en hun nakomelingen verreweg de grootste groep niet Europeanen zijn, maar daar hoor je niemand over  zieleffe
  User
  spacer line
   


  On 28-06-2007 20:41 merapi wrote:
  Stoppen met elkaar aan te vallen! en al helemaal op taalfoutjes.
  Hebben we op deze site niet allemaal een band met Indonesie?
  Kom, hou op en respecteer elkaar, anders kan de Merapi een keertje uitbarsten.. Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry

  Ja ik schrok al na mijn inbreng gelijk een uitval ik dacht wat heb ik verkeerd gedaan?
  Laten wij ff even terug gaan naar waar deze site voor bedoelt was.
  Hoe zwaar weegt het op als men tegen de Positieve gebeuren en de negatieve gebeuren, het volgende zullen proberen uit te leggen.
  1: De ziektes die je op kan lopen.( hoef ze niet allemaal op te noemen)
  2 : Ongelukken zijn ook meestal een begrip die nog steeds in een reis verzekering zijn opgenomen.
  3 : Is men eenmaal in een ziekenhuis terecht gekomen dan ben je als je die ziekenhuis bacterie hebt opgelopen je niet in een Nederlands ziekenhuis terecht kan.
  Deze drie voorbeelden zijn al erg genoeg komt men daarmee in aanraking Emoticon: Blush Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Nooo Emoticon:


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  spacer line  


  On 29-06-2007 10:25 zieleffe wrote:

  ...

  Ja ik schrok al na mijn inbreng gelijk een uitval ik dacht wat heb ik verkeerd gedaan?
  Laten wij ff even terug gaan naar waar deze site voor bedoelt was.
  Hoe zwaar weegt het op als men tegen de Positieve gebeuren en de negatieve gebeuren, het volgende zullen proberen uit te leggen.
  1: De ziektes die je op kan lopen.( hoef ze niet allemaal op te noemen)
  2 : Ongelukken zijn ook meestal een begrip die nog steeds in een reis verzekering zijn opgenomen.
  3 : Is men eenmaal in een ziekenhuis terecht gekomen dan ben je als je die ziekenhuis bacterie hebt opgelopen je niet in een Nederlands ziekenhuis terecht kan.
  Deze drie voorbeelden zijn al erg genoeg komt men daarmee in aanraking Emoticon: Blush Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Nooo Emoticon:


  Zo grappig, klinkt je klinkt echt als een gefrustreerde nederland woner Zieleffe, proberen alleen maar shit van indonesie naar boven te halen waardoor je je beter voelt in Nederland.

  Ik kan ook echt wel een hoop ellende van hier (indonesie) vertellen, maar om het daar nu de hele tijd over te hebben maakt ook niet blij....

  Open jij nu gewoon een topic "10 fijne dingen van Nederland" he?... ben je ook weer blij....

  Greetz
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  88,119,724 topic views - 240,769 posts - 13,734 topics - 34,293 members - last post @ 24-01-2021 05:08 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  143,565,056 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com