indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

Yogya-Bali:
Zijn, Cinta, Ayunda en Daya kampungan namen?
Ga staan waar geen plek is om te staan.

Daniel1692
User
spacer line
 

Mijn moeder heeft vind ik zelf een hele mooie naam: Insariati. Een of andere wijze man vertelde dat mensen met deze naam hele intellectuele personen zijn. Het is een unieke naam.

andere namen: Widya, Rela, Nia, Weny, Anik, Atik, Wiwik, Nita, Dewi, Irma, Dian, Lisa, Ika, Ismani, Rena etc.daft_punk
User
spacer line
 

indah is volgens mij idd mooi/knap/prachtig, maar is ook meer een voorvoegsel (achtervoegsel in het BI). zoals"' mooie nesia ""en dan is nesia haar achternaam. volgens mij komt deze naam bij veel moslim vrouwen voor (hoor het veel nmlk)

zegt iemand de naam Dayu iets trouwens? volgens mij is het van een hogere balinese kaste?
amber
User
User icon of amber
spacer line
 

2 ALL

Wat mijn vraag voor reacties tot gevolg heeft, geeft aan dat de tradities nog niet tot het verleden behoren. Ik ben zelf 100% javaans en ben me wel degelijk van bewust over de afkomst en gebruik van javaanse namen. Maar is het geen tijd om af te wijken van het hokkensysteem en een naam niet te verbinden aan je "klasse". Als je als toekomstige ouder een naam wilt geven aan je kind, die je mooi vindt(als de betekenis niet aanstootgevend is) dan moet het mijn inziens kunnen. Tegenwoordig in een global maatschappij moet je verder kijken dan je neus lang is en je kennis mee verrijken. Of het nu een boere naam is of van lage kaste , rijk of arm, het gaat om het karakter van het kind en de opvoeding die het meekrijgt. Iemand beoordelen aan de hand van zijn naam is een achterhaalde zaak.

Desalnietemin dank aan allen voor de reactie.


Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou nou dame, dan bent u knap arrogant bezig. Denkt u de wijsheid in pacht te hebben de wereld te veranderen? Het beoordelen aan de hand van een naam is nog verre van een achterhaalde zaak. Zowel in Nederland nog niet als zeer zeker in oosterse landen nog niet. Wens is nog geen realiteit. Het zou zo moeten zijn dat men niet op uiterlijk, naam of afkomst wordt beoordeeld, maar de werkelijkheid is omgekeerd evenredig aan de wens.

Verder kijken dan je neus lang is, betekent rekening houden met cultuur, maatschappelijke structuur , maar ................ vooral: .......rekening houden met je kind. Waar haalt men het recht vandaan om voor een kind te gaan bepalen hoe de maatschappij tegen zijn naam aan MOET kijken terwijl dit kind grote kans loopt hierop te worden beoordeeld en afgerekend door zijn toekomstige omgeving?! Je eigen individualistische kijk op de samenleving mag geen maatstaf zijn; zeker niet daar waar ca. 80% van de wereld nog steeds leeft in een maatschappij waarbij groepsidentiteit belangrijker is dan de individuele identiteit.

In de gaten houden dat een kind GEEN bezit is, maar in bruikleen bij de ouders totdat het volwassen is en zijn/haar eigen weg gaat. Voorzichtig mee omgaan dus, als je een kind opzadelt met iets waarmee het later wordt achtervolgd en last van kan krijgen.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-06-2007 23:21 JohanN wrote:
Yogya-Bali, toch zijn in Nederland de korte Nederlandse namen weer helemaal in:
http://www.svb.nl/internet/nl/(...)indernamen/index.jsp


In-zijn betekent nog niet dat dat in de toekomst maatschappelijk is geaccepteerd.
We hebben het over Indonesische namen die - tot op heden - nog niet zozeer aan een trend zijn gebonden maar aan maatschappelijke rangorde.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-06-2007 19:39 pak ronald wrote:
Yogya-Bali:
Zijn, Cinta, Ayunda en Daya kampungan namen?


Kan niet zeggen of het kampungan namen zijn. Het zijn namelijk geen namen maar begrippen die je zelf tot naam hebt gemaakt. Klint in (westerse) oren niet slecht.

Maar ik blijf van mening dat als een kind geen volbloed Indonesische is, je het beter een neutrale internationale naam kan geven dan een Indonesische.
Als een Afghaan of Keniaan de naam Karel, Gijs of Bert krijgt, staat men ook raar te kijken. Zo ook bij een - duidelijk herkenbare - halfbloed uit een gemengde relatie van een Indonesier en een Nederlander. Dit komt met name
vreemd over bij de Indonesische bevolking.

Ik krijg weer het nare gevoel dat op deze topic de houding van de Indonesische maatschappij mij wordt aangerekend en ik daarvoor aan de schandpaal wordt genageld. Mijn uiteenzettingen op deze topic zijn die van de huidige (en waarschijnlijk ook nog zeer lang de toekomstige) kijk van de Indonesier op diens maatschappij en daaraan verbonden posities.amber
User
User icon of amber
spacer line
 

Arrogant ben ik zeker niet en het belangijkste is respect naar elkaar.
De wereld te veranderen is een helse zaak maar kleine veranderingen kunnen zeker daarbij hepen.
Het is natuurlijk van belang te weten hoe de maatschappij zich ontwikkelt daarbij rekening houdend met de wens/kijk van de individu anders ga je helemaal in de massa op.
Anders wordt je geleefd in plaats van te leven.

Ik vind het betreurenswaardig dat ik naar aanleiding van mijn reactie in een hokje geplaatst wordt en beoordeeld. Ik ben niet kortzichtig om te denken dat een kind een bezit is maar een gift is om het op de wereld te krijgen en in deze maatschappij tot een volwaardige burger te kunnen fuctioneren.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Namen moet altijd passend zijn met de drager.
Dat zeggen de Indonesiers.Vroeger doen de Europeanen ook zo , je gaat niet zo maar een naam geven omdat het leuk klinkt .
Er zijn soms ook uitzonderingen.
Maar het is wel zeldzaam , 1 op de zoveel miljoen.
Zoals de naam Tukul Arwana, wat dat betekent weet ik niet .
Ik noem hem Tuyul Rahwana , ben gelijk om , wordt gelijk fan van hem.Sta echt te "genieten" van zijn slimmigheid .
Zelfs mijn zoon (een amsterdamse jongen) is ook fan geworden.
Een bekende Wong Deso , Presenter terkenal . In zijn programma Empat Mata .
En zijn kreet Keeembaliiii ke Lep ToP.
Hij word een voorbeeldfunctie van veel "wong deso "die naar de grote stad (Jakarta) gingen om hun levenstandaard te verbeteren.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hi Amber:
tuurlijk is de naam van je kind belangrijk, maar je moet er zelf een goed gevoel bij hebben! - jij brengt het kind ter wereld.
- namen:Cahaya = licht
- asmara : liefdeYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-07-2007 15:03 sidia wrote:
Namen moet altijd passend zijn met de drager.
Dat zeggen de Indonesiers.Vroeger doen de Europeanen ook zo , je gaat niet zo maar een naam geven omdat het leuk klinkt .
[/url]


Ben ik het mee eens. Je kan niet zomaar een naam geven omdat JIJ die leuk vindt. Het gaat erom wat de omgeving ervan vindt. Of je dat leuk vindt of niet. Je gaat je kind toch ook niet Janlul of Keeskloot noemen? Dat mag niet eens van de Nederlandse overheid, is verboden bij de wet.
Zo ook moet men voorzichtig zijn met het geven van exotische klinkende namen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-07-2007 17:37 merapi wrote:
Hi Amber:
tuurlijk is de naam van je kind belangrijk, maar je moet er zelf een goed gevoel bij hebben! - jij brengt het kind ter wereld.


En dat geeft je nog niet het recht om over de toekomst van je kind te gaan beslissen. Niet JIJ moet er een goed gevoel bij hebben; je kind moet ermee z'n hele leven de wereld door.
Ook bij Amber .... "De wereld te veranderen is een helse zaak maar kleine veranderingen kunnen zeker daarbij hepen.
Het is natuurlijk van belang te weten hoe de maatschappij zich ontwikkelt daarbij rekening houdend met de wens/kijk van de individu anders ga je helemaal in de massa op."

Sorry hoor. Ik bemerk bij Merapi en Amber weer de typische vrouwelijke bezits- en beslissingsdrang m.b.t. kinderen. Het gaat er niet om hoe JIJ je voelt, wat JIJ denkt, en nog meer JIJ's...... Het gaat erom wat anderen ervan denken want die beoordelen jouw kind later in zijn toekomstontwikkelingen.
En - of je het leuk vindt of niet - naam, afkomst en uiterlijk zij nog steeds zeer belangrijke normen waarop iemand - in eerste instantie - wordt beoordeeld (en minder op zijn kunnen en karakter; dat komt later pas). Als je daar zelf tegen wilt ageren, ga je gang, maar gooi niet je kind in de strijd want die heeft daarom niet gevraagd.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Maar goed, terug naar de topic: ik durf geen Indonesische naam voor te stellen. Te riskant. Daarnaast heb ik mijn mening al gegeven over het geven van Indonesische namen aan kinderen uit gemengde relaties.
wooley
User
spacer line
 

wat betekent de naam "Arny" (meisje) in indonesie??merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Yogya, een bezitsdrang naar kinderen is er gewoon bij vrouwen, ik geef dat volmondig toe, is een vrouwelijke eigenschap, nooit cultuur bepaald.
Kies gewoon een mooie naam, een naam die een betekenis draagt.
Afkomst en uiterlijk: is dit zo belangrijk??
De tweede naam van dochter Eva is Michelle, betekent:wie is als god?
Dit omdat de zwangerschap eindigde, volgens de artsen in een miskraam, geen overlevingskans.
na 20 jaar:
Eva is kerngezond, volgt haar studie met veel plezier aan de RUL te Leiden
Een naam moet iets van een inhoud hebbenYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-07-2007 13:30 merapi wrote:

Afkomst en uiterlijk: is dit zo belangrijk??


Jawel, of je het nou leuk vindt of niet, het is realiteit (in vele culturen) en al eeeeeuuuuuwen oud. Zal niet snel veranderen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-07-2007 13:30 merapi wrote:

Een naam moet iets van een inhoud hebben


En acceptabel zijn voor de drager; niet voor de naamgever want die hoeft er verder niet mee door het leven.
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


De tweede naam van dochter Eva is Michelle, betekent:wie is als god?
Dit omdat de zwangerschap eindigde, volgens de artsen in een miskraam, geen overlevingskans.


Dit moet dan toch wel een godswondertje geweest zijn, hoeveel te vroeg is ze dan geboren dat ze dachten dat het een miskraam zou worden.
Ik neem aan dat je bedoelt dat je dochter te vroeg geboren is en dat daarom de artsen dachten dat ze geen overlevingskans had.
In elk geval zij heeft haar best gedaan om te overleven en is moeder misschien al wel over het hoofd gegroeid intussen en het verstand heeft er ook niet onder geleden zo te lezen. Emoticon: Wink


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

amber
User
User icon of amber
spacer line
 

Het is niet voor niks dat er gezegd wordt dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Uit deze hele discussie blijkt dan allleen maar weer dat mensen in hokjes geplaatst worden. Beschuldigd worden tot typische vrouwelijke kenmerken! Ik ben trots als vrouw om dat te hebben en als er geen vrouwen op de wereld zijn zou er geen nageslacht zijn. Is het ego´stisch om kinderen op de wereld te brengen? It takes two to Tango.

Niemand is meer of beter dan een ander en niemand heeft het recht om een ander de les te lezen denkende dat ze alles beter weten. Gelukkig is elk individu anders, en recht op op een mening rekening houdend je medemens niet te kwetsen. Het gaat om de toon die er gebruikt wordt en als daar geen respect in is dan gaat het het ene oor in en het andere uit.

Ik meen niet te gelezen te hebben waar IK MIJN wensen aan het kind opleg en dat IK een naam zou kiezen wat "´n"zou zijn. Vrouwen zijn wel modebewust maar hebben nog wel een stel hersens om rationeel te kunnen denken en handelen, dus scheren over een kam is onterecht.
Woorden in mijn mond leggen geeft ook aan hoe het ge´nterpreteerd wordt.
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Amber,
je bent een meid naar mijn hart, ben het volledig met jou eens.
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja, Yoke, dat was Eva ook, maar als vrouw wist ik-tegen de adviezen van de artsen- dat het goed was.
Als ik de adviezen van de artsen had opgevolgd[curretage] dan was er een eigenlijk normale zwangerschap afgebroken.
En ja ,Eva is 14 dagen te vroeg geboren, gewoon voldragen en schoon aan de haak bijna 8 pond.
Nogmaals Amber:kies een naam waarbij je je goed voelt, dus je niet storen aan modetrends etcpak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 10-07-2007 10:55 Yogya-Bali wrote:

...


Kan niet zeggen of het kampungan namen zijn. Het zijn namelijk geen namen maar begrippen die je zelf tot naam hebt gemaakt. Klint in (westerse) oren niet slecht.

Maar ik blijf van mening dat als een kind geen volbloed Indonesische is, je het beter een neutrale internationale naam kan geven dan een Indonesische.
Als een Afghaan of Keniaan de naam Karel, Gijs of Bert krijgt, staat men ook raar te kijken. Zo ook bij een - duidelijk herkenbare - halfbloed uit een gemengde relatie van een Indonesier en een Nederlander. Dit komt met name
vreemd over bij de Indonesische bevolking.

Ik krijg weer het nare gevoel dat op deze topic de houding van de Indonesische maatschappij mij wordt aangerekend en ik daarvoor aan de schandpaal wordt genageld. Mijn uiteenzettingen op deze topic zijn die van de huidige (en waarschijnlijk ook nog zeer lang de toekomstige) kijk van de Indonesier op diens maatschappij en daaraan verbonden posities.


Yoga-Bali.....Uw mening is heel duidelijk, en uw verwoord het helder.
Ik kan u zelfs gelijk geven op een aantal punten. Bedenk echter wel dat u de ander ook ruimte laat voor zijn of haar mening. Als u bij elke opmerking " bij deze naam heb ik een goed gevoel" weer van leer trekt en uw mening strooit, dan kan het (vanuit de indo maathscppij) terrechte vingertje als irritant beschouwd worden.
er zijn echter ook veel situatie te beschrijven die ook niet kunnen (bij mevr Bettina die in Indonesie wil wonen en werke, moet zij haar naam veranderen?)
Kortom, meningen zijn goed, maar probeer je ook in de situatie van een ander te verplaatsen.Ga staan waar geen plek is om te staan.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja pak Ron, de eeuwenoude adat is belangrijk, hetzelfde als in Nederland, de vernoemingen,
Yogya B heeft toch een tikkie gelijk,denk ik,
Ik zou kiezen voor een mooie Indonesche naam.
Even terzijde: hoe kan iemand zijn zoontjes Storm en Splinter noemen?4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Ja, Yoke, dat was Eva ook, maar als vrouw wist ik-tegen de adviezen van de artsen- dat het goed was.


Dat zal dan wel het oergevoel van een a.s. moeder geweest zijn.
Het is vast voor jou een spannende zwangerschap geweest en een hele opluchting na haar geboorte toen alles goed bleek te zijn.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

jaaaaaaaaaaren geleden was het niet zo moeilijk, oma werd benoemd, opa werd benoemd, de opa en oma van de andere kant ook en als je meer dan 4 kinderen had dan waren de zusters, broers of goede vrienden aan de beurt om benoemd te worden, fluitje van een cent. Oma heette Johanna, dus ik ook maar de naam is wel passend voor mij en heb me er tot nu toe niet aan geergerd. Mijn roepnaam hebben mijn ouders dus wel een beetje aangepast, daar ben ik wel blij mee.
Het is een hebreeuwse naam en betekent "God kent genade"
De kenmerken:
Hartstochtelijk en actief. Geduldig. Ze kunnen objectief zijn. Uiterlijk kalm kunnen ze plots omslaan in een onstuimig temperament. Hun rijke kennis maakt hen tot echte leiders.

Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,709,571 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com